Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ενδιαφέρον παιχνίδι σήμερα με αντίπαλο που ξέρει να κοντράρει τις μεγάλες φανέλες. Ενδιαφέρον επίσης και το υποχρεωτικό rotation εν όψει Τετάρτης, παντρεμένο με την διάθεση που θα πρέπει να επιδείξουν οι απόντες μεθαύριο. Κανονικά αυτοί πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω σήμερα, προσφέροντας λίγη συντήρηση δυνάμεων στους άλλους που θα τραβήξουν το ευρωπαϊκό κουπί.

Καμιά δεκαριά χιλιάδες πιστοί, πήγαν στο γήπεδο για να απολαύσουν το 4-4-2 με το οποίο κατέβηκε η ΑΕΚ. Που μπήκε ψιλοφουριόζα στην αρχή, και μετά το γύρισε σε πιο κοντρολαρισμένο ρυθμό, δείχνοντας σοβαρή υπομονή στην ανάπτυξη της. Μια ανάπτυξη που ήταν μεν ορθολογική και σχεδιασμένη, αλλά ήταν φλύαρη και χωρίς ιδαίτερα επικίνδυνες τελικές.

Η κατοχή ήταν της ομάδας μας, χωρίς μάλιστα να απειληθούμε καθόλου πίσω, αλλά ήταν φλύαρη και ανούσια. Η ομάδα έμοιαζε μπλοκαρισμένη στην διπλή ζώνη άμυνας του Πανιωνίου, και κάπως μονόπαντη. Από τα αριστερά είχε σε σχετικά καλή μέρα τον Μάνταλο, και από δεξιά τον Μπακάκη. Έχοντας μάλιστα και δύσθυμο τον Λιβάγια, δεν πήρε τίποτα στο πρώτο μέρος από τους τρεις που δεν θα έπαιζαν την Τετάρτη.

Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, και ήταν προβλέψιμες οι ενέργειες. Η στατιστική του αγώνα δεν πρέπει να παρασύρει κανέναν. Η ΑΕΚ σαφέστατα είχε το μυαλό της στην Ολλανδία, άρα δεν είχε σοβαρή κίνηση χωρίς την μπάλα, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει κενούς χώρους. Όμως αυτό το οποίο ζήτησε, τελικά το πήρε. Ένα γκολ σχεδόν στο τελευταίο λεπτό, που από την θέση που ήμουνα, το είδα για οφσάιτ. Όμως ο σκοπός είχε επιτευχθεί και η ομάδα θα πήγαινε με μεγαλύτερη ηρεμία για την ανάπαυλα. Βλέποντας σε μια οθόνη την φάση ξανά, το γκολ ήταν κανονικό.

Αν όμως είχαμε κάποιο παράπονο από το πρώτο μέρος, ήρθε και η συνέχεια, που πρέπει να έπεισε για την ποιότητα της ΑΕΚ ακόμα και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο. Η ΑΕΚ, απαλλαγμένη από το άγχος του σκορ, έπαιξε μπάλα από άλλο πλανήτη. Κατωχύρωσε το κέντρο του γηπέδου, κλείδωσε την περιοχή της, κι έβγαλε τρομερή ενέργεια.

Οι επιθέσεις ήταν κατά κύματα, από παντού, και η μια τελική διαδεχόταν την άλλη. Ανέβηκαν οι τρεις που έλεγα, άνοιξαν οι χώροι, βγήκε ταχύητητα μαζί με δουλεμένους αυτοματισμούς, κι ο Πανιώνιος έμοιαζε με ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Τρία γκολ, δυό δοκάρια με άψογη διαχείριση του ρυθμού και των αλλαγών προσώπων, ήταν ενδεικτικά για την σούπερ απόδοση, που έφερε και την συντριβή του αντιπάλου, που πλέον δεν ήταν σχεδιασμένα παθητικός, αλλά υποχρεώθηκε.

Η ΑΕΚ ήταν χάρμα ιδέσθαι, ποίημα ποδοσφαιρικό που είχε πιάσει από τον λαιμό τον αντίπαλο και τον σφυροκοπούσε από τα πλάγια και από τον άξονα. Είναι σαφέστατη η δουλειά του Ουζουνίδη, και σαφέστατη η αλλαγή σε σχέση με πέρσι. Όπως σαφέστατη είναι η ικανοποίηση μας, που βλέπουμε ξανά μπάλα μετά από κάμποσα χρόνια, κι έχουμε να περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι, για ακόμα καλύτερα πράματα. Πράματα που μας φέρνουν στην θέση των συγαχαρητηρίων, γεμάτους, χαρούμενους και περήφανους. Αβίαστα και χωρίς να θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάποιον σήμερα. Διότι η ΑΕΚ ήταν ομαδάρα, κι αυτό ήταν το ζητούμενο. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

21 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

  1. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Το χαρήκαμε πολύ σήμερα το παιχνίδι…τρελενομαστε …..

