Α Ε Κ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Παιχνίδι χωρίς αύριο φυσικά, και παιχνίδι μονόδρομος για την κορυφή. Μάλλον το πιο εύκολο μέχρι την μεταγραφική περίοδο. Με επιβεβλημένο rotation ασχέτως αν ήταν ή δεν ήταν τραυματίας ο Σιμόες. Εγώ μάλιστα θα έκανα ακόμη μεγαλύτερο με τον Βράνιες και τον Λόπεζ, αλλά ο Μανόλο ήθελε να δείξει οτι χρειάζεται εξτρέμ. Οπότε είχαμε και μερικές αλχημείες, άλλες δικαιολογημένες κι άλλες αδικαιολόγητες για παγκίτες  που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά και να πάρουν χρόνο συμμετοχής εν όψει της συνέχειας.

Η ΑΕΚ φάνηκε οτι κατέβηκε με ένα απλό 4-3-3 και με διάθεση να μην είναι αυτή, που θά πάθει κάποια πλημμύρα. Μπήκε με κέφι και με ρυθμό, με διάθεση να παίξει μπάλα, να πάρει την κατοχή, να ελέγξει την ροή του αγώνα και να απειλήσει από τον άξονα με τον Μπακασέτα και τον Αϊντάρεβιτς, καθώς και από τα πλάγια με τον Λόπεζ και τον Λάζαρο. Αυτά φυσικά δεν τα είδαμε στο πρώτο μέρος.

Ή μάλλον είδαμε την γνωστή διγλωσσία της αδούλευτης επιθετικής ανάπτυξης. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις οτι έχεις τον Λόπεζ εξτρέμ με σκοπό να κάνει σέντρες αλλά να μην έχεις φορ περιοχής; Πώς αλλιώς να εξηγήσεις οτι ο Λάζαρος δεν ήταν δεξιά αλλά να μπερδεύει συνεχώς την επιθετική ανάπτυξη κλέβοντας την θέση του Πορτογάλλου; Είδαν κι απόειδαν οι παίκτες, που δεν βρίσκανε λύσεις, σουτάροντας από τα σαράντα μέτρα, κι άρχισαν να ρωτάνε τον πάγκο για τις θέσεις τους. Λες και βρέθηκαν σήμερα, σαν παρέα καφενείου, και τακτοποιόντουσαν μόνοι τους.

Και πάνω που είχαν αρχίσει να μας ζώνουν τα φίδια με κάποιες προσπάθειες για πολύ μακρινά σουτ από τον άξονα, μίλησαν οι επιστήμονες του πάγκου και βάλανε σέντερ φορ τον Λάζαρο και τον Λιβάγια, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν πού παίζει ο Λόπεζ και γιατί η ΑΕΚ δεν είχε τίποτα από το δεξιό φτερό. Οπότε εκεί που το μπέρδεμα έγινε ακόμα χειρότερο, μίλησε η σπουδαία τεχνική κατάρτιση του Λιβάγια, που με μία ατομική προσπάθεια, πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ.

Κρίσιμο για την όλη διαχείριση του αγώνα, που δεν έβγαινε τίποτα. Ο Πατίτο είχε πάρει λεπτά, αλλά σήμερα δεν έκανε. Ο Κονέ επίσης. Ο Γιακουμάκης επίσης. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν πιο χρήσιμος προχθές. Τι να πω; Τίποτα. Απλά κουνάς το κεφάλι, κι ευχαριστείς τον Θεό που είχαμε αντίπαλο πολύ λίγο, που πήγε να μας αντιμετωπίσει με φουλ παθητική άμυνα και κάποια πιθανότητα αντεπίθεσης, με έναν μόνο μπροστά. Ευτυχώς χωρίς κάποιον κίνδυνο για εμάς, που πουθενά δεν είχαμε σοβαρή ομαδική λειτουργία αλλά μόνο ατομικές ενέργειες. Αυτό δηλαδή που διδάσκει ο Μανόλο.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Προχθές ο Τσόσιτς ήταν επικίνδυνος για τενοντίτιδα, σήμερα ήταν καλά; Ο Λαμπρόπουλος δηλαδή,  γιατί δεν έπαιξε από την αρχή; Δεν θέλω απάντηση ρε παιδιά. Απλά να βλέπουμε τις μαλακίες με τις οποίες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Πέραν του αναμενόμενου ξεμπλοκαρίσματος που θα είχαμε, μετά το άνοιγμα του σκορ. Όπως και να το κάνεις, η ιστορία ήταν να μπει κάποιο γκολ, και μετά θα μπορούσαμε να πάμε για συντριβή. Με τον χορό των γκολ να τον σέρνει ξανά ο Λιβάγια, βάζοντας και δεύτερο τέρμα. Πραγματικά ο καλύτερος σήμερα, αλλά και ο πιο χρήσιμος.

