ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΡΩΣΣΙΑ

Το έλεγα την προηγούμενη φορά : Δεν έχει κανένα λόγο η Σελέστε να μπει σε πλειστηριασμό γκολ για να περάσει. Δεν διαλέγει αντιπάλους, αφού δεν θεωρεί κανέναν ισοδύναμο. Οπότε μετά τις δυό επαγγελματικές και φτωχές σε απόδοση νίκες της, σήμερα σκοπό θα είχε είτε μια αδιάφορη ισοπαλία και να περάσει δεύτερη, είτε να δείξει κάποια από τα δόντια της. Αυτό το δεύτερο περίμενα κι εγώ γυρνώντας τόσο νωρίς από την δουλειά.

Η ομάδα λοιπόν, παρατάχτηκε με ένα 5-3-2 εκτάκτως,  λόγω της απουσίας του Χιμένες. Αυτό την έσφιξε πάρα πολύ πίσω, ενώ δημιούργησε μια τρομερή υπεροπλία στο κέντρο. Αν προσθέσουμε και την διάθεση να παίξουν και κάτι οι παικταράδες, εύκολα φτάνουμε στην εξίσωση του πρώτου μέρους. Η Ουρουγουάη απλά κατάπιε την Ρωσσία, όπως ο πύθωνας καταπίνει ακόμα και αρκούδα μέσα στην φωλιά της.

Μιλάμε για ένα ολοκληρωτικό παίξιμο, είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα. Με την γνωστή κυνικότητα, την σκληράδα και την αποφασιστικότητα που διαθέτει αυτή η ομάδα. Που δεν απειλήθηκε πουθενά, έσβησε την όποια επιθετική ελπίδα των αντιπάλων, ενώ σκόραρε δυο γκολ. Το πρώτο με τον παικταρά Σοάρες κι ενώ άνοιξε το τείχος της αντίπαλης άμυνας στην εκτέλεση του φάουλ, και το δεύτερο με μπόλικη δόση τύχης και κάμποσες καραμπόλες.

Στην συνέχεια κι ενώ η Ρωσία τα είχε κυριολεκτικά χαμένα μπροστά σε αυτήν απίστευτη ποιοτική δίψα, έχασε κι άλλα δυό γκολ, ενώ υποχρέωσε την αρκούδα να παίξει και με παίκτη λιγότερο. Το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι διθυραμβικό παιάνα. Για μια ομάδα απόλυτα ισορροπημένη και στις τρεις γραμμές της και με πολύ πλούσιο ρεπερτόριο στην στρατηγική της. Ένα ρεπερτόριο που έγινε ακόμα πιο βατό, όταν στο 2-0 ο Ρώσσος προπονητής αντί να κρατήσει μέσα στον αγώνα τον επιθετικό του χαφ, πήγε να θωρακίσει την άμυνα του.

Κι αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί του Ταμπάρες. Η Ουρουγουάη δεν επρόκειτο να παίξει μπάλα στην επανάληψη ούτως ή άλλως. Συντήρηση δυνάμεων θα έκανε, πάγωμα του ρυθμού, κι άντε να έδινε το γήπεδο στους αντιπάλους. Να ξαναελέγξει την αμυντική της λειτουργία, να τσεκάρει τις πάσες της και την κυκλοφορία της μπάλας, και να συντηρήσει τις δυνάμεις της. Ο σκοπός είχε επιτευχτεί και μάλιστα όταν η μπάλα έκαιγε. Εκεί που καταλαβαίνεις τι δυνατότητες έχει μια ομάδα.

Όμως δεν ήταν εκνευριστικά αδιάφορη. Συνέχισε να προσπαθεί περιμένοντας και προσπάθησε να εμφανίσει μια αρμονία στο γήπεδο. Με περίσσσεια προσοχή είναι αλήθεια αλλά και μπόλικο τσαγανό να βάλει κι άλλο γκολ, θέλοντας να ξορκίσει την κακή παράδοση που ακολουθεί τον Καβάνι. Μπορεί να πέσανε οι στροφές αλλά το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι ενδιαφέρον και να προσφέρει σημαντικές λεπτομέρειες.

