ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – Α Ε Κ

Μέσα στην ζέστη εμείς, για να δούμε ένα παγωμένο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που έχει διχάσει μπόλικους στην ΑΕΚ. Το θέλουμε ή πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις για το πρωτάθλημα; Είναι ένα δίλημμα αυτό, αλλά όχι για τους παίκτες που πόνταραν και στοιχημάτισαν κιόλας. Οπότε περισσεύουμε εμείς κι αναμένουμε να απολαύσουμε άλλη μια προσπάθεια της ΑΕΚ.

Λογικότατα, με βάση τις πολλές απουσίες μας, κατεβήκαμε με 4-2-3-1, και με όλα τα καλά μας όπλα μέσα από την αρχή. Μια σκέψη του προπονητή ολόσωστη, με βάση την κούραση και με βάση την υπόθεση οτι αν βάζαμε πρώτοι γκολ, θα μπορούσαμε και να το κρατήσουμε.

Αυτά που λέω, πρακτικά πάνε περίπατο όμως, διότι εγώ είδα μια ομαδάρα στο πρώτο ημιχρόνιο. Σε σημείο που δεν μου έφταιγε ούτε καν ο server που μας πήδηξε σήμερα. Πριν πέντε λεπτά μας επέτρεψε την σύνδεση, κι ευτυχώς που το έκανε, διότι ήταν αδύνατον να βρεις ψυχραιμία να γράφεις.

Τι να γράψεις ! Ένας φοβερός ρυθμός και μια ΑΕΚΑΡΑ, που κατάπιε την Ντιναμό. Στο κέντρο, στην άμυνα, παντού. Καθοδηγούμενη από ένα σούπερ Τσιγκρίνσκι – όλοι κατάλαβαν τι παικταράς ήταν – και μ’ ένα πάθος απαράμιλλο, έτρωγε το χιόνι, έτρωγε τα χιλιόμετρα, κι έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Χωρίς κανένα κίνδυνο πίσω, έμοιαζε οτι έπαιζε με κάποια ομάδα γειτονιάς, έχοντας την κατοχή, τις εμπνεύσεις από όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, και κάνοντας το καλύτερο φέτος ημιχρόνιο.

Μιλάμε για μια απίστευτη απόδοση, μέσα σε συνθήκες τραγικές – όχι οτι δεν ήταν ίδιες για τους αντιπάλους – κι έδειξε οτι ήταν καλύτερη ομάδα, και κυρίως πιο ομάδα. Ομολογώ οτι έγινα ξανά υπερήφανος για την ομάδα αυτήν, που έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει το παιχνίδι. Ειλικρινά, έτριβα τα μάτια μου. Με το μέταλλο, με την τακτική, αλλά κύρια με την σιγουριά οτι είναι φτειαγμένη για τα πολύ δύσκολα.

Και φυσικά αυτά που λέω, τα είδαμε ξεκάθαρα στο δεύτερο μέρος. Που έψαχνες να βρεις κάποιον που ολιγώρησε. Δεν βρίσκεις εύκολα παιχνίδια που ψάχνεις κορυφαίο από το 9 και πάνω. Για την προσπάθεια, για την αποφασιστικότητα, για το σίδερο που έκαιγε μέσα στην παγωνιά.

Κι αγωνιστικά να το βλέπεις και να το χαίρεσαι. Να μην πιστεύεις οτι παίζαμε την Ντιναμό σαν την γάτα με το ποντίκι. Να μην πιστεύεις οτι ο πιο έξυπνος παίκτης της ΑΕΚ, ο Μασούντ, έχασε τελικά την μεγαλύτερη ευκαιρία για την πρόκριση. Μόνος, αμαρκάριστος, με άδειο τέρμα, από τα δύο μέτρα.

Δεν κάθομαι όμως σε αυτά. Την ουσία ψάχνουμε. Και η ουσία είναι οτι οι αθλητές μας, μας χάρισαν μιά τρομακτική εμφάνιση, κι ένα παιχνίδι, που δύσκολα θα το ξεχάσουμε. Διότι μπορεί να χάθηκε η πρόκριση, αλλά αυτό αφορά τα ταμεία της εταιρείας και μόνο. Εμάς αφορά οτι ξεκαυλώσαμε ποδοσφαιρικά κι είδαμε έναν πύραυλο, που μας χαρισε ματσάρα. Κι είδαμε βέβαια, τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Το αποτέλεσμα βάσει εικόνας γηπέδου, δεν είναι άδικο. Είναι άτυχο, για να τοποθετηθούμε στην σωστή βάση. Δεν μας απασχολεί σαν οπαδούς αυτό. Εμείς χαρήκαμε αυτό το ταξίδι έξω από τα σύνορα, και φυσικά ευχαριστούμε όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Κύρια τον προπονητή και τους παίκτες, αλλά και την διοίκηση, που σήμερα δεν άφησε τόσο απροστάτευτη την ομάδα σε επίπεδο διαιτησίας. Που όμως η απόδοση όσων έπαιξαν, δεν επέτρεψε να φανεί κάποια απουσία.

Να συνοψίσω όμως : Η ΑΕΚ ήταν ομαδάρα σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα κι όταν έπρεπε να αμυνθεί κάποια πεντάλεπτα λόγω κούρασης. Ή φυσικής απογοήτευσης. Πήγε κόντρα στο νόμο του ποδοσφαίρου ξανά, αφού με τόσα γκολ που χάσαμε, μοιραία θα τρώγαμε κάποιο. Όμως ο Μπάρκας ήταν εκεί, που συμπλήρωσε τους πάντες στο σημερινό πάνθεον. Ένα πάνθεον, που το περιμένω στη συνέχεια για την μάχη για τον τίτλο. Ναι, το σημερινό είναι παρακαταθήκη. Κι αυτό μου είναι αρκετό. Όπως κι οτι γέμισα από μπαλάρα και πάθος κιτρινόμαυρο.

Είμαστε πολύ περήφανοι για το ταξίδι αυτό, για την υπερπροσπάθεια την σημερινή – είμαι σίγουρος για την παραίτηση του Μελισσανίδη από το στοίχημα ή το βίδο για το ντάμπλ – αλλά και για την συνέχεια. Η ομάδα αυτή έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση αλλά προκρίθηκε στο μυαλό του κάθε ηττοπαθή. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το χειροκρότημα αλλά και την υποστήριξη προς την ομάδα, που ναι, έπαιξε μπάλα. Και που κατέθεσε κάθε ικμάδα δύναμης, και κάθε ψείγμα ψυχής σε μια υπερπροσπάθεια λόγω κοντού ρόστερ. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε και να το διηγούμαστε.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

46 Responses to ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    αυτη η ομαδα δυσκολα χανει αλλα ακομα πιο δυσκολα βαζει το τοπι στα διχτυα ,μετα την υπερπροσπαθεια αποψε δεν θα μπορουνε να παρουνε τα ποδια τους στο περιστερι, αλλα τουλαχιστον ο τιγρης βγηκε παλι κερδισμενος συν 300 χιλιαρικα 😀 😀 😀

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Κριμα για την προσπαθεια.Περηφανια για την ομαδα μας.Δεν κοιταω τακτικες αλλαγες κλπ.Ειδα μια απιστευτη καταθεση ψυχης,εδωσαν και την τελευταια ικμαδα δυναμης.Ισως η πιο μεγαλη Ευρωπαικη εμφανιση.Προεδρε απο διπλα,μην αδειαση η ομαδα ψυχολογικα και εν οψει Δευτερας.Και μεις ας στηρηξουμε λιγο περισοτερο την ομαδα,ας την πιστεψουμε περισσοτερο.Ανεπιφυλακτα και με τροπο ανιοδιοτελη.Πραγματικα ειμαι συγκινημενος με αυτη την εμφανιση.
    Ας κανουμε το ταμειο στο τελος.

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Σωστά όλα αυτά που γράφεις. Μήπως όμως έγιναν λάθος αλλαγές σήμερα;…….

