ΑΟΥΣΤΡΙΑ – Α Ε Κ

Σήμερα είναι ξεκάθαρο οτι δεν ενδιαφέρει κανέναν το θέαμα. Το μόνο που μας απασχολεί είναι η πρόκριση για λεφτά, για μεταγραφές, για βελτίωση της ευρωπαϊκής θέσης μας, για την ιστορία μας και για την ικανοποίηση του αεκτζήδικου εγώ μας. Όλα τα μέσα για τον αυτοσκοπό, είναι θεμιτά. Από καλή μπάλα μέχρι και θανατηφόρες σκοπιμότητες. Σε παιχνίδι βέβαια, που κακώς χρηστήκαμε φαβορί και δείξαμε και μια μικρή αλαζονεία.

Οι δυό αντίπαλοι ξεκίνησαν με το ίδιο σύστημα. 3-5-2 με την Αούστρια να θέλει να παίξει με τις μακρινές μπαλιές του Χολζχάουζερ, και την ΑΕΚ να θέλει να ελέγξει τον ρυθμό, τον χώρο και τον αντίπαλο μέσο,  με ένα μαρκάρισμα του Λιβάγια. Στην άμυνα μας λοιπόν δεν υπήρχαν χώροι, οπότε ο Αυστριακός προσπαθούσε κάτι, που απλά δεν ήταν εφικτό. Το αποτέλεσμα ήταν να φανερωθεί στο χόρτο η σκέψη του αντίπαλου προπονητή : Να παίξουν πολύ με τον τερματοφύλακα τους, με σκοπό να ανεβούν οι γραμμές οι δικές μας.

Το τυράκι αυτό δεν το έφαγε κύρια ο Μανόλο, που επανέφερε στην τάξη τον Λιβάγια, και κράτησε την κυνικότητα του αυτοσκοπού. Άσε τους άλλους να ανοίξουν διαδρόμους πρώτοι. Χωρίς να πειράζει ιδιαίτερα οτι η επίθεση μας φαινόταν αποκομμένη στα αρχικά πρεσαρίσματα. Το παιχνίδι ήταν σούπα, χωρίς ευκαιρίες, και με την αίσθηση οτι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα, με πιο πολλές δυνατότητες, χωρίς να έχει απειληθεί καθόλου πίσω, κι έχοντας κάνει και δυό καλές ευκαιρίες για να κλειδώσει την πρόκριση.

Ο αντίπαλος ήταν πολύ λίγος, κι έμοιασε με κλέφτη τελικά. Λογικό. Και σοβαρές απουσίες είχε, και πολύ προβλέψιμο τρόπο επίθεσης. Έμοιασε να θέλει να πολιορκήσει από την μεγάλη του περιοχή, την ώρα που βεβιασμένα έψαχνε την μακρινή πάσα λόγω του πρεσαρίσματος μας, και όταν έφευγε αυτή, έσκαγε πάνω στην διπλή ζώνη άμυνας που είχαμε αναπτύξει. Εμείς από την άλλη, ροκανίζαμε τον χρόνο, κι αν είχαμε σε πιο καλό πρώτο ημιχρόνιο τον Λόπεζ, θα μπορούσαμε να ζητάμε άλλα πράματα. Όμως μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες τώρα.

Το δεύτερο ημιχρόνιο ξεκίνησε με ψηλότερο ρυθμό εκ μέρους του αντιπάλου και με την ΑΕΚ να έχει οπισθοχωρήσει αρκετά. Καμια διάθεση για δημιουργικότητα δεν υπήρχε κι είχαμε αρχίσει να αμυνόμαστε στα όρια της άμυνας μας. Φάνηκε οτι χάσαμε το κέντρο, οπότε μαζί με τον ρυθμό, χάσαμε και τον έλεγχο του χώρου. Η Αούστρια φάνηκε περισσότερο δημιουργικά και έφτειαξε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, που αναλώθηκαν κύρια σε άστοχα μακρινά σουτ.

