ΒΙΝΤΙ – Α Ε Κ

Από τα αστέρια των ελληνικών νησιών, κατ’ ευθείαν για τα ποδοσφαιρικά αστέρια. Για το πρώτο παιχνίδι που θα μπορεί να μας φέρει κανά φράγκο και κανά παίκτη. Αλλά και για μια ακόμη ιστορική σελίδα, ασχέτως αν το όνομα του αντιπάλου δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο. Σπουδαία περιμένουμε να είναι η προσπάθεια της ομάδας μας, που έχει θεωρηθεί φαβορί για την σειρά αυτή, και που το έχει αποδεχτεί.

Σε ένα μισογεμάτο γήπεδο, που δεν ήταν η φυσική έδρα της αντιπάλου, η ΑΕΚ κατέβηκε με 4-4-2, απόλυτα λογικά μέσα στον παραλογισμό του δυό δεκάρια, να παίζουν εξτρέμ. Με ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική λειτουργία και στην εκμετάλλευση κάποιου κενού ή κάποιου λάθους της Βίντι. Σχέδιο το οποίο δεν φάνηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο οργανωτικά, αλλά ολοφάνερα απλώθηκε στο γήπεδο με το πρεσάρισμα μεσοεπιθετικά. Μιλάμε για αριστούργημα.

Η ομάδα μας έπνιξε τον αντίπαλο, που ήταν αδύνατον να σκαρφιστεί κάτι ή να αλλάξει δυό πάσες της προκοπής. Κι αυτό ήταν το διάστημα της αναγνώρισης και του τσαμπουκά, αφού και η Βίντι έναν αιφνιδιασμό έψαχνε. Οι δυο προπονητές, έχοντας μετρήσει τα περιορισμένα όπλα τους οργανωτικά, απλά ψάχνανε μια ευκαιρία να μεταφέρουν εκνευρισμό στο άλλο στρατόπεδο. Έναν εκνευρισμό που εμείς τον είχαμε στην αριστερή πλευρά, αλλά ευτυχώς το παιχνίδι παιζόταν στον άξονα και στην δεξιά πλευρά.

Χωρίς προωθήσεις των μπακ βέβαια, αφού το παιχνίδι σούπα ήταν ποιός θα αναγκάσει τον άλλον να βγει από την τρύπα του. Και η ΑΕΚ τα κατάφερε περίφημα. Αφού δεν απειλήθηκε πουθενά στο μισό πρώτο μέρος, ανεβάζοντας την άμυνα της σχεδόν στο χώρο του κέντρου, κέρδισε μια αποβολή από τον Μπακασέτα, κι έφερε το χάος στους Ούγγρους. Νεύρα, κλωτσιές και απλή ακίνδυνη παρουσία στο γήπεδο. Ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουμε.

Σκόραρε ο Κλωναρίδης; Ναι, αυτός αναγράφεται στο ταμπλό. Όμως ο σκόρερ ήταν ο Μπακασέτας. Αυτός που όργωσε την δεξιά πλευρά, αυτός που έφαγε άπειρο ξύλο, αυτός που κέρδισε την αποβολή, κι αυτός που σούταρε για γκολ αλλά του το πήρε στην επαναφορά ο Κλωναρίδης. Εδώ πράγματι φαίνεται το έργο του Ουζουνίδη. Σταθερότητα και ποικιλία από τον Μπακασέτα – άρα ο προπονητής μάλλον τον ήξερε πιο καλά από τον Χιμένεθ – και φυσικά ανάσταση του Κλωναρίδη, τον οποίον δεν τον πίστευε ο περσινός Αλέφαντος.

