Α Ε Κ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πρεμιέρα λοιπόν σήμερα και καλή αρχή για την ομάδα μας. Πάνω απ’ όλα με υγεία για τους αθλητές και νίκες για μας. Νίκες για το γόητρο και για χρήματα στα ταμεία. Και μετά από πολλά χρόνια, ξεκίνημα με τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα. Πρωτόγνωρα πράματα για τον νεαρό Αεκτζή, που θα δεί σήμερα τον Πας Γιάννινα, μία από τις ομάδες του άρματος Σαββίδη.

Περίπου δέκα χιλιάδες φίλαθλοι πήγαν να δουν το παιχνίδι. Λογικά πράματα για την εποχή και για τον Αεκτζή που κάνει οικονομίες για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο κόσμος λοιπόν, είδε την ΑΕΚ να κατεβαίνει με το γνωστό 4-4-2 του Μαρίνου, αλλά και με μπόλικες αλλαγές. Ένα αναμενόμενο rotation, που όμως ουδόλως αλλοίωσε το θέαμα αλλα και το αποτέλεσμα.

Η ομάδα έπαιξε στο πρώτο μέρος με έναν πρωτόγνωρο αέρα. Απόλυτα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, με άριστη αμυντική αλληλοκάλυψη, τρομερή υπομονή στην επιθετική της ανάπτυξη, αλλά και με έναν μοναδικό πλουλαρισμό στην στρατηγική της δημιουργίας του παιχνιδιού. Ήταν από τα καλύτερα ημιχρόνια που έχω δει, τακτικά. Με πολύ καλό ρυθμό, κι απέναντι σε έναν αντίπαλο δουλεμένο κι αρκετά σφιχτό πίσω.

Τα όσα είδαμε βεβαιώνουν τα θεωρητικά που ανέφερα. Συντριπτική κατοχή μπάλας για την ΑΕΚ, και μπόλικες τελικές ενώ μια ήταν η απειλή για την εστία μας, που πιο πολύ έγινε λόγω ατομικού λάθους του Λαμπρόπουλου. Όλα τα άλλα ήταν κατηφόρα και μονόδρομος. Η ΑΕΚ είχε τρεις σπουδαίους παίκτες στην κάθε γραμμή της, τον Τσόσιτς, τον Άλεφ και τον Λιβάγια, που άνοιξαν τους δρόμους να φανεί όλη η δεξιά πλευρά της, τον Μπακασέτα να κάνει ένα ώριμο παιχνίδι, και τον Πόνσε να σημειώνει το πρώτο του γκολ.

Ήταν πολύ ευχάριστο το παιχνίδι, πουθενά δεν πήγε στα κουτουρού, και σε κράταγε χωρίς να σε αγχώνει. Ήταν μια πληρέστατη ΑΕΚ ομαδικά, που σε έκανε να ονειρευτείς τι μπορεί να γίνει αν ενισχυθεί λιγάκι ακόμα. Αν ας πούμε είχε εξτρέμ, ή αν είχε ένα σέντερ φορ που θα μπορούσε να αξιοποιήσει σέντρες ξυραφιές. Κι είχε μια ΑΕΚ, που προσπαθούσε να βρει λύσεις, να παίξει έξυπνα και να απειλήσει, κύρια εκτός περιοχής. Μια ΑΕΚ που φσαίνεται να ξέρει πού μπορεί να στηριχτεί, πράμα που δείχνει σοβαρή προπονητική δουλειά.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έκανε αυτό που ήταν το ζητούμενο. Μια τέλεια επίθεση που έφερε ένα γρήγορο γκολ, που σηματοδότησε και το κλείδωμα του αγώνα. Με τους τρεις σωματοφύλακες να την οδηγούν και με την άνοδο του Μπακάκη, τα πράματα ακολούθησαν την ίδια πορεία με το πρώτο μέρος. Κανένας κίνδυνος για την εστία μας, σοβαρότατος έλεγχος της κατοχής της μπάλας αλλά και του ρυθμού του αγώνα, και μια φοβερή σοβαρότητα αντικατοπτρισμός του προφίλ του προπονητή μας.

