Ηλεκτρονικό εισιτήριο

 

Eλλαντα 2017:

Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον κ. Σπίρτζη και τον γγ Μεταφορών Θάνο Βούρδα, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών και του αναδόχου του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι κάτοχοι των σημερινών καρτών να υποβάλουν έναν ανοιχτό φάκελο ο οποίος θα περιέχει μια φωτογραφία τους, φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας, έγγραφο που αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν οκταψήφιο κωδικό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα. Στον φάκελο θα αναγράφεται το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.
Οι φάκελοι θα συγκεντρώνονται σε σημεία όπου υπάρχουν τερματικά έκδοσης καρτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Στη συνέχεια, οι φάκελοι θα διοχετεύονται στα ΕΛΤΑ τα οποία θα ταχυδρομούν τις νέες κάρτες στους κατόχους τους.

Λονδινο 2003 πριν 14 χρονια:

H αναλογη καρτα Oyster εκδιδεται ως εξης: Πας σε ενα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σταθμο, σε ενα απο τα αλλα 4,000 σημεια πωλησης, μπαινεις on line, παιρνεις τηλεφωνο. Ας παρουμε το απλο σε ενα σταθμο δηλαδη. Πας στο μηχανημα βαζεις ενα εικοσαρικο και το μηχανημα σου δινει τη καρτα φορτισμενη αν θες να παρεις νεα, η ακουμπας τη καρτα σου για 1 δευτερολεπτο και εχει φορτισει. ΤΕΛΟΣ. Γατακια Αγγλοι..

Ουτε φωτογραφια, ουτε φωτοτυπια, ουτε ΑΜΚΑ να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας ουτε οκταψηφιο κωδικο ουτε φακελλο ουτε ΕΛΤΑ ουτε τιποτε. Πας, πληρωνεις, φευγεις.

Τωρα γιατι χρειαζεται το ΑΜΚΑ για να μπεις στο μετρο μονο το σπιρτο ο Σπιρτζης μπορει να μας το εξηγησει. Το γιατι χρειαζεται να φτιαξεις ολοκληρο φακελλο δεν ειναι δυσκολο να το φανταστουμε. Πως θα συντηρουμε το βαθυ δημοσιο που πρεπει το ετος 2017 να παρει το ‘φακελλο’, τη φωτοτυπια, το ΑΜΚΑ για να τα περασει στο συστημα? Πως δηλαδη θα εχουμε ηλεκτρονικο εισητηριο αμα δεν εχουμε και τους τεμπελχαναδες να κανουν χειροκινητα τη δουλεια? Φυσικα πρεπει να εχουμε και τους αναλογους κοπριτες στα ΕΛΤΑ να κανουν ‘δουλεια’. Ηλεκτρονικο συστημα με χειροκινητη Ελλαδα του 1950. Φακελλοι, σφραγιδες, φωτοτυπιες, χαρτουρα, υπαλληλοι να τα φτιαχνουν, ταχυδρομοι και το κακο τους το καιρο.

Αν δεν ειναι  για γελια ειναι τουλαχιστον για κλωτσιες. Μαζευτηκαν 10 νοματαιοι, εβαλαν τον Σπιρτζη στο κεφαλι -που εχει το μεγαλο μυαλο- και αποφασισαν ΟΛΟ ΑΥΤΟ το πραγμα..

Μετα, για να πιασω μια κουβεντα που καναμε, απορουμε γιατι λεει θελει να φυγει ο καθε Γιοχανσον απο το ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ και να παει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλου. Η απορουμε γιατι οι ιδιοι οι Ελληνες φευγουν και δεν θελουν να γυρισουν ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ στη χωρα που για να βγαλεις ενα εισητηριο πρεπει να περασεις απο την Ιερα εξεταση του Σπιρτζη..

