Α Ε Κ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ( κύπελλο )

Ήμασταν τώρα να τρέχουμε μετά την δουλειά; Όχι, για γήπεδο δεν ήμασταν όπως και κάμποσοι άλλοι που δεν θα μπορούσαν να φτάσουν λόγω των σημερινών απεργιών. Ήμασταν όμως έτοιμοι να προσπεράσουμε την μπόλικη κίνηση και να δούμε το παιχνίδι εκ τηλεοράσεως. Ένα ενδιαφέρον ματς, απέναντι σε αξιόμαχο αντίπαλο και με θεωρητικό μονόδρομο για μας.

Από την οθόνη λοιπόν, δεν είναι εύκολο να μετρήσω τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο, αλλά θεωρώ οτι κανά τριάρι χιλιάδες ξεκίνησαν να βλέπουν το σημερινό 4-3-3 της ΑΕΚ. Το οποίο μου φάνηκε ολίγον περίεργο μεν, αλλά πριν προλάβω να αρχίσω να σκέφτομαι τι ήθελε να πει ο ποιητής, με ζώσανε τα φίδια με τον αναπάντεχο τραυματισμό του μοναχού.

Κακά συναισθήματα ένοιωσα και μια κάποια ανησυχία, που οφείλονταν στην έλλειψη δεξιού μπακ αλλά και στο μπλοκάρισμα που μας είχε κάνει ο Παράσχος, με το πρεσάρισμα ακόμα και μέχρι την περιοχή μας. Κι αυτό κουφό ήταν βέβαια – άλλο σύστημα παίζει ο Πλατανιάς – αφού θα μένανε αρκετοί διάδρομοι στην άμυνα του, που πιθανώς θα μας δίνανε την ευκαιρία αν έβγαινε σωστή πρώτη μπαλιά.

Η οποία βγήκε τελικά και κερδήθηκε ένα σωστό πέναλτυ και μια αποβολή που σηκώνει αρκετή συζήτηση. Συζήτηση δηλαδή επειδή έχει αλλάξει ο κανονισμός, και η οποία μπορεί και να επεκταθεί στο αν ο Λάζαρος έκανε προσποίηση στην πετυχημένη εκτέλεση του πέναλτυ, που μας έφερε να προηγούμεθα. Όμως να μην μένουμε σε αυτά. Υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα.

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω, είναι οτι καταφέρθηκε μια μπουνιά στην φιλοδοξία του αντιπάλου που πλέον είχε και αριθμητικό μειονέκτημα, οπότε χαλάρωσε κάπως το πρεσάρισμα στο χώρο του κέντρου και κύρια στην άμυνα μας, και η μπάλα έβγαινε πιο εύκολα. Σε μια τέτοια ευκολία, ο Μάνταλος έβγαλε μια μπαλιά τρύπα στον Αραούχο, ο οποίος σκόραρε δείχνοντας την ανωτερότητα σε τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το μοσχάρι τον Πέκχαρτ.

Τώρα για τον αγώνα, δεν μπορούμε να πούμε και πάλι πολλά. Σίγουρα ο Γιόχανσον κι ο Σιμόες έσβηναν την όποια κατοχή μπάλας είχε ο Πλατανιάς, ενώ οι πίσω ήταν σχεδόν αλάνθαστοι. Επομένως ο αυτοσκοπός της νίκης μάλλον φαινόταν πιο κοντά από ποτέ, παρότι ο ρυθμός του αγώνα ήταν στα μίνιμουμ που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Με κύρια αιτία τον βραδύτατο Ανυπαρκτίεβιτς, τον πεταμένο στα πλάγια Μάνταλο και τον τσαπατσούλη Λάζαρο – άρα όλους τους υπεύθυνους για την οργάνωση του παιχνιδιού – παρότι ο Αραούχο εκινείτο συνεχώς κι άνοιγε διαδρόμους.

Ήρθε όμως και το δεύτερο μέρος. Η γενική άποψη μου είναι οτι ο Πλατανιάς είχε πετάξει λευκή πετσέτα μεν, αλλά και να μην το είχε κάνει, η ΑΕΚ έπαιξε σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα. Εκεί που έπρεπε να πρεσάρει το έκανε, εκεί που έπρεπε να ανεβάσει ή να κατεβάσει ταχύτητα, το πέτυχε, πήρε μια συντριπτική κατοχή μπάλας, κι έβγαλε πολύ ενδιαφέροντα πράματα στο χόρτο.

