Πείνα

Μιας που πιάσαμε Ιούλιο και δεν υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον, αποφάσισα να ασχοληθώ με κάποια θέματα κοινωνικής φύσεως, άσχετα με την ΑΕΚ.

Η οποία ΑΕΚ προς το παρόν είναι αίνιγμα αγωνιστικά. Ήρθαν 7 παίκτες, 3 Έλληνες και 4 ξένοι.

Οι Έλληνες ελεύθεροι και οι ξένοι δανεικοί. Απο τα λίγα που ξέρω για τους ξένους, φαίνονται ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Όλοι έχουν τα θεματάκια τους αλλά δε μπορείς να πείς οτι είναι απο τα πανέρια. ΟΚ αναπληρωματικός της Λας Πάλμας είναι ο Λιβάια, αλλά το μπάτζετ της Λας Πάλμας δεν το’χει καμία ομάδα στην Ελλάδα. Οι παίκτες που ψωνίζει ούτε ναρκωμένοι δεν έρχονται εδω, εκτός αν μεθύσουν πολύ (βλέπε Αραούχο).

Δηλαδή θέλω να πω πως σε σχέση με πέρυσι ενισχύθηκε η ομάδα, προσέχοντας μην της κάτσει στο σβέρκο και άλλη περίπτωση Αλμέιδα (τον οποίο προσπαθούνε πάλι να ξεφορτωθούν, αλλά χλωμό το κόβω)

Θετικό είναι το γεγονός οτι οι παίκτες ήρθαν νωρίς και θα τους έχει όλους διαθέσιμους για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Απο κει και πέρα.. οτι βρέξει ας κατεβάσει. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, και θα πρέπει να δούμε την ομάδα μονταρισμένη για να βγάλουμε συμπεράσματα για όλους αυτούς.

Κλείνει η παρένθεση για την ΑΕΚ.

Κάθε μέρα με λύπη διαπιστώνω πόσο αποβλακωμένος και παραιτημένος είναι αυτός ο κόσμος. Πόση τεμπελιά, χαλαρότητα και ανοησία υπάρχει ειδικά στους νέους ανθρώπους. Survivor με τις ώρες, τι έκανε ο Ντάνος κλπ.

Και για ολα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο Σόιμπλε. Μάλιστα..

Το μαγαζί που νοικιάζω πριν μετακομίσω εκεί ήταν για αρκετά χρόνια κομμωτήριο. Γνώρισα και την γυναίκα που το είχε, έρχεται και ψωνίζει και τα λέμε που και που. Ευγενική κοπέλα.

Μου λέει πριν μερικές μέρες “επειδή άρχισε να δουλεύει και ο γιός μου σαν κομμωτής, να έρχεσαι να σε κουρεύει. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, γιατί τον έχει πάρει λίγο απο κάτω..”

Κανένα πρόβλημα της λεω, και μου άφησε μια κάρτα. Αν και σε θέματα κομμωτηρίου κτλ δεν αλλάζω εύκολα, αλλά είχε ενα point το επιχείρημά της, οπότε λεω why not?

Στο μεταξύ τη μέρα που μου άφησε την κάρτα ήταν και ο γιός της μαζί, ένας μπούλης 2 μέτρα. Και αντί να έρθει να πει μια καλημέρα στον εν δυνάμει πελάτη (δηλαδή σε μένα), έρχεται και μου ζητάει νερό. Λες και ήμουν καντίνα. Λεω με το μυαλό μου “κάτι δεν πάει καλά εδω, αλλά δε γαμείς..”

Επειδή λοιπόν υποσχέθηκα στη μάνα του πως θα τον στηρίξω σαν νέο επαγγελματία, χτες παίρνω τηλέφωνο για να κλείσουμε ραντεβού για κούρεμα. “Ναι μου λέει, αλλά επειδή μετακόμισα πρόσφατα δε θυμάμαι την διεύθυνση του σπιτιού”. Κουφάθηκα.. Μετακόμισε και δεν ξέρει τη διεύθυνση. “Να συναντηθούμε και να σου δείξω πού είναι το σπίτι…”

Δηλαδή να φορτώσω εγω στη μηχανή 150 κιλά γομάρι, για να πηγαίνουμε στα στενάκια του Ν.Ηρακλείου και να μου λέει στρίψε εδω και στρίψε εκεί και να σκοτωθούμε..και ολα αυτά για ενα γαμωκούρεμα..

