Nice afternoon ??????

IMG_6296

Κρύο πολυ στο γηπεδο ( σε ολο το νησι κρυο ομως αγγλικο, κανονικο που πεφτουν αυτια, οχι αστειους χιοναδες Ελλαδας διαρκειας μισης μερας) το οποίο απο οσο μας είπαν ηταν sold out πριν τα Χριστούγεννα.

Απο τοτε δηλαδή που ειχαμε να δούμε την κανονικη ενδεκάδα που είδαμε σημερα (minus Lovren). Μάλλον πρέπει να παιζουμε μονο με τους top 6 με τους οποίους και ειμαςτε αήττητοι με τα περισσότερες να ειναι νίκες. 2 ισοπαλιες με το κεφτε, 1 με τη Chelskey και μια νικη (εκτος) νικη με Arsenal (3-4) εκτος, 2 νικες με Tottenham, νικη City (εκτος) νικη με τους σιχαμενους εκτος (αν και ειναι 1km μακρια το Goodison). Καταφερνουμε και χανουμε (γιατι κατορθωμα ειναι) απο τις Hull και τις Swansea…Σημερα εύκολα με αυτο το διάολο το Mane δυο γκολ και 2-3 χαμένα στο πρώτο μισάωρο.

Το καλοκαίρι που τον πήρε ο κλοπ, εχωντας δει το παίκτη καλα περσυ, χάρηκα που δε πήγαμε σε ενα βαρύ φορ. Ο τύπος ειναι άλογο κανονικό ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ, τριπλα, πασα, και τελειωματα απιστευτα. Χτες την αμυνα της Tottenham την εκανε γιο γιο 3-4 φορες για πλακα.

Lallana κανει δίπλα τάκλιν στην αντιπαλη περιοχη στο 94″ με το σκορ 2-0. Οποτε αυτο ειναι μπαλλα και οχι δε πρεπει να εχεις τελειωσει MIT- ΒΟΔΙ- απλα να μην εισαι El Palton και να σεβεσαι το club και να καταλαβεις που εισαι..

Είδαμε κανονικη Liverpool μετα απο καιρό.

Συνεχίζουμε, παμε για pints…

H ομαδα παει για τρεις παικτες το καλοκαιρι με τη βασικη προυποθεση να βγει chl. Ενα αριστερο μπακ (λατρεουμε το ΛΟΧΙΑ MILNER που ναι μεν ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ αλλα ουτε μπακ ειναι και του χρονου θα ειναι 32-  αν και στο physical ο τυπος ειναι ατμομηχανη κανονικη) , μαλλον ενα δεξι και ενα κεντρικο χαφ. Αν δε παιξει δεξια- ο Κλοπ ΠΙΣΤΕΥΕΙ πολυ στον μικρο Alexander- παει για αλλον ενα επιτελικο. Εχουμε φτασει να εχουμε παγκο Sturidge και Origi, ο πρωτος ειναι μαζι με τον Κουν οτι καλυτερο σε CF (ΦΥΣΙΚΑ και ο Ζλαταν αλλα πλεον παει 35) και ο δευτερος 21 χρονων! ειναι ταχυς, τριπλαδορος και σκορερ. 1,85 με πολυ καλα σατιστικα 37 εμφανισεις κυριως αλλαγη (παιζει 20λεπτα) 9 γκολ αλλα ΜΑΡΚΑΡΕΙ (22 φαουλ- 12 tackles) ΔΕΝ παιρνει καρτες (μηδεν!) εχει 391 πασες και στα τελειωματα εχει 46% ευτστοχια. 1 στα 2 δηλαδη γραφουν.

Ολη η ΑΕΚ φετος εχει  1226 εκ των οποιων οι 819 ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ…

ΟΛΗ η ενδεκαδα (ολη ομως) ειναι ΔΙΕΘΝΗΣ και το 90% πιτσιρικαδες μεχρι 25. Διεθνης οχι με χαβαλεδες αλλα με Βραζιλια, Αγγλια, Βελγιο, Ολλανδια, Γερμανια.

Τα 2 αμυντικα χαφ της ομαδας ΦΕΤΟΣ (Winjaldum-Hendo) εχουν κανει 3112 πασες με ποσοστο ευστοχιας 87%. Οι πασες που βρηκαν στοχο δηλαδη ειναι 2704! Βαλτε τα διπλα στο παικτη ουσιας και στο κεντρο της ΑΕΚ και θα καταλαβετε τη διαφορα. Με αντιπαλους οχι το Πλατανια (που ζοριστικαν) και το Κομποτη, αλλα ομαδες της Premier που εχουν πεσει πανω σου σε δευτερολεπτα παικτες σαν τον Οζιλ τον Σαντσες, τον Καντε το Αζαρ, τον Φαμπρεγκας, τον Ματα τον Πογκμπα, τον Γιαγια τον ΝτεΜπρουνε κλπ. Οχι το κατσαπλια και τον καραμητρο.

ΕΤΣΙ χτιζωνται οι ομαδες κυριοι. Τοσο απλα.

ΥΓ Winjaldum, ο μέσος που αν συνεχίσει ετσι ειναι ο νέος Μασερανο ΜΕ ΠΑΣΑ. Μεγάλος σκύλος μας εκανε να πάρουμε τη φανελλα του. Σημερα ειχε κοψει τη κινηση στο κεντρο και ο Hendo καποια στιγμη εχει μεινει να τον κοιταει να τα βαζει με ΟΛΟ το κεντρο απο τα σπιρουνια μονος του και να παιρνει τις μπαλλες..Ο τυπος εβγαζε ματια απο τη Newcastle και οποιος βλεπει μπαλλα απλα ψωνιζει σωστα. Αλλοι δινουν 230εκκ..

 

ΥΓ 2 @ Bandog: Θυμασαι το καλοκαιρι τι σου ελεγα για το Μανε πιστευω. Ο τυπος ειναι με διαφορα τα καλυτερα ξοδεμενα λεφτα του Κλοπ και τα 32 (λιρες) ΗΔΗ δειχνουν οχι απλα λιγα αλλα κοψοχρονια.. Τον Κουτινιο αναλογα τον ειχαμε παρει 10 εκκ (τον ειχε διωξει ο κεφτες ο αετοματης!!! ) και τα Χριστουγεννα ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ προταση της Παρι για 75 και της Μπαρτσα για 70! Που να παιξει και chl και κανα world cup με τη Βραζιλια που ειναι ηδη στα 24 του δεκαρι. Ενα παικτη θελω στην ομαδα ΕΤΣΙ οπως ειναι στημενη να παιζει με γρηγορους μπαλαδορους: Oμπαμεγιανγκ να χτυπησουμε chl το 18-19.

YNWA

Jason στο ειπα τη Κυριακη οτι σημερα εχει και γηπεδο και ματσαρα, δεν ειδα μπριζολαζαρο και Χοντραρεβιτς βεβαια αλλα ας παει στο καλο.. Χαλαλι!

