ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ;

Η ερώτηση του τίτλου, είναι φυσικά ρητορική. Είναι σαν να ρωτάς, ποιά οικογένεια θα αποκτήσει τον έλεγχο του Σικάγο ( μιλάω για παλιά ). Η απάντηση είναι οτι καμία μαφία δεν θα την πάρει. Θα χωριστούν οι περιοχές, θα χωριστούν τα προϊόντα και οι δραστηριότητες, κι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Βέβαια, κάποιοι οπαδοί θα πανηγυρίσουν τελικά περισσότερο από τους άλλους λόγω κατάκτησης της κούπας. Κι αυτό αδιάφορο είναι. Οι οργανωμένοι οπαδοί και των δυό ομάδων, θα έχουν χαρεί με το μπουρδέλο που πρόκειται να γίνει.

Γιατί μπουρδέλο; Μα το γήπεδο είναι εντελώς ακατάλληλο να φιλοξενήσει, όχι τελικό, αλλά απλό αγώνα. Το χόρτο είναι σε άθλια κατάσταση – παίζει να το βάψουν κιόλας -, κάμερες ασφαλείας δεν υπάρχουν πουθενά, τα τουρνικέ είναι ανύπαρκτα, και τα μέτρα ασφαλείας ο θεός να βάλει το χέρι του. Σκέφτομαι εκείνο το Υ, το σημείο που από την μιά θα πηγαίνουν οι μεν κι από την άλλη οι δε, και με πιάνει σύγκρυο με τους αστυνομικούς που θα έχουν μεταφερθεί σε μια πόλη που φημίζεται μόνο για τα τσίπουρα της. Τυχαία δεν έχει δήμαρχο τον πρωτεργάτη της κάθαρσης.

Το όλο κλίμα φυσικά το έχουν δυναμιτίσει κατ’ αρχάς οι οργανωμένοι. Both sides που λένε. Ο τελικός είναι του ποδοσφαίρου και για όλον τον κόσμο, αλλά έχει καταντήσει πάρτυ για ξύλο και ραντεβού στα τσιπουράδικα, για όλους εκείνους, που δεν θα έπρεπε ούτε καν να βρίσκονται στην πόλη. Δεν μιλάω για το γήπεδο, διότι πράγματι κάποιοι δεν θα μπουν. Θα είναι όμως για άλλες δουλειές απ’ έξω.

Οι οργανωμένοι όμως, δεν δρουν και τελέιως αυτοβούλως. Δηλαδή για ποιό λόγο να οργανωθείς; Για να πάρεις εισιτήριο ή για να πάς με ένα λεωφορείο; Οργάνωση κάνεις για να έχεις κάποια εξουσία. Από πού να πάρεις την εξουσία; Ελάτε κύριοι. Από τους παράγοντες της ομάδας που έλαχε η μοίρα να τους φέρει στην ομάδα. Σαν τον Μυτιληναίο ας πούμε, που είχε τον Ηρακλή ενώ είναι Παοκτζής. Τα συγκοινωνούντα δοχεία στο ποδόσφαιρο είναι τόσο απλά.

Και να σας πω και κάτι που μου έτυχε σήμερα. Σαν κάτοχος διαρκείας, θεωρητικά δικαιούμαι εισόδου στο γήπεδο. Θα τα αγόραζα αυτά που θα μου δίνανε ( θα το κάνω ) αλλά σκέφτηκα να πάω με προσκλήσεις της ΕΠΟ για μεγαλύτερη ουδετερότητα ( οι λόγοι προφανείς ). Η απάντηση που πήρα ήταν οτι τα πάσα της ομοσπονδίας, τα χειρίζονται κύρια οι Ιβάν και Δημήτρης. Η ουδετερότης απαγορεύεται στο παιχνίδι αυτό. Παντού θέλουμε τάγματα εφόδου. Κι άρα δεν υπάρχουν διαθέσιμα πάσα. Δεν είναι τυχαίο οτι η ΑΕΚ, ΔΕΝ θέλει τους κατόχους διαρκείας εκεί. Οπότε θα δημιουργήσει ατέλειωτες ουρές στα εκδοτήρια της, τα οποία καθυστερεί σκόπιμα να τα ανοίξει.