Η ΑΕΚ ήταν το συνεχές αφεντικό του αγώνα, δεν είχε κανένα νεκρό διάστημα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, κι έδειξε οτι έχει τον αέρα τον πρωταθληματικό, αλλά έναν αέρα που είναι προϊόν δουλειάς, ομαδικής προσπάθειας, πολύ τρεξίματος και σκληρού μέταλλου. Το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι ενδιαφέρον, όσο κι αν από ένα σημείο και μετά, ήταν απόλυτα λογικό να γίνει και κάποια συντήρηση δυνάμεων, αφού ο τρυματισμός του Γκάλο, προειδοποίησε και κάποιους άλλους που είναι ήδη σε κόκκινα.

Ο Ουζουνίδης επίσης, έκανε έκανε ένα πολύ καλό κοουτσάρισμα, κι έκανε και πολύ σωστές αλλαγές, αφού όλοι θα χρειαστούν. Ο Άλεφ έδειξε μια φοβερή τεχνική κατάρτιση που την είχαμε ανάγκη δίπλα στον Σιμόες – όπως και το ύψος -, ένα πολύ καλό δέσιμο άμυνας κι επίθεσης, και μια θαυμαστή ψυχραιμία. Για τον Πόνσε είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε, αλλά σίγουρα δεν είναι Αραούχο στην αίσθηση του γκολ, όσο και στην ατσουμπαλιά που θα φέρει κάρτες.

Συγχαρητήρια λοιπόν για το θέαμα, την ουσία και την πρεμιέρα, και ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια την Τρίτη αγωνιστικά, όσο και σε ενίσχυση διοικητικά. Δεν έχουμε κανένα φόβο αν παίζουμε έτσι, όσα πέναλτυ μούφα και να πάρει ο Ρωσοπόντιος, κι όσο μέτριους διαιτητές μας βάλει να μας παίζουν ανεκτικά στο κάτς που σε κάποιο διάστημα του πρώτου ημιχρόνιου έπαιζε ο Πας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to Α Ε Κ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ

  1. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Καλησπερα Στηβεν, αμα παρει τον Ολλανδο και τον Σερβο που ακουγονται, ας δωσουνε και 50 πεναλντι στον Ταγαροβιτς

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Μια ένσταση για τον Πόνσε γιατί ήταν 1ο παιχνίδι!Άμα δέσει με Λιβάγια κι έρθει επιτέλους το ιππικό,κρίνουμε.

  3. Ο/Η placebo λέει:

    Υγεία ,Αισιοδοξία και απέραντη κωλοφαρδία εύχομαι κι εγώ από την πλευρά μου,
    Τί ωραία που δείχνει το Ελληνικό πρωτάθλημα όπου βλέπουμε μια και δύο ταχύτητες κάτω του φυσιολογικού ,εντάξει οι συνεχείς διακοπές των φάουλ χρειάζονται ,όχι συνέχεια μπάλλα .μπάλλα τρέξιμο ,τρέξιμο
    να εξελίσσετε το παιχνίδι αλλά ,να βλέπουμε κι απο κοντά τους κούκλους όταν ζουμάρει η κάμερα .
    Μου Έφυγε ο ένας ο νταλκάς του Μανόλο (να είναι καλά ο άνθρωπος,με τα τόσα καλά που μας προσέφερε),να δώ πότε θα χαιρετίσω και τον αρχηγό μας ,τον Μάνταλο ,αυτό το ταλαντούχο αγόρι.

  4. Ο/Η placebo λέει:

    σε συνέχειες …
    Καλημέρα σε όλους σας
    Τα καλά τώρα, γιατί στο παραπάνω σχόλιο μου είναι πως θα ήθελα να ήταν η ομάδα ,σαφώς με Ουζουνίδη δείχνουμε και επιθετικό πλάνο ..επιτέλους και τα πράγματα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών φαντάζουν να γίνονται πιο γρήγορα πράξη .
    Μακάρι να γίνουν αυτές η δύο ποιοτικές προσθήκες για να παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο και στά ( Ευρωπαικά παιχνίδια) .
    ΚΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ.

  5. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Δυστυχώς δε μπόρεσα να δω το χθεσινό παιχνίδι. ……..steven να αρχίσω να ενθουσιάζομαι πολύ;

    Προβλέπω να τρελαινομαστε φέτος με την ομάδα…

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas :Με ανησυχούν οι τραυματισμοί.

