Οι τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο νέος τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι θα τον κρατήσει εκτός για περίπου 2 μήνες.. με λίγα λόγια, καλό καλοκαίρι.

Εκτός της δεδομένης ευαισθησίας του σε μυϊκούς τραυματισμούς, ο παίκτης είναι και πολύ γκαντέμης. Μα να σπάσει το χέρι μόλις στο 3ο λεπτό? Και μάλιστα σε μια φάση εντελώς ανύποπτη..

Κρίμα, διότι μαζί με τον Αλμέιδα επέστρεψαν πάνω που σφίγγουν τα γάλατα και η ομάδα πάει για φινάλε με πολύ δύσκολα παιχνίδια, και σε χρόνο d-t βρέθηκε ξανά στα πιτς. Να δούμε πόσο θα αντέξει και ο Αλμέιδα βέβαια, γιατί με τόσο βαρύ κορμί είναι έκπληξη που παίζει ποδόσφαιρο γενικώς.

Ο Χιμένεθ προσπαθεί να κάνει διαχείριση χρησιμοποιώντας τον για κανα ημίχρονο, γιατί βλέπουν ότι παραπάνω δεν.. και σ’αυτή τη φάση που βρισκόμαστε όλοι είναι απαραίτητοι για να δώσουν ότι μπορούν έστω για 15 ποιοτικά λεπτά. Σ’αυτό το κομμάτι το τεχνικό επιτελείο δείχνει να την παλεύει σχετικά καλά. Όπως επίσης καλή διαχείριση προσπαθούν να κάνουν και στο Σιμόες ώστε να μην επιβαρυνθεί πάνω που βρίσκει ρυθμό.

Γενικώς ο Μανόλο δείχνει να το στρώνει το πράγμα (οσο είναι αυτό δυνατόν). Ακόμα και στον Αϊντάρεβιτς βρήκε θέση, ο οποίος είναι επίσης για κανα 20λεπτο, να σου βγάλει καμιά κάθετη.

Ο Μπακάκης ξανά τραυματίας με θλάση πάνω που πήγε να βρεί ρυθμό. Καλό καλοκαίρι και για αυτόν.

Πιστεύω πως η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της από τώρα, όσον αφορά τις θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση, αρχίζοντας από την άμυνα.

Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα χρειάζεται ένα σέντερ μπακ στη θέση του Τσιγκρίνσκι, για βασικό μαζί με το Βράνιες. Ο Τσιγκρίνσκι δε μπορεί να σου παίξει πάνω από το 1/3 των παιχνιδιών (φέτος δεν βγάζει ούτε αυτό). Εξάλλου το μαρτυρούν τα στατιστικά του απ’τις προηγούμενες σεζόν. Αν ήταν για παραπάνω θα έπαιζε ακόμα στη Μπαρτσελόνα. Δεν είναι ο παίκτης-κολώνα που θα βγάλει συνεχόμενα παιχνίδια. Και αν αποκτήθηκε για αυτό, έγινε μεγάλο λάθος. Είναι μεν ποιοτικός, αλλά σε συμφέρει να τον πληρώνεις για 10-15 ματς το πολύ? Αυτός που βάζει τα λεφτά αποφασίζει. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να πάρεις παίκτη. Δε μπορείς να βασιστείς στους φιλότιμους αλλά λίγους Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο. Και τόσο που πήγαν φέτος λεω πάλι καλά διότι σε σχέση με πέρυσι είναι βελτιωμένοι, ειδικά ο Λαμπρόπουλος. Όμως αυτήν τη στιγμή έχεις ουσιαστικά 3 μπακ και τον Τσιγκρίνσκι μόνιμα εκτός.

Δε μπορείς να βγάλεις τη χρονιά μόνο με αυτούς. Πρέπει να έρθει άλλος ένας επιπέδου Τσιγκρίνσκι / Βράνιες. Και αν αποφασίσεις να κάνεις αναπροσαρμογή στον Τσιγκρίνσκι για να τον κρατήσεις, τόσο το καλύτερο. Κανείς δεν περισσεύει, ειδικά αν του χρόνου παίζουμε σε ομίλους Europa.

