Α Ε Κ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Από μακριά κι αγαπημένοι και σήμερα. Σε ένα ακόμα ντέρμπυ, όπως κατάντησαν την ομάδα. Με ευκαιρία όμως κάπως να φτειάξουμε την συγκομιδή των βαθμών σε σχέση με πέρσι, που στο αντίστοιχο παιχνίδι, είχαμε χάσει ! Και με την ευκαιρία να δούμε ξανά την δουλειά του Μοράις, που κάποιοι δημοσιογραφάρες σχίζουν τα ρούχα τους οτι είναι εκπληκτική, ενώ εμείς σαστισμένοι διαβάζουμε τα ερωτηματολόγια μπας και οι αθλητές συστήσουν  τα χαρακτηριστικά τους στον Πορτογάλλο, αφού αυτός με τα μάτια του μάλλον δεν καταλαβαίνει και πολλά.

Λίγο κόσμο είδα στο γήπεδο, προφανώς λόγω των συστάσεων του Μάνταλου – Ινιέστα. Αυτός ο κόσμος όμως,  είδε στο πρώτο ημιχρόνιο ένα καταπληκτικό ντοκυμαντέρ του animal planet. Ο Μοράις δοκίμαζε τον ρόμβο για 4-4-2 , και τελικά μπήκε με 4-3-3. Μάλλον θα έπρεπε να έχει μοιράσει τις ερωτήσεις νωρίτερα, για να μην ασχολείται με κάτι που δεν ήθελαν οι παίκτες.

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες μπροστά στο κάλλος των θηρίων και των κατορθωμάτων τους. Τα οποία έπρεπε να κατατοτροπώσουν τον αντίπαλο, που στην ουσία δεν ήθελε να περάσει την σέντρα. Και τα οποία, χωρίς καν Μάνταλο, έψαχναν να βρουν τον Πέκχαρτ. Καταλαβαίνετε βέβαια το αποτέλεσμα : Για είκοσι λεπτά, να υπάρχει μια συντριπτική κατοχή μπάλας, χωρίς καμία δημιουργία όμως, καμία τελική, και να ψάχνεις να λύσεις έναν ζουγκλοειδή γρίφο.

Ο οποίος λύθηκε όμως, όπως λύνονται τα πάντα αν ο θεός βάλει το χέρι του. Λάθος από κάποιον της Λειβαδιάς, και να ξεχύνεται μπροστά το βέλος Πέκχαρτ. Το οποίο βέλος, φρόντισε να ανατρέψει ο αντίπαλος τέρμας. Ήταν σωστή η κόκκινη; Με το γράμμα του νόμου ναι, αλλά με το πνεύμα όχι. Διότι την μπάλα την είχε ο Πέκχαρτ.

Εν πάσει περιπτώσει ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες, κι αυτό διευκόλυνε το θέμα του ντοκυμαντέρ. Η ΑΕΚ ανέβασε την πίεση της και κατώρθωσε να σκοράρει με τον κορυφαίο παίκτη της, τον Σιμόες, ο οποίος όμως ουδέποτε πατάει περιοχή. Κι είμαι σίγουρος οτι όπως η αντιλόπη σπάνια την γλυτώνει από το λιοντάρι, σπάνια θα ξαναδούμε τέτοια υποδειγματική αντεπίθεση από την ομάδα μας, και γκολ από τακουνιά του Σιμόες.

Όμως το γκολ αυτό, μας έκανε να χαμογελάσουμε ελαφρώς. Διότι η ομάδα ανέβηκε κι άλλο, κι ειδικά όταν ο αντίπαλος έχασε κι άλλον έναν αμυντικό του χαφ, έβγαλε ευκαιρίες – φυσικότατα χάθηκαν αφού επίθεση δεν υπήρχε – , έβγαλε τρεξίματα και κάποια ωραία μακρινά σουτ του Σιμόες. Και βέβαια γελάσαμε κύρια με την παρακαταθήκη οτι με αυτές τις συνθήκες δεν θα τρώγαμε την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος.

