ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – Α Ε Κ

Στοίχημα ήταν και το σημερινό παιχνίδι. Να δούμε αν η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και εκτός έδρας. Απέναντι σε καλό και φορμαρισμένο αντίπαλο. Να δούμε ξανά το ρόστερ σε παιχνίδι πιο μεγάλης ουσίας, αφού το κύπελλο είναι κάτι που θεωρητικά έχει τεθεί σαν στόχος. Οπότε το μάτι θα ήταν στραμμένο και στην ένταση των μονομαχιών.

Το πολύ ευχάριστο κατ’ αρχάς, ήταν οτι είχαμε μπόλικους Αεκτζήδες στο γήπεδο. Κάτω από τα τραγούδια τους λοιπόν, η ομάδα παρατάχτηκε με ένα 3-5-2, με κεφάλι τον Γιόχανσον, βαρυφορτωμένο κέντρο, και με τους Αραούχο και Μπακασέτα μπροστά. Αυτό όμως το σύστημα, δεν ήταν στοίχημα. Φάνηκε καθαρά οτι ήταν δουλεμένο στην προπόνηση.

Πρακτικά ήταν το σχέδιο για να χωρέσει μέσα στην ενδεκάδα, ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Όλοι ήταν μέσα, με εντολή να διαφυλάξουν το μηδέν πίσω, ενώ στην επίθεση μας να υπάρχει ψιλοελεύθερος αυτοσχεδιασμός με εναλλαγές παικτών. Ταυτόχρονα θα μπορούσε ανάλογα με την ροή του αγώνα, να έρθει πιο μπροστά ο Σουηδός και να κλειδώσει το κέντρο.

Αυτά λοιπόν που είδαμε στο πρώτο μέρος, δικαίωσαν την σκέψη και την απόφαση του Μανόλο. Το πρεσάρισμα ήταν άριστο ξεκινώντας από πολύ ψηλά στην επίθεση, ήταν ασφυκτικό στο κέντρο, ενώ στα πλάγια ήταν ολοφάνερη η έλλειψη κινδύνων. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω εδώ, ήταν η τρομερή θέληση του Αραούχο, που όποτε χρειαζόταν ντούμπλαρε πολύ αποτελεσματικά τον Ντίντακ.

Φυσικά δεν είδαμε κάποιο υπερθέαμα, αφού κι ο Παράσχος είχε φορτώσει κι αυτός τον άξονα του και στην ουσία οι δυό αντίπαλοι εξοδετερώθηκαν. Πρακτικά από μια φάση είχαν οι δυό ομάδες – πολύ πιο επικίνδυνη η δική μας με το τελικό σουτ του Γκάλο μετά από κλέψιμο του Μπακασέτα – αλλά ο ρυθμός κρατήθηκε σε πολύ καλό τέμπο. Πρακτικά ένα παιχνίδι τακτικής είδαμε, που θα μπορούσε να ήταν πιο ευνοϊκό για μας, αν ο Ανυπαρκτίεβιτς ήταν ελαφρά πιο γρήγορος, κι αν ο Μάντολος ήταν πιο συγκεντρωμένος. Πάντως το σύστημα εξυπηρετήθηκε, όλοι οι διάδρομοι έκλεισαν και φυσικά δεν έχουμε κανένα παράπονο για τα τρεξίματα των παικτών μας, καθώς και για την κατοχή της μπάλας.

Με τραγούδι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, το οποίο το περίμενα με την ίδια μορφή. Διαψεύστηκα όμως, αφού βρέθηκαν πιο πολλοί διάδρομοι και γίνανε μπόλικες φάσεις μπροστά στις δυό εστίες. Θεωρώ οτι οι ευκαιρίες του Πλατανιά ήταν πιο επικίνδυνες και πιο κλασσικές, αλλά τελικά τέρμα δεν σημειώθηκε. Αυτές οι δυό πολύ καλές αποκρούσεις του Ανέστη – πιο τον είδα και πιο βελτιωμένο στις εξόδους – μάλλον τον κάνουν τον πιο πολύτιμο παίκτη μας σήμερα.

Οι φάσεις αυτές όμως, έχουν και την εξήγηση τους. Η πίεση ψηλά έπεσε μετά την λάθος αλλαγή του Μανόλο – Πέκχαρτ αντί Μπακασέτα – και το κέντρο χάθηκε αφού ο Ανυπαρκτίεβιτς συνέχισε να είναι σταθερά ο χειρότερος παίκτης μας. Αργός, αμήχανος, άβουλος, χωρίς ντρίμπλα, και σούπερ ευθυνόφοβος. Είναι απορίας άξιον που ξαναέβγαλε ολόκληρο το παιχνίδι την ώρα που ο Μανόλο συνέχιζε να αφήνει την ομάδα χωρίς δημιουργία αντικαθιστώντας και τον Μάνταλο.

