Αναπτυξη ξανα

Το post ξεκινα απο το  αρθρο του Γ.Παπαδόπουλου- Τετράδη στο Liberal.gr Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017:

Η βάση της οικονομίας είναι τράπεζες για να δανείζουν, επιχειρήσεις για να επενδύουν και πολίτες να καταναλώνουν. Σ αυτή την οικονομία ζούμε, αυτοί είναι οι όροι. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους και όλες μαζί δεν αξίζουν σήμερα περισσότερο από 3 δις ευρώ! Επιπλέον, η ρευστότητά τους δεν ξεπερνάει τα 8 δις με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς. Για να κουνηθεί η οικονομία χρειάζεται τραπεζικό δανεισμό. Οι τράπεζες σήμερα είναι ανήμπορες γι αυτό.

Σ αυτά τα πραγματικά περιστατικά προστέθηκε χτες η πολλοστή μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που έχασε σε μια βδομάδα 100 μονάδες, καταλήγοντας στις 742,49 και θύματα πάλι τις τράπεζες, που έχασαν πάνω από 15% (Πειραιώς και Eurobank) μέχρι 13,24% η Attika και πάνω από 8% η Εθνική και η Alpha. Οι ξένοι πουλάνε.

Σ αυτό το καταστροφικό τοπίο, δύο ακόμα μεγάλες εταιρίες ανακοίνωσαν χτες τη «φυγή» τους από την Ελλάδα που … αγαπάει τις επενδύσεις:

Η πρώην Nestle και νυν FRONERI HELLAS, που φτιάχνει κυρίως παγωτά και καλύπτει μεγάλο μέρος της αγοράς, ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο στον Ταύρο με 105 εργαζόμενους και «επαναπροσδιορίζει την οργάνωση και τον τρόπο παρουσίας της στην ελληνική αγορά». Κοινώς, άντε γειά. (σ.σ Η εταιρεια δεν εφυγε απο την Ελλαδα αλλα ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ στη Βουλγαρια)

Χτες επίσης, η Unilever Hellas ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει τα ελαιόλαδά της ( Άλτις, Ελάνθη και Solon) μαζί με το εμβληματικό εργοστάσιο της οδού Πειραιώς. Και να «επαναξιολογήσει τις στρατηγικές επιλογές της».

Προηγήθηκε την Παρασκευή η επίσημη ανακοίνωση του Κατάρ για την απόσυρσή του από τις επενδύσεις σε Οξιά και Ζάκυνθο με ευθείες βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης ότι στην πραγματικότητα όχι απλώς «δεν θέλει επενδύσεις» αλλά ότι «είναι εχθρός τους».

Επιπλέον, το Al Jazeera που είναι το μάτι και το αυτί του αραβικού κόσμου, έλουσε στην κυριολεξία την ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι μοιράζει fake news, καταλήγοντας ότι η ελληνική οικονομική επιτυχία που προβάλει ο κ Τσίπρας «θα ήταν ξεκαρδιστικό ανέκδοτο αν δεν αφορούσε μια τόσο σοβαρή κατάσταση»!

Επάνω σε όλα αυτά ήρθε η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου των αρχαιολόγων, που με επιθετικό ύφος και ισχυρά νομικά επιχειρήματα ξεκαθαρίζουν ότι η επένδυση του Ελληνικού δεν θα αρχίσει αν δεν κηρυχθεί αρχαιολογικός όλος ο χώρος! Σ αυτή την κατάσταση που είναι για γέλια και για κλάματα η ελληνική κυβέρνηση, οι Έλληνες πολίτες, ο Γερούν Ντάισενμπλουμ και οι υπόλοιποι της ΕΕ και της τρόικας προσδοκούν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές σε 11 μήνες και θα βρει πρόθυμα κεφάλαια να τη δανείσουν! Την ώρα που τα κεφάλαια που είναι ήδη εδώ το βάζουν στα πόδια!

Να τη δανείσουν οι αγορές με ποια εγγύηση ότι θα πάρουν τα λεφτά πίσω; Τι παράγει και τι θα παράγει η ελληνική οικονομία μ αυτή τη νοοτροπία για να βγάλει τα χρωστούμενα; Καμμένους και Καρανίκες;

 

 

Οι επενδυσεις αποτελουνται απο μερικα βασικα πραγματα:

  • Κανεις ενα business plan το οποιο σου δειχνει το κοστος της δουλειας. Υπολογιζεις δηλαδη τι θα σου κοστισει τυχον σε αγορες/ενοικια γης και εγκαταστασεων, τι θα κοστισει το set up (το στησιμο σε εξοπλισμο και προσωπικο), τι θα κοστισει σε ενα βαθος χρονου π.χ 5/10 ετων σε λειτουργια, φορους, μισθους, μεταφορες κλπ
  • Με βαση αυτο το plan αναζητεις κεφαλαια. Ιδια η μεσω δανεισμου τραπεζης και με τι κοστος χρηματος.
  • Κοιτας ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, δηλαδη με ποιους θα εχεις συναλλαγες, ποσο αξιοποιστοι ειναι και τι μπορεις να περιμενεις.
  • Το ΒΑΣΙΚΟ: Κοιτας το λεγωμενο ROI (Return On Investment) δηλαδη ποτε θα παρεις πισω τα χρηματα σου και ποτε οπως και ποσο ΚΕΡΔΟΣ θα εχεις.
  • Υπολογιζεις ΟΛΑ αυτα και αποφασιζεις αν αξιζει το ρισκο (Risk Management) να κανεις τη δουλεια η αν αυτα τα κεφαλαια (μαζι με το χρονο-προσπαθεια- resources κλπ) μπορεις να τα χρησιμοποιησεις αλλου ειτε για την ιδια δουλεια, ειτε για κατι εντελως διαφορετικο, χαμηλοτερου ρισκου η ακομη και μηδενικου με μικροτερη αλλα ασφαλεστερη αποδοση (π.χ να μπεις σε μετοχες-ομολογα κλπ)
  • Κοιτας τελος αυτη η δουλεια ΤΙ ΑΛΛΟ μπορει να σου φερει παραλληλα η στο μελλον.

Aυτο σε χονδρικες γραμμες λεγεται επενδυσεις και κατα συνεπεια αναπτυξη.

Στην Ελλαδα του Αλιεξη ξεκινας  και δεν γνωριζεις το βασικο που ειναι τι κοστος θα εχεις. Σημερα ο φορος ειναι Χ αυριο ειναι 2Χ και μεθαυριο 3Χ, αναλογα στο ποσα λειπουν απο το ‘κρατος’ που πρεπει να ταισει το κομματικο στρατο του δηλαδη τους ΔΥ και τους 45αρηδες ‘συνταξιουχους’. Μετα πας στο δευτερο που επι Αλιεξη απλα δεν υπαρχει: οι τραπεζες ΕΚΛΕΙΣΑΝ πριν 2,5 χρονια και ουδεις πλεον συζητα ΑΝ (οχι ποτε αλλα ΑΝ) ξανα-ανοιξουν ποτε, οσο ειναι αυτοι οι τυποι στην εξουσια. Αν αυριο ενας τρελλος εχει π.χ 10-20-50εκκ ευρω σε μια τραπεζα (λεμε ενα απλο παραδειγμα) ΔΕΝ μπορει να τα κανει οτι θελει αυτος αλλα οτι τον αφηνει το Τσακαλωτο.  ΔΕΝ μπορει π.χ να βαλει ΣΥΝ-δικαιουχο το παιδι ΤΟΥ στα λεφτα ΤΟΥ αλλα μπορει να ‘επενδυσει’ στην Ελλαδα.. Οι τραπεζες (το ειπα σε σχολιο) εχουν γινει γκισε του δημοσιου και το ΜΟΝΟ που κανουν ειναι να εισπραττουν λογαρισμους  ρευμα-νερο-τηλεφωνο και φυσικα φορους. Δεν κανουν ΤΙΠΟΤΕ αλλο και σιγουρα δεν επιτελουν το σκοπο τους δηλαδη να πουλανε χρημα με ενα επιτοκιο λογικο για να βγαζουν κερδος αλλα παραλληλα να ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ και να κινουν κεφαλαια στην αγορα.

