ΜΠΡΥΖ – Α Ε Κ

Οι δυό ομάδες μπήκανε με το ίδιο σύστημα. Ένα 3-5-2, που προμήνυε μπουλούκι στο κέντρο. Μπορεί η Μπρυζ αυτό το σύστημα να παίζει, όμως η προσαρμογή της ΑΕΚ σε αυτήν την κατάσταση, έδειξε οτι φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και τανάπαλιν. Μέχρις ενός σημείου, λογικά πράματα.

Είναι αλήθεια οτι η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Ήταν αρκούντως σφιχτή, αρκούντως θρασεία στο πρεσάρισμα ψηλά, κι αρκούντως αντεπιθετική στο διάστημα στο οποίο η κατοχή της μπάλας πήγε στον αντίπαλο, λόγω φυσικής κατάστασης. Αν καταλήξω στις τελικές του πρώτου μέρους, θεωρώ οτι οι δικές μας ήταν πολύ πιο επικίνδυνες από τις αντίστοιχες των Βέλγων.

Η ομάδα λοιπόν μπήκε καλά, εφάρμοσε το πλάνο του προπονητή και ήξερε πώς να αμυνθεί όταν μοιραία η εδαφική υπεροχή θα επικρατούσε. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο, Μπρυζ  δεν υπήρχε στο γήπεδο. Όχι οτι μετά θάμπωσε, αφού φάνηκε λίγια, ισοδύναμη με εμάς στην δημιουργία, στην πλαγιοκόπηση, και στο πάτημα της περιοχής.

Ουσιαστικά μπορώ να πω οτι οι δυό ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και αυτό ήταν πολύ θετικό για εμάς, που παίζαμε για συγκεκριμένο σκοπό : Να μην φάμε γκολ και μετά, ό,τι γίνει έγινε. Που θα μπορούσε να γίνει αν είχαμε εντός παιχνιδιού τον Κλωναρίδη και σε μεγαλύτερη διάρκεια τον Μάνταλο. Όμως το πρώτο συμπέρασμα είναι θετικό, αφού δεν είδα κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο για τον Ανέστη. Κίνδυνο είδα μόνο για τα μάτια μου, αφού αυτό το μπουλούκι στον άξονα, καθώς και η έλλειψη καθαρών σέντερ φορ, δεν μας έδωσε και κάποιο θέαμα της προκοπής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πανομοιότυπα, αλλά γρήγορα το ύφος έγινε καβαφικό. Μιλάω οτι σε ένα δεκάλεπτο, η αποβολή του Λιβάγια, άφησε την ομάδα πίσω από την σέντρα να αμύνεται λες και δεν υπήρχε αύριο. Οι πάντες έγιναν κόφτες και ήρωες, μπροστά υπήρχε ο κανένας, και η οπισθοχώρηση ήταν άτακτη. Χάθηκε πλήρως η κατοχή της μπάλας, το κέντρο τράκαρε με την άμυνα, και το θέαμα έγινε της απόλυτης πλάκας.

Η είσοδος του Λάζαρου έφερε ακριβώς τρία περάσματα της σέντρας, αρκετά όμως για να αναδείξουν την ανημποριά του Κλωναρίδη, του Λιβάγια και του Μάνταλου. Δηλαδή όλη την πιθανή δημιουργητικότητα της ομάδας. Οπότε μοιραία ψάχναμε άλλα. Να μην γίνει λάθος πίσω, να μην πάρει κόκκινη κάρτα και ο Βράνιες – που ήταν σήμερα ο κορυφαίος – και να μην βγει κάποιο βέλγικο ταλέντο.

Οπότε με τις εικόνες της Παναγίας ανά χείρας, προσευχόμασταν να διατηρηθεί το μηδέν πίσω. Αν κάποιος ήθελε και να σκοράρουμε, τότε πραγματικά πρέπει να παρακολουθήσει άλλο σπορ. Η ΑΕΚ γύρισε πίσω άτακτα, ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσει ή και να κρατήσει την μπάλα, και καρτερικά περίμενε την λήξη του παιχνιδιού. Ένος κάκιστου παιχνιδιού, που όμως σήμερα την ευθύνη την έχει η Μπρυζ, που εκτός από κακούς παίκτες, δεν έχει και προπονητή.