Εγώ ξεχώρισα τρεις περιπτώσεις : Το τρίτο γκολ φυσικά, το απ’ ευθείας χτύπημα κόρνερ του Σοάρες και ΤΗΝ φάση. Εκεί στην άμυνα της Ουρουγουάης κι όταν ένας Ρώσσος πλαγιοκόπησε επιτυχώς από τα αριστερά, σχεδόν αδειάζοντας δυό παίκτες, δεν μπορούσε να βγάλει την σέντρα. Ο λόγος αυτός που έχει καθιερώσει την Σελέστε σαν ομάδα αυτοθυσίας. Ο σέντερ μπακ απλά συνέχισε να του κλείνει τον χώρο, μπουσουλώντας και έρποντας. Στήθος και κεφάλι, ήταν πρόθυμα να θυσιαστούν για το μηδέν πίσω.

Μην λέμε πολλά όμως. Η Ουρουγουάη πέρασε πρώτη από τον όμιλο της, και στο πιο σημαντικό παιχνίδι της μέχρι τώρα, έπεισε πλήρως. Σαν οργάνωση παιχνιδιού, σαν αμυντική συνοχή και σαν επιθετικό όπλο. Θα μπορούσα να πω μάλιστα οτι έφαγε αυτή πιο πολύ ξύλο, ενώ συγκράτησε πλήρως τα νεύρα και τον αυθορμητισμό της. Δικαιότατα βρίσκεται στα νοκ άουτ, που μάλλον θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, και μακάρι να συνεχίσει. Όχι μόνο γιατί την υποστηρίζω, αλλά διότι το φετινό ρόστερ της είναι από τα πιο πλήρη. Αυτό που κράτησε το μηδέν πίσω, κι αυτό που όταν χρειάστηκε πραγματικά, έριξε τρία γκολ στην οικοδέσπινα.

 

VAMOS SELESTE

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

28 Responses to ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΡΩΣΣΙΑ

  1. Ο/Η ΤΟ ΣΩΣΕ λέει:

    Καλο παιχνιδι απο την ουρουγουαη,οι ρωσσοι νομιζαν οτι εριξαν 5 γκολ στα λοιμα οτι θα παρουν και τη κουπα,επιστροφη στην πραγματικοτητα.

    ΥΓ Μπαταγιαννης με συνεργασια χοντρου-ιβαν ,αποσυρση απο πλευρας ΑΕΚ υποψηφιου,ηττα και στις εκλογες των διαιτητων με τους περισσοτερους να ειναι επιρροης ιβαν.Ερμαιο ο βαζελος,ξεφτιλα.

  2. Ο/Η akis λέει:

    Μια ομάδα που έχει στον πάγκο μια αλεπού, όπως ο Ταμπάρεζ. Έχει μπροστά 2 παίκτες όπως ο Καβάνι και ο Σουάρες, που κάθε χρόνο σκοράρουν συνεχώς και παντού, ενώ είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο σύνολο..Και κυρίως, έχει το καλύτερο σέντερ μπακ της ομάδας με την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, τον Ντιέγκο Γοδίν..Λογικά αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Η Πορτογαλία θα είναι δύσκολη, αλλά νομίζω ότι θα την περάσει. Και αν το κάνει, νομίζω ότι θα είναι τετράδα σίγουρα. Και ελπίζω εκεί να βρει το αγαπημένο μου Μεξικό.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς το ΣΩΣΕ : Τα έλεγα προχτές. Το ντέρμπυ θα είναι φετινό. Το πραγματικό ντέρμπυ είναι στην Αμερική. Έρμαιο όχι, τρία χρόνια χορηγία πήρε.

  4. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ....... λέει:

    Όποτε θέλεις μπορείς να μας πεις σε τί φάση είμαστε τώρα εμείς παρασκηνιακά; Τα συν και τα πλην.

  5. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Καλησπερα Στηβεν. Α για αυτο μαλακιζομαστε στο θεμα των μεταγραφων δεν εχει ερθει κανενας και κανουνε και ξανακανουνε συσκεψεις, εχει ντερμπι στην Αμερικη και δεν υπαρχει σαλιο….

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @akis: Το λέω όχι μόνο σαν υποστηρικτής της ατλέτι, ο Γκοντίν είναι, για μένα, ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ εδώ και 5-6 χρόνια. Από την Ουρουγουάη λείπει το top class χαφ, αλλιώς θα ψάχναμε το δεύτερο.

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Εχωντας δει σχεδον ολα τα ματς πειραζει που μου αρεσουν ομαδες οπως το Μαροκο, η Σενεγαλη,το Μεξικο και η χθεσινη Κολομβια?

