Τα λεφτα της Ευρωπης

Φετος το καλοκαιρι στηθηκε ενα μεγαλο παρτυ με τις μεταγραφες. Παρτυ που φυσικα η Ελλαδα ως Βορειο-Αφρικανικη χωρα απλα απουσιαζε: αν εισαι Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ που δε συμμετεχει στο QE της Ευρωπαικης Κεντρικης Τραπεζας και η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ που χανει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 115εκκ ευρω χρηματοδοτηση επειδη επελεξες να εχεις ‘αξιοπρεπεια’ ως κυβερνηση, γιατι να εχεις κατι διαφορετικο στο ποδοσφαιρο σου? 2,5 χρονια με την ΣΥΝΦΩΝΗΜΕΝΗ επι Σαμαρα ενταξη στο προγραμμα ποσοτικης χαλαρωσης η Ελλλαδα εχει ΧΑΣΕΙ 3,5δις μονο απο εκει. Εδω θα θυμισω οτι ο ΕΝΦΙΑ που ειναι ενας παραλογος φορος που δεν διορθωνεται αλλα καταργηται (λαοπροβλητος τιμονιερης το 2014) κοστιζει 3,15ΔΙΣ στο κοσμο ανα ετος. Θα μπορουσε δηλαδη να εχει μειωθει κατα 50% ΜΟΝΟ απο το QE, η κατα αλλους να μην υπαρχει καθολου μιας και ο κακος Σαμαρας τον εβαλε μεν αλλα ο  καλος λοπροβλητος αναγκαστηκε λεει- ετσι μας ελεγαν- να τον εισπραττει ενω δεν ηθελε! Ναι τα εχουμε ακουσει ΚΑΙ ΑΥΤΑ…και ευτυχως που υπαρχουν γραμμενα γιατι η κολοτουμπιαση συνοδευεται παντα και απο μνημη χρυσοψαρου περαν της γενικης ηλιθιοτητας. Εδω επισης- και κλεινω με το πολιτικο- θα θυμισω οτι ΟΛΑ αυτα τα μετρα (4,5 δις ΕΞΤΡΑ) με το μνημονιο ΝΟ3 που πηρε ο λαοπροβλητος τιμονιερης ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΡΑΜΟΖΩΝΤΑΝ αν δεν μπαιναμε στο QE και αν δεν ειχαμε ελαφρυνση χρεους. Ετσι δε δηλωνε το χαζο η κανω λαθος? Τρεχτε τωρα να πληρωσετε και μην ακουσω ΑΧΝΑ.

Το παρτυ που στηθηκε ειχε μεγαλο πρωταγωνιστη τους Καταριανους της Παρι. Αυτοι το ξεκινησαν με τον Νευμαρ (222εκκ) και τον Εμπαμπε (180εκκ) και οποιος νομιζει οτι εγινε για τη Παρι του πρωτεινω να αλλαξει πλευρο να μη πιαστει μονο απο το ενα. Το Καταρ εχει κυρωσεις με εντολη των Αμερικανων απο τον αραβικο κοσμο λογω ISIS. Ο Trump κατεβηκε και πουλησε 110ΔΙΣ αμεσα (350ΔΙΣ σε βαθος δεκαετιας) οπλα στους Saudi (Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Baharain and Egypt ) και το deal ειχε και το αναλογο closure. Οι Καταριανοι επρεπε να δειξουν οτι μενουν ανεπηρεαστοι στο block και οτι υπαρχει πολυ ρευστο και κανενα προβλημα. 500εκκ δεν ειναι τιποτε γι αυτους μιας και μιλαμε για τη πιο πλουσια χωρα στο πλανητη: το GDP per Capita (η αγοραστικη δυναμη που εχει ο καθε πολιτης του Καταρ  δηλαδη) ειναι στα 129,000 δολλαρια την ωρα που Αμερικανος εχει 57,000 δολλαρια και ο Αγγλος 42,500 δολλαρια.

«Πέτυχαν διάνα» λέει ο Κρίστοφερ Ντάβιντσον, ο οποίος διδάσκει Πολιτική της Μέσης Ανατολής στο Πανεπιστήμιο του Durham. «Τα λεφτά ακούγονται πολλά, αλλά αυτά που διακυβεύονται λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ακόμα περισσότερα – εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Η μεταγραφή του Νεϊμάρ θεωρείται από το Κατάρ ως μία ορθή επένδυση». Και ο Ντάβιντσον καταλήγει: «Όλο αυτό αποδεικνύει ότι έχουν τους απαραίτητους πόρους και αρκετή ρευστότητα ώστε να πρέπει να τους παίρνουν οι άλλοι στα σοβαρά». Τα σπορ δεν είναι παρά μια …υποσημείωση στο τεράστιο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Κατάρ, που πρόκειται να φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Την ίδια στιγμή, το Κατάρ έχει χρησιμοποιήσει τον αθλητισμό σαν ένα μέσο για να αυξήσει το κύρος του παγκοσμίως.

