Α Ε Κ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πολύ καλή διάθεση περίμενα το παιχνίδι σήμερα, αφού ήταν ευκαιρία για κάποιες ανάσες σε κάποιους που έχουν τραβήξει μπόλικο κουπί, για να έβλεπα και το βάθος του πάγκου. Απέναντι σε αντίπαλο που δεν τρομάζει σαν όνομα αλλά ούτε και σαν αξιόμαχη ομάδα. Οπότε θα είχα και την τύχη να ξανασυναντούσα και ολίγον ποδοσφαιρικό θέαμα.

Κάπως έτσι πρέπει να είδε την κατάσταση κι ο Μανόλο. Κατέβασε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 με τακτοποιημένα πλάγια, δεξιά Γκάλο και Λάζαρος αριστερά Μπακάκης και Κλωναρίδης, και με δυό οργανωτές παιχνιδιού. Μπακασέτας και Κονέ. Απόλυτα λογικό στήσιμο και πολύ ελπιδοφόρο αγωνιστικό πλάνο. Τι άλλο να θέλουμε δηλαδή;

Ε, υπάρχει και κάτι άλλο. Να έχουν διάθεση και οι παίκτες. Να τρέξουν, να παίξουν, και να μην δουν το παιχνίδι σαν διαδικαστική βαρεμάρα. Αυτό λοιπόν, δεν υπήρχε. Η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε σε μια φλύαρη κατοχή μπάλας, οι δυό οργανωτές δεν ζητούσαν την μπάλα, και τα δυό εξτρέμ ήταν σε άλλες σκέψεις. Ο μεν Λάζαρος το πότε θα ξεκουραστεί, ο δε Κλωναρίδης τι κάνει πάνω στην γραμμή. Ναι ρε Μανόλο. Ο άνθρωπος δεν είναι πλάγιος. Δεύτερος επιθετικός είναι που θέλει χώρο.

Χώροι όμως δεν υπήρχαν στην μαζική άμυνα της Κέρκυρας και το αποτέλεσμα ήταν ένα κανονικό ξυλίκι με απίστευτες καραμπόλες μεταξύ των παικτών, ακόμα και αυτών που έπαιζαν με την ίδια φανέλα. Είχαμε βέβαια και το φαινόμενο να θέλουμε να σεντράρουμε και να μην υπάρχει φορ περιοχής. Τέλος πάντων, με όλα αυτά και με την αξιοπρόσεκτη εμφάνιση του κεντρικού αμυντικού μας δίδυμου, βάλαμε δυό γκολ. Το ένα σε κεφαλιά του Λάζαρου κι αυτογκόλ του αντίπαλου τέρμα, και το δεύτερο με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ του Κονέ μετά από άστοχη σέντρα μας αλλά και λανθασμένη τυφλή απόκρουση των αντιπάλων.

Έχουμε παράπονο για το πρώτο μέρος; Όπως το δεις. Σαν αποτέλεσμα αποκλείεται. Τα γκολ ήταν πιο πολύ προσφορά της χαμηλής δυναμικότητας της Κέρκυρας, παρά σαν οργανωμένο κιτρινόμαυρο παιχνίδι. Οπότε θα χρειάζονταν κάποιες πινελιές στην τακτική και κάποιες αλλαγές παικτών ακόμα. Φυσικά και ενέσεις στην διάθεση των αθλητών, που θα έπρεπε όμως να βοηθηθούν και λίγο περισσότερο από τον πάγκο.

Και το έκανε κι αυτό ο Μανόλο. Λίγο παραπάνω σεβασμός για τον κόσμο που ήταν μέσα στο κρύο και στην υγρασία, είναι καλές επενδύσεις για το μέλλον. Το σύστημα φάνηκε να γυρίζει πιο πολύ σε 4-4-2 με άπλωμα των δημιουργικών προς τις πτέρυγες – αυτό έγινε ξεκάθαρο με την είσοδο του Γιακουμάκη -, τον Αραούχο να έχει δίπλα του τον Γιακουμάκη, αλλά με την ουσία ξεκάθαρη : Οι παίκτες να τρέξουν περισσότερο βρίσκοντας και πιο πολλούς διαδρόμους στην κλειστή άμυνα της Κέρκυρας, που είχε ξεμυτίσει. Είχε προηγηθεί μάλιστα κι ένα γκολ του Αραούχο πάλι στο ίδιο σκηνικό με αυτά του πρώτου μέρους. Άστοχη τροφοδότηση μας, άστοχη απόκρουση.