Χρειαζόταν παίκτης που να δημιουργήσει και να απασχολήσει τους αντίπαλους μέσους περισσότερο. Κάπως να κρατήσει την μπάλα, και κάπως να την περάσει πιο σωστά μπροστά. Η επιλογή του Μπακασέτα έμοιασε μονόδρομος, αφού όσο ο Χολζχάζουζερ είχε προωθηθεί, θα άνοιγαν διάδρομοι, οπότε μπορεί να προέκυπτε καλό μακρινό σουτ ή και αργότερα μια καλή αντεπίθεση με την είσοδο του Κλωναρίδη. Στο μεταξύ η Αούστρια είχε μια καλή ευκαιρία με μια μακρινή κεφαλιά μετά από απόκρουση του σταθερού Τσιντώντα.

Πρακτικά ο Χιμένεθ άλλαξε τρόπο παιχνιδιού, καθώς και όλη την επίθεση του. Δεν νομίζω οτι πήγε για να πάρει το παιχνίδι. Μάλλον πήγε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που θα προέκυπταν από την άμυνα της Αούστρια,  που όμως δεν είχε λόγο να μην ρισκάρει. Θα έβγαινε ούτως ή άλλως μπροστά. Για την πρόκριση έπαιζε, όχι για να μην χάσει. Οπότε θεωρώ άκρως σωστό το κουτσάρισμα του, άσχετα αν οι αλλαγές δεν βοήθησαν και ιδιαίτερα.

Από ένα σημείο και μετά, δεν βοηθούσε και η φυσική κατάσταση που λειτουργούσε προσθετικά στο ψυχολογικό βάρος της must πρόκρισης. Μια πίεση όμως που όμως άντεξε η άμυνα μας και μας χάρισε τον αυτοσκοπό. Μια άμυνα που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν δεν είχαμε τις σπουδαίες απώλειες του Γιόχανσον και του Μάνταλου. Θεωρώ οτι θα είχαμε κερδίσει αν είχαμε αυτούς τους παίκτες. Όμως είχαμε Τσιγκρίνσκι, το καλύτερο παιχνίδι του Γαλανόπουλου, τον σπουδαίο Λιβάγια, και τον Τσιντώτα που απλά ενέπνεε εμπιστοσύνη και σβήσιμο κάθε φάσης.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και καλή συνέχεια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

28 Responses to ΑΟΥΣΤΡΙΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Συγχαρητηρια στην ομάδα…….αξια περνά στην επόμενη φάση…..σήμερα έχουμε χαρές…….ας ευχηθούμε η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη……..forza ΑΕΚΑΡΑ

  2. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Απόψε κανείς δεν περίμενε μπαλάρα,DHI το αποτέλεσμα μετράει. Ο μανόλο άφησε τα τρελά και κατέβασε το σύστημα (3-5-2 όπου αμυνόμαστε, πια 4-4-2 όταν πρέπει να βάλουμε γκολ, σίγουρα θα το δούμε στα επόμενα 2 παιχνίδια στο ΟΑΚΑ) και την 11δα που πια του κάνει τη δουλειά. Δοκιμασμένες συνταγές χωρίς εκπλήξεις και νοοτροπία παιχνιδιών Μίλαν. Ωραία διάταξη με τους 2 επιθετικούς να μαρκάρουν ψηλά και τα 2 χαφ+λάζαρο 2η γραμμή να καταπίνουν τις επιθέσεις. Τελικά τις ευκαιρίες τις χάσαμε εμείς, σε αρκετές περιπτώσεις (και καμιά δεκαριά ίσως!) κοπήκαν από τον τελευταίο αντίπαλο μπαλιές τρύπες, ήταν θέμα ατυχίας που 1 δεν πέρασε για τετ α τετ. Γενικά, δουλειά γίνεται, σίγουρα και πολλά λάθη, αλλά η προσπάθεια και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια φαίνονται. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλη την ομάδα, ας μην ξεχνάμε ότι πριν 3 χρόνια παίζαμε με την Τριγλία.
    Και όποιος πει τίποτα για εύκολο όμιλο είναι κομπλέξας…Αούστρια και Ριέκα μας βάλαν 2 έκαστη στο ΟΑΚΑ σε αντίστοιχα μισάωρα μαύρες τρύπες. Η έλλειψη συγκέντρωσης για 2 μισάωρα θα μπορούσε να μας είχε στοιχίσει την πρόκριση.

