Πωλησεις

Ξεκιναω με τη μπουρδα τη χθεσινης μερας πριν το κυριο κειμενο:

Tweet no1 Ελένης Αυλωνίτου βουλετινας ΤΣΥΡΙΖΑ: «Πατήσαμε στην ακριτική ΤΩ»
Tweet no2 Ελένης Αυλωνίτου βουλετινας ΤΣΥΡΙΖΑ: «Μετά το τρισάγιο στην μνήμη της Κυράς της Τω και την κατάθεση στεφάνου»!

Η ΤΩ ειναι νεο νησι- αναμεσα στη Λημνο και στη Μυτηλινη..Το μονο καλο ειναι οτι ο Σουλτανος ακομη δεν εχει διεκδικησει την ….Τω. Τη ΡΩ μπορει τη ΤΩ ομως δε την εχει βρει στο χαρτη (ειναι χαρτης ΤΣΥΡΙΖΑ αυτος μυστικος). Αφηστε το ρε ΖΩΑ διποδα, δεν ειναι για εσας η γεωγραφια δημοτικου.

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ..ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΟΣ.

Το Ρ με το Τ βεβαια ειναι διπλα στο πληκτρολογιο. Να δεχτουμε οτι εκανες λαθος- αν και οταν εισαι δημοσιο προσωπο ΚΑΙ αυτο απαγορευεται- τη πρωτη φορα. Τη δευτερη μετα απο μιση ωρα παλι λαθος εκανες? ΟΧΙ. Απλα εισαι ΒΟΔΙ.

Χτες βεβαια ειχαμε και αλλα ομορφα. Η πρωτη φορα αριστερα πηγε στη Τω. Δηλαδη ο ΤΣΥΡΙΖΑ ο Καμμενος και ο Κασιδιαρης! Κανανε ντε και κοινες δηλωσεις οι τρεις τους παρεουλα με γελακια κλπ. Η πρωτη φορα, ο πιο Δεξιος στο τοξο και για να μην εχει κανενας καμμια παρανοηση τι τσιρκο ειμαστε  πηραμε και τους αυθεντικους ΝΑΖΙ παρεουλα. Για οποιον αμφιβαλει (υπαρχει ακομη ενα 15-16% που τους πιστευει) τι εστι ΤΣΥΡΙΖΑ:

ΤΟΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ειχα να δω απο τη Χουντα.. Παλι καλα που δεν φωναξαν κανα Sieg Heil ολοι μαζι, ετοιμος ηταν ο Ηλιας..

Στα της ΑΕΚ. Η μπαλλα εχει χαθει. Οχι τωρα. Απο περσυ το καλοκαιρι. Οταν ξεκινας μετα απο 2 σαιζον με το Γκουαρδελλα προπονητη δειχνεις οτι δε ξερεις που πανε τα τεσσερα. Αν 2 χρονια και 50 αλλαγες παικτων (με ενα αποκλεισμο στο κυπελλο Γ’ Εθνικης- ενα θεσμο που εκανε ο Μελλισανιδης για να παρει κουπα η ΑΕΚ και μετα καταργηθηκε!!) δεν εχεις παρει χαμπαρι τι γινεται τοτε sorry αλλα εχεις χασει τη μπαλλα. Η κινηση Poyet ηταν ενα joker ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ απλα. Και σαν κινηση- δεν θυμαμαι κανενα προπονητη επιπεδου premier εστω χαμηλης ομαδας- να εχει ερθει οχι στην ΑΕΚ αλλα στην Ελλαδα ειδικα τα τελευταια 10 χρονια. Μοναδικοι προπονητες της προκοπης στη δεκαετια+ ηταν ο Φερερ ο Ζαρντιμ και ο Βαλβερδε αντε και ο Στεφενς που ειχε τελειωσει, ολοι οι αλλοι ειναι περαστικοι στη καλυτερη πορτογαλο-ισπανοι Β διαλογης. Το Joker ειχε να κανει και στον ανθρωπο αλλα και στα αποτελεσματα μιας και καταφερε να ξεζουμισει την ομαδα στο κυνισμο και να παρει εκεινο το σερι των 9-10 αγωνων μαζι με τα ντερμπυ που θες και τυχη παντα. Αλλωστε 1-0 τα επαιρνε οποτε σε αυτο το σκορ το να βαλεις η φας ενα- η αποσταση νκη ηττα- ειναι μικρη: ολες οι ομαδες 1-2 ευκαιριες θα στις κανουν.