    επίσης παρόλο που μου αρέσει ο μασουντ σήμερα ήταν στους μεταξεταστεους ( χωρίς να σημαίνει κάτι ιδιαίτερα αυτό)

  4. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Πραγματικά καυλώσαμε με την εμφάνιση , ξενερώσαμε από την διαιτησία και από την έλειψει να περάσει την γραμμή η μπάλλα .
    Αλλά με τέτοια εμφάνιση ούτε τον Χιμένεθ (τον μαλάκα) δεν θέλω να βρίσω ,
    να θυμόμαστε να κάνουμε ΑΛΛΑΓΗ στο επώνυμο Μπακάκης . Μπακάρα να το ονομάζουμε το παλικάρι (αγαπημένο σχόλιο που διάβασα σε κάποιο χρόνο εδώ μέσα).
    Ελα ρε ΑΕΚΑΡΑ πάμε ξανά.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Ναι φιλε,υπηρχε μεταλλο σημερα.Υπηρχε τσαμπουκας πανω στον παγο.Ειδαμε μια ΑΕΚ απο τα παλια,να σφιγγει την Δυναμο και να μην παιρνει ανασα.Ειδαμε βεβαια και το αχαστο του Μασουντ που χαθηκε. Να το πουμε απλα,ειδαμε γαμω τις μπαλες σημερα,και το ευχαριστηθηκαμε. Ομως ,παντα θα υπαρχει ενας ΜΑΛΑΚΑΣ ,να χαλαει την εικονα,σημερα ειχαμε ΔΥΟ. Τον διαιτητη και τον ΧΙΜΕΝΕΘ. Ο μεν πρωτος,εκανε οτι μπορουσε να σπρωξει την Δυναμο,οπως κι ο Ροκι στο πρωτο παιχνιδι.Ο δε δευτερος,με τις αλλαγες που εκανε εδωσε τις ανασες που χρειαζοταν η Δυναμο για να κανει καποιες φασεις,Ουτε ο προπονητης των Ουκρανων να ηταν.
    Και μιλας για διαχειρηση και επιλογες. Εισαι κοντα στο να προκριθεις,να βαλεις λεφτα στην εταιρια παραπανω απο οσα υπολογιζες, και καθεσαι και σκεφτεσαι τι ακριβως? Και γιατι η προκριση νοιαζει μονο την εταιρια? Εμενα σαν Αεκτζη,στα αρχιδια μου αν θα βαλει στο ταμειο 50.000 η 500.000 ευρω. Ειδα σημερα μια ΟΜΑΔΑΡΑ οπως και στο πρωτο παιχνιδι. Ειδα τους παιχτες να τρωνε σιδερα και να ΘΕΛΟΥΝ την προκριση. Και ειδα τον ΤΥΧΑΣΠΑΡΤΟ, τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΧΙΜΕΝΕΘ, να αποσυντονιζει την ομαδα με τις αλλαγες του την ωρα που η ομαδα ειχε πατησει γκαζι και το γκολ ηταν ζητημα χρονου…

  6. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Vintage εμφάνιση, εφάμιλλη του 3-0 με τους ντιτρού, ίσως και μεγαλύτερη. Μαζί με τα δύο ματς της Μίλαν αφήνει παρακαταθήκη και μέταλλο, νομίζω. Εντός κι εκτός συνόρων.
    Κρίμα πραγματικά που δεν προκριθήκαμε εμείς, είμαστε εμφανέστατα καλύτεροι και τα κοράκια μας χειρούργησαν.
    Δεν κοιτάω λεπτομέρειες, η ομάδα μας χόρτασε και όλοι τα έδωσαν όλα. Εύχομαι να έχουν δυνάμεις και…λίγη ρέντα και με τη Χαλκηδόνα και γενικά από εδώ και πέρα. Το πρωτάθλημα, βάσει συνολικής εικόνας, το αξίζουν. Ας κάνουν ότι χρειάζεται να το πάρουν. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε προσπάθεια στο 100% πάντως και φέτος, ότι και να γίνει, είναι ήδη μία πετυχημένη χρονιά που θα χτίσουμε πάνω της -μαζί με την αγιασοφιά- για το μέλλον που είναι κιτρινόμαυρο!

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Δεν είδα κάτι τέτοιο σήμερα, πέραν της άτυχης στιγμής. Θέλω να ελπίζω – επειδή ξέρει καλύτερα αυτός τι έχασε – οτι θα μας φέρει το διπλό στην Τούμπα. Εγώ, τον ξαναείδα παικταρά.

  8. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Και τι να το κανουμε το διπλο στην Τουμπα αμα μεινουμε ατιτλοι και φετος?Επειδη θα κερδισουμε τις μπουγατσες? Σιγα το εχουμε κανει 76 φορες μια ακομα δεν θα αλλαζε κατι

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Τελείωσε το διπλό παιχνίδι όπως το άρχισε, κι άρα λογικά την ίδια εικόνα εισέπραξε. Όμως είχε ένα σχέδιο, που απλά δεν του βγήκε. Δεν νομίζω οτι κάπου έκανε λάθος. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια ομαδάρα. Εκεί πρέπει να σταθούμε κι όχι σε κάποια κίνηση του θεού ( ο ίδιος έχει ομολογήσει τα τοιαύτα ). Μην ασχολείσαι με λεπτομέρειες.

  10. Ο/Η Savvi λέει:

    @Kέλβιν Σέμπουε

    Ο Μανώλης βεβαίως και το ΑΞΙΖΕΙ το καινούριο συμβόλαιο μας έχει προσφέρει κάτι το οποίο είχαμε χρόνια να το δούμε και να το νιώσουμε και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, πραγματικά έχει κάνει απίστευτη δουλειά!!! Τώρα θα μου πεις γιατί το λέω σε εσένα. Γιατί πολύ απλά τα γάμησε τη μάνα σήμερα με τις αλλαγές, και επειδή έχω να εκνευριστώ τόσο πολύ από το Λοκομοτίβ-ΑΕΚ. Το να ασκείτε καλοπροαίρετη κριτική είναι κακό; Να σου πω και το άλλο. Η ΑΕΚ το ότι βρίσκετε εδώ το οφείλει στον Μανόλο και όχι στη διαιτησία. Θες να προστατέψεις τον Λάζαρο και να δόσεις βάρος στο πρωτάθλημα κάνε ροτέισον από την αρχή με τον Κλωναρίδη στο βασικό σχήμα όχι να μου χτυπάς το παιχνίδι και να θυμάσαι τον Ατρόμητο και το πρωτάθλημα στο 70 και να κάνεις αλλαγή με τον φόβο ενός τραυματισμού σε Λάζαρο και Μπακασέτα(ο οποίος για μια ακόμα φορά ήταν πάρα πολύ καλός). Συγνώμη αλλά αυτά είναι ΠΙΠΕΣ.

    @ ΤΙΓΡΗ ΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ

    Φίλε μου άσε τον τίγρη ήσυχο… Είσαι «ΚΟΥΦΟΣ»….:::η ομάδα «ΦΩΝΑΖΕΙ»…οι παίκτες «ΦΩΝΑΖΟΥΝ» κάθε Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη θέλουν και θέλουμε πρωτάθλημα. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αυτή την ΑΕΚ που βγάζει τώρα το φορμάρισμά της μπορεί να χάσει από τον Ατρόμητο ή τον ΠΑΟΚ; Εγώ πέτσινα δεν θέλω.

    Πάντα φιλικά και με εκτίμηση.

    Αν και αρκετά απαισιόδοξος μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος η ομάδα όχι με κέρδισε παιχνίδι με παιχνίδι μου ξύπνησε συναισθήματα από τότε που αγόραζα την ΩΡΑ πριν 20 χρόνια!!! δεν ακούτε….ΦΩΝΑΖΕΙ!!!(ήρθε η ώρα για μένα να αρχίσω να κατηφορίζω)

    Σε ακούμε ότι ήρθες….

    ΕΜΠΡΟΣ ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργης ο Γαρατζέος : Τρομερά πράματα είδαμε, κι ελπίζω να είδαν κι αυτοί που πρέπει, που βάζουν τον Δημάτο να μιλάει για πλήρες ρόστερ. Αλλά δεν βαριέσαι. ΑΕΚ είμαστε – όχι κατ’ εσέ – που φοβόμαστε το Περιστέρι και την Τούμπα.

  12. Ο/Η conpater λέει:

    Να τις αφησω τις λεπτομερειες.. Το τι εισεπραξε ο μαλακας,δεν αφορα μονον αυτον.Αφορα ΟΛΗ την ομαδα.Πες μου κατι που του βγηκε γιατι εγω δεν θυμαμαι. Συμφωνω,ειδαμε ομαδαρα μεχρι που εκανε τις αλλαγες. Και βαλτος να ηταν,θα ειχε κρατησει τα προσχηματα…

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Φέτος, το θέλουμε παραπάνω. Τώρα που πληρώνει τους πάντες ο Σεκάπ. Διπλό σημαίνει τίτλο.

  14. Ο/Η netrino λέει:

    Για μένα η πρόκριση χάθηκε εδώ,η Διναμο ήταν για πολλά γκολ αλλά ο Χιμενεθ κατεβηκε με τα δευτερα και χάσαμε ενα ημίχρονο.Για τον Μασούντ διαφωνώ,ειναι παραφωνία,παιζει εντελως άνευρα.Δεν αρκει το μυαλό για εναν ποδοσφαιριστη πρέπει να τον κρατανε και τα πόδια του.Ο Ιρανός δεν εχει δυναμεις να κουβαλήσει την μπάλα και προσπαθει να περάσει μπαλιες που κόβονται ευκολα από την αμυνα κ δινουν την ευκαιρία στους αντιπαλους για αντεπιθέσεις.
    Η ομάδα εχει άστρο φετος, γυρναει παιχνιδια στο 93 , ειχε ευκολες κληρώσεις στην Ευρωπη κ αν μεινει στο τέλος με αδεια χέρια θα ειναι τεράστια αποτυχία με ευθύνη της διοικησης που δεν την βοηθησε με σοβαρες μεταγραφες τον Γενάρη.
    Μην ξεχνάμε πως ειναι κ ομάδα μιας χρήσης αφου οι δύο ποδοσφαιριστες διαφοράς που διαθέτει ειναι δανεικοί,ο Κονε επίσης και καποιοι αλλοι βρισκονται προς το τέλος των συμβολαίων τους ΄(Λαζαρος) με αμφιβολη ανανέωση.Ο τίτλος ειναι μονόδρομος ειναι χρυση ευκαρία

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Βρε συ, δεν διαφωνούμε. Τώρα, στην καλή στιγμή, έχω γράψει οτι η ΑΕΚ θέλει προπονητή.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Γράφεις πολύ σωστά, όμως εγώ επιμένω : Η ΑΕΚ θέλει προπονητή. Δεν ασχολούμαι με τα σημερινά, όπως και να τα είδε ο καθένας.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Το νταμπλ θέλεις να πεις. Δεν χαρίζουμε τίποτα.