Αυτή την κούπα όμως, ποιός θα την πάρει; Η κούπα είναι πουτάνα και θέλει κάπου να πάει. Και θα πάει. Δεν θα πάει όμως με διαιτησία, που είναι η κρυφή χαρά του Μαρινάκη. Η διαιτησία θα είναι πεντακάθαρη, όχι επειδή υπάρχει πανελλήνιο ενδιαφέρον ( αυτά είναι τρίχες ) αλλά επειδή κανείς διαιτητής δεν μπορεί να σφυρίξει εναντίον του Ιβάν ή του Δημήτρη. Αν το κάνει, θα έχει εντολή από τον ίδιο τον παθόντα με σκοπό άλλα νταραβέρια, που δεν έχουν σχέση με το άθλημα.

Τα αγωνιστικά για την κούπα, θα παίξουν ρόλο; Κι αυτά θα είναι εκεί, όπως είναι τα μπαχαρικά στο φαγητό. Που ναι μεν το νοστιμεύουν, αλλά ποτέ κανείς δεν ρώτησε πόσο πιπέρι θα έχει το φαγητό. Όλοι ρωτάνε τι φαγητό έχετε και μετά δίνουν τα εύσημα στον μάγειρα. Και στον Βόλο έχουμε δυό μάγειρες. Έναν που μιλάει πολύ κι άρα λέει και πάμπολλες μαλακίες, κι έναν άλλον που είναι τουμπεκής. Έναν που χειρίζεται ξένα λεφτά, κι έναν που έχει τα δικά του. Έναν που είναι άσχετος από μπάλα, κι έναν που ξέρει καντάρια. Μάγειρες βέβαια σε μια κουζίνα που δεν έχει υλικά, διότι και οι δυό ομάδες είναι για τα μπάζα.

Με την παράδοση υπέρ της ΑΕΚ – πάντοτε με κάκιστη απόδοση -, με τον ΠΑΟΚ πιο στρωτό και αφηνιασμένο σε σχέση με την ΑΕΚ που είναι με το πιστόλι στον κρόταφο του προπονητή, κάργα φοβισμένη και αναιμική στις φυσικές δυνάμεις. Γιορτή του ποδοσφαίρου; Γιορτή των Ποντίων θα έλεγα, της ύποπτης συναλλαγής και των ταγμάτων εφόδου.

Αυτό είναι το περίγραμμα του αγώνα. Όποιος πρόκειται να πάει, ας είναι προετοιμασμένος για πολλά και κύρια για υπεράριθμους εκεί που θα κάθεται. Επίσης ας φροντίσει να μείνει έξω από τον Βόλο ( εγώ έχω επιλέξει την Αγριά ) κι ας πάει με ταξί στο γήπεδο. Οι πινακίδες καλό είναι να μην φαίνονται. Όπως καλό είναι να πάει στο Πήλιο για τσίπουρα, κι όχι εκεί που έχουν τακτοποιηθεί τα ραντεβού. Ας έχουν συμμαχία με την σωματική τους ακεραιότητα, κι ας αφήσουν την άλλη για τους μεγιστάνες που όμως έχουν γίνει Σύριζα κι οι δύο. Κι άρα ενδιαφέρονται μόνο για το καλό τους, που ουδόλως περνάει από τις ομάδες τους.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ;

  1. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Το χορτο μερικα σαιτ λενε οτι ειναι σε καλη κατασταση και αλλα λενε οτι ειναι σε τραγικη, αντε βγαλε ακρη. Ξερεις αν βγαλει η παε ηλεκτρονικα? και γιατι αργει τοσο πολυ η ανακοινωση? Η επο δεν καταλαβα εχει μονο προσκλησεις?
    Επρεπε ο τελικος να γινετε παντα στο οακα κατα την γνωμη μου.

  2. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Μπενάλτι…

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλέξης : Αυτά που σου είπα για το χόρτο. ΤΡΑΓΙΚΟ. ΔΕν ξέρω τι θα κάνει η ΠΑΕ, αλλά πλέον μετά από διασταύρωση, ξέρω γιατί υπάρχει καθυστέρηση. ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ. Η ΕΠΟ έχει μόνο προσκλήσεις χωρισμένες σε super vip κι απλούς vip. To OAKA είναι το ίδιο μπουρδέλο με όλα τα γήπεδα. Η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι θα έπρεπε να εφαρμόζονταν οι νόμοι.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οι Αγγλοι (ως πιθηκοι πανω στα δεντρα κατα τους ελληναρες) κανουν το τελικο ποδοσφαιρου στο Wembley ακομη και αν παιζει η Newcastle με τη Sunderland.
    2 ομαδες-πολεις που ΜΙΣΙΟΥΝΤΑΙ θανασιμα και δερνωνται μονιμα χωρις λογο καν σε αποσταση 15 λεπτων με το αυτοκινητο.
    Επισης 2 ομαδες που ειναι στον αγγλικο Εβρο (North-East) και αν ακολουθουσαν την ‘ελληνικη λογικη’ θα επρεπε ο τελικος να γινει κοντα τους..

