ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

Κυπελλάκι σήμερα με μπόλικο κρύο κι όμορφο τζάκι αντικρυστά από την τηλεόραση. Και με ωραίο κέφι για το ματσάκι, πρώτο μέρος της διπλής αναμέτρησης για μια αναμενόμενη πρόκριση το 2018. Με πολλές απουσίες βέβαια, αλλά όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια. Ή λεφτά για πειράματα. Μιλάω για τον Σιμόες, που του κάψανε τις φλάντζες όλες οι μαζεμένες μπαλαδόφατσες εκεί μέσα. Με κυριότερο τον Αλέφαντο, που δεν κατάλαβε οτι τρεις διοργανώσεις δεν βγαίνουν με ένα αμυντικό χαφ. Που θεωρητικά σήμερα δεν θα έπαιζε κιόλας, οπότε βουρ στο πείραμα.

Με το σύστημα των τελευταίων παιχνιδιών, κατέβηκε η ΑΕΚ. Καθαρό 3-5-2, με αμυντικό μέσο τον Γαλανόπουλο, και τους δυό μπροστά σε κατάσταση ελεύθερη και αυτοσχεδιάζουσα. Στο παιχνίδι επίσης είχαμε και δυο οργανωτικά χαφ, τον Κονέ και τον Μπακασέτα. Αγώνα κατοχής προσπάθησε να παίξει η ομάδα, ενώ ο αντίπαλος ποντάρησε πιο πολύ σε πιθανά λάθη μας ή σε κάποια αντεπίθεση.

Ο αγώνας στο πρώτο ημιχρόνιο, είχε έναν πολύ καλό ρυθμό, ζωηρή αγωνιστική διάθεση από όλους, και χοντρή εφραμογή της στρατηγικής των δυό προπονητών. Είδαμε λοιπόν ένα όμορφο θέαμα στο κέντρο, χωρίς άσκοπα σκληρά μαρκαρίσματα, που μοιραία δεν έφερε πολλές τελικές. Όμως όταν βλέπεις όλους τους αθλητές να προσπαθούν, τα μάτια σου δεν κουράζονται, και περιμένεις τα καλύτερα που έρχονται.

Κι ήρθαν. Δυό καταπληκτικές πάσες πάρε βάλε του Αραούχο στον Λάζαρο, και δυό ωραίες επεμβάσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία του Παναιτωλικού από την άλλη. Θάταν άδικο να είχε προηγηθεί η συμπαθής ομάδα του Αγρινίου, όπως άδικη θα ήταν και μια λευκή ισοπαλία. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, προσπαθούσε με το εναπομείναν μικρής δυναμικότητας ρόστερ να συνέλθει από την κυριακάτικη γκέλα, και δικαιώθηκε με το πέναλτυ του Λάζαρου, που το κέρδισε ο Κονέ. Έχοντας σε καλή μέρα τον Μπακάκη, και την επίθεση της με την εναλλαγή θέσεων και την μεγάλη κινητικότητα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια έκπληξη. Στην πρώτη επίθεση μας, που ήταν άριστα σχεδιασμένη, είχαμε την ευτυχία να σκοράρουμε. Αυτό έλυσε αμέσως τα όποια θέματα πιθανόν να είχαμε στη συνέχεια. Τα πόδια των παικτών μας απέκτησαν σιγουριά, ηρέμησε κι ο Αλέφαντος, και όλα πήγαν πρίμα, δεξιά και άνετα. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο γήπεδο, τόσο αμυντικά όσο και στο κράτημα της μπάλας για ανεβοκατέβασμα του ρυθμού κατά το δοκούν, ενώ η κάθε της επίθεση μοίριζε γκολ.

Το παιχνίδι έγινε ανούσιο για την κριτική, αλλά έγινε ακόμα πιο ευχάριστο για την δική μας ηρεμία στην διάρκεια των γιορτών. Ο αντίπαλος σχεδόν τα παράτησε, ό,τι ζήταγε η ΑΕΚ της έβγαινε, ενώ σκόραρε μέχρι και ο Γκάλο με ένα μακρυνό φάουλ. Ήταν τόση η σιγουριά της ΑΕΚ, που ακόμα και με κενό τέρμα πίσω, ήταν αδύνατον να δεχτεί κάποια μείωση του σκορ. Αυτό φάνηκε σε εκείνη την διπλή ευκαιρία που είχε ο Παναιτωλικός, που όποιος ήθελε απέκρουε. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στο τέταρτο τέρμα μας με τον Γιακουμάκη.

