Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρίτο και φαρμακερό, που λένε. Για το κύπελλο, λέει η ιστορία, για το γόητρο λέω εγώ. Και μάλιστα κύρια του αντιπάλου, που μοιάζει πεσμένος στιο καναβάτσο και πιεσμένος όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια. Και φυσικά δεν μιλάω για διαιτησίες και λοιπές παπαριές που λένε οι οπαδοί του γαύρου, αλλά μιλάω καθαρά αγωνιστικά. Την ΑΕΚ την περιμένω συντηρητική μεν, αλλά αποφασιστική δε. Να μην κάνει δώρα, και να διαχειριστεί τον ρυθμό και τον χρόνο, σαν ομάδα που πράγματι επέστρεψε.

Οι τριάντα χιλιάδες θεατές σήμερα, είδαν την ΑΕΚ να κατεβαίνει με 4-2-3-1 με κάποια μικροπειράματα, τον Ολυμπιακό να μπαίνει ορθολογικά στο γήπεδο, αλλά είδαν και κάτι άλλο : Το καλύτερο πρώτο μέρος φέτος. Οι δυό ομάδες, όσο κι αν ήταν εγκλωβισμένες στα προπονητικά παιχνίδια της τακτικής, έπαιξαν μπάλα. Την βάλανε κάτω, κι είπαν να εξυπηρετήσουν το ποδόσφαιρο.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, όπως και όσα είδαμε. Τον Ολυμπιακό πολύ καλύτερο στο μισό πρώτο μέρος, έχοντας πάρει το κέντρο και κάνοντας μερικές τελικές – όχι ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι αλήθεια -, και την ΑΕΚ να παίρνει την σκυτάλη στο υπόλοιπο εικοσάλεπτο, ισοφαρίζοντας τις προσπάθειες για γκολ. Οι παίκτες και των δυό ομάδων πάλεψαν και βγάλανε κόκκινη κάρτα στην αηδία που είχαν προσφέρει στα δυό τελευταία παιχνίδια τους.

Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, φαινόταν οτι δεν υπήρχε τίποτα σαν σκοπιμότητα, και βγήκε μια διάθεση που σε κράταγε σαν θεατή και ποδοσφαιρόφιλο της Ελλάδας. Νομίζω οτι ο Ολυμπιακός ήταν πιο φρέσκος και αποφασιστικός – χωρίς να δικαιούται κάτι παραπάνω -, ενώ η ΑΕΚ ισορρόπησε μεν το παιχνίδι, αλλά είχε πιο πολλούς παίκτες με καμένα λάδια : Λιβάγια, Κονέ ήταν αδύναμοι κρίκοι, ενώ έχασε και τον Λόπεζ που πήγαινε σχετικά επικίνδυνα.

Τα πάντα τελικά μοιράστηκαν σε αυτήν την λευκή ισοπαλία. Δίκαια θα έλεγα, αλλά ακόμα πιο δίκαια για τους αθλητές. Μπορεί να γίνανε κάποια περίεργα μαρκαρίσματα μεν, αλλά φαινόταν οτι ήταν για το παιχνίδι και για κανέναν άλλο σκοπό δε. Ένα σκοπό που μπορεί να προσπάθησε να υπηρετήσει ο διαιτητής μεν, αλλά τα έκανε μαντάρα δε. Διότι ο πειθαρχικός του έλεγχος εκατέρωθεν, ήταν για τα μπάζα. Όχι όμως οτι αλλοίωσε κάποιο αποτέλεσμα ή άλλα τινά. Απλά όταν βλέπουμε μπάλα, θέλουμε και τον κριτή να είναι στο ύψος των περιστάσεων και να μην παίζει η πιθανότητα να το τινάξει αργότερα στον αέρα. Ένα αερικό ύψος που ήταν αρκετά καλό για ντέρμπυ, που πήγε να βγάλει θέαμα και φυσικά φανέρωσε τις τεχνικές αρετές και των δυό ομάδων.

Αυτό όμως το γλύτωσε ο Κομίνης στο δεύτερο μέρος. Που σαφέστατα κράτησε το ύφος του τέλους του πρώτου ημιχρόνιου, αλλά η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Δεν ανέβηκαν μόνο οι καμένοι – κύρια ο Κονέ – αλλά ανέβηκαν όλοι. Έβγαλε τρομερό πάθος η ομάδα, κυριάρχησε στο κέντρο και στην ουσία κατάπιε τον αντίπαλο. Μιλάμε για ολοκληρωτική υπεροχή στο χώρο του κέντρου, καθολική κατοχή της μπάλας, οι τελικές να διαδέχονται η μία την άλλη, δυό τέρματα για την πιστοποίηση και καμία απειλή από τον αντίπαλο.

