Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΊΔΑ

Τι να πεις πια για τους κατοίκους αυτής της χώρας, που έχουν καταντήσει γκρινιάρηδες, καχύποπτοι και μίζεροι. Που κυνηγάνε το δένδρο και χάνουν το δάσος. Είδανε μια πετρελαιοκηλίδα στην θάλασσα, κι αμέσως τα έβαλαν με την κυβέρνηση. Μα είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται το οργανωμένο σχέδιο του Σύριζα – εντάξει, και λίγο των Ανελ -, που πατάει επάνω σε τρεις πυλώνες; Τρεις πυλώνες ανάπτυξης.

Ο πρώτος είναι η επαναφορά στην παράδοση. Σεβασμός στην ιστορία. Έτσι δεν λένε οι πεφωτισμένοι; Οτι λαός που αγνοεί την ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Είναι λοιπόν γεγονός, οτι το όνομα Αργοσαρωνικός είχε σχεδόν χαθεί από την γεωγραφική ιστορία μας. Όλοι μιλάγανε για κανονικό Σαρωνικό. Ο Κουρουμπλής όμως, θέλησε να επαναφέρει τα πράματα στην κανονική τους διάσταση και να αναβιώσει το σωστό όνομα της θάλασσας. Οπότε αφήνοντας ολίγον αργό πετρέλαιο, μας ξαναέφερε στα μεγαλεία του παρελθόντος.

Ο δεύτερος πυλώνας φυσικά, υπακούει στην περιβόητη ανάπτυξη. Αλλά ανάπτυξη όχι ό,τι νάναι, αλλά σε αυτό που ο Πολάκης ονομάζει κοινωνική και δίκαιη ανάπτυξη. Διότι η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα, το Λαγονήσι και όλη η ακτογραμμή μέχρι το Σούνιο, τι να πάθουν από μια πετρελαιοκηλίδα; Θα πάνε οι δήμαρχοι εκεί των πλουσίων περιοχών, θα πληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες, και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την χλίδα τους. Νομίζετε οτι θα χάσουν πολλά επειδή κάποιοι που φοβούνται την πετρελαιοκηλίδα, δεν θα ξανακολυμπήσουν εκεί; Σιγά τα ωά γι’ αυτούς.

Αυτοί όμως που δεν θα ξαναπάνε εκεί σκεπτόμενοι την υγεία τους, πού θα πάνε; Μα στο σχέδιο του Σύριζα, που είναι η αναδιανομή του πλούτου. Θα πάνε λοιπόν στην Κερατέα, στην Λούτσα, στην Βραυρώνα και σε όλες τις ανατολικές ακτές της Αττικής, που λάμπουν από γάργαρα νερά, κι απλώς δεν είχαν το όνομα, αφού ο καπιταλισμός του real estate, είχε τεχνηέντως αναδείξει άλλες περιοχές σαν mainstream. Αυτές λοιπόν οι υποβαθμισμένες παραλίες, θα σφήξουν από τουρισμό και μοιραία θα γίνουν η λοκομοτίβα της δίκαιης ανάπτυξης.

Και μην βρεθεί κανάς περίεργος και πει οτι τα λεφτά που θα χαθούν από τις παραλίες του Ελληνικού απλά θα πάνε παραπέρα, κι άρα το ΑΕΠ θα είναι ίδιο. Στις παλιές παραλίες θα έρθουν Ρώσσοι και Τούρκοι μεγιστάνες, που θα μένουν στον Αστέρα ή στην επένδυση του Λάτση στο παλιό αεροδρόμιο. Καινούργια λεφτά είναι αυτά, που θα αλλοιώσουν μάλιστα και την ελληνικότητα των περιοχών αυτών. Όλα τα άλλα, τα παλιά λεφτά, θα διοχετευτούν εκεί κατά Ραφήνα μεριά, δίνοντας άνθηση στις εκεί περιοχές με καινούργιες ψαροταβέρνες και μπιτσόμπαρα, με άνοδο των τιμών της γής κι όχι μόνο κοντά στην κρυσταλλένια θάλασσα, αλλά και πιο μεσογειακά. Στα Σπάτα, στο Μαρκόπουλο, στα Καλύβια. Εκεί μάλιστα που θα διατηρηθεί και η ελληνικότητα των περιοχών, αφού εκεί θα πηγαίνουν μόνο ντόπιοι που δεν θέλησαν να κολυμπήσουν στην πετρελαιοκήλίδα.

Ο τρίτος πυλώνας όμως, είναι και ο πιο σοβαρός, και ακούει στην στρατηγική θέση της κυβέρνησης, που είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπόριου. Καταπολέμηση όμως, με μια μοντέρνα αντιμετώπιση, κι όχι με τις παραδοσιακές μορφές της δίωξης, της σύλληψης και της τιμωρίας. Όχι πλέον έτσι. Αυτές οι μέθοδοι που εφαρμόστηκαν, δεν απέδωσαν καρπούς, που είναι περισσότερα χρήματα για τα δημόσια ταμεία. Τώρα θα εφαρμοστεί μια καινούργια στρατηγική, που θα αφήσει άφωνο όλον τον κόσμο.