Δεξιά στα μπακ πρέπει να αποκτηθεί παίκτης, και να μην ανανεώσουν το Μπακάκη. Πιστεύω πως ο παίκτης δεν έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και βγάζει συχνούς τραυματισμούς που τον αφήνουν πίσω. Αν δεν πουληθεί ο Γκάλο, ας ξαναδούνε το Βασιλαντωνόπουλο για αναπληρωματικό. Τον πιστεύω περισσότερο από το Μπακάκη.

Αριστερά στα μπακ είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα. Δεδομένα χρειάζεται καλύτερος του Ντίντακ, και είναι προφανές πως ο Βινίσιους ήρθε τελικά ως στοίχημα, ενώ όλοι γράφανε πως έρχεται για να έχει ο Ντίντακ «ανταγωνισμό». Τι ανταγωνισμός είναι αυτός με παίκτη που έχει να παίξει μπάλα 1 χρόνο? Με όλους αυτούς ο Ντίντακ σπάει πλάκα. Δεν λεω πως είναι κακός παίκτης ο Βινίσιους, θέλω πρώτα να τον δω να παίζει. Αλλά ο προπονητής δεν δείχνει τη διάθεση να ρισκάρει, οπότε Ντίντακ βασικός μέχρι να λιώσουν οι σόλες του.

Μπροστά στην επίθεση θα είναι ευχής έργο αν καταφέρουν να σπάσουν το συμβόλαιο του Αλμέιδα. Πολύ δύσκολο το βλέπω, αλλά αμα κρατήσει τον Αραούχο και με την έλευση Γιακουμάκη κάποιος εκ των Αλμέιδα-Πέκχαρτ θα φύγει. Προτιμώ να φύγει ο Αλμέιδα. Δεν έχεις να πάρεις τίποτα πλέον απο τον παίκτη. Κανα γκολ στα χασομέρια μια φορά στους 3-4 μήνες δεν αφορά κανέναν. Σε συμφέρει να τον πληρώνεις 550 το χρόνο για να κάνει τον τουρίστα? Οι κακές γλώσσες λένε πως τα κοψίδια στη Χασιά έχουν αναστενάξει..δεν ξέρω αν ισχύει.

Εάν ήμουν η διοίκηση θα του έλυνα το συμβόλαιο και θα αξιοποιούσα τα λεφτά αλλού.

Από την άλλη ο Πέκχαρτ σίγουρα δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε, αλλά δεν είναι και Κρισάντους. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 γκολ μέχρι τώρα, δεν το λες και άσχημα. Από κάτι άλλους δημοσιοσχεσίτες έχει προσφέρει πολλά περισσότερα. Αθόρυβος, καλός χαρακτήρας, και παρά τα οσα άκουσε δούλεψε προσαρμόστηκε και προσφέρει. Αν η ομάδα ρίξει καλό μπάτζετ για επιθετικό (εκτός του Αραούχο) μακάρι να έρθει καλύτερος. Και ποιος δεν το θέλει? Αλλά αν σκοπεύει να πάει μαζεμένα φέρνοντας άλλα στοιχήματα, τότε ας τον κρατήσει. Λίγα λεφτά παίρνει, μας ξέρει και τον ξέρουμε, έχει ψιλο στρώσει και αν τροφοδοτηθεί σωστά το κάνει το γκολάκι του. Στις στατιστικές της Super League είναι πολύ ψηλά, είχα διαβάσει για 1 γκολ κάθε 4 προσπάθειες. Τίμιος ο Θωμάς. Μια χαρά για παγκίτης.

Διότι δε νομίζω να περιμένει κανείς πως θα φέρει ο Μελισσανίδης άλλους 3-4 Αραούχους.. ας είμαστε προσγειωμένοι. Ξεκινά και το γήπεδο οσονούπω, και λογικά ολο το βάρος θα πέσει εκεί.

Ας κρατήσει και τον Χιμένεθ που πιστεύω πως αξίζει την ευκαιρία να μείνει και του χρόνου. Και το ξεσκαρτάρισμα θα είναι πιο εύκολο το καλοκαίρι αφού πλέον ξέρει την ομάδα, αλλά και οι κινήσεις για παίκτες θα είναι πιο στοχευμένες. Δεν είναι Μουρίνιο, αλλά έχει μια λογική το κοουτσάρισμά του. Μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος.