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

27 Responses to Nice afternoon ??????

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σταματα να μας ζαλίζεις. Κουρασες οπως κουρασες και σε πέταξαμε με τις κλωτσιές. Που σε επιασε ο πονος με τους Αμερικλανους και να κανεις το δικηγορο του Stevie. Λες και θελει δικηγορο η αμα θελει κατι η θελω κατι δε μιλαμε η δε βρισκωμαστε για να τα πουμε. Εσενα περιμεναμε να μας κανεις το ref, γιδι.
    Βρήκες τον νέο στο χωρο που δε γνωριζει ακομη και στέλνεις τις μπούρδες σου επειδή ξέρεις οτι θα περάσουν. Αιντε ολοι οι ηλίθιοι ο τυχερός παπαρας και η βλαμμενη με τα δίπλα nick, με το χοντρό που ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ να γράφει το όνομα του που υπογραφε ως George τρομαρα του και (νομίζετε) οτι κρύβωσαστε. Τοσο ανύπαρκτο μυαλό έχετε. Θα σας παρει γραμμη κ αυτος οπως ολοι, It’s a matter of time.
    Καθε site εχει τους καραγκιοζηδες του… θα γλυτωσουμε εμεις με 4-5? Που θες και argo τρομαρα σου, που αμα τη ακουσεις θα νομιζεις οτι σου μιλανε γιαπωνεζικα.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ patikas
    Συμφωνω, τα ξερουμε και τα εχουμε πει πλειστακις. Επειδη ομως εχουμε αυτους που εχουμε στη διοικουσα ας παρει πρωτα αυτους τους 3 και καλα θα ειμαστε. Να δουμε και τον αλλον αριστερα το βραζιλιανο, με ολους αυτους που μας κουβαλανε εχει φοβηθει το ματι μας..

    Για τα πολιτικα ΜΗ βιαζεσαι. Αν τα υπογραψει δε θα βγαινουν ουτε ντυμενοι με καπαρντινα και καπελλο Αυγουστο στο δρομο. Αν δε τα υπογραψει απλα επεσε. Το θεμα δεν ειναι αν θα πεσει, αλλα πως θα γινει νεα κυβερνηση γιατι μονος του ο Κυριακος δεν μπορει. Με Ποταμι ΠΑΣΟΚ ισως, μενει να δουμε πως θα πανε οι εδρες σε περιπτωση εκλογων απο το 3 και κατω: αν δε πει ο βλακας ο Λεβαντης δηλαδη και που θα παει το 3% του Σταυρου. ΤΣΥΡΙΖΑ αμα παρει 15% με τα χιλια ζορια (παροχες τελευταιας στιγμης αλλα επιδοματος- για βλακες πασπαλισμενες μα λαικατζα) θα ειναι τυχερος. Το ιδανικο σεναριο ειναι βεβαια να τα υπογραψει και να πεσει. Το θεμα ειναι ομως οτι ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ με τους ανικανους βλακες και η αγορα εχει πιασει ΠΑΤΟ.
    Ενα ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ παντως που ειναι μεσα στα πραγματα apolitic σφυριξε οτι ετοιμαζωνται λιστες..

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ασχετα από τη σημερινή νίκη, πιστεύω πως θα τερματίσει τουλάχιστον 3η. Μάλλον πέρασε το ντεφορμάρισμα. Βέβαια μέχρι το τέλος κουφά αποτελέσματα θα έρθουν, Liverpool είναι αυτή.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα μικρα ματς να φοβασαι..
    Με τις δυσκολες ομαδες, ακριβως επειδη ειμαστε Liverpool και οχι καμμια City-Chelskey με φανελλες πουπουλα, δε μασαμε.
    Ειδικα μεσα στο ΝΑΟ που σημερα μετα απο καιρο μεχρι το 30-35 ο θορυβος απο ΟΛΟ το γηπεδο ηταν εκκωφαντικος! Σου επαιρνε το κεφαλι κυριολεκτικα και εμεις που ειμασταν απ εξω την ακουσαμε φαντασου οι αντιπαλοι. Μιλαμε για ΤΗΝ εδρα στην Ευρωπη με διαφορα.Δεν εχει βγει τυχαια το This is Anfield…
    Μακαρι, ειναι δυσκολο το πρωταθλημα παντως γινεται (παλι) χαμος, μακαρι να βρει παλι η ομαδα το ρυθμο της. Τοτε ΝΑΙ δε φοβαμαι τιποτα..
    Απο τη μεση και μπροστα οταν ειμαστε οκ ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΑΙΖΩΜΑΣΤΕ.
    Ο WINJALDUM σημερα με τρελλανε…

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και για όποιον δεν το είχε καταλάβει, ο Τσίπρας μας έδωσε σήμερα την απόλυτη απόδειξη ότι αγνοεί τι θα πει δημοκρατία. Αναρωτήθηκε, ρητορικά, αν “o κ. Μητσοτάκης που θα βρεθεί στην Καγκελαρία σε λίγες μέρες, θα ζητήσει από την Μέρκελ να εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα;”.

    Ακόμη δηλαδή δεν έμαθε ότι τις εκδόσεις στις δημοκρατικές χώρες τις αποφασίζουν τα δικαστήρια, όχι οι πολιτικοί. (Βλέπε και τα ταξίματα των Οκτώ το καλοκαίρι.) Και βέβαια δεν θα το μάθει. Αφού δεν το έμαθε από το Συμβούλιο Επικρατείας που εφαγε τα μουτρα του με τους δικαστικους με το θεμα της Θανου και τον Άρειο Πάγο για τα καναλια με το ΦΙΑΣΚΟ των αδειων κατα της διαπλοκης του ….Καλογριτσα, σιγά μην το μάθει από μόνος του.

    Τελευταια φορα που κοιταξα βεβαια ο ιδιος ειναι ΠΘ της χωρας 2 χρονια τωρα. Το να ζητας απο τον αρχηγο της αντιπολιτευσης (1 χρονο και οχι 2) να κανει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, που δε κανεις εσυ ως ΠΘ πραγματικα δειχνει το μεγεθος της βλακειας και της αμαθειας.. Η αλλιως θελουμε να κυβερναμε (για να κονομαμε) αλλα ακομη καλυτερα ειναι να σκουζουμε κανωντας ‘αντιπολιτευση’ στον εαυτο μας, ζητωντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ πραγματα απο τους αλλους (που ΔΕΝ ειναι κυβερνηση) αλλα ΔΕΝ τα κανουμε εμεις που ‘μπορουμε’..

    Λογικο μιας και τα κουμουνια το μονο που ξερουν εκει στο 3-5% ειναι το ΟΧΙ σε ολα. Ακομη και στα δικα μας. Το λεμε αυταπατη και καθαρισαμε.

