ΣτΕ

«Νομίζω και οι δικαστές πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν εκτός από την τήρηση του Συντάγματος και την αντιστοίχισή τους με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυστυχώς υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που δεν αντιστοιχούν με το δημόσιο συμφέρον. Αναφορικά τώρα με σκέψεις να χαρακτηρισθεί ιδιώνυμο το αδίκημα της φοροδιφυγής, ώστε να ξεπεραστούν δυσκαμψίες, όλα θα συζητηθούν με τα αρμόδια επιτελεία και θα καταλήξουμε όπου πρέπει, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του»

Αυτο δηλωσε ο υπουργος Νικος Παππας, ο πρωτος τη ταξη θυμιζω στη κυβερνηση μετα τον πατερουλη του μεγαλου πατερουλη, τον Φλαμπουραρη. Με το ΣτΕ να εχει γινει ο νουμερο ενα εχθρος και του ιδιου αλλα και της κυβερνησης των κομμουνιστο-ακροδεξιων, μιας και τους χαλαει συνεχεια τα σχεδια της Σοβιετιας που ονειρευεται ο υφυπουργος Υγειας με τα διπλα ταμεια και τα μαυρα λεφτα, ο οποιος by the way ΗΔΗ εχει μια καταδικη στη πλατη και ερχωνται και αλλα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ χαρακτηρα για τις κρητικες ‘μαγκιες’ του.

Το οτι υπουργος κυβερνησης θεωρει οτι η τηρηση του Συνταγματος πρεπει να αντιστοιχει το κοινο αισθημα απλα με ξεπερναει. Πρωτον για το Συνταγμα ειναι κατι γραπτο και- οσο το δυνατον- κατοχυρωμενο ενω το ‘αισθημα’ ποσο μαλλον του κοινου ειναι κατι αοριστο που ο καθενας το ερμηνευει οπως τον συμφερει. Οπως π.χ ο μεγαλος τιμονιερης δηλωνε το 2013 οτι η κυβερνηση εχει 15% και πρεπει να παραιτηθει μιας και δεν ικανοποιει το λαικο αισθημα, αλλα προχτες που του ειπε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ο Μητσοτακης στη Βουλη (εχετε κατω απο 15% και πρεπει να πατε σε εκλογες) αυτος απλα χαμογελασε ως χαζος. Δευτερον το αισθημα του κοινου αλλαζει- σε αντιθεση με το Συνταγμα- καθε 2 χρονια και πολλα λεω. Το αισθημα, για να θυμηθουμε τη τελευταια δεκαετια, εχει δωσει 42% αν θυμαμαι στο ΓΑΠ, μετα εδωσε κατι λιγοτερα στους απεναντι και μετα πηγε απο το 4% στο 32-33% ενα θιασο ηλιθιων. Το ιδιο αισθημα πλεον ειναι κατω του 15% μετα απο 2 χρονια και 2 μνημονια και αναμενεται να παει σε μονοψηφιο. Με λιγα λογια το τι ΘΕΩΡΕΙ ο καθενας οτι ειναι σωστο και δικαιο – ειδικα στην Ελλαδα που εχουμε τυπους που τηρουν μονο οσους νομους πιστευουν οι ιδιοι οτι ειναι σωστοι- κατα τον υπουργο πρεπει να επικρατει.

Θα μπορουσαμε φυσικα να εχουμε Λαικα δικαστηρια, η ακομη καλυτερα να μην εχουμε καν και να αποφασιζει η αγ.τριαδα η ακομη καλυτερα απ’ευθειας ο Τσιπρας και αν κουραζεται ο Παππας η ο Πολλακης, ετσι ωστε να μην ταλαιπωρουνται απαντες με αυτα τα μικρα ζητηματα. Τη στιγμη παντα που ο λαος εχει στις ταξεις του ανθρωπους που μας εγραφαν προχτες: ‘’τι δουλειά έχει ένας υπουργός να μιλάει με έναν υποψήφιο προστατευόμενο μάρτυρα (σ.σ ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ) σε μια υπόθεση που έχουν πεθάνει οι 8/10???ναι μωρέ καμία δουλειά…… ‘’