Η συνέχεια του ημιχρόνιου ήταν πολύ απλή. Η ομάδα ανέβηκε ακόμα περισσότερο, οι λιγόψυχοι αριστεροί στην πλευρά μας πήραν θάρρος, οι Ούγγροι μαζεύτηκαν πίσω θυμίζοντας το Αιγάλεω πολλές δεκαετίες πριν τους Μητρόπουλους, και τα πάντα γίνανε πιο εύκολα. Καθολική κατοχή, κάθε επίθεση φωτιά, και μπροστά σε πέντε τελικές μας, μία από τους Ούγγρους πάνω στα χέρια του Μπάρκα. Φυσικά από την πλευρά του Χούλτ. Όμως ο στόχος είχε επιτευχθεί. Η μεγάλη ομάδα στο Αιγάλεω, ήταν πλέον η ΑΕΚ. Χωρίς καμία υποστήριξη από μεταγραφές.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, τουλάχιστον παικτικά και τεχνικά. Και την ώρα που η ΑΕΚ κυριαρχούσε παντού κι έφτειαχνε ευκαιρίες, ολοκλήρωσε την υπεοροχή της με ένα δεύτερο γκολ του κορυφαίου σήμερα, Μπακασέτα. Τι ονειρική συνέχεια, και τι ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση αλλά και να συντρίψει το Αιγάλεω, που είναι γεγονός είχε μπει χωρίς νεύρα, περιμένοντας το αναμενόμενο.

Το οποίο δεν το ήθελε η ΑΕΚ. Δια χειρός προπονητή της. Διότι μπορεί να έχασε τον κορυφαίο της σήμερα με κόκκινη κάρτα, αλλά έχασε την δεξιά πλευρά της με το τράβηγμα του Κλωναρίδη εκεί. Είπαμε να βαφτίζουμε τα κρεμμύδια γκουρμέ, αλλά δεν γίνεται να βγαίνουν όλα. Όταν λοιπόν τραβάς εκεί παίκτη που δεν έχει ιδέα από ανασταλτική λειτουργία, κι αφήνεις τον Λιβάγια μόνο στην κορυφή, απελευθερώνοντας τα σέντερ μπακ του αντιπάλου, χάνεις και τον άξονα. Ειδικά όταν πας δεν τον ενισχύεις, αλλά πας να τον φρεσκάρεις.

Οπότε το παιχνίδι έγινε μπάχαλο και η ΑΕΚ χάθηκε από το γήπεδο. Έχασε τα αυγά και τα καλάθια. Όλη η εικόνα που είχε δημιουργήσει πήγε στο βρόντο, χάθηκε η κατοχή και η ομαδική αμυντική λειτουργία και βγήκαν παθογένειες πάνω στην τελική προσπάθεια των αντιπάλων, που θα έφερναν τα πάνω κάτω. Φάγαμε πιο πολλές τελικές από οτι με την Σέλτικ. Το οτι την γλυτώσαμε με μια απλή μείωση του σκορ, οφείλεται στο οτι το  Αιγάλεω δεν μπορούσε να πιστέψει σε ευρωπαική πορεία.

Η ΑΕΚ κινδύνεψε σοβαρά και μας καρδιοχτύπησε. Στην ουσία δεν δούλεψε τίποτα, και μπήκε σε τρομερά παθητικό ρόλο. Ήρθε και η κούραση ήρθε και το άγχος. Οι αλλαγές του προπονητή για να διορθώσει τις εμπνεύσεις του δεν προσέφεραν τίποτα, και στην ουσία σωθήκαμε από ατιμωτική ισοφάριση, χάρις στην ανικανότητα των αντιπάλων. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει και τον Μάνταλο μελλοντικά, που θα πρέπει να είδε οτι είναι απλώς καρπαζοεισπράκτορας. Ή και κάποιους που τα βάζουν μαζί μου όταν λέω οτι η ομάδα πήρε πρωτάθλημα πέρσι, επειδή δεν έπαιζε ο Πετράκης.

Το τέλος όμως είναι η σκοπιμότητα. Κι εκεί πετύχαμε. Ο κόσμος δεν ασχολείται με τις λεπτομέρειες, αν έπινε ο Τσόρτσιλ ή όχι. Ο κόσμος διαβάζει λίγα πράματα, κι αυτά τα πέτυχε η ΑΕΚ. Αν δεν έχει αυτοκτονικές τάσεις απέναντι στο Αιγάλεω, η ομάδα θα παίξει στον όμιλο του champions league. Δεν μπορεί να κινδυνέψει από αυτήν την ομάδα, όταν θα μπορεί να παίξει για μπόλικα αποτελέσματα. Μέχρι και ήττα χαμηλή. Τι άλλο να ζητήσει από την ζωή, που θα έλεγε κι ο Πάριος.