Ο Σύριζα με τα επιστημονικά επιτελεία που διαθέτει, γνωρίζει οτι για να μην υπάρχει λαθρεμπόριο, πρέπει να σταματήσει το εμπόριο. Αυτό όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι δεν θα υπάρχουν έσοδα. Κάθισε λοιπόν και υπολόγισε τι ποσοστό αντιπροσωπεύει  το λαθρεμπόριο στο κανονικό εμπόριο. Αντί λοιπόν να μειώσει ψυχρά το λαθρεμπόριο, σκέφτηκε να το αυξήσει αλλά διατηρώντας το ίδιο ποσοστό σε σχέση με το νόμιμο. Κατ΄αυτόν λοιπόν τον τρόπο, και τους λαθρέμπορους θα έχει ευχαριστημένους που ούτως ή άλλως δεν πιάνονται, αλλά και τα κρατικά έσοδα θα αυξήσει αφού η παρανομία θα σπρώξει προς τα πάνω και την νομιμότητα. Είναι θέμα λογικής ποσόστοσης και αναλογίας, προϊόν συνεργασίας Γαβρόγλου και Καρανίκα. Ο Κουρουμπλής που παρακολουθούσε την σύσκεψη διακριτικά, απλά για την απάντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο πλοίο, έστειλε το άλλο, που έκανε κι εκείνο λαθρεμπόριο.

Οι τρεις πυλώνες αυτοί λοιπόν, αποτελούν το δάσος της οικονομικής και δίκαιης ανάπτυξης, που δεν μπορεί να δει σχεδόν κανένας Έλληνας, που κάθεται κι ασχολείται με το δένδρο, δηλαδή με μια της πλάκας πετρελαιοκηλίδα. Επειδή λέει μαύρισαν κάποιες ακτές ή επειδή δεν θα έχουμε αχινούς για τα επόμενα τρία χρόνια. Τρέχει λοιπόν ο άμοιρος ο Σαντορινιός να εξηγήσει οτι τι είναι μια μαύρη ακτή μπροστά στους χιλιάδες διορισμούς που θα επιτευχθούν όταν τα ταμεία θα είναι γεμάτα. Τι είναι μια μαύρη ακτή, όταν μερικά χιλιόμετρα πιο βαθειά στην θάλασσα, της πουτάνας γίνεται από πετρέλαια που διαφεύγουν, και φυσικά δεν υπάρχει δείγμα ψαριού στον Σαρωνικό. Επειδή δηλαδή το βλέπεις σε πειράζει;

Αλλά αυτός είναι ο Έλληνας. Αχάριστος και κοντώφθαλμος. Που θέλει να πληρώνεται από το δημόσιο χωρίς να δουλεύει όμως, που θέλει και να κολυμπάει σε καθαρές θάλασσες χωρίς πετρελαιοκηλίδες, αλλά θέλει και την ανάπτυξη χωρίς λαθρεμπόριο. Ε δεν γίνονται όλα αυτά ταυτόχρονα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό οτι κάτι πρέπει να θυσιαστεί. Όπως ο ήρωας για την πατρίδα του. Δεν μπορεί να θέλεις ελευθερία χωρίς νεκρούς. Δεν μπορεί να θέλεις Αργοσαρωνικό χωρίς πετρελαιοκηλίδες. Ήμαρτον πια με τις συνεχείς απαιτήσεις.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

24 Responses to Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΊΔΑ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκθαμβος από τα επιτεύγματα της επιστήμης και εκστασιασμένος τουλάχιστον σαν τον Τσάρλι στο εργοστάσιο σοκολάτας, ρώτησε στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ανάπτυξης, στο Ηράκλειο της Κρήτης, αν, παίρνοντας DNA από αρχαίους σκελετούς, μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο.

    Ε την επόμενη φορά που θα έρθει αντιμέτωπος με τα μεγάλα θαύματα της επιστήμης, δεν ξέρω μη ρωτήσει αν από την εξέταση DNA μπορούμε να καταλάβουμε και το ζώδιο;

  2. Ο/Η Jason λέει:

    Είστε μήπως είρωνες οι δυο σας, ή έτσι μου φαίνεται;;

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven θα ήθελα να κάνω ένα άσχετο σχόλιο. Συγγνώμη αν σου χαλάω το άρθρο σου το οποίο για άλλη μια φορά είναι καίριο και ” ζωντανό”.

    Να ζεις στην πιο 0λουσια χώρα του κόσμου αυτή τη στιγμή. Τη μεγαλύτερη εξαγωγική δδύναμη.Να παίρνεις όμως 1000 μισθό γιατί λέει δεν πρέπει να πληρώνεσαι ππαραπάνω, γιατί αν πληρωθείς παραπάνω θα αυξηθούν οι εισαγωγές μας και θα επιδοτησούμε έτσι άμεσα την παραγωγή των άλλων.