Όλα μοιάζανε τόσο μαγικά και τόσο υπέροχα. Μια ομάδα που μας έκανε ξανά περήφανους. Με άρτια οργάνωση, σωστή τοποθέτηση μέσα στο γήπεδο, εκπληκτικό κοουτσάρισμα από τον προπονητή, που ήξερε τι ζητάει για τη νίκη και την πρόκριση, μέχρι που ήρθε η αδικαιολόγητη χαλάρωση. Από μια στατική φάση – που δεν χάνει την αξία της – η ΑΕΚ δέχθηκε ένα γκολ και έπαιξε άμυνα άτακτη κι αρκούντως επικίνδυνη για καρδιοπαθείς. Μια κατάσταση εντελώς ανεξήγητη με βάση την εικόνα του αγώνα συνολικά αλλά και τις αποδόσεις των δυό ομάδων. Μια καθαρή αλλοίωση αυτού που είχαμε δει. Κατανοητό μέχρις ενός σημείου με βάση τις δηλώσεις του νούμερου που φέρει όνομα : Κόντης.

” Δεν κινδυνέψαμε πουθενά, και φάγαμε γκολ από δυο αδράνειες. ” ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Τρως δυό γκολ και δέχεσαι άλλες πέντε τελικές, χωρίς να απειλήσεις πουθενά, και δεν κινδύνεψες; Ρε μαλάκα, πόσο σανό τρώνε οι γαύροι; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το τίποτα, το χωρίς προπονητή, το κλασσικά ελληνικό φαινόμενο, και να μην επεμβαίνει κάποια αστυνομία ποδοσφαίρου για να φέρει την τάξη. ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΗ, ΤΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

Και δεν τα λέω αυτά για τους αντιπάλους, που διαβάζουν κι έχουν απογειώσει το site παρά την πίκρα κάποιων. Τα λέω για εμάς, που αντί για συντριβή, παίξαμε την νίκη την πανδίκαια και την πρόκριση, αντί σε επίπεδο σκορ πόλο, σε επίπεδο ξανά άγχους. Έχοντας στο δεύτερο μέρος, σχεδόν όλους αλάνθαστους. Μακριά φυσικά από τους κορυφαίους Βράνιες και Σιμόες, αλλά και τι να πεις για την απόδοση του δεύτερου μέρους; Ποιόν να εξαιρέσεις; Απέναντι σε τσουρουκάδες, που αντέχουν ένα εικοσάλεπτο. Κι όμως κύριοι. Κινδυνέψαμε. Και χωρίς κανένα λόγο. Διότι το γκολ του γαύρου ήταν τυχαίο.

Να το κλείσω όμως. Θα έδινα εκατομμύρια συγχαρητήρια για όλο το σκηνικό. Η ΑΕΚ ήταν λίγη για είκοσι λεπτά. Όλα τα άλλα, τα έκανε μόνη της. Και την βρώση και τον κίνδυνο για τον εμετό. Οπότε αρκούμαι στο ένα συγχαρητήριο , που ειλικρινά αδικεί την ομάδα, αλλά δεν αδικεί εμένα, που έβλεπα την καταστροφή να φτάνει από ένα λάθος υπολογισμό. Απέναντι σε μια παρέα, που αξίζει κι αυτή κάτι, αφού δεν έχει προπονητή. Οπότε ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ποιά είναι η διαφορά του έχω ή του δεν έχω. Αλλά μην ασχολούμαστε με λεπτομέρειες. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ, προκριθήκαμε και μπράβο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

41 Responses to Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  1. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    Το ερώτημα “γιατί δεν τους συντρίψαμε ” θα στοιχειώνει τον ΑΕΚτζή για κάμποσο καιρό ,είναι η αλήθεια.Η απάντηση βρίσκεται μεταξύ της τριπλέτας Λάζαρου-Μπακασέτα Μασούντ.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ,ΟΜΩΣ.

    ΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ

    Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ!

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Μπράβο για την πρόκριση. Ικανοποιημένος δεν είμαι όμως. Αυτόν τον γαύρο και όχι μόνο τον φετινό πρέπει να τον γαμάς τελεία και παύλα.

    Απαράδεκτη η υποχώρηση της ΑΕΚ όπως και η αλλαγή που άργησε να κάνει και όταν την έκανε ήταν τελείως φοβική και αντικατέστησε λάθος παίκτη. Ε όχι και να τον αναστήσουμε Ε Λ Ε Ο Σ

    Τέλος καλό και όλα καλά.