Συγχαρητήρια λοιπόν και εμπρός τα κεφάλια για εξτρέμ κι ενίσχυση της ομάδας. Όταν παίζεις με το Αιγάλεω, εκτός έδρας, με αριθμητική υπεροχή, και προηγείσαι με δυό γκολ διαφορά καταλήγοντας παιδική χαρά, θέλεις κανά δυό΄προσωπικότητες στο γήπεδο να σε σώσουν από πιθανή συντριβή στην Ευρώπη αύριο, που όλοι θα πανηγυρίζουν που θα έχουν αντίπαλο στον όμιλο τους τον νικητή του σημερινού ζευγαριού. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει τίποτα αθλητικά, αλλά πώς θα κάνουμε κανά ταξιδάκι και πιούμε κανά ποτάκι τζάμπα, όπως θα κάνει ο μέγας Δημάτος. Που θα μας μιλάει με την στατιστική κι όχι με το τι είδαν τα μάτια μας. Και που αντι να φύγουμε με όλη την ρουλέτα, πανηγυρίζουμε που δεν κερδίσαμε μία μπιλιά.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to ΒΙΝΤΙ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημερα.
    Πιο ΑΕΚ πεθαινεις.Κριμα απλα.
    Στηβεν λες να γινουν σοβαρες μεταγραφες η μας αρκει το πακετο και μονο;
    Παιξαμε με την ιδια ομαδα με περυσι.Στη θεση ολων οσων εφυγαν υπηρχε μονο ο Οικονομου.

  2. Ο/Η Jason λέει:

    Προσυπογράφω και την κριτική και τα λοιπά σχόλια. Πραγματικά, ομάδα επιπέδου Θρασύβουλας, που μετά την κίνηση ματ του Μαρίνου στο 65′ εμφανίστηκε κλάσεις ανώτερη της ΑΕΚ, και απλώς δεν το πίστεψε ποτέ. Πραγματικά κάνω πρόχειρη σύγκριση με τα δύο ματς που έδωσε η Λουκέρνη, και υπάρχουν θέματα που βγάζουν μάτι. Η ομάδα έχει ακόμα για μπενζίνα την περσινή ρέντα, αλλά κι αυτή θα τελειώσει κάποτε και εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Πανηγυρίζουμε που προκρίνεται (όπως όλα δείχνουν) η ΑΕΚ στο Τσου Λου (Αβραμίδη χρωστάς 2 γεύματα πλέον), αλλά φοβάμαι ότι θα τρίβουν τα χέρια τους οι υπόλοιπες 24 ομάδες βλέποντας ΑΕΚ. Άιντε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι…

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Εισαι τουλαχιστον εμπαθης και κακοπροαιρετος με την ομαδα.Τα βλεπεις ολα αρνητικα,δεν σου κανει τιποτα,δεν σε ευχαριστει που η ομαδα νικησε.Αυτο εχει σημασια,πως η ομαδα εφυγε νικητρια απο την εδρα της πανισχυρης ουγγρικης ομαδας. Που διαχειριστηκε σωστα τον χρονο και πετυχε μια επαγγελματικη νικη.Που δεν ξοδεψε δυναμεις ασκοπα,επαιξε οσο χρειαστηκε για το διπλο,για αυτο και κολοκαθησε απο το 70` και μετα αφου η Vidi ειχε κουραστει να τρεχει στο γηπεδο – ετσι ειπε στο α` ημιχρονο ο σπηκερ,πως η ΑΕΚ περιμενει να σκασει ο αντιπαλος στο β` μερος. Και τελικα εσκασε η ΑΕΚ… Που θα μπορουσαν οι σκασμενοι να ειχαν γυρισει το παιχνιδι στα τελευταια 10` και να ειχες γινει ρεζιλι των σκυλιων . Τι να σου ρε φιλε.μαλλον αλλο παιχνιδι εβλεπες…