Απο την αλλη εχουμε αλλα ευρωπαικα club που πλεον εχουν χωριστει σε 2 μεγαλους ομιλους. Απο την μια ειναι οι Αραβο-Ρωσσοι της City της Monaco της Chelsky που παιζουν μεν με δυνατα νουμερα αλλα εχουν αρχισει και κλεινουν και χρονια στο χωρο αρα μπαινουν στο νοημα. Ο Chelsky εχωντας 2 περασματα του special ΚΕΦΤΕ χρωσταει 1,14 ΔΙΣ λιρες (για να παρουμε μια ιδεα η Liverpool χρωστα 55εκκ λιρες! μιας και η FSG- ο ιδιοκτητης δηλαδη- εκανε διαγραφη χρεους 65εκκ περσυ) η δε Referee χρωστα 261εκκ λιρες που αναμενεται με τις φετεινες εξυπναδες να παει γυρω στα 350. Αλλοι λενε οτι φτιαχνει ομαδες εγω λεω οτι τις αγοραζει και χτιζει χρεη. Που θα ερθει η ωρα που θα επηρεασουν την ομαδα, συνηθως οταν αυτος την εχει ‘κανει’.

Απο την αλλη εχουμε τα ‘κανονικα’ club οπως οι 2 Ισπανοι που κοιτανε πλεον να ΜΗΝ ξοδευουν παραπανω απο οσα περνουν. Η Ρεαλ εχει χρονια να κανει ‘μεγαλη μεταγραφη’ μιας και μετα τον ΚΕΦΤΕ πηρε μεν ενα πρωταθλημα (ΟΥΑΟΥ που λεει και μια ψυχη) αλλα οικονομικα αιμορραγουσε ασταματητα. Πουλησε Κεντιρα, Οζιλ, Χαμες, Τσαμπι και ο Ζιζης εχει φερει 109εκκ ευρω στα ταμεια απο το CHL. Η Μπαρτσα αναλογα πουλησε τον Νευμαρ 222 (τα 26 θα τα γυρισει πισω μιας και στηθηκε ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ με την ανανεωση συμβολαιου στις 30/7) και εδωσε 105 για τον Ντεμπελε. Εδινε και 160 σε μας αλλα επεσε πανω σε Κλοπ και ακομη δεν μπορουν να χωνεψουν το ΧΟΥΝΕΡΙ που τους καναμε. Ξεκινησαν απο 80 λες και η Liverpool ειναι τιποτε Ινδιανοι και θα χαζεψουν, πηγαν στα 120 μετα στα 140 και εκλεισαν με 160. Η δε απαντηση στα 160 ηταν θελουμε 200.. και ο παικτης εμεινε μιας και ο Κλοπ θελει να φτιαξει ομαδα.

Στη Ιταλια μονο η Μιλαν ξοδεψε λεφτα – 190εκκ- μιας και οι νεοι ιδιοκτητες θελουν μια Μιλαν κανονικη, δηλαδη CHL και πρωταθλητρια στην χωρα. Εχουν δρομο ακομη αλλα και παλι αυτα τα λεφτα δε πηγαν σε 1-2 παικτες αλλα στη δημιουργια, γι αρχη, ομαδας. Στη Γερμανια, σε ενα πρωταθλημα που παιζει να ειναι το ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ μιας και η Bayern το παιρνει Μαρτιο και η αμπαλλοσυνη χτυπαει ιστορικα υψηλα επεσε νεκρα. Οταν βλεπεις την γερμανικη ομαδα με την αναλογη Αγγλικη (Liverpool-Hoff) στα προκριματικα του CHL και ο αλλος σου ριχνει 6 σε δυο ματς και κανει πλακα βλεπεις την εικονα αναλογα.

Τα λεφτα που δοθηκαν φετος δημιουργησαν μια νεα κατασταση. Πρωτα απο ολα εσπασε το φραγμα των 100εκκ (εξαιρεση μονο ο Πογκμπα περσυ στο πλυντηριο του ΚΕΦΤΕ) και πλεον τα νουμερα που παιζουν ειναι 150-180-200. Μεχρι και η ρητρα του Μεσι συζητηθηκε (300εκκ) και πλεον με τα τηλεοπτικα να εχουν παει στο θεο, τα παραλληλα εσοδα χορηγων-μπουτικ κλπ να εχουν ξεφυγει, παμε και σε τεραστια νουμερα αλλα και απομακρυνεται και αλλο το κλειστο club των BIG 12. Oταν τα ροστερ πλεον κανουν ΔΙΣ καμμια αλλη ομαδα δε μπορει να παιξει ειτε μεσα ειτε εκτος γηπεδου. Αν η UEFA δε βαλει ενα φρενο το αθλημα θα γινει ακομη περισσοτερο βαρετο. Αν κοιταξουμε τις 8αδες στο CHL τα τελευταια χρονια ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι μονιμα. Ο τσιχλας ειπε για μεταγραφικη περιοδο που θα κλεινει νωρις πραγμα που συμφωνω απολυτα. Ειναι τουλαχιστον αστειο να παιζει ο OXLADE με τους Gunners, να τρωει 4 και μετα να ερχεται σε μας. Ο Κλοπ δηλωσε οτι πρεπει να μπει ενα φρενο 100-200-500εκκ δε ξερω τι θα ειναι, για να μπορει να υπαρχει νοημα και ανταγωνισμος. Χωρις ανταγωνισμο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αθλημα- οποιος θελει μπορει να δει αυτη τη ΠΑΡΩΔΙΑ που λεγεται Basket και κανεις 3 ηττες σε 5 ματς αλλα προκρινεσαι.. Τα λεφτα-εσοδα κλπ ειναι καλα οσο μεγαλωνουν αλλα ΠΡΕΠΕΙ να κρατηθει καπου το πραγμα πριν ξεφυγει, αν δε το εχει κανει ηδη: 140εκκ ΛΙΡΕΣ πηρε απο τα τηλεοπτικα η Crystal Palace περσυ και καποιο εγραφαν οτι δε μπορει να παρει in  a blink of an eye ενα Βρανιες με 3-4 εκκ ευρω.. Τοσο μυαλο εχουν και μεχρι εκει τους αφηνει η αγνοια τους, η ιδια ομαδα εδωσε 20εκκ λιρες (22εκκ ευρω) και πηρε το Σακο αλλα θα τη ζοριζε καποιος Μελλισανιδης για το 1/6 των χρηματων..

