Α Ε Κ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ

Σημαντικότατος αγώνας μεν, αλλά όχι αυτό που παρουσιαζόταν πριν το παιχνίδι. Δήθεν τελικός, με τη νίκη θα είμαστε στους 32 και τα τοιαύτα. Αεκτζήδικες υστερίες αφού το βασικό είναι το δεύτερο παιχνίδι με την Ριέκα, έχοντας και δεύτερη ευκαιρία με την σημερινή αντίπαλο, που στην θεωρία δεν αποτελεί φόβητρο. Φυσικά για τη νίκη πάμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες εν όψει Κυριακής, που πάμε για τον βασικό στόχο. Απαγορευτική είναι η ήττα βέβαια για να πατάμε πιο σίγουροι.

Η ομάδα λοιπόν, μπήκε με το δουλεμένο σύστημα στην προετοιμασία, δηλαδή το 4-4-1-1. Λογικά πράματα με βάση την σκέψη του Μανόλο, αλλά και την πληρότητα του ρόστερ. Κι είδαμε ένα όμορφο πρώτο μέρος στα σκέλη του ρυθμού αλλά και της διάθεσης για απελευθερωμένο ποδόσφαιρο. Μακριά από σκοπιμότητες, καθυστερήσεις, σκληρά μαρκαρίσματα και παρκαρισμένα λεωφορεία μπροστά από τις δυό εστίες.

Προσπάθησαν να παίξουν μπάλα και οι δυό ομάδες, αφού οι προπονητές μάλλον δεν είχαν διαβάσει πολύ καλά αλλήλους. Οπότε είχαμε ένα ροντέο θέαμα, με εκατέρωθεν καλές προσπάθειες, καλή διάθεση κι εναλλαγώ των ψυχικών τραυμάτων που κουβαλούσε η κάθε ομάδα. Μπορώ μάλιστα να πω οτι σε χρονικό επίπεδο, οι δυό ομάδες μοιράστηκαν το ημιχρόνιο και μας πρόσφεραν ένα γεμάτο πρώτο μέρος.

Τεχνικά δεν μπορούμε να πούμε και πολλά, αφού η ΑΕΚ οργανωτικά ήταν κομμένη στη μέση και δούλευε καλά τόσο στον ύστατο αμυντικό τομέα – Ανέστης – όσο και στην επιθετική της προσπάθεια. Το ροντέο αυτό εξ άλλου έφερε και το πρώτο γκολ του Λιβάγια, που ήρθε με την εξαιρετική σπαλομπριζόλα της ωμοπλάτης του. Όχι τυχαία όμως, αφού η ομάδα για ένα εικοσάλεπτο το έψαξε το σκοράρισμα.

Από την άλλη μεριά, η Αούστρια μου φάνηκε πιο καλή ομάδα, με καλύτερα πατήματα, πιο ορθολογικό πλάνο, και φυσικά με πολύ ανώτερη φυσική κατάσταση, τουλάχιστον στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Όταν δηλαδή η ΑΕΚ άρχισε να ρετάρει από δυνάμεις, έχοντας χάσει τον Τσόσιτς κι όταν πλέον δεν υπήρχε κι άλλο τρέξιμο από τον Γιόχανσον. Οπότε είχαμε μια πολύ ωραία και δίκαιη ισοπαλία με γκολ.

Παράπονα όμως δεν υπάρχουν. Η ομάδα έβγαλε στο γήπεδο την πληρότητα του ρόστερ της, αλλά και την θέληση της να πάρει αυτά που δικαιούται από την έδρα της. Έτρεξε, χτυπήθηκε, έβγαλε κορυφαίους τους Μάνταλο και Μπακάκη, και τα έδωσε όλα όσο μπορούσε. Απέναντι σε καλή ομάδα που μπορεί να μην είχε ευρωπαϊκή ταχύτητα μεν , αλλά είχε ανεβοκατεβάσματα που μαρτυρούσαν το δούλεμα της σαν ομάδα. Α, επίσης είχε και το νούμερο 26, που ήταν ηγέτης στα πάντα.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με κάτι λογικό και με μια ψυχρολουσία . Από το παιχνίδι έφυγε ο βραδυταλαιπωριακός Αϊντάρεβιτς που δεν κατάλαβα γιατί έπαιζε,  αλλά η ομάδα έφαγε ένα δεύτερο τέρμα. Περίπου ίδιο σκηνικό στα καλά καθούμενα με το ντέρμπυ της Κυριακής. Και πάνω που πίστευα οτι τελειώσαμε, είδα μια ΑΕΚ να την πιείς στο ποτήρι. Έχοντας καταπιεί την Αούστρια σε όλα τα μήκα και τα πλάτη του γηπέδου, για ένα εικοσάλεπτο να έχει δημιουργήσει απίστευτες τελικές φάσεις, είτε από το ατομικό είτε από από το ομαδικό ταλέντο, να μην έχει σκοράρει από καθαρή ατυχία ή από την τρομερή ικανότητα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Πρακτικά παίζαμε σαν ΑΕΚ απέναντι σε έναν παίκτη. Φανταστικό διάστημα, που δίνει μεγάλες ελπίδες για την ρεβάνς.