  3. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Συγχαρητήρια στην ομάδα. Το αποτέλεσμα μετράει, στο 2ο ημίχρονο μετά το 2-0 πίστευα ότι θα άνοιγαν οι ουρανοί και θα μετράγαμε πάλι από 4 δάχτυλα και πάνω, αλλά δεν πειράζει. Κατανοώ και πως ψυχολογικά πάθαμε κοκομπλόκο μετά το 2-1, αφού όσο πιο ψηλά είσαι (ψυχολογικά) τόσο πιο πολύ πέφτεις. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Η πρόοδος είναι εμφανέστατη, παρόλες τις αδυναμίες. Για άλλη μία φορά μου άρεσε πολύ ο ψυχάκιας ο Ίβαν ντάνκο, φανταστικός. Επίσης ο Μπάρκας βελτιώνεται και έχουμε 2 ισάξιους τερματοφύλακες κλάσης (και νεότατους!).
    Παρατηρώ ότι το 1ο γκολ μπήκε με σέντρα ακριβείας του Μπακάκη με το αριστερό!!!!!! Υπενθυμίζω ότι και στο τηγάνι η ευκαιρία του αραούχο πάλι με σέντρα με το αριστερό βγήκε. Αυτό δείχνει δουλειά και βελτίωση, μπράβο του και να’ χει την υγεία του!
    Ο μασούντ είναι 33 δε μπορεί να ξεκινάει όλα τα παιχνίδια, έχει εμφανώς τερματίσει…το ίδιο και ο κονέ. Νομίζω από Κυριακή πρέπει να μείνουν πάγκο να πάρουν ανάσεις, είναι εμφανής η καταπόνηση τους.
    Μπράβο στην ομάδα 3 νίκες και 1 ισοπαλία φέτος με την Τρούμπα, κάναμε 2 και πέρυσι (και 1 ήττα ανευ σημασίας και 1 στο ξεκίνημα με το Λέσκοτ να μπαίνει μέσα στο τέρμα στα γκολ τους), 3η συνεχόμενη πρόκριση στα ίσια….δημιουργείται καλή παράδοση και ψυχολογία.

  4. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    @προσφυγάκι: Πες με λίγο παράξενο…αλλά νομίζω ότι επειδή κούλης και παραρτήματα (ζέλα, τυριά) παίζουν με ζμπάουγκ, μάλλον ο εγγυητής έχει δώσει εντολή να μην προκαλούμε, χαμηλά η μπάλα, μπας και δείξουν λίγο έξτρα διάθεση και του κόψουν κάνα δίποντο….παρατηρώ ότι…παίζουν μαζί μας, τρώνε την Κυριακή πάλι ιστορική ψωλιά και κατηγορούν το…σαβίδι? you get my drift? δε μιλάμε για συμμαχίες εδώ, περισσότερο το βυζαντινό σύστημα υπόγειας ώθησης του ενός αντιπάλου εναντίον του άλλου, χωρίς αναγκαία να γίνεται κάποιος σύμμαχος? (από αττίλα και αλάριχο έως σικελικό εσπερινό κλπ κλπ).
    Ίσως και λίγο να παίζει με το υποσυνείδητο τους…
    Άστον κερατά και το μποτία να κλαίνε μπας και τους βγει σε θυμό εναντίον του ρωσοπόντιου, χωρίς να τους ρίχνεις αλάτι στην πληγή ώστε να στραφούν απέναντι σου….δεν ξέρω μου φαίνεται κάτι τέτοιο παίζει…είμαι τρελός?

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Κι εγώ μια χαρά το ευχαριστήθηκα το παιχνιδι, Μέχρι το γκολ του γαυρου….

    όμως δεν πειράζει χτίζουμε μια μεγάλη παράδοση, αποδείξαμε ότι έχουμε διάφορα σαν ομάδες από το θρυλεωντα. ……

    Η συντριβή τελικά δεν έρχεται όταν την περιμένεις, ούτε όταν ο αντίπαλος είναι υποψιασμενος. ……

    Steven

    Ο μιραλλας είναι Βέλγος ή πασαλιμανιωτης τελικά;…….εικοσάρικο ήταν η χλεπια του…..

  6. Ο/Η DNAEK λέει:

    Τι κακό κι αυτό.Ματς που προσφέρονται για ανετες νικες να τα κανουμε θρίλερ.Στο 2-0 φώναζα να βάλει Γαλανόπουλο αντί Μασούντ ή Κονέ να θωρακίσει το κέντρο και να πάμε σβηστά στη λήξη.Ευτυχώς που δεν τους κάναμε ήρωες τους γαύρους.
    Υ.Γ. Καλός ,χρυσός ο Βράνιες αλλά και με επιπόλαιες “ηρωϊκές” θεαματικές ενέργειες που αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργης ο γαρατζέος : Κοντά είσαι Γιώργη μου. Απλά το πράμα πηγαίνει οτι δεν θέλω αντιπαλότητες και πλέον πάμε στο one shot. Σε αφήνω τέζα την ώρα που όλα τα έχεις έτοιμα. Αν φυσικά πάμε εκεί κι έχουμε πάρει το ΟΑΚΑ.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αν σου είχε βάλει γκολ η Λαμία, θα έπαιζες έτσι; Μην μου πεις οτι ήταν Ολυμπιακός κι όχι η Λαμία, διότι τότε θα δείξεις οτι δεν έχεις καταλάβει τι γράφω. Η Λαμία είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς DNAEK : Λογικά μιλάς. Αλλά πρέπει να σου πω κάτι. Προχτές έστειλα ένα μήνυμα σε μια γκόμενα, που την κυνηγάει γαύρος : Τα ψωλοχύματα τα μαζέψατε ή κολυμπάτυε μέσα σε αυτά; Προτείνω να του πεις να τα μαζέψουν την Πέμπτη. Να μην κάνουν διπλά έξοδα. Επομένως δεν μπορώ να σου πω για θωράκιση εναντίον κάποιου που δεν υπάρχει. ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΑ. ΣΤΟ 1-0 ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΤΟ 2-1 ΥΠΕΡ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΡΙΧΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ.