Αφησα τελευταια την Βορειο-Αφρικανικη χωρα που λεγεται Ελλαδα. Ο Gay ΕΔΩΣΕ λεφτα-καμμια σχεση με αυτα που ειπαν αλλα εδωσε. Πηρε καλους παικτες μετα το περσυνο καζο και την απωλεια του CHL με σκοπο να μη τη ξαναπατησει. Αναλογα εισεπραξε και απο την UEFA και απο τον Ρετσο αλλα το κυριοτερο θα ΞΑΝΑΕΙΣΠΡΑΞΕΙ απο αυτους που πηρε. Οχι απο τον Ζιλε αλλα απο τον Κασρελα απο τον Ενχελς απο τον Οφοε. Μεχρι και τον Ζντιελαρ δηλωσε στη ευρωπαικη λιστα για να τον ‘δειξει’ στην Ευρωπη οσο και αν μπορει. Η διαφορα με τον δικο μας ειναι οτι ο Βαγγελας λειτουργει ως συγχρονος manager που ΞΕΡΕΙ οτι αμα δεν εχεις αναλογους συνεργατες και αναλογα κονε σε συνδυασμο με το που ΔΕΙΧΝΕΙΣ τους παικτες σου δε μπορεις να εχεις εσοδα. Εχει ανοιξει παρτιδες με σοβαρα γραφεια manager και εχει τον Καρεμπε γι αυτο ακριβως το λογο. Εμεις εχουμε τον πολυνικιτς που δεν τον ξερει η μανα του εκτος Γιουκγιας, ενα τυπο 67 χρονων που τον κραταμε αμανατι ντε και καλα και ετοιμαζωμαστε να φερουμε τον τυροκομο επειδη λεει ελυσε 10 συμβολαια στον Αφραγκουζο δωρεαν αρα μας κανει- ενω δε μας εκανε προπερσυ π.χ μαλλον αλλαξε ο ανθρωπος ε? Μας εφερε και τον Ουγκο και τον Κλωναριδη..Βεβαια αμα ψαχνεις ΡΟΥΦΙΑΝΟ η επιλογη ειναι η καλυτερη, αυτο δε μας λενε απο τη ΠΑΕ? Οτι ψαχνουν λεει καποιον να εχει ‘επικοινωνια’ ο Μελ με τους παικτες? Παλια- με εμενα ΠΡΩΤΟ- το ελεγαν ρουφιανιλικι. Τωρα το λενε μονοι τους ‘επικοινωνια’ μιας και ο Βασιλομπιλαρος (δε ξερω τι εργο επιτελει εκτος απο τον να βριζεται 2 φορες το χρονο με το μπαρμπα-Σαββα) μαλλον τον πινει τον ‘αγιασμο’ οταν δε ραντιζει τα δοκαρια…

Η ΑΕΚ δανειστηκε τον Αραουχο με τα λεφτα του Ουγκο και του Ντιντακ αντε και κανα 200αρι βαρια βαρια. Δε πηρε CB γιατι 1,5 μηνα 2 ματς την εβδομαδα παει με 2 και  λεει θα γυρισει ο καλογερος που αλλωστε ειναι γνωστο οτι ειναι βραχος και θα σου βγαλει ολη τη σαιζον σερι..Φυσικα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και το ροστερ ειναι ελλειπεστατο. Αποτελεσμα ειναι να βγεις τριτοτεταρτος γιατι οσο ΕΠΟ και να ελεγχεις αμα δεν εχεις ομαδα και πετας ποντους με το καλημερα με αντιπαλο τον …Νικολια ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ. Εκτος και αν βαλει ο Δεδες γκολ απο την ΕΠΟ η παιξει CB ο Γραμμενος οταν θα εχεις εκτος απο καρτες τον Βρανιες σε 2-3 αγωνιστικες.

Το ποδοσφαιρο εχει αλλαξει, αμα δεν εχεις εσοδα δεν εχεις ροστερ δεν εχεις εισητηρια δεν εχεις κερδη δε φερνεις παικτες δε παιζεις Ευρωπη. ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ειναι αυτα και βαλτε τα σε οποια σειρα θελετε, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Αμα σου λειπει ενα τα χανεις ολα.

