Α Ε Κ – ΑΠΟΛΛΩΝ

Διαδικασία φαινόταν και το σημερινό παιχνίδι. Για τη νίκη και το κράτημα της κορυφής, που θα μας έδινε και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Μέσα σε ένα σκηνικό νοτιάδων και βροχής κι απέναντι σε αντίπαλο, που παρά την αλλαγή προπονητή, πολύ μαλθακό επιθετικά για να μας απειλήσει με αξιώσεις. Πιο πολύ το γήπεδο φοβόμουν και την πιθανή υποτίμηση του Απόλλωνα.

Τα πράματα ξεκίνησαν με βάση τα αναμενόμενα. Η βροχή έφερε λίγο κόσμο στο γήπεδο, που είδε την ΑΕΚ να μπαίνει με 4-4-2 όταν αμυνόταν και με 3-5-2 όταν έκανε επίθεση. Από την άλλη, ο Απόλλων μπήκε φουλ αμυντικά στο ένα τρίτο του γηπέδου και με προσανατολισμό το απόλυτα παθητικό παιχνίδι. Αν έκλεβε κάτι θα ήταν τεράστια επιτυχία, αν έχανε με χαμηλό σκορ, θα ήταν κατόρθωμα.

Η ΑΕΚ έγινε πολύ γρήγορα το αφεντικό του αγώνα. Κυριάρχησε με σχετική άνεση στο κέντρο, πήρε την απόλυτη κατοχή της μπάλας, επιτέθηκε και από τον άξονα και από τα πλάγια, κι έφτειαξε μπόλικες τελικές για να προηγηθεί. Δυστυχώς το γκολ δεν ήρθε στο πρώτο εικοσάλεπτο που η ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη. Αυτό έφερε έναν ψιλοεκνευρισμό που φάνηκε στο δεύτερο εικοσάλεπτο όταν δεν υπήρχε η σιγουριά στις μεταβιβάσεις και αναζητείτο το εξεζητημένο. Κάτι που έφερε και την καλύτερη ευκαιρία μας με τον Λόπεζ, που έχασε ένα άχαστο τέρμα.

Αν φαινόταν οτι έλειπε κάτι, θα ήταν μάλλον κάποιο φορ περιοχής, ένα δεξί εξτρέμ κι ίσως κάποιο δημιουργικό χαφ στο κέντρο. Αυτές βέβαια είναι δικές μου θεωρίες με σκοπό την συνέχεια του παιχνιδιού και τον μονόδρομο της επικράτησης. Διότι αν είχε σκοράρει η ΑΕΚ, με δεδομένο οτι ο Τσιντώτας ήταν απλός θεατής του ματς, όλα θα είχαν πάει τέλεια. Και θα έβλεπα μόνο τα σύννεφα του ουρανού.

Περίπου ίδιες σκέψεις πρέπει να έκανε και ο Μανόλο στο διάλειμμα. Αλλαγή όμως δεν έκανε ! Όπως δεν είπε και σε κανέναν ο Μπακασέτας οτι είχε πρόβλημα ! Ο οποίος τελικά αντικαταστάθηκε, αφού έχασε κι αυτός ένα άχαστο. Η ΑΕΚ όμως δεν ήταν καλή. Οι επιθέσεις της ήταν σε επίπεδο γιουρουσιού, ενώ και ο Απόλλων είχε καρδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο. Στο γήπεδο, στο οποίο φαινόταν καθαρά το άγχος και η βιασύνη των κινήσεων μας.

Τα πράματα διορθώνονταν μεν με κάποιες αλλαγές του Μανόλο, τόσο σε παίκτες όσο και σε σύστημα, όμως δεν ξέρω κατά πόσο ο Κλωναρίδης ήταν πιο χρήσιμος από τον Γιακουμάκη. Και τα πράματα φαινόντουσαν οτι γίνονταν πολύ δύσκολα αφού ξεκίνησαν και οι αναμενόμενες καθυστερήσεις από τον αντίπαλο, ενώ και η κούραση ερχόταν κι αυτή να βάλει τις πινελιές της. Το καθαρό μυαλό πλέον είχε πάει περίπατο.

Η γκέλα ήταν προ των πυλών, και μόνο κάποια ατομική ενέργεια μπορούσε να την αποτρέψει. Κάποια προσωπικότητα. Όμως σήμερα είχαμε σε κακή μέρα τον Αραούχο, τον Λιβάγια και τον Λάζαρο. Και δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό να τα περιμένουμε όλα από τον πολύ καλό Σιμόες. Διότι αν εξαιρέσω αυτόν, δεν μπορώ να βρω άλλον διακριθέντα.

