Greetings from Sunny London

Η αληθεια ειναι οτι εχω σταματησει να βλεπω το θιασο του Μανωλακη (απεχω γενικως απο το ελληνικο καρναβαλι και ως χωρα και ως μπαλλα)  μιας και βαρεθηκα τα καλαμπουρια. Γελασαμε μια γελασαμε δυο με τον Αλιεξη την ΑΕΚ ποσο πια? Μια στο τοσο- οχι παντα- διαβαζω λιγο το χωρο να περναει η ωρα αντε και κανα ρεπορταζ στο web.  Εχει πλακωσει και απιστευτη δουλεια με τα νεα project και δε το εχω να καθωμαι στον υπολογιστη να βλεπω το ΠΑΠΑΤΖΗ μετα απο αυτα που βλεπω live εδω περα- παραπαει το ανεκδοτο.Πηγαμε στο 3-3 στο Emirates στην ενδοοικογενειακη μαχη: ΜΑΤΣΑΡΑ.  Βλεπετε και αυτο το Sky δε δειχνει υπαναπτυκτους μπαμπουινους που κακοποιουν το αθλημα.  Τελευταιο ματς νομιζω ηταν με την Αουστρια εκτος που ειδα. Που ειτε απο τυχη εκανε κατι ανατροπες στο 90’φευγα (Αουστρια-ΟΣΦΠ), η αναλογα σκοραρε στο 85+ (Ξανθη στο 88’, Ζελας στο 95’). Η τσιμπαγε αυτη οπως με τη Λαμια η δε τσιμπαγε ο αντιπαλος οπως με τον ΠΑΣ τη πεναλταρα- ποντακια με το ζορι. Δηλαδη 10-12 ποντακια ευκολα τα εχεις παρει στο παραενα η ΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ. Ε ακομη και με αυτα τριτος εισαι που επρεπε να εισαι εκει στους 26 ΕΚΤΟ-ΕΒΔΟΜΟΣ με το νιονιο και η ξανθη. Που να μη γιορταζε η αγια ανατροπη 5-6 φορες δηλαδη και εισουν στο -12 απο το -2 που λογικα θα εισαι σημερα. ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ με το Μανωλακη το νουμερο. Που για να μη ξεχνιωμαστε ειναι κανα διμηνο ΕΚΤΟΣ ΠΑΓΚΟΥ για τα κολοδαχτυλα στο ΠΑΟ και δε τρεχει και τιποτε! Θελει και νεο συμβολαιο που αμα δεν το ελεγαν Xιμενεθ αλλα Χιμενακη η Χιμενοπουλο θα ειχε παει να …κοβει ξυλα ως καραγκιοζακος δημοσιοσχεσιτης.

ΑΠΟ ΤΥΧΗ βρισκεται εκει που βρισκεται η ομαδα και ειναι λογικο οταν ΣΤΗ ΤΥΧΗ γινωνται ολα μονιμα απο τη κορυφη ως τα νυχια του Χαγκα. Ο γιγαντας Λιβαγια απλα αρχιζει να ξεφουσκωνει μετα το τριμηνακι που εκατσαν ολα, ο Αραουχο ειναι ο γνωστος ποδοσφαιρηστης ασανσερ κλπ κλπ. Για τον νεο πολυτραυματια το Τσοσιτς ειχα γραψει το καλοκαιρι για τι ΣΑΠΑΚΙ προκειται που χτυπαει συνεχεια. Do not say I didn’t warn you. Ειναι αλλωστε ο παικτης που το πρωι ΕΙΧΕ ΚΟΠΕΙ στα ιατρικα – ακομη και απο αυτους τους ΧΑΣΑΠΑΚΛΕΣ στο ιατρικο της ομαδας που ειχε βρει τον ….Λεσκοτ περδικι!- και το απογευμα ως εκ θαυματος περασε τα τεστ. Θαυμα στην ΑΕΚ πολλες φορες σημαινει και η εντολη- εν μεσω Cohiba: ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.  Τωρα αυτο για το μουντιαλικο Μασουντ να το κοιταξετε λιγο. Καταλαβαινω την αναγκη να εφευρισκουμε ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ηρωες, αλλα υπαρχει λογος που ο μουντιαλικος εφυγε δωρεαν απο οπου πηγε, μεχρι και απο το Νιονιο. Ο ανθρωπος απλα στα 34 του δεν εχει κανει ΠΟΤΕ μεταγραφη. Παντα ΔΩΡΕΑΝ (με τις κλωτσιες το λεμε στα απλα ελληνικα) εφευγε απο οπου ηταν και μιλαμε για 11 αλλαγες ομαδων εδω και 17 χρονια. Ο παικτης ειναι καλος αμα παιζεις σε αλανα η αμα παιζεις σε μουντιαλ μεν αλλα του 1970 δε. Τοτε που ο Πελε ηταν παικταρας αλλα ο κοντινοτερος αμυντικος ηταν αναλογα στα 15 μετρα και μαρκαρε με τα ματια το δε τοπι παιζωταν σε ρυθμους slow motion. Αργοκουρουτας απλα, να τη βρασω τη τεχνικη που εχει. Το ποδοσφαιρο του 2018 παιζεται με ταχυτητα, δυναμη και αντοχη. ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα δεν εχει, εχει βεβαια αλλο προσον: τσαμπας και ομορφοπαιδο. Γι αυτο αλλωστε κοιτωντας τα στατιστικα στα 3 ματς που εχει (μαζι με το αλλο το ατι τον Αλβανο) παιξει –συμμετεχει εχεις χασει 4 ποντους και νικησες με τη ψυχη στο στομα οπως νικησες το ΠΑΣ.