    Πόσα χρόνια να σε πείθουν με το ίδιο παραμύθι. Κάποια στιγμή ξυπνάς και μέσα στα χρονια που έχασες λες σας το χαλάσω το πάρτι αξιότιμοι κύριοι και κύριες. Και πας και ψηφίζεις την αντίδραση, τον πρώτο τυχόντα, αυτόν που λέει ότι θα τα διαλύσει όλα. Ποιος φταίει εσύ ή οι άλλοι;……εσύ ή αυτοί που δουλεύουν και πληρώνονται για το δικό σου καλό;

    Και λέω εγώ αυτό που γίνεται στη Γερμανία γγιατί να μη γινεται παντού; και αντίθετα αυτό που γινεται εδώ γιατί να μη γινεται παντού;

    Πετρελαιοκηλίδα εδώ , διοξίνες εκεί……..κουρουμπλης εδώ Φον κουρουμπλ εκεί…….γαύρος εδώ ΜΜπάγερν εκει…..

    Pus.Sorry για το μελο…..

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Έτσι σου φαίνεται. Ποιόν να ειρωνευτούμε, τον Κουρουμπλή που πήγε να δει ιδίοις όμμασι;

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Τίποτα δεν μου χαλάς, αντιθέτως εγώ χάλασα την αεκτζήδικη ορμή, που όμως πρέπει να το κάνω διότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο το αύριο. Αν λες οτι η Γερμανία είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, άντε και να συμφωνήσω, αλλά εγώ κάνω κριτική εδώ, μάλλον αυτοσαρκασμό για ένα θέμα που παραμεγάλωσε, την ώρα που όλοι ξέρουν οτι η Ελλάδα διοικείται από λαθρέμπορους και νταβατζήδες – δεν τα λέω εγώ αλλά ο ψηφισθείς Κωστάκης παλαιότερα – από το 1828 και δόθε. Επίσης είναι αστείο να έχουμε το βαθύ Πασοκ στις επάλξεις πλέον – όταν λέω βαθύ εννοώ εκείνο το αδιόριστο λόγω ανικανότητος – που κάποιος τυφλός πηγαίνει για νηοψίες ή κάποιος αγράμματος το παίζει πρωθυπουργός επειδή λέει τον ψήφισε ο ποιμήν της Πίνδου. Φυσικά είναι αστείο να περιμένουμε τον Μητσοτάκη, υποστηριζόμενο από τον Μαρινάκη, να αλλάξει την ρότα. Διοξίνες υπάρχουν εκεί διότι είναι βιομηχανική χώρα. Εδώ, από την στιγμή που λέμε οτι είμαστε με βαρειά βιομηχανία τον τουρισμό, θα έπρεπε μίνιμουμ, να σεβόμαστε το περιβάλλον και να έχουμε υποχρεωτικό πολιτισμό.
    Υγ. Sorry για την απάτη που λέγεται Ελλάδα, και που δεν θα σωθεί ποτέ. Διότι κινδυνεύει από τους Έλληνες.

  6. Ο/Η Koreas λέει:

    Σύμφωνω σε όλα μαζί σου..
    Απλά θέλω να σου πω ότι ατυχήματα με οικολογικό πρόσημο γίνονται παντού. Ο βορράς είναι βιομηχανοποιημενος η Ελλάδα μια τεράστια ναυτική δύναμη με τεράστια ακτογραμμή ( σχεδόν όση η ακτογραμμή της Αφρικής) . τα δικά μας τα ατυχήματα γίνονται στη θάλασσα μιας κι εκει υπάρχει δραστηριότητα τα δικά τους στη στεριά . Λογικό φαίνεται….δε λέω ότι είμαστε το ίδιο…..η διαχείριση η δική μας για γέλια ……..η δική τους με γνώμονα το κόστος……

    ……..στα σοβαρά τώρα η ενωσιτικη ορμή δε χαλαει …….μην ανησυχείς……πιστεύω ότι είναι χαλύβδινη……

    Το πιο σημαντικό θέμα των ημερών το οποίο πέρασε στο ντούκου είναι το θέμα της ελαις Unilever και των παγωτών της nestle. Δε νομίζεις ότι οι πολυεθνικές δρουν στην Ελλάδα ανεξέλεγκτες;

    Εγώ δεν είμαι αριστερός , ούτε θεωρώ τον εαυτό μου αντιδραστικό. Αλλά φίλε μου δε θα έπρεπε η ελαις να είναι η fiat της Ελλάδας; πες μου διατροφικά τι καλύτερο υπάρχει από το ελληνικον ελαιολαδο;

    Η Unilever πήρε ένα εξαιρετικό προϊόν το οποίο είναι μοναδικό στον κόσμο και όχι μόνο δεν το έκανε εξαγωγική ναυαρχίδα της χώρας ααλλά το γαμησε κιόλας. Πες μου λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον της επένδυσης της; Μηπως εκανε καννιβαλισμο ενός τεράστιου προϊόντος και μιας ολόκληρης χώρας;

    Κι αφού διέλυσαν ένα προϊόν έρχονται τώρα που η χώρα τους έχει ανάγκη και με την πρόφαση του Τσίπρα ( έχω εκφράσει τη γνώμη μου για αυτόν) σου πετάνε στα μούτρα την πατσαβουρα που αυτοί κατέστρεψαν…….ε φίλε μου αυτό με ενοχλεί περισσότερο από τον κουρουμπλη.