Η ΑΕΚ αυτό χρειάζεται, και έτσι πρέπει να πορεύεται. Αφού εκ των πραγμάτων έχει αποφασίσει να πάει με μαζεμένο μπάτζετ με κάποιες αρκετά ποιοτικές πινελιές, ο Μανόλο είναι μια καλή επιλογή όπως δείχνει μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω αν αργότερα αρχίσει τις τρέλες.. κρίνω πάντα με αυτό που βλέπω σήμερα. Και μου φαίνεται πιο ήρεμος χωρίς πολλές κουβέντες, και κυρίως χωρίς τον λαϊκισμό που πούλαγε την προηγούμενη φορά. Ίσως οφείλεται στο οριακό σημείο που βρίσκεται τώρα η ομαδα? Δεν ξέρω.. είδωμεν.

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Οι τραυματισμοί.

  1. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    εγω πιστευω πως αν θελει καποια στιγμη η ΑΕΚ να γινει σοβαρο κλαμπ θα πρεπει να αφησει τις συναισθηματικες αποφασεις και να λειτουργησει επαγγελματικα..δεν μπορει να λειτουργει σαν φιλανθρωπικο ιδρυμα…πανω απο ολους ειναι η ΑΕΚ..
    υπο αυτη την εννοια λοιπον, εμενα σαν αεκτζη που θελω καποια στιγμη επιτελους να δω το κλαμπ να λειτουργει σαν Α.Ε και οχι σαν ερασιτεχνικη μπανανια, δεν μου κανει ο Χιμενεθ ακομα κ αν παρει το κυπελλο ή μας βγαλει ανετα δευτερους..δεν περιμενεις ενα εξαμηνο για να μαθεις τι ειναι ο Χιμενεθ…επειδη ειναι καλυτερος απο Δελλα και Κετσπαγια αυτο δεν ειναι κριτηριο παραμονης..ουτε επειδη εστρωσε ενα κωλοχανειο κ κανει καποιες νορμαλ κινησεις που θα τις εκανε ακομα κ ο Παρασχος..( πολυ τιμιος προπονητης μπαι δε γουει..αν δεν ηταν αντιτουριστικος και αντιδημοσιοσχεσιστας θα ειχε παει σιγουρα σε μεγαλυτερη ομαδα )

    Οπως επισης δεν μου κανει το ορθιο τσεχικο ξυλο επειδη εχει βαλει καποια γκολ..αν παρατηρεις τον Αραουχο πως κινειται εκει εξω απο την περιοχη , με τα τριγωνακια , την πιεση , το ενας με εναν , δεν μπορεις μετα να βλεπεις Πεκχαρτ υτε σε προπονηση..
    καλοι λοιπον οι συναισθηματισμοι, αλλα εξω κ εσυ…εξω κ εσυ Αλμειδα αν κ ξερεις κανταρια μπαλας…φαινεται απο το πως κοντρολαρει κ πως σπαει την μπαλα ή πως πασαρει…αλλα, δεν μπορεις να βασιστεις σε εναν 33χρονο με προβληματα τραυματισμων κ πτωτικη πορεια..
    εξω κ εσυ Μπακακη…εκτος του οτι ειναι αγκαλια με τις θλασεις, δεν εχει να παρουσιασει τιποτα επιθετικα για φουλ μπακ με το δικο του τρεξιμο…αν εισαι 26 κ οι σεντρες σου πανε εξω απο το ΟΑΚΑ τοτε δεν κανεις..
    εξω ο Ντιντακ…απλα εξω…τιμιος αμυντικα…τερμα…αν δεν σκοπευουν να τον δοκιμασουν ως αριστερο στοπερ τοτε ας του δειξουν την πορτα…παντως συγχρονο αρ.μπακ δεν ειναι..