Αμα σου λειπει η λογικη και πας με τα μυαλα του 1990 τοτε δεν εχεις στον ηλιο μοιρα και ελπιζεις μονο να σου κατσει. Οπως παει ομως το πραγμα οι πιθανοτητες να σου κατσει γινωνται καθε χρονο και μικροτερες. Μεινε εσυ με τους Μανταλους και τους Λιβαγιες μιας και σε χαλαγε να φερεις ενα Σναιντερ με 1,5εκκ και να τον βγαλεις μονο απο τα 3-4 χιλιαδες διαρκειας παραπανω που θα εδινες. Κανονικα διαρκειας των 500+ οχι τα 100αρικα που πουλατε σωτο οτι κανατε νουμερο. Γιατι και εγω αμα βαλω ολα τα προιοντα μου 5 ευρω θα κανω νουμερο σε τεμαχια, σε τζιρο ομως θα κλαιω οπως κλαιει η ΠΑΕ ΑΕΚ που εχει δωσει 2 παρατασεις και παμε στα πεναλτυ. Απο την αλλη ο Βαγγελας εδωσε 21,500 περασε στο CHL και τσιμπησε και μια 32αρα απο εκει και οπως λεει ο Τσουκαλας: αντε γεια.

Η οπως λεει η ΑΕΚ ΠΑΕ: ΦΙΛΑΚΙΑ.

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

24 Responses to Τα λεφτα της Ευρωπης

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΑLL
    O KLOP ειπε day one. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ. ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ.
    Η αληθεια ειναι οτι στα 160 πιστευα οτι θα πουν ναι. Τα λεφτα ειναι παραλογα, κανενας παικτης δεν αξιζει αυτα τα νουμερα.
    Απο την αλλη ο Klop θελει τιτλο και το εκτο.
    Ο Κουτι στερεψε απο δικαιολογιες πλεον του στυλ ποναω μιας και ο ιδιος ο προπονητης της Βραζιλιας ΕΦΑΓΕ ΧΟΝΤΡΟ ΧΕΡΙ και τα γυρισε απο εκει που επρεπε να παιξει οπου ηταν χαρουμενος, σε ειναι 100% ετοιμος να παιξει 90λεπτο.
    Μενει α) να τιμησει το συμβολαιο του μεχρι να φυγει και β) να ενταχθει στην ομαδα κανονικα.

    Το Club τον εχει δηλωσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο CHL απο τον Ιουλιο και αμα ειμουν στη θεση οχι μονο θα επαιζα αλλα θα εβγαζα ματια με την αποδοση μου και για να εξιλεωθω στο club αλλα και για να μη κατσω 5 χρονια αλλα να φερω μια 200αρα και να παω εκει που θελω.

    ΑΝ θα θελω μετα απο ενα χρονο που ο Μεσι ο Σουαρεζ κλπ θα ειναι 31 και ο Ινιεστα 34..

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Πολύ ορθά μιλάς γέροντα….

    Έμενα όμως πες με ρομαντικό πες με άσχετο πες με κολλημένο πες με φανατικο περιμένω να δω στην πράξη τη δηλωση του άλλου: “ποδοσφαιρικά είπε μαμά στα 20″……

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Koreas
    Αυτα ειναι για το ποπολο. Αμα ηταν ετσι δε θα τον επιανε κοτσο 3 χρονια τωρα στα φραγκα και στα πρωταθληματα.
    Ενα κυπελλο εχει παρει ολο κ ολο. Οσο ο ΜΠΑΟΚ.
    Δεν ειναι κανας χαζος ο αλλος πιστεψε με τον ξερω 40 χρονια καλα.

  4. Ο/Η Φώτης λέει:

    Όσα λεφτά κ να δώσουν μουντιάλ χειμωνιάτικα είναι ξεφτίλα.
    Απορώ πως θα κατέβουν παίκτες εκείνη την περίοδο να παίξουν κ τι θα πουν κ οι ομάδες.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Όντως σωστά μιλάς……….Σου είπα είσαι η φωνή του ορθού λόγου…….σωστά μιλάς πολλά και καλά επιχειρήματα …….διαλέγω όμως για την περίπτωση το παράλογο…….έχω το δικαίωμα…….

    Εδώ άλλοι πιστεύουν σε ανάσταση νεκρών …………άλλοι ότι θα πάνε σε παραδείσους με πιλάφια και χανουμακια…..άλλοι ότι θα ξαναρθούν ως μετενσάρκωση …….άλλοι ότι θα καθίσουν εκ δεξιών του πατρός……άλλοι στον Τσίπρακο…..άλλοι στον κουλη ……άλλοι στο μαρμαρωμενο εξαδακτυλο βασιλια……..άλλοι στη δουλειά…….άλλοι στην τεμπελιά…….άλλοι στο πολύ φαγητό……άλλοι στο βούδα……αλλοι στις πλαστικές…….άλλοι στο Στάλιν…..άλλοι στο ρουβα. …..άλλοι στα χρηματα………άλλοι στη μαντόνα. …….άλλοι στο θεό ήλιο….

    Μέσα στο παράλογο και στην αυταπάτη λοιπόν κι εγώ ψηφίζω και πιστεύω βαθιά ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ…..