  18. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Στηβεν εμεις μπορει να μην χαριζουμε σαν οπαδοι, για τον μεγαλο δεν βαζω και το χερι στην φωτια 😉

  19. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Η ομαδα επαιξε μπαλα στο πρωτο παιχνιδι μολις βγηκαν Γιακουμακης Κλωναριδης και σημερα το παιχνιδι τελειωσε μολις μπηκαν. Αυτα σχετικα με το πληρες ροστερ. Φυσικα να μην ξεχναμε τις απουσιες Βρανιες Λιβαγια Μανταλου Λοπεζ Χουλτ.
    Κι εγω χειροτερο της ομαδας ειδα τον μεμετη που δεν μου εχει γεμισει το ματι μεχρι τωρα. Φρου φρου, αρωματα, μπλαζε παιχνιδι του στυλ “ξερω μπαλα και δεν ασχολουμαι” αλλα απο ποδοσφαιρο, ουσια τιποτα μεχρι τωρα. Φυσικα υπαρχουν κι αλλα παιχνιδια αλλα τι να το κανω αφου σημερα που χρειαστηκε δεν το εκανε. Αν σκεφτονται να τον κρατησουν για αλλαγη που θα κανει τη διαφορα ας σκεφτουν οτι αυτη τη δουλεια και σε αυτη την ηλικια την εκανε στον γαυρο ο Τσορι. Αν εχουν καμια σχεση ας τον κρατησουν.

  20. Ο/Η Tasos λέει:

    Καλησπέρα Στίβεν από τον Βορρά, με θερμοκρασίες εφάμιλλες του Κιέβου.

    Η εμφάνιση της ομάδας σήμερα ήταν συγκλονιστική, για μένα το καλύτερο παιχνίδι από αυτά που έχω δει φέτος. Όλοι πλην του Μασούντ έπαιξαν με το μαχαίρι στα δόντια. Ο Ιρανός ήταν απογοήτευση για μένα, εξιλεώνεται και με το παραπάνω όμως με μια γαμηστερή εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη και γενικά στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Άλλωστε στο έχω πει, για μένα μόνο αυτό έχει σημασία φέτος.

    Με νοοτροπία και πάθος όπως σήμερα το παιχνίδι της Τούμπας δεν χάνεται για κανένα λόγο πιστεύω. Οι αλλαγές του Χιμένεθ ήταν άστοχες και αποτυχημένες όπως λέει ο συναεκτζής πιο πάνω, αλλά οι αλλαγές κάποιες φορές βγαίνουν κάποιες όχι. Ο Αϊντάρεβιτς στο πρώτο παιχνίδι έβαλε γκολ στα 10 δευτερόλεπτα αφού μπήκε…

    Στον προπονητή πιστώνω όμως το τρομερό πάθος που έχει εμφυσήσει στην ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες αλλά το κλίμα στην ομάδα και το μέταλλο οφείλονται στο μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτόν.

    Τέλος θα πω για το κοράκι, μας πέρασε ένα ελαφρύ και σχετικά ανεπαίσθητο χειρουργείο, άκρως επαγγελματικό. Αλλά ακόμα και έτσι το σκορ έπρεπε και μπορούσε να είναι στην χειρότερη 1-3.

    Πραγματικά από τις πιο γλυκόπικρες ήττες, ειδικά αν (ή μάλλον με την προϋπόθεση ότι θα) βοηθήσει να επιτευχθεί ο νούμερο ένα στόχος: το πρωτάθλημα.

    Σε περιμένω Ζυρίχη, αυτή τη φορά για τσίπουρα!

  21. Ο/Η Savvi λέει:

    Στην ουσία δεν διαφωνούμε, όλα είναι θέμα timing…

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Για μας μίλησα. Μεγάλος; Στην Ελλάδα; Κράτα το χέρι σου καλύτερα.

  23. Ο/Η alex λέει:

    ρε steven,θυμάμαι από την πρώτη στιγμή που είπες ότι με τα καλά και τα κακά του χιμενεθ,αυτός μας έχει φτάσει εδώ που είμαστε,και θα μιλήσουμε για αυτόν στο τέλος..παρασυμφωνούσα τότε..τώρα βλέποντας απίστευτες νίκες,υπερβάσεις από μέτριους παίκτες(μέχρι και τον μπακασέτα έφτιαξε),αναδεικνύοντας πρωταγωνιστές(με έχει κάνει να πιστεύω ότι έχουμε το καλύτερο ροστερ,που δεν νομίζω να ισχύει) τι λέμε ακριβώς?εδώ έκανε τον μελισσαν τον κωλόφαρδο, πάλι τίγρη..εδώ χωρίς να επενδύσει τπτ ο άλλος, με δανεικούς, χωρίς μάνταλο και γιόχανσον βλέπουμε μπάλα που έχουμε να δούμε άπο τον ριβάλντο..έχουμε ομαδάρα, αποδοχή από όλους και θα λέμε ότι ο χιμενεθ είναι μαλακας καραγκιόζης ή αλέφαντος που τον λες και εσύ συχνά??αυτοί που βρίζουν θυμούνται τον μοραις?που ήμασταν ένα χρόνο πριν και πού είμαστε τώρα..αν δεν είναι αυτό επιτυχία τι είναι?

  24. Ο/Η Φώτης λέει:

    Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα γιατί φέτος βλέπεις την ΑΕΚ και σε κρατάει ΣΤΗΝ ΤΣΙΤΑ.
    Οψόμεθα για τα επόμενα.
    Πάμε όπως μας αρμόζει. ΣΑΝ ΑΕΚ.

  25. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Tasos : Ο Μασούντ δεν έπρεπε να παίζει από την αρχή, αλλά δεν έχουμε άλλο για δημιουργία και για κενό χώρο. Δεν ξέρω τι θα λέγαμε αν είχε βάλει το άχαστο ( food for thought ). To κοράκι σήμερα, το είδα μια χαρά ( θυμίσου Τσιγκρίνσκι στο πρώτο μέρος ). Μην ψάχνουμε δαίμονες. Εδώ που φτάσαμε, κανείς δεν το περίμενε. Σαφέστατα με το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε δει φέτος. Και παιχνίδι καθ’ ολοκληρίαν, διότι τα παιχνίδια με τον γαύρο, άσε να μην τα σχολιάσω ξανά. Ζυρίχη, τσίπουρα; Χιμένεθ και επιθετική δημιουργία; ΧΑΧΑ. Έλα εδώ, που έχω κάποια ωραία από τον Γούμενο.

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Alex : Μα δεν παίρνω πόντο πίσω. Όπως δεν παίρνει κι ο Πανιώνιος από την χρονιά που είχε τον Αλέφαντο προπονητή. Απλά πλέον, ξέρουμε πολύ καλά τι μας γίνεται. Οπότε ζητάω άλλον προπονητή τώρα, που είμαστε στα πάνω μας. Ξέρω τι λέω, όπως ξέρω και την επιτυχία. Συνήθως ( σχεδόν πάντα ) οι εταιρείες κάνουν ανάλυση όταν δεν πάνε καλά. Εγώ κάνω ανάλυση στο γιατί πάω καλά. Με εξωγενείς παράγοντες δεν ασχολούμαι, οπότε εύχομαι να μην δικαιωθείς στο ” κωλόφαρδος Μελισσανίδης ” διότι η πτώση θα είναι κάθετη.

