ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Α Ε Κ

Τι θα δούμε σήμερα; Twilight zone. Κανείς δεν ξέρει την βαθμολογία, κανείς δεν ξέρει τι να πουν οι προπονητές ( μην γελάτε ) για να εμπνεύσουν τους ποδοσφαιριστές τους ( μην χασκογελάτε ). Φτάνει όμως το τέλος και καλό είναι να δούμε την παράσταση, κύρια του Πανιωνίου, που αγωνίζεται κι αυτός να βγάλει το επόμενο budget. Να δούμε βέβαια και την ΑΕΚ και τα λοιπά οράματα του Κυρίου, πριν οδηγηθούμε στους απολογισμούς της χρονιάς και πριν αναπτύξουμε μια τριλογία επιχειρηματολογίας για την εξόδιο ακολουθία από την ΑΕΚ2013.

Η ΑΕΚ κατέβηκε σε πείσμα των προβλέψεων – μάλλον οι αιφνιδιασμοί παίζονται μεταξύ Χιμένεθ και δημοσιογράφων – με 4-4-2. Εγώ λογικό το είδα, άκρως επιθετικό και με συγκεκριμένο στόχο. Η ΑΕΚ έτσι οφείλει να παίζει αν καταλάβαινε τι ομάδα θα έπρεπε να είναι. Όπως θα έπρεπε κάποιος να καταλάβει, πώς χωράνε στην ίδια ενδεκάδα και ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας και να μην γίνονται πειράματα. Αλλά ας μην ψάχνουμε μυαλό τώρα σε κάποιον τέως που λέγεται Μπάγιεβιτς.

Γρήγορα η κατοχή ήρθε σε εμάς, που δεν είναι κάτι το πρωτοφανές αφού ο Πανιώνιος θα ήταν όλος πίσω και θα επιδίωκε κάποια αντεπίθεση. Προσοχή. Μιλάμε για ομάδα που δεν έχει μέλλον και προοπτική, κι ούτε κάθε στόχο. Σε σχέση με μας. Με εμάς βέβαια, αν είχαμε κάποιον άλλον, που θα έβγαζε την ψυχολογική του ανισορροπία στην γνωστή δημοσιογραφική ερώτηση.

– Ο κόσμος θέλει μεταγραφές.

– Εγώ ξέρεις τι θέλω;

Οπότε αφού για όλα φταίει ο δημοσιογράφος που δεν ρώτησε όσα θα ρώταγε ο Δημάτος, είδαμε την ΑΕΚ να θέλει να κερδίσει αλλά να μην έχει και κάποιο πλάνο. Που μπορεί βέβαια και να είχε, αλλά αν έχεις την ατυχία να χτυπήσει ο Αλμέιδα – λογικότατο αφού είναι απροπόνητος -, μοιραία τρως ένα γκολ και μετά ψάχνεις να βρεις για ποιό λόγο θεωρείς τον Τσιγκρίνσκι απαραίτητο και για του χρόνου. Αλλά ας μην σπέρνω καινά δαιμόνια.

Τα δαιμόνια ήταν οτι τα πρώτο μέρος ήταν σούπα, πραγματικό τουρλουμπούκι εκατέρωθεν, που έψαχνες να βρεις αν έβγαινε καρδιά, σύμφωνα με τις προγενέστερες δηλώσεις του Μανόλο και τις πύρινες ομιλίες του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια. Φυσικά εγώ δεν είμαι καρδιολόγος να το κρίνω, όσο αυτοί τουλάχιστον, αλλά κάπου με αγγίξανε τα σωστά λόγια των ιθυνόντων : Άμα δεν έχεις παίκτες, το ρίχνεις στην καρδιά και στον τσαμπουκά. Πραγματικά ο καπετάνιος που οδηγεί το σκάφος του Μελισσανίδη, δεν ξέρει τόσα πολλά αλλά έχει καρδιά να διασχίσει το Αιγάιο. Υποθέτω αντίστοιχη καρδιά ή γνώσεις έχουν και καμιά πενηνταριά καπετάνιοι ή πιλότοι του Λάτση.