Και δεν πρέπει να μπερδεύει κανέναν η στατιστική του παιχνιδιού. Η τεράστια κατοχή και οι μπόλικες τελικές. Που θα μπορούσαν να μας είχαν φέρει στην θέση του νικητή. Αυτή θα ήταν ούτως ή άλλως η εικόνα και η εξέλιξη του αγώνα. Διότι η ουσία είναι άλλη : Οτι παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ λίγο αντίπαλο, και η ΑΕΚ έκανε μια γκέλα απίστευτη, ανεκδιήγητη,  και χάνοντας πάρα πολλά. Όχι μόνο την πρωτιά και τον άτυπο τίτλο του χειμώνα, αλλά την ηρεμία και την εξωστρέφεια της. Κι ήταν από εκείνες τις γκέλες, που στερούν πρωτάθλημα. Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Ήταν ένα ματς από τα πολύ εύκολα, στο γήπεδο μας, και χωρίς να μπορείς να επικαλεστείς ελλείψεις, που θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να μην παίξουν, για να ξεκουραστούν. Με τις υγείες μας λοιπόν, αφού η ΑΕΚ φρόντισε να μας μαυρίσει τις γιορτές και πάλι.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to Α Ε Κ – ΑΠΟΛΛΩΝ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ίδιο αργό κ μονότονο ποδόσφαιρο όπως με τον Πλατανιά.αλλά ο Απόλλων δεν είναι Πλατανιάς.Ποιος είναι ο Γκάλο κ περνάνε όλες οι μπάλες από αυτόν?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Όταν δεν έχεις οργανωτή στο κέντρο, αυτά τραβάς. Μεγάλο λάθος που δεν παίξανε μαζί Κονέ και Μπακασέτας.

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven

    Είχες για άλλη μια φορά δίκιο το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να το πάρουμε μόνο να το κλεψουμε. Εννοείτε δεν πρέπει να μιζεριασουμε ως ομάδα. Να προσθέσω και κάτι άλλο. Πως σου φαίνεται η ομάδα είναι πρώτη να έχει πολλή καλή ώρα το παιχνίδι και να είναι τόσο λίγος κόσμος στο γήπεδο;

  4. Ο/Η mporat λέει:

    Καλά το ματς ήταν καρμπόν με ανάλογες γκέλες προηγούμενων σεζόν, ειδικά εκεί κοντα στις γιορτές. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, δε μπορείς να περιμένεις από το Λιβάγια να βγάζει σε κάθε ματς λαγούς από το καπέλο κ από το Μπακάκη να αποδίδει σε 3 διαφορετικές θέσεις χωρίς καμία σταθερή. Αυτό που φοβόμουν στο προηγούμενο ματς πάντως έγινε τώρα, καθώς έλειψε πολύ το νεύρο κ το πάθος του Βράνιες, ο οποίος εξελίσσεται σε βασικό γρανάζι της ομάδας σε πολλούς τομείς. Τίποτα δε χάθηκε ακόμα, αν κ ο γαύρος κάτι τέτοια τα έχει μάθει να τα παίρνει με κάθε τρόπο.

    Να προσθέσω γραφικό σκηνικό, χαρακτηριστικό της σαπίλας οπαδών και κοινωνίας σε κάθε χώρο. Στο ημίχρονο πήδηξαν από τις κερκίδες στο ταρτάν 2 γυφτάκια, εκεί μπροστά στην 5 και βούταγαν μπάλες, τις οποίες πάσαραν σε φίλο τους. Οι γύρω μου γελούσαν σαν χάχες λες κι έβλεπαν κωμικό σκετς κι όταν ήρθαν οι σεκιούριτι να μαζέψουν τα παιδιά, ξεσηκώθηκαν οι επαναστάτες της κερκίδας να τα αφήσουν. Αποκορύφωμα ένας κρετίνος που πέταξε γεμάτο μπουκάλι με νερό προς τους σεκιούριτι, το οποίο βέβαια έχασε το στόχο κ έπεσε μεσα στον κόσμο, χωρίς να χτυπάει κάποιον. Μετά ζήταγε συγγνώμες ο τσαμπα μάγκας. Αυτά τα ολίγα γελοία.