Οχι του λεω, μάθε τη διεύθυνση και αύριο θα σε πάρω να φιξάρουμε το ραντεβού.

Τον ξαναπαίρνω σήμερα, και ακόμα δεν είχε μάθει τη διεύθυνση του σπιτιού όπου υποτίθεται πως θα πήγαινε τους καινούριους πελάτες για να τους κουρέψει. Σε μια φάση μου λέει “δεν παίρνεις τη μάνα μου μήπως ξέρει αυτή?”

Δηλαδή η μάνα του που έριξε τα μούτρα της και με παρακάλεσε να τον στηρίξω, θα μου έλεγε τη διεύθυνση του σπιτιού.

Και σ’αυτόν εδω θα εμπιστευόμουν το κεφάλι μου.

Την επόμενη φορά που θα έρθει η γυναίκα και θα με δεί κουρεμένο, σίγουρα θα ρωτήσει πού κουρεύτηκα. Θα κρατηθώ με μεγάλη δυσκολία για να μην την προσβάλλω. Διότι σήμερα πραγματικά την λυπήθηκα.

Θα πεινάσει πολύς κοσμάκης τα χρόνια που έρχονται.

Ηδη πεινάνε δηλαδή, αλλά αυτή η γενιά που βγαίνει τώρα στην αγορά, θα περάσουν πολύ δύσκολα.

Κανείς δεν θέλει να διεκδικήσει, να κυνηγήσει πελάτες, να δημιουργήσει μια επιχείρηση απο το μηδέν όπως γινόταν παλιά.

Δεν θέλω να ξανακούσω για ανεργία, για μνημόνια, για τον κακό το Σόιμπλε και το κακό το ευρώ.

Τσίπρας? ποιός Τσίπρας? Περιμένουμε να παραιτηθεί ο Τσίπρας? Αυτός με αυτά τα χάπατα δε θέλει ούτε εκλογές να κάνει.

Θα τους εξαθλιώσει όλους και αυτοί θα βλέπουν survivor και Super voice (αν το λεω καλά).

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Πείνα

  1. Ο/Η Stelathen λέει:

    Καλημερα.εστιαζεις στο βασικο προβλημα του ελληνα.την νοοτροπια.απαιδευτος καλοπερασακιας χαβαλες. Για να μην ειμαι ισωπεδοτικος θα πω οτι αυτα ισχυουν για το 70% που παρασερνει και αυτους που διαφερουν.
    Ολοι θα εχουμε παραδειγματα ανθρωπων που θελησαν να αποδωσουν περισσοτερο αλλα τους την επεσαν αμεσως οι παλιοι,μην χαλασουν την πιατσα.ακομα και στον ιδιωτικο τομεα.

    Εχοντας δουλεψει σε 1 πολυεθνικη και 2 εισηγμενες (στη δευτερη εκατσα 3 ωρες πριν τους διαολοστειλω) καταληγω στο πιο πανω συμπερασμα.

    Τελευταιο παραδειγμα οπου με κανει να βγαζω καπνους ειναι η φορολογηση ως παροχη των εταιρικων αυτοκινητων.ναι ειναι εργαλειο εργασιας στο 8ωρο του,αλλα μετα κανενας υπαλληλος δεν το παρκαρει για να κυκλοφορησει το προσωπικο του.που στις περισσοτερες φορες δεν υπαρχει κιολας.

    Κατα μεσο ορο βγαινει ενα κουστουμι 800 με 1000 ευρω φορος σε οσους εχουν εταιρικο αυτοκινητο.στην εταιρεια που δουλευω εγινε επανασταση. Κακως ανακατευτηκα αλλα δεν αντεξα να τους ακουω να ωρυονται.

    Αν ειχαν δικο τους αυτοκινητο θα πληρωναν ετησιως σε τελη,βενζινη,ασφαλεια,σερβις κανα 2500. Αλλα θεωρουν κοροιδια να δωσουν το ενα τριτο σε φορο και να παντελονιασουν την διαφορα.

    Σε αναζητηση φθηνοτερων και συνεπως ατελων αυτοκινητων,προτεινα λαντα και νταιχατσου.εκει να δεις διαμαρτυριες. Η πιο ηπια ηταν οχι και λαντα.ξεχασαν να πουν,και πως θα κυκλοφορω στο χωριο ως βλαχοδημαρχος που ειμαι.θα χει ο γιος της κυρα παγωνας τιγκουαν και εγω λαντα;

    Με αυτα τα μυαλα μεγαλωνει και η επομενη γενια.συν την ελλειψη σωστης διαπαιδαγωγησης απο σπιτι και σχολειο,παλι οι ηλιθιοι θα κυριαρχουν.