Και η υποψία μου, μάλλον έγινε βεβαιότητα όταν με το ξεκίνημα του ημιχρόνιου και μετά από κάποιο λάθος αμυντικού του αντιπάλου, ο Πέκχαρτ σκόραρε. Όπως και να το δεις, το σημερινό ντοκυμαντέρ, είχε τίτλο την απόδραση της αντιλόπης. Ο αντίπαλος φαινόταν να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, να μην περνάει την σέντρα κυριολεκτικά, και η ΑΕΚ να έχει αφήσει την μονόπαντη ανάπτυξη από τα αριστερά, αλλά να έχει μόνιμα προωθημένο τον Γκάλο από τα δεξιά.

Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία αφού ανέβηκε κι ο Γαλανόπουλος,  και με δημιουργία φάσεων, που τις χάλαγε κύρια ο Πέκχαρτ. Είπαμε οτι η αντιλόπη σώθηκε, δεν είπαμε οτι έφαγε και το λιοντάρι κιόλας. Οπότε με τις επιθέσεις κατά κύματα και με τον Μάντζιο πολύ καλά κλεισμένο, το σκορ πήρε και  μια ασφάλεια με το τρίτο γκολ, που πέτυχε ο Γαλανόπουλος. Οι αντιλόπες θα είχαν να διηγηθούν πολλά στα παιδιά τους. Ελπίζοντας βέβαια να μην μιλήσουν για πληρότητα.

Και το λέω αυτό, διότι πολλά έχουμε δει φέτος τα οποία είναι απίθανα, αλλά και πολλά έχουμε ακούσει όπως οτι ο Μάνταλος είναι παίκτης ουσίας. Ενώ την ουσία την είδαμε σήμερα, που ελλείψει Μάνταλου, η ΑΕΚ είχε πλουραλισμό στο κέντρο αλλά και στα πλάγια, δεν ήταν καθόλου προβλέψιμη, έκανε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, και κινδύνεψε δυό  μόνο φορές στον αγώνα, στο πολύ τέλος του, – θαυμάσιες οι αντιδράσεις του Μπάρκα – όταν είχε συντρίψει τον πολύ λίγο αντίπαλο.

Κι όταν πια είχαμε ηρεμήσει κι εμείς, έτοιμοι για ένα ωραίο σαββατόβραδο, χωρίς σκυμμένα κεφάλια και μανούρες μεταξύ μας. Μετά από πολλά Σάββατα είναι αλήθεια, κι όταν είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε κατακρεουργημένες αντιλόπες και κακοποίηση του θεάματος. Οπότε μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια της, στον προπονητή για το ερωτηματολόγιο που έφερε αποτέλεσμα και στις αντιλόπες που δημιούργησαν θέμα στο animal planet.

Υγ. Κορυφαίοι ήταν οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, mvp όμως ο Πέκχαρτ !

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to Α Ε Κ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @Steven mvp Pekhart! Πλάκα μας κάνεις!
    Φυσικά και είναι ένας εκ τον Γαλανόπουλου Σιμόες, ειδικά ο πιτσιρικάς πρέπει να τον προσέξουν σαν κόρη οφθαλμού!

  2. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Mόνο εγω εχω την εντύπωση πως η ΑΕΚ ήταν πιο τακτοποιημένη χωρίς το Μάνταλο που τρέχει με τα ποδαράκια του?

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Συμπαθητική η ομάδα σήμερα, δεν ξέρω αν ήταν οδηγία του Μοραις είναι ισως η πρώτη φορά που είδα Σιμοες να παιρνει πρωτοβουλίες και να παιζει πιο μπροστα και ήταν καλός.Ο Μανταλος με το κουραστικο κουβάλημα της μπαλας μας κανει μονοδιάστατους και αργους.