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Η ομάδα έχει σκάσει και δεν υπάρχουν εναλλακτικές.
    Άλλοι απαξιώθηκαν απο τον ίδιο το Χιμένεθ και άλλοι δεν είναι επιπέδου ΑΕΚ ούτε για να συμπληρώσουν 18άδα.
    Η λογική λέει πως ξεκινάς με οτι καλύτερο διαθέτεις, για να βάλεις 1-2 γκολ και να αράξεις.
    Δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ Γιαννιού να σώζεις την παρτίδα μετά το ’60, αφού πρώτα σπατάλησες κανα 50λεπτο με Γαλανόπουλους και Μπακασέτες.
    Εδω πάμε να βγάλουμε τη χρονιά με ενα χαφ (Σιμόες) έναν Αραούχο και έναν Λιβάια. Μετά απο αυτούς το χάος.
    Ε, κάποτε θα βρεθούν και αυτοί σε μέτρια μέρα, με αποτέλεσμα μια γκέλα την οποία έβλεπες να’ρχεται απο το ’60 και μετά.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αδερφέ μου, γιατί να πάει ο κόσμος στο γήπεδο; Θεωρούσε δεδομένο το αποτέλεσμα, άρα δεν είχε κάτι να δει. Παίζει κάποιο θέαμα η ομάδα για να τραβήξει κόσμο;

  7. Ο/Η netrino λέει:

    Απο τη στιγμή που η ομάδα δεν εκαμεταλεύτηκε το καλό της φεγγάρι κ το κακό των ανταγωνιστών στα τελη Στεπτέμβρη με αρχες Οκτώβρη που θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με 8 βαθμούς,τα πραγματα έδειχναν που θα πάνε. Κομβικός ο χαμένος αγωνας με την Τριπολη

  8. Ο/Η Άγγελος λέει:

    Χωρίς να έχει χαθεί τίποτα, η χθεσινή ισοπαλία με πίκρανε σαν ήττα. Περιμένω εξιλέωση με διπλό σε τούμπα και τηγάνι…

  9. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ, λέει:

    Η ομάδα φυσικά και χρειάζεται φορ περιοχής, Όχι έναν αλλά τρείς, Επειδή με τον ένα δεν καλύπτεσαι. Χρειάζεται έναν σαν τον Μπατίστα για βασικό, ένα σαν τον Μπλάνκο και ένα σαν τον Πέκχαρτ για τον πάγκο για να μπαίνουν όταν στραβώσει το παιγνίδι.
    Επίσης χρειάζεται προπονητή. Έπαιξε μπροστά με αμυντικό με τον Λόπες και όταν ήθελε γκολ έβαλε μέσα τον Κλωναρίδη που όταν βρίσκαται σε θέση βολής κλείνει τα μάτια και σουτάρει με δύναμη και όπου πάει η μπάλα. Άτεχνος επιθετικός δεν υπάρχει στο σημερινό ποδόσφαιρο. Είναι ανέκδοτο. Το παληκάρι ούτε κοντρόλ δεν μπορεί να κάνει. ΕΛΕΟΣ. Επίσηε ο Μπακασέτας ένα παιγνίδι δεν έχει πάρει μόνος του στα δύο χρόνια που είναι στην ομάδα.. Το παιδί δεν κάνει για την ΑΕΚ. Επίσης άτεχνος και αυτός όχι όμως τόσο πολύ όσο ο Κλωναρίδης. Μπορεί να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια μήπως και πάρει ενα παιγνλιδι μόνος του. Ο Γιούσης είναι πολύ καλύτερος από αυτούς και εχει και το σπάνιο χάρισμα του γκολ. Εκτός αποστολής ο Γιούσης και εντός Κλωναρίδης Μπακασέτας Γιακουμάκης Αιντάρεβιτς. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

  10. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Κάπου θα τσάκιζε αρκετά τυχεροί ήμασταν τόσο καιρό (και με χειρότερες εμφανίσεις).
    Ο Μπακασέτας σαν εμμονή στοιχήματος άς λήξει επιτέλους πόνεσαν τα μελίγγια μας.

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven……

    Capo di tutti capi. ….capo dei capi. …….είχαμε στο τραπέζι του μελισσαν( κατά βρανιές)……

    Ο ΜάρΊο Πουτσο ήταν κι αυτός εκεί;

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Σκέψου να είχε την ΑΕΚ ο Λάτσης….

  13. Ο/Η conpater λέει:

    Μπαταλια… Κλεμεντσα…Σαννυ…