  7. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα απεδωσε καλα αλλα με προβληματισε παλι οπως περυσι το χαμηλο σκορ ανα τελικες…

    οι τραυματισμοι ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα για ομαδα που θα παιξει στα κοκκινα σε τρεις διοργανωσεις το πρωτο διμηνο της χρονιας.

    ευχαριστο το οτι εκανε σεφτε με γκολ στην βασικη ενδεκαδα ο πονσε. αν και δειχνει να μην ειναι πληρως προσαρμοσμενος στην ομαδα , τα γκολ θρεφουν τον φορ και θα τον βοηθησουν να μπει γρηγορα στο κλιμα.

    η ομαδα χρειαζεται εξτρεμ και ενα χαφ . τα ονοματα που ακουγονται ειναι καλες περιπτωσεις για ελλαδα. τοσο ο ολλανδος της σουονσι οσο και ο σερβος της θελτα.
    να εχεις Ναρσιγκ στα καλα του και απεναντι του να εχει Τσιμιγκα και Βιερινια…

    οι γαυροι βορρα και νοτου ξεκινησαν οπως ξερουν. αγχος , κομπλεξ και μουφα σφυριγματα…

    αν γνωριζουμε :
    στα χαφ η επιλογη ειναι Ραντογια , Κονε και οι δυο ή καποιος αλλο ονομα ?
    με δεδομενο οτι Αϊνταρεβιτς – Μοραν προφανως δεν υπολογιζονται και εχουν χαιρετησει Γιοχανσον-Μασουντ και πιθανον Κονε και ηρθε μονο ο Αλεφ , δεν θα πρεπει να αποκτηθουν 2 χαφ?

    με τον Λαζαρο τι εκτιμησεις εχουμε για την υποθεση του?
    στην περιπτωση που δικαιωθει η ΑΕΚ , τι προβλεπεται γαι τον γαυρο σε ελλαδα και ευρωπη με δεδομενο οτι εχει σκοραρει ο σιχαμενος?

    ΥΓ: εκανε μαλακια ομως και ο τιγρης στην υποθεση του.
    εκανε δωρο στον γαυρο εναν παικτη που μεχρι στιγμης τον παει απο το χερι σε ευρωπη και ελλαδα. την ωρα που το μπορδελο τους προσπαθει να μονταριστει , αυτος ειναι ο μισος ολυμπιακος…

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ,paok προς bandog.εντελως καλοπροαιρετα αδεεφε αυτο το “βιερινια απεναντι” τι το ηθελες ρε φιλε;δηλαδη εσυ εχεις καλυτερο;ελεος ρε φιλε.ειπαμε να κολλαμε τους γαβρους που δε νιωθουν αλλα οχι και μεταξυ μας.