    ΜΠΡΑΒΟ!

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Οι αλλαγές δεν βοήθησαν το αντίθετο θα ελεγα.Κραταμε την πρόκριση που για μένα ήταν αυτονόητη μιας κ ο όμιλος ήταν της πλάκας.

  4. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Ένα ακόμα σχόλιο για να μην ξεχνιώμαστε για τους λόγους που είμαστε ΑΕΚ: Είμαι υπερήφανος που πήραν μαζί τους τη Μυρτώ (ακούω με έξοδα Ορίτζιναλ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!), είμαι υπερήφανος που όλοι αφιέρωσαν και στους τέσσερις παίκτες (και δει στους 2 πιο βαριά τραυματίες) την πρόκριση, όπως και για πρωτοβουλίες όπως η ενίσχυση των πλημμυροπαθών (σε αντιδιαστολή με τον πρεζέμπορα που περιφέρεται με τα κανάλια ορντινάντσες και κάνει τον φιλάνθρωπο και πολιτική στις πλάτες τους).
    Αυτά ενισχύουν τους δεσμούς και εσωτερικά και εξωτερικά με όλο τον κόσμο της ομάδας και δημιουργούν και ισχυρότερο ψυχολογικό κίνητρο (πέρα του θετικού αντίκτυπου σε αυτούς που απευθύνονται.
    Μικρές υγιείς εκλάμψεις μέσα στο βόθρο με τα σκατά…

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Σε καθε αγωνα υπαρχει αυτοσκοπος. Στο ελληνικο πρωταθλημα,παιζοντας με μικρους, πρεπει να μαζεψεις βαθμους. Στα ντερμπυ,πρεπει να νικησεις να παραμεινεις κορυφη. Στην Ευρωπη,για τον προλογο που εγραψες. Δεν ξερω και στα φιλικα η στις προπονησεις κατι θα υπαρχει… Νισαφι πλεον. Δεν λεω να μπεις στο Πρατερ και να παιξεις φουλ επιθεση.Αλλα απο το 30` να κλεινεσαι πισω,και η μπαλα να πηγαινει μπροστα μονο δεμενη σε ολμο,αυτο φιλε μου δεν λεγεται ποδοσφαιρο. Αν ειναι σε καθε παιχνιδι να λεμε τελος καλο ολα καλα,καποια στιγμη θα την πληρωσεις ακριβα την νυφη.Ειτε με καποια στημενη φαση,ειτε καμια στραβοκλοτσια,θα τρεχεις και δεν θα φτανεις. Μετα θα φταινε οι απουσιες και η ελειψη αυτοσυγκεντρωσης και αλλες αρες μαρες κουκουναρες….

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Γιωργη,αν τα εξοδα τα καλυψε η Οριτζιναλ μπραβο τους. Θα περιμενα απο την διοικηση κατι τετοιο βεβαια,κραταω μια πισινη παντα. Ο χοντροπατσας,ακολουθειτε απο 5 εφημεριδες ,4 ραδιοφωνα,15 σαιτ, 20 δημοσιογραφους οταν κανει βολτες αναμεσα στα χαλασματα στις λασπες . Μου θυμιζει τους πολιτικους που κανουν ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΟΔΟ στα νοσοκομεια και τον περιμενουν 50 μικροφωνα για δηλωσεις…

  7. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και το Μανολο! Ας του αποδώσουμε κι αυτού τα εύσημα, ειδικά αν σκεφτούμε πέρσι τέτοιο καιρό που είμασταν με Μοραις και τι καταφέραμε από τότε. Πάντα τέτοια! Forza Aekara!