Σε ενα λαο που ειναι βυθισμενος στο Survivor και αγνοει ΒΑΣΙΚΕΣ λειτουργιες οπως η διακριση των εξουσιων, το να παρεμβαινει π.χ στη δικαιοσυνη ενας πολιτικος ειναι οχι απλα φυσιολογικο αλλα και επιβαλλεται. Οταν δε τους λες, οτι αυτο ειναι παραβιαση του συνταγματος, οπως εκανε ο Παππας με τις τηλεοπτικες αδειες και ολη αυτη τη ΠΑΡΩΔΙΑ που εγραφα day one οτι θα καταληξει σε φιασκο, νομιζουν οτι δε τρεχει κατι και απλα πανε στη λογικη του ελα μωρε νταξ..

Βεβαια οταν εχεις μεγαλωσει στη ΚΝΕ οι πρωταγωνιστές αυτής της κυβέρνησης ήταν πρωταγωνιστές σε αυτοσχέδια λαϊκά δικαστήρια της πλατείας οπου δίκαζαν και καταδίκαζαν τους «μνημονιακούς φονιάδες», τοτε ικανοποιούσαν το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα. Σε μία εικονική πραγματικότητα της πορειας του μπαχαλου και των ‘αγανακρισμενων’ που τους απορρόφησε σταδιακά.  Η οποια και μεταφερθηκε αυτουσια στα κυβερνητικα εδρανα ειτε ως ενδυματολογικη αποψη οπου βλεπουμε οτι πιο αστειο-κιτς, εκει οπου η απουσια γραβατας σηματοδοτει ‘αντισταση και επανασταση’, ειτε ως συμπεριφορες σε ξενους ηγετες με ΥΒΡΕΙΣ του στυλ ΟΥΑΟΥ η με συμπεριφορες τυλαχιστον ΑΞΕΣΤΕΣ οπως ο τιμονιερης στον Ομπαμα που μονο που δε τα εξυσε μπροστα του χυμενος στη πολυθρονα.

Ο πρωθυπουργος της χωρας αποκαλεί “θεσμικό εμπόδιο” τη δικαιοσύνη και δεν εχει πεσει ενα λεπτο μετα τη δηλωση του, οχι μονο δεν εχει πεσει αλλα χασκογελα περηφανος για τη ‘μαγκια’ να τη ‘πει’ στους δικαστες της χωρας. Αναλογα “θεσμικα εμπόδια” εβλεπε και μια αλλη παρεα πισω στι 1967, αλλα αυτοι αποκαλουνταν φασιστες (την ωρα που ο Καστρο π.χ ειναι ο δημοκρατης), με τη διαφορα να ειναι οτι εκαναν το παραπανω βημα απο αυτο που ο Παππας & Co ονειρευωνται: να μας κανουν Σοβιετια. Μια χωρα οπου οι Πολλακηδες θα βριζουν στη καλυτερη, η θα θαβουν 3 μετρα κατω απο τη γη στη κανονικη version, οποιον πιστευουν οτι δε τους κανει, καπνιζωντας με ‘μαγκια΄ το τσιγαρο τους μεσα στο Υπουργειο Υγειας η ριχνωντας πιστολιες. Που θα λοιδωρουν ξενους με ΟΥΑΟΥ με Ολαντρεου και με Go Home Madan Merkel. Που θα κοροιδευουν εσαει εντος και εκτος της χωρας με υπουργους που δηλωναν οτι θα παραιτηθουν αμα πεσει το αφορολογητο και οταν τους το θυμησαν, εβαλαν τα γελια και κουναγανε το δαχτυλο!