Πίστευα ειλικρινά οτι η ομάδα είχε ξεμείνει από δυνάμεις. Μπορεί και να ήταν έτσι, μπορεί και όχι, αλλά αυτό το πάθος που βγήκε στο γήπεδο, ισοφάρισε τις όποιες φυσικές ατέλειες. Οι πάντες γίνανε σκυλιά του πολέμου, ανέβηκαν όλοι σε απόδοση και σε διάθεση, κι έφτειαξαν μια ΑΕΚ που ακόμη μια φορά, σε γέμισε με αισιοδοξία και χαρά. Είχα ξεχάσει εντελώς το αποτέλεσμα, διότι μπροστά μου είχα την τρέλα του ροντέο, την ευτυχία της αλάνας και την επιθυμία όλων να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Δεν πίστευαν σε αυτό που συνέβαινε.

Η τρέλα αυτή προχώρησε και στην κίνηση του Μανόλο να βγάλει έξω τον Τζανετόπουλο και να παίξει φουλ επίθεση με την συμμετοχή του Μπακασέτα. Αποκοτιά καθαρά, αλλά πλέον το συναίσθημα είχε επικρατήσει της λογικής. Και δεν χρειάζεται εδώ να πάρουμε κεφάλια κάνοντας τους δήθεν ειδικούς. Ήταν ακατανόητο να χάνουμε κάτι δικό μας, οπότε όλοι στην ομάδα παράτησαν την τακτική και πήγαν στην μαζική και άτακτη επίθεση, απέναντι σε μια ομάδα λογική, που όμως την είχε καταπιεί μόνος του ο Γιόχανσον.

Πόσες όμως φορές δικαιώνεται η τρέλα; Πόσες φορές έχουμε δει την ΑΕΚ να βγάζει τέτοιο πάθος και να μην παρατάει ένα παιχνίδι, ακόμα και δικό της; Απαντάω χωρίς περιστροφή : Καμία, τα τελευταία χρόνια. Διότι η ομάδα ισοφάρισε έστω και με άκυρο γκολ, αλλά σαν εικόνα πήρε κάτι σήμερα, που θα είχε πάρει τα πάντα αν δεν υπήρχε εκείνο τα κακό τέταρτο του πρώτου μέρους, κι αν φυσικά κάποιος είχε καταλάβει οτι παίκτης Αίντάρεβιτς, δεν υπάρχει.

Δεν θα μείνω όμως σε αυτά. Θα δώσω συγχαρητήρια σε όλους που με έκαναν ξανά περήφανο για την προσπάθεια και το μέταλλο, όπως και στην πεποίθηση οτι με την κανονική ομάδα – δηλαδή με δυό σέντερ μπακ και με ένα αμυντικό χαφ – έχουμε σίγουρα τη νίκη στην Αυστρία. Και δεν υπερβάλω καθόλου. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη από την Αούστρια διότι γυαλίζει το μάτι της κι έχουμε απτό δείγμα γραφής. Δεν μιλάω σαν ομάδα, αλλά σαν αλάνα που γυροφέρνει στην Ευρώπη, το πάθος της κι οτι πλέον δεν πουλάει φτηνά το τομάρι της.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to Α Ε Κ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ

  1. Ο/Η Φώτης λέει:

    Πολύ ψυχή κ πάλι η ομάδα, μπράβο.
    Ο Αινταρεβιτς προκλητικότατος. Αφού δεν τον κοπανησε ο Βρανιες, είναι τυχερός.
    Ο Τζανετοπουλος δυστυχώς πολύ βαρύς.
    Στο δεύτερο γκολ κ μόνο η προσπάθεια που κάνει να κόψει είναι επικίνδυνη για αυτογκόλ. Κ αν κατάλαβα καλά, δεν πέφτει για κόψιμο, γιατί φοβάται την ντρίμπλα.