Γιατι μονο ΑΜΚΑ? Γιατι οχι και ΑΦΜ, Φορολογικη Ενημερωτητα, Ασφαλιστικη Ενημερωτητα, ενα χαρτι απο τη ΔΟΥ οτι ο παππους σου δεν εχει χρεη, απολυτηριο στρατου (για τους αντρες) και φυσικα το θεικο: γνησιο της υπογραφης απο ΚΕΠ ισως το πιο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ πραγμα στο πλανητη, που οταν το εξηγουσα στους Αγγλους ως διαδικασια πιστευαν οτι τους εκανα πλακα. Ακομη το πιστευουν.

Τωρα ποιος μας κανει πλακα ειναι αλλη ιστορια.

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Ηλεκτρονικό εισιτήριο

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Wales -Ireland χτες
    Καλός καιρός εδω, pubs γεμάτες, crisps, Guinness πολλοί Ιρλανδοί και στο 60 με το γκολ Ο ΧΑΜΟΣ οι Ιρλανδοί ξεσάλωσαν..
    Αυτα ειναι ματς κανονικά οχι το φιλικό με τη Κύπρο ΠΟΥ ΠΙΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.
    Χτες είχε τρέξιμο, πάθος, ξύλο κανονικό στα ορια της κάρτας ευκαιρειες κανονικές και η άμυνα δεν ηταν παρε βαλε να πας στα μπαράζ..

  2. Ο/Η Κώστας λέει:

    Πήγα και κουβά με αυτό το ματς. Χ το είχα, τον 1 της Ουαλίας φοβόμουν, οι Ιρλανδοί με ενταφίασαν… Κάτι στο πιο αθλητικό από εμάς οι Ιρλανδοί. Θα δούμε τι θα κάνουν στα play off.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Με τον Μπειλ μπορει και 1. Χωρις ομως και εγω Χ το εβλεπα αν και με Irish να θελουν τη νικη ηταν δυσκολο ματς για προβλεψη. Ματς ομως ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟ καθαρα- ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ αντρικια , οχι ξενερουα λες και παμε για τσαι με μπισκοτα.

  4. Ο/Η Κώστας λέει:

    Το είδα και εγώ. Εδώ οι κουμπάροι είπαν εντάξει ας δείξουμε πως το κυνηγάμε στο πρώτο 20λεπτο και μετά οκ… Πάντως οι άλλοι οι τραγικοί χθες με το Γιβραλταρ, ούτε μία οργανωμένη επίθεση.. Τίποτα.. θα μου πεις, δεν τους ξέρεις, αλλά ούτε με αυτούς; Εντάξει όταν άρπαξαν το πρώτο -όπως συνήθως συμβαίνει με αυτές τις και καλά ομάδες- κατέρρευσαν και δέχθηκαν και άλλα 3.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΔΕΝ το ειδα ειμαι London και φυσικα ΟΛΕΣ οι τηλεορασεις εδειχναν Wales-Ireland.
    Περασαν και οι 2 Ιρλανδιες στα μπαραζ.
    Εχω συμπαθεια στο Gibraltar απο το ταξιδι με τις μηχανες. Ειχε διαβασα και ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) που ταξιδεψαν για να υποστηριξουν την ομαδα. Αν δεν ηταν κρισιμο ΑΝΕΤΑ πηγαινα να κατσω μαζι τους…7 χιλιομετρα, 35,000 κοσμος ολοι και ολοι. Απιστευτο μερος και τυποι..η ομαδα λεει ηταν ο αστυνομικος ο ξυλουργος ο μαναβης κλπ. Αυτα ειναι να κανεις τη πλακα σου ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Που να κανουν και καμμια νικη!

  6. Ο/Η Κώστας λέει:

    Ναι ισχύει, ήρθαν 4 ήρωες. Πάλι οι Σκωτσέζοι ή Σκώτοι έμειναν να βλέπουν τις διοργανώσεις από την τελεόραση. Ούτε αυτοί μπορούν να θυμηθούν από πότε έχουν να πάνε σε Euro ή Mundial.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ε οκ περασε η Αγγλια και 2 στα μπαραζ. 3 απο 5 καλα ειναι δεν ειναι και τιποτε υπερδυναμεις. Τι ειναι η Σκωτια σιγα..
    Εδω η Αγγλια καθε φορα εχει ομαδα και φευγει πρωτη πρωτη απο τις διοργανωσεις.