Το παιχνίδι πήρε καλύτερο ρυθμό με την ΑΕΚ απόλυτη κυρίαρχη στο τερέν, και το κυριότερο,  με πιο πολύ φρεσκαδούρα. Ξεκούραστοι οι Γιούσης, Αϊντάρεβιτς και Γιακουμάκης, δώσανε ώθηση και τακτοποίησαν ακόμα πιο καλά τα πράματα, σε ένα όμορφο δεύτερο ημιχρόνιο με θέαμα εκατέρωθεν, χωρίς σκοπιμότητες, κανένα άγχος, και με μια ακόμη επιβεβαίωση : Δικαίως παίζει ο Τσιντώτας σε αυτήν την ΑΕΚ που είναι πρώτη, και δικαίως έπαιζε ο Ανέστης στην ΑΕΚ που ήταν τρίτη.

Οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την εξέλιξη και την συνέχεια. Η ομάδα αντέχει την πίεση, βγάζει λύσεις, παίρνει αυτά που δικαιούται, κι αντιμετωπίζει και κάτι ηλίθιους διαιτητές σαν σήμερα, που είναι παντελώς άσχετοι από μπάλα. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το εγκληματικό χτύπημα στον Κονέ στο πρώτο μέρος που έμεινε ατιμώρητο, και πώς να δώσεις δίκιο για το πέναλτυ στο οποίο ο παίκτης της Κέρκυρας πάει πάνω στο πόδο του Κονέ; Αλλά ας μην το χαλάσουμε. Μια χαρά πάμε, και μια χαρά κλήρωση έχουμε και στην Ευρώπη. Σημαντικό να πετυχαίνεις ρώσικη ομάδα εκτός ρυθμού για κανά δίμηνο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Α Ε Κ – ΚΕΡΚΥΡΑ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπέρα.
    Ποιες οι πληροφοριες σου η εστω η αισθηση σου για Γεναρη?
    Υπαρχει διαθεση να σπρώξουμε χρημα η θα παμε συντηριτικα?
    Σημερα με το που βγηκε ο Σιμοες η ομαδα κοπηκε στα δυο και οι αλλοι πηραν μετρα.
    Νομιζω χρειαζομαστε δυο εντεκαδατους για το κεντρο,6-8 και 8-“10” συν αριστερο εξτρεμ και αναπληρωματικο αριστερο μπακ.
    Οσον αφορα την κληρωση.παρ’ολο που παιζουμε μετα από δυο μηνρε το κακο ειναι ότι θα παιξουμε με μια ομαδα που δεν “ξερουμε” μιας και θα ερχεται από προετοιμασια και με πιθανες αγοροπωλησίες στο ροστερ της.
    Επισης,εχωντας παει τρεις φορες στην Ουκρανια, δεν είναι και ότι καλυτερο να πας να παιξεις εκει 22 Φλεβαρη.

  2. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Αν το επαιξε ο διαιτητης γκολ-γκολ ορθως εδωσε πεναλτι.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEKLFC : Οι πληροφορίες μου λένε για δυό παίκτες, έναν αντί του Σιμόες, κι έναν αριστερό εξτρέμ. Η διαίσθηση μου λέει κάτι για Μασούντ για 1,5 χρόνο αφού θα είναι ελεύθερος με τους κατάλληλους χειρισμούς. Άρα ψιλοκαλύπτεσαι. Η κλήρωση είναι η καλύτερη δυνατή. Οτι θα έχει κρύο, νέα παιδιά θα παίξουν, δεν νομίζω οτι τρέχει κάτι. Κλειστά παιχνίδια με 3-5-2, με ένα γκολ νομίζω καθαρίζουμε. Όπως όμως και νάχει, η υπέρβαση κάπου φτάνει, όπως και η Ουκρανία που έχει ανάγκη τα καλσόν.

