BAKLAVA KORNER

 

Ο ενας ειχε πιασει το Καστελοριζο,ο αλλος συνεχισε με τις Πρεσπες. Μενει η Γαυδος και το Διδυμοτειχο, να ολοκληρωσουμε. Ως γνωστον,σε καθε ταψι,τα καλυτερα κομματια ειναι τα ακριανα και ιδαιτερα οι γωνιες,οι οποιες,λογω “εκθεσης εις την πυρα του φουρνου” ξεροψηνονται,αποκτουν ωραιο χρωμα και ειναι “κρατσανιστα” στο δαγκωμα. Εχετε δει κανεναν να ξεκινα “απο τη μεση”; Οχι βεβαια.

Μονο που χρειαζεται λιγος χρονος εκτος ” φουρνου” για να πεσει η θερμοκρασια. Απο μερικους βαθμους,ως καποια χρονια. Αξιζει τον κοπο ομως. Μερικα μαλιστα τρωγονται καλυτερα σε θερμοκρασια δωματιου. Αλλα παλι, θενε ψυγειο. Ποσα χρονια,εξαρταται.Θα εκπληξετε τους καλεσμενους σας ομως,δατς φορ σιουρ. “Κυριε πρεσβη,μας κακομαθαινετε”.

Ας εχομεν εμπιστοσυνη εις τους πατερες του εθνους. Οι οποιοι μαχονται για το ποιος ειναι με καλυτερο τροπο πατριωτης αλλα χωρις να ειναι εθνικιστης,αλλα να αγαπα το εθνος και παραλληλα να μην σοβινιζει ομφαλοσκοπωντας, παρα να προασπιζεται τα εθνικα συμφεροντα με εμφαση στην ευρωπαικη ολοκληρωση , υπερμαχος του Αλεξανδρου, διχως απ την αλλη να θιγονται δικαιωματα αντιφρονουντων μα και να διασφαλιζονται αυτα των ΛΟΑΤΚΙ.

Με λιγα λογια,χεσε μεσα Πολυχρονη. Ευτυχως που εκατσε και το μουντιαλ φετος και δεν θα καταλαβουμε και πολλα. Πολυ κωλοφαρδος ο Αλεξης ο λιγκουαφον. Παρ οτι αριστερος,του πανε ολα δεξια του πουστη.

Φυσικα οταν εχεις-σου εχουν βαλει δηλαδη-απεναντι σαν κυριο αντιπαλο τον Κουλη,αυτο λεγεται λεηλασια απροστατευτης Μονης με μια γρια καλογρια. Ειναι σαν να κλεβεις τυφλο.

Αντε να ερθει ο υιος του θυματος της 17Νοεμβρη μπροστα.Μπας και παρει και η Σια τη θεση της Περιστερας,που τη βλεπει στα ρεπορταζ να ανεβοκατεβαινει τα μαρμαρινα σκαλια και να παιρνει απεριτιφ στις πρεσβειες και τα μεγαρα και κοντευει να σκασει.

 

Πολυ under στα ματσακια ως τωρα στο μουντιαλ. 3 με το ζορι τα ματς με τρια γκολ και πανω. Οποιος βαλει γκολ πρωτος,κερδιζει. Απο θεαμα,δεν τρελαθηκαμε κι ολας ως τωρα. Τα δε φαβορι,εχουν ξεκινησει με στραβοπατημα. Ελπιζω να μη κανατε καμια μαλακια και να πονταρατε σε σημεια. Αφηστε και την επομενη εβδομαδα να κυλισει και κατοπιν,οταν τα περιθωρια θα εχουν στενεψει βαθμολογικα αλλα και θα εχουν επιδρασει καλυτερα οι ενεσεις,θα ρολαρει καλυτερα στοιχηματικα το πραγμα. Ελπιζουμε και ως θεαμα να βελτιωθουν τα πραγματα.

Η καλυτερη παρουσια ως τωρα,φυσικα το Μεξικο. Η Ισλανδια αναμενομενα σκληρη και τυχερη μαζι, αφου το προηγουμενο “Γιουρο” ειναι νωπο. Η Ουρουγουαη σε ρηχα νερα. Η Βραζιλια μπλοκαρισμενη απο τον εαυτο της,η Γερμανια καλα να παθει. Η Γαλλια τιποτα το ιδιαιτερο,παρ οτι νικησε τους γενικα ανυποψιαστους Αυστραλους. Η Αργεντινη μοιαζει σαν να εχει ερθει σε ταμα με ημερομηνια ληξης. Ολα τα περιμενουν απο το Μεσι.Να αυτοεκπληρωσει την προφητεια τους. Χλωμο.

Η Ισπανια ξεμπουχισμενη.σαν συνταξιουχος ταυρος που τον αποσυρανε απο τις αρενες και τον τραβολογανε βαριεστημενο  στα πανηγυρια. Η θλημενη παντα Πορτογαλια,εχει εναν κουκο. Που να φτασεις στην Ανοιξη. Αντε να πας ως τον Μαρτη που ειναι παλουκοκαυτης,σαν τον Ροναλντο. Η Ρωσσια,ως ειθισται σαν οικοδεσποινα θα σπρωχτει,οσο παει. Αλλα που να παει κι αυτη; Ως τους 8; Το Βελγιο θα το δουμε σημερα.Μαλλον προβλεπονται ντορτια,ενεκα αντιπαλου.Πιο κατω θα δουμε. Αν και θα ξαναπεσει θυμα της πολληπολιπολυτισμικοτητας του. Δεν βαζουν τον κρασοκανατα τον Γιουνκερ στον παγκο μπας και τους ξεκλειδωσει καλυτερα; Ποιος ξερει…

Η δε εφευρετης του σπορ,ξεκινα σημερα και αυτη τις περιπετειες της κοκκινοσκουφιτσας μεσα στο δασος. Οποιος μου πει τρεις πακτες της Αγγλιας διχως να το πολυσκεφτει,κερδιζει ενα κομματι υφασμα απο τις ζαρτιερες του Καρολου.

Αυτο το μουντιαλ,δεν εχει ξεκαθαρο φαβορι,το οποιο ομως,η τα οποια, θα “ξετυλυχτει-ουν” με την παροδο του χρονου, καθως θα βαδιζομεν εις τα νοκ-αουτ. Μπορει να το σηκωσει ο Μασουντ. Που ξερεις. Και να κανει την μεταγραφαρα ο Μελισσανιδης και απο εκει να  βρει και τα υπολοιπα για το γηπεδο. Αρκει να μη δωσε το χερι του ο Ιρανος. Να γινει χωρις χειραψια. Οχι δια ζωσης. Μακρυα. Οτι πιανει ο Μελισσανιδης,πεθαινει. Σε οποιον ευχεται καλη τυχη,ζει οσο ο ανθος της γαρδενιας.  Γι αυτο,μακρυα. Μεσω skype ο σχεδιασμος της επομενης σεζον. Παρακαλω πολυ. Μην εχουμε την τυχη τοσων και τοσων. Με τελευταιο θυμα,την ιδια την εταιρια.

Άμην.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.