  4. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα εχει σοβαρο κενο νοοτροπιας στο να τελειωνει τον ατιπαλο.]πρεπει αν γινουμε λιγο κωλοπαιδα. δεν μπορει να σε κλωτσανε οι αλλοι ακι εσυ να παιζεις πασουλες επειδη νιακς 0-2 ενω μπορεις να το κανεις 0-4…

    η ποιοτικη διαφορα της ομαδας με τις πρωταθλητριες των δευτεροκλασσατων πρωταθληματων ειναι εμφανης οπως εμφανεστατη ειναι και η ανετοιμοτητα της για ομιλους τσουλου.
    θα χρειαστουμε πολυ καλες μεταγραφες για να σταθουμε αξιοπρεπως εκει και οχι να βασιστουμε στο δεδομενο κινητρο και τη φιλοδοξια των υπαρχοντων παιχτων.

    τεσπα , η ομαδα εχει μια τεραστια ευκαιρια να ανεβει επιπεδο τα προσεχη χρονια κανοντας το μεγαλο βημα φετος.
    τουλαχιστον 25 μυρια θα ειναι το οφελος απο την συμμετοχη στους ομιλους ενω αν αποκλειστει ο παοκ ισως φτασουμε και τα 40.
    με αυτα τα χρηματα και το γηπεδο απο την επομενη χρονια , μπορεις να βαλεις βασεις για ομαδα δεκαετιας , με καλες μεταγραφες , ευρωπαϊκη αναγνωριση κλπ

    οποτε περιμενω να κανουν ολοι το χρεος τους και να νικησουν εμφατικα την ερχομενη τριτη μετα απο μια ευκολη νικη το σαββατο !

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEKLFC : Είμαι στην Ελλάδα και δεν περιμένω τίποτα, αδερφέ. Το όνομα Οικονόμου, δείχνει την πορεία.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Jason : Ένα γεύμα χρωστάω για την πρόκριση. Το άλλο είναι για άλλο λόγο. Πάντως μπορώ να κάνω και τρία.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Άσε την ουέφα να ρεζιλέψει το προϊόν της. Μόνο έτσι θα σωθούμε. Αν πάρει μέτρα ο ολιγάρχης.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Πάντα εμπαθής ήμουν και θα είμαι. Άνθρωπο χωρίς πάθος, τι να τον κάνεις; Έλατο για τα Χριστούγεννα.

  9. Ο/Η conpater λέει:

    Ποσοι απο τους σημερινους παιχτες θα εκαναν τα ελατα τα Χριστουγεννα?
    Αυτο μονο με την ΑΕΚ γινεται. Να εισαι στο 0-2 ,να χανεις τουλαχιστον τρια γκολ,και να κινδυνευεις να σου γυρισει το παιχνιδι μια ομαδα που σχεδον ολες τις τελικες προσπαθειες της τις εκανε απο το 75` και μετα. Οταν ησουν ΝΕΚΡΟΣ στο γηπεδο κι ο καθε παιχτης ηθελε μια φιαλη οξυγονο για να κανει 10 μετρα τρεξιμο…

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Tον χαρακτήρα του εγγυητή έχει η ομάδα.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    Δυστυχως,θα συμφωνησω μαζι σου….

  12. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Πέρα από το κακό θέαμα της ομάδας,τα είπατε όλοι ωραία,είχαμε και τα καραγκιοζλίκια του Ουζουνίδη με τους πανηγυρισμούς του.

  13. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    @steven

    Για εμένα η ομάδα πέτυχε μια μεγάλη νίκη η οποία κατά πάσα πιθανότητα την οδηγεί στους ομίλους του champions league (υπέρβαση, μιας κι ομάδα εχει σχεδιαστεί για να συμμετέχει στο europa league.)