Μιλάμε οτι η ομάδα έκανε μια συντριβή εκτός έδρας, ενώ μπόρεσε κι έγινε κι άλλο rotation, στην ουσία σφραγίζοντας από τώρα την υπόθεση πρόκριση. Όταν βλέπεις μέσα μέχρι και τον Αϊντάρεβιτς, κατανοείς οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για σήμερα μιλάω, και δεν αλλάζω κουβέντα για την γκέλα με τον Απόλλωνα. Που εκεί κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξαν από την αρχή ο Κονέ με τον Μπακασέτα, και γιατί δεν μπήκε εγκαίρως μέσα ο Γιακουμάκης. Ή μάλλον κατάλαβε ο πάσα ένας οτι ο Αλέφαντος όταν πιέζεται δεν έχει καθαρό μυαλό. Ενώ σήμερα, με το ατού της ρεβάνς , κατέβασε σωστά την ομάδα.

Η ομάδα που μας έκανε πολύ χαρούμενους τώρα στο τέλος της χρονιάς, και μας έδωσε άλλον έναν αγώνα ( για τη ρεβάνς μιλάω ) ξεάγχωτο, στον οποίον μπορούν κι άλλοι παίκτες ( για μεταγραφές μιλάω ) να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα που έπαιξε πολύ καλά, σαν κανονική ΑΕΚ, και δεν χαλάρωσε λεπτό, ενώ φρόντισε να προσφέρει και θέαμα στο Αγρίνιο, που έχει μπλέξει με τον Χάβο. Εύχομαι λοιπόν καλές διακοπές στους παίκτες μας, με υγεία και καλή συνέχεια. Εμείς δεν ανταλλάσσουμε ευχές, αφού θα τα ξαναπούμε με άλλα κείμενα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η koreas λέει:

    καλημέρα,

    πάντως από μεταγραφές κινουμαστε μαλλον σε ρηχα πλην ασφαλή νερά…..ω ρε πετρακη που θα χορτασουμε τα επομενα χρονια…

  2. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    πήραμε λίγη δόση χαράς μετά από την πίκρα….

  3. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    συν Μπακασέτα και πόδα κίνει , Με τόσο μπινελίκι ξεκαρφώθηκε ακόμα κι Τάσος,τόσο σε απόδοση όσο και σε λογική .

  4. Ο/Η Πισσα και πουπουλα λέει:

    Ολα τα λεφτα (που λεει ο λογος) το πεζο πκιημα “οταν” του λυρικου εκπροσωπου τυπου της διοικησης του βουνου. Το οποιο καταληγει με το λυτρωτικο μηνυμα “οι πιστευοντες τα:δεν εχουμε παικτες,καντε μεταγραφες τον Γεναρη”, να πανε να κανουν καμια βουτια σε καποια κοντινη τους λιμνη ωστε να συνελθουν και να επιστρεψουν στην πτωχη πραγματικοτητα.
    Το μνημονιακο πρωταθλημα ακομα παλευεται απο την κιτρινομαυρη αρμαδα δεδομενου πως ολοι οι υπολοιποι και κυριως ο μοναχοφαης του Πειραια δυσκολευονται να εκπληρωσουν τα προαπαιτουμενα που εχει επιβαλει ο εκπροσωπος του ΔΝΤ στην Ελλαδα και εγγυητης της ομαδος της προσφυγιας.
    Και ετσι το πρωταθλημα αιφνης μετετραπει σε ” συναρπαστικο”. Οσο συναρπαστικο ειναι να τρ ως εναλλαξ φακες τις μονες μερες του μηνα και φασολια τις ζυγες.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven

    Δεν παίρνεις θέση;…… Θα τρώμε συνέχεια ντοματορυζο τελικά;….. Έχεις νέα για τις μεταγραφές;

  6. Ο/Η Savvi λέει:

    Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους.

    ΥΓ: Καλά ρε συ Αρετόπουλε λευκές φανέλες!!! Άντε πες ότι αυτός είναι στούρνος, ένας μα ένας από τις ομάδες δεν βρέθηκε να αντιδράσει. Τρελοκομείο…

  7. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Καλημερα Στηβεν και καλες γιορτες, του Χολχςχαουζερ γιατι χλωμιασε, μεταγραφη αριστερου εξτρεμ γιατι δεν ακουγεται, ζηταγαν λεφτα και ζαλιστηκε ο εγγυητης? 😀 😀 😀

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Σε τι να πάρω θέση; Εδώ τους έχει μιλήσει για 300 χιλιάρικα, και ξαφνικά τους βάζει στοίχημα ενός μύριου, που όμως αν το χάσουν, δεν θα πάρουν ούτε τα ταγμένα.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Χλώμιασε γατί δεν είναι ελεύθερος. Ο Ερνάνι έχει συμβόλαιο 1,4 μύριο, είναι δυνατόν; Το αμυντικό χαφ είναι must πλέον, ο Μασούντ ελεύθερος, άντε κι έναν ακόμα.

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    το πιασαμε το υπονοουμενο παλι φαβα εχει το μενου 😛

  11. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα Δημητρη
    Ημαρτον 3 γκολ σε πεντε λεπτα.Πραγματικα ουτε η ΑΕΚ ετσι

  12. Ο/Η koreas λέει:

    καλημερα!

    ευχομαι σε όλα τα παιδιά του blog να έχουν καλές γιορτές και να βρει ο καθένας αυτό που προσδοκά.