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Kαλημέρα σύντροφε.
    Αυτός ο κόσμος καθημερινά με εκπλήσσει δυσάρεστα. Η κοινή λογική απουσιάζει παντελώς. Βέβαια για τον κάθε μπούλη που βαριέται να δουλέψει φταίει η μάνα του που ενω ξεπατώθηκε η ίδια στη δουλειά, μια ζωή τον τάιζε μέχρι που έκλεισε την επιχείρησή της. Και τώρα προσπαθεί να τον χώσει κάπου μπας και μάθει να δουλεύει.
    Αλλά με τόσες πληροφορίες με τόσο internet περίμενες πως αυτός ο κόσμος θα είναι πιο ξύπνιος απ’οτι πριν 20-30 χρόνια που δεν υπήρχαν αυτά και οτι μαθαίναμε ήταν απ’τα κανάλια.
    Αντίθετα παντού βλεπεις αποβλάκωση και αποχαύνωση.
    Και φυσικά στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι χειρότερες απο δημόσιο, των οποίων το τέλος συνήθως είναι προδιαγεγραμμένο. Παίρνεις τηλ. να σε εξυπηρετήσουν και οι υπάλληλοι το παίζουν βαρύ πεπόνι λες και σου κάνουν χάρη. Θες απο απληρωσιά? θες απο μαλακίες του αφεντικού? Τα παραδείγματα εκατοντάδες μπροστά μας καθημερινά.
    Με έχει πάρει τηλ. πελάτισσα 21:15 το βράδυ, την ωρα που κλείδωνα για να φύγω. Και μου έδωσε παραγγελία ευχαριστώντας με, διότι πριν απο μένα είχε πάρει τηλ. στις 20:55 σε μια μεγάλη ανταγωνιστική εταιρεία και ο υπάλληλος της είπε “πάρτε μας αύριο να μας δώσετε την παραγγελία διότι έχουμε κλείσει”. Αυτόν τον υπάλληλο αν τον είχα εγω θα είχε φύγει το ίδιο βράδυ.
    Απ’τη στιγμή μαλάκα που σήκωσες το τηλέφωνο, πάει να πει οτι δουλεύεις. Δε σηκώνεις το τηλέφωνο για να διώξεις τον πελάτη, διότι τους πελάτες τους κυνηγάμε με το τουφέκι. Δε θα κάτσει να σε παρακαλάει λες και είσαι η Μαρία Αντουανέττα.
    Αυτός ο κόσμος δε συνειδητοποιεί πως οτι κακό κάνει στην εταιρεία που εργάζεται θα το βρεί μπροστά του, στο πορτοφόλι του. Διότι αν η εταιρεία κλείσει αυτοί θα μείνουν άνεργοι.
    Για ολα φταίει η ψώρα που έχουμε στο μυαλό σαν λαός, αυτή η κομμουνιστική νοοτροπία που βλέπουμε το αφεντικό που μας ταϊζει σαν εχθρό και προσπαθούμε να τον εκδικηθούμε, λες και αμα χάσει πελάτες ολα θα συνεχίσουν κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
    Αυτή η ψώρα καλλιεργήθηκε ακόμα και απο τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.
    Ακόμα και στην ταινία “Ζήκος” ενας απο τους πρωταγωνιστές λέει σε μια φάση: “Σωθήκαμε, διορίστηκα στη ΔΕΗ”. Αντιλαμβάνεσαι απο πότε έχει ριζώσει στο DNA του έλληνα το τσάμπα, το αραλίκι στο δημόσιο και η έχθρα προς καθετί ιδιωτικό, η έχθρα για τον “καπιταλισμό” και για το “κακό αφεντικό που μας πίνει το αίμα”.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πριν καποιους μηνες βαλαμε αγγελια να παρουμε αλλη μια κοπελλα στο γραφειο. Επειδη η θεση δεν ειναι κατι τρομερο- γραμματεια τηλεφωνικο κεντρο κλπ- δε πηγαμε σε head hunter, μια απλη αγγελια σε 2-3 εφημεριδες αναλογες.
    Μας ηρθαν καμμια 50αρια βιογραφικα. Επελεξαν οι κοπελλες μπροστα τα 20 και απο αυτα που μου εφεραν εκοψα τις 5. Κλεισανε τα κοριτσια 15 ραντεβου. Δηλαδη ανα μιση ωρα βαζαμε κανονικο ραντεβου στα γραφεια μας στο Μαρουσι (δεν ειναι και στον Ολυμπο- σε ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ σημειο πανω στο δαχτυλιδι ειμαστε).
    Να τις δουν μπροστα και απο αυτες τις 3-5 να τις δω εγω μετα.