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Μέχρι στιγμής οι τραυματισμοί δε μου προκαλούν έκπληξη. Και πέρυσι οι ίδιοι παίκτες τραυματιζόταν, +τον Σιμόες που είχε πάθει θλάση στην προετοιμασία.
    Απλά φέτος είναι και ο Αλμπάνης που ούτως η άλλως είχε ιστορικό τραυματισμών και ο Μπογέ ο οποίος μάλλον μας ήρθε με θεματάκι. Δεν ξέρω αν το γνώριζε η ομάδα του, αλλά η ουσία είναι πως το πρόβλημα εκδηλώθηκε στην ΑΕΚ οπότε το αγγούρι θα το φάει η ΑΕΚ.
    Απο κει και πέρα ο Τσιγκρίνσκι με τα γνωστά θέματα, Λόπεζ επίσης, Γκάλο επίσης είχε μικροτραυματισμούς (είναι και 32 ετών), Μάνταλος μετά απο μακροχρόνια απουσία κάπου είναι λογικό.
    Για φέτος προς το παρόν την έχουν γλιτώσει ο Τσόσιτς και ο Σιμόες για να συμπληρωθεί ο κύκλος των πιθανών τραυματισθέντων που αδυνατούν να βγάλουν σερί 90λεπτα και θέλουν ειδική διαχείριση, γι’αυτό υποτίθεται πως ψάχνουν και βαρβάτο χαφ.
    Απο κει και πέρα η ομάδα έχει επικεντρωθεί στο αποψινό παιχνίδι (λογικό) και οι όποιες εξελίξεις θα τρέξουν απο αύριο το πρωϊ.
    Θέλω να πιστεύω πως ακόμα και αν χαλάσει με τους δυο που ακούγονται θα φέρουν παίκτες ανάλογης ποιότητας και δε θα μας φορτώσουν κανα Κονέ μετα βαϊων και κλάδων.
    Εγω θα έπαιρνα ενα φορ ακόμα μετά την εικόνα του Γιακουμάκη στο μισάωρο που έπαιξε. Είναι εκπληκτικό πως ένα δίμετρο γομάρι με απίστευτη δύναμη δεν έχει μάθει να ξεμαρκάρεται μετά απο ενα χρόνο παρουσίας του στην ΑΕΚ.
    Πώς γίνεται ο πιο ψηλός επιθετικός που διαθέτει η ομάδα να φαίνεται μονίμως κλεισμένος, λες και κρύβεται.
    Έβλεπες τον Πόνσε και τον Λιβάια σαν τα ζουζούνια μια απο δω και μια απο κει να ζαλίζουν την άμυνα του ΠΑΣ και ο Γιακουμάκης άφαντος. Καθόταν σαν κούτσουρο ανάμεσα στα μπακ του αντιπάλου, και φυσικά τη μοναδική ευκαιρία που είχε την έστειλε στα πουλιά.
    Πιστεύω πως αν δεν είχε βάλει το γκολ στο γαύρο θα είχε φύγει δανεικός γιατί όπως είναι δεν κάνει ούτε για τον Πανιώνιο.
    Σίγουρα τέτοια βαριά κορμιά θέλουνε χρόνο για να πάρουν μπρός αλλά η ΑΕΚ δεν είναι ακαδημία και δεν έχει χρόνο να εκπαιδεύει άμπαλους 23χρονους που δεν ξέρουν να κάνουν ούτε κοντρόλ. Η αρπάζεις την ευκαιρία ή σε τρώει η μαρμάγκα.
    Απο κει και πέρα όμως δε γίνεται να πας μόνο με Πόνσε και Λιβάια. Υπάρχουν κάρτες τιμωρίες τραυματισμοί και χιλιάδες στραβές, δε μπορείς να ρισκάρεις με Γιακουμάκη.
    Να σημειώσω πως παρόλο το γκολ που έβαλε ο Μάνταλος, όταν μπήκε χάλασε η ανάπτυξη της ομάδας. Οσο ήταν ο Λιβάια με τον Πόνσε έβλεπες κάτι ορθολογικό, έβλεπες ταχύτητα και κάθετες πάσες. Όταν μπήκε ο Μάνταλος άρχισε παλι το γνωστό δεξιά-αριστερά και γύρω γύρω όλοι επειδή θέλοντας και μη όλοι ψάχνουν αυτόν.
    Πιστεύω πως όταν (με το καλό) επιστρέψουν οι τραυματίες και έρθουν οι νέοι παίκτες, το Μάνταλο παίζει να τον δούμε και πάγκο διότι δε βλέπω να έχει θέση για αυτόν μπροστά και πιο πίσω δε θέλει να παίζει. Ειδικά αν ο Άλεφ είναι αυτό που νομίζουμε πως βλέπουμε, δε θα έχει θέση ούτε πίσω.
    Στις θέσεις που γουστάρει ο Μάνταλος υπάρχουν άλλοι που κάνουν τη δουλειά πολύ καλύτερα. Ακόμα και ο Μπακασέτας δηλαδή έχει καλύτερο σούτ και καλύτερη σέντρα και δίνει τη μπάλα με τη μια χωρίς να ταλαιπωρεί τα νεύρα μας.
    Το αφήνω εδω για μελλοντικές συζητήσεις.