ΑΝ βρεθει κανας παλαβιαρης να στησει κανα μαγαζι (μονο τον Παπαστρατο ειδα- δηλαδη τη Phillip Morris που ειχε παρει την αποφαση ΠΡΙΝ τη λαιλαπα της ΠΦΦ) κοιτας με ποιους εχει να κανει και ετοιμαζεται να σαλταρει απο τα παραθυρα: Τσιπρας, Τσακαλωτος, Κουρουπλης, Φλαμπουραρης, Πολλακης, Σταθακης, Καμμενος και φυσικα Καρανικας που σε στελνει στα τσακιδια. Ανθρωποι που λεμε μονιμα ΨΕΜΜΑΤΑ και δεν εχουν καμμια αξιοπιστια οχι τι θα κανουν σε 5 χρονια αλλα τι θα λενε το απογευμα με το πιο πιθανο να ειναι η να σε βγαλουν τρελλο η να κανουν ακριβως τα αντιθετα απο αυτα που σε διαβεβαιωναν το πρωι. Μια ματια στο νομοσχεδιο-αρθρο 81+82 για τη γηπεδο της ΑΕΚ (μιας και μιλαμε γι αυτη εδω μεσα) θα σας πεισει: ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ μιλαγε υπερ και διαβεβαιωνε τους παντες το πρωι οτι ολα ειναι οκ και το μεσημερι ψηφισε ΚΑΤΑ! (Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν τα άρθρα 81 και 82 υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ. Κατά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, αυτο στις 30/07/2014). Μετα και μεχρι να φτασουμε στην αδεια ο ΤΣΥΡΙΖΑ το γυρισε σε υπερΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ και μαλιστα παρεκαμψε τον (τοτε) μπροσταρη του ΑΒ για να γινει η δουλεια νομιμα! Αντε τωρα να εισαι Αγγλος-Αμερικανος-Γαλλος, να μην εχεις ενα Μελλισανιδη στο πλευρο σου και να περιμενεις να βγαλεις ακρη με το Σκουρλετη..επι 3 χρονια και να μη τα βροντηξεις, να τους στειλεις στη Βενεζουελα και να πας στη Βουλγαρια-Κυπρο να κανεις τη δουλεια σου ΑΜΕΣΑ.

Οι πολυεθνικες ειναι μαγαζια κυριοι. Τα μαγαζια υπαρχουν για να παραγουν κερδος για τους μετοχους τους και οχι για να περνανε την ωρα τους η να δουλευουν για τη ψυχη των κοπριτων που θελουν να αραζουν στις καρεκλες και να εισπραττουν. Εχουν και τις υποδομες αλλα και την ευελιξια να αποφασιζουν ΠΟΥ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ θα κινηθουν- γι αυτο λεγωνται πολυεθνικες δηλαδη δρουν σε πολλα μερη και οχι μονο σε ενα.

Οταν λοιπον βλεπουν μια χωρα που εχει 29% φορο και αλλο 29% ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ προκαταβολη πανε με το καλημερα στο 58% ΦΟΡΟ, οταν βλεπουν εισφορες 44%, φορους αλληλεγγυης, ξαφνικα ΕΝΦΙΑ στα ακινητα τους, φορους μεχρι και στην επικοινωνια τους και τις μεταφορες τους, οταν βλεπουν το ΦΠΑ να ειναι στο 24% στη παραγωγη στις πρωτες υλες και φυσικα στο προιον τους, θα κοιταξουν να πανε καπου που ολα αυτα απλα δεν υπαρχουν. Οταν βλεπουν οτι το ελληνικο δημοσιο ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ τις επιστροφες φορων και ΦΠΑ με τα νεα, οταν βλεπουν οτι εχουν φαει φεσι μεχρι το λαιμο απο το κρατος θα πανε σε ενα μερος που θα κανουν τη δουλεια τους. Στο Λονδινο εχω επιστροφη φορου στο τριμηνο για ΦΠΑ και οταν λεω εχω εννοω ΕΧΩ, τα λεφτα ΜΠΑΙΝΟΥΝ στον λογαριασμο της εταιρειας και Ω ΝΑΙ ΘΑΥΜΑ, μπορω να τα κανω ΟΤΙ ΘΕΛΩ, μεχρι και να παιζω στο καζινο σαν την υπουργαρα μας χιλιαδες λιρες.

Γιατι να κατσει η ΦΑΓΕ στην Ελλαδα? Για να φτιαξει ενα εργοστασιο 100εκκ που θελει στο Λουξεμβουργο πληρωσε 15% ΦΠΑ και την Ελλαδα ηθελε 24%. Μονο απο εκει γλυτωσε 9εκκ ευρω. Μονο απο το εργοστασιο! ΕΝΝΙΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ μαλλον δεν εχουμε καταλαβει τι σημαινει ακριβως μιας και τα ΔΙΣ τα εχουμε κανει στραγαλια. Ας σκεφτουμε λιγο τι ειναι 9εκκ ευρω, ποσο κοπο χρονο και δουλεια θελουν να περισσεψουν και ΑΝ. Τι να κατσει να κανει ο (καθε) Φιλλιπου εδω που πληρωνει 24% ΦΠΑ σε ολα μεχρι να γινει το προιον του και φτανει να ειναι ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ στο ραφι του Ολλανδου του Βελγου του Γαλλου που μονο απο τη πρωτη υλη (γαλα) εχει σχεδον 50% φθηνοτερη τιμη?  Οταν βαζεις στο παραγωγο γαλακτος 24% φορο σε ολα (τροφες-επεξεργασια-μεταφορες) ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ θα μπορεσει να βγαλει ανταγωνιστικο προιον, να πουλησει και το τελος ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ?

Εχει η καθε Nestle-Uniliver κλπ προβλημα να πει τα κλεινω και παω 500χλμ παραπανω στη Βουλγαρια με 10% αντι γι 80% φορο και κοψτε το λαιμο σας? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ και εγω το ιδιο εκανα και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Υποχρεωση σε κανενα δεν εχω να τον τρεφω επειδη αποφασισε να ειναι τεμπελης και να περιμενει απο τους αλλους.

Ολα αυτα ειναι αλυσιδα, γι αυτο εφτασε η Ελλαδα να μη παραγει τιποτε και ας ειναι καλα η νοοτροπια του 81 του επαναστατη και του τσαμπα ολα που συνεχιζεται κανονικα απο τα τοτε. Οταν εχεις ΑΥΤΗ τη νοοτροπια 50 γατονια θα μοιρασουν τη πιττα και θα γινουν ‘τομεαρχες’ σε οτι εχει απομεινει: ενεργεια, real estate, επικοινωνιες, commodities ειναι οι πυλωνες κοιταξτε πως ειναι μοιρασμενη η πιττα αναλογα στους μεγιστανες.

