O Πάγκος

Η αλήθεια είναι πως το φοβόμασταν το παιχνίδι με τη Λαμία, για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι ομάδες που παίζουν Ευρωπαϊκά παιχνίδια στη συνέχεια να κάνουν γκέλες, ειδικά αν έχουν κερδίσει μεσοβδόμαδα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Ενα κάποιο rotation λοιπόν ήταν αναμενόμενο, ειδικά για παίκτες που βρίσκονται στα όρια του τραυματισμού, πχ. Σιμόες.

Ο Μανώλης επειδή ξέρει τι παίκτες έχει, προτίμησε να αφήσει στον πάγκο μόνο Λάζαρο, Λιβάια και κερκίδα το Σιμόες.

Δεν το λες και τρομερό rotation..

Ελα όμως που η ομάδα έχει μάθει να παίζει με το Λιβάια (δηλαδή να τρώει το ξύλο και να ανοίγει διαδρόμους) και ο Μάνταλος ζορίστηκε μόνος του.. Διότι τα γκόλ που εχει βάλει ως τώρα και γενικά η καλή απόδοσή του οφείλονται στον τρόπο παιχνιδιού του Λιβάια. Δηλαδή ο Μάνταλος απαλλαγμένος απο την υποχρέωση να φτιάχνει παιχνίδι όπως πέρυσι, παίζει πιο ελεύθερα και πατάει περιοχή πιο συχνά, με αποτέλεσμα και τα γκολάκια του να βάζει αλλά και να φαίνεται πιο φορμαρισμένος.

Χτες όμως χωρίς το Λιβάια η ομάδα ζορίστηκε, διότι ο Μάνταλος συνέχισε στο ίδιο στυλ και δεν υπήρχε παίκτης να βγάζει τη βρώμικη δουλειά μεσοεπιθετικά, με αποτέλεσμα να βλέπεις τον Αραούχο ακόμα και κάτω απο τη σέντρα για να πάρει μπάλα.

Οι όποιες φάσεις δημιουργήθηκαν προήλθαν κυρίως απο μακρινά σούτ. Αλλά εν πάσει περιπτώσει η ομάδα προσπαθούσε να δημιουργήσει με Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον, ο οποίος ανέβασε απόδοση στο Β’ ημίχρονο. Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα μου θύμισε την περσινή ΑΕΚ. Αργή ομάδα, χωρίς κίνηση στο χώρο απο τους παίκτες οι οποίοι σε κάποια φάση άρχισαν τις γιόμες μέχρι που τους έβαλε τις φωνές ο Μανώλης και το σταμάτησαν.

Απορώ με την επιμονή στον Κλωναρίδη ο οποίος παίρνει τη μπάλα βάζει το κεφάλι κάτω και τρέχει μέχρι να βγεί άουτ μαζί με τη μπάλα. Ούτε πάσα ούτε σέντρα ούτε ντρίπλα. Μόνο τρέξιμο. Και μάλιστα στην αριστερή πλευρά και οχι στη δεξιά που έκανε καλούτσικα παιχνίδια όταν ήταν στο ζέλα.  Μια απ’τα ίδια ηταν και στη Ριέκα, παραφωνία στο γήπεδο. Ε βγάλτον έξω, τί τον έχεις να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια? Βάλε το πουλέν του Μαϊστόροβιτς να δούμε τι ψάρια πιάνει.

Στο β’ ημίχρονο αναγκάστηκε να ρίξει μέσα τους βασικούς μπας και κινηθεί τίποτα, και μετά το πέναλτι σχόλασε ο γάμος.

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν για άλλη μια φορά το θεώρημα πως η ΑΕΚ δεν διαθέτει πάγκο.

Χτύπησε ο αριστερός σου μπακ, ποιόν έχεις να τον αντικαταστήσει? τον τουρίστα απο την Κοπακαμπάνα? Τον Γιαννούτσο που δεν έχει παίξει καθόλου? Ολόκληρο καλοκαίρι ήξερες πως δε σου κάνει ο Βινίσιους. Γιατί δεν τον έστειλες στην ευχή του θεού και να έπαιρνες άλλο ενα μπακ?

Τί περιμένεις απο τον Πατίτο? Πέρυσι απο τον Ιανουάριο και μετά ήταν σε απεργία διαρκείας παρέα με το Βάργκας, επειδή νόμιζε πως το καλοκαίρι θα πάει στο Μεξικό. Στην προετοιμασία με τις πρώτες του δηλώσεις προσέβαλλε την ΑΕΚ πως δεν είναι τίμιοι απέναντί του. Εδω και 3 μήνες είναι με το 1,5 πόδι εκτός ΑΕΚ, και πιάνει μια θέση στην οποία αυτή τη στιγμή έχεις πρόβλημα. Εκτός αυτού πληρώνεται ενα απ’τα υψηλότερα συμβόλαια. Ο άνθρωπος δεν είναι πια ποδοσφαιριστής. Είναι ένας μισθοφόρος ζογκλέρ που πηγαίνει σε όποια χώρα του δώσει 50 χιλιάρικα καλύτερο συμβόλαιο. Κρατάς αυτό τον παίκτη για ποιό λόγο?