Και πλέον το παιχνίδι θα ήταν ιδανική διαδικασία για περαιτέρω rotation και πιο ορθολογικό παίξιμο, ειδικά όταν ο Λάζαρος πειθάρχησε στην θέση και στον ρόλο του. Κι έτσι έγινε. Η ομάδα ανέβηκε, έπαιξε ολόσωστη κυριαρχία απαλλαγμένη από το άγχος του πρωταθλητισμού, έμπαινε κατά κύματα στην αντίπαλη περιοχή, και η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Ο Πλατανιάς να μην ξεχνάμε είχε βγει ελαφρώς πιο μπροστά κι άρα οι διάδρομοι δημιουργήθηκαν, και τα μάτια μας ξεκουράστηκαν μετά την ταλαιπωρία του πρώτου μισάωρου με τον Αλέφαντο της Ισπανίας που έχουμε μπλέξει.

Οπότε κι άλλη κριτική δεν χρειάζεται να γίνει. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά, και μετά κατέβασε στροφές απέναντι στην συμπαθή ομάδα που αυτομόλησε κι άρα σωστά πηγαίνει στην δεύτερη κατηγορία. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Εμείς κοιτάμε τι μπορούμε να παίξουμε και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Που μέχρι τις μεταγραφές, πρέπει να είναι ο ψυχισμός μας σε επίπεδο ψυχραιμίας για τον τίτλο. Μια ψυχραιμία που την μετέδιδε ο Μάνταλος και που είχαν συμβιβαστεί όλοι. Ενώ τώρα, όλοι θέλουν να βρουν κάποια λύση, όπως μπορούν. Βλέπετε οτι αν εμείς λέμε οτι δεν έχουμε προπονητή, σκεφτείτε τι λένε κι αυτοί που θεωρητικά προπονούνται με τον Αλέφαντο. Όμως ας σταματήσουμε εδώ, κι ας πούμε οτι δίπλα στον Λιβάγια, ήταν πολύ καλοί κι ο πρόθυμος Λάζαρος, μαζί με τον Γαλανόπουλο που μάζεψε τον χώρο δράσης του Σιμόες. Οπότε συγχαρητήρια σε όλους για την κορυφή.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

22 Responses to Α Ε Κ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Νομίζω ότι αυτό το αστείο με τον Μπακάκη αριστερό μπακ πρέπει να σταματήσει. Ο Λόπεζ από την άλλη την θέση του εξτρεμ δεν την έχει για κανένα λόγο είτε πέφτει Ο Λάζαρος πάνω του είτε όχι. Στείλε το Λόπεζ μπακ και παίξε μπάλα με Μπακάκη και Γκάλο από τα δεξιά. Κούρασε το μπάχαλο!!! στα παιχνίδια που απαιτείτε το ροτέισον να κατεβαίνει πιο ορθολογικά. Άντε να δούμε πότε θα το κάνει. Το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου νομίζω είναι καλό και θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εμάς αν θα πάμε για πρωτάθλημα.

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Συνηθησαμε τις μαλακιες του Μανολο πλεον,απλα ψαχνουμε να βρουμε καθε φορα τι καινουργια θα δουν τα ματια μας … Οπως και να το κανεις,ειναι ενα θεμα για συζητηση!!!

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τον Αλέφαντο προπονητή.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Τι να συζητάμε; Το αν ο Μελισσανίδης είναι επιχειρηματίας;

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Γιατι,λιγο ειναι σαν θεμα ? Φιλε μου, ο καθενας οπως το βλεπει απο την μερια του. Γιατι,δεν ειναι? Εγω εχω μεινει με αυτην την εντυπωση….