  8. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @Steven

    Το παιχνίδι σήμερα το προσέγγισα στοιχηματικα. Έχω δει 2 παιχνίδια σε αυτό το mundial, αλλά στοιχηματικα τα πάω περίφημα. Θα κάνω μόλις βρω λίγο χρόνο τη δική μου προσέγγιση για το mundial. Δε θέλω να στεναχωρήσω τον αξιαγάπητο οικοδεσπότη αλλά δε βλέπω την Ουρουγουάη να πηγαίνει πολύ μακριά, αν και λόγω της συμπάθειας στο blog θα το ήθελα πλέον πολύ. Αντίθετα η μητέρα Ρωσία προβλέπω να παίζει ημιτελικά με τους Γερμανούς. Πουτιν εναντίον Μέρκελ με απλά λόγια…

    Τώρα όσον αφορά τη σύμπραξη ΠΑΟΚ γαυρου η οποία πλέον είναι ξεκάθαρη έχω την εντύπωση ότι γίνεται κι αυτή σε λάθος χρόνος για τον Ιβάν. Μου φαίνεται ότι είναι προϊόν ενδωμητσωτακικων διεργασιών. Είναι άλλη μια κολοτουμπα του παπα στρουμφ, η οποία έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα περάσει από το παοκτζιδικο ακρωτήριο. Πέρα από αυτό όμως το λάθος του παλιατσου είναι ότι αφήνει μόνο μια ομάδα αγαπητή στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δηλαδή. Βλέπω τον μελισσαν να κάνει τις σωστές κινήσεις και να παιρνούμε το πρωτάθλημα περίπαατό.Επιδειξη σήμερα από το χάπια στη superleague. Ετοιμάζεται το μητσωτακεικο να κυβερνήσει μου φαίνεται. Steven θέλω σχόλιο…ο ιβαν έχει σχέσεις πλέον τον Αλέξη;

    Το ντέρμπι της Αμερικής θα αργήσει να δώσει αποτελέσματα κι έχει πολλά εεπεισόδια.Ορεξη να έχουμε να βλέπουμε.

  9. Ο/Η conpater λέει:

    Στεγνο καθαρισμα της εκανε της Ρωσιας . Ετσι για να ξερουμε ποιοι ειμαστε και τι κανουμε… Το Ιραν-Ροναλντο δεν εχει τελειωσει ακομα,ομως τρεφω ελπιδες μηπως κανουν 2 γκολ οι Σαχηδες και πεταξουν εξω τον Σιχαμενο με την λιγδα. Και ετσι να μην γινει ομως ,αφου θα ερθει στα χερια μας δεν γλιτωνει. Η ομαδαρα εδειξε σημερα τι εστι παιζω και για τους προγονους. Ετσι ειναι,αμα τρως για πρωινο βρασμενα αρχιδια ταυρου σε κοκκινη σαλτσα απο τσιλι,κανεις τακλιν και με το κεφαλι…..

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς όλους : Υπάρχει κείμενο, σχετικά πρόσφατο, για το ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου. Από εκεί κι έπειτα, δεν μπορούμε να λέμε κι άλλα. Όπως το βλέπει ο καθένας. Ο καθένας που θεωρεί τον Ουζουνίδη, όχι πισωγύρισμα. Από εκεί και μετά, δεν τρέχει κάτι, Είναι θέμα μπάλας πώς βλέπεται η Ουρουγουάη. Τι άλλο να κάνει δηλαδή μέχρι τώρα;

  11. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Ηταν αρκετα αινιγματικο εκεινο το κειμενο για το πρωταθλημα αν θυμαμαι καλα 🙂

  12. Ο/Η conpater λέει:

    Εκανε το 1-1 στα τελειωματα το Ιραν,με πεναλντυ που εγινε ΜΠΡΟΣΤΑ στα ματια του μαλακα,αλλα ειδε το VAR αφου ο Κειροζ κοντευε να βγαλει το Καλασνικοφ. Εχασε κι αλλη ευκαιρια για το 2-1 ενας Σαχης για να γινοταν το τριμπουρδελo…Χωρια που επρεπε να φαει και κοκκινη ο λιγδας αλλα ουτε στο VAR ειδε προθεση ο μαλακας στο εκτος φασης χτυπημα. Ας ειναι,τον θελω μεσα ,για να τον δω να χτυπιεται και στο τελος να βαζει τα κλαματα για την πουτανα την κοινωνια που του παει κοντρα…..