ΦΥΣΙΚΑ και δεν μπορουσε να γινει ανεκτος απο τον οργανισμο ΑΕΚ ενας τυπος με το χαρακτηρα του Poyet αλλα και με τις απαιτησεις του. Ουτε διοικητικα που θα παραγκωνιζωνταν ΟΛΟΙ αυτοι που πρωταγωνιστουν και μας εχουν κανει σα τα μουτρα τους, αλλα ουτε και απο το ροστερ των Μανταλων: δεν ειναι τυχαιο οτι ο Gus τα πηγαινε καλα με τους επαγγελματιες Σιμοες Γιακομπ Βαργκας κλπ και ειχε κοντρα τα βλαχακια Πετρακη Πλατελα Κολοβετσιο Μπακακη που ηταν το κυριο γκρουπ ανακατωσουρας.

Η αλλαγη ηταν αναμενωμενη με καποιον που θα ηταν στα χαμηλα στανταρ των υπολοιπων, αυτο ειναι νομοτελειακο στη ΑΕΚ. Οταν ΟΛΟΙ ειναι στο μηδεν, ενας που ξεχωριζει αργα η γρηγορα θα φυγει. Ειτε ειναι προπονητης ειτε CEO. Γιατι ολοι εχουν τα ορια τους και αμα θες να κρατησεις ενα σοβαρο στελεχος κοιτας να τον ενισχυεις και οχι να τον τερματιζεις στις αντοχες του. Τα αλλα οτι βαλαμε ενα δικο μας στην ΕΠΟ ειναι κιτρινα αλογα: 500 δικους του και πιο αλητοφατσες μπορουσε να βαλει- εφτασε να μιλαει μεχρι και με το Θωμα-  και να κρατησει τον CEO στη θεση του.

Η ΑΕΚ νοσει στη νοοτροπια και αυτη αντικατοπτριζεται στα στελεχη της: παρτε το Δηματο – ενα στελχος 5ης διαλογης για παραδειγμα. Ο ανθρωπος ειναι απο αστειος απλα και εχει νευραλγικο ποστο στην εταιρεια. Η ομαδα ειναι 6 μηνες ΜΠΑΧΑΛΟ (απο τη φυγη του Gus) και η επικοινωνια ειναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Αν λοιπον εκει εχεις τετοιο θεμα που να πας και πιο πανω. Τι να πιασουμε το φιασκο με το Μοντανιε που εγινες ρομπα διεθνως? Το φιασκο με τη προετοιμασια που εχουμε μετα απο 10 ματς σε 4 μηνες τη μιση ομαδα OFF απο τραυματισμους? Το φιασκο με το ροστερ με τα ανυπαρκτα εξτρεμ και τον μισο CF? Η το φιασκο με τον Σιμοες π.χ που τον εχεις παρκαρισμενο 4 μηνες ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΥΣΤΕΡΙ και τον αφηνεις να ‘γιανει’ μονος του? Πως θα ‘γιανει’ ρε ΑΣΧΕΤΟΙ αυτο το προβλημα? Βαλτον στο τραπεζι DAY ONE να τον εχεις σε 3-4 μηνες ετοιμο. Τι εκανες τωρα? Τον ταλαιπωρεις  τοσο καιρο και τελικα θα παει για εγχειρηση χανωντας ΟΛΗ τη σαιζον.

Δυο δρομοι υπαρχουν ο εξης ενας:

  • κοιτας να τους ξηλωσεις ΟΛΟΥΣ τωρα και να καταλαβεις οτι 4 χρονια κανεις μπουρδες και να χτισεις ενα οργανισμο απο την αρχη. Τωρα για να εχεις μια ελπιδα του χρονου να μην εισαι ο περιγελος της Καρδιτσας και της Κερκυρας. Δε μιλαω για ροστερ- τα υπαλληλακια ερχωνται και φευγουν και ειναι το ευκολο. Μιλαω για τους υπολοιπους με πρωτο εσενα που εχεις μυαλα 1980 ακομη. Αυτο προυποθετει βεβαια να παραδεχτεις σε σενα οτι ΔΕΝ παει ετσι η δουλεια.
  • Πουλας. Επειδη ομως στην Ελλαδα σημερα δε πωλειται ουτε διαμερισμα στα Πατησια αυτο ειναι απιθανο. ΟΥΔΕΙΣ δινει λεφτα σε σοβαρα μαγαζια ως επενδυση, ποσο μαλλον στο ποδοσφαιρο που βρωμαει απο οπου και να το πιασεις και απο κερδη ειναι αστα βραστα.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρομος λοιπον ειναι ενα δεκαρικο και μια επιλογη ανθρωπων που προφανως δε μπορεις να κανεις μονος σου. Αυτα τα Λυσσανδρου 37 χρονων δικηγορος χωρις καμμια πειρα CEO ειναι για βρουβες. 37 και CEO στη Ελλαδα και στο ποδοσφαιρο δεν υπαρχει. Στην Αγγλια η στην Αμερικη μπορει.  Θυμωμαστε το προηγουμενο δικηγορο που εκανε τη θητεια και τελικα εγινε γιαουρτας με κατι κακουργηματα στη πλατη. Ιδια προοπτικη ειχε και αυτος..

ΠΑΤΟ εχει πιασει το καταστημα και το ροστερ ειναι το ευκολο με 5 φραγκα και ενα σοβαρο τυπο (οχι το θερμαστη φυσικα)  το στρωνεις. Τα αλλα ειναι τα δυσκολα αλλα και αυτα που μετρανε και εκει δε βλεπω φως οσο παμε ετσι. Δικαιωμα σου βεβαια να βλεπεις μια εταιρεια με τεραστια δυναμικη να βαλτωνει με 3500 θεατες εντος εδρας. Οπως δικαιωμα μας να απεχουμε απο το γηπεδο. Γιατι οπως ειπα και προχτες ειναι ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ να μην πατανε το 60-70% των διαρκειας- ασε τα απλα εισητηρια- να σου γυρνανε τη πλατη δηλαδη πελατες που ηδη εχουν πληρωσει…

Δικο σου το μαγαζι, δικια σου η τσεπη, δικες σου οι αποφασεις.

ΥΓ Παιζει ενα καλο σεναριο. Δε ξερω πολλα- αναμενουμε καποιες πληροφοριες μεσα στην εβδομαδα θεωρω- αλλα και να ηξερα ειναι πολυ νωρις για να  μιλαμε.

 

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Πωλησεις

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all

    ΑΕΚ = ΕΛΛΑΣ= ΤΣΥΡΙΖΑ

    Ριχνεις τη κυβερνηση για 700 εκκ με προφαση το ΠΤΔ. Βαζεις το ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ, κλεινει τις τραπεζες. Παιρνεις τριτο μνημονιο μιας και κρατας το λογο σου και σχιζεις το δευτερο: δεν υπαρχει κανενας λογος αλλωστε να κρατας το …παλιο.
    Φεσωνεις 90ΔΙΣ τη χωρα, δεσμευεις για 99 χρονια τη περιουσια της. Παραλληλα χανεις αλλα 40 ΔΙΣ (μονο η αξια των τραπεζων ειναι στο -25) και ξαναγυρνας φυσικα στην Υφεση, χανωντας ΔΙΣ καθε μηνα.
    Σου υποσχωνται να δουν μια ελαφρυνση σε 2 χρονια για 40 δις μεχρι το 2060!
    Πανυγηριζεις???

    Παραλληλα τη μια εξυμνεις ΩΣ ΜΟΝΟΣ απο την Ευρωπη στη Κουβα ενα δικτατορα και βγαζεις λογιρδια κατα των αγορων, την ωρα που εχεις αφησει πισω ΟΛΟΥΣ τους υποτακτικους να παρακαλανε τις ιδιες αγορες που εσυ βριζεις παρεα με τους Μαδουρους να σε σωσουν.
    Καπακι πας στην Αραπια και βγαζεις ενα λογο- στα ανυπαρκτα Αγγλικα σου- ισα ισα για να δινεις τροφη στο πλανητη να γελαει στο youtube με τη προφορα ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ που εχεις με τα ρ. Ασε τις αρλουμπες που αμολας.

    Οι ΄δικοι’ σου κανουν περιοδεια ΠΑΡΕΑ με το Κασιδιαρη!!!