Το παιχνίδι όμως σε κράταγε σαν θεατή. Διότι και η ΑΕΚ έβγαλε καποιες τακτικές επιθέσεις και θα μπορούσε να έχει σκοράρει και αυτή. Πάντως το τελικό αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποιημένους τελικά, αφού από ένα σημείο και μετά, μάλλον αυτό κυνήγαγε ο προπονητής. Και πιστεύω να είδε αυτά που πρέπει εν όψει Καυτατζόγλιου, αφού πρέπει και να γίνει και κάποια νίκη, διότι καλό το μηδέν πίσω για έκτο παιχνίδι, αλλά τα ρεκόρ καλό θα ήταν να γινόντουσαν μπροστά.

Εν πάσει περιπτώσει, να μην γκρινιάζουμε. Η ομάδα είχε αγωνιστικότητα και θέληση, καθοδηγούμενη από τον κορυφαίο σήμερα Γιόχανσον και τον εξ ίσου καλό Αραούχο. Επίσης πήρε θετικό αποτέλεσμα για την πρόκριση της. Κι ορισμένη στοχευμένη σκοπιμότητα, χρήσιμη είναι αφού φτειάχνει ψυχολογία και αγωνιστική πειθαρχία προς το πρόσωπο του Μανόλο. Οπότε αποδίδουμε τα εύσημα και συνεχίζουμε.

Υγ. Όταν δεν έχεις κανένα εξτρέμ μαζί σου, είναι λογικό να ψάχνεσαι, αλλά όταν βγαίνει ο Μπακασέτας, δεν μπορείς να μην βάζεις τον Βάργκας. Φαγητό μέσα στα σκουπίδια μπορεί και να βρεθεί, αλλά δεν θα είναι καλής ποιότητας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Παίζει να είναι κ η καλύτερη ανάλυση που έχεις κάνει εδώ και καιρό.Γενικότερα πάντως η ομάδα θα αλλάξει επίπεδο αν κ εφόσον αποκτηθουν 2-3 ποδοσφαιριστες επιπέδου Αραούχο.
    υ.γ κ ο Βρανιες καλούλης ήταν.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Gusolo Poymez, αλλα θα τα πουμε αλλη φορα..

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Τόσα χρόνια η ομάδα παίζει για το Μάνταλο. Ολο το παιχνίδι της ΑΕΚ περιστρέφεται γύρω απ’αυτόν. Τα αποτελέσματα είναι λίγο-πολύ γνωστά.
    Εδω και 1 μήνα έχουμε άλλη μόδα: η ομάδα περιστρέφεται γύρω απ’τον Αϊντάρεβιτς.
    Μα είναι δυνατόν? Βρέξει-χιονίσει 90λεπτα ένας παίκτης τόσο αργός που ήρθε με τουλάχιστον 10 επιπλέον κιλά? Τόσο απελπισμένοι είμασταν για το αριστερό του πόδι (το οποίο μέχρι να το σηκώσει ξημερώνει) ? Έχει καναν ειδικό όρο στο συμβόλαιο για να παίζει συνέχεια?
    Η ομάδα πλέον πρέπει να παίζει για να τροφοδοτεί τον Αραούχο. Οχι να γυρίζει μέχρι την μεγάλη περιοχή για να πάρει μπάλα. Είναι αστείο αυτό το πράγμα. Παίζει βασικός ο Αϊντάρεβιτς ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας για να κάνουμε τον Αραούχο λάστιχο? Κάνε μας τη χάρη ρε Μανόλο.
    Το σημερινό θέαμα μπορώ να το δεχτώ μόνο ως πείραμα για να δει ο Χιμένεθ κάποια πράγματα. Δε μπορεί να σκέφτηκε σοβαρά πως θα λειτουργήσει ένα τέτοιο σχήμα, με βασικούς τους πιο αργούς παίκτες μας: Μπακασέτα, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλο. Και μόνος του στο κέντρο ο Σιμόες να τρέχει σαν αλαφιασμένος παντού. Και ο Γιόχανσον χαμένος κάπου στα σέντερ μπακ. Και να πεις πως μ’αυτό το σχήμα δε σου κάνανε φάσεις? μια χαρά φάσεις έφαγες. Ο Πλατανιάς δε θα σου κάνει 30 ευκαιρίες. Θα σου κάνει 2-3, και αμα φας το γκολ άντε να το γυρίσεις.
    Περίμενα να βάλει περίπου το σχήμα που έπαιξε απέναντι στο Λεβαδειακό, και για ξεκούραση των βασικών και για να ρολάρουν οι παγκίτες. Και τους μπέρδεψε περισσότερο, και δεν ξεκουράστηκε σχεδόν κανείς ενόψει Ηρακλή.
    Το δίδυμο Γιόχανσον-Σιμόες στα χαφ δεν πρέπει να σπάει για κανένα λόγο. Άλλαξε όποιον θες αλλά οχι αυτούς τους δυο. Είναι το μοναδικό δίδυμο που έχουν βρεί χημεία. Απο τη στιγμή που θα τους βάλεις και τους δυο βασικούς, γιατί τους κάνεις ανω-κάτω?
    Σε μια φάση ακουγόταν ο Παράσχος που φώναζε “στο αριστερό ρε!” όταν ο Αϊντάρεβιτς είχε τη μπάλα. Τον πήρανε χαμπάρι και τον έκλειναν εύκολα, με συνέπεια να γυρίζει τη μπάλα εκνευριστικά πίσω.
    Δεν υπάρχει οργανωτής μόνο με ενα πόδι. Τελεία. Αυτός είναι για να τον βάζεις για κανα 20λεπτο μπας και σου βγάλει καμιά σέντρα ή για να χτυπάει κανα στημένο. Τον έχεις βασικό 90 λεπτα και χτυπάει τα στημένα ο Μάνταλος? το παιδί δε μπορεί να δώσει ούτε το στοιχειώδες ύψος στη μπάλα. Μας έχει σπάσει τα νεύρα (και οχι μόνο σε εμάς φαντάζομαι..)
    Άσχετο: υπάρχει άνθρωπος που πίστεψε πως ο Αλμέιδα είχε “ίωση”? την προηγούμενη εβδομάδα οι μισοί παίζανε με πυρετό, και είχε αφήσει στο ξενοδοχείο μόνο το Γιόχανσον που ξερνοβολούσε. Κάντε μας τη χάρη ρε παιδιά. Λύστε το συμβόλαιο να πάει στο καλό ο άνθρωπος.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ο Παρατηρητής : Τον έβαλε, τον κράτησε και δεν θα τον βάλει στον Ηρακλή.