Με πρωθυπουργο που ψηφιζε μετρα και την ιδια στιγμη δηλωνε οτι δε θα τα εφαρμοσει, αγνοωωντας προφανεστατα οτι οι νομοι του κρατους αλλαζουν ΜΟΝΟ με νεους νομους και οχι με τη διαθεση του καθενα, στο αν του κανουν η οχι. Για να μη παμε στο γεγονος οτι αυτα τα μετρα τα υπεγραψε ο ΙΔΙΟΣ στο Eurogroup, ουτε φυσικα στο γεγονος οτι ΚΑΜΜΙΑ μειωση χρεους δεν εγινε-αντιθετα αυτα που δεν θα εφαρμοζε τα ξεχασε μεσα σε 24 ωρες. Που ειναι και το memory spam, η διαρκεια δηλαδη ακολουθιας λογων και πραξεων ενος τυπικου αριστερου.

Αριστερου που εκανε τουμπες υποδεχωμενος τον ηγετη των φονιαδων των λαων πριν κατι μηνες και προχθες βρεθηκε στην  ‘δυσαρεστη θεση’ να κοβει βολτες στο γκαζον της Αμερικανικης Πρεσβειας με το ουισκι στο χερι (Σκουρλετης-Παππας) για τον εορτασμο της 4th of July. Μια πραγματικα αμηχανη στιγμη αν σκεφτουμε οτι επι δεκαετιες οι συγκεκριμενοι ανθρωποι ηθελαν να καψουν το συγκεκριμενο κτιριο των ιμπεριαλιστων φονιαδων.

Καποια στιγμη το «επικοινωνιακό φαίνεσθαι», και η  «δημαγωγική πειστικότητα» τελειωνουν, ποσο μαλλον οταν η οικονομια εχει βουλιαξει και οι ασσοι στο μανικι εχουν τελειωσει και  φτανεις να παιζεις μονιμα μπλοφες με τεσσαρια. Το κοινο, που τοσο ονειρευεται ο Παππας, την εκανε τα ποσοστα ειναι κατω του 15% και πλεον το παιχνιδι ειναι χαμενο. Αυτο ομως που τους καιει δεν ειναι τοσο η σιγουρη ηττα, αλλα η ανοδος του παλιου ΠΑΣΟΚ (του ορθοδοξου)  που απο 4 εχει παει στο 8+ μεσα σε λιγους μηνες και ανεβαινει. Γιατι ολοι αυτοι που θα βγαλουν το ΠΑΣΟΚ δευτερο κομμα στις εκλογες (γραφω εδω και 2 χρονια οτι ο ΤΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ αλλα τριτο κομμα, και ετσι οπως το πανε μη τους περασουν και τα Χρυσα Αυγα και ας ακουω τα αντιθετα) ειναι το ποσοστο των αιωνιων ηλιθιων που τρεχουν απο τη μια στην αλλη σε οποιον τους ταξει το παραμυθι με το μεγαλυτερο δρακο. Εκει αδειαζει το λαδακι στο καντηλι και εκει ειναι ολο το ζουμι. Σε μια εκλογικη νικη της ΝΔ που λογικα δεν θα ειναι αυτοδυναμη, θα υπαρξει μια κυβερνηση συνεργασιας. Αλλο να εισαι δευτερος και να επηρεαζεις καταστασεις με 15% και αλλο να εισαι τριτος με 8-9% και να μη σε υπολογιζει κανεις ουσιαστικα αλλα απλα να σε φωναζουν αναγκαστικα στο τραπεζι οπως κανουν τωρα με το Λεβεντη.

Το θεμα ειναι ομως οτι πλεον, και μετα την εφαρμογη και των νεων φορων, το ποταμι δε γυριζει πισω που ελεγε και ο original λαοπλανος λαικιστης. Γιατι αμα με το πρωτο μνημονιο μεσα σε 1 χρονο πηγες απο το 32 κατω απο 15 με το δευτερο αν μεινεις στα ψηλα μονοψηφια τυχερος θα εισαι. Ωραια τα καταργησες ολα με ενα νομο και ενα αρθρο, ωραια και τα φουμαρα καθε μερα για την αναπτυξη με κλειστες τραπεζες, ωραια και τα φουμαρα για τους Narcos για τα νοσοκομεια για τα σχολεια για την εκκλησια για ολα. Μονο που το ‘ποταμι’ καθε μηνα που παει στο ATM βλεπει και λιγοτερα. Πολλες φορες δε βλεπει και τιποτε μιας και εχετε κατασχεσει το λογαρισμο του. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ και καμμια γραβατα δε τα σωζει..