Ελπιζω (και κρινω παντα ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ) να καταλαβε και ο τελευταιος ΜΥΡΩΔΙΑΣ οτι ΑΕΚ=ΣΙΜΟΕΣ/ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ. Δε παιζουν αυτοι, τελειωσε το παραμυθι. Ειδικα ο πρωτος αλλα και ο δευτερος με μια αναλογια 60-40 περιπου με τον Σουηδο να το καλυπτει κατα 80% αμυντικα ο Γαλανοπουλος που ξαναλεω ΑΜΥΝΤΙΚΑ ειναι τεραστιο κεφαλαιο και ας ακουω διαφορα. ΔΕΝ υπαρχει αλλος Γαλανοπουλος στην Ελλαδα και στα 20 του αν αποκτησει και την εμπειρια σε 2-3 φουλ σαιζον μπορει να ξεπερασει το Ζηκο μιας και ειναι πολυ πιο τρεχαλατζης και γρηγορος. Του λειπουν οι τοποθετησεις και το καθαρο μυαλο (να μη πουλαει πασες αβιαστα δηλαδη) αλλα αυτα ειναι θεμα πειρας και ωριμοτητας.

Η προβλεψη που εκανα το καλοκαιρι ισχυει. Η ΑΕΚ δε θα κατακτησει ΤΙΠΟΤΑ ετσι οπως ειναι δομημενη ειδικα με αυτον το ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ στο παγκο (οταν καθεται). Απο τυχη προκριθηκες στους 16 με 5 ισοπαλιες και μια νικη (στο Μιλανο επρεπε να ειχες χασει, στο ΟΑΚΑ με την Αουστρια επρεπε να ειχες χασει) , απο τυχη δεν εισαι 10 ποντους πισω γιατι μπαλλα που να ΕΠΙΒΑΛΛΕΣΑΙ στον αντιπαλο ΔΕΝ μπορεις να παιξεις παρα μονο περιστασιακα με καμμια Κερκυρα εντος.