  8. Ο/Η Γz λέει:

    Όλοι γήπεδο

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά σήμερα η κριτική έπρεπε να γίνει lifestyle διότι θα είχαμε μπόλικες αντιρρήσεις. Οπότε επειδή ξέρεις τι θα γίνει, κι επειδή βαριέμαι και τον μαλάκα, είπα να γράψω τον πρόλογο και να τελειώσω με διθύραμβο. ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, αλλά χέστο.

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Αμα ειναι ετσι,παω πασο…
    Η εξοδος στο 94` φευγα και το μπλοκαρισμα κι οχι διωξιμο της μπαλας,εδωσε ποντους πολλους στον Τσιντωτα.Και παραλληλα με το…ουφ του κοσμου με οσα εχουν δει τα ματια του (…μας), εμενα μου εδωσε την εντυπωση πως το παιδι το`χει που λεμε. Τετοια εξοδο και μπλοκαρισμα,ειχα να δω απο την εποχη του Σορεντινο.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Ε βέβαια, τι νόμισες οτι τρελάθηκα και είδα μπάλα και Αεκάρα; Μια ομάδα της πλάκας, εντελώς αδούλευτη, που αντί να κάνει 5 νίκες με τους Πλατανιάδες και τις Δράμες της Ευρώπης, έφτασε να αμύνεται απέναντι στα πιασμάν – μέσα και η διαιτησία – και να μην ξέρει πώς να βάλει γκολ. Ο Τσιντώντας σίγουρα το έχει αυτήν την εποχή. Αν αποβάλει και τον ηρωισμό της Λειβαδιάς, θα είναι ακόμα καλύτερος.

  12. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    Χαιρετίζω την ομήγυρη….

    ενα υποθετικό ερώτημα ,έτσι για προβληματισμό:

    αν η “στραβοκεφαλιά” του Αυστριακού(?), έγραφε, κι γινόταν το 1-0 ,και αποκλειόμασταν, τι θα λέγαμε σήμερα?

    ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ οτι θα μιλούσαμε για ” αυτοκτονία”, για “φοβική αντιμετώπιση από το Χιμένεθ ” κλπ…που θα ήταν εν μέρει σωστά, αλλά όσο ερχόταν στο μυαλό μου κατα τόμ 80ό λεπτό η Λοκομοτίβ, θυμόμουν ολοένα τη φάση του ΑΡαούχο απόψε στο 15΄,όπως και τη φάση του ΙΔΙΟΥ με τη Ριέκα στα ξέτελα, ενώπιον κενής εστίας….

    Κι αν ο Ντέμης μας στέρησε ένα κομμάτι πρεστίζ, ο Αραούχο θα μας στερούσε συν τοις άλλοις μερικά εκατομμύρια….

    οπότε, μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού μας πρέπει να επαναξιολογήσουμε την συνολική προσφορά του αργεντινού?
    Μην πει κάποιος ότι είναι μεμονωμένες φάσεις και τον αδικώ….ειναι οι φάσεις που σου ανήκουν , διάολε…

    ευχαριστώ

  13. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλημέρα
    Η χθεσινη μερα μας εδωσε πολλα θεματα για σχολιασμο.
    1)ΑΕΚ πηραμε την προκριση με φοβικη εμφανιση.Αλλα εστω ετσι αντε μπας και αποκτησει μεταλλο η ομαδα.Το θεμα είναι τι διαθεση υπαρχει στον προεδρο για Γεναρη αναφορικα με τις μεταγραφες???
    2)Ερντογαν μου φανηκε ότι ηρθε να διεκδικησει το μεριδιο του στην εκμεταλλευση των φυσικων πορων.Απλα δεν ξερω αν ηρθε αυτόφωτος η λειτουργουσε ως μεζαζων για τον καινουργιο φιλο του βλεπε Βλαδίμηρος.Η αμφισβητηση της Συνθηκης της Λωζανης μηπως είναι το αντιβαρο στην δημιουργια Κουρδικου Κρατους???
    3) Το νέο της ημερας βεβαια είναι ότι την Παρασκευη παρουσιάζεται στον στρατο ο Κονε………………………..