    Άπλα ο στραβός είναι η μπανανόφλουδα που μας ρίχνουν για να νομίζουμε ότι εμείς τα κάνουμε καλά ενώ αυτός είναι ο βλακας.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Ειλικρινά δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα και δεν μπορώ συγκεκριμένα να απαντήσω. Το μονο που μπορώ να καταθέσω είναι το θεωρώ οτι οι πολυεθνικές δρουν ανεξέλεγκτα στην χώρα και φυσικά γαμούν και δέρνουν κατά το συμφέρον τους. Δεν κατάλαβα όμως τι σε ενοχλεί ακριβώς. Αυτές έτσι κάνουν, εσύ σαν Ελλάδα που τις ξέρεις, τι κάνεις; Ποιός πάλι μας έριξε τον στραβό; Αδερφέ, μην το μακρυγορείς. Για την κατάντια της Ελλάδας, φταίνε μόνο οι Έλληνες. Μπορεί να έχει μπόλικες δικαιολογίες ο λαός που ψηφίζει, αλλά σε ποσοστό πλειοψηφικό, αυτός είναι όλη η πηγή των κακών.

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    Είπε κανείς ότι φταίει κάποιος άλλος και όχι οι Έλληνες; ……..

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Ε αφού δεν το είπε κανείς, τι να λέμε τώρα για την Ελαίς και τα τοιαύτα;

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Jason
    Kαμμια ειρωνια δε βλεπω. Αληθινα περιστατικα ειναι αυτα.

    @ Koreas
    Μαλλον μιλας για τη πιο ΧΡΕΩΜΕΝΗ χωρα της Ευρωπης. Γιατι πλουσιος που σε ενα αιωνα εχει χρεωκοπησει 3 φορες και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ τα φεσια του, ειναι οποιοσδηποτε. Εχει γινει παλια αρθρο για τη Γερμανια και τα 5,2 ΤΡΙΣ που χρωστα ηδη, οπως και για πολλα αλλα που απλα αρνειται να πληρωσει.

    Οι πολυεθνικες ειναι αλλο πραγμα και αλλη δουλεια που στην Ελλαδα ειναι ευκολη. Μικρη χωρα, χαζος κοσμος, ευκολα παιζουν μπαλλα.
    Επισης εχει γινει αρθρο για τη ΦΑΓΕ ομως γιατι εφυγε και τι κερδισε.

    Σε ΚΑΜΜΙΑ χωρα που δεν υπαρχει πραγματικα ελευθερη αγορα δε μπορεις να δεις προκοπη. Στην Ελλαδα εχουμε 2-2,5 χρονια capital controls και μας πλεον ειναι φυσιολογικο! Κανεις δε λεει πλεον ΑΝ (οχι ποτε) θα αρθουν κανεις δε μιλαει.
    Εχεις δει εσυ αναπτυξη πουθενα στο πλανητη με κλειστες τραπεζες?
    Τι θα κανει ο λαδας ο γιαουρτας ο παπουτσας ο ξενοδοχος ο χ-ψ-ζ? και ο καθε ενας αμα εχει να πληρωσει 70-80% φορους, 44% εισφορες? Θα κατσει να κοιταει να δουλευει και ΑΝ ερθει μια η αλλη (εξαιρετικα αμφιβολο) η θα τη κανει σε ενα περιβαλλον που η εφορια ζητα 10%?

    Θα κατσει να παλευει σε μια αγορα χωρις μετρητα, χωρις δανεισμο, χωρις να εχει προσβαση πουθενα, σε ενα κοινο που δεν ξοδευει η θα ανεβαζει τις τιμες στο θεο μεχρι να μπουχτησει και να φυγει?

    Θα κατσει σε μια χωρα που τον κυνηγα το κρατος καθε μερα, που οποιος βγαζει λεφτα πρεπει να ντρεπεται, που δε ξερει ΤΙ θα του ξημερωσει αυριο και ποιος πελατης του (αναλογα) θα βαλει λουκετο και θα του πιστολιασει εκκ ευρω?

    Ρωτησε κανεις την Ελαις ποσα εκκ ευρω εχασε απο τον Μαρινοπουλο?
    Ρωτησε κανεις την Ελαις ποσο εχει πεσει η καταναλωση που σε βασικα αγαθα (λαδι-αλευρι κλπ) εχει πεσει 12% μονο απο περσυ και αλλο 8% απο προπερσυ?
    Ρωτησε κανεις την Ελαις ποσο εχουν ακριβυνει οι πρωτες υλες και οι φοροι τους για να παραγει προιον στο Ελλαντα?
    Ρωτησε κανεις την Ελαις ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ κανω το φορο 29% και τη προκαταβολη φορου 100%?
    Ρωτησε κανεις την Ελαις ποσο τις κοστιζουν οι Κατρουγκαλο-εισφορες και οι απανωτες αυξησεις σε ρευμα-επικοινωνιες-μεταφορες?
    Ρωτησε κανεις την Ελαις οταν βλεπει γυρω της να σκανε κανονια σε ολους του κλαδους και οταν βλεπει μια κυβερνηση να κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να κλεισει τον ιδιωτικο τομεα πως νιωθει? Αν θα ειναι η επομενη, τι ξημερωνει αυριο, ποιο ΝΕΟ ΦΟΡΟ θα σκεφτουν?

