Εν’ αναμονή του “μεγάλου τελικού”.

Οχι,δεν μιλάμε για αυτόν του “σαρβάιβορ”. Τον άλλον ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ,δηλαδή ανάμεσα στον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη. Δύο εκτων τριών κεκαθαρτών του πρωταθλήματος. Τον  Ajax και τον mister Proper. Πανλευκες καταστάσεις. Ο τρίτος, η πράσινη χλωρίνη Klinex μάλλον κάνει στην μπάντα. Κουράστηκε. Του είπαν να κάνει στην άκρη. Ο Ιβαν θα βουτήξει τις ναυαρχίδες εφημερίδες αλλά και το Mega ως νεο κανάλι του νεοπασοκοσύριζα και δώστου από του χρόνου Τατιάνα και Ευαγγελάτο που θα πάει καπνός. Ζήτω η ελευθερία του τύπου. Τέλος πάντων.

Τρομερή ανακοίνωση-προτροπή της “original”.  “πλησιάζει η μεγάλη μέρα του τελικού τον οποίο και θα πάρουμε”.  “δεν γίνεται να χάσουμε από “αυτούς”,λένε. (σεβασμός πάντα και  κυρίως στα σωματεία τα ομογάλακτα). Και αφού τέλος πάντων ζητάνε-απαιτούνε σε όλη την λιτή κατά τα άλλα ανακοίνωση τους να πάρει-να φέρει-να αρπάξει το κύπελο η ΑΕΚάρα,κλείνουν με ένα Υ.Γ (υστεργόγραφο): ΑΕΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ. Λες και στο κείμενο που προηγούνταν του υστερόγραφου δεν μιλούσαν γι αυτό,αλλά για νανοτεχνολογία και  fractals.

Το οποίο Υ.Γ εδώ λειτουργεί ως κατακλείδα,ή ως “ψιτ, παιδί και πού’σαι..”  Οταν δηλαδή έχουμε τελειώσει την παραγγελία στο γκαρσόνι και καθώς αυτό στρίβει να φύγει για την κουζίνα της ταβέρνας,του λέμε βιαστικά έχοντας ξεχάσει κάτι: “και πού’σαι παιδί. Βάλε και μία καλαμαράκια….Α, και τις μπύρες φέρτες μία-μία. Α ,γειά σου”.

“Ερχόμαστε” λοιπόν εμείς,-κατά τα λεγόμενα του “τίγρεως” του πάρκου- “έρχονται”-κατά τα λόγια του Ιβάν- και οι άλλοι από πάνω. Λογικό ήταν η καραμπόλα του τελικού να έχει έδρα τα μισά της διαδρομής, στην έδρα του  Μπέου, του πάντα πρόθυμου να εξυπηρετήσει όποιον είναι κυρίως τίμιος και καθαρός. Αυτός είναι η σφουγγαρίστρα  όλων των απολυμαντικών.

Ο πατέρας πάνω στην γλύκα της πρόκρισης είπε το: “ζντίνας Μελισανίδης”. Κάτι  τετοιο. Δηλαδή: “ερχόμαστε Μελισσανίδη”. Πως δεν είπε “ζ’μπούτσα’μ  Μελισσανίδη”. Τέλος πάντων, του είπε “προειδοποιώντας” τον πως “ερχόμαστε”. Τον δούλευε δηλαδή,χρησιμοποιώντας δική του “φρασεολογία”. Ακομψο όμως. Ασε που μπερδεύτηκε και ο ίδιος ο Μήτσος. Σου λέει “λες  με το πες-πες,να έκανα ΑΕΚτζή και τον Ιβαν”;

Και μετά την παρέλευση ολίγων ημερών,αφού ειχαν κρυώσει τα μυαλά,  βγήκε ο υιός του Ιβάν και το “ισορρόπησε” κάπως,αμβλύνοντας αρκετά τις οξυμένες εντυπώσεις που προκάλεσε ο  θερμοκέφαλος πατήρ, λέγοντας με ανάρτηση σε κάποιο μέσο δικτύωσης: “στον τελικό του Κυπέλου,δυο Πόντιοι θα δείξουν σε όλους πως παίζεται το καθαρό ποδόσφαιρο”. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Από το πολύ  τρίψε-τρίψε θα γίνουμε ήρωες της Marvel. Αόρατοι.

