«Εγώ δεν είμαι του τσάμπα»
ΣΕ περιπέτειες, ενδέχεται να μπλέξει, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος. Αιτία, η αμοιβή που εισέπραξε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, παρά τη ρητή προς το αντίθετο Νομοθετική πρόβλεψη. Ο Νόμος 2725/1999, όπως και ο Αστικός Κώδικας, αναφέρουν ξεκάθαρα, ότι η ιδιότητα του μέλους Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, “είναι τιμητική και άμισθη”.
Αντίστοιχη διάταξη υπάρχει και στο Καταστατικό της ΕΠΟ. Παρά ταύτα, ο Γιάννης Δρόσος (στενός συνεργάτης του Άκη Τζοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) στο διάστημα της δεκάμηνης θητείας του, (από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2017) , εισέπραξε σαν αμοιβή το ποσό των 74.400 ευρώ. Με τον ίδιο όταν τέθηκε το θέμα στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, να λέει χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι του τσάμπα». Σαν αντίλογος υπάρχει το επιχείρημα, ότι ο Γ. Δρόσος δεν ήταν εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά διορισμένος από τη FIFA, όπως η Προσωρινή Επιτροπή Εξομάλυνσης στο σύνολό της.
ΕΚΕΙΝΗ την εποχή μάλιστα, είχε διαρρεύσει, ότι η FIFA θα αναλάμβανε τις αμοιβές της Επιτροπής στο σύνολό τους. Ουδέν ψευδέστερον. Η FIFA έδωσε στην ΕΠΟ, όλες κι όλες, 300.000 ευρώ… Οι 200.000 διατέθηκαν στις Ενώσεις και 80.000 στον Μπίκα.
Προσωρινές διοικήσεις, άλλωστε διορίζονται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες από το Πρωτοδικείο. Κανείς ποτέ, δεν εισέπραξε χρήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ίδιος ο Γ. Δρόσος, προσδιόρισε το ύψος της αμοιβής, στον εαυτό του, 7.440 ευρώ το μήνα! Χωρίς να έχει υπάρξει απόφαση της FIFA που να επιβάλλει ή έστω να αναφέρει, ότι τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής Εξομάλυνσης, θα πρέπει να εισπράττουν αποζημίωση. Με δεδομένο, ότι το ποσό για τον Γ. Δρόσο, είναι άνω των 30.000 Ευρώ, το ενδεχόμενο αδίκημα της απιστίας, είναι σε βαθμό κακουργήματος. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης, Μπάρτζης, Βρύζας, Δέδες, Φιλιππούσης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Γ. Στράτος-Ι. Φιλιπούσης μετείχαν στην Π.Ε.Ε σαν «παρατηρητές» ο πρώτος της Σούπερ Λιγκ και ο δεύτερος της FIFA.Ο μεν Στράτος (πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ), ήταν άμισθος, ο δε Φιλιππούσης είχε μισθό 6.500 Ευρώ.
ΛΙΓΟ πριν φύγει ο Δρόσος, γνωρίζοντας ότι «υπάρχει θέμα», προσπάθησε να καλύψει τα νώτα του. Προσθέτοντας στο Καταστατικό της Ομοσπονδίας, διάταξη, ότι αν ο πρόεδρος είναι «εκτελεστικός», επιτρέπεται να αμοίβεται. Προκειμένου να νομιμοποιήσει τη δικιά του αμοιβή, αφήνοντας εκτεθειμένους τους συνεργάτες του.
Κατ’ αρχήν, είναι 100% παράδοξο και παράλογο να εξομοιώνεται και να εξισώνεται ο πρόεδρος ενός ερασιτεχνικού σωματείου, με τους «εκτελεστικούς» προέδρους Ανώνυμων Εταιριών. Ακόμα όμως κι αν εγκριθεί η σχετική παράγραφος, από το Ειρηνοδικείο, δεν καλύπτει τον κ. Δρόσο, αφού η προσπάθεια είναι μεταχρονολογημένη. Με πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν, ότι έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
ΤΗΝ ίδια ώρα, εντυπωσιάζει η πολυπραγμοσύνη του Ιάκωβου Φιλιππούση. Από άνεργος, στο γραφείο του Κοντονή κι ακολούθως στην Ομοσπονδία με μισθό 7.000 ευρώ. Λες κι αν του έδιναν τα μισά, θα λέγε όχι. Αν μη τι άλλο όμως, αποδεικνύεται, ιδιαίτερα εργατικός και δραστήριος. Δεν περιορίζεται δηλαδή στα καθήκοντά του, σαν διευθυντής επικοινωνίας (και κατά πάσα πιθανότητα ο πλέον ακριβοπληρωμένος στα Βαλκάνια). Προσφάτως, ενεργώντας ερήμην του ΔΣ και του τμήματος μάρκετιγκ, ασχολήθηκε με τις διαφημιστικές πινακίδες στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας για την προσεχή διετία. «Γιά το καλό του ποδοσφαίρου», όπως λέει το διαχρονικό σλόγκαν στην Ομοσπονδία.
Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.