Το σκιτσο ειναι απο τη σημερινη Αυγη!!!

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΣτΕ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μεχρι στιγμης ολα αυτα που βγαινουν στη φορα, απο το Μπαρουφακι, τον Κορεατη συμβουλο του Τσακαλωτου ακομη και σημερα, οπως και ΟΛΑ τα αλλα, για τα IOU και τα παραλληλα νομισματα ειναι απλα δηλωσεις.
    Θα ερθει η ωρα ομως που θα γινουν ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ και εκει ειναι που θα πεσει το ζορι. Γιατι καλα χασκογελατε τωρα στα εδρανα με τους μισθους και τις καρεκλες. Μετα να σας δω.

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ποια αποφαση σχολιαζει?

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ολες που δε του κανουν. Συγκεκριμενα αυτο που λεγαμε προχτες. Τα ιδια ελεγε και για τα καναλια πριν κανα χρονο.
    Οι ανθρωποι ως κομμουνιστες ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να κατανοησουν οτι δεν ειμαστε στην ΕΣΣΔ η στη Β.Κορεα που κανει κουμμαντο το κομμα για ολα. Γι αυτους- το λεω στο κειμενο- ο πρωθυπουργος της χωρας αποκαλεί «θεσμικό εμπόδιο» τη δικαιοσύνη!!!
    Τον ενοχλει ρε παιδι μου πως να το κανουμε???

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Αν αναφερεσαι στην σχετικη αποφαση για τα φορολογικα,ενδεχομενως πιο παραγωγικο θα ηταν να κοιταγαν τι πρεπει να γινει για να μην σερνονται χρονια οι υποθεσεις και ετσι δημιουργούτε εδαφος προσφορο για διαφορες είδους εξαρτησεις,οπως επισης τι πρεπει να κανουν για όλα τα λαμογια που καταληστευσαν αυτή την χωρα και ισως καποια στιγμη πρεπει να λογοδοτησουν.Αλλα ποιοι οι ανεξατητοι που εχουν γινει ένα όλα τα τελευταία χρονια,οπου εχουν γινει συγκοινωνούντα δοχεία?Αυτη που υποτίθεται ότι είναι τυφλη αλλα μαλλον πασχει και από μυωπια και πρεσβυωπια ισως και λιγο αστιγματισμο και βαζει τα γυαλια κατά το δοκουν?
    Γιατι στη Αγγλια εχουν τους χρονους που μου περιέγραψες χθες?Εκει ειναι βλακες και μεις οι εξυπνοι? Αλλα μαλον ασχολούνται με αλλα πιο σημαντικα θεματα”
    Ενα όπλο στη μάχη τους για να μην υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν POS κέρδισαν οι δικηγόροι από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που έγκρινε ότι η ΚΥΑ με την οποία επιβάλλεται το μέτρο «βρίσκεται εκτός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης» του σχετικού νόμου. Ωστόσο η Αρχή σπεύδει να τονίσει ότι «η υποχρέωση τοποθέτησης POS στα δικηγορικά γραφεία δεν έρχεται σε αντίθεση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων». 
    Αναλυτικά:
    Ύστερα από σχετική αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Αρχή γνωμοδότησε ως προς τη νομιμότητα, σε σχέση με τον ν. 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ΚΥΑ 45231/20.4.2017, με την οποία επιβάλλεται στα δικηγορικά γραφεία η υποχρέωση να αποδέχονται πληρωμή με κάρτα (POS).
    Ενόψει του γεγονότος ότι η προθεσμία που έχει οριστεί για τη συμμόρφωση προς την ΚΥΑ λήγει στις 27.7.2017, και προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως οι ενδιαφερόμενοι, η Αρχή θεωρεί σκόπιμο να ανακοινώσει, και πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το ευρισκόμενο ήδη υπό σύνταξη αιτιολογικό της γνωμοδότησης, τη γνώμη στην οποία κατέληξε ως προς τα θέματα αρμοδιότητάς της.
    Η κρίση της έχει ως εξής:
    Η Αρχή έκρινε ομόφωνα ότι η ανωτέρω ΚΥΑ, κατά το μέρος που περιλαμβάνει και τους δικηγόρους στο πεδίο εφαρμογής της, βρίσκεται εκτός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 65 του ν. 4446/2016, διότι το άρθρο αυτό, ακόμη και μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 74 του ν. 4472/2017, δεν έχει εφαρμογή στους δικηγόρους, οι λήπτες των υπηρεσιών των οποίων δεν είναι «καταναλωτές» που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4446/2016.