  27. Ο/Η conpater λέει:

    @Alex
    Γιατι θα πρεπει να καταφευγω σε συγκρισεις ? Εγω λεω αυτα που βλεπω τωρα. Δεν θα συγκρινω τον Μοραις,τον Κετσπαγια με τον Χιμενεθ. Στην κλιμακα του 10,δεν θα συγκρινω το 1 η το 2 με το 6. Το τιποτα με το σχετικο. Εβλεπα την ομαδα να γκαζαρει,και ξαφνικα παει ο μαλακας και τραβαει χειροφρενο,Που ετσι οπως ειχε παγωσει το χορτο,μια στραβοκλωτσια εστω, αρκουσε για γκολ. Μου βγαζεις τον Λαζαρο και τον Μπακασετα που κραταγαν τις ταναλιες γιατι? Να μην κουραστουν για την Δευτερα? Θα κουραζονταν για 10` ακομα που θα επαιζαν ? Εισαι σε θεση να γραψεις ιστορια σαν προπονητης ( λεμε τωρα), και σκεφτεσαι την Δευτερα ? Που και την μιση αποδοση να πιασει η ομαδα εχεις παρει το παιχνιδι? Τοτε εισαι ΗΛΙΘΙΟΣ,αλλα η ομαδα δεν σου φταιει σε τιποτα. Αν δεν εισαι ΗΛΙΘΙΟΣ, τοτε εισαι βαλτος….

  28. Ο/Η conpater λέει:

    Και για να το τελειωνουμε. Αν το σκεφτικο ειναι η νικη με τον Ατρομητο,θα το δουμε την Δευτερα. Αν εξ`αρχης,πριν πανε στο Κιεβο,τα πλανα ηταν οτι κατσει σημερα,το ΜΑΤΣ ειναι την Δευτερα,και στο παιχνιδι με τον Ατρομητο σερνονται,ειναι κουρασμενοι,δεν μπορουν να σταυρωσουν δυο μπαλιες τοτε θα πρεπει να τον κανουν μαυρο τον δηθεν προπονητη,που τους εκαψε ολους στο Κιεβο.Η το χτυπας το παιχνιδι η οχι. Η πας χαλαρα και οτι σου κατσει,η φουλαρεις για την προκριση και το πας μεχρι τελους. Τιποτα απο τα δυο δεν ειδαμε σημερα. Συγχιση εγκεφαλου? Επαναπροσδιορισμος του στοχου? Που ρε ΗΛΙΘΙΕ, κατα την διαρκεια του αγωνα? Ποτε,στο 75` ? Τοτε σου ηρθε η φαεινη πως εχεις αγωνα την Δευτερα με την Ρεαλ Χαλκηδονας? Οταν οι 9 στους 11 που θα παιξουν ,εχουν κανει χιλιομετρα σε παγωμενο γηπεδο ,που εχουν καταπονησει ολο το μυικο τους συστημα δις απο οτι σε νορμαλ γηπεδο? Ασε την διαιτησια,αυτη ειχε μια δουλεια να κανει. Και ειχες την ευκαιρια να νικησεις και αυτους ,κατι σπανιο στα χρονικα. Ρε αμα σου λεω εγω οτι εισαι ΗΛΙΘΙΟΣ….

  29. Ο/Η Μιτσουκο λέει:

    Αυτο στο οποιο θελω να μεινω ειναι ενα πραγμα,δεν μπαινει η μπαλα ευκολα στα δυχτια,παιζαμε με μια ομαδα που δεν εχει παιχνιδια στα ποδια της,αρα δεν ειναι ετοιμη να πιασει μεγαλη αποδοση και σε δυο αγωνες ενω τους κλεισαμε στα καρε τους,δεν βαλαμε γκολ περα αυτο της ισοφαρισης στο πρωτο ματς.

    Ο αραουχο ειναι απογοητευτικος,ναι αν επαιζε ο λιβαγια θα ειχε βοηθειες,αλλα μονος του δεν μπορει να τα βγαλει περα,ακινδυνος και χωρις φασεις.Μασουντ περιπατητης και λιγα πραγματα.

    Οταν βαζει τον κλωναριδη,ειπα,ενταξει το παραταει και σκεφτεται ατρομητο,για να ερθει εδω περα ενας προπονητης ψιλοκαλος θελει λεφτα και μεταγραφες,ο μελισσανιδης εχει να παρει 30 εκ δανειο για το γηπεδο,σιγα μην δωσει να φερει λορεντζο σερα φερερ,πογετ,μιτσελ κλπ.

    Η ομαδα βγαζει μια αυταπαρνηση,μια καταθεση ψυχης,δεν τα παραταει αλλα λειπει το κατι παραπανω,φοβαμαι την κουραση στον ατρομητο και τον σιδηροπουλο που θα το παει λογικα για χ το παιχνιδι.

  30. Ο/Η stelathen λέει:

    πικρο και αδικο το αποτελεσμα, αλλα τελειωσε .

    συμπερασματα: το τελευταιο διαστημα βλεπουμε μπαλα και τσαμπουκα απο την ομαδα, βαζουμε στην ακρη την δικαιολογια της κουρασης, οι παικτες τα δινουν ολα (εστω και με το σπρωξιμο των πριμ, που μεσα στο παιχνιδι της ψυχολογιας-κινητρου ειναι και αυτα).

    βλεπεις στους παικτες (στο 80-90% αυτων) τεραστια αυτοπεποιθηση, μπαινουν με αερα ισχυρου στο γηπεδο πλεον. (επιτακτικη αναγκη να συνελθει ο αραουχο και ο μασουντ)

    ξεπερναμε τις δυνατοτητες μας (παιζοντας και με απωλειες παικτων)

    οσο και να θελαμε την προκριση (παικτες, εταιρεια, οπαδοι) η ομαδα θα επιβαρυνοταν με αλλα 2 παιχνιδια με πιο ισχυρο αντιπαλο, στα πλαισια της επιδιωξης του νταμπλ.

    το θεμα ειναι η ομαδα να μην αδειασει ψυχολογικα μετα απο αυτο το αποτελεσμα, μιας και απο το γεναρη μεχρι και τους επομενους 2 μηνες μπαλα παιζει η καρδια και η ψυχη. οτι ηταν να γινει προπονητικα εγινε τους προηγουμενους μηνες, παμε στον αυτοματο πλεον.

    περιμενω στηριξη απο τον μελισσανιδη στους παικτες με καποιο μικρο εστω πριμ για την ευρωπη, εν’ οψη περιστεριου, και προστασια της ομαδας εξωαγωνιστικα.

    συμφωνω οτι η ομαδα εφτασε σε ενα επιπεδο, παραπανω απο το επιθυμητο φετος και πρεπει να στηριχθει το καλοκαιρι για να παμε καλυτερα του χρονου.

    τωρα παιζει η ψυχη και η καρδια,

    σκιστε τους, γαμηστε τους

  31. Ο/Η Tasos λέει:

    Καλημέρα Στήβεν

    Σχετικά με τη διαιτησία πιστεύω ότι μας χειρούργησε χωρίς να ταράξει τις ισορροπίες. Όταν λέω χειρουργείο εννοώ πολύ λεπτές και ανεπαίσθητες επεμβάσεις (πχ κόβω την αντεπίθεση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ενώ είναι ξεκάθαρο πλεονέκτημα και δεν αφήνω καν να εκτελεστεί το φάουλ). Ακόμα και έτσι όμως δεν περάσαμε ξεκάθαρα από δικά μας λάθη, δεν φταίει κανένα κοράκι.

    Ο Μασούντ ήταν κακός άσχετα από την ευκαιρία που έχασε, γι’ αυτό και δεν την αναφέρω πουθενά στο σχόλιο μου πιο πάνω. Με αυτά που έχουμε δει να μπαίνουν και να χάνονται πραγματικά για μια μεμονομένη φάση δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανένα.

    Και στα σημαντικά τώρα, δεκτή η πρόσκληση για το τσίπουρο εννοείται, αρκεί να βρεθεί ο γαμ…. ο χρόνος! Η διάθεση δε λείπει ποτέ όπως ξέρεις. Αν ανηφορίσεις πάντως η πρόσκληση σαφέστατα ισχύει!

  32. Ο/Η koreas λέει:

    @all

    Καλημέρα σε όλους.

    ξέρει κάποιος ποιός είναι ο υπεύθυνος εκγύμνασης της ομάδας; (η ομάδα κρατιέται πραγματικά σε υψηλούς ρυθμούς.)