  2. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    αφήνουμε τα ορθολογικά για θέσεις που λείπουν στην ομάδα & κρατάμε , τό ταξίδι της όμορφης τρέλλας .
    Πασπαλισμένη με τσαπουκόσκονη ποδοσφαιρική , το θέλω επικρατεί της λογικής ,
    όσο ξέρει και μπορεί ο καθένας , το παίζει .
    Είναι μια αρχή κι αυτή .

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Steven μιλαγαμε κατα το ματς. Το να παιζει ο Αινταρεβιτς ποδοσφαιρο πρεπει να απαγορευτει δια νομου πλεον. Πρεπει να εισαι ΤΥΦΛΟΣ για να βαζεις αυτο τον απιθανο τυπο να παιξει μπαλλα. Δεν ειναι θεμα ειδικων πλεον αλλα κοινης ΛΟΓΙΚΗΣ.
    Ο τυπος ειναι ΑΦΑΝΤΟΣ σε ολα: δε μαρκαρει δε πασαρει δεν κανει τιποτε απλα περιφερεται στ πουθενα – παιζουμε με 10. Τον βλεπει 8 μηνες ο αλλος τι διαολο ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ?
    Τα λεγαμε στο ημιχρονο βαλε το Γαλανοπουλο απο την αρχη διπλα στον Γιοχανσον να μην υπαρχει αυτη η ΤΡΥΠΑ στο κεντρο. ΕΛΕΟΣ πλεον με τον αοματο δικο μας ματς τρεχαμε στο τελος.
    Μανταλος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ οπως και ο κακομοιρης ο Βρανιες που επαιζε μονος του. Γκαλο ΚΑΚΟΣ επεσε και σε καλο τριπλαδορο και εξαφανιστηκε.

    Οσο για τις τελικες ναι μεν πεσαμε σε καλη βραδυα η καλο τερμα (δεν τον ξερω το τυπο) αλλα φανερωνει και ελλειψη ποιοτητας: δε γινεται να κανεις 10 φασεις οι 5 μπροστα στο τερμα και να τις χανεις ολες. Ειδικα αυτο του Λιβαγια ελεος κανονικα. Μονος σου εισαι ρε μεγαλε και τον βλεπεις οτι ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ και ανοιγει σα χταποδι. ΣΚΑΣΤΟΥ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗ ΤΡΙΠΛΑ και στειλτον αδιαβαστο. Τι πας να κανεις πλασε στο πουθενα?

    Δε ξερω αν μπορουμε να παρουμε το ματς εξω. Ξερω ομως και τα λεγαμε και προχθες η Μιλαν εχει μονο το ονομα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΛΑΝ που ξερουμε καμμια σχεση τρωει πολλα γκολ συνεχεια και εχει πολυ δρομο να γινει ομαδα- πηρε 17 νεους παικτες και δεν εχει και κανα προπονητη σοβαρο.

    Ο 26 ο ξανθος οντως πολυ καλος παικτης και αν βλεπουν λιγο στη ΠΑΕ ας τον παρακολουθησουν μεσα στη σαιζον. Αν οντως ειναι αυτο που ειδαμε ΤΟΝ ΘΕΛΩ στην ΑΕΚ με τη φυγη του Γιοχανσον που δειχνει σε καθε ματς ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Καλα στημενα, μαρκαρε παντου, τρεξιματα και δυνατο ποδι δε πουλαγε πασες και στην ουσια περναγαν ολες οι μπαλλες απο τα ποδια του.
    Καλος και ο CB ο μαυρουκος με τα κοτσιδακια αλλα μεχρι εκει.

    Μειναμε και απο CB επισημα. Τα λεγαμε αλλα ποιος ακουει?

  4. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Πολλα μπραβο στην ομαδα και σημερα. Φανηκε στο τελευταιο 10λεπτο η κουραση σε πολλους παιχτες π.χ. Λαζαρο.

  5. Ο/Η Jason λέει:

    Κυριως για Snitch:

    Λιβαγιας επιτελους φανηκε, και μαλιστα με 2 γκολ, με τα καλυτερα σιγουρα να ερχονται. Ας δωσουμε λιγο ακομη χρονο στον Αινταρεβιτς, σιγουρα θα σας εντυπωσιασει.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Jason
    Το πρωτο ξεπερασε και τη ΩΜΙΑ του Κρισαντους. Τρισποντη ηταν. Στο δευτερο ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ OFFSIDE ηταν οντως ενα δυσκολο γκολ.
    Πιστευω οτι αμα βαλουμε οποιοδηποτε ντελιβερα ανω των 50 θα καταφερει να σπρωξει τη μπαλλα σε κενο τερμα στα 2 μετρα.