Δεν ασχολήθηκε καθόλου με συντήρηση δυνάμεων ή φάγωμα του χρόνου, αλλά ήταν πολύ οργανωμένη, και μετά την απίστευτη αμυντική της λειτουργία, έβγαλε και πολύ ωραίες επιθέσεις είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια. Το παιχνίδι έγινε πολύ όμορφο, πήρε κάποιο ρυθμό κι είχε μπόλικες τελικές, ενώ δεν απειληθήκαμε πουθενά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1, όπως και το γκολ που πέτυχε ο κορυφαίος σήμερα Σουηδός, που στην ουσία αποτέλειωσε την όλη ιστορία.

Μια ιστορία που αρχίζει και γίνεται όμορφη, όταν βλέπεις την ομάδα να έχει όρεξη, να παίρνει πράματα από όλους, και να έχει και μακρινά σουτ. Επίσης όταν βλέπεις οτι ο Μανόλο τους έχει όλους στην τσίτα και διαχιερίζεται το ρόστερ όσο καλύτερα μπορεί. Διότι και εκεί πρέπει να δοθούν κάποια εύσημα, πέραν των παικτών. Για να μην ξεχνάμε δηλαδή και τον ηττοπαθή που είχαμε πριν λίγο καιρό.

Η ΑΕΚ λοιπόν, δικάιωσε τις προσδοκίες μας. Και για την πρόκριση, αλλά και για την πολύ καλή απόδοση της, κύρια στο δεύτερο μέρος. Που μάζεψε επτά κι οκτώ παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Που έδειξε σημάδια μεγάλης σοβαρότητας, που εύχομαι να συνεχιστούν. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε καιρό, και μπορούμε σήμερα να χαιρόμαστε για την νίκη, αλλά κύρια για την σπουδαία απόδοση.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to Α Ε Κ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ( κύπελλο )

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Αυτός ο Τσιγκρίνσκι με τους τραυματισμούς μυστήριο τρένο. Κάταγμα λέει τώρα.
    Τι να πει και ο Αραούχο δηλαδή, που τον έχουν ταράξει στην κλωτσιά.

  2. Ο/Η Dimgalang λέει:

    Ρε αδερφέ σορι κιόλας αλλά τι υπονοείς τώρα με τον Τσιγκρινσκι ; Το χέρι του έσπασε στο πέσιμο, αυτό και ένας ηλικιωμένος που παραπατάει μπορεί να το πάθει. Είναι γκαντέμικος τραυματισμός και τίποτα παραπάνω. Μην ψάχνεις να βρεις κάτι συνέχεια να υπονοησεις για τους παίχτες, κάτι παρόμοιο είχες κάνει και με τον Σιμοες τις προάλλες. Είναι άλλο θέμα η κριτική για την απόδοση του παίχτη και άλλο αυτό που λες. Περαστικά στον Τσιγκι, που είναι η μεγαλύτερη τυπαρα στη φετινή ομάδα.

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Dimgalang
    Προφανώς δεν κατάλαβες τι έγραψα, αλλά δεν πειράζει. Δε χρειάζεται ιδιαίτερες εξηγήσεις το σχόλιό μου. Καθένας ως εκεί που μπορεί.

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @o παρατηρητής
    θα μπω στην κουβέντα γιατί σε βλέπω έχεις μπλαζέ υφάκι.
    Τι σου είπε ο Dimgalang και του μίλησες έτσι; Την αλήθεια σου είπε Τι θες να πεις με αυτό το σχόλιο δλδ. για τον Τσιγκρίνσκι; Εμείς που δεν έχουμε το δικό σου IQ δεν καταλάβαμε. Δεν μας εξηγείς;
    Σε αυτό το σάιντ δεν λειτουργούμε έτσι από τότε που ήταν μπλοκ. Προς τι η επιθετικότητα σου και η αλαζονεία σου; Έχεις μια τάση να τα βλέπεις όλα ύποπτα και μαύρα. Δεν αλλάζεις λίγο ρότα.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Ήμουν στο γήπεδο χθες , 6000 κόσμος σίγουρα και με αρκετούς να έρχονται στο πρώτο τέταρτο του αγώνα λόγω απεργίας μεσων σταθερής τροχιάς.