  6. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Για τις πασες που λες οντως η ΑΕΚ εχει 1226, αλλα ολες οι ομαδες πανω κατω τα ιδια εχουν, κοιταγα τον οσφπ εχει 1448 με 950 λαθος. Αυτο ειναι γενικα το επιπεδο εδω. Διαφορα υπαρχει σε ολα, γηπεδα, μ.ο εισητηριων, ποιοτητα παιχτων, τηλεοπτικα συμβολαια, πασες.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ειπα οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι. Απλα αναφερω ποσο ΧΑΜΗΛΟ ειναι το επιπεδο εδω. Που δεν μπορουν σε αλλαξουν 60 πασες σε ενα ματς και οι μισες ειναι λαθος- τοσο βγαινει αμα κανεις τη διαιρεση. 60 πασες σε 90 λεπτα ειναι λιγοτερο απο μια το λεπτο! Κοινως κλοτσοσκουφι. Στα αλλα φυσικα και υπαρχει διαφορα, αλλα το να κανουμε 2 πραγματα σωστα μεσα στο γηπεδο δεν εχει να κανει μα τα εισητηρια. Ειναι καθαρα θεμα προπονησης και δουλειας. ΟΚ δεν θα γινει ποτε ΟΛΗ η ΑΕΚ HENDERSON που κανει μονος του φετος 2059 πασες με 87% ευστοχια..
    Δηλαδη 11 ΒΑΣΙΚΟΙ και αλλοι 3-4-5 αναπληρωματικοι δε μπορουν σε 20 ματς να κανουν ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ απο οτι κανει ΕΝΑΣ μονος του?
    Μονο να βαζουμε τα διαρκειας στο θεο ξερουμε?

    ΟΥΔΕΙΣ στο Ελλαντα δε τα κοιταει αυτα. Μονο ποσο κανει ο παικτης αμα ειναι ελευθερος και λοιπες σαχλαμαρες. Οταν ο Gus- μαθημενος απο την Premier- ζητησε στατιστικολογο περσυ τον κοιταγαν λες και ζηταγε ιπταμενο δισκο..
    ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ κατι αν δεν εχεις ΙΔΕΑ που πονας?
    ΟΚ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ειναι το ξερουμε. Και αυτοι το ξερουν. Καντε ΚΑΤΙ γι αυτο εκτος απο το αλλαζετε 7 προπονητες σε 1,5 χρονο. Λες και αμα ερθει ο Κλοπ με τον Μουρινιο και τον Πεπ ΜΑΖΙ, θα γινει κατι.
    ΔΕΝ ειναι τα παντα θεμα χρηματων ΜΟΝΟ. Θες και λιγο νιονιο..

    Εδω το ‘συστημα’ ειναι να πεταμε τη μπαλλα οπου ναναι και να φωναζουμε ΕΞΩ λες και ειμαστε στο 1952, η κανουμε την εξοδο του Μεσσολογιου, πισω και σας φαγαμε..

  8. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Εδω παίζει βασικός βρέξει-χιονίσει ο Αϊντάρεβιτς.
    Οσο και αν προσπάθησα να το δω αλλιώς, δε μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την εμμονή στον πιο αργό παίκτη της ομάδας. Σήμερα γράφουν πως πάει για βασικός πάλι.
    Σπάς το πιο πετυχημένο δίδυμο στα χαφ.
    Έχεις ξεχάσει το Γαλανόπουλο που τον βάζεις στα χασομέρια (οκ, ας δεχτώ πως θες να πας στα “σίγουρα” και να μην καεί ο μικρός)
    Αλλά αυτά τα “σίγουρα” είναι ο Αϊνταρεβιτς που μοιάζει με παίκτη του subbuteo? Ξοδεύεις μια θέση βασικού για τις 1-2 μπαλιές που μπορεί να βγάλει σε 90 λεπτά? Διότι για μαρκάρισμα και κάλυψη χώρων δεν το συζητώ, ο παίκτης είναι πιο αργός απο replay. Πού να προλάβει..
    Τον βάζεις λοιπόν για να βγάλει ασίστ? πόσες ασίστ έχει δώσει μετά απο τόσες συμμετοχές και μάλιστα βασικός?

  9. Ο/Η Jason λέει:

    Snitchάκο, ο Χοντράρεβιτς θα σηκώσει νταπλ φέτος, οι δε Μανε και Βαινάλντουμ το πολύ κανένα πιάτο μπακαλιάρο. Οπότε κομμένα τα ειρωνικά σχόλια, γιατί τα γραπτά μένουν και θα σε στοιχειώσουν…

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Παρατηρητής
    Τι να σου πω τωρα, εδω οποιος ξερει μπαλλα παιζει δε κοιτανε ποσο χρονων ειναι. Ο Origi ειπαμε ειναι 21 και πριν 2 χρονια- στα 19- ηταν η επιθετικη τριαδα του Βελγιου στο World Cup μαζι με Benteke και Loukakou.

    @ Jason, τι double? Διπλοπιττο εννοεις? Η double caramel machiatto? Στο πρωτο τον εχει προλαβει ο Ουγκο- τα εχει σκουπισει ολα. Στο δευτερο μπορει, εχει starbucks στο Κολλεγιο απο οτι ξερεις. Κοντα στο σπιτι ειναι, ασε που με καφε σου κανουν δωρο και αυτα τα ωραια donuts με γεμιση. Θα τα τσακισει. Υπαρχει και το double chocolate ΚΑΙ σε κυπελλακι ΚΑΙ σε χωνακι για το καλοκαιρι.

    @ all, αμα βαλουμε ματς Liverpool στο Ainfiled, να παιξει με την ΑΕΚ, βλεπω ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΚΟΡ, ΑΝΕΤΑ ΔΙΨΗΦΙΟ. Να δω δηλαδη Mane-Ντιντακ, Firmino-Λαμπροπουλο, Lallana-Κολοβετσιο και κανα Βρανιες- Coutinho.. Ειδικα στο τελευταιο δινω σε αυτο το μαλακα το Βρανιες γυρω στα 10 λεπτα πριν τον κλωτσησει και αποβληθει, απα τα κολπα που κανει ο αλλος.

    Οχι μονο τα τσιμεντα, αλλα θα πεσει το main stand απο τα γελια και ειναι και καινουργιο. Μολις 180εκκ ΛΙΡΕΣ κοστισε το καλοκαιρι. Πως λεμε ΞΕΠΛΥΜΑ που ακουω ο δικος μας στο Basket με τα ποδηλατα με εσοδα κατι χιλιαρικα το μηνα θελει να κανει και αυτος ‘γηπεδο’? Ακριβως το αντιθετο.
    Τωρα πως γινεται με 500-1000 νοματαιους και 10ευρα εισητηρια (και αν πληρωνουν τα μαστουρια) να κανεις γηπεδο 8000 θεσεων αυτο ειναι αλλου παππα κανονικα.

  11. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Για το μπάσκετ και γω θέλω να δω πού το πάει με μηδέν έσοδα.
    Κάθε μήνα παίκτες πάνε και έρχονται, συμβόλαια και καπάκι άλλα συμβόλαια κτλ..και η νέα μόδα λέει γήπεδο (!)
    Πόσα λεφτά για πέταμα έχει τελικά ο κύριος αυτός?

