ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΝ ΣΑΛΑΤΑ

Ένα βάρος μ’ έπιασε χθες το βράδυ, σύντροφοι, και ζητώ την κατανόηαη σας. Αισθάνθηκα την ανάγκη να ψηφίσω για τον αρχηγό του νεο – ΠΑΣΟΚ. Της κεντροαριστεράς, όπως λένε το κόλπο.

Ελεύθερες διαδικασίες, και μόνο με τρία ευρώ συμμετοχή, πραγματική τιμή αναψυκτηρίου σε πορνοστάσιο, απόλυτα λογική με βάση την εξυπηρέτηση του χρέους που έχει το Πασόκ, όσο αναφορά το δάνειο του προς τις τράπεζες, δηλαδή προς εμάς. Αυτές τις απόψεις εξ άλλου έχουν και στο κόμμα. Φέρε ένα δάνειο με εγγύηση την δεύτερη θέση. Έτσι τα δίνανε οι Σάλλες.

Ο ψηφοφόρος πρέπει να τρώει ένα πρωκτικό για να καταλάβει την αξία αυτουνού που ψηφίζει. Αυτό λέω πριν από κάθε προεκλογική διαδικασία, γενικώς. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή είμαστε σε φάση ανάπτυξης και γυρνάμε σελίδα, τι ωραιότερο από την Φώφη;

Μια ωραία γυναίκα, μια τίμια αγωνίστρια, μια σοσιαλιστική παρουσία, ιδανική, όπως ο εραστής στον καιρό του Ολάντ. Γυναίκα σαν χωριάτικη σαλάτα η κυρία Φου – Φου. Με την ελιά στο μάγουλο, να την τρως και να μην θέλεις άλλο ζαρζαβατικό. Σου αρκεί το ψευδό. Η ατέλεια του ηγέτη. Πώς η Γερμανία έχει Σόιμπλε; Κάτι αντίστοιχο σε γυναίκα. Κάτι αντίστοιχο σε σοσιαλισμό μέσα σε καπιταλιστικό περιβάλλον. Όπως ο Λαφαζάνης, που βρήκε κομουνιστική μπογιά σε μαύρο μόνο για το μαλλί του.

Είναι μονόδρομος σας λέω. Να μπω στον χώρο της απόλυτης δημοκρατίας, να προχωρήσω προς την κάλπη. Εγώ χαβαλέ θέλω να κάνω, αλλά οι τύποι εκεί μέσα, το έχουν πάρει πολύ σοβαρά. Οπότε οφείλω να σοβαρευτώ κι εγώ, μην φάμε και κανά ξύλο στα γεράματα. Στο ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και στο ότι πρέπει να υπάρχει εναλλακτική φωνή στο brandname Πασόκ. Τρία ευρώ το εισιτήριο για να ψηφίσεις; Ποιό θέαμα το βρίσκεις με τέτοια τιμή; Τζάμπα πράμα.

Και κοίτα να δεις, μήπως δικαιωθώ ξανά. Μπορεί να μην είμαι σταθερά ψηφοφόρος του Πασόκ, αλλά ο χαβαλές μου βγάζει την Φώφη. Συντονίστηκα με όλους εκείνους, που την πιστεύουν και βλέπουν καλύτερο μέλλον στην χώρα, στην τσέπη τους και στα λοιπά για τα οποία υπάρχει κόμμα, και ποντάρουνε στην ύψιστη προσωπικότητα. Την Γεννηματά, την Φώφη όλων των Ελλήνων, την Φώφη που μας έλειπε για να υπογράψει τα μνημόνια αλλά και να τα τροποποιήσει ελαφρώς. Να κάνει άσκηση γλωσσολογίας για τον λαό.

