ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφού σας ευχηθώ μια καλύτερη χρονιά, τόσο για εσάς όσο και για την ομάδα μας, θα επιχειρήσω μια πρώτη προσέγγιση στις δυό πρώτες μεταγραφές μας, που σίγουρα είναι και το κύριο πιάτο. Πιστεύω οτι θα έρθουν κι άλλοι δύο παίκτες, αλλά όπως και να το κάνεις, αυτοί που ήδη ήρθαν,  θα τραβήξουν το κουπί στην αρχή του δεύτερου γύρου. Μετά, έχει ο θεός για τα αριστερά, που το μεν μπακ θάναι απλά ένα φρούτο, το δε εξτρέμ, μπορεί και να αποδειχθεί και σαλατικό. Για το ευ ζειν θα είναι αυτά κι όχι για το ζειν.

Όπως όμως και να πάμε, το σίγουρο είναι οτι οι δυό παίκτες που ήρθαν,  είναι τα δυό αντί στις θέσεις που είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς και είναι της απόλυτης επιλογής του προπονητή. Αυτό είναι σημαντικότατο για την χημεία της ομάδας αλλά και την ευαίσθητη ψυχολογία του Μανόλο. Όπως τεράστιας σημασίας είναι οτι η ΑΕΚ κινήθηκε έγκαιρα και γρήγορα  για τους παίκτες, που μοιάζουν να είναι κι ετοιμοπόλεμοι άμεσα. Θεωρώ μάλιστα οτι οι κινήσεις αυτές απέδειξαν πεποίθηση και πίστη για τον μεγάλο στόχο.

Ο Μασούντ μοιάζει να είναι πιο ταιριαστός στην θέση που πονέσαμε. Είναι παικταράς, σκληρό καρύδι, και γουστάρει να παίρνει ηγετικές ευθύνες. Είναι φοβερά κοντρολαρισμένος, με κάθετη πάσα, σέντρα όποτε απαιτείται, καλή ταχύτητα για την ηλικία του, με τελειώματα φάσεων και πολύ καλά στημένα. Είναι δηλαδή πιο πλήρης από τον Μάνταλο, ίσως λόγω ηλικίας ή χώρας προέλευσης, και διαθέτει έναν χαρακτήρα προσωπικότητας. Υπάρχουν κάποια σχόλια για τον χαρακτήρα του, αλλά δεν νομίζω οτι θα βρουν πεδίο έξαρσης σε αυτήν την ΑΕΚ. Επίσης έχει την ικανότητα να βλέπει όλο το γήπεδο και να μην είναι προβλέψιμος, καλύπτοντας είτε τον χώρο πίσω από τον φουνταριστό, είτε και την αριστερή μεριά.

Το σίγουρο είναι οτι με τους επιθετικούς που έχουμε αυτήν την στιγμή, λύνονται τα χέρια του Μανόλο για μπροστά, τόσο σε άτομα, όσο και σε επιλογές συτημάτων. Η ΑΕΚ αποκτάει μια γραμμή κρούσης πολύ δυνατή, και με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών. Φυσικά μένει να δούμε το πώς θα δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους, αλλά αυτό ισχύει για οποιαδήποτε προσθήκη. Η κουβέντα εδώ, δεν μπορεί να πλατιάσει σε παράγοντες ντόπας, βαριεστημάρας ή κάποιας ερωτικής απογοήτευσης. Μιλάμε για κανονικές συνθήκες.

Ο Μοράν τώρα, είναι άλλη περίπτωση. Είναι κάτι σαν μπαλαντέρ. Διότι μπορεί να αποκτήθηκε σαν αντιΓιόχανσον, όμως έχουμε διϊστάμενες απόψεις και κριτικές. Ο ένας λέει οτι είναι ψηλός αλλά δεν είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, ο άλλος λέει οτι δεν είναι δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες, ο τρίτος μιλάει για παίκτη που παίζει μπροστά από τα σέντερ μπακ και κατεβάζει ορθολογικά την μπάλα, και ο τέταρτος οτι δεν είναι και τόσο γρήγορος. Τι καταλαβαίνω εγώ ; Μα αυτό που έγραψα : Οτι θα είναι μπαλαντέρ.