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για πεταμα δε ξερω (δε νομιζω ΟΥΔΕΙΣ να πεταει εστω ενα ευρω) αλλα για ξεπλυμα προφανεστατα πολλα.
    Αλλιως δεν εξηγηται σε ενα αθλημα που οχι φυτοζωει αλλα μπανει ΚΑΡΑΜΕΣΑ να χωνεις φραγκα στο πουθενα, ειδικα σε μια ομαδα που ΑΝ φτασει τους αλλους 2 παλι μεσα θα μπαινει.
    Ο ΠΑΟ για να καταλαβεις εχει στο ισολογισμο του το 14-15 ειναι με 891 χιλιαρικα και ο Gay με 25εκκ!!
    Δεν εχει εσοδα το basket αθλημα της πλακας ειναι ακομη και αν φτασεις να παρεις ευρωπαικη κουπα (που δεν). Μιλαω για euroleague που αυτος που την κατακτα παιρνει ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 15ΕΚΚ και ο δευτερος λιγοτερα απο 9!
    5,2 παιρνουν οι ομαδες του final four ειναι ΑΣΤΕΙΑ τα νουμερα.

    Κανε ενα κοστολογιο, ομαδα 12 παικτες με ξενους, προπονητες κλπ, εξοδα ομαδας -μετακινησεις, αγωνες, αναλωσιμα, ΚΑΕ (υπαλληλοι κλπ) γηπεδο να δεις οτι ΟΥΤΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ δε βγαινει το project ακομη και αν παρεις 2 euroleague στη δεκαετια (30εκκ). Θες για 2-3 σοβαρους παικτες πανω απο 2εεκ το καθενα/ετος. Που θα βγουν?Απο την original που ειναι εδω μαζι σου με τα εισητηρια των 5-10 ευρω 1000 ατομα και αμα? Κανει 1500 εισητηρια ανα 15 μερες? 15,000 X13 ματς εντος ειναι ΣΚΑΡΤΑ 200 χιλιαρικα.
    Αλλα 300 ειναι το τηλεπτικο και αλλα 250 ο ΟΠΑΠ.
    Να πουμε 800 συνολο τα εσοδα? Να πουμε αλλα 300 χορηγιες διαφημισεις?
    1,1-1,2 ΖΟΡΙ.
    Μονο ο διαμαντιδης επαιρνε ΜΕΙΩΜΕΝΑ το τελος 800 τη χρονια στα 36 του..μη πουμε για καλους ξενους

    ΠΟΥ ΠΑΣ?

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Οτι μπαίνει μέσα είναι σίγουρο, το θέμα είναι μέχρι πότε θα συνεχίσει να το κάνει και ποιά μέρα θα τα βροντήξει αφήνοντας πίσω νεα χρέη

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Υπαρχουν αλλα πισω. Που δε γραφωνται. Εγω απλα εγραψα τι μπαινει-βγαινει οποιος εχει λιγο μυαλο καταλαβαινει.
    Κοιτα τη σχεση Αγγελοπουλου-Μελλισανιδη και θα καταλαβεις..

    Εγω απλα αναφερω τα παρακατω:

    Ο ισχυρός επιχειρηματίας εμπλέκεται με την “Δικέφαλος 1924” Α.Ε. της οποίας είναι μέλος, προκειμένου για την “Αγια – Σοφιά”, είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και μέλος της ΠΑΕ ΑΕΚ.
    Είναι συνιδιοκτήτης της Neurosoft εταιρεία παραγωγής λογισμικού και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και λύσεων για τον κλάδο του αθλητικού στοιχηματισμού, εισηγμένη στο Borsa Italiana. Στην οποία είναι μέτοχοι ο ΟΠΑΠ (με ποσοστό 30%, από την εποχή Χρήστου Χατζηεμμανουήλ), η Lottomatica/Gtech (με 16,6%)

  15. Ο/Η sirax23 λέει:

    Φιλε snitch, τα νουμερα σου ειναι τελειως λαθος οσον αφορα την euroleague. O νικητης -και αυτο απο την φετινη χρονια,γιατι μεχρι περσι ηταν ακομα χειροτερα-θα παρει 1εκ.,ο 2ος 0,5εκ. κ.ο.κ. .Τα μοναδικα αλλα εσοδα που μπορει να εχει μια ομαδα απο την συμμετοχη της στην euroleague ειναι απο τα εισιτηρια που κοβει στα εντος εδρας της.

    http://euroleague.sport24.gr/article/4299194/ta-analytika-nea-esoda-sth-euroleague.html

    Αν δεις ποιες ομαδες διαχρονικα ,αλλα και τα τελευταια χρονια τα “χωνουν” αρα ειναι αυτες που εχουν και τις επιτυχιες θα δεις πολυ συγκεκριμενα πραγματα :

    i) απο Ελλαδα ΟΣΦΠ & ΠΑΟ που μπαινουν καθε χρονο μεσα πολλα εκ./ξεπλενουν χρημα either way you wanna take it it’s fine by me.

    ιι) απο Ισπανια Μπαρτα & Ρεαλ που ειναι συλλογοι με ενιαια διοικηση σε ολα τα αθληματα αρα μπορουν να διαθετουν ενα απειροελαχιστο % απο τα εσοδα του ποδοσφαιρικου τους τμηματος που για την τελευταια χρηση ηταν πανω απο 600εκ, συμφωνα με την εκθεση της deloitte.

    iii) απο Ρωσια & Ισραηλ η ΤΣΣΚΑ & η ΜΑΚΑΜΠΙ που η μια εχει το προσωνυμια “η ομαδα του στρατου” και η αλλη ” η ομαδα του λαου” .Enough said ..

    iv) απο Τουρκια Φενερμπαχτσε,Εφες,Γαλατα και λοιπες μουσουλμανικες δυναμεις με την υποστηριξη του σουλτανου ως και ενα μεσο ασκησης εξωτερικης πολιτικης και προβολης τους στο ευρωπαικο κοινο .Αρκει να δει καποιος του βασικους χορηγους της διοργανωσης και τον τοπο διεξαγωγης του φετινου final four -που δεν λενε να τον αλλαξουν με τιποτα,ακομα και αν ισοπεδωθει ολη η Πολη- για να καταλαβει κανεις ποσο με τα μπουνια εχουν μπει οι Τουρκοι.

    Το συμπερασμα ειναι οτι στο ευρωπαικο μπασκετ με τον τροπο που αυτο ειναι δομημενο (2 διαφορετικες διοργανωτριες αρχες,4 διοργανωσεις ,σχεδον 120 (!!!) ομαδες να συμμετασχουν και ενα σωρο αλλα πραγματα που ειναι εντελως λαθος και δεν εχει νοημα να απαριθμησω) ειναι ενα ζημιογονο αθλημα για οποια ομαδα στοχευει στην κορυφη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπαρξει κερδος για ΚΑΜΙΑ ομαδα αν δεν αλλαξει ολη η δομη του ευρωπαικου μπασκετ.

    Η ΑΕΚ λοιπον, για να παμε και στα δικα μας, αν θελει να στοχευσει στην κορυφη μεσομακροπρόθεσμα πρεπει -εκτος των αλλων- να αυξησει κατακορυφα και το budget .Τωρα ,εμενα σαν φιλαθλο ποσως με νοιαζει αν ο Μακης ειναι ζαμπλουτος και ξοδευει τα λεφτα του γιατι εχει καυλα να δει την ΑΕΚ πρωταθλητρια ή θελει να ξεπλυνει χρημα ή οποιοι αλλοι λογοι μπορει να υπαρχουν με την μονη ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ να μην αφησει την ομαδα υπερχρεωμενη και ετοιμη προς διαλυση οταν αποχωρησει .