    Ps. να το πιστέψεις κι εσύ…….μπορεί και να έρθει που ξέρεις;……να το πιστέψεις και για τη lfc

    Ps. Για Ιθάκη το σκέφτεστε ; εχω ένα 10 μέτρο που μουγκρίζει…….τι λέτε ;

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Koreas
    Οι διακοπες εις νησια φετος τελειωσαν. Εξαλλου φευγουμε απο βδομαδα, τελευταιο ΣΚ το περναμε ενδον. Ποτε δε ξερεις αλλα δυσκολο μιας και φετος το παραξηλωσαμε, καιρος να κανουμε και καμμια δουλεια..
    Πρωταθλημα ΔΕΝ παιρνεις. H LFC ΚΑΝΕΙ σοβαροτατες κινησεις αν οχι για τη κουπα αλλα για να παρουσιασει ενα οργανισμο οικονομικα υγειη αλλα και ποδοσφαιρικα ομορφο, το ροστερ φετος -αν ειναι γερο- ειναι αξιολογο αρκετα.

    @ Φωτης. Φυσικα θα γινει ΠΚ το τι θα ειναι ως θεαμα ειναι αλλη ιστορια. Μετα απο αυτο της Κορεας Ιαπωνιας που ηταν τρελλη μουφα αλλωστε οτιδηποτε αλλο φανταζει οκ.
    Μια χαρα θα πανε οι παικτες ΑΝ γινει. ΗΔΗ 7 χωρες εχουν δηλωσει μπουκοταζ αλλα ειναι μικρες σχετικα. Μολις ΑΝ δηλωσει καποια μεγαλη τοτε θα εχουμε ντομινο. Μουντιαλ χωρις Αραβες και χωρις Αμερικανους και 2-3 Ευρωπαιους-Λατινους απλα δεν υπαρχει τι να δεις? Αυστραλια-Ιαπωνια?
    Εχουμε χρονο ακομη βεβαια αλλα εχουμε και μια Γερμανια ΗΔΗ που δηλωσε οτι ΔΕΝ μπορει μια χωρα που στηριζει τη τρομοκρατια να κανει ΠΚ.
    Παντως γηπεδα εχει και το Νησι (ανακαινισμενα ολα + τα νεα Τοτεναμ Τσελσκυ Γουεμπλευ) και αλλες χωρες ετοιμα.. α αυτο λεει κατι

  7. Ο/Η sirax23 λέει:

    Είναι φανερό ότι το ffp της uefa δεν έχει πλέον κανένα νόημα όταν μια ομάδα σαν την Παρί μπορεί και κάνει μεταγραφές 400 εκ μόνο για 2 παίκτες.Για μένα – και επειδή υπάρχει τεράστια ανισορροπία με κάποιες χώρες να έχουν υποχρεωτική την ρήτρα και άλλες όχι θα έπρεπε το ποσό αποδέσμευσης ενός παίκτη να συμφωνηθει να είναι πολλαπλάσιο των ετήσιων αποδοχών του .Θες 5 φορές πάνω,10 φορές,όσες αποφασιστει και αυτό να ισχύει για όλους τους επαγγελματίες σε όλο τον πλανήτη.Οτιδηποτε άλλο και θα βλέπουμε αυτά τα γελοία που είδαμε να εκτυλίσσονται αυτό το καλοκαίρι

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ sirax23
    Το FFP ειναι μια ευρωπαικη παπαρια καμαρωτη που λεει και ο Αντωνης. Ο εμπαμπε πχ εγινε δανεικος ! με οψιον αγορας 180εκκ και ολα καλα..
    Αμα θες να κανεις ΣΟΒΑΡΗ δουλεια αντιγραφεις τους master του ειδους που λεγωνται Αμερικανοι στο NBA- SALARY CUP με καποιες αλλαγες μικρες που δε ταιριαζουν (πχ draft μιας και δεν εχεις μια λιγκα αλλα πολλες) και τελος.
    Αλλιως οδευουμε ολοταχως στο να μη παιζουμε καν και να καταθετουμε budget με το μεγαλυτερο να κερδιζει.

    Παλια αν δεις-ειδικα προ Μποσμαν γι αυτο και τα πρωταθλητριων για μενα ειναι ΤΑ κυπελλα- ειχες ομαδες αουτσαιντερ οπως Forrest aston villa!!αμβουργο στεαουα ερυθρο αστερα που επαιρναν μεχρι και κουπες
    Τωρα εχεις την 8αδα-4αδα που τη ξερεις απο τον Αυγουστο
    Ρεαλ Μπαρτσα Γιουβε Παρι Μπαγερν και 2-3 απο σποντα καμμια Αγγλικη και τελος στους 8 και σους 4 οι γνωστοι.

    Οταν λεω οτι τα πρωταθλητριων ειναι τα κυπελλα εχω ομαδες αμειγως γηγενεις οπως εμεις το 78-83 πχ.
    Βγαλε τους ξενους απο τη Μπατρτσα τη Μπαγερν ακομη και τη Λιβερπουλ και εχεις μια πατατα. Απο τη στιγμη ομως που το εξελιξες ΟΡΘΑ βαλε καποιους κανονες για να μη γινεις γραφικος σα το μπασκετ.
    Αλλιως να βγαινει η 8αδα με τους γνωστους να παιζουν κατ ευθειαν να μη τρεχουν και στα Αζερμπαιζταν τις Μοσχες και τα Ταλιν μες το κρυο.