  14. Ο/Η netrino λέει:

    Διαβάζοντας το κείμενο είπα πάει χάλασε κ ο Στήβεν αλλά οκ στα σχόλια κατάλαβα πως το ειδες.Σιγα το θηρίο την Αούστρια που ειδικά στο β είχε κάνει το γήπεδο να γερνει.Εγω θα πανηγυρίσω αν πάμε στους 16,αυτό θα είναι υπερβαση

  15. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    4)Η επιθεση στον Κοκαλη για την συνεργασια Ιντραλοτ ΟΠΑΠ

  16. Ο/Η koreas λέει:

    Καλημέρα σε όλους τους ενωσίτες απανταχού της γης…

    Χθες επιβεβαιωθηκε τυπικα και ουσιαστικά η επιστροφη της ομάδας εκεί που πραγματικά άνηκε, ανήκει και θα ανήκει, στο Διεθνές ποδόσφαιρο. Αφήνουμε πίσω μας ενα χρονικό διάστημα έντονης παρακμής το οποίο μας φάνηκε σχεδόν αιώνας και ανυπομονούμε για τη συνέχεια που παραπέμπει στην ένδοξη μας ιστορία.

    Είμαι κοινωνός του blog του steven σχεδόν ένα έτος. Μέσα από εδώ έμαθα ένα ξεχωριστό τρόπο αξιολόγησης της ενωσιτικής καθημερινότητας (κι όχι μόνο) και τον έχω ευχαριστήσει αρκετές φορές γι αυτό. Επίσης εδώ μέσα έχουμε καυτηριάσει δικαίως κι ανιδιοτελώς πολλά απο τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην ομάδα μας. Σήμερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας για την επιστροφή της ομάδας μας.

    Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά προσωπικά πέρνω στα σοβαρά μόνο τα λόγια και τα έργα του δημήτρη μελισσανίδη. σε αυτόν πιστώνω το οποία αρνητικά ή θετικά κατά την άποψη μου συμβαίνουν στην ομάδα.

    Σήμερα για δεύτερη φορά φέτος ( η πρώτη ήταν όταν ξεκίνησαν τα έργα του σπιτιού μας στα φιλαδέλφεια) θέλω να ευχαριστήσω τον μελισσανίδη για την επιστροφή της ομάδας μας στη φυσική της θέση, στο διεθνές ποδόσφαιρο. Να τον έχει ο Θεός γερό και δυνατό.

    Τέλος να πώ ότι από ένστικτο και συναισθηματικά ήμουν ίσως ο μοναδικός στο blog που ύστερα τον αποκλεισμό της ομάδας από την cska το καλοκαίρι πίστευα και πιστεύω ότι ο ομάδα θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα ελλάδος. Σήμερα το πίστευω ακόμη πιο πολύ. Οπότε σε επίπεδο τίτλων θέλουμε για φέτος το πρωτάθλημα, όπως θέλουμε την ενίσχυση της ομάδας με 2 πραγματικά πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες (σίγουρα ο ένας χαφάρα και ηγέτης).

    Σε όλα τα παραπάνω να αναφέρω και το αυτονόητο: Φυσικά και θέλουμε η ομάδα να πάιζει ποιοτικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, άλλωστε αεκτζήδες είμαστε.