  10. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Και δυο λόγια για τον Λάζαρο.
    Έκατσα και είδα το Ευρωπαϊκό τους παιχνίδι όπου ο γαύρος ήταν της πλάκας.
    Ο δε Λάζαρος άφαντος, απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.
    Προχτές με τη Λιβαδειά το ίδιο.
    Το συμπέρασμα είναι πως επειδή έχουν βασίσει πάνω του όλη την επικοινωνιακή τους τακτική για φέτος, ο προπονητής τον χρησιμοποιεί συνεχόμενα 90λεπτα και ο παίκτης πάει για κάψιμο φλάντζας.
    Εκτός του οτι έχει να παίξει 90λεπτο απο τότε που έπαιζε στον βαζέλα, η ΑΕΚ τον κρατούσε φρέσκο βάζοντας τον στα ουσιαστικά 20λεπτα κάθε παιχνιδιού και έτσι έπαιρνε απ’αυτόν το μέγιστο που μπορούσε να δώσει. Δεν τον ξόδευε σε άσκοπα 80λεπτα και 90λεπτα διότι μετά τα 15 λεπτά ο Λάζαρος σερνόταν.
    Μη ξεχνάμε πως φέτος είναι ενα χρόνο μεγαλύτερος και το πιο σημαντικό είναι πως δεν έκανε προετοιμασία κανονικά, λόγω της δικαστικής διαμάχης με την ΑΕΚ. Ξεκίνησε προπονήσεις με τον γαύρο μετά τις 1 Ιουλίου με αποτέλεσμα να χάσει φιλικά παιχνίδια και να μείνει πίσω. Ηδη εμφανίζει τα πρώτα σημάδια κοπώσεως.
    Σκέφτομαι τώρα να βγαίνει νοκ-άουτ με καμιά θλάση και ο Μελ να γελάει με τα κορόιδα απολαμβάνοντας την πουράκλα του.
    Χτες είδα κάποιο σχόλιο που γκρίνιαζε επειδή δεν δώσαμε στο Γιόχανσον τα λεφτά που ήθελε και μπλα μπλα μπλα.. και απο περιέργεια έψαξα που να βρίσκεται τώρα αυτή η ψυχή.
    Ο Γιόχανσον λοιπόν που ζήταγε 700 χιλιάρικα συμβόλαιο, είναι στη Ρεν και δεν έχει γράψει ακόμα συμμετοχή καθώς είναι δηλωμένος τραυματίας. Τί στο καλό? μετά το χιαστό τραυματίστηκε ξανά? Knee injury γράφουν στα sites.
    Πάντως στη Γαλλία πάνε για 4η αγωνιστική και ο παίκτης προς το παρόν αγνοείται.
    Άντε τώρα να του είχε δώσει αυτό το συμβόλαιο η ΑΕΚ και να τον κρατούσε (εννοείται πως δεν θα έδινες σε άλλον τέτοιο συμβόλαιο).
    Θα τα κλαίγαμε τα 700 ναι η οχι? Θα λέγαμε πως μας έπιασε κορόιδα ο φτερωτός Ερμής Γιάκομπ?
    Την ωρα που καίγεται ο κώλος μας θα είχαμε και αυτόν μακροχρόνια τραυματία και φυσικά ούτε λόγος για να’ρχόταν άλλος στη θέση του.
    Εδω έχουμε τα σαπάκια Μοράν και Αστρίτ και περιμένουμε να φύγουν χωρίς αποζημίωση για να γλιτώσουμε 100 χιλιάρικα. Πόσο μάλλον αν κράταγε το Γιόχανσον με συμβολαιάρα.. υπήρχε περίπτωση στα καπάκια να φέρει άλλον για να καλύψει το κενό του?
    Οχι πως υπήρχε πιθανότητα να του δώσει ο Μελ τέτοιο συμβόλαιο, αλλά κουβέντα να γίνεται..

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ιστορικό Παιχνίδι σήμερα για την Ομαδα Μας, στο οποίο δυστυχώς θα συμμετέχουμε μέσω του δέκτη της τηλεόρασης. Οπως και να έχει η γλυκιά προσμονή του αγωνά καθώς και οι καλύτερες μας σκέψεις κι ευχές συντροφέυουν την Ομάδα μας για το τελευταίο βήμα πριν το μεγάλο ταξίδι στα Αστέρια.

    Όσοι ενωσίτες βρεθούν στο γήπεδο σημερα τους παρακαλούμε να στηρίξουν την ομάδα και για όλους εμάς του απόντες. Η καρδιά χτυπάει πιο έντονα σήμερα, κι όσο πλησιάζει η ώρα

    ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑ …….ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ……ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ……
    ΧΑΝΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΑΝΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ….ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ…..ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ

  12. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Το μήνυμα των 12 και 38 ως ανώνυμος, είναι δικό μου.

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    17:30 και εξω ρίχνει καρέκλες. Ελπίζω ως τις 21:00 να σταματήσει