  9. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ναι αλλά θα πρέπει να βρουν τρόπο να το ακυρωσουν με ευθύνη των Καταριανων γιατί προφανώς θα υπάρχουν κ ρητρες, μεγάλες λογικά.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οκ να πουμε για λογους τρομοκρατιας? Η να σκασει κανα σκανδαλο με δωροδοκιες? Που ετσι κ αλλιως εχουν πεσει..
    Θα φανε και 2-3 ‘αξιωματοχους’ οτι και καλα τα πηραν μονο αυτοι.
    Make your pick..
    Εχει δρομο ακομα αλλα αμα θελουν να σε φανε σε τρωνε για πλακα,οπως αναλογασου κανουν αναθεσεις.
    Its all about cash και αμα μπουν 2-3 ομοσπονδιες μαζι και πουν οχι τοτε απλα τελειωσε. Αγγλοι Γερμανοι κυριως που ανετα παιρνουν και τη διοργανωση λογω υποδομων.

  11. Ο/Η sirax23 λέει:

    Πιστεύω ότι θα είχαμε ήδη πάει σε μια κλειστή Λίγκα των 16 top ομάδων που θα παίζανε σε μορφή πρωταθλήματος αν δεν ήταν για της αγγλικές ομάδες που λόγω παράδοσης,δυναμικής,αλλά και οικονομικών κινήτρων -ας μη γελιομαστε- που απορρέουν από την συμμετοχή τους στη premier league πολύ δύσκολα θα αποφασίσουν να αφήσουν το εθνικό τους πρωταθλημα. Αυτό που αναφέρεις σχετικά με το nba ,πολύ σημαντικότερο από το salary cup είναι η διαδικασία του draft που δίνει την δυνατότητα ακόμα και στην χειρότερη ομάδα με 2-3 δυνατές επιλογές ΝΒΑ α φτάσει κορυφή σε μικρό χρονικό διάστημα.Στο ποδόσφαιρο εύλογα αυτή η διαδικασία δεν μπορεί ποτέ να εφαρμοστεί οπότε ακόμη και αν θεσπιστεί salary cup αυτό θα είναι σε τέτοιο ύψος που πάλι οι γνωστές ομάδες θα μπορούν να το φτάνουν στο max ,και να προσελκύουν τα καλύτερα ταλεντα

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ sirax23
    Εχω ξεμεινει στο γραφειο μιας και βαριεμαι να φυγω!!! Που το σπιτι ειναι 3χλμ μακρια αλλα βαριεμαι να σηκωθω..
    Εχει γινει και παλιοτερα κινηση G10 (16 ειναι πολλοι) με Ρεαλ, Μπαρτσα, Μιλαν, Γιουβε, Μπαγερν, Ντορτμουντ, Referee, Liverpool, Τσελσκυ, Μαρσειγ (τοτε) Παρι τωρα.
    Οι Βρεττανοι ηταν διστακτικοι μιας και εχουν 2 λογους. Πρωτον το ποδοσφαιρο το αντιλαμβανωνται εντελως διαφορετικα απο τους αλλους και Δευτερον ειναι χιλιαδες μιλια πιο μπροστα και σε οργανωση και σε λεφτα και σε κουλτουρα. Βλεπεις γηπεδα Σαββατο σε τοπικο και ειναι sold out ΟΛΑ.
    Για τους Βρεττανους ΜΟΝΟ Η PREMIER υπαρχει (οπως σε ολα ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ πιστευουν οτι αυτοι ειναι οι σωστοι) και η Ευρωπη ειναι μεν καλη χρυση και αγια αλλα αμα ρωτησεις οποιονδηποτε αν θελει Premier η CHL η απαντηση ειναι 99,9% Premier.
    Εδω εχουμε πολλες λιγκες (27 για τη ακριβεια) + τους Ρωσσους και draft δεν μπορει να παιξει.

    Το Salary cup κανει ακριβως το αντιθετο:

    In professional sports, a salary cap (or wage cap) is an agreement or rule that places a limit on the amount of money that a team can spend on players’ salaries. It exists as a per-player limit or a total limit for the team’s roster, or both. Several sports leagues have implemented salary caps, using it to keep overall costs down, and also to maintain a competitive balance by restricting richer clubs from entrenching dominance by signing many more top players than their rivals.

    Tο υψος λοιπον μπορει να το καθορισει η λιγκα (UEFA) και να πει π.χ οτι η καθε ομαδα μπορει να εχει Χ salary cup. Δηλαδη να ξοδευει π.χ 300εκκ το χρονο για μεταγραφες-παικτες ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ και να κλεισει ομορφα το θεμα.

    Απλα η UEFA και η FIFA ειναι πολυ πισω και σε αυτα αλλα και σε αλλα θεματα του παιχνιδιου (instant replay- goal line tech- 5 refs- αριθμος calls απο τους managers ΚΛΠ) γιατι λειτουργουν με τη λογικη του λαμογιου και οχι με την αμερικανικη λογικη της καθαροτητας του παιχνιδιου.

    Η Ευρωπη αλλωστε σε ολη την ιστορια της ειναι παρτακηδες και μια συγκριση Ε.Ε με USA σε ολους τους τομεις (διοικηση- νομοθεσια-οικονομια) σου δειχνει τη νοοτροπια της..

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ALL
    ONLY IN BRITAIN ??