    Το πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου το καλύτερο που είδα τα τελευταία χρόνια.

    Αραουχο ένας καλός λόγος να πας στο γήπεδο.

    Αμυντική λειτουργία της ομάδας ξεκινά από την άμυνα του αντιπάλου. Σε αυτό η ομάδα θυμίζει την ΑΕΚ που πογιετ.

    Έχεις δίκιο Ο μανταλος λίγος τελικά παίκτης για δεκάρι στην αεκ. Θέλουμε οπωσδήποτε χαφαρα με κάθετη πασά.

    Λάζαρος πολλά προσόντα λίγο μυαλό.

    Μου άρεσε η βράβευση παρασχου και η αποθέωση από ολο σχεδόν το γήπεδο του γιακουμακη.

  6. Ο/Η alex λέει:

    steven έχεις άποψη για το γήπεδο?δλδ υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να είναι ένας δήμαρχος?ότι είναι παράνομος και δεν μπορεί να του κάνει κανένας τπτ..
    η ιστορία μου φαίνεται τέρμα γελοία,άλλα δεν καταλαβαίνω πραγματικά και ποιον ευνοεί αυτή η κατάσταση..μια κουραστική μαλάκια που δεν ενδιαφέρει πλέον και κανέναν…άδεια,κατάληψη,υπογειοποιηση,υψομετρικά,υπουργεία,συμβούλια…
    ρε 4 χρόνια γράφουν τα ίδια και τα ίδια..και κάτι γελοία άρθρα “πολεμάνε την αγια σοφια””δεν μας τα λέει καλά ο δήμαρχος”..ρε είναι παράνομος?καντου μήνυση με το team που πας εσύ οταν είσαι κατηγορούμενος και εξαφάνισε τον από τον χάρτη..αλλά προφανως δεν είναι εκεί το θέμα..άλλα αφού δεν είναι εκεί,τι πας και μπλέκεις 4 χρόνια και ξευτιλίζεσαι και μας τα κάνεις και τσουρέκια?

  7. Ο/Η Φώτης λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν.
    Τον Γιακουμάκη πως τον είδες;

  8. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    ΧΑΡΗΣ
    Aυτό που εννοώ είναι πως ο παίκτης είναι επιρρεπής σε κάθε είδους τραυματισμό, ακόμα και στον πιο κουφό όπως ο χτεσινός. Γι’αυτό γράφω “μυστήριο τρένο”.
    Διότι εκτός των άλλων είναι και γκαντέμης.
    Εσυ τί λες να εννοούσα? πως έπεσε επίτηδες και τραυματίστηκε? Αν ήθελα να γράψω κάτι τέτοιο θα το έγραφα, να είσαι σίγουρος.
    Για τον Σιμόες είχα γράψει πως δεν έγινε σωστή διαχείριση του τραυματισμού που κουβαλούσε, και απο την ομάδα αλλά και απο τον ίδιο τον παίκτη.
    “είμαι υπεύθυνος για αυτό που γράφω και οχι για αυτό που καταλαβαίνεις”.

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Koreas
    Αυτό με τη βράβευση Παράσχου το βρήκα λίγο νερόβραστο να σου πω την αλήθεια.
    Με το παραμικρό τώρα βράβευση.. γέμισε ο κόσμος πλακέτες.
    Ας τον βραβεύσουν οι πρώην ομάδες του.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Το να βραβευεται ενας ανθρωπος που εχει προσφερει (οσο μπορει και ξερει) στο ποδοσφαιρο μονο καλο κανει.
    Ειδικα ο Παρασχος που ειναι ενας ηρεμος ανθρωπος και σπανια εντος γηπεδου (που υπαρχει ενταση) οσο και εκτος δινει δικαιωματα.
    Ισως καποια στιγμη γινουμε ανθρωποι και αρχισουμε να στρωνουμε λιγο. Μια χαρα ηταν η κινηση της ΠΑΕ και μακαρι να εχουμε αναλογα στο μελλον.
    Θελουμε Παρασχους στο ποδοσφαιρο μας που εχει γεμισει Σαββες και Μπεους γι αυτο ειμαστε εκει που ειμαστε.
    Εστω αυτο το λιγο, εστω σε αυτο το επιπεδο.
    Συμφωνω με το koreas ηταν μια καλη κινηση.
    ΔΕΝ ειναι αναγκη να βλεπουμε εχθρους παντου..