    λάζαρος και γκάλο τη μεγαλύτερη προσφορά στην ομάδα φέτος……αποδυκνείεται ότι στο ποδοσφαριο δεν υπάρχουν ηλικίες. ο νέος έιναι ωράιος, αλλά και ο παλιός έιναι αλλιώς…

  33. Ο/Η alex λέει:

    @conpater

    μα τα πάντα αξιολογούνται με βάση τις συγκρίσεις..είναι ηλίθιος σε σχέση με τον μοραις?με τον γκουαρντιόλα?με σένα αν ήσουν στην θέση του?όταν κάνεις κριτική (ειδικά σε αυτό το blog),δεν μπορείς να κράζεις και να μιλάς στον αέρα..
    τι βλέπεις?ότι έβγαλε τον λάζαρο(μια φάση πριν έπεσε μόνος του και στα μάτια μ είχε αρχίσει να παραπατάει,απλά το αναφέρω χωρίς να ξέρω αν ισχύει ή αν έχω δίκιο)?
    το ότι έβγαλε τον μπακασέτα(που δεν υπήρχε στο 2)?
    το ότι έβαλε τον χοντραρεβιτς στο προηγούμενο και το έβαλε από το πουθενά?
    το ότι πριν το χε βάλει ο γιακουμάκης ενώ εχτές δεν ακούμπησε μπάλα?
    το οτι ο γκάλο και ο μπακάκης στο τέλος έπιαναν τους δικέφαλούς τους έτοιμοι για θλάσεις?το ότι δεν είχε πάγκο χτες?ήθελες να ξεκινούσε όπως στο 1ο παιχνίδι και να το χτύπαγε στο δεύτερο?μετρημένα κουκιά είναι..
    τπτ από αυτά δεν έχει σημασία για μένα..σημασία έχει οτι ο γκάλο χριστοδουλόπουλος μπακάκης λιβάγια τσιγκρί κυρίως αλλά και όλοι υπόλοιποι παίζουν την καλύτερη μπάλα τις ζωής τους και φαίνονται ότι γουστάρουν κιόλας..φαίνονται καλύτεροι από αυτό που είναι..αυτή είναι η δουλεία του προπονητή..ειλικρινά μιλάω,δεν είναι ότι τον υποστηρίζω ούτε ότι τον πάω τπτ..νομίζω όμως μιλάω με δεδομένα..πες μου την τελευταία ομάδα που θυμάσαι,όχι αεκ όχι ελληνική ομάδα αλλά ακόμα και απο ευρώπη(υπερβολή) που έχει δημιουργήσει υπεραξίες σαν την φετινή αεκ..σαν manager πιστεύεις άλλος στην θέση του θα χε καλύτερα αποτελέσματα(δεν μπορείς να ξέρεις..με βάση τις πιθανότητες πάντα)?τι μετράει?οτι έχει φέρει ένα σύνολο που μέχρι πέρυσι πριν τα χριστούγεννα είχε ταβάνι 4-5 θέση(εδώ τα λέγαμε) σε αυτή την κατάσταση ή το ότι έβγαλε τον λάζαρο στο 75?

  34. Ο/Η conpater λέει:

    Ειδες εσυ τον Γιακουμακη να παιζει εκει που τον εβαλε? Η ειδες τον Αινταρεβιτς? Η λογικη,παμε κι αμα κατσει δεν ειναι προπονητικη. Βγαζοντας τον Λαζαρο ,οχι μονο εδωσες δικαιωμα στους Ουκρανους να απελευθερωθουν απο την αμυνα,αλλα εσκασες και τον Γκαλο.Γιατι κανεις απο αυτους που εβαλε.δεν επαιξε στη θεση του Λαζαρου. Τον ιδιο αγωνα βλεπαμε ολοι. Σωστα αυτα που αναφερεις, ολα τα παραπανω,αλλα για 75` το γηπεδο ειναι κατηφορα,οι ουκρανοι δεν σταυρωνουν τριτη μπαλια,κανεις επιθεσεις κατα κυματα,το γηπεδο ειναι παγοδρομιο που το παραμικρο σουτ ειναι πλεον μισο γκολ. Αν επρεπε να γινει μια αλλαγη,αυτη ηταν του Αραουχο με τον Γιακουμακη η τον Αινταρεβιτς για να παρεις μια κεφαλια απο γεμισμα του Λαζαρου η του Μπακασετα. Ο Χιμενεθ ειναι ακομα στον παγκο γιατι του εκατσαν αποτελεσματα.Αλλο αλλαζω παιχτες,αλλαζω συστημα και παω να παρω το παιχνιδι,κι αλλο να σου καθονται καποια αποτελεσματα.Την ιδια μπαλα βλεπουμε. Πηγε η ομαδα να κανει την υπερβαση χθες,ΟΛΟΙ το βλεπανε,και ξαφνικα ο ΘΟΛΩΜΕΝΟΣ αποφασιζει πως φτανει μεχρι εδω. Ποσες ευκαιριες νομιζεις θα εχεις σαν ΑΕΚ να κανεις κατι παρομοιο? Η το`χεις ξανακανει? Τουλαχιστον προσφατα…

  35. Ο/Η Fotzio λέει:

    Σε αυτό που βλέπετε φέτος και αποθέωνετε (τι μπαλάρα, τι ομαδάρα και τα σχετικά) δεν έχει καμία θετική συμβολή ο ΜΑΝΟΛΟ??? Τι ελιτίστικη αντίφαση σας δέρνει μίζεροι αεκτζήδες μου…..Τι κακομοιριά να βλέπετε επιτελους την ομάδα να παίζει μπαλίτσα και εσείς να να κράζετε και να γίνεστε πιο γραφικοί και από το Καρπενήσι….Μπορεί να είναι όπως τα περιγράφετε με τις αλλαγές και τα rotation αλλά ρε μίζεροι είχατε να δείτε τέτοια μπάλα και τέτοιο πάθος από την εποχή του Ριβάλντο και πίσω. Επίσης με τετοιο υλικό θα υπήρχε άλλος προπονητής που θα έδινε τετοια έμπνευση σε επίπεδο παικτικό…Μάλλον απίθανο…Απλά επειδή υπάρχουν εμμονές και εγωισμός από ορισμένους σχολιαστές δεν παραδέχεστε με τίποτα ότι χάριν στο Μανόλο ξεφτιλίσαμε τον ΟΣΦΠ, φύγαμε με ψηλά το κεφάλι από το πρώην ΟΥΕΦΑ και το πιο ουσιαστικό βλέπετε μετά από χρόνια ΜΠΑΛΑ έστω και με μαλάκα προπονητή που κάτι βοήθησε κι αυτός. ..Ας τον αλλάξουμε λοιπόν για να ικανοποιηθεί εγωισμός σας και τα προπονητικά σας ακαδημαικά πτυχία.
    Κάποιοι προσεύχονται μάλιστα να τα χάσουμε όλα για να δικαιωθούν……τόση κακομοιριά μας δέρνει εδώ μέσα!!!

  36. Ο/Η conpater λέει:

    Ουτε εμμονες εχουμε,ουτε εμπαθειες,ουτε τιποτα αλλο. Ο μαλακας ,οπως τον αναφερεις κι εσυ, γκρεμισε μεσα σε 15` ,οτι ειχε παρουσιασει ολο αυτο τον καιρο. Δηλαδη,θα μεινω στην καλη εμφανιση,στην μπαλαρα στον παγο,και δεν θα αναφερω το μεγιστο της μαλακιας του προπονητη? Τι ειναι ο Παπας ? Μιζερια αγαπητε μου ειναι να μνημονευεις την οντως φοβερη εμφανιση της ομαδος,και να λες καποια στιγμη μετα απο χρονια, ειμαστε καλυτεροι,τους πατησαμε,αλλα αποκλειστηκαμε γιατι δεν βαλαμε ενα γκολ.Να το λες,να το ξαναλες….Και δεν χρειαζεται πτυχιο για να καταλαβεις τι εχει προσφερει ο προπονητης σε μια ομαδα,αλλα και τι μαλακιες κανει σε κρισιμες στιγμες οπως χθες. Ματια εχουμε και βλεπουμε…

  37. Ο/Η Fotzio λέει:

    Μιζέρια είστε αδελφέ διότι φέτος βλέπετε μπάλα και ο Μασουντ να το έχωνε πάλι θα τον βρίζατε. Επίσης φυσικά δεν είναι ο Πάπας και θα τον κράξουμε. Αλλά το έχετε τερματίσει με το Χιμένεθ. Να έρθει ο Σαντος και κάτι άλλα παλτά για να κοιμόμαστε και να μοιρολαγάμε. Ναι είναι μαλάκας , ναι είναι ψυχάκιας ότι άλλο γουσταρεις πες αλλά κούρασε ρε φίλε συνέχεια το ίδιο

  38. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    Θα αποφύγω τους χαρακτηρισμούς από πληκτρολόγια, είναι τρανταχτό δείγμα ελληναροσύνης και τη σιχαινομαι.Όπως σιχαίνομαι και ρους καφενειακούς αφορισμούς.Ας κάνουμε πολιτισμένο διάλογο,ρε.

    ΚΑΙ ΝΑΙ.Μπορεί να σας γνωρίζω τους περισσότερους εδώ μέσα από τα γραπτά σας και να μή σας παρεξηγώ, αλλά είναι αλήθεια :

    Αν από όοολο αυτό που έχετε δει φέτος , καταλήγετε να κρίνετε δύο αλλαγές του Χιμενεθ και ότι έιναι ” μαλάκας” , ε ξεφτιλίζετε την κουβέντα.

    ο @Savvi με θεωρεί ΧΙΜΕΝΕΘόσκυλο μάλλον, ενώ το μόνο που κάνω είναι να αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι
    ( από το 1996 κι έπειτα προσωπολάτρης είμαι μόνο με τους παλαίμαχους)

    ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ να γκελάρουμε στο Περιστέρι για να ξεχυθείτε εδώ μέσα και να λέτε ότι ” δικαιωθήκατε με το μαλάκα” , είστε γελασμένοι.Ξέρετε γιατί:

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η Α.Ε.Κ. , Η Α.Ε.Κ. ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙ.

