RIJEKA – AEK

Η ΑΕΚ που όλοι οι ΑΕΚτζήδες θέλουν να βλέπουν.

Ο Μανώλης ξεκίνησε με την πιο λογική 11άδα: με 2 στόπερ Βράνιες+Τσόσιτς, στα άκρα Μπακάκη+Λόπεζ, το γνωστό δίδυμο στα χαφ Γιόχανσον-Σιμόες, και μπροστά Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λάζαρος και Λιβάια.

Στο πρώτο 10λεπτο η άμυνα δεν έδειχνε την απαιτούμενη σοβαρότητα με κάτι ψιλο τσαφ και άκυρα διωξίματα, αλλά οσο περνούσε η ώρα έβρισκαν τα πατήματά τους, με μεγάλες βοήθειες απο το Σιμόες που για άλλη μια φορά ήταν παντού.

Το γκόλ μπήκε νωρίς και χάσαμε ευκαιρίες για να είναι 0-2, 0-3 στο ημίχρονο. Αλλά αντί για αυτό δεχτήκαμε την ισοφάριση με το γνωστό τρόπο: απο κόρνερ.

Ευτυχώς η ομάδα δεν έχασε την ψυχραιμία της και έμειναν πιστοί στο πλάνο του προπονητή, κρατούσαν τον έλεγχο του αγώνα με κατοχή μπάλας, και πήγαμε στα αποδυτήρια ισόπαλοι 1-1.

Στο 2ο ημίχρονο η Ριέκα μπήκε με φόρα όπως στις αρχές του 1ου ημιχρόνου, αλλά δεν έδειξαν κάτι αξιόλογο. Τσουρουκάδες οι περισσότεροι, αργή ομάδα μπροστά.

Ο Μανώλης έβαλε τον φρέσκο Μπακασέτα που τρέχει και μαρκάρει, και στη συνέχεια τον Αϊντάρεβιτς για να δυναμώσει το κέντρο του.

Η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, και με μια ονειρική εκτέλεση φάουλ απο το Λάζαρο προηγήθηκε ξανά με 1-2 και κάπου εκεί το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ΑΕΚ να προσπαθεί να κάνει διαχείριση και να φάει το χρόνο, η Ριέκα να προσπαθεί αλλά να μην έχει ουσία και σχόλασε το πανηγύρι.

Πολύ βελτιωμένος φέτος ο Μπακάκης, μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μακάρι να μείνει μακριά απο τραυματισμούς και να συνεχίσει έτσι.

Βλέποντας τους εν Ελλάδι αντιπάλους μας κατέληξα στο συμπέρασμα πως η ΑΕΚ έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Αν η ομάδα παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή στα επόμενα Ευρωπαϊκά παιχνίδια θα περάσει εύκολα στην επόμενη φάση.

Μια ομάδα μαζεμένη, που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και ξέρει πώς να το πάρει.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή στο Περιστέρι, όπου προβλέπεται rotation. Εκεί βάζεις βασικό τον Αραούχο και στο καθαρίζει μόνος του

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to RIJEKA – AEK

  1. Ο/Η bandog λέει:

    το καλοκαιρι ειχαμε διαγνωσει τρια αδυνατα σημεια στην ομαδα :
    το μανολο
    τον ανεστη
    τη δυσκολια στο σκοραρισμα

    πλεον ο μανολο δινει τον καλυτερο εαυτο του.
    ο ανεστης δεν εχει καμια σχεση εμ τον περσινο
    και τα γκολ ερχονται πιο ευκολα και με διαφορους τροπους.

    επεστρεψαν τα χαμογελα στον κοσμο και η αισιοδοξια.
    η ομαδα μπολιαζει το dna της με ευρωπαϊκο αερα νικητη και ποδοσφαιρο πρωτοβουλιας.

    ο,τι θελει καθε φιλαθλος της ομαδας.
    παμε σοβαρα για τη συνεχεια !

  2. Ο/Η koreas λέει:

    @ παρατηρητής

    grande aek…..

    εγώ χθες ειδα μια ΑΕΚ μετα από πολύ καιρό νικήτρια…….έδειξε να εχει αποβάλλει σε μεγάλο βαθμό την ηττοπάθεια και το φόβο που είχε πριν απο μεγάλα και κρίσιμα παιχνίδια………

    ΑΕΚ γερα πρωταθλημα ξανα…

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Η ομάδα δείχνει δεμένη μακάρι να αντέξει γιατί οι αγώνες ειναι πολλοί και μπακ απ δεν υπάρχει εδικά στην άμυνα.Ο Αιντάρεβιτς δεν κάνει ούτε για την εξέδρα,μπήκε και έχασε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και με τον αδιάφορο Γιόχανσον χρειαζόμαστε παιχτη τον Γενάρη εκεί,καθώς κ αριστερό μπακ.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Θέλω να πιστεύω πως τον Ιανουάριο θα πάρουν κόφτη, διότι οσο πλησιάζει ο καιρός να φύγει ο Γιόχανσον.. οσο να’ναι δε θα τα δίνει ολα ο άνθρωπος, και είναι λογικό.
    Οπότε μένεις μόνο με το Σιμόες και το Γαλανόπουλο.
    Μακάρι να διώξουν και τον Αϊντάρεβιτς που δεν κάνει ούτε για κώνος στο γήπεδο.