Όταν έχεις λαό αμόρφωτο, δεν είναι κακό να τον μορφώνεις με στάσεις συνουσίας. Ολόκληρο Τριανταφυλλίδη έχουμε και Μπαμπινιώτη, που εκπαίδευσαν το μπουρδέλο. Και πλέον χαιρετίζουμε την δημοκρατία. Διότι θα βγάλουμε αυτήν που θέλαμε, κι όλοι οι άλλοι υποψήφιοι να πάνε, ξέρουν που. Αρκετά μας τα ζαλίσανε. Ο Έλληνας ψηφίζει είτε αυτούς που έχουν αποτύχει και τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία, είτε κανά τραγουδιστή, είτε καμιά βίζιτα. Πλάκα κάνεις;
Κι η Φώφη είναι ολόκληρο νοσοκομείο. Γιατί, νομίζεις, την είχανε βγάλει αρχηγίνα στο ΠΑΣΟΚ; Μπας και προσφέρει γάζες στο ίδρυμα που έχει το όνομα της. Εντάξει, όχι κι ακριβώς, αλλά όταν λες Γεννηματά χωρίς σίγμα τελικό, πού να πάει και το μυαλό του βλάχου που θέλει και ισότητα ψήφου; Και καλά του σημερινού, που θα έπρεπε να ξέρει. Σκέψου του αυριανού, ναι αυτουνού που κάθεται στην καφετέρια και περιμένει από τον Φλαμπουράρη ή τον Γιούγκερ την ανάπτυξη, πού θα πάει το μυαλό. Δεν θέλει πολύ. Πώς βλέπεις τον Κουρουμπλή; Έτσι ακριβώς. Κοιτας κατάματα την ανάπτυξη.

Όμως με τις εκλογή του… ηγέτη της κεντροαριστεράς θα κερδίσει για άλλη μια φορά η δημοκρατία. Αυτήν που πάνε να καταλύσουν οι θεσμοί και οι λοιποί εταίροι. Άκου τώρα όνομα. Εταίροι. Λες κι είμαστε η Λαίδα ή έχουμε τα νησιά μας για να κατουράνε όταν αυτοί δεν παράγουν. Και στην δημοκρατία, οφείλουν σεβασμό όλοι. Διότι η ψήφος είναι κίνηση ζωής. Θα μπορούσα να πίνω ούζα και να παίζω τάβλι σαν τον ανεύθυνο ψηφοφόρο του Πασόκ, που τώρα έχει γυρίσει την πλάτη στο κίνημα.

Δεν πάει έτσι. Το κόμμα πρέπει να υπάρχει ακόμα κι όταν δεν διορίζει, ακόμα, κι όταν δεν μοιράζει λεφτά. Και για την θέση του αρχηγού, μόνο Φώφη υπάρχει. Δαγκωτό. Κι είμαι σίγουρος ότι με τέτοια δόντια που διαθέτει, μόνο καλά έχουμε να περιμένουμε. Για το Πασόκ μας, για τον τόπο, για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον πλανήτη. Μπορεί ο πυρήνας του κόμματος να μίκρυνε, αλλά εδώ είμαστε εμείς. Όπως κι όλο το πλήθος που εκλέγει τον τίποτα. Τους τίποτες που το παίζουν κυβέρνηση. Εμείς, ρε, το κάναμε κι αυτό.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΝ ΣΑΛΑΤΑ

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Το κειμενο το διαβασα κι εχθες αλλου,ξερεις εσυ.
    Ποιος αφαιρει το δικαιωμα στην Φωφη να μας σωσει απο το κακο ? Η απο τον Ραγκουση και τον Ανδρουλακη ? Ολοι εχουν ιερη υποχρεωση εναντι του ελληνικου – κυριαρχου – λαου να μας σωσουν απο το κακο. Οπως κι ο Συριζα ελεγε τα δικα του,οπως κι ο Κυριακος Μητσοτακης του Κωνσταντινου οπου σταθει και οπου βρεθει ,μονο τον σταυρο δεν εχει βγαλει μπροστα να ξορκισει το κακο … Το θεμα μας δεν ειναι αυτοι που ζητουν την βοηθεια μας για να μας σωσουν ! Το θεμα ειναι γιατι να μας σωσουν? Απο τι ,και πιο ειναι το κακο “προηγουμενο” που θελουν οι “επομενοι” να σωσουν τον κοσμακη ? Και στο κατω-κατω της γραφης,ποιος θελει να σωθει,ρωτησαν κανεναν? Εμενα παντως οχι… Αν ρωτησαν εσενα δεν το ξερω,η καποιον απο δω μεσα τουλαχιστον.
    Ας μαζευτουν ολοι οσοι ερωτηθηκαν περι σωσμου και ας τους ακολουθησουν λοιπον. Ειναι απλα τα πραγματα,ολους θα μας παρει και θα μας σηκωσει καποια στιγμη,απλα διαλεγει κανεις ποιος προτιμαει να τον γαμαει αναλογα με τα γουστα του…

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Αγαπητέ φίλε, πιστέ συνοδοιπόρε από πολύ παλιά, όταν διαβάζεις ένα κείμενο κάπου αλλού πριν από εδώ, σημαίνει οτι αλλού πηγαίνει το μέλλον.