  17. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Πρέπει να δούμε λίγο ρεαλιστικά τα πράγματα. Ούτε καμιά ομαδάρα έχουμε ούτε παιχταράδες έχουμε ούτε κανένα σπουδαίο προπονητή.
    Με αυτό το πρίσμα είναι σπουδαία η πρόκριση και για οικονομικούς αλλά και για λόγους πρεστίζ . Ασχέτως αν δεν είχαμε τίποτα ομαδάρες απέναντι μας εκτός της Μίλαν που ξεχώριζε κάπως αν και δεν το έδειξε προς το παρών. Και περάσαμε αήττητοι. Ένα μεγάλο μπράβο. Σίγουρα η πρόκριση θα επηρεάσει προς το θετικό ένα καλό παίχτη για να έρθει στην ομάδα μας αύριο.Και αυτό μετράει. Μπράβο ξανά!

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κέλβιν Σέμπουε : Φυσικά κι έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως, όπως ξέρεις, την κριτική μου την γράφω την ώρα του αγώνα. Οπότε δεν θα άλλαζα και πολλά εκτός ίσως από τα συγχαρητήρια. Όλη η ιστορία φίλτατε είναι οτι η ΑΕΚ παραμένει κότα στο κέντρο. Όπως ήταν μια ζωή. Αυτό περίμενα να αλλάξει ο Μελισσανίδης. Οψόμεθα.

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEKLFC : Καλημέρα αγαπητέ. Οι δύο μεταγραφές είναι σίγουρες από όσα ξέρω. Τον Ερντογάν τον στείλανε τα αφεντικά του, όπως τα ίδια βάλανε τον πράκτορα τους να πάρει την συνέντευξη. Φυσικά και η Θράκη είναι το αντίβαρο για το κουρδικό κράτος, αλλά αυτά ισχύουν για λίγο καιρό ακόμα. Μέχρι να απολυθεί.

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΧΑΡΗΣ : Μπάμπη μου, πόσα μύρια έχασε ο εγγυητής από τις φοβικές εμφανίσεις; Φυσικά άμα είχαμε ομαδάρα, θα έπρεπε να έχουμε κάνει 5 νίκες.

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Περιμένω την ΤΣΣΚΑ την Δευτέρα για να αποκταστήσουμε μια μαλακία.

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Όχι φίλε μου. Δεν χαλάω έτσι εύκολα. Για να πάμε στους 16, θέλουμε ομάδα από την Ρωσσία την παλιά.

  23. Ο/Η Koreas λέει:

    @ Steven

    Ότι θέλεις βλέπεις τη cska για τους 16 σημαινει ότι είτε σου αρέσουν οι ωραίες ιστορίες και τα ωραία σενάρια, είτε ότι διαθέτεις φαντασία είτε ότι είσαι πραγματικά εκδικητικός τυπος, είτε όλα μαζί τα παραπάνω.

    Βλεπω μπραγκα για τη δευτέρα.

    Ps.