  8. Ο/Η Κώστας λέει:

    Συμπαθείς οι highlanders, αλλά.. Πάντως η Ιρλανδία τον αντίπαλό της στα μπαράζ, βλέπω να τον δυσκολεύει. Βλέπω κλήρωση με Δανία και να γίνεται ΚελτοΒικινγκ πόλεμος. Θα δείξει.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θα δουμε. Εκτος της Ιταλιας που θεωρητικα ειναι η δυνατη ο αλλες ομαδες ειναι για τα μπαζα ολες.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και μιας και πιασαμε τη τρομερη τεχνολογια του ηλεκτρονικου εισητηριου να πουμε κατι ΟΥΑΟΥ που αμα το ακουσει ο Σπιρτζης θα σου ζητησει γενεολογικο δεντρο με ΑΜΚΑ απο την εποχη του Πλατωνα.

    To εχει ΗΔΗ το νεο τουτου που παρεληφθει το καλοκαιρι:
    Η τεχνολογία υπερήχων της LISNR (χρησιμοποιείται σε επιλεγμένα μοντέλα Jaguar- Land Rover) στο όχημα αναγνωρίζει τον οδηγό και ρυθμίζει αυτόματα την θέση τους καθρεπτες, το multimedia και τη θερμοκρασία. Ο οδηγος εχει ενα ηχητικό σημα στο smartphone του, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα υπερηχητικό σήμα στο φάσμα 18.75 – 19.2 kHz. Όταν φτάσει κοντα στο αυτοκινητο, απλα μεσω smartphone γινεται η μετάδοση του υπερήχου στο αυτοκινητο. Με αυτόν τον τρόπο η πιστοποίηση γίνεται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και θα μειωθεί δραματικά η περίπτωση κλειδιων κλπ, μιας και κάθε χρήστης εχει ενα ξεχωριστό και εντελώς προσωπικό κωδικοποιημενο υπερηχητικό σήμα αδυνατον να πλαστογραφηθει..

    Καλο απογευμα

  11. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Άλλος ένας επενδυτής από αυτούς που κάνουν ουρά για επενδύσεις στην Ελλάδα κατά τον βλάκα ψευταρά την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.Πρόκειται για την επένδυση στον Κηφισό στο πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας. Μην ξεφεύγουμε και από τις αριστερές ιδεολογίες μας…
    Με τις νέες ιστορίες που έχουμε κατά του γηπέδου και το ΣτΕ τι γίνεται άραγε; Είναι λόγος για ανησυχία; .

  12. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Απορία: μπαίνω στο μετρό μια φορά το χρόνο άντε δυο λόγο μηχανής που πάω παντού κεντρικά και σε περιοχές που δεν μπορείς να παρκάρεις εύκολα πχ Νέα Σμύρνη. Πρέπει να κάνω όλη αυτή την διαδικασία; Είναι γελοίοι οι άνθρωποι ή απλά προσπαθούν να κάνουν αρπαχτές και να εξυπηρετήσουν δικούς τους ανθρώπους που θα αναλάβουν την έκδοση της κάρτας σε όλους τους τομείς

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε ξερω Χαρη.Πρεπει να εχω μπει στο ελληνικο μετρο 3? φορες νομιζω και για τον ιδιο λογο (μηχανη πας παντου παρκαρεις παντου) αλλα και γιατι στις περιοχες που ζω-κινουμαι στον αξονα Κηφισιας δεν εχει μετρο.

    Ανεφερα οτι εγραψε ο τυπος χτες και εβαλα τα γελια- σιγα μη κατσω να ασχοληθω με τη ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ το Σπιρτζη που ειναι το νεο και το αφθαρτο: Το 2007 στήριξε αποφασιστικά τον Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στα χρόνια του Μνημονίου, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ίδρυσε την ΡΑΣΚ (Ριζοσπαστική Αριστερή Σοσιαλιστική Κίνηση). Η ΡΑΣΚ αποτελείτο από μέλη και στελέχη του κοινωνικού και συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ τα οποία είχαν στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου..