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Αν κανω σωστη “μεταφραση” του σχολιου,δεν με χαλαει καθολου. Τουναντιον θα ελεγα, πως ειμαι υπερ της “παλιοπαρεας”,εστω και με τις απωλειες της..Με αυτην πορευτηκε η συγκεκριμενη γενια,οσοι γουσταραν τουλαχιστον.Ελπιζω να μην κανω λαθος …

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @Steven άσχετο αλλα με αφορμή την υπόθεση Γιόχανσον γράψε σε παρακαλώ ενα κείμενο για την διαχρονικά καταραμένο σύνδρομο ”φυγή – επιστροφή/καταστροφή της πρωην γκόμενας αλλά παντοτινά αγαπημένης” που κατατρέχει τους ΑΕΚτζηδες και τα τελευταια 10 χρονια έχει πάρει διαστάσεις πανούκλας.

    Το σύνδρομο αυτο οφείλεται στον δραστικό συνδυασμό δύο άλλων χρόνιων ψυχωτικών συμπεριφορών, του ”καζαντζιδισμού” και της ”αμπαλλιάσσης” και οδηγεί σε εσχατολογικές προσωπολατρείες κατόπιν ομως αποχώρησης του ΠΑΙΧΤΑΡΑ-ΦΕΤΙΧ ενω κατα την διάρκεια της παρουσία του παίκτη στην ομάδα αυτος χαρακτηριζόταν συλλήβδν ως ” καλός αλλά λίγος για πρωταθληματική (άλλο ωραίο κόνσεπτ και αυτο) ΑΕΚ”…

    Με άλλα λόγια γουστάρει ο ΑΕΚτζης, την βρίσκει σαδιστικά να ακούει για ενα διμηνάκι καθε καλοκαίρι περι επιστροφών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
    – Μπλανκο (μας το παίξανε το παραμύθι αρκετά – παράπονο δεν έχουμε),
    -Σκόκο (ε, ακόμα ενα κεφάλαιο Σκοκιαδας μετά την Ρίβερ Πλέητ δεν μπορει να μην έχουμε, ετσι για την αποφώνηση),
    -Αραούχο (με ευτυχές αλλα εκκρεμές ”τέλος”).

    Τωρα ήδη γράφεται το σενάριο επιστροφής Γιόχανσον που θα ξεκινά να προβάλλεται στις οθόνες των λαπτοπ μας απο το καλοκαίρι του 2019 και θα κορυφωθεί στις μεταγραφικές σαιζον 2020-2022 με επιπρόσθετο σκηνοθετικό εύρημα την θριαμβευτική επανεμφάνιση του στο νεο γηπεδο μας στα Φιλαδέλφεια.

    Δυστυχώς το μειονέκτημα στην περίπτωση του Σουηδού είναι οτι ο τύπος είναι απολύτως επαγγελματίας χωρίς μεσογειακές ή λάτιν καλτίλες στην συμπεριφορά του και αυτο το παιχνίδι καψούρας θέλει κόνξες και ίντριγκα και απο τα δυο μέρη για να παικτεί μελοδραμματικά και να γουστάρει ο λαός της ΑΕΚ – αλλιώς τι να το κάνεις…

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Αδερφέ, τι να γράψω; Τα είπες όλα τέλεια, περιεκτικότατα και κατ’ ευθείαν στην ψυχή.

  6. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Σας ασπάζομαι από τη νεφοσκεπή κομητεία του Σάρρευ

    Ο Γιόχανσον έχει φύγει ήδη. Ενδεχομένως και ο Σιμόες. Το καλοκαίρι στάνταρ και ο Βράνιες. Οι μόνοι παίκτες μας με κάποια χρηματιστηριακή αξία. Νομίζω ότι αυτό που λέει ο Στηβ ότι τον Ιανουάριο θα δείξει είναι πολύ σωστό. Αλλά και από τη σκοπιά των αποχωρήσεων: Θα αφήσει ο εγγυητής να αποψιλωθεί η ομάδα? Ακόμα και έναντι κάποιου ανταλλάγματος στα 10 μύρια και για τους 3? Όταν ο κάθε Ρέτσος πωλείται για 20+ από τον βασικό -και μόνο- ανταγωνιστή?

    Διότι ήδη η θέση βαριού 8-ριού έχει μείνει αμανάτι στον Αιντάρεβιτς. Ζωή σε λόγου μας κοινώς, ποιό πρωτάθλημα λέμε τώρα, Γιουρόπα και του χρόνου και αν…
    Γενάρη θέλουμε χάφαρο, αριστερό μπακ και τώρα και 8ρι. Εκτός άμα…περιμένουν και το 8-ρι να το καλύψει ο κονές, με 1.5 χρόνια να παίξει 2 παιχνίδια κολλητά…(στα 30 του πια).