Αναλογα η προβλεψη για τα εισιτηρια παει ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το ειχα πει. 77,000 εχεις κανει με τα ντερμπυ μεσα (40,000 με ΟΣΦΠ-ΜΠΑΟΚ) και ενα ανελπιστο 20,000ρικο με το πλατανια λογω Ευρωπης. Ειχα πει για 100,000 και εχεις 6 ματς εντος που εκτος απο το διαλυμενο Ζελα τα αλλα ειναι με Λαμια-Τριπολη-Ξανθη-Νιονιο-Κομποτη. Να κανεις κανα 6-7αρι μεσο ορο?Ποσοι πικραμενοι να πανε να δουνε το Μαρινο και το Κομποτη? Αλλωστε αν βγαλεις τα 2 ‘ντερμπυ’ και κανεις τη διαιρεση ο μεσος ορος τοσο βγαινει 5,300 για την ακριβεια (με το 20αρικο του πλατανια μεσα: 37.000/7 ματς= 5285).  Πας ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στα 110,000 και ας ειναι καλα το 20αρικο με το Πλατανια (που επρεπε να ειναι 5-6 χιλιαδες αρα ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ μαζεψες + 15,000 πανυγηρτζηδες) αλλιως θα ειχα πεσει ΑΚΡΙΒΩΣ στο νουμερο. Γιατι μονο πανυγηρτζης εισαι αμα εμφανιζεισαι out of the blue με το Πλατανια και σε ΟΛΑ τα αλλα ματς εισαι μεσο ορο στο 5-6 χιλιαδες. Τα σοβαρα club εχουν μονιμα πελατες. IF YOU CANT SUPPORT US WHEN WE LOOSE OR DRAW DONT SUPPORT US WHEN WE WIN: BILL SHANKLY γι αυτο αλλωστε ειμαστε ΜΟΝΙΜΑ SOLD OUT στο μαγαζακι μας.. Καθηστε τωρα να κανετε αναλυσεις και να ψαχνετε γιατι μια ομαδα χωρις μπακ, με την απωλεια του ΣΙΜΟΕΣ=ΑΕΚ στο κεντρο και χωρις εξτρεμ δε μπορει να νικησει το Κουγια και τον Απολλωνα, χανει απο τη Τριπολη  αλλα θελει λεει πρωταθλημα και κυπελλο και Ευρωπη.

Και εγω θελω να παρουμε το εκτο αλλα ΔΕΝ γινεται. Αντε να περασουμε τη Πορτο, μολις πεσουμε με δυνατο club η λογικη λεει οτι θα αποκλειστουμε. Τωρα βεβαια λογικη και Liverpool εχουν παρει διαζυγιο εδω και πολλα χρονια: τη περασμενη εβδομαδα απλα ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ τη καλυτερη ομαδα στην Ευρωπη και δε το λεω για το σκορ. 1-0 να εληγε ο τροπος που ΠΑΤΗΣΑΜΕ τη City σε 90 λεπτα ηταν εκπληκτικος. Μαρκαρισμα παντου χωρις ανασα, 4 γκολ, 2 δοκαρια, χαμος. Ο δε θορυβος μεσα στο γηπεδο συγκρινεται μονο με το ματς με τη Dortmund. Φωναζαμε επι 90 λεπτα συνεχεια ΟΛΟΙ (οταν λεω ολοι εννοω ΟΛΟΙ και οι 54,000 και οι της City) και τα decibel ηταν εκτος οριων-ετρεμε το γηπεδο απο τα θεμελια. Επικη βραδυα τεραστια ΠΑΛΙ εμπειρια με το αγγλικο κρυο να τρυπαει κοκκαλα. Ο Πεπ στο 4-1 αυτου του ΔΙΑΟΛΟΥ του Mo (18 goals σε 22 ματς!!!) απο τη σεντρα σχεδον εχει γυρισει και κοιταει ολο το γηπεδο μαρμαρωμενος σε στυλ: που ηρθα εδω μεσα- τι παθαμε ρε σεις? Aναμενουμε τον Ολλανδο στο χορτο και τον Κειτα στο ροστερ οπως αναμενουμε στις κακες βραδυες να δουμε ποσο θα μας λειψει ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ο Κουτι. Μας ζεσταναν τα 160εκκ βεβαια, οπως μας ζεσταινει και το ενδιαφερον για το παικτη που ΗΔΗ ψηνουμε για το καλοκαιρι. Οχι τσαμπα φυσικα- αλλα ΑΕΚ. Παραπονο δε νομιζω να υπαρχει. Για τρεις ειχα δωσει πληροφορια τον Αυγουστο ηρθαν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ: OXLADE, VAN DJIK, Κειτα (εχει ηδη πληρωθει 54εκκ). Παρενθεση: O MO ΔΕΝ εκανε στον αετοματη και τον πουλησε! Οπως δεν εκανε και ο Ματα, ο Λουκακου, ο Κουτινιο!!!! και τοσοι και τοσοι. Ειπαμε κοβει το ματι του, του μπαγασα γι αυτο αλλωστε ειναι και στο -18 εχωντας ξοδεψει 3 καραβια λεφτα Ιανουαριο μηνα. ΟΠΟΥ ΠΑΣ και εχει ΠΕΠ θα βλεπεις πλατη ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ. 600ΕΚΚ εχεις ξοδεψει και εισαι 3 ποντους πανω απο το Κλοπαρο που περσυ εκλεισε στο +14εκκ  κερδος και φετος ειναι στα +80 με τον VAN DJIK μεσα που κοστισε μια 80αρα. Αλλα βλεπεις εμεις πηραμε 10εκκ τον Κουτι και τον δωσαμε 160εκκ στη θυγατρικη μας Barca (Maserano-Souarez-Coutinho), εμεις πηραμε απο μια 40αρα Μανε-Σαλλαχ και με λιγοτερα απο 120 δε φευγει κανενας απο τους 2.. Δε δωσαμε 30 το Λουκακου για να τον ξαναπαρουμε 80 μετα απο 2 χρονια!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΙ.  Τα αλλα ειναι μουντιαλικος Mασουντ που πολεμαει να νικησει τον Μασουρα και τον Ναζλιδη ανεπιτυχως παντα. Για κανα Subbuteo καλος πρεπει να ειναι δε λεω. Να κανει παρεα στην αλλη μεγαλη ελπιδα του καλοκαιριου τον Γιακουμο-γυφτακη που τον εβαλε ο αλλος διαβαζω στο 88!!! Παλι καλα που δε περιμενε το 90+ και τον εβαλε για 3-4 λεπτα. Αμα εχεις πλανο στη ‘δουλεια’ σου ρε παιδι μου βγαζεις ματια. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ

 

Γνωριζω φυσικα οτι το post ειναι εναντια στην ΑΕΚ και ακουγωμαι ο περιεργος που τα βλεπω ολα στραβα. ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ: μου φθανει που σχεδον οτι εχω γραψει εστω και με καθυστερηση στο τελος με δικαιωνει. Απο το θεμα του γηπεδου που ειμουν ο μονος που επι 3 χρονια το εγραφα οτι θα γινει με χρονοδιαγραμμα, μεχρι τα αλλα οπως ροστερ- αποτελεσματα κλπ. Επεσα εξω φυσικα στη προκριση στο Europa (αν μπορουσα να μαντεψω οτι ο …Σιμοες θα εβαζε 2 γκολ και θα κερδιζε ενα πεναλτυ οχι στην ιδια σαιζον αλλα στο ιδιο ματς- θα το ειχα παιξει στοιχημα και θα ειχα ΔΙΣ τωρα μιας και η αποδοση μαλλον δεν υπαρχει καν στο κουπονι). Εκει που σιγουρα δεν εχω πεσει εξω ειναι σε παικτη ακομη. Οπως επισης επιμενω οτι ο Λιβαγια ειναι για τα θηρια και αυτα τα κολπακια που εκανε κανα τριμηνο ειναι να ενθουσιαζουν την εξεδρα απεναντι σε πουθεναδες. Παικτης Λιβαγια δεν υπαρχει οπως δεν υπαρχει και παικτης Μασουντ. Της αλανας ειναι αυτοι και μια παιζουν 3 καθωνται. Ισως για το ΑΕΚ και την Ελλαδα να ειναι καλοι- αλλα παικτες ΔΕΝ ειναι. Γι αυτο αλλωστε και δε στεριωσαν ΠΟΥΘΕΝΑ αλλα στην ΑΕΚ τους βλεπουμε παικταραδες. Οποιος νομιζει οτι υπερβαλλω ας κανει μια απλη συγκριση των 2 με το Τσιαρτα. Θεωρω οτι ο Βασιλακης αμα κατεβει με τζιν και μοκασινια στα 40+ τους εχει χαλαρα και τους 2 ειδικα στα παρε βαλε η στα φαουλ.