    Πάντως, η Αρχή έκρινε κατά πλειοψηφία ότι, πλην του ανωτέρω θέματος της υπέρβασης των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης, η υποχρέωση τοποθέτησης POS στα δικηγορικά γραφεία δεν έρχεται σε αντίθεση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων κατά τον ν. 2472/1997.
    Ωραιο εε?Ισχυει καπου αλλου στον κοσμο αυτό?Αλλα κοιτα και μην παμε μπροστα σαν χωρα ,γιατι βλέπεις εκτος από τους συνδικαλιστες με τα αμπεχωνα και τα ROLEX εχουμες και τις συντεχνειες με τα κουστουμια.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο κ. Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, στην οποία προσήλθε εν γνώσει του ότι δεν θα ήταν παρών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πραγμα πρωτοφανες αλλα και ΑΝΗΘΙΚΟ (να κατηγορεις καποιον εν τη απουσια του) επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη που επέμενε στη διερεύνηση της υπόθεσης από Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

    Τσίπρας: «Τριτεύουσας σημασίας»

    «Ένα πράγμα μονάχα υπήρξε πολύ σημαντικό, που πρέπει να απασχολήσει την ελληνική Βουλή και φυσικά την κοινή γνώμη: Το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας και αυτός τού υπέδειξε, για μια πολύ σημαντική υπόθεση, που αφορά εμπορία ναρκωτικών, να πάει στη Δικαιοσύνη», είπε, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι το μοναδικό, σοβαρό και μεμπτό ζήτημα για το οποίο πρέπει να κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή. Όλα τα υπόλοιπα και ο χορός των σκανδάλων και των εκατομμυρίων, των μιζών και των θαλασσοδανείων, δεν υπήρξαν».

    1) ΔΕΝ τηλεφωνησε ο ισοβιτης στο Καμμενο αλλα το αναποδο. Και μαλιστα ΔΩΔΕΚΑ (12) φορες
    2) Αν θελω εγω (η οποιοσδηποτε) μπορω να παρω τηλεφωνο τον υπουργο ΔΩΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ να μου λυσει το θεματακι μου?
    3) Το αν υπηρξαν (που υπηρξαν) στο παρελθον λαμογιες, δινει αφεση αμαρτιων στον καθε Καμμενο? Αν ειναι ετσι να παω να κανω μια μπουκα σε μια τραπεζα και αν μου πουν κατι θα απαντησω, οκ αλλα στο παρελθον το εχουν κανει και αλλοι. Οπως π.χ ο γιος του προεδρου της Βουλης του Βουτση. Οποτε ειναι τριτευουσας σημασιας η μπουκα και αφηστε με ησυχο!
    4) Ο Καμμενος δεν υπεδειξε να παει στη δικαιοσυνη. ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ανθρωπο: επελεξε να κανεις ενα εχθρο το Μαρινακη. Ειναι δουλεια του Καμμενου να δικαζει τον οποιονδηποτε η να απαγγελει κατηγοριες, η ειναι δουλεια του δικαστηριου και της εισαγγελιας? Και γιατι να μην υποδειξει τον Βαρδινογιαννη, το Λατση η τον Μυτιλιναιο (τυχαια τα ονοματα)
    5) Στα βαπορια με τα λαθραια τσιγαρα που ο ΤΣΥΡΙΖΑ χαριζει 37εκκ προστιμο (η 38 δεν ειμαι σιγουρος) για λαθρεμπορια με ΝΟΜΟ, ο καθε Καμμενος δεν εχει ‘τηλεφωνο’? Η μηπως οι ταινειες της ΣΕΚΑΠ δε σας λενε κατι για 2 πλοια που πιαστηκαν, εντελως τυχαια απο ..Ρωσσια, και εκκρεμει και ενα ΤΡΙΤΟ που ακομη απλα δεν εχει βγει στη φορα και το καλυπτουν!