    Ηρθε ΜΙΑ! Οι αλλες 14 ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ και δεν ειδοποιησαν καν. Σε αποστολη e-mail μετα ακουσαμε οτι παπαρια θες, η μια μας απαντησε οτι ειμαστε μακρια (το οποιο το καταλαβε αφου εκλεισε το rv και αφου λεγαμε ξεκαθαρα την εδρα της επιειρησης στη αγγελια) , η αλλη οτι ΔΕΝ καταλαβε (αλλα ηθελε να ειναι γραμματεας που θα εκλειν ραντεβου εκ μερους του γραφειου!!!) η τριτη μας ρωταγε αν ειναι να το κανουμε καποια στιγμη την επομενη εβδομαδα (λες και θα παμε για μπυρες). Οι δικαιολογιες ηταν τοσο αστειες που μεχρι και τα κοριτσια μπροστα ‘τα πηραν’ που εχαναν το χρονο τους με τη καθε κλωσσα, η μια δε -επειδη ειναι και πολυ pro ως Αγγλιδα- ηρθε και ζητησε συγνωμμη που μου σπαταλησε το χρονο μου επειδη δεν τις ειχε λεει τσεκαρει καλυτερα- λες και φταιει αυτη που οι αλλες ειναι στη κοσμαρα τους.
    Μονο μια ζητησε συγνωμμη στελνωντας mail πρωτη αυτη γιατι της ετυχε κατι σοβαρο (οκ λογικο).

    Μονο η Χρυση ευκαιρεια σημερα, εχει on line πανω απο 15,000 αγγελιες για δουλεια σε 20 διαφορετικους τομεις. Εχει αλλες 3-5-10? αναλογες εφημεριδες με αγγελιες.
    Ναι οκ δεν ζητανε διευθυντες, sorry αλλα Managers παιρνουν μεσω γραφειων οχι απο φυλλαδες, οπως sorry που δεν ειναι οι μισθοι 15,000 με εταιρικη 911.

    Απο την αλλη πηγαινωντας κεντρο σε πελατη με τη μηχανη ΟΛΕΣ οι καφετεριες χτες γυρω στις 2 ηταν οχι απλα γεματες αλλα τιγκα. Πιτσιρικαδες μεχρι 30 δηλαδη. Ειχαν βγαλει απαντες τις τσουγκρανες κανονικα και τα εξυναν, θελουν βλεπεις απο εμπορικος διευθυντης και πανω, και εγω κατεβηκα να δω τον αλλον οχι τοσο για δουλεια αλλα απλα γιατι ειναι πελατης μου 10 χρονια και πλεον η σχεση εχει γινει ιδιαιτερα φιλικη.

    Απο τη μια λυπαμαι για το θεαμα, απο την αλλη δε τους λυπαμαι καθολου..