500 πετρeλαιοκηλιδες να γινουν, φωτια να παρει ολη η ελλαδα, καζινο να το κανουμε ολο το μαγαζι αν δεν αλλαξει ο τροπος σκεψης του κοσμου δεν υπαρχει σωτηρια. Θα τρεχουν πισω απο το εξυγιαντη Μελλισανιδη, τον επενδυτη Βαγγελα, τον ΜΠΑΟΚΑΡΑ Ιβαν και αλλους 10-20-50 αναλογους τυπους (σε ολα τα business sectors) που πουλανε σανο για να ευχαριστιεται το ποπολο που ‘νικησαν’ λες και ειναι συναιτεροι στα κερδη.

Η φωτο ειναι απο τα γραφεια του ΚΚΕ εν ετη 2017. Ανεμιζει η σημαια ενος κρατους που εχει διαλυθει πριν 19 χρονια και τα σφυροδρεπανα υπαρχουν κανονικα ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ. Απο εκει αλλωστε εχει βγει και ολη αυτη η ΚΑΣΤΑ που μας αναπτυσσει..

Καλημερα σας

 

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

29 Responses to Αναπτυξη ξανα

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ALL

    Στην Ελλαδα ειχα ενα ‘μαγαζι’ που ΠΟΤΕ δε πηρε δανειο ΠΟΤΕ και δεν χρωσταγε ουτε ενα ευρω σε κανενα. ΟΛΑ ηταν με δικα μας λεφτα, ΟΛΑ πληρωνωνταν κανονικα στην ωρα τους. Οταν το 2015 ζητησαμε Factoring με τιμολογια σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, δηλαδη 100% εγγυημενα και ασφαλισμενα η αιτηση μας απλα πηγε στο καλαθι των αχρηστων. Το ιδιο εγινε και το 2016.

    Το 2017 στο Λονδινο πλεον η ΙΔΙΑ αιτηση εγκριθηκε μεσα σε 10 μερες για νεοσυστατη!!! εταιρεια, χωρις δηλαδη χρηματοοικονομικο ιστορικο απο την Lloyds η οποια εχει ηδη αρχισει να ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ τις προμηθειες της χρηματοδοτησης και ΗΔΗ συζηταμε ενα νεο πλανο επεκτασης σε ενα project που κοιταμε με το νεο χρονο πανευρωπαικα.

    Βεβαια στη Lloyds ειναι γατακια μπροστα στους Ελληνες ‘τραπεζιτες’ και δε καθωνται να ασχολουνται ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΛΕΦΤΑ με το καθε απιθανο τροπο ουτε εχουν κανει τη τραπεζα μηχανισμο εισπραξης λογαριασμων ΔΕΚΟ.

    Απο την αλλη οι Lloyds ειναι και 252 χρονια τραπεζα και δεν κοιταει να ‘ζει’ απο ανακεφαλαιοποιήσεις καθε τρεις και λιγο, οταν δηλαδη τα κανει ΣΚΑΤΑ καθε χρονο.

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Το όνειρο τους είναι το δελτίο. Τι δεν καταλαβαίνεις, τι δεν καταλαβαίνω, τι δεν καταλαβαίνουν. Στη χώρα πρέπει εφαρμοστεί κομουνισμός για να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο μια και καλή. Να πάν όλοι και να σιτιστούν με τα κουπόνια, να πάρουν ψωμί όχι ολόκληρο αλλά μια φέτα μπας και βάλουν μυαλό οι Έλληνες. Άντε γιατί έχουν κουράσει όλοι και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Savvi
    Το λεγωμενο ‘πουτανα ολα’? Μα το καναμε αυτο αρχες του 2015 και ειδαμε τι μας εβγαλε.
    Θα τη πληρωσει ο κοσμος για 10% κουμουνια?
    Λαμογια υπαρχουν παντου, ολοκληρες αυτοκρατορειες με πρωτους τους Αγγλους εγιναν ετσι. Αλλα κανε και κατι αλλο, περασαν τα χρονια αλλαξε ο κοσμος 2017 εχουμε η επανασταση εγινε το 1917 και ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΝΤΟΥ.
    Ειναι δυνατον εν ετη 2017 για να στειλεις ενα εμβασμα να πρεπει να πας 500 χαρτια στη τραπεζα και να πληρωνεις και 60 ευρω ‘εξεταστρα’ ανα εμβασμα?
    Εχουμε γυρισει στο 1970 σε λιγο θα μας πουν να βαλουμε και τελεξ και φαξ παλι η να φτιαχνουμε καρτελλες και να βαζουμε λογιστες με ‘μανικια’ να μη λερωνωνται απο το μελανι που θα γραφουν με φτερο. ΕΛΕΟΣ πλεον με τη μπουρδα.

    Η Φασιστερα επελεγει για να περασει 10 πραγματα που αλλιως θα ειχε καει οχι η Αθηνα αλλα η Ελλαδα αμα τα εκανε οποιοσδηποτε αλλος. ΟΚ τα περασε ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ τωρα μπας και στριψουμε ως χωρα.
    Νισαφι με την αξιοπρεπεια και τη σαχλαμαρα τα πουλησαν ΟΛΑ δεν εμεινε τιποτε. Και οτι δεν εχει πουληθει π.χ ενεργεια εχει δρομολογηθει να γινει στην επομενη πενταετια.

    Ειναι πιο γατες οι Αγγλοι η μηπως οι Κυπριοι? Ασε τους Αγγλους, οι Κυπριοι οι Λετονοι ειναι πιο γατες απο μας?
    Ποσο βολεμα και αραγμα πλεον?

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μπορουμε βεβαια να κανουμε και αυτο:

    Let’s pretend we scored a goal – Tottenham Hotspur away fans 4-0 at Liverpool

    https://www.youtube.com/watch?v=8PpJBR_rQJk

    Για να δουμε απλα πως αντιλαμβανωνται τη μπαλλα στο νησι. Οι τυποι τρωνε 4 και κανουν χαβαλε..

    Αν νομιζεις οτι ειναι οι μοναδικοι κοιτα και αυτο:
    Liverpool 3-0 Aston Villa – “Let’s pretend we scored a goal”

    https://www.youtube.com/watch?v=FZnYloe5rhw

    Aυτοι τρωνε μονο 3..

    Αντε τωρα να πηγαινεις για πρωταθλημα να τρως 4 και να μη καει το ΟΑΚΑ (οπως προχθες π.χ)…

    Αλλα πραγματα αλλη νοοτροπια. Που ΟΣΟ και να την εξηγησω εδω-προσπαθω- παντα θα υπαρχουν καποιοι ανοητοι που θα λενε:παρατα μας με τη Liverpool δε μας ενδιαφερει ΦΕΛΕ. Φυσικα δεν ενδιαφερει, εμεις αλλωστε ‘ξερουμε’ καλυτερα.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλησπέρα snitch

    Μην έχουμε αυταπάτες , η Ελλάδα δε θέλει και δεν πρόκειται να έρθουν επενδύσεις. Με εξαίρεση πάντα βεβαια τον τουρισμο, ο οποίος όμως δεν παράγει θέσεις εργασίας υψηλών αμοιβών.