  6. Ο/Η netrino λέει:

    Tο κακό είναι πως ο βασικός ανταγωνιστης γαυρος μοιαζει πως τωρα ανεβαζει στροφές ενώ εμεις δείχνουμε να είμαστε στα κόκκινα εδω και καιρό.Αν η ομάδα δεν ενισχυθεί τον Γενάρη δεν της δινω καμιά τυχη για το πρωτάθλημα.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Αν το πάρει ο γαύρος, θα χάσουμε και τα λεφτά της αριστερής κερκίδας. Μην λες τέτοια. Άσε τουλάχιστον να έχουμε γήπεδο χωρίς πέταλο, αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν πλάκα.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Πού επιχειρεί και με ποιόν τρόπο; Σοβαρό θέμα στην Ελλάδα. Πού κάνει επενδύσεις, εν άλλοις; Δεν μιλάμε για την λίστα Forbes, αλλά πόσες θέσεις εργασίας ανοίγει ο επιχειρείν;

  9. Ο/Η conpater λέει:

    Αγαπητε μου,με μπερδευεις. Ειχα την εντυπωση πως ο επιχειρηματιας γενικως,απλα τζογαρει με λεφτα αλλων και παιρνει το μεριδιο που εχει συμφωνηθει.Με εβαλες σε σκεψεις .
    Εδω και καιρο,μου μυριζει εντονα στην ατμοσφαιρα κατι σαν ,ξερω γω, απροσδιοριστο…Μπαρουτι να το πω,αιμα να το πω…Δεν λεει να φυγει με τιποτα,εχει κολλησει στα ρουθουνια…

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Η ΕΜΑΚ επιχειρεί…Η πυροσβεστική επιχειρεί… Τα έχουμε ακούσει τόσες φορές. Ο με τα λεφτά των άλλων, πού επιχειρεί; Εκεί που το έκανε ο Βγενόπουλος; Μια χαρά αμπέρδευτος είσαι, απλά ειρωνεύεσαι. Όπως κι εγώ. Και γίνεται μεγάλη πλάκα παρασκηνιακά. Τους γαμεί ένα καρότσι τους τεράστιους Έλληνες επιχειρηματίες.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    Φυσικα και ειρωνευομαι,αλλα οχι εσενα και το ξερεις.
    Ολα ανταποδοτικα ειναι στην ζωη. Αδικησες? Θα σε αδικησουν…
    Γαμησες ? Θα σε γαμησουν…

  12. Ο/Η conpater λέει:

    ….Αλλα δειξε μου καποιους απο αυτους πρωτοκλασσατους η αν θες , πολυδιαφημιζομενους,που επιχειρουν κυριολεκτικα….

  13. Ο/Η koreas λέει:

    καλημέρα σε όλους…..

    τρενάκι είναι φιλε μου……..αλλοι οι περισσότεροι τον δίνουν και τον παίρνουν, αλλοι πάλι μόνο γαμιούνται, αλλοί αλλά λίγοι μόνο γαμούν……..το ότι στο τελευταιο βαγόνι έιναι ένα καρότσι, δεν είναι και τόσο “άσχημο”……φαντάσου να ήταν ένας νάνος ή μια αδερφάρα……τρελή ειρωνεία…………

    α…..και μην ξεχνάς τη μεταβολή……συμβαίνει σχεδον πάντα και απροειδοποίητα……κι ο επιβήτορας γίνεται η πρώτη λουλου…….συμβαινει απο δημιουργίας κόσμου…….οπότε φαντάζουν “τυχεροί” αυτοί που έφυγαν που πήδηξαν νωρίς από το τρένο…

  14. Ο/Η koreas λέει:

    και κανα δυο ερωτήσεις για το Steven

    1. μεχρι τώρα έχουμε κάποιο δυσαναπλήρωτο κενό από τη μη-παρουσία του πετράκη;………δεν είμαστε λίγο πιο γρηγοροι (και πολύ λιγότερο φλύαροι) στο κέντρο ή μου φαίνεται;

    2. ο λύμπε έχει δώσει καινούριο ορισμό στο ρόλο του τεχνικού διειθυντή;…….ή μάλλον από εδώ και στο εξής θα ξέρουμε για τον παγκίτη τεχνικό διευθυντή

    3. steven είναι αλήθεια ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον ανέστη από ομάδα της premier; είναι ποντιακό ανέκδοτο, τρόπος διαπραγμάτευσης ή έχει έστω και την παραμικρή δόση αλήθειας;