    Οταν ΟΛΟΙ γυρω μας εχουν φορο 12% Κυπρος, 10% Βουλγαρια-Ρουναμια, 10% Μαλτα γιατι να κατσει να παλευει με το καθε ΒΛΑΜΜΕΝΟ αριστερο για να επιβιωσει?
    Για τη μεγαλη ελληνικη αγορα των 11εκκ με τα 2,5εκκ ανεργους?
    Για μια αγορα που οι τραπεζες της ‘επιβιωνουν’ εισπρατωντας λογαριασμους ΔΕΗ-ΟΤΕ και εχουν καταντησει γκισε δημοσιου, αντι να εμπορευωνται χρημα (να δανειζουν δηλαδη) που ειναι η δουλεια τους?

    Ασε βραδυατικα μη φορτωσω αλλο..

  11. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Εγω αγαπητοι, ειχα παντα μια απορια και δεν εχω καταφερει ακομα να την απαντησω.
    Φταινε οι Ελληνες για αυτους που τους κυβερνουν (λαθρέμποροι και νταβατζήδες από το 1828, οπως γραφτηκε παραπανω) ή αυτοι που κυβερνουν για την καταντια των Ελληνων (η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα);
    Και αντε ας πουμε οτι ξεφευγεις λιγο απο την την νοοτροπια των Ελληνων. Τι περιθωρια αντιδρασης εχεις; Ψηφιζεις αλλιως; Χα! Παιρνεις κανενα πιστολι και βγαινεις στους δρομους;
    Εγω κλινω περισσοτερο στο οτι ειμαστε αυτο που ειμαστε σαν λαος αλλα οι λαθρέμποροι και νταβατζήδες (η οικονομικη ελιτ μας) σε κρατουν κοιμισμενο και αμορφωτο.
    Πασα απαντηση και εξηγηση καλοδεχουμενη.
    ΥΓ. Επειδη εγω δεν εχω βγει απο Ελλαδα, εσεις εχετε δει κανεναν αλλο λαο που να μην ειναι μαλακας;

  12. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ο Ελληνας δεν σέβεται τον ίδιο του εαυτό την γυναίκα του τα παιδιά του τον αδερφό του τον γείτονα του τον συμπολίτη του κανέναν δηλαδή. Ποιο περιβάλλον τώρα; Σκουπίδια παντού γύρω μας, αποτσίγαρα στο δρόμο και στις παραλίες, μπίχλα παντού. Όποιος έχει ζήσει-ζει στο εξωτερικό, προς δύση μεριά, καταλαβαίνει καλύτερα τι λέω. Δεν είναι παράξενο που μερικοί ισχυροί θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν λαό όπως κάνανε με τους Εβραίους οι Γερμαναράδες Μας συχαίνονται ….
    Ποια ειρωνεία; Σοβαρότατα τα λέει ο Στιβ, μπάνιο πήγαν και κάνανε την ώρα που είχε βουίξει ο κόσμος για την πετρελαιοκηλίδα και είχαν βγει και ανακοινώσεις και απαγορεύσεις
    Φυσικά και μας αξίζει σαν λαός ο Κουρουμπλής υπουργός Τυφλός κυριολεκτικά, μέσα στους τυφλοπόντικες, χωρίς να θέλω να προσβάλω τα κακομοίρα ζωάκια που αυτά τουλάχιστον δεν ξεσκίζουν το περιβάλον

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    @ snitch

    Λες ότι η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει 3 φορές. Αυτό δε λέει κάτι. Ξέρεις πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Βρετανία;

    Έχεις υπόψη σου καμιά πολυεθνική να πληρώνει φόρους;

    Η ελαιςς Unilever είναι ένα ματσο κατσαπλιαδες , και τσαρλατανοι οι οποίοι δεν έβαλαν καμιά προστιθέμενη άξια σε ενα προϊόν μονοπωλιακό με τεράστια διατροφική άξια.
    Κατασπαραξαν την αγορά , έκλεισαν με αθέμιτο ανταγωνισμό οποιαδήποτε άλλη μονάδα. Σου έχω γράψει σε άλλο post , ότι στα σοβαρά κράτη το μονοπώλιο της βίας το έχει το κράτος , καμιά πολυεθνική , κανένας απατεωνας, κανένα μονοπώλιο όπως κι αν λέγεται. Από εκεί καταλαβαίνεις τι κράτος είμαστε. Του κωλου συμφέροντα έκαναν τη χώρα παιδότοπο. Μην πούμε για το ” μεγάλο επιχειρηματια” Μαρινόπουλο.