    Όποτε από τη στιγμή που δε θα γίνουν επενδύσεις , πάμε στην επόμενη μορφή είτε δηλαδή επενδύσεις υψηλού ρίσκου ( στα όρια της νομιμότητας, υψηλό ρίσκο συνοδεύεται και από υψηλή απόδοση, κοράκια κοινώς ) είτε εκμεταλλεύσεις (πχ…..Δώσε μου το ελληνικό να φτιάξω καφετερίες και να τις εκμεταλλευομαι).

    Τα παραπάνω είναι νομοτελειακά και έχουν να κάνουν με όλες τις ελληνικες κυβέρνησεις, όπως τις έχουμε γνωρίσει τα τελευταία 45 χρόνια. Αν υπάρξει μια κυβέρνηση πραγματικά αρχιδατη τότε ίσως τα πραγματα αλλαξουν σε ένα βάθος χρόνου.

    Είπες κάπου ότι η βρετανική κυριαρχία ξεκίνησε με λαμογια. Δε ξέρω αν αναφέρεσαι κάπου συγκεκριμένα, να σου πω όμως ότι όντως μεγιστοποιήθηκε η βρετανική κυριαρχία από 2 κινήσεις του στέμματος: η 1 ήταν η κατάργηση της δουλείας ( ναι σωστά ακούς) και η 2 ήταν η μετατροπή των απανταχού πειρατών σε συνεργάτες κουρσάρους με την άδεια του στέμματος.

    Είναι μεγάλες ιστορίες και τα 2 αυτά, όμως να ξέρεις όλα σχεδιάστηκαν με μαθηματική ακρίβεια και πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα μας.

    Η πιο μεγάλη τους μαγκιά όμως είναι ότι το βρετανικό κράτος και κυρίως το βρετανικό ναυτικό κράτησε για τον εαυτό του στο 100 τις 100 το μονοπολειο της βίας. Δεν το παραχώρησε ποτέ σε ιδιώτες , ούτε το μοιράστηκε με επιχειρηματίες , ούτε στηρίχτηκε από πολυεθνικά μονοπώλια.

    Δεν ξέρω αν γινομαι κατανοητος. Το βρετανικό ναυτικό είπε στα πάσης φύσεως συμφέροντα και μονοπωλια, ότι μάγκες μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε άλλα ποτέ δε θα μπορείτε να ασκήσετε βία. Τα κουμπούρια δηλαδή θα είναι αποκλειστικό δικαίωμα του βρετανικού ναυτικού. Είναι ο σπουδαιότερος λόγος που αυτοί οι άνθρωποι και οι μετέπειτα αμερικανοί κυβερνούν και θα κυβερνουν τον πλανήτη .

    Βλέπεις καμιά ομοιότητα με το δικό μας κράτος. Μπορεί το κράτος το δικό μας να ασκήσει βία σε κάτι λαθρεμπόρους ή κάτι εκδότες του κωλου ; το αντίθετο πίπες τους κάνουνε όλοι αυτοί οι κολαουζοι. …….

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ας μη πιαοσουμε τι εκαναν οι Αγγλοι γιατι θα γραφουμε καμμια πενατετια και βαλε.
    Αλλωστε η αποψη μου (και για το ποδοσφαιρο εχω πει ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ FA να τελειωνουμε) ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ copy paste την λειτουργια του αγγλικου κρατους ΜΠΑΣ και σε 10 χρονια αρχιζει να ξημερωνει.
    Τωρα τα αλλα ακομη και το καθε Ελληνικο ναι ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
    O τουρισμος ειναι η βιομηχανια που μπρουμε καλημερα να κανουμε?
    οκ φτιαξε υποδομες φτιαξε μαρινες ξενοδοχεα καζινο φτιαξε τα μουσεια σου φτιαξε ετσι το μαγαζι να μαζευεις τουριστες των 300-1000 ευρω την ημερα οχι μπατηρια all inclusive του πενηνταρικου..
    Διαβαζα μια μελετη για τα μουσεια, στη Βρεττανια ο καθε επισκεπτης ξοδευει στα gift shop 15 λιρες στα μουσεια τους. Εγω πχ πηρα ενα βιβλιο εξαιρετικο απο το VA μετα την επισκεψη στους Pink Floyd 35 λιρες.
    Ξερεις το αναλογο ποσο που ειναι στην Ελλαδα με τις 1000 αρχαιοτητες και αξιοθεατα?
    0.02 ΕΥΡΩ. 2 ΛΕΠΤΑ δηλαδη!!!
    Που να ψωνισει βεβαια ο κακομοιρος ο τουριστας οταν το ΠΑΜΕ κλεινει την Ακροπολη, οι υπαλληλοι κανουν απεργια!! και κλεινουν 15 αυγουστου αρχαιολογικους χωρους κι οι μπουτικ εχουν μεσα κατι ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ προιοντα?
    Πηγαμε ΣΚ στην Αιγινα με τη παρεα τελος Αυγουστου. Οδηγησαμε κανα μισαωρο για να φτασουμε στο Ναό της (Αθηνάς) Αφαίας μιας και ηθελαν να τον δουν.
    Ε ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ!! Οι ανθρωποι ειχαν ερθει απο την αλλη μερια της Ευρωπης και τα παιδια απλα ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ να ανοιξουν μια πορτα..λες και κανουν τιποτε αλλο τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.
    Δε βλεπεις τη μπουτικ της ΑΕΚ? Λαμπαδες ειχε βγαλει ο αλλος λες και ειναι αριεπισκοπη παλι καλα που δεν εβαψε και αυγα..Ενα τασακι ομως και μια κουπα (τι πιο απλο?) ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ να βγαλουν, για να ψωνισεις δε ημερα αγωνα πρεπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ πρωτα εισητηριο, οι ανθρωποι δε σκεφτηκαν ΚΑΝ να βαλουν το τσαντηρι-κοντεινερ εκτος γηπεδου..
    Τα μυαλα φταινε τιποτε αλλο. Κανουμε τα απολυτως απαραιτητα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

    ΥΓ. Το καλοκαιρι για να βρεις μαρινα να ανεφοδιασεις πρεπει να κανεις ταμα και πλανο. Σε μια χωρα που ειναι ολο θαλασσα και νησια και επρεπε οι μαρινες να ειναι παραπανω απο τα βενζιναδικα

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κατσαπλιαδες? ΟΚ ετσι κουβεντα δε κανω σορρυ καλη συνεχεια.

    ΥΓ Δεν υπαρχει μονοπωλιακο προιον. Υπαρχει μονοπωλειο δηλαδη ΜΙΑ εταιρεια-οργανισμος εχει το 100% της αγορας- οπως παλια τα σπιρτα ενα πραγμα.
    FYI Η Ελαις ΔΕΝ ειναι μονοπωλειο. Υπαρχει η Μινερβα (79,8εκκ τζιρος). Υπαρχει η Soya Hellas (251,7 εκκ τζιρος) trust me I KNOW τα αφεντικα εκει, που ειναι μαγαζια με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ τζιρους, οπως υπαρχουν και δεκαδες αλλες εταιρειες στο χωρο.Μονοπωλειο σημαινει ΠΟΥΛΑΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ.
    Επισης υπαρχει και το Monopolistic competition αλλα αυτο ειναι αλλο πραγμα τελειως: Μεγάλος αριθμός μικρών επιχειρήσεων, άρα οι αποφάσεις κάθε επιχείρησης δεν επιδρούν στη συμπεριφορά των άλλων.
    Τελος υπαρχει και το καρτελ που ειναι διατηρηση τιμων σε επιπεδα αλλα και μεσω προσφορας-ζητησης.
    Υπαρχουν και αλλα εμπορικα trades αλλα οριακα νομιμα και αλλα παρανομα- οπως το καρτελ.