  10. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    το άλλο πως το είχες πεί.. άλλο ο προπονητής …άλλο ο κοουτς .

  11. Ο/Η stelathen λέει:

    το σημερινο μου θυμιζε εντονα τον αγωνα πρωταθληματος ,στην τελευταια χρονια του κοκκαλη.οπου οι γαυροι ειχαν χασει και απο τον αρη εντος.

    παιζαμε καλη μπαλα, και παρολαυτα νικησαμε με την ψυχη στο στομα με 2-1 και τοτε. σημερα βεβαια δεν υπηρχε αγχος για 80 λεπτα, αλλα το χουι δεν βγαινει σε αυτη την ομαδα.

    ας ελπισουμε να συνεχισουμεμε σερι νικων.

    -στη συνεντευξη ο χιμενεθ υπονοησε ξανα για την 6αρα το 2011.τελικα μας ειχαν στησει οι δικοι μας παικτες τοτε (οπως και στο 0-4 με μπεο) ή απλα να χαμε να λεγαμε και να τα φορτωναμε καπου?

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς stelathen : Εγώ δεν ξέρω τι είπε, ούτε φυσικά τι υπονόησε. Εξ άλλου, η ιστορία είναι για τους αργόσχολους και τους φοιτητές της νομικής. Churchill : Η ιστορία θα είναι πολύ καλή με μένα, διότι απλά θα την γράψω εγώ.

  13. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Συγχαρητήρια για την πρόκριση και την παράδοση που δημιουργούμε με τη δαφνοστεφανωμενη. Πάντα τέτοια! Νίκη και με Αστέρα τώρα. Forza ΑΕΚΑΡΑ!

  14. Ο/Η conpater λέει:

    Τα ευκολα τελειωσαν . Ξεκινανε τα δυσκολα τωρα,αρχης γενομενης με Αστερα…

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Τώρα είσαι αλλαζών. Σήμερα που είχα μιλήσει, 10 ατους 15 Αεκτζήδες φοβόντουσαν. άσε τον τίγρη που είχε πάει σε μπουθ. Πράγματι ο Αστέρας είναι πολύ δύσκολος.

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κανενα φιλο εχουμε εκτος απο τον κωστουλα,δεν μπορει ο τιγρης να ειναι τοσο μοναχικος τυπος,με τον καυμενακη και τον μπακα δεν κανει παρεα?

  17. Ο/Η conpater λέει:

    Εμφαση δινουμε σε μια προταση,με αυτο που την τελειωνουμε. Ευκολα εκ του αποτελεσματος. Τα δυσκολα ειναι με τους μικρους οπως ολοι εχουμε τονισει. Προσωπικα,σημερα δεν το φοβομουν το παιχνιδι. Μην με ρωτησεις γιατι,απλα ειχα την αισθηση πως θα το παρουμε. Αν και στο τελος οι παλμοι ανεβηκαν.
    Ο Αστερας ειναι δυσκολη ομαδα,και το ματς θα το κανει πιο δυσκολο η επιτυχια κατα των ελεεινων και τρισαθλιων γαυρων. Ανεβηκε ο πηχυς. 22-23 μερες εμειναν να ξεκαθαρισει το πραγμα. Και βλεπω τον δικο μας,να εχει απροσμενους “συμμαχους”, τα καταλοιπα απο τον πολεμο των λιμανιων….

  18. Ο/Η Tasos λέει:

    Καλημέρα Στήβεν

    Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, στο 2-0 περίμενα ότι θα ανέβει το κοντέρ αρκετά και θα γράψει καμιά 4άρα, αλλά το κάναμε ντέρμπυ από το πουθενά πάλι. Ο ανύπαρκτος Ταχτσίδης που αντί για αίμα τρέχει αλκοόλ στις φλέβες του παραλίγο να κάνει ρεκόρ καριέρας και να μας βάλει 2 γκολ σε 10 λεπτά, το δεύτερο βέβαια με (πραγματική) υποψία επιθετικού και όχι σαν του Γιακουμάκη.

    Στήβεν το κοράκι δεν το έκοψα να παίζει καθόλου έδρα, ελαφρώς το αντίθετο θα έλεγα, γιατί έτσι;

    Τέλος καλό όλα καλά, αν παίζαμε με άλλη ομάδα δεν θα με απασχολούσε καθόλου το κύπελλο και ας αποκλειόμασταν. Το πρωτάθλημα θέλω.