    Ερωτημα 1. Κατα την ταπεινή μου άποψη ο σχεδιασμός της διοίκησης δεν αλλάζει μιας και η όλη επιτυχία λαμβάνεται από τη διοίκηση ως συγκυριακή. Δεν περιμένω προσθήκες υψηλού επιπέδου κι από την τετάρτη περιμένω επικοινωνιακή καταιγίδα του στυλ ότι τώρα είναι αργά και δε μπορείς να βρεις πολύ ποιοτικούς πάικτες κτλ. ευχομαι ολόψυχα να διαψευστώ…

    σκέψου ότι την ημέρα που αποκλείσαμε τη celtic, ο άλλος έκλεισε το σβάρνα. διαφωνείς;

    Ερώτημα 2. Η μεγάλη νίκη και η πιθανή πρόκριση είναι το Κύριο, από εκεί και πέρα σημαντικό για το “άπειρο ποδοσφαιρικό μου μυαλό ” το κεφάλαιο μαρίνος.

    από το λίγο που τον έχω δει μεχρι τώρα, φάινεται ότι προκειται για ένα “πολύ καλό” προπονητή όσον αφορά το διάβασμα του αντιπάλου, “πολύ καλό” να ετοιμάσει την ομαδα να ξεκινήσει το παιχνίδι διαβασμένη και με σωστή τακτική. βρίσκω όμως μια αδυναμία (μη-ικανότητα) όσον αφορά το coaching της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

    ΜΕ το τρελο -μανόλο είχαμε κατα την αποψη μου το αντιθετο. μέτρια προετοιμασία της ομάδας όσον αφορά το παιχνίδι, ο ομάδα σε ακρετά παιχνίδια έδειχνε αιφνιασμένη κι έχανε τα πρώτα 30 λεπτά. ταυτόχρονα όμως ο μανόλο είχε την “ικανότητα” με γρήγορες ευστροφες αποφάσεις με αλλαγές που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να γυρίζει τα δεδομένα του αγώνα. τώρα με το μαρίνο εχουμε ακριβώς τα αντίθετα προτερηματα-ελλατώματα. εχεις άποψη;

    Επίσης κάτι άλλο που βλεπω με το μαρίνο ίενια ότι η ομάδα ξεμένει από ενέργεια γύρω στο 70 του αγώνα. τυχαίο;

    Επίσης, βλέπω ότι περνουμε έυκολα αρκετές κάρτες.

    Ερώτημα 3. Τέλος να κάνω και μια πρόταση στο σκίμπε και την εθνική ελλάδος. Η ΑΕΚ χθες έπαιζε με 8 ελληνες παικτες. και με αυτό τον κορμό είναι αήττητη σε 13 ευρωπαιικούς αγώνες. προτείνω από τους 8 να βγάλει έξω τον πετράκη μιας και κόβεται από τα μούτρα, να ελληνοποιήσει το σιμόες και να πάρει 3 σάφαρα από γαυρους και παοκ (για λόγους ισορροπίας) και να προχωρήσει ως εθνική.
    αν θέλουν εκεί στην ΕΠΟ, μπορούν να αλλάξουν και τον προπονητή να μην πληρώνουν τσάμπα τον σκιμπε, αλλά να εφαρμόσουν αυτό που τα πρώην “σοβιετικά” κράτη έκαναν. Μία ομάδα ως βάση , ένας προπονητής και σε εθνική και σε ομάδα κι αγιος ο θεός. ‘αλλωστε μια σοβιετία δεν είμαστε κι εμέις; απλό δεν είναι;

    Ερωτημα 4. Ps. ο φιλότιμος παίκτης λαμπρόπουλος εκείνη την απίστευτη χθεσινη τσουλήθρα που την έμαθε;