    συνοπτικα αυτη ειναι η γνωμη μου..και υπαρχουν κ αλλοι που θελουν ποδι αλλα βαριεμαι να γραφω…τερμα πια οι φιλανθρωπιες στην ΑΕΚ…και καλο ειναι να το συνειδητοποιησει κ ο κοσμος αυτο…ο κοσμος που εκραζε και γελαγε με τον Πεκχαρτ και τωρα λεει τιμιος ειναι ας μεινει…λες κ ειμαστε δημοσιο…

  2. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Συμφωνώ για τις μεταγραφές γενικά και για τον Χιμένεθ ειδικά.Μέχρι στιγμής φαίνεται καλή επιλογή σε σύγκριση με τους προηγούμενους.Αν μπορούν να φέρουν κάποιον με καλύτερη εμπειρία εντάξει.Διαφορετικά ας μην γίνουν πάλι πειράματα.
    Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς του καταλογίζετε για την προηγούμενη φορά με τις τρέλες και τον λαϊκισμό.Δεν παρακολουθούσα βέβαια τότε σχεδόν καθόλου γιατί είχα ξενερώσει μετά την αποχώρηση του κοντού(και κυρίως της ομάδας που τον στήριζε).Αλλά φαντάζομαι την περίοδο 2010/2011 δεν θα την έλεγε κανείς και ιδανική από πλευράς κλίματος(διοίκηση,πληρωμές κτλ).Και οι προπονητές(όπως και όλα τα στελέχη σε οποιαδήποτε δουλειά) άνθρωποι είναι και θέλουν ένα σχετικό
    σταθερό περιβάλλον για να αποδώσουν.Από την Σεβίλλη ήρθε…Κάτι λέει αυτό σε σχέση με το τι αντίκρυσε τότε εδώ.

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Warlock1924
    Συμφωνώ απόλυτα σε ολα οσα γράφεις, αλλά ειλικρινά πιστεύεις πως η ΑΕΚ θα δώσει μπάτζετ για πολύ καλύτερους απο τους υπάρχοντες? Εγω δεν το πιστεύω. Μαζεμένα θα πάει, όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά πιο προσεκτικά. Ίσως κάνει και την υπέρβαση για τον Αραούχο, άντε για έναν ακόμα.
    Όταν λεω για το Θωμά να παραμείνει, δεν το εννοώ απο συναισθηματικής πλευράς, αλλά για τα λεφτά που κόστισε. Διότι αν το δείς σε απλά μαθηματικά φέτος σε εχει ξελασπώσει τουλάχιστον μέχρι να έρθει ο Αραούχο. Και μένα δε με ελκύει το στύλ του αλλά με 100 χιλιάρικα τέτοιους βρίσκεις.
    Οπότε λεω απ’το να δω ξανά κανένα Κρισάντους καλύτερα ο Θωμάς. Ολα αυτά εφόσον μείνει ο Αραούχο, που απ’οτι μαθαίνω δεν είναι στο χέρι της ΑΕΚ.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Όταν λεω λαϊκισμό εννοώ το γλείψιμο στην original με τα φανελάκια και ολα αυτά, οι καθημερινές συνεντεύξεις κτλ. Τώρα είναι πολύ πιο μαζεμένος και πιο χαμηλών τόνων, πράγμα που το έχει περάσει και στην ομάδα την οποία νοικοκύρεψε.
    Και ο συγκεκριμένος βρήκε κυριολεκτικά καμμένη γη, η ομάδα φέτος ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ’οτι τη βρήκε πέρυσι ο Gus.

  5. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Και εγώ είπα ότι αν φέρεις καλύτερο(βιογραφικό,εμπειρίες) εντάξει.Αλλά θα γίνει αυτό;Δεν νομίζω..
    Πόσοι καλοί προπονητές(με την έννοια ότι κάτι έκαναν) πέρασαν από την ομάδα τα τελευταία πχ 15 χρόνια;Να πούμε 4(Φερέρ,Σάντος,Πογιέτ,Χιμένεθ);Δεν βάζω τον Μπάγιεβιτς.Και πόσοι δεν ακούμπησαν το ίδιο διάστημα(περίπου 10-12 και ίσως παραπάνω).Και δόθηκαν ευκαιρίες σε αρκετούς ΄Ελληνες(Κωστένογλου,Δώνης,Δέλλας,Παθιακάκης).Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σίγουρο ότι ο πχ Παράσχος(πείραμα σε μεγάλη ομάδα) θα έκανε τα ίδια πράγματα.
    Τα μπλουζάκια και τις συνεντεύξεις δεν τα παρακολουθούσα.Δέχομαι ότι ισχύει.Αλλά επαναλαμβάνω ποιο ήταν και το γενικό κλίμα στην ομάδα τότε και τι σταθερότητα υπήρχε.
    Τέλος πάντων ο προπονητής είναι ένα δέντρο.Το δάσος έχει σημασία και εκεί είναι το πρόβλημα που δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε τίποτα μετά από 4 χρόνια.Στην γενική κατάσταση βέβαια περιμένουμε από το Ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ σχέδια και προγραμματισμό.΄Ονειρα….