    Είδα τα στατιστικά αυτού του Σοφχάουζερ, 24 χρονών είναι, η καριέρα του σε άνοδο ξανά, ξύνεται -ο μανατζερ του φυσικά για να ανεβάσει την τιμή του και για την Αούστρια ακόμα- στη γκλίτσα του τσοπάνη, δεν του λέμε ότι τα βλέπουμε τεσπα?

    Κάτι τραουστάσιδες, κάτι πατίτοι, κάτι βινίσιδες πρέπει -αφού δεν του κάνουν το
    όποιου προπονητή- να ελευθερωθούν μπας και μείνει και τίποτα στη μπάνκα, μαζί με τις “οικονομίες” (όπως τις εννοεί ο εγγυητής φυσικά) από το Γιόχανσον (δύο απλά ενδεχόμενα υπάρχουν: 1. μας χαρίζει όλο τον ετήσιο μισθό του και φεύγει Γενάρη 2. περιμένει μουντιάλ, 4+ ακόμα -εύχομαι- παιχνίδια γιουρόπα για να ανεβάσει κι άλλο την αξία του με ρίσκο να μείνει μπουκάλα το Σεπτέμβρη αν δεν του κάτσει καλά). Η λίγδα μας του είναι αδιάφορη, μάλλον κίνδυνος τραυματισμού είναι μόνο γι’ αυτόν, από Γενάρη θα προσέχει ακόμα παραπάνω κι εδώ παίζουνε με το μαχαίρι στα δόντια…(ελλείψη ικανότητας)

    Αφού μας φεύγουν τα καλά κομμάτια άνευ ανταλλάγματος, ας ξεφορτωθούμε και τη σαβούρα μη μπατάρει η βάρκα…Για πόσο θα έχουμε ως μόνο σύστημα το 3-5-2 λόγω ενός μόνο αριστεροπόδαρου στην 11δα?

    Ο Γενάρης θα δείξει πολλά και στο στα incoming αλλά σίγουρα και στα outgoing members of staff…

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Ειδα Σουηδια-Ιταλια ,για να περασει η ωρα. Μια Ιταλια που δεν εμπαινε με τιποτα περιοχη,3 η 4 φορες σε ολο τον αγωνα,σεντρες,γιομες και με ατομικες ενεργειες να σταματανε στον δευτερο σουηδο που ακολουθουσε στα τρια μετρα . Μια Σουηδια,ΣΟΒΑΡΗ, με παιχτες που ξερουν το 7-7,5 ,με αλληλοκαλυψη, τρεξιματα,σκληραδα στα ορια , χωρις να περιμενω να δω τσαλιμακια,τακουνακια,κοφτες ντριπλες,αντε να εκαναν 4-5 φορες κανα τριγωνο (με επιτυχια) . Ειχαν ομως αντοχες,και τσαμπουκα και με γκολ του Γιοχανσον (εστω και με καραμπολα) που μπηκε αλλαγη πηρε την νικη. Μια Ιταλια να μασας και να φτυνεις,δεν ηταν Ιταλια αυτο που ηταν στο γηπεδο.
    Ειδα παιχτακια Σουηδους,σε ολες τις θεσεις,πλην της επιθεσης και του Μπεργκ,οι οποιοι θα επαιζαν ΑΜΕΣΩΣ στην ΑΕΚ, και που ξερεις οτι τουλαχιστον δεν θα εχεις προβλημα συμπεριφορας,θα σου αποδωσουν αυτο που ξερουν σε ολα τα παιχνιδια ( αμα δεν τους καψεις), και που μπορεις να ακουμπησεις πανω τους. Υπαρχουν κι εξαιρεσεις βεβαια,Ζλαταν, αλλα αυτος δεν πιανεται γιατι ειναι γονος Γιουγκοσλαβος. Γενικα,οσοι Σουηδοι επαιξαν στο ελληνικο πρωταθλημα,ησαν ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ,απο την εποχη του Σαντμπεργκ και δω. Στην ΑΕΚ ,εχουν OTE TV η πιανουν μονο SERVOTELEVISION ?