    ΥΓ 2 Οι κυπριοι α) ας ασχοληθουν με τα δικα τους και ας μας αφησουν στα δικα μας θεματα ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ β) Τα μαρμαρα ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και οχι Κυπριακα αρα το πανο εχει τοση σημασια οσο να σηκωσει η βρωμητζιναλ πανο για τις μουμιες της Αιγυπτου γ) Αυτα ειναι ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ σε αγωνα ποδοσφαιρου αναλογες της σημαιας της μεγαλης Αλβανιας που τοσο μας πειραζουν.
    ΟΡΘΑ η FIFA-UEFA απαγορευει οτιδηποτε μη ποδοσφαιρικο στα παιχνιδια

    Τελος η Βρεττανια μπορει να πτωχευσε οσες φορες θελει αλλα δε θυμαμαι να ξεκινησε 2ΠΠ ουτε να εισεβαλλε στη χωρα μου. Επισης δε θυμαμαι κανενα Βρεττανο ‘καγκελαριο’ η ΥΠΟΙΚ να μου κουναει το δαχτυλο για να μου δωσει τη ‘δοση’ μου.
    Αντθετα θυμαμαι οτι αν δεν ηταν αυτοι να καθαρισουν τους ληστοσυμμοριτες του ΚΚΕ θα ειμουν 50 χρονια σαν την Αλβανια..με τον αναλογο Χοτζα-Ζαχαριαδη και λοιπες προοδευτικες δυναμεις.

  8. Ο/Η Jason λέει:

    Σου δίνω συγχαρητήρια για το “άρθρο”, ειδικά για το 2ο μισό στο οποίο πραγματικά με κέρδισες. Πολλές φορές στεκόμαστε σε γεγονότα και απόψεις, ξεχνώντας την “επιστήμη” (εντός μεγάλων εισαγωγικών, γιατί δε θεωρώ τους βασικούς επενδυτικούς πυλώνες και καμιά βαριά επιστήμη) που κρύβεται πίσω από τα πάντα. Εδώ μπαίνουν και τα περίφημα normative και positive statements, τα οποία έχουν αναμειχθεί όσο δε πάει τα τελευταία χρόνια. Πάντως, θα μπορούσες να έχεις σταματήσει μόνο στα 6 μπούλετς. Αν κάποιος δε μπορεί να οδηγηθεί με απλούς συνειρμούς στα υπόλοιπα…είναι κρίμα.

    Υ.Γ.1 Η λύση είναι μία: ΚΚΕ Ελβετίας, με βασικό αίτημα την αύξηση του εξευτελιστικού κατώτατου μισθού πείνας των 3000 φράγκων. Γι αυτό η ανεργία ειναι σε ιστορικά άλλωστε ποσοστά (2.5%).

    Υ.Γ.2 Σήμερα το βράδυ έχει ομιλία ο Βαρουφάξης στη Ζυρίχη, το “Adults in the Room”. Ειλικρινά λυπάμαι που δεν πρόλαβα να κλείσω θέση…

    Υ.Γ.3 Αύριο πάμε πρώτη θέση E.L. και μετά τσακίζουμε του Μιλανέζους. ΕΥΚΟΛΑ.

    Υ.Γ.4 Σε περιμένω στο Μιλάνο να πανηγυρίσουμε μαζί το μεγάλο διπλό!!!!

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το πρωτο μισο δεν ειναι δικο μου, το λεω αλλωστε πρωτη γραμμη.

    Για το ΚΚΕ Ελβετιας πρωτεινω να γινει Ελβετιας-Δουκατου Λουξεμβουργου να εχουμε και καλους θυρεους στα οικοσημα. Οχι σφυροδρεπανα και μπασκλασαριες.
    Στα γραφεια απ εξω επισης θελω swiss guard κανονικη. Κυριλε πραγματα.

    Για το ΥΓ4, βαζε ιδεες στην αλλη πανω.. μου το ειπε ηδη

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Τι να βάλει ιδέες; Το έχει κανονίσει κιόλας με τημ ολόκληρο από την Ζυρίχη. Άσε που τον περιμένει στο ξενοδοχείο κι ο Λυμπερόπουλος. Του τόχω κανονίσει κι αυτό.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το ξερω με εχει ενημερωσει η αλλη απο Λονδινο- μιλανε σιγα μη περιμεναν εμας- οπως και για τις προσκλησεις στο San Siro.
    Και πολυ καλα κανει διπλα ειναι.
    Το βαλε ιδεες ηταν για την ερωτηση: δε παμε και εμεις πλακα θα εχει..

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Οχι τιποτε αλλο αλλα εσκασε και ο ζελας τη κανονια και παει περιπατο και η ….διπλη αναπλαση στο Γουδι.
    Αλλη μια επενδυση ΣΑΝΟΥ για τα προβατα δηλαδη.
    80ΕΚΚ ΣΑΝΟ- σορρυ ευρω ηθελα να πω- ειχε ο Αλιεξης στη τσεπη και ηταν ετοιμος να τα ριξει για γηπεδο στο ζελα.
    Αμα εισαι large σου τρεχουν απο τις τσεπες και το δειχνεις..
    Επισης ειχε ΗΔΗ προσπερασει καμμια δεκαρια νομους του κρατους και κατι ΣτΕ που εχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ νομοθετησει για το χωρο- δε καταλαβαινει απο τετοια ο μεγας τιμονιερης τα αλλαζει ολα σε μια νυχτα. Ξυνπας το πρωι και απο εκει που ειχες ενα παρκο βλεπεις ενα γηπεδο και τον Μεσι να αλωνιζει παρεα με τον Καβανι. Κατα το σκιζω το μνημονιο με ενα νομο και ενα αρθρο η καταργω τον ΕΝΦΙΑ που ειναι ενας παραλογος φορος.
    Τουλαχιστον εμειναν τα 80εκκ ρουβλια στον λαοπροβλητο γιατι τι να το κανεις πλεον το γηπεδο αμα δεν εχεις κανενα να βαλεις μεσα να παιζει?

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μόνο τη διαιτησία φοβόμαστε. Δεν μίλησαμε, αλλά πρέπει να φύγουν Κουκουλάκης και Δέδες από την ΚΕΔ. Αν δεν φύγουν δεν θα ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα δούμε μπάλα.

    Εμφανιστηκε ο Σαββας! Χαμενος ηταν μετα το τριμπαλλο με υπογλωσσια. Βρωμισε το ΚΑΘΑΡΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ Ελληνικο ποδοσφαιρο μεσα σε 5 αγωνιστικες.. απο το Δεδε που ειναι και …γνωστος σαν ανθρωπος τι κουμασι ειναι!