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Καλά αυτό με τις αγγελίες ήταν μεγάλο σχολείο για μένα.
    Μέχρι το 2011 ήμουνα προϊστάμενος σε εταιρεία με έπιπλα και περνούσαν απο τα χέρια μου οι προσλήψεις. Όποτε βάζαμε αγγελία για οδηγό στα 20 βιογραφικά τα 19 ήταν ξένοι, και συνήθως ξεκινούσα να μιλώ με τον Έλληνα, διότι όλοι γκρινιάζουν πως οι ξένοι τους παίρνουν τις δουλειές.
    Οι Έλληνες λοιπόν:
    – Δεν ήθελαν να δουλεύουν Σάββατα
    – Δεν ήθελαν να κάνουν υπερωρίες (πληρωμένες τότε)
    – Δεν ήθελαν να κουβαλάνε
    – τους φαινόταν χαμηλός ο μισθός
    Εξηγούσα σε όλους οτι ξεκινάνε με τον συγκεκριμένο μισθό αλλά μετά απο 2-3 μήνες αν δείξεις καλό πρόσωπο θα πάρεις αύξηση. Ήταν πάγια τακτική της εταιρείας να επιβραβεύει αυτούς που δούλευαν.
    Τιποτα αυτοί. Θελανε απο την πρώτη μέρα να τους κάνουν διευθυντές.
    Έπαιρνες λοιπόν τον ξένο, ο οποίος
    – Ήταν πάντα τυπικός στις υποχρεώσεις του, δεν αργούσε ποτέ στη δουλειά
    – Δούλευε υπερωρίες χωρίς να βγάλει κιχ
    – Σπάνια είχαμε παράπονα απο πελάτες για τα παιδιά αυτά.
    Ποιόν θα προτιμήσει λοιπόν η επιχείρηση? τον Αλβανό ή τον μαλάκα τον Έλληνα που ερχόταν στις 8 το πρωϊ και βρωμούσε μπύρα? ή τον άλλο τον κουραδόμαγκα που οδηγούσε φορτηγό 5 τόνων και κάτω απο το κάθισμα του οδηγού βρήκαμε πλαστικό μπουκάλι νερού που το είχε γεμίσει τσίπουρο και έπινε τζούρες ολη μέρα?
    Πάλι καλά που δε τράκαρε να βρούμε και το μπελά μας με τον στόκο. Νεο παιδί παντρεμένος με μωρό.
    Για τέτοια υπευθυνότητα μιλάμε.
    Κατα τα άλλα φταίνε οι ξένοι που τους τρώνε τις δουλειές

  5. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Αυτοι οι μπουληδες γιατι υπαρχουν πολλοι τις επιχειρησεις τις στηριζουν οικονομικα οι γονεις. Αρα οι γονεις φταινε σε μεγαλο ποσοστο με τον τροπο που τους μεγαλωσαν. Αμα τα βρισκεις ετοιμα, αμα καθε μερα ζητιανευεις 5ευρακι απο τον μπαμπα και αυτος στο δινει για να πας για καφε.
    Εδω στα Τρικαλα να δεις μπουληδες.Περνουν και επιδοτησεις για τα χωραφια, ζωη και κοτα λεμε. Παλια υπηρχαν 2 δρομοι οπου υπηρχαν οι οποιες καφετεριες και ταβερνες. Απορουσα πως τοσες πολλες καφετεριες μπορουν και ειναι συνεχεια γεματες. Την τελευταια 5ετια οι καφετεριες και τα σουβλακια εχουν ξεφυγει. Μπορεις να βρεις παντου, οταν λεμε παντου το εννοω. Και παλι γεματες. Εβλεπα την ΑΕΚ μια μερα και ακουγα μια παρεα διπλα μου να μιλαει. Ελεγε ο ενας στον αλλο, μαλακα αυριο δεν ξερω τι θα κανεις 11 ωρα πρεπει να ξυπνησεις να παμε πρωτα στον λογιστη και μετα οαεδ. Δεν ξερω λεει θα βαλεις ξυπνητηρι θα πεις στην μανα σου 11 ωρα να ξυπνησεις. Και πες λεει να σου δωσει και κανα φραγκο παραπανω να βαλουμε βενζινη στο αμαξι. Εσυ φιλε Παρατηρητη ποτε ξυπνησες τελευταια φορα 11 ωρα? Εγω παντως αυριο 6 ωρα πρεπει να ειμαι στην δουλεια μου για να προλαβω.
    Ενα παραδειγμα ακομα. Γιος πολιτευτη της Ν.Δ. (γνωστος μου) εστειλε τον γιο του να δουλεψει για πρωτη φορα στα 26 του χρονια σε μια γνωστη γαλακτοβιομηχανια. Μολις πηγε πρωτη μερα αφου τελειωσαν τα τυπικα του ειπαν με λιγα λογια οτι αρχικα θα δουλευε σε εναν τομεα οπου ειχε φορτωμα. Η αντιδραση του? Πηρε τον μπαμπα τηλεφωνο και του ειπε με βαζουν να φορτωσω. Ο μπαμπας του ειπε σηκωνεσε και φευγεις αμεσως. Ο δικος μου ο γιος λεει χαμαλης? Ποιος φταει? ο συγκεκριμενος πηρε εφαπαξ 170 χιλ ευρω και ειχε συνταξη γυρω στα 2700€, ο γιος ειναι ακομα ανεργος 30 χρονων.

    Υγ. Τι παθατε ολοι σημερα και ανεβασατε κειμενα?

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Είναι η χαλαρότητα του καλοκαιριού και η απουσία αγωνιστικού ενδιαφέροντος που επιτρέπει πλουραλισμό θεμάτων και απόψεων 🙂