Όμως η ΑΕΚ τυχαία ισοφάρισε. Τυχαία κι αυτή είχε φάει το γκολ, οπότε δεν είναι κακό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, που είμαστε δεξιοί με αριστερα φρονήματα ή αριστεροί με δεξιές τσέπες. Και δεν είναι κακό που ελπίζουμε σε καλύτερο δεύτερο μέρος, που μπορεί να βγει και ψυχή ή συκώτι, ανάλογα με τα οργανωμένα πλάνα δυό ομάδων της πλάκας, που ανέδειξαν μέχρι το διάλειμμα καλύτερο παίκτη τον Μάνταλο.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε την ίδια σούπα μεν, αλλά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας του Βόλου. Ναι εκεί στα τσίπουρα. Η ΑΕΚ να έχει την κατοχή, να μην ξέρει τι να κάνει όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά να υπάρχει παιχνίδι που να ταλαιπωρεί όσους έχουν δει στοιχειώδη μπάλα. Δεν μπορώ να καταλάβω μια ομάδα που θέλει μίνιμουμ έξι παίκτες σαν μεταγραφή, τι πάει να κάνει σε προκριματικούς champions league. Αλλά δεν βαριέσαι. Θα ψάξω εγώ να βρω γιατί κυκλογορούν ελεύθεροι οι φοροφυγάδες ;

Ήταν ένα δεύτερο μέρος λοιπόν, που κακοποιήθηκε το άθλημα. Ναι, αυτό που υπηρετούν όλοι, αλλά όλοι όλοι είναι εναντίον όλων και ξαφνικά βρίσκονται συνεταίροι. Τύπου ΔΟΛ. Μιλάμε οτι πρέπει πραγματικά να είσαι διεφθαρμένος για να κάνεις προσφορές τέτοιου τύπου. Ή να είσαι μαλάκας να παρακολουθείς ΑΕΚ ή άλλες ομάδες πρώτης γραμμής και να μην καταλαβαίνεις οτι σε δουλεύουν. Ειδικά με το διπλό στην Τούμπα.

Κριτική δεδν έχει νόημα να γίνει. Η ΑΕΚ ήταν της πλάκας κι όλοι είδανε το βάθος του ρόστερ. Σε αυτό που ποντάριζε ο Χιμένεθ αφού θα είχε κουραστεί ο αντίπαλος. Σιγά τις αλλαγές και το κοουτσάρισμα. Στήσανε μια χαρά τα πάντα οι Πόντιοι, κι από εδώ πάνε κι άλλα. Και δεν μπορεί και να μιλήσει κανένας. Διότι το παιχνίδι είχε και ηλίθιους. Όλους αυτούς που πήραν κίτρινη κάρτα. Οι οποίοι θα μείνουν. Διότι οι Πόντιοι γουστάρουν καρδιά. Ναι ρε, με καρδιά κράτησαν τον Πόντο τον άχαστο.

Όμως ώς ύψιστη τιμή στην ομάδα που έλαχε να ακολουθήσω, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια που με απάλλαξε από τις ιδεοληψίες από την μια , αλλά κι από τα άγχη από την άλλη. Διότι ώε μεγαλύτερη ομ΄δα, έπαιξε πολύ καλά κι εκμεταλλεύτηκε άλλα αποτελέσματα, που βέβαια αν ήταν ομάδα, δεν θα τα είχε ανάγκη, αλλά γι’ αυτό έχουμε και Χιμένεθ. Οπότε συγχαρητήρια για το champions league – δεν θέλω καν να σκέφτομαι τις επιπτώσεις – αλλά και τα μαλακακισμένα τύπου Σιμόες ή Αραούχο και Γαλανόπουλο, που ήταν πολύ σπουδαίοι σήμερα. Κρίμα να τους έλεγα οτι παίξανε σε ποντιακό στίβο κι οτι τα πάντα ήταν στην στημένα, τύπου Τούμπας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ξεκινω με το ευρω που χρωστω και ευχαριστως παραδεχωμαι οτι δεν λογαριασα καλα τις επιπτωσεις των τσιπουρων. Που σε συνδυασμο με τα jin tonic και το γενικο χαβαλε της βραδυας (μιας και επελεξα να καθωμαι με τους πιτσιρικαδες) με εκαναν να χασω το στοιχημα.

    Ως δευτερο ωφειλω να δωσω τα μπραβο μου στην ομαδα που καταφερε με τον Χατζηγιοβάννη τον Πισπα και τον Ευαγγελου να παρει ενα τεραστιο διπλο, το οποιο και ειναι οι παστιλιες για το πονο που εχεις οταν μενεις στην απ’ εξω.