    4. τελικά πόσα συστηματα έχει παίξει η ομάδα με το μανόλο;……είμαστε κάτι σαν ποδοσφαιρικό fractal, το οποίο αλλάζει μορφή ανάλογα με το ποιός παίκτης είναι σε φόρμα τη συγκεκριμένη μέρα……….αυτό δεν είναι μια επιτυχία, δεν ειναι μια καινοτομία; (ανεξάρτητα αν χάνουμε πάντα το πρώτο ημιχρόνιο, πρέπει να φορτώσει δεδομένα το σύστημα για να δουλέψει)

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    το μόνο ενδιαφέρον από τον χτεσινό αγώνα ήταν τι παπαριά θα κάνει ο τιμωρημένος.
    Πράγματι μας δικαίωσε από την αρχή με την ενδεκάδα, με τον Αλβανοσουηδό μέσα, Λόπες αριστερό εξτρεμ Λάζαρο όπου να ναι τον τραυματία Τσόσιτς μέσα. Κανένα ροτέισον με την πιο αδύνατη ομάδα του πρωταθλήματος. Και αν δεν έκανε και την πάσα στον εαυτό του ο Λιβάγια να βάλει γκολ θα ήταν μεγαλύτερο το ενδιαφέρον.
    Το σκορ ήρθε βάση της δυναμικής των ομάδων και όχι βάση της προπονητικής και αρχίζω και σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήμασταν αν έτρωγε ο κύριος κωλοδάκτυλο 6 μήνες εκτός και όχι 15 μέρες

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Αδερφέ, ανοίγεις το ICAP, κοιτάς σε κάθε κλάδο – ΕΞΩ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – τις τρεις πρώτες επιχειρήσεις και βρίσκεις τα ονόματα. Αν αρχίσω να γράφω ονόματα πραγματικών επιχειρηματιών και καπιταλιστών, δεν θα μου φτάσουν σελίδες επί σελίδων.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : 1. Δυσαναπλήρωτο κενό μόνο στον ψυχισμό. Παικτικά όχι. Είμαστε σαφέστατα πιο γρήγοροι και πιο απρόβλεπτοι.
    2. Δεν είναι τεχνικός διευθυντής. Είναι αντί του Μελισσανίδη. Κάτι σαν ταξί στο οργανόγραμμα.
    3. Ναι υπάρχει ενδιαφέρον.
    4. Τα έχουμε παίξει όλα. Τυχαία δεν τον είπα Αλέφαντο.

  18. Ο/Η Koreas λέει:

    2. Είναι σαν αυτό που λέγαμε κάποτε προπονητής καπετάνιος με βοηθό προπονητή ροτσα.

    4. Μιας και είπες Αλεφαντος. Πριν καμία εβδομάδα ήμουν στην Πάτρα και σε διπλανό τραπέζι εστιατορίου σχολιάζαν δύο ξένοι, μάλλον γαυροι . Λέει ο ένας στον άλλον.
    – Άσε η αεκ τελικά έχει προπονηταρα.
    – Καλά πως το κατάλαβες αυτό;
    – το είπε ο αλεφαντος σε μια εκπομπή.
    -σοβαρά, ε τότε θα μας πάρει το πρωτάθλημα η αεκ φέτος…

    Κι ύστερα μου λες ότι φταίνε οι Έλληνες επιχειρηματίες για ότι στραβό συμβαίνει…..

    (το μου λες δεν απευθύνεται σε εσενα)

  19. Ο/Η Koreas λέει:

    Κι εκείνη η μεταβίβαση μετοχών ν των ΠΑΕ ατρόμητος και λυμπιακος τι έγινε ξεχάστηκε;…….μέχρι χθες ηχούσαν με στόμφο τα λόγια του περαιωτη υφυπουργού αθλητισμου. Για άμεση και σίγουρη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ. …….

    Κάπου άκουσα ένα ωραιαοο.

    Το αντίθετο της αλήθειας δεν είναι το ψέμα. Το αντίθετο της αλήθειας είναι μια άλλη αλήθεια.

    Αλήθεια είναι η μη λήθη, το μην ξεχνάς δηλαδή. Άλλο λήθη άλλο ψέμα. Κι εμείς έχουμε εκπαιδευτεί να ξεχνάμε τα πάντα.

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Νομίζω έχει ασκηθεί αναίρεση λόγω του 2-1 των ψήφων.

  21. Ο/Η Koreas λέει:

    Α……sorry δεν το ήξερα….

  22. Ο/Η Savvi λέει:

    Συγνώμη ο Χούλτ μας χαλάει και το παίζουμε υπεράνω;