    Οσον αφορα το γηπεδικο αν καταφερει και βρει καποια λυση ειτε στο ποδηλατοδρομιο ειτε στο Γαλατσι και καταφερει η ομαδα να εχει την μονιμη δικη της στεγη για τα επομενα 50 χρονια αυτο θα αποτελει ,πιστευω ,και την δικη του παρακαταθηκη ,ανεξαρτητως τυχον επιτυχιων που μπορει να ερθουν.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ sirax23
    Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο για τα νουμερα μιας και ξανακοιτωντας το, εβαλα νουμερα σωστα μεν αλλα για το ποδοσφαιρο δε! Εκανα μια ερευνα για τα εσοδα της μπαλλας και μπερδευτηκα. Ευχαριστω για τη διορθωση.

    Δεν υπαρχει αθλημα basket και το εχουμε πει πολλες φορες. Μια μασονια ειναι και μονο. Δηλαδη 10 ΠΛΥΝΤΗΡΙΑΔΕΣ- τα ειπες μονος σου- που εχουν στησει ενα ωραιο σεναριο. Το οποιο υπαρχει σε ολα τα sports φυσικα αλλα εδω το εχουν ξεφτιλισει τελειως, ειδικα ο Μπολεκ και ο Λολεκ του Gay (εχω γνωρισει τον ενα και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΩΜΟΥΝ να μη βαλω τα γελια μπροστα του απο τη βλακεια που ακουγα- και η πλακα ειναι οτι τα πιστευε) και τον Μητσο το ‘ζαχαρη’.

    ΥΓ Εχεις δει στην Ελλαδα καποιον να φευγει απο ομαδα και να μην αφηνει χρεη? Εκτος απο το Μπαρλο (δε ξερω τι εκανε ο Μυτηλιναιος στον ΗΡΑ) ΟΥΔΕΙΣ. Μεχρι και ο Σωκ ο σωτηρας που περασαν εκατονταδες ΔΙΣ δραχμες απο τα χερια του, με 60 φεσι + το καραιταβλι εφυγε. Που να δεις τωρα το δρακο που χλιμιντριζει στα υπογεια. Η νομιζεις οτι ο Μανθατης και ο Ρετσος ειναι τυχαια γεγονοτα? Η ΑΜΚ π.χ των 20εκκ που βγηκε και μας ειπε οτι θα κανει ΟΥΔΕΠΟΤΕ καλυφθηκε..

  17. Ο/Η sirax23 λέει:

    @ the snitch Θα διαφωνησω με αυτο που λες. Αθλημα μπασκετ υπαρχει αλλα παιζεται οπως πρεπει στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Οπως πρεπει ομως… με salary cup,με draft,με πηγες εσοδων απο οτι μπορει να φανταστει ο καθενας κλπ. Για οσα στραβα και αναποδα μπορει να καταλογισει κανεις στην uefa ,και ειναι αρκετα, το σιγουρο ειναι στο management των ευρωπαικων διοργανωσεων μεχρι τωρα τα εχει παει περιφημα. Και οσον αφορα στον τροπο συμμετοχης (φετος η Premier π.χ. εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον η εισοδος στην 4αδα απο οτι ο πρωταθλητης,) στην προσελκυση εσοδων και τον καταμερισμο ,εν συνεχεια, των χρηματων στις ομαδες ,ακομη και αν θελεις το δικαιωμα στο ονειρο σε μικρες ομαδες/χωρες να ειναι μερος της γιορτης. Αν το μπασκετ μπορουσε να αντιγραψει το μοντελο λειτουργιας της uefa σε αυτο το κομματι τοτε θα υπηρχε και μεγαλυτερο ενδιαφερον ,και συμμετοχες απο αλλες χωρες και θα υπηρχε ακομα ισως και επιχειρηματικη λογικη να ασχοληθει καποιος επενδυοντας στο αθλημα ,με σαφως μικροτερα νουμερα βεβαιως απο οτι στο ποδοσφαιρο.

    Υ.Γ. Να υποθεσω οτι το μπασκετ δεν σου αρεσει καθολου σαν αθλημα ,ασχετως του τι γινεται στην Ευρωπη…αρα ουτε NBA βλεπεις.. ??

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ sirax23
    Μιλαω για το αθλημα στην Ευρωπη. Γενικα ΔΕΝ μου αρεσει, θελω να πω οτι ακομη και αν πετυχω NBA, ΔΕΝ θα το δω πανω απο 2-3 λεπτα. Το βρισκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΑΡΕΤΟ μιας και ειναι ΜΟΝΟΤΟΝΟ ΑΡΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ, δεν εχει το στοιχειο της εκπληξης (παντα η μαλλον 99% η καλυτερη/ακριβοτερη ομαδα νικαει) που εχει η μπαλλα, και αυτο με τα φαουλ μολις σε ακουμπησει ο αλλος η σε στραβοκοιταξει, ειναι απλα για γελια.
    Ασε που ενω μου αρεσει η ατμοσφραιρα- θα ηθελα να δω Live ενα ματς- ολο αυτο το show-περιγραφη-μαζορετες!!!- kiss cam (χωρις σχολιο) κλπ ειναι too much αμερικανια για μενα που εχω πολυ πιο συντηρητικα γουστα. Ειναι ωραιος χαβαλες αλλα αντε να το δεις 2 φορες. Μιλαω για μενα, μη παρεξηγηθω, που αναλογα μου αρεσει π.χ ΑΠΕΙΡΩΣ περισσοτερο η μπυρα μου σε pub πριν το ματς με το χαβαλε, απο ολο αυτο το show. Η οτι θελω π.χ τα ματς να ειναι Βρεττανικα εκει οπου αμα (χωρις να ειναι εσκεμμενο παντα) δε βγαλει αιμα και ειναι το challenge που λενε εδω, ολα ειναι φυσιολογικα..Challenge βεβαια για τους Βρεττανους ειναι να σε στειλουν αδιαβαστο στις πινακιδες σε tackle αλλα ετσι πανε αυτα..

    Εκει που θα συμφωνησω χερια ποδια ειναι στη οργανωση και στο Salary Cup. Οι τυποι ειναι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ μπροστα και ειναι το μονο δικαιο που αναλογα βλεπεις ομαδες να πρωταγωνιστουν, ομαδες που πριν 10-20 χρονια απλα δεν υπηρχαν. Σε αντιθεση με τη μπαλλα που εχει γινει ενα κλειστο club 5-6 ομαδων: 2 ισπανικες- ενιοτε και μια τριτη -1/2 ιταλικες (παλιοτερα κυριως) η Μπαγερν και 2-3 απο το νησι.
    Στη μπαλλα π.χ ετσι οπως ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα δεις μια ομαδα εκτος των γνωστων οχι να παιρνει κουπα, οχι να παιζει τελικο αλλα να φτανει καν στους 4, με χαρατηριστικο παραδειγμα τη Παρι Σ.Ζ που προσπαθει ΕΥΘΕΩΣ να αγορασει το CHL και τρωει τα μουτρα της, γιατι – εκτος του οτι ειναι ομαδουλα- τα αλλα πορτοφολια ειναι πιο βαρια.