    Ως τριτο- ομολογω δεν ειχα κανει το συνειρμο- ομολογω οτι ο Ιβαν εχει χιουμορ. Αφου εδωσε 25 για το 20% του Mega, σημερα εδωσε 11926 για το 22% του ΔΟΛ. Που εχει μεσα και το αλλο 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
    ***Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
    ***Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
    ***Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
    ***To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
    ***Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

    Ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο πως με μια εβδομαδα διαφορα ‘κατεβαινεις’ σε ‘ διαγωνισμο’ δινωντας τα μισα λεφτα για να παρεις περισσοτερα πραγματα απο οτι χτυπησες 7 μερες πριν. Το χιουμορ βεβαια ειναι στο νουμερο 11.926 που εντελως τυχαια ειναι και η ημερομηνια ιδρυσης του ΜΠΑΟΚ. Εβαλε και το 10 στα εκκ μπροστα απο το 1926 μη μας παρουν με τας πετρας..

    Ως τεταρτο επισης μπραβο στην ΑΕΚ που καταφερε μετα απο 4 ματς να νικησει τον νιονιο και μαλιστα εκτος εδρας. Με το τριτο γυρο προκριματικων να ερχεται και τον Ουγκο να προλαβαινει να παθαινει κραμπα-τραβηγμα μετα απο 14 ολοκληρα λεπτα ‘δουλειας’. Αμα εισαι προπονημενος κανει μπαμ ρε παιδι μου..

    Ως τελευταιο ευχωμαι να περασει η ΑΕΚ το προκριματικο Γ και να παει στα play off. Αν δε γινει και αυτο που ειπα ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ θα ειναι το απολυτο!

    ΥΓ Ειχα πει βαθμολογια ΜΠΑΟΚ-ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΝΙΟΝΙΟΣ. Με τη λογικη στα μεταξυ μας να παει ΟΠΩΣ πηγε (μια νικη μια ηττα με νιονιο ΠΑΟ) αλλα δεν πιστευα σε 2 νικες με το ΜΠΑΟΚ. Ισως γιατι δεν ειδα ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ.

    ΥΓ2 Η ARSENAL ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ CHL. Μη τρελλαινεσαι για 1 ευρω!

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Liverpool Liverpool φέρτε μας τη Liverpool……Liverpool και Ajax σας έχουμε για πλάκα ……

    Steven το βλέπεις πιθανό να παίζουμε ομίλους champions league?

    Ps. Steven όταν σου κάνουν πλάκα οι πόντιοι πως λέγεσαι;

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ KOREAS

    ΜΑΚΑΡΙ!! Να δουμε Reds να καταλαβει το ελληνα τι σημαινει KOP..

    Θα κατεβω με Carragher (39 ειναι το εχει χαλαρα) SG8, το φιλο μας το Luis Garcia κλπ. Οπως στο Συδνευ προχτες!

    Αν γινει αυτο εχεις προσκληση μεσα στην εξεδρα μας ΧΑΛΑΡΑ. Και αν μιλησεις θα πω απλα οτι εισαι Mancs να τελειωνουμε χαχαχχαχα

  4. Ο/Η Flevend λέει:

    Την Λίβερπουλ την έχουμε..Χαλαρά.

    Τι γράφουμε απο την χαρά μας..Α και θα πάρουμε διπλάσια διαρκείας το καλοκαίρι..Να είναι σίγουροι..

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι η πρώτη μου ερώτηση δε χρήζει απάντησης, είναι πασά για σχόλιο χιουμοριστικό. Η δεύτερη ερώτηση είναι για γλωσσοπλαστες.

  6. Ο/Η Αλεξης λέει:

    6 μηνες σχεδον διαβαζω το συγκεκριμενο blog (οντως ειστε πολυ καλοι) και Δημητρη εχεις 2 φορες πεσει εξω στις προβλεψεις σου. Μια στον αν η ομαδα μας μπει στα πλει οφ και μια για την θεση που θα παρουμε σε αυτα. Μακαρι να πεσεις και σε μια τριτη εξω (αν και αυτο δεν γινετε), σχετικα με την πορεια της οικονομιας.
    Συνχαρητηρια να πω στον προπονητη της ΑΕΚ που οτι και να λεμε στην κατασταση που βρηκε την ομαδα αυτο που εκανε ηταν κατι πολυ καλο. Τωρα η συνεχεια θα δειξει αν ειναι παπατζης η οχι. Να δουμε και τις επιλογες της διοικησης στις μεταγραφες και αν θελουν να μην βασιστουν σε τοσους παιχτες λαχεια.
    Καλο καλοκαιρι να εχετε ολοι.

    Υγ. Δημητρη ο Κλοπ εχει αρχισει να ιδρωνει ηδη, ρωταει ποιος ειναι ο Μανταλος. (λεμε και καμια μαλακια).