    Ο νεος υπουργος παιδειας ειναι ο Ζουραρις- πιο ΒΛΑΚΑΣ πεθαινεις- που σε ακολουθια του προηγουμενου ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ που ηθελε να καταργησει τα αρχαια, δηλωνει οτι θελει 100,000 κοσμος να μιλαει αρχαια..
    Ο προηγουμενος απο τους ΣΑΝΕΛ υπουργος ηταν ο ….. Χαικαλης!

    Το asset γινεται ανοητος (δικη σου δηλωση)
    Τα λογιρδια και το σανο, αυταπατες..

    Πρωτη φορα Sieg Heil αγκαλια με σφυροδρεπανα και ΜΠΟΥΡΔΑ.
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ.

  2. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    και η φάση είναι θα τους έχουμε στο κεφάλι μας άλλα δυο χρόνια!

  3. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Εχθες άκουσα στο ραδιόφωνο τον Αλιέξη να δηλώνει οτι η Ευρώπη με την πολιτική που ακολουθεί, κινδυνεύει να φέρει στην εξουσία λαϊκιστες της δεξιάς. Ειναι να γελάς με τον καραγκιοζάκο. Προφανώς τον Μπεπε Γκρίλο και τον Ιγκλεσιας των Ποδέμος δεν τους θεωρεί λαικιστές. Καλά για τον εαυτό του δεν το συζητάμε. Απλά να, την Κυριακή το BBC είχε αφιέρωμα στους μεγαλύτερους λαικιστες που έχουν εμφανιστεί παγκοσμίως και είχε και κάποιον Τσίπρα μέσα. Και σήμερα οι NYT έχουν αφιέρωμα στους οχτώ λαϊκιστες της Ευρώπης και μεταξύ των Γκρίλο, Λεπέν, Χόφερ, Βίλντερς, Φάρατζ, Πάρτι και Ιγκλέσιας, έχουν πάλι κάποιον Τσίπρα απο Ελλάδα. Μάλλον συνωνυμία θα είναι. Αυτό σημαίνει, σε φτύνουν και νομίζεις οτι ψιχαλίζει.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ J.Patikas
    Δημητρη εδω ακουνε Τσιπρας και βαζουν τα γελια. Ασχολουνται αρκετα μετα το θεμα με το Brexit γιατι αναλογα τη πατησαν? κ αυτοι οχι για το brexit καθ’αυτο – θεωρω οτι η Βρεττανια ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ απο ολη την Ε.Ε και ειδικα τη Γερμανια την εχει για πλακα- αλλα για τις μαιμουδιες του Φαρατζ και του αλλου του βλακα του Boris που ελεγε οτι θα δινει 350εκκ ΛΙΡΕΣ την εβδομαδα!!! στο NHS (το δικο μας ΕΣΥ).
    Δεν ηξερα οτι αν καποιος λαικιζει εχει παραταξη. Αυτο που ηξερα ομως ειναι οτι ειναι απλα ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ (μονο τετοιος μπορει να εισαι αμα εισαι κουμμουνι) και βλεπουν μονο τη κακια δεξια. Ενω ο Φιντελ ο δημοκρατης π.χ 60 χρονια δεν εκανε εκλογες και μολις δεν αντεξε μεταβιβασε την εξουσια. Στον αδελφο του! Ο οποιος προφανως θα τη μεταβιβασει στο γιο του η στον ανιψιο του. Χτες με το Κασιδιαρη μια χαρα ηταν αγκαλια τα σφυροδρεπανα..
    Ρε υπαρχει μεγαλυτερος φασισμος και απολυταρχια απο τη Κουβα που εξυμνουσε ο γελοιος? Μεχρι και ο Χιτλερ εκανε εκλογες. Αυτοι με το τσαμπουκα 60 χρονια τους σωνουν. Οπως τους εσωνε ο Μαο ο Σταλιν και ο Κιμ Γιονγ. ΙΔΙΑ ΦΑΡΑ ειναι ολοι τους.

    Τι BBC τωρα σιγα τον οργανισμο. Τι ΝΥΤ.

    Αυγη και στο Κοκκινο μονο αντε και καμμια ΕΡΤ στα δυσκολα..