    Ολοι ξερουμε- κατα το κοινο αισθημα δικαιου του Παππα- η αν δε ξερουμε εχουμε βασιμες υποψιες ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ NOOR1. Τον οποιον και θα χαρω να τον δω να σαπιζει στη φυλακη. Αυτο μας κανει ολους εισαγγελεις-δικαστες και μας δινει το δικαιωμα να επεμβαινουμε οπου γουσταρουμε?

    Ασε τιμονιερη.. ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΑΜΟΛΥΣΕΣ ΠΑΛΙ.

    @ LFC νομιζω σου απαντησα χτες και τα λες και μονος σου.

  6. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ : «Εσείς δεν λέγατε εδώ στη Βουλή ότι θα περάσετε το πακέτο μέτρων επειδή θα πάρετε το χρέος; Αυτό δεν υποστηρίξατε επίσημα για να πείσετε τους βουλευτές σας να το ψηφίσουν;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Και τώρα ομολογεί, με αφέλεια ή κυνισμό, ένας υπουργός σας ότι ξέρατε πως δεν θα το πάρετε», σχολίασε για να συνεχίσει προκαλώντας… έκρηξη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Κοιτάξτε… Το πώς θα αντιμετωπίζετε τους βουλευτές σας είναι δικό σας θέμα. Σας το είχα πει και στη συζήτηση για το τέταρτο Μνημόνιο. Ότι αδίκως μετατρέψατε το χρέος σε δέλεαρ. Θα τα ψήφιζαν όλα ούτως ή άλλως. Για το βουλευτικό τους έδρανο το έκαναν, όχι για το χρέος. Το αποδείξατε. Αν εσείς θέλετε να κοροϊδεύετε ο ένας τον άλλο είναι δικό σας θέμα. Τους πολίτες όμως δεν μπορείτε πια να τους κοροϊδεύετε».

    Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Για δυο χρόνια ακόμα θα βλέπουμε αυτό το έργο. Θα αντέξει όμως η οικονομία 2 χρόνια;