    “Οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν σήμερα να λήγει οποιαδήποτε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στις 17:00 τοπική ώρα ημέρα Πέμπτη πριν την έναρξη της σεζόν.Η πρώτη μεταγραφική περίοδος που θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο θα είναι η καλοκαιρινή περίοδος του 2018 (πριν την έναρξη της σεζόν 2018-19) και θα κλείσει στις 17:00 την Πέμπτη στις 9 Αυγούστου 2018”

    Οι άνθρωποι εκτος οτι ειναι ΠΑΛΙ μπροςτα απο ολους τους άλλους, αφου είδαν οτι οι ευρωπαίοι ειναι αλλα γι αλλα-τα λέγαμε χτες-έβγαλαν μια απόφαση που λεει ΤΙ ΩΡΑ θα εφαρμοστεί μετα απο ενα χρονο!!Και πιστέψτε με η ωρα αυτη θα τηρηθεί αυστηρότατα απο ολους.

    Just British

    Η χθεσινή αναφορά για το θεμα, οπως και άλλη μια τέλη Αυγούστου μονο τυχαία δεν ηταν

  14. Ο/Η sirax23 λέει:

    Έχει γίνει τυπογραφικό λάθος που λέει για το 2019 .Η απόφαση είναι για το τι θα εφαρμοστεί σε ένα χρόνο από τώρα και όχι σε δύο.Αν δεν ακολουθήσουν και οι άλλες λίγκες δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την επιτυχία του μέτρου.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ sirax23
    Ναι, αν και λεει οτι ειναι για την επόμενη σαιζόν καθαρά 18-19.
    Κοιτά να δεις. Τους βρεττανους δεν τους ενδιαφερει αν θα ακολουθήσουν οι άλλοι η οχι. Οπως δεν τους ενδιέφερε ανάλογα το goal line technology, η το 3 point win του Jimmy Hill το 1981 που σνόμπαραν ολοι και σημερα το έχουν σε όλες τις λιγκες.

    Σα μέτρο ειναι λογικότατο.
    Οι Βρεττανοι κανουν κατι επειδή θεωρούν οτι ειναι σωστό και ωφέλιμο γι αυτούς. Γραμμενουσ Τους έχουν τους υπόλοιπους. Συνήθως αποδεικνύει η ιστορία οτι έχουν δίκιο.

    ΥΓ Αυτο το 5 το απόγευμα μετα απο ενα χρόνο ειναι ολα τα λεφτα. Η απόλυτη British κουλτούρα.

  16. Ο/Η sirax23 λέει:

    Μπορεί να έχεις δίκιο για τα υπόλοιπα αλλά όσον αφορά τις μεταγραφές οι Άγγλοι ήταν αυτοί που προσαρμόστηκαν με ότι ισχύει στην Ευρώπη με τα παράθυρα.Μην ξεχνάμε ότι μεχρι και πριν από κάποια χρόνια έκαναν μεταγραφές all year long .Κοίτα είναι πρακτικό το ζήτημα. Για παράδειγμα αν top παίκτες που πανε σε αγγλικές ομάδες απαιτούν να υπάρχει και μια ρήτρα αποδεσμευδης στο συμβόλαιο τους τότε θα βρεθούν σε σημείο να χάνουν παίκτες χωρίς να έχουν την δυνατότητα να τους αντικαταστησουν.Και αυτή είναι μόνο μια από τις περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν…

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μα δεν εχει να κανει με καμμια ρήτρα η χρονική περίοδος.
    Οι Άγγλοι “προσαρμόστηκαν” στις μεταγραφικές περιόδους με τη νόμο Μπόσμαν ώστε να μπορούν να παίξουν με διεθνείς παίκτες, αλλιώς οσο ηταν νέα στο νησι δεν είχαν θεμα.

    Άλλωστε η πηγής μιλάει μονο για μεταγραφές ΕΝΤΟΣ ομάδων premier, τα αλλα μένουν ως έχουν (Ευρώπη- υπόλοιπο U.K.-championship).

    Ps αυτο που κανουν- έκαναν οι Βρεττανοι ΚΑΙ ΠΡΟ ΜΠΟΣΜΑΝ να θεωρούνται ολοι γηγενείς ( Σκωτοι – Ουαλοι- Ιρλανδοί) αλλα να παίζουν με διαφορετικές εθνικές! απλα δεν υπαρχει . Αν για παράδειγμα η Αεκ έπαιρνε τον Dalglish τη δεκαετία του 80 θα έπιανε τη θεςη του ενός απο τους δυο ξένους. Στη Liverpool έπαιζε ως Βρεττανος κανονικά ( ειναι Σκωτος ).
    Η FA εχει τεράστια δύναμη και ασκεί τρομερή επιρροή

  18. Ο/Η sirax23 λέει:

    Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να πω. Έρχεται η χ ομάδα στις 15/08/18 και δίνει το ποσό της ρήτρας του ξ παίκτη στην μ ομάδα και τον αποκτά.Τοτε η μ ομαδα βρίσκεται με ένα σωρό λεφτά έχοντας χάσει ένα πολύ σημαντικό για αυτήν παίκτη χωρίς να έχει όμως πλέον την δυνατότητα να τον αντικαταστήσει.Then what ?