    Χαιρετίσματα από την άσπρη Ζυρίχη!

  19. Ο/Η DNAEK λέει:

    Καλή ΤΣΙΝΟπέμπτη.

  20. Ο/Η netrino λέει:

    Για συντριβή θελαμε άλλα χαφ,σορρυ που θα δυσαρεστήσω καποιους όμως ο Μασούντ εχθες βάδιζε κ ήταν η μαυρη τρύπα μας.Το παιδί δεν εχει δυνάμεις να κουβαλήσει την μπάλα κ συνεχως ψάχνει την κάθετη πάσα.Παιχτάρας αλλά πριν 10 χρόνια.Μακάρι να συνέλεθει.

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Tasos : Για να τα έχει καλά με όλους. Ευχαριστώ κι ανταποδίδω.

  22. Ο/Η Koreas λέει:

    @Conpater and Stevie

    Πήρα αφορμή από σχόλιο του αγαπητού Conpater…

    .φανταστικό σενάριο: βάζουμε κάτω από τη σκέπη μας και “νέες” δυνάμεις, κατάλοιπα του συστήματος γαυριελα. Η γαυριελα δείχνει να μην έχει νεύρο (δε μιλάω ποδοσφαιρικά)…….μας ειναι απαραιτητες όταν ξεσπάσει ο εμφύλιος και πρέπει να υποτάξουμε τους μέχρι πρόσφατα συμμάχους……για να φέρουμε την “πραγματική” κάθαρση του 50-50…….ειπαμε φανταστικο σεναριο…..

    2. Ο βρεντζος δεν έχει μετατεθεί στη forest? ……πως κι εμφανίστηκε χθες στο ΟΑΚΑ;…..σκληρό αγόρι, μάλλον ειναι για τις δύσκολες αποστολές. Στην τούμπα θα επαναφέρουν το σαλιαρελη;

    3. Steven πόσα χρόνια ακόμη βλέπεις να κάθεται ο χαπιαςς στο ελληνικο ποδοσφαιρο; οσμιζομαι πολύ μιζέρια και εσωστρέφεια στα παιδιά του Πειραιά. Μπορεί ο χαπιαςς να ανακάμψει ποδοσφαιρικά;…..Αργά ή γρήγορα τα αυθεντικά καμίνια θα στραφούν εναντίον του

    4. Το Καραϊσκάκη σε ποιον ανήκει τελικά;…..τίνος ειναι βρε γυναίκα τα παιδιά;…..ροκο, Λαυρέντη, eurobank? …….ο λαός του θρύλου πουθενά;

    5. Μέχρι τώρα δεν εμπλέκεται πρώην η νυν στέλεχος του γαυρου στο “σκάνδαλο” της Novartis. Πόσα χρόνια ή καλύτερα πόσα σκάνδαλα και πάντα ήταν μέσα κάποιος από το στενό περιβάλλον της γαβριελαςς. Αν και ο λοβερδος μπορείς να πεις οτι εφάπτεται στον πυρήνα του ερυθρόλευκου lifestyle…

    Να πω σε όλους καλή τσικνοπέμπτη. ..

  23. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν
    Εχεις την αισθηση ότι η ιστορια Novartis θα είναι μεγαλυτερη από αυτή της Siemens η θα είναι απλα μια φωτοβολιδα λασπης?????????

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEKLFC : Το δεύτερο αδερφέ.

  25. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί 100%, το δρόμο της χρηματοδότησης μέσω έκδοσης ομολόγου «ψάχνει» και η ΑΕΚ για να υποστηρίξει το project της κατασκευής του νέου γηπέδου. Αίτηση δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όμως το… ομόλογο της ΑΕΚ ακούγεται ολοένα και περισσότερο στα γραφεία της εποπτικής αρχής, στην Κολοκοτρώνη 1.

    Η αίτηση θα γίνει μέσω της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε» που νομικά έχει τη δικαιοδοσία όλου του εγχειρήματος. Κύκλοι της εποπτικής αρχής, κάνουν λόγο για σχετικά μικρό ομόλογο, ίσως 10-15 εκατ. ευρώ.

    http://www.liberal.gr/arthro/189785/agores/2018/gek-Coral-BSB-kai-aek-anoigoun-xana-to-isonchorosin-ton-omologon-sto-cha.html

  26. Ο/Η Koreas λέει:

    Αν μου επιτρέπεται , θα διαφωνήσω μετά από πολύ καιρό με το Steven.

    Δε ξέρω αν το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από την περίπτωση της siemens, αλλά απλά και μόνο λάσπη δεν είναι με τίποτα. Υπάρχει σκανδαλαρα πολύ μεγάλων δδιαστάσεων.