    – Εφορία: Εσπασε το φράγμα των 1.000 κατασχέσεων τη μέρα
    – Σε 4,75 δις ευρώ μόνο για το πρώτο πεντάμηνο του έτους ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν δημιουργηθεί, ένα κύμα που θα διογκώνεται όσο αδυνατίζει η οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα φορολογούμενου.
    – Μάλιστα οι προβλέψεις τους αυτές διαφαίνονται ιδιαίτερα δυσοίωνες, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο να εκτινάσσονται στα 12-13 δις ευρώ ως το τέλος του 2017.
    – Συνολικά όλες οι παλαιές και οι καινούργιες, που όλο αυξάνονται και προστίθενται, ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε κάτι παραπάνω από 95,1 δις ευρώ
    – Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ανέρχονται σε κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια.
    – Σε κάτι παραπάνω από 930.000 οφειλέτες επιβλήθηκαν κυρώσεις, με την εφορία να απλώνει χέρι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και μισθούς
    – Αναμένεται να προχωρήσει σε παρόμοια μέτρα η φορολογική διοίκηση και σε άλλους 1,6 εκατομμύρια οφειλέτες του δημοσίου στο προσεχές μέλλον.
    – Από την αρχή του χρόνου σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου έχουν κατεβάσει ρολά περίπου 14.198 επιχειρήσεις και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός εκείνων που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους το ίδιο διάστημα είναι μεγαλύτερος, 16.479 επιχειρήσεις, το πλήγμα είναι μεγάλο εξαιτίας των ποιοτικών διαφορών που έχει η πλειονότητα των νέων επιχειρήσεων.
    Οι νέες επιχειρήσεις είναι χαμηλών προσδοκιών, κυρίως μικρού μεγέθους ή ατομικές, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του τεχνολογικού περιεχομένου των επιχειρήσεων και την εξειδίκευση σε κλάδους εντάσεως εργασίας.
    Δηλαδή κλείνουν εταιρείες τεχνολογικές, παραγωγικές, εξαγωγικές και ανοίγουν σουβλατζίδικα, κομμωτήρια και ψιλικατζίδικα με ότι έχει απομείνει μέχρι να χαθεί και αυτό σε 6-8 μήνες.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημητρη η Ελλας επιχειρει με σουβλατζιδικα και καφε-μπαρ. Φτηνο φαι και τεμπελια δηλαδη για το λαο. Δεν ειναι τυχαιο οτι στη χωρα βγαζουν λεφτα τα Jumbo και τα Junk food.
    Ανθιζει εδω και μηνες το νεο φρουτο που λεγεται ΙΚΕ και ο καθε τιποτας κανει ‘εταιρεια’ με 500 ευρω..
    Επισης ουδεις απο αυτα τα τεραστια μυαλα δε σκεφτηκε τι εγιναν οι 300.000 μαζι με τα εξαρτωμενα μελη τους, που εκλεισαν τα μπλοκακια τους..
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ? ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ Η ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ? ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ? ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΠΧ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ‘ΕΜΠΟΔΙΟ’??

  8. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Πάντως Δημήτρη, για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και την αυτοδυναμία της ΝΔ μη βάζεις στοίχημα. Διορίζουν και σιτίζουν αβέρτα κηφήνες στο Δημόσιο κυρίως με συμβάσεις και όπως βλέπεις η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αν δεν μειώνεται, μένει σταθερή και πάντως δεν αυξάνεται.
    Τελευταια της MRB που τον ΔΕΚ 16 η διαφορά ήταν 12,9% και τον ΙΟΥΝ 17 είναι 11,9!!! Μετά απο όσα έχουν γίνει, έχουν πει, έχουν κάνει, έχουμε πληρώσει! Και σκέψου οτι πριν τις εκλογές όλο και κάτι θα δώσει.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν μπορει ο αλλος να βγει αυτοδυναμος και ισως ειναι και καλυτρο.
    Ο τιμονιερης ακομη δεν εχει εφαρμοσει τα νεα μετρα. τα παλια τον πηγαν απο το 32 στο 15, κατσε να παει 1,5 εκκ κοσμος ΑΚΟΜΗ στις τραπεζες να δει κατασχεμενους λογαριασμους, κατσε να χρωστανε ΟΛΟΙ στην εφορια και στο ΕΦΚΑ αυτες τις παλαβομαρες που ζητανε, κατσε τωρα που αρχισε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ τους πλειστηριασμους ΗΔΗ 11 ακινητα εφυγαν απο τη Πειραιως τη δευτερα (κανενα σπιτι στα χερια τραπεζιτη) και θα δεις που θα παει.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημητρη κοιτα αυτο για να καταλαβουν ΟΛΟΙ για τι μιλαμε.
    Ο διαλογος ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ και μπορεις να το βρεις ανετα αν ψαξεις

    – Κ.Τζαβάρας ( βουλευτής της ΝΔ) : «στα πανεπιστήμια κατασκευάζουν μολότοφ»!