  5. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Mακάρι Στήβεν. Δε μπορώ να βλέπω άλλο Αϊντάρεβιτς, πραγματικά.
    Αυτή η ψευτο-αποθέωση οτι τάχαμου “ξέρει μπάλα” ενω το δεξι πόδι το έχει για να ανεβαίνει στο πούλμαν, μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. Δηλαδή με το ζόρι να βαφτίσουμε το ψάρι κρέας?
    Ούτε άλμα
    Ούτε κεφαλιά
    Ούτε ταχύτητα
    Δεξί πόδι ούτε για πλάκα
    Μαρκάρισμα δεν.. (λογικό αφού είναι πιο αργός και απ’το θάνατο)
    Ανασφάλεια στο φούλ.. γυρνάει συνεχώς τη μπάλα πίσω. Αυτό είναι ανάπτυξη? πασούλες στην άμυνα και στον τερματοφύλακα? Αυτή ήταν η “ανάπτυξη” και το “στρωτό ποδόσφαιρο” του Δέλλα. Ποτέ η μπάλα μπροστά. Μόνο πίσω.
    Αμα είναι να ξεσκίζουμε 3 παίκτες για να παίζει ο Αϊντάρεβιτς, ευχαριστώ.. δε θα πάρω. Γέμισε η ΑΕΚ αργοκαρούτες.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    o gusolo pomenej αντιγραφει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ την περσυνη ΑΕΚ του Gus. Απλα επειδη εχει πιο καλη ποιοτητα στο ροστερ (patito-barbosa/araouho-αραβιδης/ vranies-κολοβετσιος κλπ) τον παιρνει να κανει 3 πιο ορθολογικα πραγματα παραπανω στο κλειδωμα του μηδεν πισω. Αλλο να εχεις araouho να φοβουνται τα αντιπαλα CB και αλλο τον el palton.

    Το θεμα του ειναι οτι εχει 3 ισαξιους στο κεντρο (simoes-joha-γαλανο) εστω και αν ο μικρος ειναι απειρος αλλα εχει καλα τραξιματα και σαφεστετα καλυτερη πασα απο τον simoes. Για να το λυσει τραβαει πισω τον σουηδο και χωραει τον χοντραρεβιτς-πιο αργος ειμαι νεκρος- ευελπιστωντας στη μακρινη μπαλλια που ΟΥΔΕΙΣ αλλος δε βγαζει.