    Δε γνωρίζω ή μάλλον είμαι βέβαιος ότι δε θα αποκαλυφθεί ολόκληρη η αλήθεια, ίσως ούτε καν μέρος της, αλλά θεωρώ ότι κάποιοι θα την πληρώσουν ( βλέπε Άκης ). Επίσης θεωρώ δεδομένο ότι στο σκάνδαλο αυτό όπως και σε κάθε ελληνικό σκάνδαλο συμμετείχαν κυρίως πολιτικοί. Αυτή είναι η κύρια τους δουλειά βέβαια.

    Αν ήμουν δημοσιογράφος (μακριά από έμενα, φτου φτου) στις περιπτώσεις σκανδάλων η πρώτη μου ερώτηση θα πήγαινε στο μεγάλο πολιτικό εγκέφαλο κύριο πάγκαλο. Τελικά κύριε πάγκαλο όλοι μαζί τα φάγαμε; (άντε τώρα να σε πείσει ότι ο φουκαράς έχει το ίδιο στομάχι με του κυρίου Πάγκαλου….)

  27. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.PATIKAS : Δημήτρη μου, για 30 πάνε.

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Κατ΄ αρχάς δεν χρειάονται συγνώμες για διαφωνίες. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει με μια κάποια σχετική επιχειρηματολογία. Κατά δεύτερον, ποιά είναι ακριβώς η σκανδαλάρα; Οι τιμές των φαρμάκων, η λίστα ή τα συνέδρια; Μιλάς για παγκόσμια – ξαναλέω παγκόσμια – πρακτική, και όχι μόνο των πολυεθνικών. Δεν θα την πληρώσει κανείς, διότι κανείς δεν ήξερε τι υπέγραφε στο συγκεκριμένο θέμα. Στην Siemens είναι αλλιώς το πράμα, όπως αλλιώς ήταν και στον Άκη, που πιάστηκε σαν τον Αλ Καπόνε. Απλά οι Αμερικάνοι – που έχουν χοντρό λόγο εδώ μέσα – τα έχουν βάλει με τους Ελβετούς διότι τους δούλεψαν. Επίσης τα αδικήματα έχουν παραγραφεί – εντάξει λεπτομέρεια αυτό – και το σκανδαλάκι βγαίνει λόγω συλλαλητηρίων. Όμως, ό,τι και να λέμε, η Novartis χρησιμοποίησε την Ελλάδα σαν όχημα για την υπόλοιπη Ευρώπη και όχι για να καρπωθεί την εδώ αγορά, που είναι αστεία.

  29. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Ξεπερνώ το ανταγωνισμό πολυεθνικών αμερικανικών ελβετικών κτλ, καθώς επίσης και τις παγκόσμιες πρακτικές. Εκείνο όμως που δεν ξεπερνώ ( φαντάζομαι ούτε οι αμερικανοί) είναι η εκμετάλλευση των τιμών των φαρμάκων στην Ελλάδα ως τιμών αναφοράς για άλλες χώρες. Έχεις την εντύπωση ότι στο καθορισμό αυτών των τιμων δεν εμπλέκονται πολιτικοί;

    Δεν είμαι δικαστής κι έτσι αν κάτι έχει παραγραφεί με αφήνει παγερά αδιάφορο. Επίσης με αφήνει αδιάφορο οποια πολιτικη εκμεταλλεύση από τους συριζαιους. Αλήθεια το συλλαλητήριο τους προκάλεσε τόση φθορά;

    Στο δικό μου μυαλό τα πράγματα είναι πολλή πιο άπλα. Πως γίνεται μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων να παρήγγειλε 8 εκατομμύρια εμβόλια (γρίπης H1N1) προς 10 ευρώ το ενα, από μια εταιρία της οποίας περισσέψανε;

  30. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Ο Παγκαλος ειπε ” μαζι τα φαγαμε. Σας διοριζαμε…” και ηταν η μονη φορα που συμφωνησα μαζι του, διοτι η ιστορια του εχει μεσα Ιμια και “να πουμε οτι την πηρε ο αερας τη σημαια”, εχει μεσα Οτσαλαν και αλλα πολλα. Και προσεξτε, δεν ειπε φαγαμε μαζι ισοποσα. Εννοειται οτι καποιοι εφαγαν πολλα και καποιπι λιγοτερα, οχι γιατι ειχαν τσιπα και ηθικη αλλα γιατι δεν μπορεσαν να φανε περισσοτερα. Αν μπορουσαν θα το εκαναν.