UPDATE: O Αετοματης θελει να ξανα-διωξει το Ματα!  ΕΝΑΝ παικτη εχει που κραταει μπαλλα στο κεντρο ουσιαστικα (χωρις να κανει 500 τριπλες και 300 χαζομαρες δηλαδη) και θελει να τον διωξει. Κλοπαρε αν τον διωξουν ΠΑΡΤΟΝ ΧΤΕΣ, αν και θελει να γυρισει Ισπανια (Βαλενθια). Ο παικτης ειναι 29, ξερει ΠΟΛΥ μπαλλα και ειναι πολυ- εργαλειο κανονικοτατο. Δε θα μας χαλασει στη θεση του ΑΡΓΟΥ Τσαν.

PS Η φωτο απο τη γηπεδαρα μας προς τιμην του Liverpool goalkeeper Tommy Lawrence που εφυγε. Τον ειχε καθιερωσει ο Bill Shankly στην ομαδα και επαιξε 306 φορες απο το 1957 εως το 1971, καθιερωνωντας τον ρολο του ‘sweeper-keeper’ στο ποδοσφαιρο- δηλαδη τερματοφυλακας σκουπα, κατι που κανει για παραδειγμα ο Νοιερ.

See u when I see you, Greetings from Sunny London (you wish)…

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Greetings from Sunny London

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΥΓ2 Εφυγε διαβαζω και εκεινη η παικτουρα ο Βινισιους. Κριμα γιατι το ματι του πριγκιπα τον ειχε κοψει για παικταρα – οπως και ο ΚΕΦΤΕΤΖΟΓΛΟΥ που μας εγραφε οτι ο Λεσκοτ!!! ειναι η μεγαλυτερη μεταγραφη μετα τον Ριβαλντο..
    Η ΑΕΚ εχει ενα παγκοσμιο καλο: Ερχωνται παικταραδες που θα σαρωσουν, βγαζουν ματια (στις κλειστες προπονησεις μονο), θα κανουν τη ρημαδα τη διαφορα και φευγουν ΗΣΥΧΩΣ και παντα ΝΥΧΤΑ. Κατι Ντιαζ- τον θυμαστε αυτη τη μπακαρα αριστερα προπερσυ?- κατι βινισιους, κατι Πατιτο κατι Τριστασον μου ερχωνται στο νου στα γρηγορα. Ερχωνται με τυμπανοκρουσιες (παντα τσαμπα) και φευγουν χωρις να πουμε -αντε καμμια ανακοινωση 2 γραμμες- κουβεντα η κανα μονοστηλο κατω κατω στο σανο-σαιτ, για να ερθουν οι επομενοι Κονεδες και κορνεδες..η οτι περισσευει απο την ποδοσφαιρομανα Λας Παλμας που εχουμε στησει το μαγαζακι να ΚΟΝΟΜΑΜΕ.
    Αντε μπρε και στους επομενους Μασουντοκλωναριδηδες να κανουν τη… διαφορα.
    Γι αυτο αλλωστε παιζει ποδοσφαιρο- αντι π.χ να τυλιγει κανα σουβλακι- ο Κλωναριδης!!!!
    Βεβαια ο Μανωλακης εχει δηλωσει οτι ειμαστε πληρεις και το καλοκαιρι αλλα και τωρα. Αρα κατι θα ξερει παραπανω απο εμας τους ασχετους.
    Μη ξεχασετε να δωσετε και τα 1,8 μη μας φυγει ο Λιβαγιας και τι θα γινουμε.
    ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ

  2. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Καλως επεστρεψες.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΔΕΝ επεστρεψα για τον απλο λογο οτι δεν εχω τιποτε- ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ- να πω για τον ΑΕΚΟ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΛΟ του παπατζη και τη χωρα του Αλιεξις του μνημονιοσχιcτη. Που εχει τρελλαθει να βαζει φορους (μεχρι και νεα διοδια εβαλε ο αθεοφοβος ο ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ) να διοριζει οτι ναναι και οσο προλαβει και να κανει κολοτουμπα στη κολοτουμπα η οπως εχει πει και ο ιδιος: καναμε στροφη 360 μοιρων και ολα πανε περιφημα – προφανως εννουσε 180 αλλα μηχανικος που κανει 20 χρονια να ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ πτυχιο παλι καλα να λεμε που πετυχε το κυκλο και δεν ειπε τιποτε χειροτερο. Το παλικαρι ακομη μπερδευει βασικη γεωμετρια ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, οπως ο κυκλος το τριγωνο κλπ.
    Ενα σχολιο μετα απο 3 μηνες εκανα απλα επειδη ετυχε σημερα να ειμαι μονος σπιτι και να ψιλο-αραζω. Ειχα πει αλλωστε οτι μια στο τοσο μπορει να ανεβασουμε κατι και επειδη διαβαζω εδω και καιρο διαφορες αναλυσαρες απο ‘ειδικους’ ειπα να τους κραξω λιγο μπας και καταλαβουν ποσο μικρη ομαδουλα ειναι το ΑΕΚ που κατα τυχη στο 90φευγα πηρε 5-6 αποτελεσματα κρατηθηκε με τα 1000 ζορια ψηλα στη βαθμολογια και την ειδε ξαφνικα Barcelona που δε μπορει να κερδισει τον Απολλωνα και το Κουγια. Που ειναι λεει δυσκολη εδρα! Ο ΚΟΥΓΙΑΣ! Με το Μασουρα και τον Περονε και το ΚΑΡΑΤΑΣΙΟ..
    Φυσικα οταν εισαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ ο ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ φανταζει δυσκολη εδρα. Ο ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ ειναι το ανυπερβλητο εμποδιο αλλα θες πρωταθλημα και νεο συμβολαιο. Που βαζεις τον Κλωναριδη και τον μουντιαλικο μαζι με το ΑΛΒΑΝΑΚΙ που εγινε και αυτος βασικουρας και δε μπορεις οχι να βαλεις γκολ αλλα να κανεις φαση καν!
    Τσιμπησες κανα 10καρικο απο του πουθενα στην Ευρωπη και εδωσες 160 χιλιαρικα σε ενα αδιαφορο Ισπανο που δεν το ξερει η μανα του για να παρεις πρωταθλημα αλλα σε φρεναρει ο Χοτζαλι ο Αλβανος του Κουγια!
    Και βγαινει ο αλλος και γραφει αν Απόλλων πάρει Χ στην Τούμπα και η Ξάνθη νικήσει στο Καραϊσκάκη θα έχουμε ένα πρωτάθλημα… κουκλί. Πραγματικα δηλαδη ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΡΑΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ.
    Ο αλλος λεει να κανουμε διπλα σε ταψι και τουμπα. Καλα οκ. Κανε κανα διπλο στη Τριπολη στη Ξανθη στη Λαρσα, νικα τον Απολλωνα εντος για αρχη και μετα βλεπουμε τα διπλα στα ντερμπυ. Τρωμε ξυλο απο τα κουνουπια και βαζουμε στοχο να δειρουμε τους ελεφαντες και θελουμε λεει να κριθει το πρωταθλημα στα ντερμπυ:
    Πρωτον> οπως πας μεχρι τα ντερμπυ θα εχεις χαιρετησει ηδη
    Δευτερον> εδω δε νικας τα καφενεια και θες και ντερμπυ? Με ποιον? Με το Μανωλακη το χεστη η με το Μασουντ και το ΚΟΝΕ? Τρεις ειχε ο νιονιος τους 2 τους πουλαγε και μαντεψε που πηγαν. Το τριτο που τον εδινε-εφυγε τσαμπα μαντεψε ποιος το πηρε. Με το κλωναριδη αλλαγη? η με το μπακακη με αναποδο ποδι μπακ που καναμε τη μαλακια μια φορα με τους Βελγους το καλοκαιρι-ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ 2 ΓΚΟΛ Ο ΣΙΜΟΕΣ!! (και το πεναλτυ αυτος το κερδισε)- και καναμε τη μαλακια μονιμοτητα και ακομη δε εχει βρεθει ΕΝΑΣ να το πιασει απο τα μουτρα? Η θα βαζει ο Λιβαγιας γκολ στο 95 συνεχεια? Το εκανε 1-2-3 φτανει..και πολλες ειναι.