  19. Ο/Η sirax23 λέει:

    Μεγαλη κουβεντα αυτη που ανοιξαμε και ενω ο τροπος που λειτουργει το NBA θα επρεπε να ειναι υποδειγμα και για τις ευρωπαικες διοργανωσεις σε ποδοσφαιρο και μπασκετ πολυ φοβαμαι οτι αυτο δεν θα το δουμε να γινεται για παρα πολλα χρονια ,αν οχι ποτε. Εδω η uefa εβαλε το financial fair play καποια στιγμη και στην ουσια το καταργησε η ιδια αυτοματως μολις τσινισαν 2-3 μεγαλες ομαδες που το καταστατρηγουσαν συνεχως ,οποτε τι να λεμε…

    Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι το ποσο πισω εχουν μεινει οι αγγλικες ομαδες οσον αφορα το top επιπεδο και την διεκδικηση τροπαιων ειτε ch.l. ειτε europa.Ενω τα παιχνιδια της premier εχουν παντα εξαιρετικο ενδιαφερον να τα παρακολουθει κανεις ακομα και με μικροτερες ομαδες-εχουν τρομερο ρυθμο,εναλλαγες στο σκορ,δυνατες μονομαχιες κλπ- πιστευω οτι εχουν μεινει πολυ πισω οσον αφορα και την τακτικη αλλα και την σωστη στελεχωση του ροστερ με συνεπεια οταν αντιμετωπιζουν τα big boys της Ευρωπης να ειναι αουτσαιντερ και να αποκλειονται μαλλον ευκολα. Και δεν θα επρεπε να ειναι ετσι γιατι θεωρητικα εχοντας αυτες οι 4-5 ομαδες και πολυ μεγαλα εσοδα με συνεπεια να μπορουν να προσελκυσουν οτι καλυτερο σε ταλεντο παικτων και προπονητων ,βλεπουμε το αντιθετο ,οσο μεγαλωνουν τα εσοδα τους τοσο χειροτεροι και πιο αναποτελεσματικοι γινονται στην Ευρωπη when the going gets tough…

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Παλιοτερα καπου εχω πει οτι το salary cup ειναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορεις να κανεις για να εχεις σωστο το αθλημα. Ειναι ΜΑΚΡΑΝ και με διαφορα οτι καλυτερο.
    Για να λεμε του στραβου το δικιο ο Μελ (και οι 12 με αρχηγο το Πανοπουλο απο πισω) πρωτεινε και περασε κατι σε μικροτερη κλιμακα για τα οικονομικα εδω. Για αρχη κατι ειναι.

    Τωρα οι αγγλικες ομαδες- για να ξερεις- δινουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ στη Premier γιατι ΕΚΕΙ τα εσοδα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ακομη και σε σχεση με το CHL. Καμμια σχεση ομως. H Liverpool- θυμιζω εκτος Ευρωπης- πηρε 300εκκ ΛΙΡΕΣ (360 εκκ ευρω) για τη φανελλα για 5 χρονια. Προσεξε ΟΧΙ για τη διαφημηση της φανελλας (Standard Chattered) αλλα για το ρουχισμο ΜΟΝΟ, απο την New Balance, την ωρα που ο νικητης του CHL παιρνει ΜΟΛΙΣ 65εκκ ευρω.
    Με λιγα λογια η ομαδα μου εκλεισε εσοδα για 5 χρονια, σαν να παρει 6 φορες σερι το CHL!!
    Μη παμε σε τηλεοπτικα-χορηγους-εισητηρια κλπ γιατι η UEFA ειναι σαν τις χορηγιες του ΟΠΑΠ σε σχεση με τη Premier.
    Τα εσοδα περσυ ηταν 4,5 ΔΙΣ λιρες, νουμερο που απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλου.
    Βλεπεις π.χ την Aston Villa περσυ και κανει τζιρο 116εκκ λιρες μια ομαδα που ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ- κατι αναλογο με τον Πανθρακικο για παραγειγμα!
    Την ωρα που το ΠΟΚ ΔΕΝ μπορει ΚΑΝ να κανει τα μισα, εχεις την ΑΕΚ με ισολογισμο 12εκκ ευρω τη 3-4 ομαδα στην Ελλαδα και αναλογα περσυ τη τριτη αγγλικη Tottenham με 196 και την δευτερη (με μολις ενα ποντο) Arsenal με 345εκκ!

    H Aγγλια ειναι τριτη στη λιστα με κατακτησεις και αυτο γιατι οι Ισπανοι τη δεκαετια πηραν κεφαλι (6 στα 10 εχουν).
    16 οι Ισπανοι και απο 12 Αγγλοι και Ιταλοι, οποτε δε το λες ασχημα. Ειδικα αν σκεφτεις οτι ειναι πολυ πιο πιθανο αγγλικη ομαδα να παρει το 13ο παρα Ιταλικη μιας και οι Ιταλοι- ελεω ελλειψης χρηματων- εχουν μεινει πισω.

  21. Ο/Η sirax23 λέει:

    Η αναφορα μου δεν ηταν για τα διαχρονικες κατακτησεις των τροπαιων αλλα για την τελευταια πενταετια.Τα οικονομικα δεδομενα ειναι ακριβως ετσι και δεν αμφισβητουνται .Κι εγω αυτο λεω εξαλλου. Το θεμα ομως ειναι οτι ΠΑΡΟΛΟ που εχουν αυτα τα εσοδα οι ομαδες που παρουσιαζουν στις ευρωπαικες διοργανωσεις τα τελευταια 4-5 χρονια ειναι οι χειροτερες που τουλαχιστον εχω παρακολουθησει εγω . Χαρακτηριστικα παραδειγματα των τελευταιων ετων η City εφτασε μεχρι ημιτελικο και δεν εκανε σουτ εντος εστιας σε 180 ‘ !! με μια οικτρη Ρεαλ , η Τσελσυ αποκλειστηκε παιζοντας με παικτη περισσοτερο σχεδον σε ολο το παιχνδι με την PSG,η Αρσεναλ οταν φτανει σε φαση νοκ αουτ ειναι guarantee οτι εχει αποκλειστει , η Λιβερπουλ εχασε ευκολα απο τη Σεβιλλη στο τελικο του Europa και παει λεγοντας..