  31. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Είναι φανερό οτι έχεις ψιλαφήσει το θέμα. Άλλο σου είπα και το πιάνεις μόνο στο πρώτο μέρος. Το πρόβλημα είναι οποιαδήποτε πατέντα να βρει μια στέγη. Για την ακρίβεια τρεις. Και οι πολυεθνικές έχουν στο τσεπάκι τους, όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Όπως τους έχει η Μοσάντο για τα μεταλλαγμένα κλπ.
    Φυσικά και ο πανικός από τα συλλαλητήρια, είναι μεγάλος. Κι επειδή φυσικά δεν θα εισακουστούν – το όνομα είναι προαποφασισμένο αλλά αυτοί θέλουν να λένε οτι κάνουν διαπραγμάτευση – θα βγάουν συνέχεια τρίχες σκάνδαλα.
    Γιατί παραγγέλθηκαν; Εντελώς αστεία η απορία σου. ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΕΠ. Δεν είχαν οι άνθρωποι βλέπεις επίσημες διμερείς συναλλαγές. Μήπως σου θυμίζει τίποτα αυτό σε σχέση με κάποια βλήματα του Καμμένου;

  32. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Ακριβώς. Όποιος μπορούσε έτρωγε. Όποιος είδε το 1968, τα βλέπει αυτά στην σκηνή του ΠΡΟΠΟ που πλακώνονται με έναν χαφιέ κάποιοι << αντικαθεστωτικοί >>. Με το απόλυτο πανηγύρι μετά στην φυλακή, που αστυνομικός τα έκανε πλακάκια με κρατούμενο και κορόιδευε συνάδελφο του.

  33. Ο/Η conpater λέει:

    Αρα ,εδω μιλαμε για ευεργετες.Υπερ του ΑΕΠ της χωρας δουλεψαν οι ανθρωποι,κι επειδη οι ανιδεοι δεν εχουν προλαβει να τα μαθουν ολα τα κολπα για αυτο το βλεπουν σαν σκανδαλο. Για αυτο και ξεσηκωθηκαν κι οι πετρες. Μεχρι κι ο Αβραμοπουλος τσαντιστηκε ,φαντασου… Για αυτο κι ο Καμμενος λεει αυτα που λεει για τα οπλα. Ε,τι πηραν οι ανθρωποι,τα μεσιτικα .Ολοκληρο ΑΕΠ ανεβασαν,ενα 10% για τον κοπο πηρανε.Σιγα το πραγμα…

  34. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Άμα θέλεις, μπορούμε να τσαντιστούμε για το πόσα παιδιά πεθαίνουν στην Αφρική λόγω του δυτικού τρόπου. Εδώ νομίζω οτι μιλήσαμε για την αθηναϊκη δημοκρατία. Αυτήν κρίνουμε στην βάση οτι είμαστε ανώτερο είδος. Ξέρω διαφωνείς, άρα να μην έχουμε blog.

  35. Ο/Η Νικ21r λέει:

    Στηβεν,εχεις καποιο σχολιο με το οτι ο μελισσανιδης θα επισκεφτει την ΚΕΔ για να απαιτησει ισονομια μεχρι το τελος? Αυτα τα πραγματα δεν κανονιζονται στην αρχη της χρονιας και οχι φανερα?

  36. Ο/Η conpater λέει:

    Εγω που διαφωνω ? Εγω απλα ειπα, οτι καποιοι παιρνουνε τα μεσιτικα για χοντρες δουλειες. Η μηπως δεν ειναι ετσι? Ξαφνικα επιασε ολο το πολιτικο συστημα ο πονος για τα παιδια της Αφρικης? Και στο κατω-κατω ,με αυτες τις δουλειες δικαιολογουν τον ρολο του βουλευτη-υπουργου,του Γ.Γ, και παει λεγοντας. Δεν κανουν και τιποτα αλλο. Η NOVARTIS,η MOSANTO,η DUPONT, η BASF,ειναι πολυεθνικοι κολοσσοι,που μοιραζουν την τραπουλα οπως θελουν. Καποιοι πρεπει να κανουν και τα γκαρσονια. Μεγαλο το φιλοδωρημα βεβαια,αλλα ετσι αυτες οι δουλειες. Δεν διαφωνησα λοιπον πουθενα, αλλα να το παιζουν και οσιες παρθενες παει πολυ ,δεν νομιζεις?

  37. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Μα δεν διαφώνησες πουθενά. Απλά έρριξα φως στην τοποθέτηση σου. Επίσης βοηθήθηκα για τον κυρίαρχο μαλάκα.

  38. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Nik21r: Άρα την έφτειξε την δικαιολογία και το άλλοθι. Ήθελες κάτι άλλο;

  39. Ο/Η conpater λέει:

    Αλλαξαν οι καιροι… Πρωτα ελεγε του αλλουνου “μην φυγεις,ερχομαι να σε ριξω απο το μπαλκονι” και την πρωτη μπουνια την ετρωγε οποιος βρισκοταν μπροστα του. Τωρα παμε επισκεψη για να συζητησουμε . Θα παρει κι ενα κουτι γλυκα και θα πει “εφερα την νυφη γιατι με πιεζουν , καντε πως κανετε κατι να μου φυγουν απο το σβερκο…”

  40. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Όποιος μπορούσε έτρωγε, όποιος μπορεί τρώει κι αυτό θα συμβαίνει εσαεί.
    Πρόκειται περί φυσιολογικής συμπεριφοράς του αφύσικου,ομαλής αντίδρασης του ανώμαλου.
    Τα παράπονα στον κατασκευαστή,που είτε εκ πεποιθήσεως είτε εκ παραδρομής, έφτιαξε έτσι το δίποδο.