  14. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Και μάλιστα σοβαρή ενίσχυση.
    Σύμφωνα με οσα έχουμε δει η χρονιά δε βγαίνει χωρίς (τουλάχιστον) 3 σοβαρές προσθήκες. Ενα πρώτο συμπέρασμα είναι πως ο Ουζουνίδης φαίνεται να βρίσκει τα κουμπιά παικτών που θεωρούνταν καμένα χαρτιά, όπως ο Κλωναρίδης και ο Μπακασέτας.
    Κάπου θα χρειαστούν και αυτοί, αφού προς το παρόν βγάζουν τα κάστανα απο τη φωτιά ενω τους νέους ακόμα τους περιμένουμε να φάνε το αυγό τους.
    Ο δε Μάνταλος για να φτάσει στο επίπεδο που τον είχαμε συνηθίσει έχει πολύ μέλλον μπροστά του, αν θα καταφέρει να ξαναγίνει ποτέ ο παλιός Μάνταλος.
    Ως τότε θα πρέπει να τον ανεχόμαστε στην 11άδα να πέφτει για φάουλ, να πουλάει τη μπάλα και να καθυστερεί το παιχνίδι με έκδηλο το ξενέρωμα απο τον νέο ρόλο που του επιφυλάσσει ο προπονητής, δηλαδή λίγο πιο μπροστά απο τους χαφ ενω αυτός θέλει να παίζει εξω απο την περιοχή για να φαίνεται περισσότερο.
    Ελπίζω ο Ουζουνιδης να μη μασήσει και να μη χαραμίσει μια θέση για το Μάνταλο. Αν δε μπορείς στα χαφ κάτσε πάγκο.
    Δεν θα πω για center back γιατί απο τη στιγμή που (καλώς ή κακώς) ήρθε ο Σβάρνας έκλεισαν οι θέσεις.
    Όμως πιστεύω πως θέλουμε 1 χαφ ακόμα 2 εξτρέμ και ενα φορ έστω για συμπλήρωμα. Το χαφ αναλόγως για ποιά θέση υπολογίζεται τελικά ο Άλεφ.
    Για την επίθεση ξέρω πως οι φίλοι θα πούνε πάλι για τον Πόνσε, αλλά μετά τον Πόνσε ποιός? ο Γιακουμάκης?
    Πόσα παιχνίδια θα αντέξει να παίζει Τετάρτη-Σάββατο ο Πόνσε? υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρίες κλπ.
    Ο Γιακουμάκης είναι για κανα κύπελλο και αν.. Η ΑΕΚ είσαι οχι ο Αστέρας Τρίπολης. (ξέρω, κάποιος θα πει για το γκολ στο γαύρο κλπ, αλλά προς το παρόν ο παίκτης δεν..)
    Έλλειψη προσωπικότητας και τεχνική μηδέν. Λογικό αφού μέχρι να γίνει 23 χρονών δεν τον ήξερε κανείς. Αν είχε κάτι απο ολα αυτά και σε συνδυασμό με τα σωματικά προσόντα του δε θα έπαιζε ακόμα στον Πλατανιά.
    Δε μπορείς λοιπόν να πηγαίνεις με ενα βασικό φορ τον οποίο ακόμα δεν τον είδαμε για να είμαστε ακριβείς.
    Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Πόνσε και μακάρι να μας βγεί, αλλά ένας φορ δε φτάνει. Πρέπει να έχεις τουλάχιστον άλλον έναν και αν στην πορεία στρώσει ο Γιακουμάκης τον βάζεις στο κύπελλο.
    Εξάλλου μ’αυτό το σκεπτικό θα ερχόταν ο Κάιπερς, άσχετα με την κατάληξη της υπόθεσης. Ήθελαν να πάρουν ενα συμπλήρωμα αλλά (δεν ξέρω γιατί) στην πορεία η ιδέα εγκαταλείφθηκε.
    Έχουμε πολλούς παίκτες άξονα και απο εξτρέμ μόνο τον Αλμπάνη ο οποίος ακόμα και υγιής να ήταν δεν κάνει για βασικός.
    Έχει πολλά ψωμιά μπροστά του, αλλιώς ο προπονητής θα τον έβαζε να παίξει αφού είναι ο μόνος καθαρόαιμος εξτρέμ που διαθέτει.
    Αρα θέλεις 2 εξτρέμ δεξιά+αριστερά διότι ο Μπογέ μέχρι στιγμής είναι ενα στοίχημα που δε δείχνει να πηγαίνει καλά.
    Μετά απο κανα 2μηνο ίσως, αλλά αυτό δε μπορείς να το ξέρεις. Εκτός αυτού το μισό πρωτάθλημα θα κριθεί ως το Νοέμβριο.
    Μετά όποιος πάρει κεφάλι στη βαθμολογία δύσκολα θα πέσει απο κει, διότι έχουν στήσει ολόκληρο σύστημα με παραρτήματα τα οποία θα τους δώσουν απλόχερα βαθμούς ενω απο μας θα σκυλιάσουν για να κόψουν βαθμούς.
    Για να βγεί η χρονιά πρέπει να έχεις ποιοτικό ρόστερ. Δεν έχει νόημα να γράφουμε πως «έχουμε ρόστερ 26 ή 30 παικτών” αν ο προπονητής ψάχνει για αλλαγή και τον πιάνει απελπισία.
    Μη ξεχνάμε πως ηδη η χρονιά ξεκίνησε με πολλούς τραυματισμούς, άλλους αναμενόμενους και άλλους οχι.
    Μακάρι να επιστρέψουν ολα τα παιδιά υγιή 100% και να «μαλώνουν” για μια θέση στην 11άδα. Μέχρι τότε όμως?
    Το οικονομικό επίπεδο της ΑΕΚ πλέον της επιτρέπει να έχει και 1-2 συμβόλαια παραπάνω, δε χάλασε ο κόσμος.
    Στην τελική απο δω και πέρα θα πουλάς και παίκτες.
    Προφανώς ζητάω πολλά, όμως η ΑΕΚ είναι πλέον ομάδα Champion’s League.
    Δεν αρκεί απλά να τρουπώσεις, όπως έλεγε και μια ελληνική ταινία. Πρέπει να σταθείς αξιοπρεπώς στους ομίλους και οι τσέπες σου θα γεμίσουν ακόμα περισσότερο.
    Οτι δώσεις θα σου επιστραφεί πολλαπλάσιο.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : 1. To αεροδρόμιο δεν το βλέπω κι εγώ. Αλλά ενίσχυση θα γίνει σίγουρα.
    2. Συμφωνούμε αλλά ακόμα είναι νωρίς. Όπως και να το κάνουμε, ο προπονητής είχε τεράστιο άγχος. Για την φυσική κατάσταση, που είναι αρκετή για την Ελλάδα, θέλω να πιστεύω οτι φαίνεται έτσι διότι ακόμα είναι η αρχή. 3. Με δημόσια θέματα δεν ασχολούμαι. 4. Παικταρά αντιμετώπιζε που ερχόταν με φόρα και μπορούσε εύκολα να κάνει ζιγκ ζαγκ.