Μάλλον συνδυάζει τα μισά χαρακτηριστικά του Σιμόες, και τα άλλα μισά του Γιόχανσον. Στο μόνο που όλοι συμφωνούν, είναι το είναι τρεχαλατζής. Πράμα ιδιαίτερα σημαντικό στους τεμπελχανάδες που παίζουν στα ελληνικά γήπεδα. Όπως επίσης είναι σημαντικό οτι έχει κάθετη πάσα καλή, σε σχέση με τον Σιμόες που μόνιμα γύριζε την μπάλα πίσω. Μπάινει παίκτης στην ομάδα μάλλον αμυντικογενής, αλλά με ποιοτικά χαρακτηριστικά για ανάπτυξη παιχνιδιού. Οπότε περιμένουμε να τον δούμε και να έχουμε ασφαλέστερη γνώμη, αν και πιστεύω οτι μάλλον πήρε την θέση του Αϊντάρεβιτς.

Εγώ λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενος για τις προσθήκες αυτές. Και βλέπω τα πράματα αρκετά αισιόδοξα,  για ένα πρωτάθλημα που μάλλον θα κριθεί στα ντέρμπυ δεχόμενοι οτι άλλες γκέλες δεν θα γίνουν ( θυμηθείτε τι έγραφα μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ” γκέλα που σου στερεί τίτλο ” ). Διότι με τις προσθήκες αυτές, η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να παίξει μπάλα, και να πάρει νίκες στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη. Και πιστεύω οτι μπορεί. Η θέληση και η διάθεση υπάρχουν , αλλά πλέον υπάρχουν και τα εργαλεία. Πάμε λοιπόν γερά.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

  1. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ ........ λέει:

    Πάντος από Αγρίνιο μεριά λέγεται ότι το ματς την Κυριακή θα σπάσει.Δεν ξέρω τί και πώς απλά το αναφέρω. Μακάρι να είναι σωτο.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ…: Καλή χρονιά και σε σένα. Δεν βλέπω τον τρόπο να σπάσει. Θα είναι σίγουρα άλλο παιχνίδι, αλλά γιατί να σε κοντράρει κάποιος που ψάχνει αγοραστή;

  3. Ο/Η Flevend λέει:

    Καλή χρονιά σε όλους !

    Ας είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα.Ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτες από ΠΑΟ.Θα μπορούσαμε και εμείς να πάρουμε τον Χούλτ.

  4. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    καλη χρονια με υγεια και τυχη σε ολους.

    απο τον ΠΑΟ δεν θες τον Χουλτ , που θελει και ενα 500αρι συμβολαιο για να ειναι αλλαγη του Λοπεζ , αλλα τον Κουρμπελη..εγω τουλαχιστον εκει θα χτυπαγα παντα με την λογικη οτι ο Σιμοες ισως πουληθει με καλα λεφτα..

    και το κριμα ειναι πως θα τον παρει κανας ΠΑΟΚ και εμεις θα μεινουμε με το παρασημο οτι δεν χτυπησαμε την ζελα στα κατω της…μαλακιες…

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλή χρονιά…με λίγη περισσότερη ανθρωπιά από όλους μας…..

    Steven δακρυζεις την 5η του Ιούλη;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Καλή χρονιά. Δακρύζω από τα γέλια.

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven

    Ραχήλ…….Μποφιλου …….περιστέρα. ……..να πούμε κάτι σε τρίο στουτζες ;

    Κείμενο δε θα έχουμε για το ξημερωνοντας η 5 Ιουλίου;

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Μετά την κριτική για την ΑΕΚ, θα βάλουμε για τις σακούλες. Το άλλο, επετειακά.

  9. Ο/Η Φώτης λέει:

    Στήβεν εύχομαι χρόνια πολλά, με υγειά κ δύναμη σε όλους τους συμμετέχοντες του blog για το νέο έτος κ καλή επιτυχία κ στην ομάδα.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φώτης : Αδερφέ, αντεύχομαι. Επίσης χρόνια καλά για την ονομαστική σου εορτή.

  11. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Καλή χρονιά σε όλους και με το διπλό σήμερα…

  12. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Εύχομαι το 2018 να φέρει περισσότερη σκέψη και λιγότερη βλακεία.

    Και από την ΑΕΚ που κτιζει αργά αλλά σταθερά ομάδα και γήπεδο,δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις.
    Ας σηκώσει έστω μια κούπα​ κι ας είναι και του Europa league!

  13. Ο/Η DNAEK λέει:

    Ευχομαι σε ολους του blog ,ολα να πάνε κατ’ευχήν και στην καψούρα μας να εξαφανίσει επι τέλους το στοιχειωμένο 13.