    Οπότε, για να επανέλθω στα αγωνιστικά, και επειδή κάτι ψέλλισε και ο Γεωργίου σήμερα για σέντερ φωρ , επαναφέρω παλαιότερη κριτική μου ( σε βραδυά χαράς Στήβεν, κι εγώ σκεπτικιστής όπως βλέπεις 🙂 ) για να ξέρουμε τι λέει ο καθένας κι αν το λέει απροκατάληπτα.

    Χαιρετισμούς σε όλους

    >>αν η «στραβοκεφαλιά» του Αυστριακού(?), έγραφε, κι γινόταν το 1-0 ,και αποκλειόμασταν, τι θα λέγαμε σήμερα?

    ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ οτι θα μιλούσαμε για » αυτοκτονία», για «φοβική αντιμετώπιση από το Χιμένεθ » κλπ…που θα ήταν εν μέρει σωστά, αλλά όσο ερχόταν στο μυαλό μου κατα τόμ 80ό λεπτό η Λοκομοτίβ, θυμόμουν ολοένα τη φάση του ΑΡαούχο απόψε στο 15΄,όπως και τη φάση του ΙΔΙΟΥ με τη Ριέκα στα ξέτελα, ενώπιον κενής εστίας….

    Κι αν ο Ντέμης μας στέρησε ένα κομμάτι πρεστίζ, ο Αραούχο θα μας στερούσε συν τοις άλλοις μερικά εκατομμύρια….

    οπότε, μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού μας πρέπει να επαναξιολογήσουμε την συνολική προσφορά του αργεντινού?
    Μην πει κάποιος ότι είναι μεμονωμένες φάσεις και τον αδικώ….ειναι οι φάσεις που σου ανήκουν , διάολε…

  39. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κέλβιν Σέμπουε : Θεωρώ οτι ο σχολιασμός του παιχνιδιού από μέρους μου, έδωσε την διάσταση με την οποίαν αποχώρησε υπερήφανα η ΑΕΚ από το επίπεδο στο οποίο τυχαία βρέθηκε. Κανείς δεν περίμενε φέτος κάτι τέτοιο. Δεν γράφω ιωνικά, γράφω δωρικά κι όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε ( δεν υπονοώ εσένα ). Δεν είμαι πολιτικός για να κάνω πίπες στον βοσκό και να πάρω ψήφους, δεν είμαι δημοσιογράφος για να αγοράσουν το έντυπο μου, δεν είμαι blogογράφος για να κονομάω από διαφημίσεις. Αυτό που μπορώ να πω, είναι οτι μπορώ να εκτιμήσω την προσπάθεια και την μπάλα. Ασχέτως αν μερικές φορές – σαν οπαδός – εκνευρίζομαι γι’ αυτό που βλέπω απλό, αλλά με την άνεση μου από την τηλεόραση, ή την ευκολία μου στην πολυθρόνα εξισώνοντας πνευματικό άνθρωπο με χειρονάκτη, όπως μακροσκοπικά είναι αθλητές στους -10 βαθμούς. Μετά φυσικά συνέρχομαι.
    Όμως σε αυτήν την ηλικία, κι αφού έχει σχεδόν τα πάντα στα γήπεδα, προσπαθώ να τα πω καθαρά, αλλά αρκούντως καλυμμένα, γι’ αυτούς που διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, για όλους. Δεν εξυπηρετεί κριτική αρνητική αυτήν την στιγμή για κανέναν μέσα στην ομάδα. Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια, κι η ζυγαριά περιμένει.
    Ξαναλέω : Η ΑΕΚ μας έκανε περήφανους, δεν πήγε να κλέψει κάτι αλλά να το κατακτήσει, κι ο Μασούντ με έκανε να ξαναθυμηθώ την μπάλα όταν ήρθε στην ομάδα. Είδα σε εφημερίδα σήμερα οτι είχε την βαθμολογία του χειρότερου παίκτη. Αν είχε βάλει το γκολ, θα είχε την ίδια; Μάλλον, αφού ο Αίντάρεβιτς είχε σοβαρή βαθμολογία όταν κατά τύχη ισοφάρισε στον προηγούμενο αγώνα. Εγώ λοιπόν με αυτά δεν ασχολούμαι.
    Ασχολούμαι με εμένα, που βλέπω κάθε κίνηση στον αγώνα. Διότι βλέπω μπάλα, κι όχι νίκη ή αποτέλεσμα. Βλέπεις είμαι στην γενιά του Φάντροκ, που δεν πήρε πρωτάθλημα αλλά ….άστο καλύτερα.
    Διότι υπάρχει και μια άλλη πλευρά σοβαρότατη : Η ανθρώπινη. Ο Μασούντ έδωσε και μια δημόσια συγνώμη χωρίς δήθεν δικαιολογίες. Ο τελειωμένος, ο αναλώσιμος. Που δεν θα πρέπει να παίζει αφού είναι τελειωμένος, κι άρα η ΑΕΚ να ξεκινάει με τον Αίντάρεβιτς. Αυτά λένε οι μπαλαδόροι, που βέβαια αν είχε σκοράρει, ή θα είχε μεγαλύτερη βαθμολογία ή θα ήταν τυχερός περιπατητής. Τόσα ξέρουν κάποιοι, τόσα λένε. Οπότε στην ανθρώπινη πλευρά του δίνω δέκα στην διαφορετικότητα της ΑΕΚ, κι αυτόν θέλω να βλέπω διότι βαρέθηκα να μαλακίζομαι με τον Παπαίωάννου που έφυγε τότε με τον Καζαντζίδη ή τον Νεστορίδη που ήταν σε κάθε αγώνα του ΟΣΦΠ, ή τον Νικολαίδη που όχι μόνο συγνώμη δεν είχε ζητήσει, αλλά μετά ήρθε και δεν ξέρω γιατί δεν εκδικάζεται το κακούργημα εναντίον του ( ο νοών νοείτω ).
    Τελειώνοντας για τον Μασούντ – που τον στολίζουν οι άμπαλοι – λέω οτι κοσμεί την ΑΕΚ, αλλά κι ο Χιμένεθ που δεν τον άλλαξε, κάνοντας την πλήρη υπέρβαση για τον χαρακτήρα του. Γιατί; Διότι αυτόν έχει μέσα στο τερέν αντί αυτού.

  40. Ο/Η conpater λέει:

    Οταν σαν προπονητης κανεις ακριβως τις ιδιες μαλακιες ,τις ιδιες ομως, θα ακους τα ιδια σχολια. Εγραψα χθες,πως αν την Δευτερα στραβωσει το παιχνιδι,μην βγει και επικαλεστει την κουραση των παιχτων απο το παιχνιδι του Κιεβου,γιατι ειναι αυτος υπευθυνος αν ειναι χωμα. Αποφασισε να το χτυπησει και γκαζωσε απο το 1`… Δεν το πηγε μεχρι τελους,το γιατι το ξερει αυτος και μονο. Με -15` αγωνιστικα δεν ξεκουραζεται ουτε ο Λαζαρος ουτε ο Μπακασετας. Δεν περιμενω την Δευτερα την στραβη για να τον κραξω, εγω θα ειμαι πρωτος αυτος που και στραβη να γινει ,αν η συνολικη εικονα της ομαδας ειναι καλη θα βγω και θα το πω.Μην αρχισει ομως τις δικαιολογιες περι κοπωσης γιατι θα γελανε μαζι του μεχρι και τα τσιμεντα.

  41. Ο/Η Savvi λέει:

    @Kέλβιν Σέμπουε

    Την καλησπέρα μου,

    Συγνώμη αλλά το «τρανταχτό δείγμα ελληναροσύνης» και «ρους καφενειακούς αφορισμούς» δεν είναι χαρακτηρισμοί; Αν αναφέρεσαι σε εμένα θα σου τους επιστρέψω ευγενικά χωρίς καμία ειρωνεία και για την οικονομία του διαλόγου να συνεχίσω με πολιτισμένο διάλογο.(Αν κάνω λάθος και μιλάς γενικά ανακαλώ, Φαντάζομαι είναι άποψη-στάση)

    1. βεβαίως και το ΑΞΙΖΕΙ
    2. μας έχει προσφέρει
    3. έχει κάνει απίστευτη δουλειά
    4. το οφείλει στον Μανόλο

    Είχες πει μετά το ΑΕΚ Ντιναμό «ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ», ε δεν είπα μόνο μια καλή κουβέντα. Διαφωνείς;