    Χτες παντως επειδη προφανως ξεχασα να βαλω λεφτα η Oyster εγραψε -1,10 λιρες στην εξοδο.
    Ναι ειναι αληθεια αμα το ταξιδι σου στοιχησει παραπανω απο οσο ειχες κατα την εισοδο μπορει να σου γραψει αρνητικο υπολοιπο το οποιο και αφαιρεθηκε σημερα απο την φορτιση. Εβαλα δηλαδη £20 και αμεσως πιστωσε-αφαιρεσε το προηγουμενο υπολοιπο. Ειδες κατι πραγματα? Εδω μπορει να θελαμε και 4 υπαλληλους να το κανουν. Ενας τη προσθεση ενας την αφαιρεση ενας υπευθυνος και φυσικα ενας ‘διευθυντης’.
    Επισης ειναι αληθεια οτι σε καθε εξοδο-πληρωμη, καθε τερματικο την ωρα που ανοιγει τις πορτες εχει μια οθονη που σου γραφει το υπολοιπο της καρτας σου..
    Επισης ειναι αληθεια οτι το Tube- το καλυτερο και παλιοτερο μετρο στο κοσμο- εχει 9 ζωνες με τις αναλογες τιμες και δε σου πιανουν το κολο με ΜΙΑ τιμη ενιαια ειτε πας ολη τη διαδρομη ειτε κατεβεις στη επομενη σταση. Περνας τη καρτα σου ασυρματα στην εισοδο και στην εξοδο παλι ασυρματα σε ενα sec σου υπολογιζει και αφαιρει τη τιμη αναλογα τη ζωνη που κινηθηκες.
    Χωρις ΑΜΚΑ ολα αυτα…
    Ειδες κατι πραγματα? Ειδες η τεχνολογια? Ατιμο πραγμα..

    Αν δε κανω λαθος το εργο στην Ελλαδα το εχει παρει η LG. Ουτε αυτο δε μπορουν να κανουν μονοι τους οι δουλευταραδες.

    YΓ Επενδυτες θα εχουμε τωρα με τα συμφωνα συμβιωσης-αλλαγης φυλου κλπ. ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ δηλαδη θα πλακωθει σε καθε ειδους βοηθηματα αρα θα ανοιξει η αγορα .Μπορει πλεον ο Βαγγελης, ο Μητσαρας ξυριζωντας το μουστακι να τους λενε Τζενη η Αντζελα. Ξερεις τι τζιρο εχει εκει και τι δουλεια?
    Περισσοτερο απο τους επενδυτες Συριους των 250,000 ευρω που μας ελεγε ο Μουζαλας- τους θυμασαι αυτους? Ειναι αυτοι που τσιμπανε το 400αρακι καθε μηνα ..οι φορτωμενοι ντε που τους πληρωνουμε ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ.
    Ειχε καθορισει και το υψος της ‘επενδυσης ανα κεφαλι ΤΟ ΓΙΔΙ τρομαρα του. Μετα βεβαια βγηκε και ζηταγε ΣΥΓΝΩΜΜΗ απο το Δενδια γιατι λεει ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ και τον κατηγορουσε αδικα. Δεν ηξερε αλλα να φωναζει ΗΞΕΡΕ.

  14. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Θα επενδύσουν στην χώρα μας και οι χειρούργοι αλλαγής φίλου ανά τον κόσμο.
    Θα έρθουν να ανοίξουν νέα ιατρεία, θα αγοράσουν νυστέρια, γάζες ιώδια θα προσλάβουν κόσμο. Π.χ. έναν βοηθό ιατρό να τον κρατάει(τον πο@@τσο) και αυτός να τον κόβει….Λίγα λεφτά νομίζεις κοστίζει να σου τον κόψουν;
    Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο θα κατεβάσει η γκλάβα τους να κάνουν τι άλλη μαλακία, μέχρι να ξεκουμπιστούν…