    @ Π.Κ

    Είναι δυνατόν να διαφθείρει την εξουσία ο λαός;…….δηλαδή είναι δυνατόν ο μαθητής , το παϊδάκι να διαφθείρει το δάσκαλο; …….ποτέ συνέβει αυτό ιστορικά;……..φίλε μου οι εξουσίες διαφθείρουν τους απλούς ανθρώπους; μην έχεις καμιά αμφιβολία για αυτό.

  14. Ο/Η Koreas λέει:

    Επίσης να πω συγχαρητήρια από τα βαφή της καρδιάς μου στους Κυπρίους του ΑΠΟΕΛ για το πανό που αναρτησαν στο.παιχνιδι με τα σπιρούνια spurs.

    Μπράβο παλικαριά……

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Εγώ τα έχω λύσει αυτά τα θέματα : Η κότα φταίει. Η κότα γεννάει, ο λαός εκλέγει.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Αγαπητέ, σε βλέπω κάπως μπερδεμένο. Τώρα με την κρίση, έχεις δει πόσοι επιτέλους μικροί παραγωγοί λαδιού κινητοποιήθηκαν κι έφτιαξαν τρομερά πράματα; Δηλαδή βγήκαν από την τεμπελία τους και δούλεψαν; Και σταμάτησαν να βρίσκονται στην εξασφάλα της Lever. Μετά λες οτι είναι αδύνατον οπ λαός να διαφθείρει την εξουσία. Ελπίζω να μην σοβαρολογείς. Ο λαός έτσι θέλει την εξουσία : Διεφθαρμένη. Έτσι θέλει την παιδεία του, έτσι τα νοσοκομεία του, έτσι την δικαιοσύνη του. Ο πολιτικός εξυπηρετεί τα θέλω του πελάτη του.

  17. Ο/Η Koreas λέει:

    Σεβαστή η άποψη σου…….διαφωνώ όμως μαζί σου…….ο λαός είναι το πρόβατο……τα κέντρα εξουσίας αποφασίζουν για τα πολύ σημαντικά…….ο λαός χορεύει κατά πως του χτυπάνε το ντεφι…….

    Όσο μοιρολατρικό και να ακούγεται μην έχεις καμιά αμφιβολία για αυτό…..

    Άλλωστε η ιστορία γράφεται από τις ελιτ της κάθε εποχής…….οι ελιτ έχουν και καθορίζουν την ιστορία…….και οι λαοί τη λαογραφία……..

    Δυστυχώς δεν μπορώ να επιχειρηματολόγησε άλλο από εδώ…..ίσως κάποια στιγμή με κρασάκι τα πούμε από κοντά…..

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Και η δική σου άποψη είναι σεβαστή, αλλά έχω μπόλικες αμφιβολίες ακόμα και για τις δικτατορίες. Αλήθεια, η ελίτ των Ανέλ ποιά είναι;

  19. Ο/Η Koreas λέει:

    ΧάχΧάχα καλή ερώτηση…….
    Η ανελ είναι Μάλλον ένα παροδικό Αναλώσιμο φαινόμενο, οι οποίοι λειτουργούν ώστε ψηφοφόροι να μην πάνε σε ακραία σχήματα. Εννοείτε ότι εφαρμόζουν πιστά τη Συμφωνία της χώρας με τους δανειστές της.

    ……για να βρούμε ποιοι είναι από πίσω μήπως να βρούμε τους χρηματοδότες τους;……..μήπως η ελληνική εκκλησία;……κάτι σε εφοπλιστικό κεφάλαιο;………..από τη μικρή εμπειρία μέχρι τώρα έχω καταλάβει ότι σχεδόν τίποτα δεν είναι ανεξέλεγκτο, ελέγχεται από κάποια κέντρα…….μήπως σπεύδουν κάθε τόσο στην βασιλίσσης σοφίας για εντολές;……..έχε υπόψη σου ότι έχουν τρέξει και κάτι ψιλά εξοπλιστικά προγραμματακια με Αμερικανούς…..σε λαθρεμπόρους δεν λένε όχι ίσα ίσα που λειτουργούν και ως σκυλιά για άλλα λαθρεμπόρους…….α κι έχουν και αστέρι υπουργό τουρισμού πρώην μοντέλο , η οποία έπιασε το ρεκόρ αφίξεων τουριστών στη χώρα μας…….ίσως κι άλλα πολλά….

  20. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Αν η κότα έκανε το αυγό και το αυγό είναι χαζό,πού θα αναζητήσουμε ευθύνες;
    Στην κότα,ή στο αυγό;
    Λογικά η κότα ως πρόγονος φέρει ακέραιες ευθύνες που το αυγό,ο απόγονός της δηλαδή,είναι νοητικά περιορισμένο.

    Δεν είναι λογικά αποδεκτό να βγαίνουν οι απόγονοι ελαττωματικοί,προβληματικοί, καθυστερημένοι και να μην ευθύνονται οι πρόγονοι για αυτήν την εξέλιξη.

    Υπάρχει βέβαια σοβαρή πιθανότητα να μην φταίνε οι πρόγονοι των απογόνων,αλλά να φταίνε οι πρόγονοι των προγόνων…

    Δηλαδή πιασ’τ’ αυγό και κούρευ’το.