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πρώτα απο ολα όλες οι ομάδες κανουν το προγραμματισμό τους.
    Δεύτερον αυτο που λες μπορεί να γινει με το υπάρχον καθεστώς επίσης- βλέπε πχ Κουτινιο που πίεζαν μέχρι το παρα ενα κυριολεκτικά. Τι αλλάζει δηλαδή αν χάσεις ενα παίκτη Αύγουστο; απξ τη στιγμη που υπαρχει χρονική προθεσμία αν ο παίκτης σε φέρει προ τετελεσμένου στο παρα πέντε ο χρόνος αντίδρασης ειναι ο ίδιος.
    Τρίτον μιλάμε μονο για μεταγραφές μεταξύ premier ομάδων κι οχι ευρωπαϊκές η απο το υπόλοιπο U.K. Η ακομη και απο την championship
    Τελος να ξερός πτι υπαρχουν μεν ρήτρες αλλα απο την άλλη αμα θεκει β ομάδα βα δέσει παίκτη το κανει ανετα. Ειναι τα λέγωμενα closures: η μπαρτσα εκανε επίτηδες ενα συμβόλαιο που σπάει μέσω ρήτρας γιατι ήθελε τα 222, η Liverpool εκανε ενα συμβόλαιο που ΔΕΝ σπάει γιατι δεν θέλει μα τον πουλήσει

    Σορρυ για τα typos γράφω απο κινητο ειμαι συνοδηγός στο θυληκο Σεννα..

  20. Ο/Η Κώστας λέει:

    Κάπου είχα διαβάσει πως ήδη εδώ και καιρό ανησυχεί η UEFA για τα ποσά αυτά και πως φοβάται πως αυτή η φούσκα θα σκάσει. Έχει ξεφύγει πολύ το πράγμα. Δηλαδή η Παρί φέτος είναι εντάξει με το fin. fairplay; Πώς θα ισοσκελίσει αυτό το άνοιγμα; Εκτός εάν ο ιδιοκτήτης της κάνει πατέντες τύπου Man. City. Βρεθεί (ο ίδιος) χορηγός και δίνει από την ίδια τσέπη και άλλα χρήματα. Σε λίγο θα διαβάζουμε τρελά ποσά, εάν η Uefa δεν παρέμβει. Να βρεθεί μία κοινή λογική εξόδων για μεταγραφές για όλους. Όπως το έγραψες, κάθε χρόνο τους 3 στους 4 των ημιτελικών πάνω κάτω τους μαντεύουμε.

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Κώστας
    Ο Εμπαμπε ‘σκονταψε’ στο FFP.Η Λυση? Δανεικος με οψιον αγορας 180εκκ!!!
    Problem solved σε μια ομοσπονδια που κανει καλους ‘νομους’ και ακομη καλυτερα τα στραβα ματια..
    Οσο δεν καταλαβαινουν οτι ολο αυτο παει προς ανυποληψια το αθλημα τοσο χειροτερα θα γινωνται τα πραγματα. Οσο ΔΕΝ κοιτανε το μαγαζι να εχει σωστες δομες τοσο πιο βατερο θα γινεται. Ποσους ημιτελικους Ρεαλ-Μπαγερν και τελικους Μπαρτσα-Μιλαν-Γιουβε-κλπ να δεις?

    @ bandog

    Πλεον υπαρχει Κλοπ και πλεον η Fenway (δηλαδη ο Ηenry) εχει καποιον σοβαροτατο με πλανο που δεν παρεκλεινει ουτε εκατοστο, αρα τον στηριζει. Εμεις πηραμε τον Λυμεροπουλο το ΡΟΥΦΙΑΝΟ.

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Μακρια απο τη Βουλιαγμενη.. Μυριζει μπαρουτι ειδικα αμα εισαι ΒΛΑΧΟΣ
    Φαντασου να μην ηταν και κλειστο ματς. Αυριο ο τακουνιας θα παει στο γηπεδο η θα φωναζει παρτε το 100?

    Οταν τρως ξυλο απο τη γυναικα σου- να τη χαιρεσαι τη ‘κυρια’ by the way που της εκανες και παιδια μη χασεις το …κελεπουρι- το να τη γλυτωσεις απο τον αλλον φανταζει μαλλον ανεκδοτο!
    Με σκοτωνουν με σκοτωνουν..

    Ομορφιες του ελληνικος ποδοσφαιρος πασπαλισμενες με κατι drugs κατι σκαφη (οχι τον Noor μονο!) και κατι ηχητικα που ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ. Θα πεσει ΠΟΛΥ γελιο.

  23. Ο/Η PERAKAS-21 λέει:

    Χαίρετίζω αρθρογράφο κ συναναγνωστες. Snitch σε παρακαλώ θέλω post ή σχόλιο αναλυτικό για 2 πράγματα α) τι παίζει με Λυμπε κ τι 《ραμματα》 έχεις για τη γούνα του (απ ότι κατάλαβα σε προηγούμενα σχόλια σου,αλλά πιο αναλυτικα) για να πάρουμε γραμμη》τι συμβαίνει με τον τύπο και β) περισσότερο παρασκήνιο από τα χθεσινά μπουκετα. Εάν βλέπει κ ο Στίβεν το ίδιο ισχύει και για αυτόν, απλά δεν θέλω να γράφω το ίδιο πράγμα 2 φορές σε κάθε ποστ κ κουράζει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  24. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Κατσε να συνελθει(ουμε) απ’ την 5αρα και ξανακαλεσε αυριο.