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αλεξη
    ΔΕΝ εχεις καταλαβει ακομη οτι ΟΛΑ ειναι στημενα.
    Πως δηλαδη εδωσες το κυπελλο (και ποσο) πως ‘εχασε’ σημερα ο Ιβαν και γιατι και ποιος ηταν πισω απο μιακ κυπριακη το μεσημερι που παιχτηκαν κατι εκκατομυριακια.
    Ακομη νομιζεις οτι βγηκες πρωτος??
    Η οτι αυτοι οι 3 ασχολουνται με τη μπαλλα μηπως?
    Θυμασαι το ματς που μπηκες πλαυ οφ για να σε παω λιγο πιο πισω η να πουμε νουμερα?
    Τι εκανε ακριβως ο προπονητης? Εκτος απο να σε παει πεμπτο εννοω απο εκτο.
    Γιατι και ο ουζουνιδης με τα δευτερο-τριτα τα ιδια ακριβως εκανε με τη μιση ομαδα εκτος (4 νικες και μια ισοπαλια)
    Επειδη το ριξαμε στις …. μπυρες μετα?
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ επεσα χωρις τα δικαστηρια.
    Που προλαβαν και μηδενισαν το ζελα, αλλα ακομη σκεφτωνται αν εγινε κατι στο τελικο.. Η ΟΧΙ?

    Ασε ανελαβαν αλλοι. Οπως πχ πως πηρες ποντο με ενα διπλο στο νιονιο του κομποτη. ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!!!!
    Η ΟΧΙ?

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Και δε πάμε να δούμε ένα match premiership για παραδειγμα lfc – wbrom. Ή δε πάμε να δούμε ένα match lfc champions league.

    Θα ευχαριστηθείς ΑΕΚ – lfc αγώνα; πως το λένε . Κλέβεις εκκλησία….

    Ps. Το διάρκειας εγώ λέω να το ανανεώσω. Με το τσαρλατανο στο πάγκο αλλά τι να κάνουμε. Βαλκάνιο είμαστε….

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    καλύτερα να λυγίζεις παρά να τσακίζεσαι , αυτό πάει για εμένα .

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Koreas

    Θελω να δω ματς Mane-Didac, Wijnaldum-πετρακη, Coutinho- Bakasetas και Lallana-Kolobetsios.
    Θελω να δω ποσο θα αντεξει ο Ουγκο Αλμειδα να τον κυνηγαει ο Henderson η ο Matip. Γιατι χθες αντεξε 14 λεπτα απεναντι στον Τασουλή..

    Να καταλαβει ο ελλην-αεκ πως επειδη ριξαμε 5 στησιματα μεταξυ τσιπουρων βγηκε chl ο ενας και ο αλλος ‘εχανε’ μεσα στην εδρα του στο 78 και στο 90 απο καποιο Χατζηγιοβάννη.

    Να καταλαβει ο κοσμος τι εστι CHL.

    Ενας αποκλεισμος απο μια Μπερ-Σεβα με ενα γκολ δε μου λεει κατι, απλα θα φαει ενα προπονητη και θα ‘χαθει’ μια χρονια απο τον Αυγουστο. Αυτα δε μας λενε οι δημοσιογραφαρες καθε χρονο?

    Θελω σβουριχτες και μαλιστα μεγαλες. Οχι να σπασει το ρεκορ του Gay αλλα να το πλησιασει πολυ. Να κουδουνιζουν τα αυτια μας ΜΠΑΣ και καταλαβουμε ποσο πισω ειμαστε.

    Αλλα κυριως ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ο αλλος οτι μας ριχνει.

    ΥΓ Ψιλομονο σου σε κοβω. Απο δικους μου γνωστους μαζι με εμενα μεχρι στιγμης 7 ατομα ΔΕΝ ανανεωνουμε. Τη φαγαμε περσυ τη παραμυθα, not again.
    Αμα θελουμε να παμε, να εχει καλο καιρο η κανα σοβαρο ματς, παιρνουμε απλο εισιτηριο και τελος. Σιγα τα ωα.
    Εκανα τη διαιρεση και περσυ μου ηρθε 85 ευρω το ματς κοστος ..
    500 ευρω ειδα 5 ματς. Ξανθη, Ηρακλη, Ατρομητο, Βεροια και κυπελλο με Gay. Bonus το ματς προχθες με το Ζελα

  11. Ο/Η Savvi λέει:

    Θα ήθελα να κάνω μια ανόητη ερώτηση. Υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να πάρουμε δύο παίκτες ενδεκάδας; Να δούμε και κάτι στην τελική για την νέα χρονιά. Είμαι λίγο αγαθός. Όπως και να το κάνουμε όσο ζεις ελπίζεις.