  4. Ο/Η bandog λέει:

    τελικα το “παιξτε μπαλα ή θα φατε ξυλο” ειναι η καλυτερη προπονητικη μεθοδος στην ελλαδα…

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Στη χθεσινή εμφάνιση μέχρι και ο αραβιδης βρήκε κάποιο ρόλο……..για το μανταλο μπορεί να βρεθεί ρόλος σε μια οργανωμένη ομάδα;…………..αμφίβολο. ……….και στην εθνική αν δεις δεύτερο ως τρίτο ρολίστας ειναι…………

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Είμαστε δεύτεροι -προς το παρόν- με απόσταση-προς το παρόν-5-6 βαθμούς από τον πρώτονε.
    Δεν καταλαβάινω προς τί η τόσο καιρό μουρμούρα. Δεν θέλει και πολύ να πάρει την “κάτω βόλτα” ο γαύρος και να πιάσουν τόπο τα βιογραφικά και οι συστάσεις του Μοράις και να βρεθούμε το Γενάρη πρώτοι. Αντε το Φλεβάρη. Λέμε.
    Και να πηδήξει στην πλάτη μας ο Μελισσανίδης με ύφος, ο οποίος θέλει να νικήσει και την Μποταφόγκο.Ακου “Μποταφόγκο”. Πως του ήρθε; Γιατί δεν είπε π.χ. “Γκετσλερμπίρλικι”; Δεν κοιτά εκεί να μη χάνει από τις Κέρκυρες και τους Καρδίτσες. Θέλει και “Μποταφόγκο” τρομάρα του.

  7. Ο/Η netrino λέει:

    Δήλωση έπος του εγγυητή.Δεν ξέρω τι δείχνει,ξενέρωμα,απογοήτευση ή και τα δύο μαζί?

  8. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Καλημέρα (μετά από καιρό) από την κομητεία του Σάρρευ

    Για το θερμαστή πληρώνουμε 2 κατοσταρικάκια. Πες 3 με όλο το τημ. Ο άνθρωπος δεν έχει ουσιαστικά εμπειρία 1ου, οπότε μαθαίνει στου κασίδη το κεφάλι. Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνει, αλλά τέλος πάντων είναι και μιάς ηλικίας, οπότε ο τίγρης τσέπης του δίνει φιλοδώρημα να την περνάει (βασικά όσα γλιτώνει από το συμβόλαιο το Τιμούρ, μπορεί ακόμα και να βάζει στην άκρη και απο αυτό το υπο-μπάτζετ!). Άσε που άμα τον “σκουπίσουμε κι αυτόν”, ούτε τα 2 θα τα δει…κατόπιν απομακρύνσεως εκ του ταμείου….
    Τι είδαμε χθες (και αρχίσαμε να βλέπουμε από την Κέρκυρα): Ορθολογικότερο σύστημα και επιλογή παικτών στην 1η εντεκάδα, πειθαρχημένο παιχνίδι για 2 διαστήματα μεγαλύτερα των 20 λεπτών (1η φορά είδα ΑΕΚ με κατοχή 80%, που είναι πορφανές ήταν αποτέλεσμα τακτικής και προπόνησης), εμπιστοσύνη (επιτέλους) σε νέους παίκτες (Μπάρκας, Γαλανόπουλος, λίγο και ο Τσέλιος), οι οποίοι τον δικαιώνουν.
    Τι δεν έχουμε δει και δε θα δούμε: Γρήγορη και σωστή διαχείριση τακτικής μέσα στο παιχνίδι, σωστές αλλαγές, επιβολή στους παίκτες (γενικά το πάει συναινετικά). Τη διαφορά στη διαχείριση των 90′ από κανονικό προπονητή την είδαμε με τον ουρουγουανό, τέλος…Ο άνθρωπος είναι βοηθός προπονητή, οπότε έχει μάθει πως γίνεται η δουλειά 6 μέρες και 22.5 ώρες της εβδομάδας….(ίσως και 19.5 ή 21 αν παίζει η ομάδα 3 ή 2 παιχνίδια την εβδομάδα).
    Οπότε, ας τον κρίνουμε γι αυτό ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ. Με βάση τα παραπάνω, αν συνεχίσει από εδώ που είναι και αποκτήσει κάποια διάρκεια σε αποτελέσματα και ποιότητα παιχνιδιού να μην ποναν τα μάτια μας, είμαστε μιά χαρά. Στόχος (νομίζω, βάσει των παραπάνω, αν και δε νομίζω ότι υπάρχει ΚΑΜΙΑ στοχοθεσία, στρατηγική ή σχέδιο στο ποδοσφαιρικό τμήμα): 3-5οι και προημιτελικά στο κύπελλο. Και 2 νέοι παίκτες στην επόμενη 11δα, να αναπληρώσουν τη γενιά της Β’ εθνικής. Όταν τα παιχνίδια στραβώνουν (και πολλά θα στραβώσουν…) δεν περιμένω καμία αντίδραση. Οπότε παρακαλάτε να τον φυλάει η Αγιά Σοφιά, να μπαίνουν κάνα 2 κόντρες με το καλάμι του Αραβίδιου και του Πεκχαρτ, να έχουν οι άλλοι κάνα δοκάρι. Έτσι θα μας πάει φέτος (και πιθανότατα για πολύ καιρό).
    Σε επίπεδο παικτών, ο Πατίτο είναι τραγικά απείθαρχος και οι επιλογές του είναι χείριστες. Γι αυτό και ήταν οικονομικά προσιτός για μας. Χθες ήταν ο χειρότερος, αλλά τουλάχιστον του κατσε η ασιστ (1η σωστή ενέργεια στο παιχνίδι, και από τις ελάχιστες).
    Ο Μάνταλος τα ίδια, ο ουρουγουανός πήγε να τον συμμαζέψει (θυμάμαι που έσκουζε και ο Πετράκης και οι αεκάρχες που τον έβαζε βαθιά στο κέντρο, λέει, δίπλα ή και πίσω από το Σουηδό σε 4-3-3 και έπρεπε να μαρκάρει κιόλας ο μέσι του Ποδονίφτη…). Αυτόν ο θερμαστής δεν έχει κάκαλα και ειδικό βάρος να τον βάλει στη θέση του, οπότε απαισιοδοξώ…
    Παρατήρησα επίσης πόσο καλύτεροι ήταν χθες Σιμόες-Σουηδός. Μήπως ήταν διότι είχαν τον πιτσιρικά να συμμαζεύει την κατάσταση αντί για τον Πετράκη να κάνει όλο μαλακίες και τη γυριστρούλα? Δεν είμαι ειδικός επί ποδοσφαίρου, αλλά κάνω μιά παρατήρηση, χρειαζόμαστε όμως μεγαλύτερο δείγμα.
    Νομίζω τα λεφτά στον Αλμέιδα είναι στον κουβά, δυστυχώς Ντίντακ και σέντρα είναι 2 έννοιες συμβατές όσο το ψάρι και το ποδήλατο, οπότε εη αριστερών όλα από τον άναρχο τον Πατίτο ή τον ημιτελειωμένο το Λάζαρο…κοινώς…άστα.(σε αυτό δε φταίει ο Θερμαστής)