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΧΑΡΗΣ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να κανεις 3,5% πλεονασματα ξεχνα το. Ειναι σα να λες θα ερθει ο Μεσι στην ΑΕΚ παρεα με τον Σουαρες. Ειναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα νουμερα, κανονικα πρεπει να crashαρει το excel αμα του βαζουν τετοια scenario στο manager. Απο που και ως που θα κανεις 3,5%? Απο την οικονομια, απο την αναπτυξη η απο τη φτωχεια?
    Σιγα μη κατσουν 2 χρονια. Μολις ερθουν τα νεα μετρα (γιατι μονο με φορους μπορει ενα μαγαζι που δεν παραγει τιποτα να βγαλει πλεονασματα) θα τους παρουν με τις πετρες.
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ αυτοι μεσα στο 17 γι αυτο βλεπεις αγκαλιτσες με τους Κασιδιαριδες. Τα κουμουνια ειναι αδιστακτα- οποιος θελει ας διαβασει ιστορια- θα κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ να κρατηθουν αλλα ΔΕΝ.

  6. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Συγγνώμη για το copy – paste αλλα θεωρώ οτι δίνει πολλές απαντήσεις για αυτα που ζούμε και αξίζει να διαβαστεί.

    «Our so-called life» είναι ο τίτλος του άρθρου της Σώτης Τριανταφύλλου στην Athens Voice:

    Πολύς θρήνος για την κρίση της Ευρώπης και για την άνοδο του «λαϊκισμού». Η λέξη κατάντησε καραμέλα: αυτοί που ολοφύρονται περισσότερο είναι οι χειρότεροι λαϊκιστές· είναι οι εχθροί της Ευρώπης που προσδοκούν τη διάλυσή της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση των σκοτεινών τους οραμάτων.

    Αλλά, αντιθέτως με όσα ισχυρίζoνται σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συναφή κόμματα, το γέρασμα και η ελλειμματική εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ένωση οφείλεται στη σοσιαλδημοκρατία, όχι στον φιλελευθερισμό. Ούτε ο κίνδυνος είναι η «ακροδεξιά»· η ακροδεξιά ενισχύθηκε επειδή η Ευρώπη εξέθεσε τον εαυτό της σε τρεις μεγάλους κινδύνους: στην πολυπολισμικότητα, στην παραμέληση της παιδείας και στη χαλάρωση του νόμου. Η σοσιαλδημοκρατία έγινε, σε διάφορες εκδοχές, το by default ευρωπαϊκό σύστημα· οι ευρωπαϊκές χώρες απομακρύνθηκαν από τις φιλελεύθερες αρχές, υιοθέτησαν την πολιτική ορθότητα, εφήρμοσαν ανεπανόρθωτη πολιτική έναντι των μεταναστών και αποξένωσαν τους Ευρωπαίους από το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Η μαζική δημοκρατία και η μαζική παιδεία οδήγησαν στην ανάδειξη βλακών, οι οποίοι είναι μεν χρήσιμοι στην κοινωνία (το πώς και το γιατί εξηγούσε ο Ευάγγελος Λεμπέσης σ’ εκείνο το φυλλαδιάκι το 1941), αλλά καταστροφικοί στην εξουσία. Παρόμοια κατάσταση επικράτησε στις ΗΠΑ: η τιμωρία μας για την πολυπολιτισμικότητα, την παραμέληση της παιδείας και τη χαλάρωση του νόμου είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, η θεαματική έκπτωση της πολιτικής ζωής. Καραδοκούν κι άλλοι καραγκιόζηδες.