    Να του δωσουμε χρονο γιατι οχι? Μικρος ειναι ακομη. Σε 5-6 χρονακια ισως καταφερει να περπατησει κιολας αντι να μπουσουλαει σα το ΜΑΛΑΚΑ.

  7. Ο/Η Φώτης λέει:

    Για να είμαι ακριβής, διορθώνω, για την κίνηση του Τζανετοπουλου στο πρώτο γκολ αναφερόμουν.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Πόση άλλη εντύπωση; Παίζει μπάλα ενώ θα έπρεπε να κουβαλάει τα τσάγια.

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Για άλλη μια φορά σπαταλήθηκε ενα ημίχρονο και βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκόρ λόγω του Αϊντάρεβιτς.
    Μα πόσες φορές πρέπει να αποτύχει αυτό το πείραμα για να μην το ξανακάνει?
    Λέμε πως θέλει να ξεκουράσει παίκτες και πρέπει να παίξουν και οι άλλοι. Ποιόν ξεκούρασε τώρα με τον Αϊντάρεβιτς? τον Γαλανόπουλο που έπρεπε να παίξει απο την αρχή? ή τον Μπακασέτα που έβαλε πανικόβλητος για να κάνει κανα σούτ?
    Η λογική λέει πως βάζεις οτι καλύτερο διαθέτεις, και αφού καθαρίσεις με ενα 2-0 ή 3-0 τότε κάνεις αλλαγές και βάζεις και τον Αστρίτ για να γεμίσει λίγο το κέντρο.
    Σε παιχνίδι που θες να το κερδίσεις δεν τον βάζεις βασικό.
    Το καλό είναι πως η ομάδα δεν θέλει να χάσει με τίποτα, ενω πέρυσι η ίδια ομάδα στο 1-1 τα παρατούσε.
    Παρόλα αυτά ισοφαρίσαμε και δεν βάλαμε την Αούστρια στο παιχνίδι. Πιστεύω πως στην έδρα τους μπορούμε να φύγουμε μέχρι και με 2πλό αν οχι με ισοπαλία.

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Καλα ολα αυτα και ωραια. Με την κουραση τι θα γινει, των παιχτων αρχιζει και τους βγαινει η γλωσσα,θα φτασει στο πατωμα… Σε δυο αγωνιστικες απο σημερα,τους βλεπω να μην μπορουν να σερνουν ουτε τα τατουαζ που εχουνε πανω τους. Και αντε και βαζεις πρωτος το γκολ και το παιζεις χαλαρα μεχρι να γινει η στραβη. Αν ομως το φας πρωτος και κυνηγας μετα παλι την ανατροπη, βλεπω εκτος απο νερα να μοιραζουν και οξυγονα….

  11. Ο/Η I'm not a robot λέει:

    Είναι πολυ ωραία η αίσθηση οτι η ομάδα παίζει ξανά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις…
    Ήταν φανερό απο την κλήρωση οτι η πρόκριση στους 32 (κάτι απολύτως αναγκαίο να κυνηγήσει η ΑΕΚ για όλους τους σωστούς λόγους) θα παιχτεί στο τελευταίο ματς του ομίλου, στην Βιέννη 7 Δεκεμβρίου…

    Όλα θα κριθούν εκεί, Ernst-Happel-Stadion, Kick-off at 19:00…

  12. Ο/Η KARNID λέει:

    ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΤ ΨΗΛΑ.ΟΛΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ.ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.ΚΑΤΑ ΤἉΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.

  13. Ο/Η DNAEK λέει:

    Ρε μπας και είναι μιλημένος να τραβάει τα γκέμια;
    Δεν εξηγούνται επανειλημμένες παραλήψεις και λάθη.
    Στο Μανολο αναφέρομαι.

  14. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Απέναντι σε μία ευρωπαϊκή γυμνασμένη ομάδα πήραμε ένα βαθμό που στη συνέχεια ίσως αποδεχθεί πολύτιμος. Ευτυχώς νίκησε η Μίλαν χτες και τα δυο παιχνίδια Ριέκα-Αούστρια και ΑΕΚ-Ριέκα θα κρίνουν κατά πολύ ποιος θα βγει δεύτερος αν δεν γίνει κάποια έκπληξη του στιλ να χάσει βαθμούς στην έδρα της η Μίλαν. Χτες παραλίγο να το κάνει.
    Οι τρεις άλλες ομάδες έχουν στόχο να κερδίσουν περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, αυτό έχει μία λογική. Ίσως όμως να χτυπήσουν το ματς με την Μίλαν που δείχνει να μην είναι ανίκητη όπως ανέφερε και ο DIMI, θα ήταν μια καλή ιδέα να ανέλπιστους βαθμούς.
    Η Ριέκα καίγεται για 3 βαθμούς με την Αούστρια για να μην μείνει έξω από το κόλπο νωρίς
    Η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει, αν δεν ξεμείνει από παίχτες, γύρω στους 8 με 9 βαθμούς
    Η δεύτερη θέση υπολογίζω θα κριθεί κάπου εκεί κοντά στους 10 βαθμούς Γι αυτό ανέφερα ότι ο βαθμός χτες ήταν πολύτιμος