Όμως να μην λέμε πολλά. Όταν ο αυτοσκοπός έχει επιτευχτεί, γιατί εμείς να λέμε άλλα; Όχι οτι θα δώσουμε συγχαρητήρια βέβαια, αλλά τα ευχαριστήρια μπορούμε να τα πούμε. Ευχαριστήρια για την ελπίδα, που δεν έσβησε από σήμερα. Κι αύριο, έχει ο θεός. Μπορεί ο Αλμέιδα κάτι να κάνει, αφού άλλος επιθετικός δεν υπάρχει. Μπορεί να πάμε και στα πέναλτυ κι εκεί κάτι να ματαγίνει. Να είμαστε όλοι καλά μέχρι τότε βέβαια και κυρίως να είμαστε ψύχραιμοι με όλα αυτά που θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε από αύριο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΜΠΡΥΖ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Την άποψη του πως το ρόστερ της ΑΕΚ είναι πλήρες εξέφρασε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς..

    Οποτε αφου ειμαστε πληρεις (και γκολ δε βαζουμε ουτε με αιτηση) και με τον Λιβαγια-Γιακουμακη εκτος, παμε με Ουγκο-τραυματιζωμαι στο ζεσταμα- να παρουμε τη προκριση ως CF, σωστα? Η πληροτητα χτυπαει κοκκινα.

    Πεμπτο ευρωπιακο ματς με μηδεν γκολ. Τι τι θελετε την Ευρωπη χωρις γκολ?

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα. Κριμα με εναν ποιοτικο χαφ και ενα σεντερ φορ της προκοπης θα ειχες παρει το διπλο.Ετσι απλα.Ως γνωστο η ελπιδα πεθαινει τελευταια.Θα ειχες κανει ηδη αποσβεση.

  3. Ο/Η Γιάννης Δίντσικος λέει:

    @ Στήβεν : ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ο Βράνιες αλλά αυτός ο Λιβάγια τι ακριβώς παίκτης ειναι? CF δεν είναι, Inside forward δεν είναι, Outside forward δεν είναι, False 9 δεν είναι, τι είναι?!? Μποξέρ?? Παντως επιθετικός χωρις γκόλ, χωρις σκοράρισμα δεν γινεται, ας του το πει καποιος του Ντάνιελ… Και εννοειται οτι θα αρχισουν τωρα πάλι τα ‘’παικτης -εργαλείο, πολυτιμός, βαρόμετρο, χαλκέντερος, αφανης εργατης, τίμιος γίγαντας’’ κλπ κλπ. Επι της ουσίας όμως αν ο Λιβάγια δεν το έχει το γκολ στην ΑΕΚ ας πάει αλλού να δείξει τις αρετές του, στην Zimbru Chișinău ή στην ΑΕΚ Λάρνακας ή στην Valletta ή στην Al-Rayyan ή στους Colorado Rapids ή οπου αλλου θέλει.Παντως γκολ τωρα που τα χρειαζόμαστε δεν βλεπω να τα βάζει. (Αν τα βάλει με τον Καμποτιακο ειναι κατι τελείως αδιάφορο και αφορα αποκλειστικα την συμπαθη τάξη των πανηγυριτζίδων….)

    Να δούμε λοιπον ΠΟΙΟΣ θα μπορέσει να σκοράρει στο ΟΑΚΑ…

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Αδερφέ, τα έχουμε πει όλα. Δεν έχουμε κάτι παραπάνω να αναδείξουμε γι’ αυτό και απέχουμε συνειδητά. Για να μην θεωρηθούμε ξανά σαν επί τω έργω αντιπολίτευση. Στην ΑΕΚ αυτήν, μόνο ο Μάνταλος μπορεί να σκοράρει ή ο Λάζαρος με κανά μακρινό. Άντε κι ο Γιακουμάκης αν συνέλθει. Φυσικά απέναντι στην Λαμία και ποτέ σε όμιλο Ευρώπης. Η ομάδα είναι για γέλια από τώρα, φαντάσου όταν θα είναι εκτός στόχων περί την τέταρτη αγωνιστική.

