UNBOXING 2018

H εποχή όπου ο consumer θα πάρει την εκδίκησή του κατέφτασε κατά πως μας λένε και τα προωθητικά διαφημιστικά μηνύματα εντός αλλά και εκτός Ελλάδος,αφού η εντολή για “ανάπτυξη” μετά την 8ετή στέρηση  δώθηκε. Καταναλώστε λοιπόν. Αγοράστε μελλοντικά σκουπίδια.

Nα ξετυλίξουμε τη συσκευή και με αυτή  να τυλίξουμε τη  μοναξιά μας, η οποία είναι και η μόνη που δεν έχει ανάγκη παρέας,ένεκα θεικής καταγωγής.Αλλά πως να το πείς αυτό στον ανθρωπάκο,που συναγελάζεται με άλλους, όχι από αγάπη προς αυτούς αλλά από ανασφάλεια και αδυναμία. Και ως φωτόσπαθο κρατά smartphone, ως ασπίδα τις γιομάτες σακούλες του Βασιλόπουλου και ως κράνος τα παραμύθια στο κεφάλι με τα οποία μεγάλωσε.

Σε τί ακριβώς συνίσταται η περιβόητη “ανάπτυξη” του Γιούνκερ,του Ντράγκι και της Μέρκελ όλοι ξέρουμε. Οπως όταν έδωσε το σύνθημα “καταναλώστε” ο μεθύστακας Μπους τζούνιορ άμα τη αναλήψει των προεδρικών καθηκόντων του προ πολλών ετών. Το τί επακολούθησε, όλοι ξέρουμε.

Θληβερές επαναλήψεις. Στην οικονομία,στην καθημερινότητα, στις πολιτικές “εξελίξεις”, στις αγωνίες και τα άγχη αν θα πετύχει το ψήσιμο της γαλοπούλας ή αν θα προκάμεις να πληρώσεις τα τέλη. Τα ίδια και τα ίδια. Σαν το χάμστερ.

Σβούρα είναι και γυρίζει. Τροχός. Ανεμοστρόβιλος καλύτερα. Μια δίνη που καταπίνει πλαστικά,χαρτικά,μέταλα, όμορφα μεταποιημένα, τάζουν πως θα  καλύψουν τρέχουσες βλακώδεις ανάγκες για αυτοεπίδειξη,τελικά τα χρησιμοποιημένα προοιόντα των “Τζόμπς” και των “υπερμάρκετ” ανα τον κόσμο αδυνατώντας να εκπληρώσουν τον σκοπό τους και διαψεύδοντας τις διαφημίσεις, ότι θα γίνεις “γαμάτος” και “καλύτερος” και “σούπερ”, καταπίπτουν εις τα ψυχικά  συναισθηματικά βάραθρα  του consumer. Ολα στη χοάνη του τίποτα.

Και ο μεγαλύτερος γελοτοποιός του σύμπαντος, ο Kρόνος, ντυμένος άλλωτε με κουρέλια και άλλοτε με κοστούμι,ξεγελά τα γελoία ανθρωπάρια που σέρνονται σε μια κουκίδα του γαλαξία,κάπου χαμένου κι αυτού στο απέραντο Θείο Ερεβος.

Καλή χρονιά λοιπόν.Καλή καταναλωτική χρονιά. Οχι τίποτα άλλο,αλλά τώρα που βρέθηκαν όλοι με λεφτά στην Ελλάδα,αφού η κρίση “πέρασε”, ήρθαν οι απαγορεύσεις των σούπερ μάρκετ με τις πλαστικές σακούλες. Ούτε επίτηδες να το έκαναν. Μα τώρα που δένουμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα,βρήκατε να απαγορεύσετε τις τζάμπα πλαστικές σακούλες; Και εμείς πως θα κουβαλάμε τα τόσα τρόφιμα και αγαθά; Θα επανέλθουν τα πανέρια. Οπως αυτά παλιά δεξια και αριστερά στην πλάτη του γαιδάρου. Μη σου πως πως πρέπει το κράτος να μεριμνήσει να αποκτήσει κάθε νοικοκύρης από ένα γαιδούρι. Και για δουλειές και για παρέα. Ομοειδή είναι άλλωστε.

Χάπι νιου γίαρ  σύντροφοι. Δίχως τις εφευρέσεις,όπως το ρολόι,δίχως τα παραμύθια με τις επαναγεννήσεις “θείων βρεφών”, δίχως τους μπακαλιάρους του Ευαγγελισμού,τους χαρταετούς,τους Ιούδες και τους καλικάτζαρους, τί θα ήμασταν; Τίποτα. Αυτό ακριβώς που φοβούνται οι πολλοί και τρομάζουν να ομολογήσουν.

Στην ασφάλεια του ψέματος καλύτερα λοιπόν. Στο ψέμα βαφτισμένοι,στο ψέμα εκπαιδευμένοι,λογικό είναι ο ψεύτης να μετατρέπει τα ψέματα σε γιορτές και φιέστες. Γιορτάζει με κάθε ευκαιρία ο μαλάκας της οικουμένης. Ετσι,χωρίς λόγο. Με το κεφάλι μεσ’το χώμα ο στρουθοκάμηλος  για να μη βλέπει την απέραντη έρημο γύρω του που τον τρομάζει. Θέλει παρέα. Φοβάται να σταθεί όρθιος μόνος,απέναντι σε ένα έλατο,σε έναν γλάρο,σε ένα ηλιοβασίλεμα. Φοβάται ο μαλάκας και θέλει παρέα.Χώνεται στις  πολύκοσμες πόλεις, γιομάτες ομοιοπαθείς. Περπατά ανάποδα τις κυλιόμενες,προσπαθώ.ντας να ξεγελάσει τον εαυτό του και τη Φύση.

Ερχεται το “καλύτερο” λοιπόν. Και ως κράτος και ως νοικοκυριά. Οι κλέφτες που έριξαν στα βράχια τη χώρα, θα πανηγυρίσουν την σωτηρία της και την επάνοδό της στις αγορές,δηλαδή στα ακριβά πεζοδρόμια της ηλεκτρονικής άυλης οικονομίας.Φυσικά αντάμα με τους ψηφοφόρους-συνένοχους.

Μακάρι να πάνε όλα καλά. Να βγούμε. Να βρούμε πελάτες. Να τα “στάξουν”. Να ανταλλάξουμε χαρτιά με υποσχετικές. Να φάμε, να πιούμε και ας τα πληρώσουν- όπως και όλες τις προηγούμενες φορές- τα παιδία μας και τα εγγόνια μας.

Μια ζωή την έχουμε μωρέ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to UNBOXING 2018

  1. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Ο ασθενής βλέπει τα πάντα αρνείται όμως να τα βιώσει, Καλή Χρονιά επίσης .