    Ο Ιβαν απο τη μια ειπε οτι ο τελικος πρεπει να γινει στο ΟΑΚΑ και απο την αλλη ειπε οτι δεν το δεχεται! Ρωσσικη- και προσφατως και ΤΣΥΡΙΖΑ- λογικη δηλαδη.

    Ο τελικος κυπελλου πρεπει ΜΟΝΙΜΑ να ειναι στο ΟΑΚΑ ακομη και αν παιζει ΜΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ η ΟΣΦΠ-ΠΑΟ. Δεν ειναι περιοδευων θιασος ουτε κοιταμε να ‘μοιρασουμε’ την αποσταση λες και παιζουμε 21 ποιος θα κανει μανα.

    Το γηπεδο ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ οι υποδομες ανυπαρκτες και το ξυλο με τα επεισοδια 100% σιγουρο. Δηλαδη για αλλη μια φορα το ελληνικο κρατος κανει τη χειροτερη επιλογη.

    Θες να το πεις ΕΠΟ, αστυνομια πες το οπως θες, εγω το λεω εκδουλευση στους Ποντιους.

    ΥΓ Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουν οτι η Αθηνα ειναι η πρωτευουσα, εδω ειναι το Ολυμπιακο σταδιο, ΕΔΩ ειναι η κεντρικη διαχειρηση, και ΕΔΩ θα γινωνται οι τελικοι, No matter what.
    Καμμια ευρωπαικη χωρα δεν εχει συμπρωτευουσα, ουτε το Μιλανο ειναι, ουτε η Βαρκελωνη, ουτε το Manchester-Liverpool ουτε η Λυων ουτε το Μοναχο ουτε η Αγ.Πετρουπολη, ουτε η Ν.Υορκη και το L.A.

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ και οι αλλες ειναι απλα πολεις. Μεγαλες μικρες αλλα πολεις. Τελος. Ειναι σαν να πεις στους αγγλους σε τελικο Liverpool-Mancs να πανε να παιξουν στο Sheffield η στο Leicester, για να ειναι κοντα και να ειναι και ιση αποσταση.. Σιγα μη βγαλουμε και τις μεζουρες να μετρησουμε..

    Απλα καραγκιοζιλικια απο τη χωρα που εκανε γραφειο πρωθυπουργου στη Θεσσαλονικη- για να πηγαινει μια το χρονο να πινει ενα καφε, ριχνωντας τη Πατρα το Ηρακλειο τα Γιαννενα και αλλες πολεις και αφηνωντας τα χωρις…

  5. Ο/Η mporat λέει:

    Φαντάσου ότι κάθε χρόνο παίρνω διαρκείας κι ένας λόγος παραπάνω που το κάνω, ενδόμυχα, είναι η προτεραιότητα στα εισιτήρια του τελικού. Πέρσι δεν τον είδαμε από κοντά, φέτος ξέρω πως και να ψάξω δε θα βρω τίποτα, άσε που δεν θα ήθελα να γυρίσω με σπασμένο κεφάλι. Ας μαζευτούμε στα Φιλαδέλφεια να τη σπάσουμε και στο δήμαρχο. Μόνο νίκη λοιπόν, σε όποιο άθλημα προτιμηθεί στο γήπεδο και τα πέριξ.

  6. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    Πολυ ανησυχητικα οσα γραφεις Στηβεν και φυσικα δεν αναφερομαι στο χορτο…αλλωστε 2 ομαδες της πλακας παιζουν τι να το κανουν το χορτο χαλί ?
    ελπιζω να μην επιβεβαιωθεις και να κυλησουν ολα το δυνατο ομαλα..νταξει λογικο ειναι να πεσουν ψιλες στα περιξ του Βολου αφου οι χαπακωμενοι δεν λογαριαζουν θεσμους ή ποινες..
    τουλαχιστον ελπιζω να καταλαβει αυτη η αστεια πολιτεια οτι δεν μπορεις να μεταφερεις οπαδικους στρατους σε καθε επαρχιακη πολη, επειδη θες να τα εχεις καλα με ολους…
    ο τελικος στο ΟΑΚΑ και οπως λεει ο Ντιμι , οποιος δεν γουσταρει ας μην κατεβει κ παπαλα..