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Με βαση τα οσα γνωριζουμε για τις δυναμικοτητες των υποψηφιων αντιπαλων μας, πιστευω πως ηταν απο τις καλυτερες κληρωσεις. Απεφυγες τις Ισπανικες,Ιταλικες,Αγγλικες, Γερμανικες, τι αλλο θελεις ! Η αμεσως καλυτερη κληρωση μετα απο αυτη θα ηταν η Δυναμο…Ποδηλατου !!!
    Με τους καταλληλους χειρισμους (!) η ομαδα ανετα παει στους 16. Χειρισμους που εχουν να κανουν με την προσθηκη δυο-τριων παικτων ,που ετσι κι αλλιως τους θελεις,και με την…ευαισθησια του προεδρου σε ανθρωπιστικη βοηθεια !!!!

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Και είναι γνωστό οτι ο πρόεδρος είναι ανθρωπιστής, οπότε έχουμε μια καλή βάση στα φιλανθρωπικά. Κατανοεί επίσης οτι ο Αλέφαντος ζητάει – ακόμα και σήμερα – ενίσχυση, οπότε κουμπώνουν αυτά τα πράματα.

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Μωρε,μια χαρα μας ηρθε.Μην το πουμε ουτε στον…Κυριλλο !!!

  7. Ο/Η netrino λέει:

    Επίσημο παιχνίδι σε τόσο αργό ρυθμο ένα να δω αρκετά χρόνια.Μπσκασετας κ Γκάλο αμφιβάλλω αν ήταν βασικοί ακόμη κ στον Πλατανιά,αριστερό μπακ οπωσδήποτε ώστε ο Μπακακης να επιστρέψει στη φυσική του θεση.Ο Μπακασετας σε πρόγραμμα σκληρής διατροφής κ στιβικης προπονησης

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Δεν έχεις άδικο, αλλά πρέπει να συνυπολογίσεις και την λογική κούραση όπως και την υποτίμηση του αντιπάλου. Είναι αυτό που λένε, άσε ας παίξει ο διπλανός μου. Όπως και να το κάνεις, 3-0 σβηστά, χωρίς άγχος, με ανάσες και πρωτιά ξανά. Πειραματική ενδεκάδα, χωρις Λιβάγια και ζήτημα χημείας. Είμαι αρκετά ευχαριστημενος. Ατομικά τα είπαμε. Λαμπρόπουλος κσι Τσιγκρίνσκι.

  9. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    καλημερα Στηβεν,
    ποσο θα το πληρωσει ακομα η ΑΕΚ αυτο το πεναλντι με τη Λαμια αραγε και τις 2 δικαιες κοκκινες στην Ξανθη ?

    αντιπαλοι που τελειωνουν με 11 παρολο το σκληρο εως αντιαθλητικο παιξιμο τους..πεναλντακια μαιμουδιτσες που σε καμια περιπτωση δεν τα δινεις κατα του υποτιθεται ισχυρου κ μαλιστα στην εδρα του και φαουλ για καρτες που δεν δινονται καν..
    παρολα αυτα αντεχει η ομαδα και βγαζει τσαγανο..αλλα φωναζει για ενισχυση στις 3 θεσεις των αμ.χαφ ,εξτρεμ και αρ.μπακ.. Ο Μασουντ σαν εξτραδακι για εμενα ειναι σουπερ!! εχει κ καθετη που λειπει απο την ομαδα και οπως κ αν το κανουμε αφου ειναι ελευθερος το κοστος ειναι χαμηλο και δεν ρισκαρεις πολλα…

    υ.γ Οι Ουκρανοι σκοραρανε πολυ σε αντιστοιχο ομιλο της πλακας με τον δικο μας..αλλα το καλοκαιρι αποκλειστηκαν απο τα Νεα Αγορια που δεν την λες κ σουπερ ομαδα…ακομα κ το 0-0 μεσα στο οακα θεωρω πως αφηνει αρκετα περιθωρια για την ρεβανς!!

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Warlock1924 : Καλημέρα φίλε, συμφωνώ πλήρως.