  5. Ο/Η bandog λέει:

    νομιζω παρουσιαστηκαμε καλυτερη απ οσο περιμεναμε.

    εξαιρετικος βρανιες και καλος ανεστης που εχθες εδειχνε μια σιγουρια στις εξοδους του.

    οπως ειχα γραψει πριν καιρο καλυτερες κληρωσεις για τις ελληνικες ομαδες θα ηταν αγιαξ και μπριζ.
    συνεπως θεωρω αποτυχια να μην αποκλεισουμε αυτο το καφενειο , ακομη και αν ειμαστε μεγαλυτερο καφενειο.

    στα μεταγραφικα τα καναμε παλι μπαχαλο.
    ενα χαφ και εναν φορ να ειχε παρει ο εγγυητης και θα ημασταν τσουλου με το ενα ποδι και ουεφα με τα δυο.
    τελικα προτιμησαμε να μιζεριασουμε και να κανουμε πειραματα.
    δανεικος λιβαγια αντι πεκχαρτ , κλωναριδης αντι αραβιδη , ενας αφαντος ισλανδος αντι του βαργκας κλπ

    γιατι να μπουμε σε τετοια διαδικασια???
    κρατας αυτους , σκας 1-2 μυρια και φερνεις ενα χαφακι και ενα φορ κ εισαι κομπλε…

  6. Ο/Η netrino λέει:

    Πισω από τη μπάλα ήμασταν συμπαθητικοί,για γκολ ούτε λόγος.Τα ιδια δηλαδή που βλέπουμε 5 χρόνια τώρα.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    O Aραούγκο και ο Απατίτο μας προέκυψαν αστοχία υλικού, αλλά αντί να τους βάλουμε στην άκρη και να πάρουμε 2 παίκτες να κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε ζημιά στην ομάδα επειδή έχουν μεγάλα συμβόλαια και αρνούνται να φύγουν τσάμπα.
    Σαν να βάζω στο μαγαζί μου μια πανάκριβη τροφή και επειδή δεν την πούλησα την κρατάω στη βιτρίνα παρόλο που έληξε. Σε τι εξυπηρετεί ? Να βλέπουν οι πελάτες οτι πουλάω ληγμένες τροφές? Διότι να πουληθεί αποκλείεται.
    Ποιός θα χάσει, εγω ή οι ανταγωνιστές μου?
    Το ληγμένο προϊόν το πετάς, δεν τιμωρείς το μαγαζί σου επειδή κάποτε πήρες μια λάθος απόφαση.
    Αστοχίες υλικού συμβαίνουν, πάντα θα’χεις φύρα ειδικά όταν είσαι Γαλατικό χωριό της δεκαετίας του ’80.
    Όταν ένας παίκτης δε σου βγαίνει, δεν τιμωρείς την ομάδα “θα παίζουμε μ’αυτούς επειδή αρνούνται να λύσουν τα συμβόλαια”.
    Αναλαμβάνεις την ευθύνη για το λάθος, πετάς τη φύρα και παίρνεις εργαλεία να κάνεις τη δουλειά σου, και σύντομα θα σου φέρουν την ανάλογη απόσβεση.
    Τώρα αν αποκλειστείς χωρίς να βάλεις γκολ ποιός θα φταίει? ο Μανώλης ή εσυ που δεν έχεις φορ?
    Το ειπε ξεκάθαρα χτες: “έχουμε μεγάλες ελλείψεις”. Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται. Και μάλιστα ενω έχει πάρει μόλις θετικό αποτέλεσμα η ομάδα. Δε βγήκε να το πει μετά απο ήττα για να δικαιολογηθεί.
    Σου λέει εγω τη δουλειά μου ως εκεί που μπορούσα την έκανα, αλλά και εσυ πρέπει να ενισχύσεις την ομάδα γιατί με παίκτες απο τα πανέρια δεν πάμε πουθενά.
    Και μάλιστα το είπε την ωρα που ο ΤΔ με το μόνιμο ύφος “μόλις ξύπνησα” δήλωνε πως “είμαστε πλήρεις για τώρα”.
    Αυτό και αν ήταν αντίθεση..
    Και όταν έρθει η ωρα να φύγει ο Μανώλης (διότι αργά η γρήγορα αυτός θα την πληρώσει τη νύφη) τότε θα έχουμε επανάληψη του σκηνικού με τον Gus.
    Δε θα κάτσει να φάει ολη τη λέζα επειδή εσυ έβαλες πλαφόν τα συμβόλαια των διακοσίων χιλιάδων.
    Την έχει ψιλιαστεί τη δουλειά πως πάνε να του φορτώσουν το μελλοντικό φιάσκο. Γι’αυτό και σε δηλώσεις στην Ισπανία αλλά και χτες ξεκαθάρισε πως δεν του πήραν παίκτες και η ομάδα έχει πολλά κενά. Δηλαδή παίκτες πήραν αριθμητικά αλλά δεν ενισχυθήκαμε ουσιαστικά.