    στο αγωνιστικο κομματι πιστευω πως θα κερδισουμε…οχι γιατι ειμαστε καλυτερη ομαδα, αλλα γιατι οι γαυροι του βορρα θεωρουν τους εαυτους τους ηδη κυπελλουχους..
    ΑΕΚ και φαβορι – ειδικα τα χρονια που ξεκινησε η αλλοιωση του dna – δεν μας παει καλα !!

  7. Ο/Η netrino λέει:

    Πιστεύω πως ο τελικός Κυπέλλου θα έπρεπε να γίνεται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αφού έχουν τελειώσει και τα play off.

  8. Ο/Η Tasos λέει:

    Στήβεν καλησπέρα, γνωρίζεις τι παίζει με gay και Πλατανιά; Ρωτάω κυρίως για το παρασκήνιο, γιατί πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο ότι άνοιξαν ταυτόχρονα τόσα πολλά στόματα, ενώ όσα χρόνια κανείς δεν βγάζει κιχ.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Warlock1924 : Διάβασες την ανακοίνωση της ΠΑΕ; Εισιτήρια θα πάρουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας. Στα εκδοτήρια θα βγουν μόνο 2000 εισιτήρια. Αυτό πώς σου φαίνεται σε σχέση με ό,τι έχω γράψει. Οτι είμαι μάντης ή οτι ξέρω όλες τις καταστάσεις; Διότι όπως εξηγεί η ανακοίνωση, τα άλλα εισιτήρια έχουν πάει στους συνδέσμους ανα την Ελλάδα. Ποιοί είναι οι σύνδεσμοι; Να σου πω εγώ ξανά : Τάγματα εφόδου. Όπως να ξαναπώ οτι δεν ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για τους πολιτισμένους οπαδούς. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΧΗ.
    Υγ1. Ποιός νορμάλ άνθρωπος με διαρκείας θα πήγαινε να στηθεί σε μια ουρά χιλιομέτρων; Και μιλάω όχι μόνο για διαρκείας των 150 ευρώ, αλλά των 2500. ΚΑΝΕΝΑΣ.
    Υγ2. Για το γήπεδο ελπίζω να διάβασες τα ρεπορτάζ. Τα είπα χθες.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Τάσος : Γνωρίζω τα γεγονότα πολύ καλά, αλλά δεν έχω ιδέα τι θα γίνει. Πάντως ο Ιβάν τον Τσίπρα τον στήριξε. Και φυσικά στήριξη με το στόμα, δεν μετράει για έναν πολιτικό.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ALL
    Οποιος θελει ας κανει ενα τηλεφωνο στη ΠΑΕ ΑΕΚ. 210-6855850.
    Αξιζει η εμπειρια της μουσικης αναμονης- ενα μπουζουκακι τιρινταχτα (οχι ο υμνος αλλα κατι χειροτερο) που εκφραζει ΑΚΡΙΒΩΣ το καρναβαλι που λεγεται εταιρεια ΠΑΕ ΑΕΚ.
    Ακριβως ομως..
    @ Stevie: οπως ξερεις (και ποιος ειναι) ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟΣ φιλος εχει 7 διαρκειας των 4,500 χιλιαδων. Τα οποια αγοραζει οχι για να παει στο γηπεδο αλλα για το ‘εθιμο’ η προς ‘ενισχυση’ της ΠΑΕ ετσι ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ. Ειναι δε 7 για να παει – και καλα- ολη η οικογενεια- που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχει πατησει. ΠΟΤΕ ομως..

    Ο δε φιλος – ο ιδιος μιλαμε- απλα εχει να πατησει στο γηπεδο- αν θυμαμαι καλα- απο το 2007 η το 2006. Απλα δηλαδη δινει ενα 30αρι τη χρονια, ειδικα εδω και 2 χρονια ειναι μονιμα κατοικος εξωτερικου.

    Μαλλον τον βλεπω να ερχεται απο το Λονδινο να στηθει στην ουρα αυριο διπλα στο Μπαφο 21 και τον Μπαμπη το σουγια, μη τυχον χασει το τελικο..

    Ολος ο κοσμος ΞΕΡΕΙ οτι θα δερνωνται ολο το ΣΚ…
    Αυτη αλλωστε δεν ειναι η Ελλαδα?

  12. Ο/Η Tasos λέει:

    Οκ Στήβεν ευχαριστώ. Μακάρι να τον ρίξουν και ας πάρει το πρωτάθλημα ο Παοκ δεν με πειράζει καθόλου.