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Ένας πιο ακριβός προπονητής δε συνεπάγεται την επιτυχία. Σίγουρα οι πιθανότητες είναι περισσότερες απο έναν Τιμούρ, αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο.
    Τρώει μια κλωτσιά πχ ο καλύτερος παίκτης σου τραυματίζεται και σε στέλνει άκλαφτο.
    Εφόσον δεν προβλέπεται να πέσει τρελό μπάτζετ στην ομάδα, καλύτερα να πάει ως έχει με τον προπονητή, και να κλείσει τις τρύπες με 2-3 πραγματικά ποιοτικές μεταγραφές, παρά με 10 στοιχηματα των 100 χιλιάδων.
    Ολα αυτά με την προϋπόθεση πως δεν θα πουληθεί κάποιος εκ των Σιμόες-Γιόχανσον, διότι μετά ανοίγεις και άλλες πληγές και στο κέντρο.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Update: απ’το μεσημέρι διαρρέουν πως θα κάνουν πρόωρη ανανέωση στον Τσιγκρίνσκι. Δηλαδή έχει υπογράψει 2+1.. προφανώς θα ενεργοποιήσουν τη ρήτρα και θα βάλουν άλλον ενα χρόνο. Ο παίκτης ειναι 30, άντε να πάει μέχρι 34.
    Σαφέστατα κίνηση τόνωσης της ψυχολογίας του παίκτη, και εντυπωσιασμού για τον κόσμο.
    Θα δούμε και αν πρόκειται για κίνηση ουσίας, καθώς άπαντες γνωρίζουν πως ο Δημητρός δεν είναι για να σου βγάλει παραπάνω απο 15 παιχνίδια το χρόνο, πόσο μάλλον όταν κάθε χρόνος που περνά επιβαρύνεται με περισσότερα χιλιόμετρα.
    Η κίνηση αυτή θα έχει ουσία αν αποκτηθεί άλλος ένας παίκτης ανάλογου επιπέδου, και εφόσον τελειώνουν τα συμβόλαια Κολοβέτσιου και Λαμπρόπουλου ο ένας απο τους δυο να χαιρετήσει.
    Δηλαδή να έχεις το Δημητρό σαν παγκίτη πολυτελείας, και να τον βάζεις στα ντέρμπι και στους ευρωπαϊκούς αγώνες για να βοηθήσει με την ποιότητα και την εμπειρία του.
    Δε μπορώ να φανταστώ πως θα πάμε και του χρόνου με την ίδια 4άδα, που στην ουσία είναι 3άδα αφού ο Τσιγκρίνσκι δεν κατάφερε να παίξει ούτε στο 1/3 των αγώνων, διότι θα πρέπει να λογίζονται ως βασικοί ο Λαμπρόπουλος ή ο Κολοβέτσιος.
    Αν ξανακάνει αυτό το λάθος η ΠΑΕ τον επόμενο Οκτώβριο πάλι τα ίδια θα λέμε.
    Το αμυντικό σου δίδυμο πρέπει να έχει ποιότητα, και οχι άλλες δευτερο-τριτες λύσεις.
    Ο Βράνιες ήταν καλή μεταγραφή. Ο Δημητρός μπορεί να δώσει 10-15 ποιοτικά παιχνίδια. Επομένως ψάχνεις τον παρτενέρ του Βράνιες, κρατώντας στον πάγκο έναν εκ των Λαμπρόπουλου-Κολοβέτσιου (πιθανότερο του Λαμπρόπουλου) και τον Τσιγκρίνσκι.