    Αρχες δεκαετίας του ’90 εργαζόμουν ως εξωτερικός υπάλληλος σε ελληνική Α.Ε. φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων,ίσως η μεγαλύτερη της χώρας εκείνη την εποχή και σίγουρα η πιο γνωστή.(Κατόπιν την εξαύλωσαν και αυτήν τα πιστωτικά ιδρύματα οικονομικής ανάπτυξης).

    Κάθε μήνα περνούσα τουλάχιστον από 2-3 φορές από όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής,για διάφορες δουλειές της εταιρείας όπως εισπράξεις, λογιστήρια κλπ.
    Κάποιες φορές μου έδιναν και κάτι επιστολές χωρίς να γράφουν τίποτα απ’ έξω,με αυστηρή εντολή “να δοθεί μόνο στα χέρια του κυρίου τάδε και διακριτικά,έχουμε συνεννοηθεί.Αν δεν μπορέσεις την φέρνεις πίσω”.
    Όλοι οι παραλήπτες ήταν μεγαλογιατροί, διευθυντές κλινικών, υπεύθυνοι προμηθειών…

    Έτσι δουλεύει το σύστημα παντού και πάντα και σε όλους τους τομείς.
    Όλοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο τα παίρνουν κι όσοι δεν​ τα παίρνουν περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.
    Οι ελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Είναι βουτηγμένοι όλοι μέσα στο βόθρο της μαύρης συναλλαγής άρα και στο φόβο τυχόν στραβής που θα βγάλει κακουργήματα στη φόρα…
    Άρα έχουμε σε πλήρη εφαρμογή το “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.

    Έτσι με έναν μαγικό τρόπο όλοι και όλα ελέγχονται από την κορυφή της πυραμίδας, ώστε να μπορεί κι αυτή να ασχολείται με την πραγματοποίηση των σχεδίων της για την περαιτέρω ανάπτυξη κι εξέλιξη της ανθρωπότητας…

  41. Ο/Η bandog λέει:

    αποριες :

    α) 350 μυρια μεσο ετησιο τζιρο και περιπου 8% μεριδιο αγορας φαρμακου ειχε η νοβαρτις την περιοδο αναφορας του σκανδαλου.
    πως διαολο προλαβε και εκανε ζημια 3 δις ???

    β) στους ισολογισμους παρουσιαζε ζημια γυρω στα 15 μυρια την περιοδο σαμαροβενιζελων και κερδοφορια 8-16 μυρια την περιοδο αλεξη.
    πως διαολο εστελνε 40 μυρια κασερι σε βαλιτσακια και σε ανθρωπους που τις προκαλουσαν ζημιες?

    γ) τα πολιτικα προσωπα που κατηγορουνται απο την κυβερνηση ειναι αυτα που μειωσαν την φαρμακευτικη δαπανη απο τα 5 δις στα 2.2 !
    οχι οτι ειναι μπουμπουκια και παρθενες αλλα καπου δεν κολλαει να τους κατηγορεις οτι πηραν μιζα για κανουν υπερτιμολογησεις φαρμακων και αντι αυτου οι τιμες να πεφτουν , να εισαγεται η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση και αν καθιερονονται τα γενοσημα.

    δ) το σκανδαλο εσκασε αμεσως μετα την επιτυχια των συλλαλητηριων αρα ευκολα καποιος μπορει να υποθεσει οτι εγινε για αποπροσανατολισμο της κοινης γνωμης.
    επισης το γεγονος οτι η υποθεση παρουσιαζεται να αφορα πολιτικα προσωπα της αντιπολιτευσης , ενω ολοι γνωριζουμε οτι σε φαρμακευτικα σκανδαλα , κατα 90% η ευθυνη και διαπλοκη βαραινει γιατρους και διευθυνταδες , υποδηλωνει μια κατασταση πανικου της κυβερνησης να ανατρεψει το αρνητικο δημοσκοπικο κλιμα..

    ε) η προχειροτητα της συνταξης της δικογραφιας και οι διαρροες σε κομματικα φερεφωνα του συριζα ειναι ενδεικτικα της τσαπατσουλιας και γελοιοτηατς του πολιτικου κοσμου και των αβανταδορων του.

    στ) αυτη η νοβαρτις εχει κανα καλο φαρμακο για το αυχαινικο συνδρομο?
    εχει παθει ο σβερκος των γαυρων απο την πολλη αεκοφαπα .
    και ολο αυτο ξεκινησε απο την ωρα που ο χοντρος ειπε την αεκ “ομαδα απατη” !