    Φετος βλεπουμε να γινεται μια λυσσαλεα μαχη για το ποιος θα μπει στην τετραδα,περισσοτερο και απο το ποιος θα παρει τον τιτλο. Γιατι,? Για να συμμετασχουν του χρονου στο ch.l.και οτι αυτο σου παρεχει γοητρο ,πρεστιζ,χρηματα -ας ειναι και λιγοτερα απο οτι στην premier-,και την δυνατοτητα να αποκτησεις ενα ευρωπαικο κυπελλο. Οποτε δεν εχει λογικη να σκιζονται για να παιξουν εκει και μετα να μην τα δωσουν ολα για να φτασουν οσο ψηλοτερα γινεται ή ακομη και να το κατακτησουν.Ειμαι σιγουρος οτι αν ρωτουσε καποιος τον Κλοπ και του ελεγε του χρονου τι θα ηθελες :πρωταθλημα που εχει να παρει 25 χρονια η ομαδα ή ch.l. θα προτιμουσε ενα ακομη ch.l Ειναι θεμα ικανοτητας και οχι θελησης. Ειναι θεμα οτι τα τρεξιματα και οι αντοχες δεν αρκουν στο ψηλοτερο επιπεδο οταν ο αλλος υπερτερει στην τεχνικη και στην τακτικη προσεγγιση του παιχνιδιου.

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σιγουρα
    Μη ξεχνας βεβαια οτι το CHL προσελκυει παικτες στις ομαδες.
    Για παραδειγμα αν ο Κλοπ παει να χτυπησει τον Obameyoung για παραδειγμα, ειναι αλλο να παιζει η ομαδα CHL (οπου λογικα θα παει ομιλους) και αλλο να παιζει Europa.
    Οι ομαδες – ειδικα οι Ισπανοι με 6 στα 10- ειναι οντως καλυτερης ποιοτητας, ενας Μεσι-Νευμαρ-Σουαρες π.χ δε καμπτεται απο τρεξιματα ετσι ευκολα.
    Οι βαριες φανελλες στο νησι ειναι 2, εμεις και η Referee United. Οι αλλοι εχουν με καλα ροστερ αλλα οπως η Παρι ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ για να φτασουν στο τερμα. Η Μπαγερν π.χ σαν ονοματα ηταν χειροτερη της Παρι (πιστευω) περσυ αλλα 9 στις 10 φορες σε διπλα ματς εχεις την αισθηση οτι την εχει ευκολα σχετικα.
    Ειναι ενα περιεργο πραγμα το οικονομικο και το πρεστιζ. Εδω π.χ οι περισσοτεροι θελουν ενα πρωταθλημα απο ενα CHL οσο και αν σου δειχνει περιεργο.Οχι ΦΥΣΙΚΑ οτι δε θελουν Ευρωπη αλλα πιο πολυ πονεσε προπερσυ η απωλεια απο το Europa περσυ. Ισως γιατι ο βαθμος δυσκολιας ειναι μεγαλυτερος ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
    Η ικανοτητα ξερεις οτι αγοραζεται πλεον, παλι θα θυμισω οτι απο τη Liverpool στη δεκαετια εχουν περασει Xabi Alonso, Maserano, Souarez και πουληθηκαν σε ομαδες που πηραν κουπες. Μιλαμε για παικτες ΚΛΑΣΗΣ και βαρομετρα οχι απλα για καλους παικτες. Αναλογα η Ref πουλησε τον γλιτσα στη Ρεαλ και αυτος πηρε 2 CHL.
    Ειναι μια paradox κουβεντα που δεν βγαινει ακρη μιας και οι 2 αποψεις – χωρις να λεω πια ειναι σωστη- εχουν σοβαρα επιχειρηματα.

  23. Ο/Η Koreas λέει:

    Να συνδραμω κι εγώ στην κουβέντα . ηηpemiership είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα ακόμη ακόμη και από το cchampions league. ………ιταλικο και γερμανικό ρωταθλγμα δεν υπάρχει……..το δε ισπανικο με 2 και μισό ομάδες, όπου απλά ψήνονται οι λατινογενεις παίχτες…….επίσης σε όλα αυτά τα πρωταθλήματα παίζει πολυκ μεγάλο ρόλο η διαιτησία , η οποία σπρώχνει εμφανώς τους ισχυρούς……..βάλε τη Ρεάλ η τη Μπάρτσα στην premiership και δεις πόσες μπατσες θα φάνε……

  24. Ο/Η sirax23 λέει:

    @koreas Παντελως αστοχο το σχολιο σου,θα μου επιτρεψεις.Καταρχην η ανταγωνιστικοτητα ενος πρωταθληματος δεν εχει καμια σχεση με την ποιοτητα του παραγομενου παιχνιδιου.Καθ’υπερβολη να πω οτι ακομα και το δικο μας ανυπαρκτο πρωταθλημα μια χαρα ανταγωνιστικο θα ηταν για την κατακτηση του τιτλου αν δεν υπηρχε η 20ετη ποδοσφαιρικη χουντα. Δευτερον ενα λαθος που κανουν ολοι οι οποιοι ΔΕΝ παρακολουθουν primera ειναι οτι νομιζουν οτι πισω απο Ρεαλ & Μπαρτσα ειναι το απολυτο χαος .Μαλλον δεν εχουν ακουστα για Ατλετικο,Σεβιλλη,Βιγιαρεαλ,Σοσιεδαδ τις επιτυχιες ή εστω τις πορειες που εχουν κανει στην Ευρωπη αυτες οι ομαδες καθως και την μπαλα που παιζουν.Τριτον το επιχειρημα οτι για βαλε Μπαρτσα και Ρεαλ στην premier να δουμε τι θα κανουν μου θυμιζει το παλιο …” μα αν ο Μεσι επαιζε σε ενα κρυο Δευτεριατικο βραδυ εκτος στη Στοουκ….” και οι αγγλικες τοπ ομαδες ειναι οι καλυτεροι πελατες του και ετσι για τη πλακα του εβαλε και γκολ με κεφαλια σε τελικο ch.l. Οποτε στο υποθετικο σου αν οι 2 παιζανε στην premier θα το επαιρνε καθε χρονια η Μπαρτσα οπως κανει και τωρα και το ενδιαφερον θα ηταν ποσους ποντους διαφορας θα ειχε απο την δευτερη…Ρεαλ.

  25. Ο/Η Koreas λέει:

    @Sirax23

    Ωραία τα σχόλια σου. Θέλω να σου γράψω δυο λέξεις, απλά επειδή δε σε ξερω
    Θα μπορούσες να μου πεις πόσο χρόνων είσαι;

    Και

    Πόσα παιχνιδια ποδοσφαίρου έχεις δει ζωντανά στο νησί; ( ακόμη και χαμηλών κατηγοριών);

  26. Ο/Η sirax23 λέει:

    @koreas

    Αν και δεν καταλαβαινω τι σχεση μπορει να εχει η ηλικια να σου απαντησω λοιπον οτι ειμαι 40 και οχι δυστυχως δεν εχω παρακολουθησει παιχνιδια ζωντανα ουτε στην Αγγλια αλλα ουτε και στην Ισπανια ,οχι λογω ελλειψης θελησης αλλα δυνατοτητας. Παρακολουθω ομως τηλεοπτικα αυτα τα 2 πρωταθληματα συστηματικα εδω και 2 δεκαετιες τουλαχιστον.

  27. Ο/Η koreas λέει:

    @sirax23

    μην πειράζεσαι, σε θέλω ούτε να σε κρίνω ούτε να σε μειώσω. άλλωστε ουτε καν γνωριζόμαστε. την ηλικία σου τη ρώτησα για να ξέρω πόσα χρόνια βλέπεις ποδόσφαιρο. δε θα εμπενα σε κουβέντα με κάποιον που είναι 23 χρονών, γιατί το ποδοσφαιρο το ξέρει από το playstation που για εμένα έιναι μειονέκτημα.