Λες οτι θες να “τιμωρήσεις” τον Γιόχανσον επειδή δεν ανανέωσε, αλλά δεν πήρες κόφτη. Ο Σιμόες ως γνωστόν θέλει διαχείριση, και ο Γαλανόπουλος δεν είναι ακόμα σε θέση να αποτελεί στήριγμα στη θέση του Σιμόες. Έτυχε τώρα και είχαν πρόβλημα και οι δυο παίκτες.

Εδω και 2 εβδομαδες ο “τιμωρημένος” Γιόχανσον είναι ο πιο βασικός των βασικών. Φιάσκο πραγματικά. Τη μια μέρα διαρρέεις πως “θα κάνω αυτό εκείνο το άλλο” και τελικά πέφτεις στην ανάγκη του, αυτός διεκπεραιώνει τυπικά την υποχρέωση χωρίς να πιάνει καλή απόδοση, και του λες και ευχαριστώ.

Ο υπόλοιπος πάγκος? τί χαμπάρια? πάνε-έρχονται με το πούλμαν, κάτι Τζανετόπουλοι κλπ αλλά στην άμυνα κάνουμε το σταυρό μας μην τραυματιστεί ή αποβληθεί κανας Βράνιες ή Τσόσιτς που είναι οι μόνοι αξιόπιστοι που έχουμε. Ο Τσιγκρίνσκι χαιρετίσματα και φέτος.

Δηλαδή οσο θα περνάνε οι μέρες το rotation θα πρέπει να επεκταθεί και στις υπόλοιπες θέσεις εκτός του Λάζαρου και του Λιβάια. Δεν είναι ρομπότ οι παίκτες.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ αν έχει ρόστερ 25 παικτώνε ζήτημα είναι αν μπορούν να παίξουν οι 20. Έχει κανα-δυο τουρίστες αργόσχολους και αρκετοί δεν κάνουν ούτε για πάγκο.

Μεγάλο ρίσκο πήρε η ομάδα που δεν πήρε άλλο ενα μπακ και έναν κόφτη.

Ελπίζω οι υπάρχοντες να αντέξουν τα συνεχόμενα ματς μέχρι το Δεκέμβριο, και εκεί να γίνει ενα μίνι ξεκαθάρισμα.

Πλέον οι παίκτες που πρέπει να φύγουν φαίνεται ποιοί είναι.

Λογικά ο νέος τεχνικός διευθυντής θα φροντίσει να τακτοποιήσει το θέμα. Εδω τον βάλανε Σεπτέμβριο μήνα να βρεί ομάδα για τον Απατίτο. Τώρα που έκλεισαν όλες οι αγορές προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν.

Βέβαια δε φημίζεται για τις άκρες του στο εξωτερικό, αλλά θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει το “team Μελισσανίδη”. Έτσι δε μας λένε οι δημοσιογράφοι?

Γενικότερα έχουν ενα θεματάκι με το timing εκεί στην ΠΑΕ..

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to O Πάγκος

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Kάπου πήρε το μάτι μου πως αν απολυθεί ο Χάσι ανάμεσα στους υποψήφιους να τον διαδεχτούν είναι και ο Gus Poyet.
    Μακάρι να μην ισχύει γιατί αν τον φέρουν θα’χουν σοβαρές πιθανότητες να συνέλθουν

  2. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Θα λυπηθώ ιδιαιτέρως εαν πάει ο Πογιετ στο γαύρο

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Kαι γω μια απ’τα ίδια. Θα χαλαστώ πολύ. Μακάρι να μη γίνει.
    Όταν σου πήρε το κύπελλο αήττητος με Αραβίδες και Πλατέλλες σκέψου τι δουλειά θα κάνει στο γαύρο που έχει καλούτσικους παίκτες και το αφεντικό πληρώνει αν χρειαστεί.
    Και κυρίως το κίνητρο του Gus για να μπεί στο ρουθούνι του Μελ

  4. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Αυτά δεν είναι καλά νέα,ιδιαίτερα αν ισχύσουν.Όπως και τα παπουτσέλια πέναλτυς,για κάποιους ”παλιούς” δεν χωνεύονται.Τι να λέμε;…Θα δείξει.