    Να παιζεις με τη Γιουβεντους, να τρως διμπαλλο, να εχουν και ενα δοκαρι οι αλλοι, να σε σωνει και 2-3 φορες το τερμα, ο αντιπαλος να παιζει χωρις 3-4 βασικους μονο ο Πιανιτς που δεν επαιξε ειναι ολο το μυαλο της Γιουβε, μολις εχεις φαει το δευτερο να αλλαζει πασες πισω απο τη γραμμη να περναει η ωρα και εσυ να θυμασαι τον…. Δεδε.

    Δωσε ΠΟΝΟ Μελ..

    Φτιαξτε ομαδα (με το Τακη το προπονηταρα που επαιζε 6-4-0 με τον Εμενικε CF να μαρκαρει 10 μετρα ΚΑΤΩ απο τη σεντρα) να νικας τους διαιτητες. Αυτο δε μας λεγατε τοσα χρονια?

    Ο Γαυρος επαιξε καλα χτες δηλαδη ΣΟΥΠΕΡ ταμπουρι για να μη διασυρθει. Τετοιο ταμπουρι με 11 παικτες πισω απο τη σεντρα και τη μπαλλα εχουμε να δουμε απο τις πορειες του ΚΕΦΤΕ τοτε που ο Ντρογμπα και ο Μιλιτο αναλογα επαιζαν αμυντικα χαφ. Αλλα ο σερ Τακης επρεπε καπως να παρουσιαστει ως ο λογικος μεσσιας που αξιοποιει το ροστερ που ο προεδρος εχει φερει και αλλα τετοια γραφικα για τους αναλυτες τυπου Καισαρη και Τσαρλυ του εικοσαρικου.
    Το οτι εν ετη 2017 φερνουμε ΤΕΤΑΡΤΗ φορα τον Λεμονη!!! και πανηγυριζουμε που δεν φαγαμε 3αρα ως συνηθως αλλα μονο 2 απο την μιση Γιουβε μιας και ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ: Ντε Σιλιο- Μπενατια-Πιανιτς και ο Ιγκου μπηκε στο 60′ ειναι πραγματα που ο μεσος γαυρος τα θεωρει φυσιολογικα. Ειναι ο ιδιος γαυρος που πανηγυριζε στη κληρωση και μας ελεγαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ οτι τωρα θα δειξουν τη δυναμη τους με γερα ματς..
    Μετα εφαγαν 5 σε 2 ματς και εχουν μηδεν βαθμους στο πατο του ομιλου.

    ΥΓ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ Χασ(ε)ι ειχε γινει Κοσοβαρος λες και οι Κοσοβαροι δεν ειναι ΑΛΒΑΝΟΙ αλλα Νορβηγοι με λιγο μειγμα Φιλανδων.Το Κοσοβο εχει 92% του πληθυσμου του ΑΛΒΑΝΟΥΣ και επισημη γλωσσα τα ΑΛΒΑΝΙΚΑ που μιλαει ΟΛΟΣ ο κοσμος αλλα και τα σερβικα για το 8% των Σερβων. Τωρα ξαφνικα τα ερυθροδερμα μεσα απο Κοσοβαρο τον εκαναν ΑΛΒΑΝΟ-Κοσοβαρο. Σε καμμια εβδομαδα θα φυγει το Κοσοβαρος (ειδικα αμα κανει καμμια νικη ο σερ-Τακης) και θα γινει σκετος ΑΛΒΑΝΟΣ.

    Ειναι κατα το ΣερβοΕλληνας του δικου μας που φυσικα ειναι Βοσνιος 100% μιας και ειναι γεννημενος στο Μοσταρ μια πολη σχεδον στην Αδριατικη πολυ πιο κοντα στη Κροατια και σε αποσταση 320 χλμ απο τη πιο κοντινη πολη της Σερβιας που ειναι η Ζενιτσα.
    Σαν να λεω οτι εγω που ειμαι απο την Αθηνα (και οι 2 γονεις μου) ειμαι Λαρσαιος η να λεει ο Κρητικος οτι ειναι απο την Αιγυπτο και βαλε..
    Σε αντιθεση η Μακαρσκα- η κοντινοτερη μεγαλη πολη της Κροατιας- ειναι μολις 100 χλμ απο το Μοσταρ αλλα μαλλον δε κανει να λεμε οτι ειναι Κροατης μιας και αυτοι ειναι οι ‘κακοι’ ενω οι Σερβοι ‘αδελφια’ ‘ορθοδοξοι’ και ‘καλοι’…

  14. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    άσχετο-σχετικό
    με το δικαστήριο και την απόφαση κατά της ΓΣ της ερασιτεχνικής τι πληροφορίες υπάρχουν; ξέρει κανείς; όχι την απόφαση αλλά κατά πόσο έχει βαρύτητα και κίνδυνο για το έργο

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Χαρη μιλας για την Ελλαδα και τα ελληνικα δικαστηρια ετσι? Που θα φαει μια εφεση και θα εχει δικασιμο οταν θα εχει τελειωσει το γηπεδο μαλλον..
    Το εργο ειναι εργο δεν εχει να κανει με την αποφαση. Αυτη ειναι για το παραχωρητηριο. Που δινει ως ανταλλαγμα της παραχωρησης μια ‘αντιπαροχη’ του γηπεδου μετα απο χρονια.
    Τωρα βεβαια η ΓΣ ηταν λιγο ‘περιεργη’ τα εχουμε πει αυτα παλια πολλες φορες. Καταστατικα ΔΕΝ διαβαστηκαν, ο Μελ ειπε το αμιμητο: ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ? και η ψηφος εγινε δια βοης.. Φυσικα τα μελη της ΕΡΑ δεν ηταν παρωντα παρα 75 ΑΤΟΜΑ.
    Ξερεις κατι στη χωρα που ΔΕΝ ειναι περιεργο?

    Οι αρχαιολογοι χτες πχ ξανα ανεβαλαν την αποφαση για το Ελληνικο. Φυσικα το εργο ΔΕΝ ξεκιναει.
    Ειναι οι επενδυσεις του Αλιεξη που λεγαμε. Τις λεει εξω για να παιρνει τις ‘δοσεις’ και μετα μεσα βαζει τους δικους του να μπλοκαρουν τα παντα.
    ΠΡΟΤΩΤΥΠΟ Ε? Ειναι αλλωστε γνωστο οτι δεκαετιες που λειτουργουσε το Ελληνικο οι πιλοτοι οταν προσγειωνονταν εκαναν μανουβρες για να αποφυγουν τις κολωνες Δωρικου ρυθμου και τους ναους των αρχαιων.