    – Α.Τσίπρας ( πρωθυπουργός της Ελλάδος): « και τι κακό έχουν οι μολότοφ»;

    – Κ.Τζαβάρας : « τι κακό; Καίνε κόσμο»!

    – Α.Τσίπρας: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ! Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν»!

    Αυτός ο απίστευτος διάλογος έγινε στο περιθώριο της συζήτησης στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, προχθές.

    Αυτος ο ΑΞΕΣΤΟΣ ειναι ΠΘ, αυτο το αμορφωτο ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ κανει αστεια γι ανθρωπους που καηκαν ζωντανοι απο μολοτωφ στη Marfin. Αυτο το ΓΛΕΙΩΔΕΣ υποκειμενο ειπε στον Θεωδορακη του Ποταμιου που εχει καρκινο εκανε επεμβαση (και ξεκινα χημειοθερπειες), ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΣ ΔΕ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ?
    Μιλαμε για οτι χειροτερο ανθρωποειδες, οτι πιο χοντροκομμενο και οτι πιο σιχαμενο πραγμα υπαρχει. Που του ευχωμαι ΟΤΙ ΧΑΒΑΛΕΔΙΑΖΕΙ να το παθει αυτος και η οικογενεια του, να δουμε μετα ποσο αστεια θα του φαινωνται ολα αυτα και ποσο ορεξη για πλακιτσες θα εχει.
    Μια χαρα του το πε ο αλλος ο βλακας ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ τιποτας Μπογδανος:«Μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια»

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ. ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. 17Ν, Πυρηνες, Σεχτες κλπ.
    ΟΛΑ τα θυματα ηταν δεξιοι.ΟΛΑ.Ουτε ενας αριστερος δεν ηταν ‘κακος’.
    ΟΛΟ το εξαρχισταν ολοι τους συντηρουνται και χρηματοδοτουνται απο αριστερους. Ανταρσυες, Ρουβικωνες, μαοιστες τροκιστες και το κακο τους το φλαρο.
    ΟΛΟΙ οι μπαχαλακηδες ειναι ορδες της αριστερας που ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ απο τη μερα που ο τιμονιερης εγινε ΠΘ. Πανε και τα επεισοδια, πανε και οι μολοτοφ, παει και το καψιμο της Αθηνας απο αγανακτισμενους.

    Δε φταινε αυτοι βεβαια…Καποιοι 40 χρονια οχι μονο τους ανεχωνται αλλα τους αφηνουν να μας κουνανε και το δαχτυλο λες και εχουν το αγιο δισκοποτηρο.

  11. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Καλο θα ηταν η νεα κυβερνηση που θα βγει να ηταν αυτοδυναμη, ειδικα αυτη την φορα, μπας και τολμησει να κανει πολλες μεταρυθμισεις που χρειαζετε η χωρα. Να συνεργαστει με το Πασοκ να κανει τι δλδ?
    Τι ποσοστο απο επιχειρησεις δεν χρωστανε ακομα στο δημοσιο, 20-30% ? Απο του χρονου θα χρωστανε ολες, δεν αντεχετε αλλο αυτο που γινετε. Προσωπικα πληρωνω 3φορες παραπανω καθε μηνα ασφαλιστικες εισφορες, εφτασαν την προκαταβολη στο 100%, βαλανε στις εταιρειες συμπληρωματικο φορο ενφια. Ποσο θα αντεξει ο καθενας. Εφτασαν τα παιδια μου 8 και 9 χρονων να ξερουν τι ειναι η εφορια, και η μικρη να ρωταει σημερα στο αμαξι μπαμπα εσυ γιατι δεν πας να δουλεψεις για την ΔΕΗ πιο πολλα θα βγαζεις και θα εισαι μαζι μας παραπανω ωρες. Μου χαρισε και το spinner της γιατι λεει ακουσε οτι διωχνει το αγχος. 8 χρονων μαλακα τσιπρα.