    Από απαιτήσεις τώρα τι να πω… τα είπε όλα ο Μελ.

  12. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΗΣ λέει:

    Εύστοχος, ως συνήθως. Αλήθεια με την κυπριακή εταιρεία που χθες η enwsi.gr έγραψε πως είναι συμφερόντων Μελ. τι έγινε; Ήρθε δεύτερη ως υποψήφια για την αγορά του ΔΟΛ, με λιγότερο από ένα μυριο διαφορα από τον άλλον.

  13. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΗΣ λέει:

    Είχε σοβαρή πιθανότητα να αγοράσει το ΔΟΛ; Στις αρχές οταν υπηρχε το θέμα των αδειών τα ΜΜΕ ανεφεραν τους αλλους υποψηφιους και μεταξυ αλλων μια κυπριακη εταιρεία. Χθες το ειδα στην ενωση και μου κανε εντυπωση

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Κάπως έτσι θα πουν τα έντυπα πληροφόρησης. Τα ίδια δεν λέγανε και για τον Πατίτο;

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΘΕΟΔΩΡΗΣ : Είναι πράγματι συμφερόντων. Φυσικά στην Κύπρο να σου θυμίσω οτι εδρεύει και η εταιρεία συμφερόντων Βραδινογιάννη που ήθελε την τηλεοπτική άδεια. Προς θεού μην πάει τώρα το μυαλό σου σε τίποτα συνειρμούς…

  16. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΗΣ λέει:

    Επεκτείνονται οι άλλοι δυο στα ΜΜΕ κι εμείς στην απ όξω βλέπω εγώ. Άραγε τον ενδιαφέρει σοβαρά αυτός ο μη κερδοφόρος κατά τα άλλα τομέας και δεν βρισκει τρόπο να μπει; Κι αν έπαιρνε κάποιο μέσο φανταζομαι τα κριτηρια του για την στελεγωση του…

  17. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Το κήτος της τρούμπας είναι ευχαριστημένο: Πήρε (πάλι) το πρωτάθλημα με τα ψέματα, οι κασέτες της ΕΥΠ κρίθηκαν άκυρες από τη “δικαιοσύνη” του μπεηλίκ, τα πακιστανικά κινητά ξεχάστηκαν και όλο το πλήρωμα του Noor-1 με 3ου βαθμού συγγενείς στη μούγκα
    Ο ζμΠΑΟυγΚ είναι ευχαριστημένος: Κύπελλο μετά από δεκαετίες και το κράτος της Αθήνας όλο εναντίον μας -και καλά-
    Η ΑΕΚ (ή μάλλον ο εγγυητής) είναι ευχαριστημένη: Ντεμαράζ, προκριματικά Τσου-λού, καμία ανάγκη για επενδύσεις αφού η ομάδα ρολάρει ως έχει, βγαίνει και η άδεια…
    Η αλογοτροφή είναι ευχαριστημένη: Δε βγήκε τελευταία, τα τουίτ παίρνουν φωτιά, οι ακαδημίες παράγουν και το άνοιγμα για τους soldiers of fortune του στραπατσόνι θα κλείνει σιγά σιγά
    Ο νιόνιος είναι ευχαριστημένος: Ευρώπη, βγήκαν και τα μπάτζετ του 2018
    Θέσεις 6-13: Όλοι ευχαριστημένοι καθότι παραμένουν στη λίγδα και κάνουν το κομμάτι τους
    Κομπότης: Ευχαριστημένος, σώθηκε τελικά!
    Γριές: Ευχαριστημένοι αφού θα βγουν στον ανένδοτο έστω και στη Β’ ενώ άρτι απέδειξαν ότι είναι η μπαρτσελώνα των νέων χωρών
    Βέροια: Ευχαριστημένοι κι αυτοί, έφυγε ο πρόεδρος και την έπαθε με τα σκουλήκια…

    Αυτό δεν είναι ελληνικό ποδόσφαιρο, La la land είναι…
    Μόνο στο γιουνάν μπεηλίκ αυτά…όλοι νικητές, όλοι πρόεδροι…

  18. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    …τελικά οι μόνοι που είναι δυσαρεστημένοι είναι τα σκουλήκια, αλλά κι αυτοί θα έχουν τις γριές αγκαζέ, οπότε θα παίζουνε και 2 ντέρπι των παλιώνε της σαλόνικα τη σαιζόν…