  16. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    Καλημέρες…

    @steven

    τα θετικά αποτελέσματα των 3 ελληνικών ομάδων στα ευρωπαικα προκριματικά τπυ τελευταίου μήνα δειχνουν μια κάποια ανάταση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων ή είναι απλα μια συγκυρία;

    βεβαια δεν υπάρχει και καμιά τεράστια επιτυχία.

    PS. σχετικά με το blog, απλά να πώ ότι αργεί να ανοίξει η αρχική ιστοσελίδα, δεν εμφανίζει ένα μήνυμα στη χρονική διάρκεια μέχρι να γίνει αποδεκτό απο το διαχειριστή, ξεχνάει το όνομα και την ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα και πρέπει να ξαναδηλωθούν. τα αναφέρω απλά για ενημέρωση.

  17. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Σημερινό σχόλιο του ΚΚ(έχει πλάκα…) για μεταγραφές..

    Σεβασμός σε αυτούς που πέτυχαν τα πάντα..

    Εντάξει καταλάβαμε…Για όσους περιμέναμε κάτι καλύτερο…Και στο βάθος Σάμαρης..

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas :Απλή συγκυρία είναι με δόση κωλοφαρδίας. Οι τεσσάρες είναι προ των πυλών. Για το ps, θα το αναφέρω στον web master και βλέπουμε. Ευχαριστώ.