  9. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Η πλάκα είναι πως το είπε υποτιμητικά, λες και η ΑΕΚ είναι Παλμέιρας ξερωγώ

  10. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @Αλέξανδρος
    ειρωνικά το είπε, έχει αντιληφθεί σε ποια κατάσταση είναι η ομάδα, δεν είναι βλάκας, αναχρονιστικός είναι…

  11. Ο/Η bandog λέει:

    παντως αν o tiger θεωρει σοβαρη ομαδα την μποταφογκο , αντιλαμβανομαστε σε ποια δεκαετια εχει ξεμεινει η ποδοσφαιρικη του αντιληψη…

  12. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Nαι, φυσικά το είπε ειρωνικά σε στυλ “σκοτώσαμε το θηρίο”.
    Μόνο που και η ΑΕΚ δεν είναι πλέον γίγαντας. Με δικιά του ευθύνη βεβαίως.

  13. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    Ποιον ειρωνευτηκε ο εγγυητης? Τι εννοουσε, οτι κ καλα σκοτωσαμε το θηριο? Εχει αντιληφθει οτι η ΑΕΚ μικρη διαφορα εχει απο τα θηρια που ειρωνευτηκε?
    Γαλανοπουλος κ Μπαρκας τα κερδη αυτης της χρονιας..

  14. Ο/Η Alati λέει:

    Η νικη αυτη ειναι καθαρα του Τιγρη της προεδραρας μας.