    Ο θάνατός σου η ζωή μου είναι το έργο στον πλανήτη . Ζούγκλα κανονική.
    Και όλοι συμμετέχουμε σε αυτό το έργο, θέλουμε δεν θέλουμε.
    Ο ένας τρώει τον άλλον.Κυριολεκτικά ή μεταφορικά, συνειδητά ή ασυνείδητα.
    Δεν είμαστε κακοί αλλά ο σκηνοθέτης δεν μας θέλει καλούς.
    Δεν θα κόψει τα απαιτούμενα εισιτήρια η ταινία,δεν θα πιάσει το στόχο.
    Υπάρχουν παραγωγοί, επενδυτές από πίσω που δεν αστειεύονται.
    Ακόμη και αυτοί φοβούνται μην χάσουν τα κεφάλαιά τους.
    Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από τον φόβο.

    Όλοι φοβούνται μην χάσουν αυτά που έχουν.
    Έναν πλανήτη,δέκα σπίτια,μια καλύβα, ένα κομμάτι ψωμί…
    Ο πούστης ο φόβος.
    Αυτός φταίει για όλα,πάνω σε αυτόν είναι στημένο το έργο,για αυτό έχει και τέτοια επιτυχία.

    Φυλές, φατρίες, έθνη, αδελφότητες,αριστεροί, δεξιοί, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, φτωχοί, πλούσιοι,βολεμένοι, πεινασμένοι,ολυμπιακοί, παναθηναϊκοί (εξαιρούνται οι αεκτζηδες), όλοι εναντίον όλων.
    Ο ένας φοβάται τον άλλον.
    Μη του την κάνει,μη του τη φέρει,μη τον κοροϊδέψει,μη τον κλέψει,μη τον χτυπήσει,μη τον πουλήσει,μη του κάνει κακό…

    Δεν βγαίνει άκρη και αυτή η πουτάνα η Αριάδνη​ έχει από τότε να φανεί…

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    A ωραία, βλέπω έχεις απαντήσεις για όλα. Για πες μου λοιπόν, τι διαφορά έχει η ελληνική ελίτ από τους νταβατζήδες; Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι ταυτίζονται αυτά τα δύο, όπως πιστεύω οτι ο λαός αναγορεύει σε ελίτ τους γαμιάδες του.

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Όπως λέει κι ένας τοίχος, ο φόβος είναι θηλιά στο λαιμό.

  23. Ο/Η koreas λέει:

    Kαλημεραααααααα σε Ολους τους Ενωσίτες απανταχου της γης……

    @ steven
    Sorry που δεν διαβαζω τα μηνυματα αργα. απλα πεφτω πολυ νωρίς για ύπνο γιατί ξεκινώ πολύ πρωί την ημέρα μου….δυστυχως δεν έχω απαντήσεις σχεδόν για τίποτα….τελώ εν πλήρη άγνοια………κι εγώ ερωτήσεις έχω, χαζο-υποθέσεις κάνω, φανταζομαι μέσα στην αγνοια μου πως μπορεί να λειτουργούν τα πράγματα…….σε αυτα που σου απαντω αυτοσχεδιάζω πηγαίνοντας γυρεύοντας εκείνη τη σιγμή……

    στο ερωτημα σου “Για πες μου λοιπόν, τι διαφορά έχει η ελληνική ελίτ από τους νταβατζήδες; Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι ταυτίζονται αυτά τα δύο, όπως πιστεύω οτι ο λαός αναγορεύει σε ελίτ τους γαμιάδες του”…….μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου γράψω……..

    @ Τάκης
    συνονόματε (εγώ Τάκης από Παναγιώτης)

    με βρίσκει απόλύτως σύμφωνο το σχόλιο σου…….οι φοβοι-μεγαλοι υποθεση……αν τους διαχειριστείς σωστά, μεγαλουργείς……αν σε κερδίσουν, βράστα…….κέντησες

  24. Ο/Η koreas λέει:

    Primus Inter Pares.

    Πριν ο μέγας στρατηλάτης Αλέξανδρος ξεκίνησε τη φρενήρη προέλαση του από την Πέλλα μέχρι την Ινδίες και τα Ιμαλάια ζήτησε τη συμπαράσταση των τότε ελληνικών πόλεων-κρατών. Οι υπόλοιποι Έλληνες του έδωσαν τη συγκατάθεση τους και την «υποστήριξη» τους ως Primus Inter Pares. Δηλαδή τον αναγνώρισαν ως Πρώτο Μεταξύ Ίσων.
    Έχει σημασία να καταλάβουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν καθόλου τυχαίο φαινόμενο. Πέρα από την εκπληκτική του παιδεία, το υψηλό πολιτισμικό του επίπεδο ήταν κι ένας απίστευτος στρατηλάτης, ηγέτης, άνθρωπος. Πέρα από όλα αυτά είχε και τα κουμπούρια με την πλευρά του, την πανίσχυρη τότε Μακεδονική Φάλαγγα. Παρόλα αυτά οι υπόλοιποι Έλληνες αν και γνώριζαν ότι μπορεί να τους συντρίψει δεν του έδωσαν κανένα όρκο υποτέλειας. Απλά τον αναγνώριζαν σαν πρώτο μεταξύ ίσων. Δείγμα της κουλτούρας και των ηθών του Ελληνικού κόσμου της εποχής.