  13. Ο/Η Κέλβιν Σέμπουε λέει:

    Όπως τα λες ,Στηβ.

    Όλη η ομάδα ανέβασε στροφές σήμερα και προσωπικά μου άρεσε που είδα τον Σουάρεζ καυλωμένο.Δηλωσε παρών.

    Τώρα Πορτογαλία και λογικά μετά Γαλλία έχει το μενού.Θεωρητικα έχουμε πολες πιθανότητες για τετράδα.Θειο δώρο να ανταμώσουμε το θίασο του καρπουζα και να τους στείλουμε για βρουβες.

    Μια αισθητή αλλαγή σήμερα τακτικά νομίζω ήταν ο πιο ξεκάθαρος ρόλος του Μπετανκουρ, ο πιο “επιτελικός” ας πούμε από τους χαφ και δεν τα πήγε ασχημα.Λογικα έτσι θα προσεγγίσει και την Πορτογαλία, ο Λασαλτ δε βγαίνει απο αριστερό Μπακ,οπότε η εκκρεμότητα είναι ο Βαρέλα,αν κ βλέπω να τρώει πάγκο και να μένει ο Κασερες δεξιά

    Μην ξεχνάμε ότι λογικά είναι το τελευταίο Μουντιάλ (τρίτο διαδοχικό) που παίζουν μαζί Σουάρεζ,Καβαννι,Γοδιν.Ειναι 31 και 32 ,οπότε η τώρα ή ποτέ, αδέρφια!

    τεσπα.Εχουμε δρόμο μπροστά μας.Απο τις λιγότερο λαμπερές ομάδες Ουρουγουάη ,Κροατία δείχνουν κλάση και δυναμική.Θα έλεγα το ίδιο και για τους Αλβανούς,αλλά δεν έχουν σέντερ φορ.

    Θα κλαψουνε μανουλες σε αυτό το Μουντιάλ

  14. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ο Μελισσαν φαίνεται να αποτραβιέται ηθελημένα στην άκρη για φέτος.
    Οι μπελάδες είναι εκτός Ελλάδας και μάλλον θέλει να ασχοληθεί εκεί με τι γεννέστε παρά με τα εδώ. Εξ άλλου μετά από δυο χρόνια τον ενδιαφέρει πραγματικά τι θα πουλάει, με την έναρξη του νέου γηπέδου.

  15. Ο/Η Savvi λέει:

    Επειδή δεν έχω και πολύ χρόνο τώρα τελευταία σήμερα διάβασα για την υπόθεση στη US. Άποψη μου είναι ότι τον έχουν στριμώξει αρκετά και μιλάμε για πολύ δύσκολη υπόθεση. Από εκεί και πέρα σε αυτές τις υποθέσεις μετράει το τι μπορείς να αποδείξεις.

  16. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν
    Πριν παιξει η Αργεντινη αξιζει να ριξεις μια ματια στο παρακατω αρθρο
    https://www.theguardian.com/football/2018/jun/25/argentina-what-is-wrong-lionel-messi-football
    Ισως είναι αυτό που λες ότι είναι η Ουρουγουαη και δεν είναι πια η Αργεντινη.Ομαδα κοντα στις ριζες της πιστη στις διαχρονικες αξιες της

  17. Ο/Η netrino λέει:

    Ιδια ιστορία με το καλοκαίρι του 16,απλά το θύμα τότε λεγόταν Κεσπάγια και τώρα Ουζουνίδης

  18. Ο/Η Γιαννης περισσος λέει:

    Καμένη χρονιά φέτος δηλαδη. Ευτυχως που αυτοκτονησε ο παοκ περυσι και εχει ηρεμησει ο κοσμος με το πρωταθλημα. Τετοια μεγαλη λαμογια εχει κανει ο δικος μας και τον τρεχουν στην Αμερικη? Συγνωμη αν επαναλςμβανομαι αλλα δεν το εχω παρακολουθηγσει το θεμα.

  19. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Καθόλου χαμένη χρόνια φέτος. Το αντίθετο η ομάδα θα είναι πιο δυνατή από πέρυσι.

    Πρώτος χρονικά στόχος η συμμετοχή στους ομίλους του champions league.