  15. Ο/Η koreas λέει:

    καλημέρα steven……

    δε θέλω να ακουστω μίζερος, αλλα η ομαδα εμένα χθες δεν μου άρεσε…..ο μανολο δειχνει να βρισκόταν σε τρικυμία……..εγω δε ξερω απο ποδοσφαιρο – το έχω δηλώσει…..οντως η ομαδα βγαζει τρεξίματα και ρυθμό….αλλά χθες στο γηπεδο το ζησαμε σαν horror movie…….εκείνος ο αινταρεβιτς;-τι να πει κανεις……χασαμε ενα παιχνιδι το οποίο το δικαιούμασταν γιατι πάλι χάσαμε 60 ολόκληρα λεπτα……….

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Με αυτά που λες – οτι δεν ξέρεις μπάλα – εκθέτεις τον Χιμένεθ ανεπανόρθωτα

  17. Ο/Η Koreas λέει:

    Να προσθέσω και κάτι άλλο για χθες…..στο γήπεδο υπήρχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα….υπήρχαν πολλοί γονείς με τα παιδάκια τους……περισσότερο από κάθε άλλη φορά……παρόλο τον άστατο καιρό…….δε ξέρω αν είναι τυχαίο γεγονός δίπλα μας ήταν 2 οικογένειες άσχετες μεταξύ τους οι οποίες έφερναν τα παιδάκια τους στο γήπεδο για πρώτη φορα, οι γονείς είχαν να έρθουν στο γήπεδο πάνω από 5 χρόνια από ότι λέγανε……η διάθεση όλων ήταν γιορτινή πριν τον αγώνα……μετά από πολύ καιρό είδα κόσμο απλό καθημερινό που ήρθε στο γήπεδο για να περάσει καλά, ούτε να βωμολοχησει ούτε να βγάλει αρνητική ενέργεια…….πρόσεξα ότι δεν έφυγαν τόσο ικανοποιημένοι όσο ήταν στην αρχή……δε ξέρω μπορεί να κάνω λάθος ίσως ήταν ένα τυχαίο γεγονός…….

  18. Ο/Η Dimitris-Sweden λέει:

    Περίμενα πώς και πώς να βγούμε Ευρώπη να πάω κανα ΑΕΚτζήδικο ταξίδι και διαπίστωσα ότι δεν έχω με ποιον να πάω καθώς είμαι μεγαλωμένος σε βαζελοφωλιά και στη Σουηδία δεν σφύζει από ΑΕΚτζήδες 🙂

    Πρόκειται να πάει κανείς απ το μπλόγκ;

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Θα πάει ο γιός μου αλλά από Ζυρίχη. Αν θέλεις, μήπως σε φέρω σε επαφή.

  20. Ο/Η koreas λέει:

    καλημέρα……..σκοπεύω να πάω στο βιέννη για το παιχνίδι με την αούστρια…….ειμαστε μια ενωσίτικη παρέα για το ταξίδι……….όποιος θέλει όμως είναι καλοδεχόμενος.

    να ρίξω και μια ιδέα;……..να κανονίσουμε να πάμε παρέα οποια παιδιά θέλουμε από το blog?

  21. Ο/Η koreas λέει:

    το παιχνίδι της ΑΕΚ στη βιέννη είναι στις 7 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00…….

  22. Ο/Η Dimitris-Sweden λέει:

    @koreas πολύ ευχαρίστως.

    Ωστόσο ως τότε να δούμε και αν έχει νόημα το ματς. Η οδέα είναι σούπερ και ας την κρατήσουμε ζωντανή ως τότε και κλείνουμε αναλόγως.

    @steven φυσικά και μπορείς να μας φέρεις σε επικοινωνία. Έχεις τα στοιχεία μου.

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Θα σε παρακαλούσα να μου τα ξαναστείλεις στο ταχυδρομείο μου, stevenavramidis@yahoo.gr