    Τα λεμε αν ειναι κατα το τελος της σαιζον εκτος απροοπτου η καμμιας παλαβομαρας.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΞΑΝΑΛΕΩ- Το ποδοσφαιρο το 2018 παιζεται με ταχτητα δυναμη και αντοχη. Η πρωτη προυποθετει να ξερεις μπαλλα και να μπορεις με τη μια να αντιδρασεις η να τοποθετηθεις. Η δευτερη θελει ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ, να εισαι προσηλωμενος σε αυτο που κανεις, και να το κανεις σε υψηλα στανταρ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η τριτη θελει προπονηση, φυσικη κατασταση και δουλεια. Τιποτε απο αυτα δε γινεται στην ΑΕΚ. Ο μονος που πλησιαζει σε αυτα ειναι ο Σιμοες και ο Σουηδος.

    Οποιος μπορει να τα κατανοησει αυτα εχει καλως. Οποιος δε μπορει ας κατσει να δει τις ΠΕΝΤΕ Αγγλικες ομαδες στις 16 του CHL φετος και ποσο πλακα εκανε η Tottenham και στα 2 ματς στη Ρεαλ. Πεντε ομαδες απο μια χωρα στους 16 δεν εχει ξαναγινει και δυσκολα θα ξαναγινει, οι δε 5 τερματισαν και οι 5 πρωτες στους ομιλους τους – η μια δευτερη με ιδιους ποντους αλλα διαφορα τερματων.

    Οποιος δε μπορει ας παλευει με το Μασουρα στη δυσκολη εδρα.
    Ο τιτλος ΔΕΝ κρινεται ΠΟΤΕ στα ντερμπυ, ο τιτλος κρινεται στην επαρχια ΠΑΝΤΑ. Τα ματς σα το χθεσινο σα τη τριπολη η τον απολλωνα ειναι που εκοψαν 7 ποντακια. Απο το συν πεντε βρεθηκες στο μειον 3 με ομαδες του χεριου σου – μη παμε πιο πισω- οποτε ναι μωρε τα ντερμπυ ειναι που μετρανε. Ισως γιατι δινουν δεκαποντα ενω τα αλλα μονο τριποντα. Ο γαυρος απο την αλλη εχασε στο μεταξυ μας οπως και ο ΜΠΑΟΚ αλλα ειναι και οι 2 καβαλα. Τα ντερμπυ και τα ματια σας εσεις ομως..

  5. Ο/Η Φώτης λέει:

    Δημήτρη σου εύχομαι καλή χρονιά και με υγεία κ δύναμη.
    Κάποια στιγμή, αν βρεις το χρόνο, και αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ένα νέο ποστ για το brexit. Ένα update, μιας κ ζεις την κατάσταση από κοντά.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Φώτης

    Eπισης αντευχωμαι σε ολους τα ιδια. Φωτη εχουν αλλαξει παρα πολλα και φυσικα γινεται προσαρμογη αναλογη εδω περα για τη κατασταση, που θα ερθει?
    Ας πουμε ενα για αρχη:
    Δεν ειναι μονο το Brexit εχουν αλλαξει πολλα μεσα στη χρονια. Κοιτα π.χ που πηρε το USD/EUR o Trump πριν ενα χρονο (1,051) και που ειναι σημερα στα (1,22): https://www.bloomberg.com/quote/EURUSD:CUR
    Τωρα κοιτα την ιδια αναλογια GBP/USD. Ξεκινησε 1,2340 και ειναι 1,3946: https://www.bloomberg.com/quote/GBPUSD:CUR

    (Ασκηση: Κοιτα αναλογα τα Rates οταν ηταν οι δημοκρατικοι Clinton- και μετα οι Ρεπουμπλικανοι-Bush.Απο εκει οχι μονο κανεις μια προβλεψη για το που παει το πραγμα αλλα βλεπεις και τις αναλογες πολιτικες. Η το αναποδο?)