    Προσοχη ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ τη πασα απλα τη δοκιμαζει, οπως εκανε ο αρθρο περσυ.
    Αν δε το κανει και βαλει joha-simoes κανονικα ο χοντραρεβιτς ΔΕΝ χωραει απο τη μια και απο την αλλη πισω με κολο-λαμπρο ειμαστε για γελια.

    Απο την αλλη εχει το Μανταλο που οσο παει γινεται και πιο ανυπαρκτος και μετα το τραυματισμο του προπερσυ (που τον εκαναν θεο που ελλειψε) σπαταλαει και θεση αλλα κυριως ταχυτητα, και τη μπριζολα-ΛΑΖΑΡΟ που εφτασε 30 χρονων και ακομη περιμενουμε το ταλεντο του.

    Μονο με καλογερο-βρανιες πισω μπορει η ομαδα να εχει κεντρο κανονικο και τον χοντραρεβιτς στη φυσικη του θεση: στα 3 αδελφια δηλαδη.

    Με λιγα λογια φτασαμε Φεβρουαριο για να δουμε μια version της ΑΕΚ του Poyet χανωντας ενα ολοκληρο χρονο με πειραματα λαβρακια και τσιπουρες.

    Οσο η ομαδα ειτε εχει περιροσμενων δυνατοτητων υλικο ειτε λογω ποιοτητας (ντιντακ-κολο-λαμπρο-χοντραρεβιτς) ειτε ποναει λογω ‘ιωσεων’ και τραυματισμων αυτο θα βλεπουμε: αλχημειες για να χωρεσουν ολοι η οσο το δυνατον περισσοτεροι ακομη και σε αλλες θεσεις.

    Ορθα βεβαια πραττει ο καραγκιοζακος- το ποδοσφαιρο ειναι απλο αθλημα το εχουμε πει, απο τη στιγμη που δεν εχει εξτρεμ και με ενα απλα normal παικτη σαν τον αραουχο ξαφνικα η ομαδα δειχνει σημεια ζωης απο το flat line που ηταν με το Γουιλι.
    Που να ειχαμε κανονικους παικτες σε κανονικες θεσεις (2-3 δε θελει παραπανω).
    Πλαινα εξτρεμ και αριστερο μπακ για αρχη.

    ΥΓ Σε κανονικη ομαδα αυτος ο Μανταλος ειναι για να κουβαλαει τα νερα, ουτε καν αλλαγη. Το οτι ξαφνικα ‘βρηκε θεση’ στο πλαι απλα δειχνει ποσο τεμπελης ειναι, ο μεσι που θελει και μια ομαδα στημενη πανω του..Αυτα εκανε με το Gus γι αυτο τον ειχε κανει turbo σε καθε ματς τον ανθρωπο..

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Καμία σχέση το ρόστερ που βρήκε ο Gus με τους παίκτε που έχει φέτος.
    Δε λεω σίγουρα μπορούσες να έχεις καλύτερους, αλλά: o Gus δεν είχε Αραούχο. Ούτε Βράνιες στα στόπερ. Ούτε Πατίτο. Ούτε Γαλανόπουλο. Ούτε καν Λάζαρο.
    Με Αραβίδη και Πλατέλλα βασικούς έπαιζε, και με τον Άρθο στα στόπερ. Όλη η ομάδα του Gus ήταν ένας Σιμόες και ένας Γιόχανσον, με κάποιες αναλαμπές απο τον Βάργκας. Όταν οι καλύτεροί σου παίκτες είναι τα χαφ και απο επίθεση έχεις Πλατέλλες, φυσικά θα παίξεις αμυντικά. Εδω ο άλλος σου έφερε Αραούχο και εσυ παίζεις με βασικό το χοντροκώλη τον Αϊντάρεβιτς.

  8. Ο/Η J. Patikas λέει:

    @snitch
    Συν εναν μεσω με αντιληψη, πασα και κινηση χωρις την μπαλα, συν εναν ακομα επιθετικο. Συνολο 5 (για να μην προσθεσω και εναν κεντρικο αμυντικο).
    ΥΓ. Στα της κυβερνησης μαλλον επαληθευεται το δικο μου σεναριο. Εκλογες τον ΣΕΠ 19 και ξανα με απλη αναλογικη τον ΓΕΝΑΡΗ 20. Δεν ξερεις απο αριστερους? Αν προκειται για εξουσια δεν εχουν καμια αναστολη. Ολα θα τα υπογραψουν, 100 κωλοτουμπες θα κανουν, τη χωρα θα ρημαξουν αρκει να εχουν στη διαθεση το πρωθυπουργικο αεροπλανο!

  9. Ο/Η J. Patikas λέει:

    εναν μεσο εννοουσα.