  8. Ο/Η Κωστής ΔΘ λέει:

    Σας χαιρετώ από την Κύπρο. @Γιάννης Δίντσικος . Αδικείς την ΑΕΚ Λάρνακας. Δεν είναι τυχαίο το ΑΕΚ στο όνομα της, όμως σε ένα χρόνο μόλις έκτισε γήπεδο uefa με δικά της λεφτά. Σίγουρα σέντερ φορ έχει, όπως και πολύ καλό κέντρο ( κυρίως βάσκους και ισπανούς ) ομάδα που δεν την κερδίζει στα σίγουρα η ΑΕΚ . Χθες έχασε από τους Τσέχους με χαζό τρόπο αυτό πρέπει να το παραδεχτώ.

  9. Ο/Η Γιάννης Δίντσικος λέει:

    @Κωστής ΔΘ : Apologies, there was no intention to sound derogative for ΑΕΚ Λάρνακας. Δεν γνωριζω άλλωστε πολλα για την ΑΕΚ Λαρνακας αλλα οπως με πληροφορείς διαθετει γηπεδο με δικα της χρηματα και σεντερ φορ, assets δηλαδη που η ΑΕΚ δεν διαθετει και ουτε πρόκειται να αποκτησει τουλαχιστον στο προσεχές μέλλον…

  10. Ο/Η Κωστής ΔΘ λέει:

    @Γιάννης Δίντσικος Δεν είδα αρνητικά το σχόλιο σου, θα πρόσθετα ότι θέλει προσπάθεια για να έχεις σέντερ φορ/ ποδοσφαιριστή που να μην μπορεί να βάλει έστω ένα γκολ. Δεν ξεχνιέται το άτσαλο στυλ του Μπλάνκο…απλά ήταν ευκαιρία να γράψω κάτι για μια ομάδα που επίσης υποστηρίζω και ήταν καταχρεωμένη το 2013 και την κυνήγαγε η εφορία. Απλά μπήκε ένα σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης, έβαλε και αρκετά λεφτά ο νύν πρόεδρος στο γήπεδο. Έφερε τεχνικό διευθυντή που ξέρει καλά την ισπανική αγορά, άλλωστε η ομάδα πιο πολύ ισπανική θυμίζει παρά κυπριακή.Πέρσι παίκτης της έβαλε 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αν θυμάμαι καλά 6 σε ευρωπαϊκά παιγνίδια…
    Συζητώντας τα αυτά με ένα φίλο μου θύμισε την Μπάτε Μπορίσοφ, μπαίνει ομίλους τακτικά με ανάλογο οικονομικό όφελος και από τις παράγκες που είχε έκτισε απίστευτο γήπεδο, Borisov arena. Δεν λέω κάτι καινούργιο αλλά η είσοδος στους ομίλους σημαίνει έξι εκατομμύρια….