Και λέω: Να μη μου περισσεύουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ,να τα μοιράσω στους τρεις διαιτητές. Και με την εντολή: “παίξτε στο πρώτο ημίχρονο 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο 100-0 υπερ της ΑΕΚ. Αλλωστε το σύνολο μας κάνει 50-50.  Δεν ταράζεται η ισορροπία δηλαδή,μήτε και λερώνει το παρκέ της κάθαρσης. Και  κάντε τους μουνί-καπέλο. Να αλληλοβρίζονται με τα πατάκια στα πόδια, σαν “κατίνες”.  Και εγώ από την t.v να γελάω χαιδεύοντας την γάτα μου,ως στιγμιαίος “Don Corleone”.

Ευχόμεθα να γίνει ένας καλός αγών και ο περισσότερο “καθαρός” να χάσει το παιχνίδι,αλλά να πάρει το “ματς”. Ποιο “ματς”; Και τί σε νοιάζει εσένα; Εσένα σε ενδιαφέρει μόνο εντός των γραμμών. Τα άλλα άστα στα στιβαρά χέρια του Χουλιαράκη και του Τσακαλώτου, στους αλαβάστρινους ώμους της Αχτσίογλου και όλων αυτών που συναντιούνται νυχτιάτικα στα ξενοδοχεία με τους γαμιάδες τους σαν τις πουτάνες στη πλατεία Βάθη. Εχει μείνει άραγε τίποτις της προκοπής μέσα σε κείνο το τάπερ το ΤΑΙΠΕΔ, ή έμειναν τα ψαροκόκκαλα; Κάτι θα έχει.

Τώρα που (ξανα)σπάμε το γύψο των μνημονίων και (ξανα)μπαίνουμε στο εργομετρικό των αγορών,ποιος μας πιάνει. Νέες σελίδες “δόξας”. Ο μελλοντικός Τσοχατζόπουλος σήμερα πρέπει να είναι γύρω στα 45. Και ο νέος ψηφοφόρος του, ο  “αντιφασίστας” που θα διεκδικεί τα πάντα σαν κρατικό επίδομα,”γεννήθηκε” στις “μάχες” της πλατείας των “αγανακτισμένων”,με το Σύνταγμα σαν άλλο “Πολυτεχνείο”.  Τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε.

Υ.Γ: ΑΕΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΚΑΠΕΛΟ…  Α, και πού’σαι παιδί,κάνε μας  και το λογαριασμό.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Εν’ αναμονή του “μεγάλου τελικού”.

  1. Ο/Η koreas λέει:

    @ πίσσα και πουπουλα – παντα ιδιαίτερος

    “Ο μελλοντικός Τσοχατζόπουλος σήμερα πρέπει να είναι γύρω στα 45. Και ο νέος ψηφοφόρος του, ο «αντιφασίστας» που θα διεκδικεί τα πάντα σαν κρατικό επίδομα,»γεννήθηκε» στις «μάχες» της πλατείας των «αγανακτισμένων»,με το Σύνταγμα σαν άλλο «Πολυτεχνείο».

    ειμαι 43, μπαινω υποψηφιος για τσοχατζόπουλος;

    αν όχι για κρατικό επίδομα προλαβαίνω να αγανακτισω;

    με ποιον να αγανακτισω όμως με την τσακαλώτεννα ή με την μπέμπα μπλανς (αχτσιόγλου), αυτοί έιναι αριστεροι; αυτοί χθες οργάνωσαν την “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ”

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”: Προκάμεις. Πάντως πολύ καλό θα ήταν η Αχτσίογλου να προσομοίαζε έστω και κατ’ελάχιστο στην Μπέμπα Μπλανς. Γυναίκα-“αρσενικό” δηλαδή. Ετούτη είναι μύξα.