    Στο τέλος του καλοκαιριού άκουσα ότι γίνεται πάρτι στη Νιόν. Ωραία λέω θα ήταν να κάνω ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Αποφασίζω να κλείσω ένα εισιτήριο τρένου για να κάνω τουρ σε όλη την γηραιά ήπειρο, να γνωρίσω και να με γνωρίσουν διαφορετικοί άνθρωποι. Περιορισμένα τα χρήματα και δεν φτάνουν για Intercity. Έτσι επιλέγω τον καρβουνιάρη. Αργός μεν, αξιόπιστος δε. Πρώτη στάση Βέλγιο στην πόλη Μπρυζ και έτσι ξεκινάει το ταξίδι…μετά από αρκετές και υπέροχες εμπειρίες καλοκαίρι φθινόπωρο, χειμώνας, Ο πόσοι μήνες πέρασαν! στάση Κίεβο. Έχει σουρουπώσει και ένα απαλό αεράκι χαϊδεύει τα μάγουλα μου. Όσο βελούδινο το άγγιγμα τόσο το κρύο με σκίζει σαν ξυράφι. Περιπλανήθηκα αρκετές ώρες μέσα στα στενά και το κρύο. Το στομάχι μου άρχισε να χοροπηδάει και να διαμαρτύρεται, είναι πολύ αργά κάτι πρέπει να φάω. Μέσα στο σκοτάδι βλέπω φώτα από μακριά και ακούω φωνές. Πλησιάζω και για καλή μου τύχη τι να δω, δύο εστιατόρια. Μα πόσο τυχερός είμαι σκέφτομαι. Το πρώτο γκουρμέ, σφύζει από ζωή και με μία φωτεινή επιγραφή γράφει Champions League. Όλοι μέσα κυριλέ ντυμένοι και χαρούμενοι. Αχ πόσο θα ήθελα να μπω μέσα και να δοκιμάσω όλα τα εκλεκτά του εδέσματα! Βάζω τα χέρια μου στις τσέπες μου να δω τι παράδες(χρήματα) έχω. Ακόμα και να καταφέρω να μπω με το τζινάκι μου και τα αθλητικά μου παπούτσια δεν υπάρχει περίπτωση να μου φτάσουν και θα καταλήξω κάνω λάντζα. Δεν πειράζει όμως, δίπλα έχει το Europa League καθαρό και αξιοπρεπές. Χωρίς δεύτερη σκέψη μπαίνω μέσα. Καλησπέρα σας. Θέλω ένα τραπέζι για φαγητό. Παρακαλώ περάστε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επειδή έχει αρκετό κόσμο το φαγητό θα αργήσει λίγο. Ευχαριστώ πολύ του λέω ευγενικά και κάθομαι. Δεν είναι άσχημο το τραπέζι αλλά χαλβαδιάζω ένα άλλο που είναι κοντά στο παράθυρο και έχει καλύτερη θέα. Ε αν φύγει η παρέα που κάθετε θα πάω εκεί για να χαζεύω μέσα από την ζέστη το λευκό σεντόνι από χιόνι που σκέπασε το δρόμο. Τι θα πάρετε κύριε; Ένα ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί και ένα στιφάδο αγριογούρουνο. Ο μετρ μου σερβίρει το κρασί. Καθώς περιμένω να έρθει το φαγητό απολαμβάνω με περίσσια ευχαρίστηση τον οίνο και αναπολώ όλες τις υπέροχες στιγμές από το έως τώρα ταξίδι. Έχουν περάσει ήδη 165 λεπτά!!! Τι γίνεται την τρέλα μου μέσα, εμείς δεν θα φάμε σήμερα. Η παρέα που κάθετε κοντά στο παράθυρο ετοιμάζεται να φύγει. Τι να κάνω να μαλώσω και να φύγω, να κάνω υπομονή και να αλλάξω τραπέζι. Δεν ξέρω έχω εκνευριστεί. Πάνω στις σκέψεις μου έρχεται το πιάτο μου. Επιτέλους θα φάμε!!! Η μυρωδιά είναι απίστευτη. Πιάνω το πιρούνι μου και τσιμπάω ένα καραμελωμένο κρεμμύδι. Η γεύση, τα μπαχαρικά ο συνδυασμός με το κρασί είναι συγκλονιστικά. Αρχίζω να φαντάζομαι πως θα είναι το κρέας. Πάνω που πάω να το τσιμπήσω το γκαρσόν αρπάζει το πιάτο μου και το πετάει στα σκουπίδια προς μεγάλη μου απογοήτευση. Συγνώμη αλλά το μαγαζί έκλεισε. ΜΑ……… Είναι πολιτική του μαγαζιού μου λέει με αυστηρό ύφος. Θα τα ξανά πούμε κάποια στιγμή και τότε θα κάτσω εκεί που πρέπει και αν όχι εδώ αλλά στο δίπλα μαγαζί. Έτσι και αλλιώς έχει φαΐ και στο σπίτι. (ποιητική αδεία χαχαχα)

    Το παιχνίδι τελείωσε και όπως είπα «Το να ασκείτε καλοπροαίρετη κριτική είναι κακό;». Πιο ήρεμα τώρα θα μπορούσα να σου πω ότι το έπαιξε 165 λεπτά τα ρέστα του. Δεν ήρθε το γκολ και σου λέει αυτό που είχα να κάνω το έκανα και με το παραπάνω και επειδή έχω να χάσω όχι μόνο πρόκριση αλλά κύπελο και πρωτάθλημα ενεργώ κατά αυτό τον τρόπο. Επειδή όμως όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος έκανε λάθη. Αυτό είναι γεγονός ούτε αν, ούτε θα, ούτε μπορεί δεν κάνω υποθέσεις. Δηλαδή να μην το πω; Αφού αυτή είναι η άποψη μου. Όπως σου λέω ότι κάνεις ΛΑΘΟΣ ότι σε θεωρώ ΧΙΜΕΝΕΘόσκυλο(πλάκα με κάνεις αδερφέ, στραμπούλισα την γλώσσα μου για να το διαβάσω χαχαχαχα) δεν είπα ούτε άφησα να υπονοηθεί κάτι τέτοιο. Ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός στις λέξεις που χρησιμοποίησα. Τώρα αν περιμένω(νομίζω ότι αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο μου θα καταλάβεις) ή περιμένουν κάποιοι να γκελάρουμε για να δικαιωθούν εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το εξάγω σαν συμπέρασμα από τα σχόλια τις συμφωνίες ή τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί παραπάνω.

    ΥΓ:https://www.youtube.com/watch?v=zJ0j-18fCWg

  42. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    2 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    1)
    ΒΙΚΤΩΡΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ, Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΠΙΚΕΡ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ 80000 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ?

    2)
    ΑΝΕΣΤΗΣ
    ΒΡΑΝΙΕΣ ΤΣΟΣΙΤΣ ΛΟΠΕΣ
    ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΚΟΝΕ ΜΟΡΑΝ ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΧΟΥΛΤ
    ΛΙΒΑΓΙΑ ΓΙΟΥΣΗΣ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ 11 ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ. ΑΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 11 ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ 4 ΓΚΟΛ ……

  43. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    @Savvi

    Γενικά μιλάω, μήν αγχώνεσαι. 😉

    Καμμιά φορά μπορεί να γίνομαι κι εγώ ” καφενειακός”. οπότε εκ προοιμίου ζητώ, όταν το αντιληφθείς, να με ανακαλέσεις στην τάξη!

    Αυτό που θα θυμάμαι από τη φετινή χρονιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο τέλος, είναι ένα περιστατικό στο πρώτο ματς με την Ντιναμό:

    Τρώμε γκολ στο 19΄ κι ο διπλανός μου, απογοητευμένος μου λέει ” πάει, τελείωσε.Πέταξε η πρόκριση”.κι εγώ αυθόρμητα, από ένστικτο ας πούμε κι όχι επειδή είμαι “μπαλαδόφατσα” πχ, του απαντώ ως εξής: ” Τι λες, ρε?τώρα ξεκινάμε”

    Ε, αυτή την ποδοσφαιρική μαγκιά και αυτοπεποίθηση θα θυμάμαι από τη φετινή Α.Ε.Κ. Και κάποιος την εμπνέει στο μέτριο ρόστερ μας όλο αυτό. Κι ας γράφουν οι ΑΕΚτζήδες που επί 20 χρόνια αναλώνονται στα σφαγεία και έχουν ξεχάσει την μπάλα ότι είναι “εμμονικός” .Όχι, ρε φίλε, πες ότι δε σου αρέσει η μπάλα που παίζει, πες ότι δεν είναι ικανός να κάνει τον Αραούχο Θωμά Μάυρο.Αλλά όχι εμμονικός.Επειδή στην Τρίπολη που ήταν τραυματίας το βασικό μας αριστερό μπακ έβαλε τον……αναπληρωματικό του, ή επειδή δεν ξεκίνησε βασικό τον Φαν Ντερ Σαρ της Χαλκίδας( το Γιάννη Αν’εστη) κι έβαλε τον Τσιντώτα.όχι, δικέ μου, δεν το δέχομαι αυτό.Και καλά κάνει ο Στηβ και γράφει για τους παπάρες που για είκοσι ευρώ γράφουν αράδες με παπαριές.ΑΛΛΑ ακόμα πιο παπάρες είναι όλοι αυτοί που τους έστειλε για βρούβες ο Χιμένεθ και τώρα κάνουν τον Αλέκο.