  11. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Δεν είναι θέμα εχθρότητας, απλώς.. τέλος πάντων.

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ειπα οτι ειναι θεμα εχθροτητας- αυτο εξηγω κατα τη γνωμη μου παντα.
    Ειπα οτι ο Παρασχος γενικα ολα αυτα τα χρονια ειναι ενας πραος ανθρωπος που σπανια προκαλεσε οπου ηταν ομαδες του αλλα και αντιπαλους.
    Αυτοι οι ανθρωποι ειναι αναγκαιοι για το χωρο που ΖΕΧΝΕΙ δυσωδια και ειναι καλο να αναγνωριζεται η οποια προσφορα τους μικρη η μεγαλη.

    Ειμαστε ΑΙΩΝΕΣ πισω σε νοοτροπια και ειναι καλο να γινωνται εστω μικρες κινησεις προς τα μπρος

    Αυριο εχω London αρα χρονο στο αεροδρομιο να ανεβασω ενα post για το Anfiled project.

    Να δουμε δηλαδη πως συνδεεται το ποδοσφαιρο με το απλο κοσμο και ποσο μικροι ειμαστε ακομη, οταν μας χαλαει μια πλακετα λες και χασαμε τιποτε που τη δωσαμε.

    Φυσικα ο καθενας εχει την αποψη του, αλλα σε τετοια θεματα εγω ειμαι οχι απλα ΥΠΕΡ αλλα με τα χιλια ΥΠΕΡ.
    Τωρα αυτο που λες: Ας τον βραβεύσουν οι πρώην ομάδες του σορρυ αλλα μου βγαζει μικροψυχια τουλαχιστον.
    Βραβευεις εναν ανθρωπο για το τι εχει κανει οχι γιατι το εκανε σε 1-2-5 ομαδες.

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Συμπαθής άνθρωπος και χαμηλών τόνων ο “Οτσαλάν” αλλά ήταν πάντα μέτριος προπονητής σε μικρές ομάδες, πήρε καμιά κούπα, κάποια διάκριση? Γράφουν πως την πλακέτα την έδωσε η ΑΕΚ γιατί συμπλήρωσε 500 συμμετοχές. Τώρα αν αυτό θεωρείται διάκριση..εντάξει, όπως το δεί κανείς

  14. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Ας πούμε πως ήταν πλακέτα “σεβασμού” περισσότερο.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εγινε μια βραβευση για οτι εγινε. 500 συμμετοχες δεν ειναι και λιγο αν σκεφτεις οτι καθε χρονια (αν τη βγαλει προπονητης που ειναι σπανιο- ειδικα σε ομαδες μικρες) εχει 30 αγωνιστικες πανω κατω.
    Ο τυπος δηλαδη εκανε ΕΝΕΡΓΑ 17 χρονια οπως τα εκανε χωρις να κανει το νουμερο να βριζει να προκαλει να κανει τον εκαστοτε παθιασμενο με την ομαδα του και τον αντιπαλο.
    Η πορεια ενος ανθρωπου ΔΕΝ ειναι μονο ποσα κατσαρολια εχει παρει.

    Ποδοσφαιρικα ο κοντος ηταν το αναποδο (μιλαω για μεσα στο γηπεδο) απο οτι ειναι. Αν θυμαμαι πηρε ενα κυπελλο ολο κ ολο την ωρα που εχουν παει πρωταθληματα μεχρι και ο Κλοπας, ο Ζαροτιάδης και ο Κουτουλας με τον Παπακωστούλη..για να μη παμε σε πολυ-πρωταθλητες τυπου Καραταιδη και Αμανατιδη.