  8. Ο/Η netrino λέει:

    Στην Ελλάδα τα πάντα ειναι Πασοκ,δυστυχώς ή ευτυχώς εγώ δεν εχω καταλήξει.Οσο γι αυτο που αναφερθηκε για την προσωπολατρεία ειναι σωστο,αλλά από την αλλη στα τόσα χρόνια δεν ειδαμε καλυτερο φορ από τον Μπλανκο ουτε κατι πιο αξιόλογο απο τον Σκόκο.Φυσικό ειναι να αναπολούμε τα περασμενα μεγαλεία,σαν την Ελλάδα ενα πραγμα που εχει γαντζωθεί πανω στα αρχαια ερείπια κι νεκροταφία για να ξεχνα την τωρινή της παρακμή.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Ειλικρινά πιστεύεις οτι ο Μελισσανίδης βλέπει live tv; Καμιά βιντεοκασέτα με την Κωλέτσα όταν τραγουδάει, μπορεί.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Τι εννοείς τα πάντα είναι Πασοκ; Οτι επεκτάθηκε η λαμογιά και στα λουλούδια; Δεν το βλέπω στις μαργαρίτες, ούτε και στην εταιρεία μου. Κι επειδή κάνω interviews αυτήν την εποχή, δεν μπορώ να γενικεύσω. Όχι οτι έχεις άδικο σαν γενικό συμπέρασμα για τους νεοέλληνες. Πάντως οι παπαρούνες δεν είναι Πασοκ, κι αυτές ψάχνω, για να μην σου πω οτι τις έχω βρει. Φυσικά για τα αρχαία ερείπια έχεις απόλυτο δίκιο, κι ελπίζω να έχεις διαβάσει αυτό που είχα γράψει για ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    Κωλετσα…!!! Αδερφε, με`στειλες κανονικα.
    Και τον Γιοχανσον,που ηταν δικια του επιλογη,πως τον βρηκε? Μεσω της Πασχαλιδου,η της Παπαριζου ?

  12. Ο/Η Koreas λέει:

    Γεωργη γαρατζεε και conpater

    Καλημέρα και μην ανησυχείτε η ποδοσφαιρομανα las Palmas να είναι καλά και θα τις μπαλοσουμε τις τρουπες

  13. Ο/Η netrino λέει:

    Εννοω τη γενικότερη κουλτούρα,το Πασοκ απαξίωσε την ηθική της εργασίας νομίζω αυτό ηταν η αρχη του κακού και επισης δημιούργησε την αισθητική του σκυλάδικου κ δεν εννοω μόνο στη διασκεδαση.Ναι το εχω διαβάσει και συμφωνω

  14. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Προς conpater: Αδερφε μηπως μπερδεψες τον Πασχαλιδη με την Ασλανιδου; Αχαχαχα

    Παντως τον Γιοχανσον τον προτεινε τριτος στο Μελισσανιδη, εκτος αν παρακολουθει ο Μελ Σουηδικο πρωταθλημα Τζουργκαρντεν-Ερεμπρο. Και νομιζω δεν τον ηθελαν οι Σερβοι το Γιοχανσον.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Την Πασαχαλιδου την ανεφερα λογω Σουηδιας… Τον ηθελαν ,δεν τον ηθελαν,τους τον εφερε και τους τον μπαστακωσε… Και φυσικα δεν εκατσε να δει και δεκα βιντεο για το πως παιζει,του το πανε,οικονομικος ηταν …τελος .

  16. Ο/Η conpater λέει:

    Αλλος για χιαστο…? Τελος κι ο Γιοχανσον…
    Στηβεν φορα φορμα και ξεκινα μινι προετοιμασια. Παρτε τον Δημητρη στο Λονδινο να ειναι ετοιμος. Επειγοντως να καλεστει παπας για ευχελαιο και ταυτοχρονα να ερθει η κορη του φυλαρχου των Παππουα ,να ξορκισει τα μαγια. Jack pot στο joker, 2.5 εκ.,να παιξει συσσωμο ολο το ΔΣ της ΠΑΕ μπας και κερδισει και παρουμε κανα παιχτη…

  17. Ο/Η conpater λέει:

    Κι ομως πηγαν. 210.000 ατομα ,εσκασαν απο 3ευρω εκαστος, εκατσαν για ωρες στην ουρα,φωναζαν για την ταλαιπωρια και τις καθυστερησεις, αλλα τελικα καταφεραν να ψηφισουν για την κεντροαριστερα της Φωφης. Κατι σαν το ταμα τον Δεκαπενταυγουστο στην Τηνο !
    Θα ξεπερναγε καθε σεναριο επιστημονικης φαντασιας ,αλλα επειδη μιλαμε για Ελληνες στην Ελλαδα,πλεον δεν υπαρχει καμια αμφιβολια… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΜΟΣ σε αυτην ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Τ Ε Λ Ο Σ . . . !