  16. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    άρα αυτοί που πρόσβαλαν την απόφαση δεν είχαν στόχο το έργο αλλά την κυριότητα αν το αντιλαμβάνομαι σωστά. Αν δεν έχεις οικόπεδο δικό σου έστω με αντιπαροχή δεν βάζεις λεφτά να χτίσεις κάτι γιατί δεν θα είναι δικό σου. Αν δεν είχε γίνει το παραχωρητήριο δεν θα ξεκινούσε το έργο. Τώρα έχει πέσει ήδη χρήμα εκεί αφού τα έργα συνεχίζονται έστω χωματουργικά και στην ουσία θα υπάρχει μία αβεβαιότητα μήπως στο εφετείο βγει πάλι καμιά περίεργη απόφαση. Αν ήσουν εσύ θα έβαζες λεφτά σε ένα έργο χωρίς να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να μην είσαι ιδιοκτήτης του; Άλλο να είναι η ερασιτεχνική ιδιοκτήτης του γηπέδου και άλλο η δικέφαλος 1924 Καταλαβαίνεται πιστεύω πια είναι η διαφορά……

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η ΕΡΑ ειναι ιδιοκτητης αυτο σημαινει παραχωρητηριο. Το παραχωρει ως αντιπαροχη με διακιωμα χρησης απο τη Δικεφαλλος για 49 χρονια.
    Η συμβαση λεει δηλαδη οτι η ΕΡΑ δινει το οικοπεδο για Χ χρονικο διαστημα ο αλλος χτιζει και το εκμεταλλευεται και με τη ληξη της συμβασης το επιστρεφει μαζι με το γηπεδο – δε ξερω αν εχει και αντιτιμμο το deal.
    Τωρα για τις δικες και τη ταχυτητα να φανταστεις οτι η πρωτη δικασιμη ηταν Ιανουαριο του 2016 και η αποφαση βγηκε τελος Σεπτεμβριου του 2017…

    Για τα facts:

    To σκεπτικο ειναι οτι το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ και με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό παραχωρεί σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία («Δικέφαλος 1924 ΑΕ») ένα ακίνητο που δεν του ανήκει, αλλά του έχει παραχωρηθεί κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση για να αναπτύξει κοινωφελές έργο.

    Το παραχωρητηριο υπαρχει σε pdf για οποιον το θελει και ειναι διαθεσιμο να το ανεβασω.

  18. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    με αυτό το σκεπτικό της απόφασης, χωρίς να είμαι νομικός, θα ανησυχούσα πολύ, μα πάρα πολύ……
    Και ανησυχώ ακόμη περισσότερο όταν ακούω να λένε από την ΑΕΚ
    ότι δεν ανησυχούν
    τώρα βέβαια μιλάμε για Ελλάδα και Ελληνικά δικαστήρια όπως ανέφερε ο DIMI

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    Χαρη τιποτε δε προκειται να γινει και η παραχωρηση ειναι νομιμη. Αλλου ειναι το σκεπτικο και με τα πολυ λιγα νομικα που ξερω υπαρχουν απο οσο ξερω και αλλοι παραμετροι. Πχ χρησικτησία and i quote:

    Έκτακτη χρησικτησία έχουμε όταν κάποιος έχει στη νομή του για μια εικοσαετία πράγμα κινητό ή ακίνητο, οπότε και γίνεται κύριος του κινητού ή ακίνητου πράγματος, αναλόγως της περίπτωσης.
    Εκείνος δε που έχει στη νομή του το πράγμα κατά την έναρξη και τη λήξη ορισμένης χρονικής περιόδου, τεκμαίρεται ότι το νέμεται και κατά τον ενδιάμεσο χρόνο. Δεν εξετάζεται το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα και τι συμβαίνει κατά το διάστημα αυτό.

    Η δικη αφορουσε κατα ποσο η ΕΡΑ μπορουσε να δωσει το χωρο. Στο εφετειο με χρησικτησια καθαριζεις. ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΑΒ ειναι αυτα να ξερεις. Δηλαδη του Βαγγελα.
    ΧΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει στο 2%, ενώ σημείωσε ότι τα επόμενα δύο χρόνια, θα υπάρχει μεγαλύτερη «προσφορά» επενδύσεων από εκείνες που θα μπορεί να απορροφήσει η χώρα και για αυτό χρειάζονται «φίλτρα».

    Μιλαμε για ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

    Τα φιλτρα θα ειναι η αρχαιολογικη υπηρεσια του Ελληνικου, οι οικολογοι στις Σκουριες, το δασαρχειο σε Οξιά και Ζάκυνθο και αλλα διαφορα. ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥ ΚΟΠΡΙΤΕΣ?

    «Πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το πρόγραμμα, γιατί η Ευρώπη έχει σημαντικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν»
    Ελυσε ΟΛΑ τα προβληματα της Ελλαδας το Τσακαλωτο και θα πιασει την Ευρωπη πλεον. ΤΡΕΜΕΤΕ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ.

  21. Ο/Η Savvi λέει:

    Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι δεν πρέπει να μιλάνε όπως και όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Έργα θέλουμε ούτε παππά ούτε δηλώσεις. Η κατάσταση είναι σκατά και να δούμε στο τέλος ποιος θα είναι ο άτυχος που θα πληρώσει το μάρμαρο από αυτούς όταν όλο αυτό θα σκάσει στα χέρια του.

  22. Ο/Η Savvi λέει:

    Η λύση όταν δεν θα βγουν τα νούμερα, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν βγαίνουν, και θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν κι αλλά μέτρα δεν είναι οι εκλογές. ΠΡΕΠΕΙ να καθίσουν όλοι και να βρουν μια λύση δεν ξέρω τι, αλλά δεν πάει άλλο.

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Savvi

    Φιλε μου η κατασταση ειναι οντως στο κοκκινο (το κανονικο οχι το ΚΚΕ).
    Αυτο για να αλλαξει θελει ΠΡΟΘΕΣΗ και σταδιακη μειωση των φορων. Μονο τοτε δημιουργεις προυποθεσεις και για εμποριο (επενδυσεις- παραγωγη) αλλα και καταναλωση.
    Αυτο λεει ο αλλος και στα λογια ειναι το μονο λογικο. Ουτε μπορεις με τη μια να πας τον εταιρικο φορο 10% ουτε το ΦΠΑ 19%. Μπορεις ομως να δειξεις τις προθεσεις σου με ενα λογικο -3% για αρχη να ξεκινησει το πραγμα να τσουλαει.

    Αυτοι πουλανε παπατζα κανονικα και μολις ερθει η ωρα να γινουν πραγματα βρισκουν ‘αρχαιολογους’ και δε γινεται τιποτα. Ειδες τιποτε να ΓΙΝΕΤΑΙ απο το 2015 και μετα?Οχι να λεμε οτι θα γινει αλλα να γινεται η εστω να ξεκιναει? Μονο οτι ειχε δρομολογηθει απο τους πριν (εστω αυτα τα λιγα αεροδρομια cosco δρομοι κλπ) που κατηγορουσαν οι ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αλλα μετα ετρεχαν να κοβουν τις κορδελες.

    ΤΙΠΟΤΕ δεν ειναι διατεθημενοι να κανουν γιατι ειναι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
    Οσο υπαρχει αυτο το πραγμα- δε λεω οτι οι αλλοι ειναι super αλλα διολε κανανε και 5 πραγματα- μη περιμενεις να γινει κατι. Μονο λαθρεμποριο ελπιδας και κανονικο…

  24. Ο/Η Savvi λέει:

    Δες το ροστερ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ, Ανταρσία, Χα έλεος για τι εκλογές λέμε τώρα.

    Καλά όλα αυτά που λέει η ΝΔ αλλά δεν μπορώ να δεχτώ τον ρόλο κυματοθραύστη στην υπόθεση Νοορ1 ως πολίτης Ευρωπαϊκής χώρας.