    Για να μη το παμε μακρια, ο Gerrard ΔΕΝ πηρε πρωταθλημα..

    Οπως ειπα: καποια στιγμη πρεπει να μαθουμε να τιμουμε τον ανθρωπο και οχι ποσες κουπες πηρε. Τωρα αν εσενα σε χαλασε οκ, γουστα ειναι αυτα.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Πού διαφώνησα; Στην καταμέτρηση; Εγώ ξέρω οτι τρία διαρκείας δικά μας, του χώρου, απλά δεν πήγαν. Στα άλλα, μάλλον συμφωνούμε.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς alex : Κοίτα. Ή ο Βασιλόπουλος τα παίρνει από τον Μαρινάκη ή τα παίρνει από τον Μελισσανίδη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σιγά που ένα λαμόγιο σταματάει ιδιοκτήτες. Εσύ διαλέγεις και παίρνεις.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φώτης : Αδερφέ, τον είδα αρκούντως τηλεφωνημένο.

  19. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Μα εγώ δε διαφώνησα κάπου μαζί σου…..απλά έδωσα εικόνα για το attendance του αγώνα. Σου έχω ξαναγράψει ότι βρίσκω τις ποδοσφαιρικές σου αναλύσεις τουλαχιστον ικανοποιητικες.

  20. Ο/Η Koreas λέει:

    @Παρατηρητής

    Είναι καθαρά υποκειμενικό αν μια βράβευση είναι “αξια” η όχι. Προφανώς εγώ στον παρασχο βρίσκω διαχρονικα μια αξία ως Έλληνα προπονητή. Επιπρόσθετα με γοητεύει στον παρασχο η εργατικότητα και η πειθαρχημένη επαγγελματική του ζωή να μην τραβάει τα βλέμματα του χώρου με κορώνες και καραγκιοζιλίκια αλλά για την εργασία του σεμνά και ταπεινά.(βλέπε αλεφαντους, αναστασιαδιδες, κουγιες κτλ ζωύφια του χώρου)

    Όταν ο ασλανιδης τον βραβεύε έπρεπε να δεις την αμηχανία του.

    Κλείνοντας προφανώς οι αξίες που περιέγραψα μάλλον δεν είναι αξίες για το δικο σου σύστημα αξιών. Είναι πολύ απλό.μην πας να κανείς αντίλογο . δεν σου τι λέω. Αα βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

  21. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Αν το κριτήριο ήταν αυτό, τότε πάσο.. είπαμε, όπως το βλέπει κανείς.

  22. Ο/Η netrino λέει:

    Το γήπεδο στη Νεα Φιλαδέφεια δεν το θέλουν οι κάτοικοι.Η περιοχή πέρασε ενα σοκ τα χρόνια αμεσως μετά την κατεδαφιση αλλά έπειτα από το 2010 έχει γνωρίσει άνθηση. Τα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος εχουν πολλαπλασιαστεί και είναι απο το ποιοτικότερα της Αθήνας.Ουτε κ σπιτι για ενοικίαση βρίσκεις εύκολα.Εκεί πατάει ο Βασιλόπουλος,γιατί κακά τα ψέματα όσες πλάτες κ να έχεις αν ξέρεις πως δεν υπάρχει λαικη στηριξη δεν κάνεις μαγκιές.
    Περα λοιπον απο ολα τα γραφειοκρατικά μεγάλο ρόλο εχει παίξει κ αυτό.

  23. Ο/Η Ο Απορών λέει:

    Καλημέρα,

    Μια λεπτομέρεια που δείχνει διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των παικτών. Στη φάση του πέναλτι (που κατά τη γνώμη μου μπορούσε και να μην το δώσει) ο Μάνταλος συμπεριφέρεται σαν να περιμένει κάποιος να τον ακουμπήσει και να πέσει κάτω αμέσως. Στο γκολ του Σουηδού, ενώ έχει την ευκαιρία να πέσει κάτω από το μαρκάρισμα του αμυντικού (που τον βρίσκει καθαρά στο τάκλιν που κάνει) και να πάρει και την αποβολή του, κρατάει την ισορροπία του και συνεχίζει σημειώνοντας το γκολ.