    Στην Ελλάδα του 2018 ζω, το τρίτο μπάτζετ της σουπερλιγκ έχουμε και επειδή δε βλέπω όνειρα ξύπνιος, λέω ότι ο Χιμένεθ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Μπορεί να μην πείθει το βιογραφικό του, αλλά τα αποτελέσματα είναι ένα ωραίο βαρβάτο κ@λοδάχτυλο στον πάτο του λιγούρη ΑΕΚτζή που ξεχνάει πιο εύκολα από όσο νομίζουμε’

    υγ) ο ισπανός προπονηταράς που είχε γκόμενα τη μεταφράστρια του λιμανιού τι απέγινε, ρε μάγκες??

  44. Ο/Η Savvi λέει:

    @Kέλβιν Σέμπουε

    Ο ΑΕΚτσής που πανηγύρισε πρωταθλήματα, που βίωσε χειρουργεία, που έχασε το σπίτι του, που έχασε πρωτάθλημα με το έτσι θέλω στα χαρτιά και από δικές του αστοχίες, που είδε την αγωνιστική κατρακύλα, που δεν τον σεβάστηκε κανένας, που έπεσε στα Τάρταρα και συνομιλούσε με τον Άδη, που σηκώθηκε ξανά και έφτασε το 2018 να διεκδικεί τα πάντα με αξιώσεις για να έρθει το ποθούμενο έχει σφυριλατηθεί περνώντας δια πυρός και σιδήρου και είναι πιο ώριμος από ποτέ. Ενώ ο νέος πιτσιρικάς ΑΕΚτσής που δεν τα βίωσε όλα τα παραπάνω που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με τον πατέρα του οδικός για να παρακολουθήσει το ΑΕΚ Ντιναμο θα είναι ατσάλινος όπως το ατσάλι της σημερινής ΑΕΚ για αυτό έχει τεράστια σημασία το φετινό πρωτάθλημα γιατί είναι όλα αυτά τα μικρά και τα μεγάλα που θα με κάνει να το πανηγυρίσω-ουμε όσο τίποτα άλλο(αυτό δεν σημαίνει ότι αν χαθεί θα αρχίσω να πετάω «πέτρες»). Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες, όπως και να το κάνουμε, όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο.

    Οι κονδηλοφόροι εν γένει είναι μεγάλη συζήτηση. Στην δικιά μας περίπτωση όμως, εκ του αποτελέσματος πάντα, μπορώ να πω ότι έδωσαν το χώρο και τον χρόνο(αν και αυτός δεν υπήρχε) τόσο στην ομάδα και τον προπονητή όσο και στην διοίκηση για να μπορέσουν να παρουσιάσουν αυτό το αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω ότι κανένας από τους παραπάνω όπως και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί μας μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την έκβαση των πραγμάτων. Εκτιμώ ότι ο Μανώλης και όχι μόνο δεν το πίστευε εξ αρχής, όμως το ένα καλό αποτέλεσμα διαδεχόταν το άλλο άρα νομοτελειακά(τις αδυναμίες της ομάδας τις ξέρει και τα έχει πει, άλλο αν τα πείρε πίσω) είναι υποχρεωμένος να βγει μπροστά και να πει ως «Στρατηγός» ερχόμαστε στη Τούμπα να σας ΠΛΥΝΟΥΜΕ, δεν κάνουμε βήμα πίσω και δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό. Εδώ που φτάσαμε είμαστε με την αξία μας, σφυρίγματα πήραν όλοι και υπέρ και κατά.

    Δύο λόγια για το ρόστερ. Το ρόστερ μας δεν είναι κακό αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι και πολύ καλό. Είναι ένα καλό ρόστερ με κάποιες τρανταχτές ελλείψεις. Ελλείψεις οι οποίες εμφανίστηκαν ως δια μαγείας λίγο πριν το Δεκέμβριο και ενώ κάποιοι κονδηλοφόροι και μη έλεγαν ότι είμαστε οκ. Οι ανταγωνιστές από την άλλη πήραν τα λόγια και τους προβληματισμούς των ΑΕΚτσίδων τα έντυσαν εντέχνως τα παρουσίασαν και τα παρουσιάζουν ως επιχειρήματα τους για να αποδείξουν στον κόσμο τους ότι είναι καλύτεροι. Έλα όμως που όλα κρίνονται μέσα στο χόρτο. Τρανταχτό παράδειγμα σε ραδιοφωνική εκπομπή στον sportfm όπου ΠΑΟΚτσής υποδυόμενος τον φίλο της ΑΕΚ(για πολύ γέλιο λέμε) προσπαθούσε να πείσει τον Τσακίρη για το βάθος του ρόστερ του ΠΑΟΚ για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος γιατί πολύ απλά δεν του χρειάζεται αφού έχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα.(το έχουν ανεβάσει και στο youtube)

    Τέλος για τον Γεωργίου που λες και τον Αραούχο. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται
    είναι τόσο περίτεχνα δομημένος(νομίζω ότι είναι τυχαίος) που από την μια σου λέει ότι τι ωραία να είχες τον Μπεργκ δηλαδή ότι θέλεις φορ ενώ από την άλλη αφήνει υπονοούμενο για τον Αραούχο. Με φίλους εδώ και καιρώ στο ερώτημα πότε θα ξεμπουκώσει, εκτιμώ ότι ο παίκτης είναι αρκετά στρεσαρισμένος γιατί θέλει να μείνει(βλέπει τον Λιβάγια ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνει). Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που προσπαθεί να σκοράρει γκολ πολλά γκολ και από τις αντιδράσεις του όταν δεν δέχεται την μπάλα. Γκολ τα οποία θα «εκβιάσουν» έμμεσα την Διοίκηση υπό την πίεση του κόσμου να τον κρατήσουν(δύσκολη περίπτωση από όσο λεν οι δημοσιογράφοι). Αυτά όμως που λέει ο Γεωργίου για τον Μπακάκη ότι εξιλεώθηκε για το λάθος του στο πρώτο παιχνίδι διώχνοντας την μπάλα πάνω από την γραμμή συγνώμη αλλά είναι αρλούμπες. Σε όλες τις φάσεις ο Μπακάκης τον έχει κάνει μια χαψιά στο σπριντ και πάει πρώτος στην μπάλα την οποία και την «γλύφει». Είναι καθαρά θέμα απειρίας και έντασης αγώνα, ε κάποιες φορές είσαι και άτυχος. Για τον παίκτη όταν έχει κολλημένο τον αντίπαλο πάνω του είναι το πιο εύκολο πράγμα για να τον αντιμετωπίσει γιατί πολύ απλά ξέρεις ανά πάσα στιγμή το σώμα του αντιπάλου που βρίσκετε(όλοι μπορούν να δουν τι τους κάνει ο Λιβάγια όταν παίζει με πλάτη και πως τους περνάει σαν χαπάκια). Ο παίκτης μας είχε 3 επιλογές 1 να κάνει φάουλ 2 να την πετάξει έξω 3 να πασάρει(μεταξύ μας μόνο πολύ μεγάλοι μπαλαδόροι ή πολύ έμπειροι επιχειρούν πάσα σε τέτοιο παιχνίδι). Όλες κι όλες είναι 5 φάσεις αν θυμάμαι καλά και στα δύο παιχνίδια στην μια μάλιστα εμπλέκετε και ο Γαλανόπουλος που κάνει και αυτός το ίδιο ακριβώς λάθος. Μπορεί να φταίει και ο Μανώλης που άργησε να δώσει εντολή στο να πάν βοήθειες.

    Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.

  45. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Ο Χιμένεθ αξιζει να μεινει ,γιατι παθιαζεται,εμπνεει και μας εκανε ομαδαρα.
    Δεν είναι ο καλυτερος αλλα ειμαστε εμεις¨?Μια χαρα μας πεφτει για τα μουτρα μας ,τουλάχιστον προς το παρον και να πουμε και ευχαριστω.

  46. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Σπύρος : Δεν είναι ο καλύτερος, αλλά είμαστε εμείς; Τρομερή παρατήρηση. Σπύρο, ποιοί είμαστε εμείς; Οι παίκτες, οι διοικητικοί ηγέτες της Ελλάδας, οι οπαδοί; Σπύρο πες μας, ποιά είναι τα μούτρα μας – που δεν τα έχεις εσύ – και μας αξίζει ο Χιμένεθ; Σπύρο δείξε μας την αλήθεια, ‘ισως και σε άλλον τομέα. Σπύρο, γιατί δεν πρέπει να έχουμε άποψη αφού την είπες εσύ; . Σπύρο, είναι καλύτερα να πας στην κερκίδα, να κάνεις κανά μπάφο, και να μάθεις πώς είναι η ζωή μέσα στην σκεπαστή, που λένε οι ηλίθιοι στο πέταλο του ΟΑΚΑ. Σπύρο, δεν είναι δύσκολο το ποδόσφαιρο, ούτε το συμφέρον σου. Σπύρο, άσε τον Σύριζα, ίσως και να ήσουν ρεαλιστικά πολίτης ή Αεκτζής.