    Δεύτερος στη σειρά το repeat. Πράγμα που θα συμβεί με πιο εμφάτικο τρόπο από πέρυσι.

    Ο Αλέξης κι ο Ιβάν με τα καυτά προκαταρτικα προχώρησαν πλέον και σε καυτό sex….. Κάτι δικογραφίες για λαθρεα τσιγαροκαραβα μέσοπελαγα χωρίς κοντρατα αναμένεται να σκάσουν….. Η απόφαση για τα κανάλια λέει ότι είναι συντάγματος. Λες οι τσαμπατζηδες να δώσουν κάνενα ψιλό και να προσλάβουν και κανένα άνθρωπο;… Γίνονται και θαύματα…..

    Το παιχνίδι στην Αμερική είναι για λίγους είναι σε πολλά επίπεδα και αναμένουμε να δούμε τις οποίες κατηγορίες διατύπωμενες με επίσημο τρόπο. Άλλος νομικός πολιτισμός, με τα οποία συν και πλην…

  20. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Σπιτι τους οι Γερμανοι. Επιτελους πηραν αυτο που τους αξιζε!

  21. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    http://prin.gr/?p=21302
    Στηβεν η αντιδιαστολη στο αρθρο για την Αργεντινη

  22. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    @all
    Πρώτη Συγκέντρωση Σήμερα στα Σπάτα.

    Αδέρφια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    Επειδή ειμαστε με διαφορά η οποία ΓΕΝΝΑΙΑ & ΤΟΛΜΗΡΗ ομάδα:

    VIVERE PERICOLOSAMENTE…

  23. Ο/Η conpater λέει:

    Επειδη τα λυσαμε ολα τα αλλα,ελεγα να ρωτησω για τις φανελες τις καινουργιες. Παλι….ριγε θα ειναι?

  24. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Παρελειψα να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρόνια και σε όλα τα παιδιά του blog.

    Ιδιαίτερα στο Steven , στον πίσσα και πούπουλα και στον παρατηρητή. Τους ευχαριστούμε για τα κείμενα τους την παρέα τους και την ανιδιοτέλεια τους. Να είναι πάντα καλά και να συνεχίσουν να στηρίζουν το ηλεκτρονικό μας παρεακι κι αυτή τη χρόνια.

    @conpater
    Η ομάδα έχει πολύ καιρό να βγάλει μια εμφάνιση πραγματικά όμορφη. Οι περισσότερες εμφανίσεις τα τελευταία πολλά χρόνια είναι copy paste και μετρίου γούστου. Ας ευχηθούμε να βγει με την καινούρια συνεργασία μια εμφάνιση μοναδική.

  25. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Επίσης θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο.

    Σε οποία κατάσταση και να βρίσκεται , όσο και να εεκτίθεται με χειρονομίες σε αυτούς τους τηλεοπτικούς που αγνοούν ότι οι οπαδοί είμαστε μια ράτσα με το δικό μας τρόπο έκφρασης ( συνθήματα, χειρονομίες, κτλ) , όσο και να ηθικολογουν οι πάσης φύσεως παπατζηδες, ο Ντιέγκο αρμαντο Μαραντόνα είναι ο μεγαλύτερος παίκτης. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ. …..ο επόμενος απέχει πολύ από αυτόν ( μην ακούω για Πελέ , για μεσι, για για για) ο θεός του ποδοσφαίρου έχει μόνον έναν προφήτη, ο οποίος αξίζει το σεβασμό και την αγάπη μας…ενός ποδοσφαίρου που είναι πολύ παραπάνω από αυτό που παίζεται μέσα στις τέσσερεις γραμμές …

  26. Ο/Η Flevend λέει:

    Σπίτι της η Αργεντινή..Και πολύ ήταν μέχρι εδώ…
    Άντε το βράδυ να φύγει και ο αχώνευτος…

  27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ξερει κανενας τι συμβαινει με την εταιρια του μελισσανιδη στην αμερικη και γιατι γραφονται πληρωμενα αρθρα οτι θα μπει σε καθεστως χρεοκοπιας? Ποια ειναι η αληθεια?

  28. Ο/Η Iovan λέει:

    Ένα υπέροχο κείμενο του “τραπεζικού” από το site του Γεωργίου για τους Σελέστε!

    http://www.georgiouclub.gr/mia-elliniki-symmetochi-sto-moyntial-2018-trapezikos/