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εχει πολλα σοβαρα θεματα να ασχοληθει η Πρωτη Φορα Φασιστερα.
    ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ και φυσικα 3,5% πλεονασμα δεν θα εχεις. Γιατι περσυ αφησες ΦΕΣΙ σε οποιον υπαρχει. Φετος ποσο ΦΕΣΙ να αφησεις πια?
    Ειδικα τωρα που ατ 800 εκκ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ μιας και ενα προαπαιτουμενο ηταν να αρχισει να πληρωνει ο ΜΠΑΤΑΧΣΗΣ τα χρεη του στους ιδιωτες που εχουν φτασει τα 6,5 δις πλεον.
    Οσο πλησιαζει η τριτη αξιολογηση θα δεις νομοσχεδια τυπου οι ζεβρες να εχουν οριζοντιες ριγες, τα γατια να μπορουν ελευθερα να γαβγιζουν και αλλα τετοια φλεγωντα θεματα που καινε το κοσμο.
    15-20 μερες ασχολουμαστε με 200 ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ που θελουν να τους λενε Τζενη.
    Ξεχαστηκαν και τα καζινο και οι συνομιλιες με ισοβιτες και ολα..
    Περασε ντουκου και η ΔΕΘ, ντουκου και το Ελληνικο και ολα καλα..

  16. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    όπως τα λες είναι το κόλπο είναι αυτό να στρέφουν την προσοχή του κόσμου αλλού για να μην ασχολείται με τα φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας …
    Με γήπεδο και προσφυγές στο ΣτΕ τι γίνεται; άκουσες κάτι σχετικό που να μην το γράφουν τα ΜΜΕ DIMI; Το κρατούσαν μυστικό τόσο καιρό.

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ειναι κατι μυστικο.
    Γνωμη μου ειναι οτι δεν εχουν τυχη- ειναι και πολιτικο το θεμα φυσικα εκτος να θελουν να εξαγριωσουν το κοσμο ΚΑΙ της ΑΕΚ.
    Γιατι του ζελα τον εχουν ΗΔΗ απεναντι τους με ολα αυτα- οπως και με το περιφημο γηπεδο που θα εκανε ο large Αλιεξης ετσι γενικα..
    Για το θεμα της παραχωρησης που εχω δει λιγο ειναι ευκολα αντιμετωπισιμο μιας και η προσφυγη εχει λαθος σκεπτικο και υπαρχον πολλες τρυπες. Δεν εστιασε στο ΠΩΣ εγινε αλλα στο οτι δεν ειχε το δικαιωμα να γινει, κατι που μονο απο χρησικτησία, πεφτει ευκολα σχετικα.

    Τα αλλα δε τα εχω δει, τρεχω εδω.

  18. Ο/Η Flevend λέει:

    @ΧΑΡΗΣ και @ Snitch

    Μακριά από εμένα να υποστηρίζω ΣΥΡΙΖΑ(μπρ..).΄Ολη αυτή η διαδικασία με τα ΑΜΚΑ κτλ ισχύει για αυτούς που χρησιμοποιούν κάρτες(μηνιαίες,εξαμηνιαίες κτλ).Χρησιμοποιώ και εγώ το μετρό σποραδικά(1-2 φορές την εβδομάδα max.).Πάντα με εισιτήρια.Αντικατέστητα ήδη το χάρτινο εισιτήριο με κάρτα(πληρώνεις 10 εισιτήρια και παίρνεις 11-ένα δώρο).Ανώνυμα και χωρίς καμιά άλλη ιστορία.Και φορτώνεις την κάρτα όταν τελειώσει με τον ίδιο τρόπο.Ακυρώνω ήδη την κάρτα στα καινούρια μηχανήμα(άσχετα αν δεν λειτουργούν ακόμη οι μπάρες).΄Οταν ακυρώνω φαίνεται στην οθόνη πόσες ακόμη διαδρομές(εισιτήρια) έχω.Το ίδιο θα ισχύει φαντάζομαι για τουρίστες,ξένους κτλ.Τώρα γιατί τα έμπλεξαν τόσο πολύ με τις κάρτες δεν ξέρω…Φυσικά συμφωνώ ότι είναι λάθος η χρεώση,ίδια ακόμη και για 1-2 σταθμούς μακριά.