  19. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το νέο αφήγημα: “δεν παίρνουμε φορ για να μη παρεξηγηθεί ο Γιακουμάκης, δεν παίρνουμε εξτρέμ για να μην παρεξηγηθεί ο Κλωναρίδης” και πάει λέγοντας.
    Σεβασμός λέει. Τί πάει να πει σεβασμός? Όποιος νιώθει μειονεκτικά να δουλέψει και να βελτιωθεί.
    Δηλαδή όποιος ζητάει ενίσχυση της ΑΕΚ σημαίνει πως δεν σέβεται τους παίκτες που την έφτασαν ως εδω? Το αντίθετο.. οι παίκτες και ο προπονητής αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια απο την ΠΑΕ για να συνεχίσουν την ανηφόρα στη δύσκολη σεζόν που έρχεται. Και οχι στην πρώτη στραβή να γίνουν η ασπίδα για την ΠΑΕ.
    Δικαιολογίες της πλάκας, χειρότερες απο αυτές του Τσίπρα.
    Ας τους ενημερώσει κάποιος πως έχουμε 2018 και οχι 2013 τότε που όλοι κατάπιναν τα αφηγήματα αμάσητα.
    Ξέρουν και οι ίδιοι οι παίκτες πως αν η ομάδα ενισχυθεί αυτό θα είναι πρώτα προς δικό τους όφελος. Είναι αλλιώς να έχει ο Λιβάια δίπλα του τον Κλωναρίδη και αλλιώς τον Αραούχο.
    Είναι αλλιώς να έχει ο Σιμόες δίπλα τον Γαλανόπουλο και αλλιώς να έχει έναν παρτενέρ πιο ποιοτικό και απο τον ίδιο.
    Θα είναι τεράστιο το όφελος γιατί έτσι θα αναδειχθούν και οι ίδιοι οι παίκτες, η ομάδα θα πάρει νίκες και οτι ξοδέψει θα της επιστραφεί πολλαπλάσιο.
    Αλλά τί να πούμε όταν περιμένουν να φύγει ο Μοράν για να πάρουνε χαφ? Να πούνε πως η ΠΑΕ σκαλώνει στο συμβόλαιο των 300.000 του Μοράν και έτσι αφήνει την ομάδα γυμνή?
    Ποιός δημοσιογράφος να κάνει κριτική? αυτοί που ταξιδεύουν με τα τσάρτερ της ΠΑΕ και ξερογλείφονται δίπλα στους παίκτες?
    Απο αυτούς τους λιμοκοντόρους περιμένεις ενημέρωση?
    Όποιος τολμήσει να γράψει το παραμικρό στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γυρίσει με τα πόδια.

  20. Ο/Η FLEVEND λέει:

    @Παρατηρητής

    Τα είπες όλα…Τι να προσθέσει κανείς..Βγήκε και ο αθλητικός ή τεχνικός ή δεν ξέρω τι άλλο διευθυντής και είπε για 1 ή 2 μεταγραφές και αν γίνουν….

    Τζάμπα τα γράφουμε και χαλιόμαστε..Αφού και τώρα με τους ομίλους σχεδόν σίγουρους δεν κάνουν μεταγραφές δεν υπάρχει ελπίδα.Εκτός αν απολύσουν κανέναν διευθυντή και περισσέψουν λεφτά….

    Ποια η γνώμη σας για το γήπεδο;Νομίζετε οτι πάει κανονικά ή αργά και σιγά-σιγά;Πιθανοί λόγοι για το δεύτερο;΄Εμεινε από λεφτά;

  21. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    o KK συνηθως λειτουργει σαν γραφειο τυπου της ΠΑΕ αλλα δεν παυει να ειναι ενας απλος υπαλληλος με οριζοντα μηνιατικου που αλλαζει αποψη ανα δυωρο αν χρειαστει να το υπερασπιστει. Δεν νομιζω οτι συμφερει κανεναν στην ομαδα η χαριτωμενη εικονα να μπουνε σε ομιλο τσαμπιονς λιγκ και να τρωνε ντορτια και ταληρα και η ταυτοχρονη αγωνιστικη καταρευση στο πρωταθλημα απο την ελλειψη λυσεων,ο Μητσος ειναι σφιχτος μεχρι στραγγαλισμου αλλα καθολου ηλιθιος. Θεωρω οτι η παραταση που δοθηκε στα διαρκειας εχει καποιο λογο.

  22. Ο/Η bandog λέει:

    αν κανει και ερθει ο ολλανδος , θα δουμε ωραια πραγματα μπροστα !

  23. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    και ο αλλος ο Ραντογια, σε σχεση με τον Γαλανοπουλο ειναι Λαμποργκινι