    ΛΟΙΠΟΝ
    1. η ευρωπη ποδοσφαιρικά έχει διαχρονικά 6 μεγάλες φανέλες-club τα λένε οι τεχνοκράτες. Γιουβέντους, Μίλαν, Μπάγερν, Ρεαλ, Λίβερπουλ, Μαν Γιουναιντεντ. οταν λέμε μεγάλες φανέλες μιλάμε για παραδοσιακά και διαχρονικά ομαδάρες οι οποίες κοινωνικά και οικονομικά διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στο διασυλλογικό ευρωπαικό-παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

    Κοινωνικά γιατι η κάθε μία αντιπροσωπεύει-στηριζεται από μεγάλα κοινωνικά ρευματα.(μη γινουμε περισσότερο αναλυτικοί ποια κοινωνικα ρεύματα support τον κάθε σύλλογο).

    Οικονομικά γιατί από πίσω τους υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφεροντα.

    1ο συμπερασμα: ανάμεσα στις 6 μεγάλες φανέλες της ευρωπης η 2 ήταν, είναι και θα είναι εγγλέζικες.

    2. στην πορεία του χρόνου βεβαίως υπήρξαν ποδοσφαιρικοί σύλλογοι οι οποίοι έπαιξαν καταπληκτικό πόδοσφαιρο και όπως ήταν επόμενο κέρδιζαν τίτλους, δημιουργησαν χρήμα και φήμη. παρόλα αυτά όμως επειδή δεν είχαν τις οικονομικές και κοινωνικές “υποδομές-αναφορές” δεν έγιναν ποτέ μεγάλες ομάδες. βλέπε άγιαξ, μπάρτσα, ιντερ, γκλάντμπαχ, ντορτμπουτ, βαλένθια, ατλετικο, μπενφικα, πόρτο, δυναμό κιέβου, τσέλσι, αρσεναλ, άστον βίλλα, νοττιγχαμ, μαρσειγ, σεβίγια, κ.τ.λ.
    δημιουργηθηκε ετσι ένα άλλο group από συλλόγους οι οποίοι αφενός μεν ανανέωναν συνέχεια το ποδόσφαιρο (εκκόλαψη παιχτων , προπονητών, συστημάτων, στελεχων για τις μεγάλες φανέλες), αφετέρου έκαναν το ποδόσφαιρο πιο εμπορικό, αλλά κυρίως πιο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.
    να επισημάνω ότι δεν είχαν όλες αυτες οι ομάδες το δισυπόστατο αυτό ρόλο. κάποιες χτίστηκαν για να είναι πιο ανταγωνιστικές καποιες για να είναι “φυτώρια” και καποιες και για τα 2 μαζί.
    μικρο ελληνικό παράδειγμα για να ειμαστε κατανοητοί: έιναι άλλο πράγμα ο πάοκ ή ο άρης θεσαλλονίκης ή η ΑΕΛ κι άλλο πράγμα ο πανιώνιος ή η ξάνθη ή η δόξα δράμας ή η βέροια. ο παοκ ή ο άρης είναι ανταγωνιστικές ομάδες απέναντι στο ΠΟΚ ο πανιώνιος φυτωριο παικτων και στελεχών για τους μεγάλους.

    οι ιβηρικές λίγκες πάιζουν ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ακριβώς το ρόλο το εκκολαπτηρίου (πανιώνιος- ξάνθη-). παλιότερα δεν έπαιζαν ούτε καν το ρόλο του εκκολαπτηρίου το ρόλο αυτό τον είχαν άλλες μέριες της ευρώπης. οι ίβηρες έχουν επενδύσει σε καταπληκτικές ακαδημίες και έχουν ανταγωνιστικό προβάδισμα την “πρωτη ύλη” παικτών και στελεχων από τη λατινογενή αμερική οι οποίοι μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην ιβηρική από ότι σε άλλα μέρη της ευρώπης ( βλέπε γλώσσα, καιρικές συνθήκες, πολιτιστικό υπόβαθρο).

    τα εγκλεζάκια αντίθετα εχτισαν ομάδες ανταγωνιστικές. λέω έχτισαν και ίσως δεν είναι η κατάλληλη λέξη , μιας και εκεί μόνο θα μπορούσε να ευδοκιμήσει η έννοια ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ( πάλι λόγω ιδιαίτερων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών).

    2ο συμπέρασμα: πορτογαλία – ισπανία- γαλλιά- ολλανδία παλαιότερα, ανατολική ευρωπη παλαιότερα, βέλγιο παλαιότερα “εκκολαπτήρια”, ENGLAND ανταγωνισμός-ομαδαρες.

    3. Υπάρχει μια τεράστια επιχειρηματολογία για το τι σημαίνει ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Όχι μονο στο πόδοσφαιρο, αλλά γενικότερα στη ζωή. ακούς ποιότητα ζωής, ποιοτικές επιλογές, η ποιότητα εναντίον της ποσότητας, ποιοτική μουσική, κ.τ.λ. κατα την αποψη μου έχει να κάνει με την ατελή προσπάθεια του ανθρωπου να ορίσει κανονες για το οτιδήποτε. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για εμένα στον αθλητισμό ποιότητα είναι minimum ο νικητής, αυτός που ξεσηκώνει τα πλήθη σε παραλήρημα, αυτός άλλωστε που μας σηκώνει να φωνάξουμε ΓΚΟΛ, που μας κάνει να ταυτιστούμε μαζί του. Επιπρόσθετα μην μπερδέυεις τον τρόπο ποδοσφαίρου που ενδεχομένως αρέσει σε εσένα -τακουνακια, πολύ passing game, λατινογενή χορευτικά, ποδοσφαιρική εξυπνάδα- με την ποιότητα. γιατί εμένα ενδεχομένως με ενθουσιάζει το physical game, o τρελός ρυθμός, το μέταλλο, το rock, η νίκη, το να τα δώσω όλα κι ας χάσω μέχρι το τελευταίο δεύτερο.

    3ο συμπέρασμα: δεν υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε ισπανικη και premiership. απλά απευθύνονται σε διαφορετικά ακρωατήρια. συγκρίνεις το φλάμενγκο ή το τάνγκο με τη rock. γίνεται να συγκριθούν από η στιγμή που είναι θέμα κουλτούρας , ιδιοσυγκρασίας και γούστου;

    φυσικά αντικειμενικά από εμπορικότητα, κέρδη, attendance, ομάδες υψηλών προδιαγραφών, παίχτες, προπονητές δε νομίζω ότι οι 2 λίγκες συγκρίνονται. και θεωρώ με το άνοιγμα του ποδοσφαίρου στην ανατολή σε 3-5 χρόνια δε θα συγκρίνεται ούτε το champions league με τη premiership, εκτός κι αν το champions league γυρίσει και έχει παιχνίδια το ΣΚ.

    αυτα τα ολίγα, ελπίζω να σε κάλυψα.