    Ερωτηση > Βλεπεις κατι σε αυτο? Εγω ναι, μιας και καθημερινα η αγοραζουμε σε δολλαρια και πουλαμε σε ευρω γυρνωντας τα σε λιρες στο τελος.
    Ας πουμε ενα απλο παραδειγμα: H Vodafone ειναι αγγλικη εταιρεια.
    Περσυ εκανε 47,6ΔΙΣ ευρω (το 25% του ΑΕΠ της Ελλαδας του Τσιμπλα δηλαδη το εκανε ΜΙΑ εταιρεια κινητης τηλεφωνιας…)
    Σε δολλαρια με 1,05 ειναι 49,98 ΔΙΣ με 1,22 ειναι 58,07 ΔΙΣ. Αυξηση δηλαδη 16,18%
    Σε Λιρες με 1,224 ειναι 38,57ΔΙΣ με 1,3946 ειναι 34,13ΔΙΣ. Μειωση δηλαδη -11,5%
    Κανε τωρα τη διαφορα αυξησης rate θετικο 16.18% vs αρνητικο 11.5%. Απλα οικονομικα GSE δηλαδη. Ωραιο το σχεδον 5% στα 47,6ΔΙΣ η αλλιως 2,33 ΔΙΣ ευρω?
    Βεβαια αυτα ειναι ανωτατα οικονικα για καποιους το καταλαβαινω. Απλα ενα hint εδωσα απο ΜΙΑ εταιρεια. Βαλε τωρα ΟΛΟ το City για να δεις τι παιζει..

    Exει δεκαδες θεματα προς συζητηση. Παντως επειδη τα βλεπω απο κοντα, τα πραγματα οχι απλα δεν ειναι τραγικα αλλα ειναι και life as usual προς το παρων μιας και ‘ειμαστε Βρεττανοι’ και αν μη τι αλλο κραταμε τη ψυχραιμια μας και τη παραδοση ταυτοχρονα.

    Οπως επισης οι σοβαρες πηγες (sorry δεν εχει Αυγη και Εθνος εδω) λενε οτι οι Torries δεν θελουν να προχωρησει το θεμα, οπως αλλωστε και αλλοτε φανατικοι ‘καραγκιοζηδες’ εχουν κανει κολοτουμπα αλα Αλι6.
    Το Seating στο House of Commons ειναι συγκυβερνηση Torries

    Conservative 316
    Labour 259
    Scottish National Party 35
    Liberal Democrat 12
    Democratic Unionist Party 10
    Sinn Féin 6
    Independent 5
    Plaid Cymru 4
    Green Party 1
    Speaker 1
    Vacant 1

    Total number of seats 650

    The Conservative Party has formed a minority government and has signed a “confidence and supply” agreement with the Democratic Unionist Party. (Πηγη: http://www.parliament.uk/mps-lords-and-offices/mps/current-state-of-the-parties)

    Απο οσο συζητειται παντως σε ΣΟΒΑΡΟ επιπεδο και συμφωνω, ειναι μια περιοδος χαρητος 2 ετων οπου το UK θα συμμετεχει μεν αλλα δεν θα εχει αποψη στην ληψη αποφασεων, το οποιο οταν πλησιαζει τη ληξη της ειτε θα ανανεωθει ειτε θα αλλαξει status τεινωντας προς την παραμονη με ‘ειδικους ορους’. Οταν λεω σοβαρο επιπεδο αναφερωμαι σε κουβεντες με players και τη αγορας αλλα κυρια κυβερνητικους. Player εδω δεν θεωρειται ενας Μαρινακης η ενας Μελισσανιδης φυσικα. Υπαρχουν και τετοιοι αλλα δεν λογιζωνται καν. Players ειναι τα old money με τον ορο old να παιζει καμμια δεκαρια γενιες. Καλος φιλος- ηλικιακα το ιδιο ακριβως- που κανουμε αρκετη παρεα που ειναι απο τα oldest money στο UK. Δε θα πουμε για νουμερα- δεν ειναι εκει το θεμα- ας πουμε οτι αμα θελει να κανει τη πλακα του παιρνει ΟΛΕΣ τις ομαδες τις super λιγδας ταυτοχρονα μεσα σε ενα ΣΚ φυσικα cash. Οι αποψεις του- οπως και της παρεας- ειναι αυτο που σου ανεφερα. Επιχειρηματικα και οικονομικα εχει παρα πολλα να πουμε παντως.

    ΥΓ Πιο κοντα δεν γινεται. Μεσα στο City ειμαστε πλεον…Για post θα δουμε μιας και τα εχουμε πει για τη παρουσια απο τη μια ‘Manners Maketh Man’, απο την αλλη εχουμε και μεγαλο φορτο εργασιας πλεον με ολα αυτα που ανοιξαν εδω περα.