    Βρίσκεται η δημοκρατία σε κίνδυνο; αναρωτιέται, μαζί με όλους μας, ο Ιταλός διανοητής Τζοβάννι Σαρτόρι. Και απαντάει: μακροπρόθεσμα, ναι. Η δημοκρατία είναι μια «μεγάλη γενναιοδωρία» επειδή η δημιουργία και η διαχείριση της καλής πόλης στηρίζεται στους πολίτες της. Αλλά οι άνθρωποι δεν σκέφτονται, δεν κάνουν τον κόπο ούτε να ενημερωθούν. Έτσι, λέγοντας ότι η δημοκρατία είναι μια μεγάλη γενναιοδωρία, υπονοούμε ότι η δημοκρατία βρίσκεται πάντοτε, δυνάμει, σε κίνδυνο. Την υπονομεύουν οι πολίτες ― εμείς: να που κάθε 6 Δεκεμβρίου, το κέντρο της Αθήνας παραδίδεται στους βανδάλους· τα ΜΜΕ προσφέρουν απλόχερα δημοσιότητα· σταθμοί του μετρό κλείνουν για λόγους ασφαλείας· αστυνομικές δυνάμεις κάνουν τα χατίρια μιας παλιοπαρέας· της δίνουν σημασία. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μια χούφτα ψυχοπαθείς. Οι έκρυθμες μέρες πολλαπλασιάζονται: η ζωή μας στο κέντρο της Αθήνας εξαρτάται από τις ορέξεις του όχλου κι από το πώς θα τις αντιμετωπίσει μια αμήχανη αστυνομία. Οur so-called life. Αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες δεν έχουν άλλη ασχολία εκτός από την αναμέτρηση, λεκτική ή σωματική, με την «εξουσία».

    Πρέπει να κάνουμε ωστόσο διάκριση μεταξύ της μηχανής και του μηχανικού. Οι μηχανικοί, εμείς οι πολίτες, είμαστε προφανώς ανίκανοι. Οι πολιτικοί, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι ακόμα χειρότεροι· κάνουν ανήκουστα πράγματα: καθυβρίζουν όσους διαφωνούν μαζί τους μέσω κοινωνικών δικτύων· συναναστρέφονται και χαϊδεύουν τους αναρχοφασίστες, συναγελάζονται με νεοναζί εγκληματίες· αναρωτιούνται ρητορικά αν οι γκέι μπορούν να εργάζονται παιδαγωγοί· λένε ψέματα με γκοτέσκα αναίδεια· είναι τόσο αμαθείς που γίνονται φαιδροί. Τους εκλέξαμε: τοποθετήσαμε σε υπεύθυνες θέσεις τους χειρότερους Έλληνες.

    Η αριστερά διαφωνεί αλλά ο μηχανισμός της δημοκρατίας είναι μια υπέροχη εφεύρεση. Επιτρέπει στον άνθρωπο να είναι ελεύθερος και να μην υπόκειται στην αυθαίρετη βούληση των άλλων, στην τυραννία. Για την κατασκευή αυτής της μηχανής χρειαστήκαμε σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια. Δεν πιστεύω καν ότι η δημοκρατία απαιτεί σημαντικές διαρθρωτικές καινοτομίες· απαιτεί σίγουρα στροφή στην πολιτική, διόρθωση των λαθών, καθώς και προσφορά σαφέστερης επιλογής μεταξύ πολιτικών και οικονομικών αντιλήψεων. Η επιλογή μεταξύ Χίλλαρυ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν επιλογή· ούτε εμείς οι Έλληνες έχουμε σοβαρή επιλογή ― η δημοκρατία μας δεν διαθέτει κατηρτισμένο και έντιμο προσωπικό. Για πολλά χρόνια, όπως συνέβαινε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η επιλογή ήταν μία: ο κρατισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η χωριατιά στην εξουσία.

    Αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί περισσότερο είναι ο «άνθρωπος της μάζας»· το κακομαθημένο και αχάριστο παιδί που κληρονομεί οφέλη που δεν αξίζει (για τα οποία δεν έχει εργαστεί) και κατά συνέπεια δεν τα εκτιμά. Το «παιδί» είναι ένας άνθρωπος μαλθακός, ασπόνδυλος και την ίδια στιγμή σε έξαλλη κατάσταση· καταστροφικός, επιρρεπής στην ασχήμια. Η ζωή, η «κοινωνία» δεν του δίνει όσα υποτίθεται ότι του οφείλει. Έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες ― «στη γη χειρότερα πράγματα μάς περιμένουν», γράφει ο Βιργίλιος· στη γη, όχι στα σύννεφα όπου πετάμε. Πώς θα τις αντιμετωπίσει το κακομαθημένο παιδί; Ούτε η άσκηση της πολιτικής, ούτε η συμπεριφορά του πολίτη μπορεί να γίνεται ab irato, όντας έξω φρενών.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    No worries δημητρη, τωρα μιλαγα- επεστρεψα ελλαντα- και με τον Stevie.
    Εβαλα post που εκανα στο αεροπλανο..