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε καταλαβαινω που βλεπεις κυμματοθραυστη. Ειπε ποτε κανεις οτι δε πρεπει να πληρωσει οποιος πρεπει? Ζητησε κανενας απαλλαγη για κανενα?
    ΑΛΛΟ ηταν το θεμα οτι ο Καμμενος ΠΑΡΑΝΟΜΑ οχι μονο μιλαγε με ισοβιτη αλλα και του ελεγε ποιον να δωσει συγκεκριμενα.
    Οχι δωσε αυτον που το εκανε αφου τον ξερεις αλλα δωσε ΑΥΤΟΝ με ονοματεπωνυμο. Και που ξερει ο Καμμενος ΠΟΙΟΣ ειναι ενοχος και αφου ειναι τοσο σιγουρος γιατι δε παει στον εισαγγελεα και μιλαει με ισοβιτες?
    Λες εγω να θελω να τη γλυτωσει αυτος που πουλαει θανατο?
    Λες να μη ξερουν ποιος ειναι? Αφου τον ξερουν και ειναι βεβαιοι γιατι δεν το καθιζουν νομιμα στο σκαμνι και πανε ΠΑΡΑΝΟΜΑ να υποδειξουν τι θελουν?
    Το Σαββιδη γιατι τον εχουν με πλοια ΠΙΑΣΜΕΝΑ εξω?

    Για το ροστερ αστα βραστα. ΧΑΛΙΑ ειναι ολοι. Θεωρω ομως οτι με οποιονδηποτε αλλο τουλαχιστον θα επικρατησει μια λογικη και οχι αυτο το ΤΣΙΡΚΟ που βλεπουμε 2,5 χρονια.

  26. Ο/Η The Snitch λέει:

    Να ξεκαθαρισω κατι: Δεν εχω ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΨΑ για κανενα. Νουμερα ειναι ολοι τους και αν δεν ηταν δε θα ειχαμε φτασει το αμην.
    Απο την αλλη δε μπορω να βαλω 7-8 χρονια ‘δεξιας’ στο ιδιο καζανι με 30 χρονια ‘προοδευτικων’.
    Ουτε μπορω να παραβλεψω τη ΠΑΣΟΚΙΛΑ που μας εκανε στα μαυρα μας τα χαλια και συνεχιζεται αμειωτη και χειροτερη ΚΑΙ απο το Καραμανλη 2004-2008 σε πολλα σημεια.
    Το μονο που ‘φωναζω’ ειναι να επικρατησει μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ λογικη και να μη συμπεριφερωμαστε λες και ειμαστε σε νιρβανα μονινα, ειμαστε κακομοιρηδες με τη χερουκλα απλωμενη, και περιμενουμε μονιμα απο αλλους να ζησουμε.
    Ουτε οι Κυπριοι ειναι πιο εξυπνοι ουτε οι Λετονοι ουτε οι Ιρλανδοι.
    ΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ειναι οι ανθρωποι και στη Κυπρο ειδικα τουλαχιστον διαολοστειλαν τον αναλογο Τσιπρα του ΑΚΕΛ και ξυπνησαν.

  27. Ο/Η Savvi λέει:

    Προς θεού δεν είπα ότι θέλεις να γλυτώσει κάποιος που πουλάει θάνατο. Όταν φτάνει μια τέτοια υπόθεση να συζητείτε στο Ελληνικό κοινοβούλιο απαιτώ την ανάλογη σοβαρότητα από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς φορείς. Τι σημαίνει όμως αυτό για μένα. Πρώτον ότι είναι πολύ σημαντική υπόθεση, άρα πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους(κυβερνόντες και μη) και δεύτερο ότι η δικαιοσύνη εμφανίζει ψήγματα διαβλητότητας. Εντάξει ο Καμμένος είναι καμένος.

  28. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το ιδιο λεμε. Η ΝΔ ουδεποτε ζητησε απαλλαγη κανενος. Ισα ισα που ο Κυριακος ειπε οτι ΑΝ ειναι ο Μαρινακης αυτος που το εκανε εμεις πρωτοι το καταδικαζουμε και θελουμε να πληρωσει. Οπως το ιδιο ισχυει για οποιον ειναι.
    Αλλο αυτο και αλλο να υποδεικνύεις με παρανομες πραξεις ποιον θες ΕΣΥ να τη πληρωσει.
    Πια δικαιοσυνη? Πια ψηγματα? Εννοεις ψηγματα δικαιοσυνης μαλλον.
    Γι αυτο ακομη και τον Ακη (ενα ειχαν ‘πιασει’ ολο και ολο λογω βλακειας) τον εβγαλαν εξω και ως καρδιακος κανει μπανια στις πισινες. Ακομη και τον φτερωτο- αλλος καρδιακος- εξω τον εβγαλαν να κανει σκι ως καρδιακος ντε στα σαλε.
    Εδω αφηνουν τους Ρουβικωνες που τα σπανε μεσα στη βουλη και εσυ ακομη ψαχνεις ψηγματα?
    Ενα κακομοιρη 80 χρονων που πουλαγε καστανα μεσα στο κρυο μπορεσαν και ‘επιασαν’ μονο..Επειδη δεν ειχε ‘αδεια’..

  29. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ξεκινησε με το ‘Κοκκινο’ που τους εχουν φεσωσει 3 μηνες και εδωσαν την συχνοτητα Μωβ στο Μαρη του Stoiximan κλπ. Σας αφησε ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ο Αλιεξης ο νταουλιερης? Welcome to Greece 2017.. Πρωτοτυπο ο Αλιεξης να φεσωνει και να λεει ψεμματα.

    Ακολουθησε σημερα το Χρυσιγονο που καταλαβε (μολις σε 2,5 χρονια μεσα) οτι δεν ειναι λεει αριστεροι και I quote: ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική για την ελληνική κοινωνία»
    Eλα ρε αρχοντα Χρυσιγονε. Αργησες 2,5 χρονια αλλα πηρες μπροστα. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ 15% βεβαια και κοιτας να τη κανεις ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΤΑ 8 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Ειπαμε ‘επαναστατησες’ δεν εισαι και κοροιδο..

    Σημερα διαβαζω οτι ειναι λεει: Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην εφημερίδα «Αυγή», που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την επιστολής παραίτησης του αντιπροέδρου Νίκου Τσαγκρή, παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, σε μια επεισοδιακή συνέλευση, παρουσία μάλιστα του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

    Eνα καλοκαιρι (5 μηνες για την ακριβεια) αντεξε ο συντροφος που ξαφνικα ανακαλυψε οτι:
    «Στην περιοχή της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση – πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων»

    Μα γιατι τα λετε αυτα συντροφοι? Δεν ειχε στη Pravda πολιτικη βουληση και συζητηση? Ωρες ειναι να μας πειτε οτι κανανε και γραφανε οτι ελεγε το κομμα και ο συντροφος Μπρεζνιεφ-Χρουτσοφ-Λενιν η ο συντροφος Σταλιν που ηταν και γνωστος για τον πλουραλισμο και την ελευθερη ‘συζητηση’ μη πουμε για τη πολιτικη βουληση..

    Κατω απο 1000 φυλλα πουλαει η Αυγη. Με τα περισσοτερα να πηγαινουν στο κομμα και οποια δε πανε να επιδοτουνται αναλογα. Κατι σαν τη Ψ-ΩΡΑ για σπορ για παραδειγμα.
    Τα post που κανουμε εμεις για χαβαλε, τους εχουν ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ σε αναγνωσιμοτητα και ας λεμε οτι μας κατεβει καθε μερα..Αλλα εμεις βλεπεις δε πληρωνωμαστε αρα και η βουληση ειναι κατ ευχην.