  24. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @steven: Δε νομίζω ότι κανείς (ούτε καν οι “εν τη παλάμη” οπαδικοί δημοσιοκάφροι) μίλησε για καμία τρομερή εμφάνιση χθες, ούτε ότι γίναμε άξαφνα μπάρτσα. Φυσικά και δεν αποκλείσαμε τη Μποταφόγκο…
    ΑΛΛΑ, νομίζω ότι η “φοβική” αντιμετώπιση του παιχνιδιού πρωτίστως από τον μανόλο πρέπει να εξηγηθεί πριν κριθεί ως λάθος. Δε μπορεί τη μία να του σούρουμε ότι πάει και κάνει τρελές αλλαγές της τελευταίας στιγμής (δες Τριπολιτσά) και από την άλλη πάλι να του τα χώνουμε όταν κατεβάζει σχήμα δοκιμασμένο (αφού ο Κομποτιακός τελικά ήταν πρόβα για χθες, όπως όλοι περιμέναμε).
    Νομίζω ότι η συντηρητική-αμυντικογενής αντιμετώπιση επιλέχθηκε από μανόλο για τέσσερις κυρίως λόγους:
    1. Έλλειψη εμπειρίας (sic μέταλλο) από τέτοια παιχνίδια στην ευρώπη. Πλην τσιγκρίνσκι ΟΛΟΙ οι άλλοι (συμπεριλαμβανομένου του μανόλο) ΔΕΝ έχουν ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση.
    2. Τα δύο καταστροφικά μισάωρα που εισπράξαμε δύο γκολ σε έκαστο -και μέσα στο ΟΑΚΑ!- από αυτές τις μετριότητες. Αυτά γίναν μόλις πριν λίγες εβδομάδες. Σε αυτά βάλε και τις πρόσφατες νίλες από τριπολιτσιακό-σκόντα-χαλκηδόνα. ΔΕΝ είναι ομάδα με σταθερή απόδοση ακόμα, ούτε με διάρκεια στην επίδειξη μετάλλου.
    3. Την προσωπική του ανασφάλεια
    4. Τους τραυματισμούς δύο βασικών παικτών που κι εσύ αναγνωρίζεις ότι για τέτοια παιχνίδια είναι κομβικοί, ειδικά στο να διατηρούν πρωτοβουλία στο κέντρο

    Το -όποιο- μέταλλο της ομάδας μας έλιωσε στον Ηρόδοτο και τον Αγροτικό Αστέρα πριν 4 χρόνια, θάφτηκε μαζί με το ΑΦΜ, αφού πρώτα μαγαρίστηκε με το κίβδηλο “this is aek”…. Κηδείες, επί τη ευκαιρία, είχαμε φάει και τότε που το είχαμε, δες Λοκομοτίβ.Τα εκατομύρια που χάθηκαν από αυτή τη φοβική αντιμετώπιση (διαφωνώ σε αυτό μαζί σου) είναι σαφώς λιγότερα από το ρίσκο αυτών που θα χάναμε αν παθαίναμε νίλα χθες βράδυ (που ουδέποτε κινδυνεύσαμε τελικά).

    Τέσπα, εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι, αυτός ο προπονητής σίγουρα έχει πιάσει τους στόχους του (ποιοί είναι τελικά????) μέχρι τούδε, σίγουρα λαμβάνοντας υπόψην την ιδιοσυγκρασία, το κόστος και το track record του. Αλλά…looking forward…δημιουργούνται απαιτήσεις…

  25. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Δέν ξέρεις με ποίον να ξερνάς περισσότερο με τον Παπαχελά που προσπαθούν να πληστηριάσουν μια ολόκληρη χώρα ή με τον μαλακοπίτουρα τον Χιμένεθ να τον έχει καλά ο Θεός .(συγχαρητήρια που υπάρχει αυτό το κλίμα στά αποδυτήρια)

  26. Ο/Η conpater λέει:

    @placebo…Με τον Χιμενεθ ειναι πιο χαλαρα αφου τον τρως στην μαπα ουσιαστικα οσο διαρκει ο αγωνας.Με τον Παπαχελα ξερνας μεχρι να σου βγουν τ`αντερα απο το στομα,γιατι κατι τετοιους τους τρως καθημερινα στην μαπα.

  27. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven

    Ποια η άποψη σου για το χολσχαουσερ;……είναι ένα χαφ που θα μας ανεβάσει επίπεδο;

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Από την πρώτη στιγμή που τον είδα, το είχα γράψει. Παικταράς με στημένα και μακρινή πάσα, που βλέπει γήπεδο, το τρέχει όλο, και το κυριότερο : Το κεφάλι ψηλά. Φαντάσου τον στην θέση του Αϊντάρεβιτς. Φαντάσου τον κυριότερα πίσω με Μάνταλο μπροστά. Έπρεπε να τον είχαν πάρει χθες.