    Όταν με το καλό κατακτούσε την τότε ανατολή, προσέρχονταν οι τότε «ελίτ» – θρησκευτικές, τοπικοί άρχοντες, γραφειοκρατία, μεγαλοτσιφλικάδες, βασιλιάδες, νταβατζήδες, κ.τ.λ. των διάφορων φυλών της ανατολής, τον προσκυνούσαν, του δήλωναν πλήρη υποταγή, του έφερναν δώρα, και καθόντουσαν με το επιτελείο του να συζητήσουν για την επόμενη μέρα. Εκεί του ζητούσαν να είναι φιλεύσπλαχνος μαζί τους και τον συμβούλευαν για το πώς διοικούνται οι λαοί της ανατολής.

    Απαίτησαν να μπαίνει στις πόλεις τους ενώ θα τον σηκώνουν στα χέρια και θα τον προσκυνούν και του ζήτησαν να τον ανακηρύξουν υιό του Θεού και διάφορα άλλα ανατολίτικά το οποίο όλα δήλωναν πλήρη υποταγή του λαού στο καινούριο «Υιό του Θεού».

    Αυτός και το επιτελείο του σάστισαν ευχάριστα μόλις διαπίστωσαν πόσο εύκολα διοικούνταν οι λαοί της Ανατολής σε σχέση με τις πόλεις των Αρχαίων Ελλήνων. Περίμεναν να βρουν διοικητικές δομές οι οποίες θα είναι απαιτητικές, οι οποίες θα τους ζορίσουν και θα δυσκολευτούν να τις διοικήσουν. Έτσι από το «Πρώτος Μεταξύ Ίσων» του Ορθολογισμού και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος οδηγήθηκε στο ο «Υιός του μεγάλου Θεού της δημιουργίας, Άμωνα», ο Σικαντέρ για τους Πέρσες, ο Ισκαντάρ για τους Αραβες, ο Δουλ-Καρνειν (ο Δίκερος Βασιλιάς) για το Κοράνι, ο Υιος του Άμωνα για τους Αιγύπτιους.

    Το αποτέλεσμα ήταν ότι για τους πολυπληθείς λαούς της Ανατολής να μην αλλάξει σχεδόν τίποτα. Δημιουργήθηκε όμως μια ιεραρχική εξουσία της οποίας το πρώτο επάνω σκαλί ήταν οι «Μακεδόνες», στο επόμενο οι άμεσοι τους συνεργάτες, και από εκεί και κάτω οι προηγούμενες μορφές εξουσίας που υπήρχαν και πριν την έλευση του Αλεξάνδρου. Οι αλεξανδρινοί δημιούργησαν τα κέντρα εξουσίας τους, δημιούργησαν σημεία ελληνιστικής εκπαίδευσης (τα αντίστοιχα Harvard) απ΄όπου έβγαιναν οι γραφειοκράτες τους οποίους είχαν ανάγκη, οι φιλόσοφοι, οι στρατιωτικοί, οι έμποροι, οι καπεταναίοι, οι αυλικοί, οι μουσικοί, οι πνευματικοί άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων που μπορούσε να καταναλώσει η τότε εποχή.

    Νομίζεις όμως ότι για τον πολύ λαό άλλαξε κάτι; Ο πολύ πολύς λαός παρέμεινε να κυβερνιέται με τις προκαταλήψεις, τις δεισιδαιμονίες, το ιερατείο, τη φωτιά, το τσεκούρι, το χρέος, τα ήθη, τα έθιμα, και το ράβε ξήλωνε, απλά προστέθηκε στις καθημερινές του προσευχές Ο καινούριος Υιός Του Θεού, ο καινούριος Μεσσίας για τον οποίο η λαϊκοί μύθοι και οι ιστορίες που αναπτύχθηκαν στη λαϊκή σοφία είναι αμετρητες και χαρακτηριστικες.

    Κάνοντας την αναγωγή στη σημερινή εποχή και στο ερώτημα σου:
    «Για πες μου λοιπόν, τι διαφορά έχει η ελληνική ελίτ από τους νταβατζήδες; Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι ταυτίζονται αυτά τα δύο, όπως πιστεύω οτι ο λαός αναγορεύει σε ελίτ τους γαμιάδες του»
    Μιλάμε για το τμήμα της ιεραρχίας της εξουσίας που βλέπουμε εμείς κι έχει να κάνει με το σύγχρονο «ιερατείο», κοτσαμπάσηδες-νταβατζίδες , της εποχής του Υιού του Άμωνα σε μια περιοχή που δεν είναι ακριβώς ανατολή αλλά μια μήξη αυτής.

    Αυτά,…….τελειώνω κάποια πραγματάκια κι ετοιμάζομαι να ταξιδέψω για τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ………..ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ…………….ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑ…….