  2. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    Στήβεν τι βλέπεις για το ματς της Τετάρτης με τον Άγιαξ ?
    Θα ειμαι στον αγώνα στο Άμστερνταμ, φυσικά με προσγειωμένες προσδοκίες αλλά και πάντα με μια κρυφή ελπίδα ανατροπής της ποδοσφαιρικής λογικής και της λογικής γενικότερα αφου θεωρώ οτι η ομάδα (αν και καλοδουλεμένη) παίζει χωρίς πραγματικό σέντερ φορ και χωρις πραγματικά εξτρεμ…

  3. Ο/Η Ανώνυμος Αεκτζής λέει:

    Δηλαδή σα να λεμε οτι η ομαδα θα μπορούσε να παιζει αυτη τη μπάλα και πέρσι αν δεν ηταν ο Μανολο στον πάγκο.Ο οποίος σημειωτέον απεκλεισθη στο κύπελλο Ισπανίας απο μια ομαδα που δεν έχω ξανακούσει ποτε σαράντα χρονια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Μαρτον Εστερχαζυ : Βλέπω καλά πράματα. Σιγά την ομάδα.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος Αεκτζής : Φυσικά ο Μανόλο ήταν κάργα μαλάκας. Αλλά στην Ελλάδα μόνο μαλάκες παραδέχονται οι Έλληνες

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Για ένα ακόμα παιχνίδι, είδαμε κινήσεις και αυτοματισμούς, όπως στο παιχνίδι με τη Γαλατά. Το αναφέρω γιατί η ομάδα έδειξε νωρίς τη διαφορετική προσέγγιση και τη διάθεση για δημιουργία. Επιπρόσθετα, το χτίσιμο της νοοτροπίας (εξαιτίας της οποίας κινδυνεύσαμε με Βίντι) συνεχίζεται, μετά και την Τρίπολη, που μπήκαμε σαν ΑΕΚ (επιτέλους!).

    Όχι ότι στο Α’ ήταν κακή η ομάδα, απλά στο Β’, είδαμε ΑΕΚ από τα παλιά. Για 20′ δεν μπορούσαν ούτε να καταλάβουν τις κινήσεις την ΑΕΚ.

    Δύο ακόμα στοιχεία.

    α) Λίγος κόσμος ξανά. Οι φιεστάκηδες παραμένουν πολλοί περισσότεροι.
    β) Το πανό, ήταν απλά ονειρικό: «Ιστορικέ πες μας που πουλιέσαι πιο ακριβά, στον Πειραιά ή στον Βορρά»

  7. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Από τη στιγμή που η ΔΕΘ κι όλο αυτό το πανηγυρακι μας αρέσει γιατί δεν την κάνουμε 3 ή 4 φορές το χρόνο;

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο Ajax εχει μια αρκετα καλη ομαδα που κανει- για αλλη μια φορα- αυτο που ξερει να κανει πολυ καλα: Παιζει γρηγορη μπαλλα, βγαζει νεους παικτες και τους πουλα. Οχι φυσικα στο peak τους- δε μπορει ως club- αλλα σε αρκετα καλες τιμες απο 10 εως 40εκκ- ειδικα απο τη στιγμη που τους παιρνει (η του στοιχιζουν) σχεδον μηδεν.
    Ο Matthijs de Ligt θεωρειται το next big thing στα CB- ειναι 19 και ηδη η τιμη το καλοκαιρι στη Premier ηταν 40εκκ. Κανονικα 40εκκ οχι σα του Κωστακη του τσαφ που ολο παει στη Μπαρτσελωνα στη Τσελσυ στη Μπαγερν εδω και 5 χρονια και ολο στη Ρομα μενει. Στο ΜΠΑΟΚ της Ιταλιας δηλαδη με 2 πρωταθληματα- το ενα το 1941-42 οταν η Ευρωπη καιγωταν στο Β ΠΠ. Μαζι με τον Blind μεταγραφη απο τη Mancs κανουν ενα καλο διδυμο στα CB. Αριστερα εχει τον Ταλιαφικο (Εθνικη Αργεντινης) που κανει συνεχεια ανεβασματα, δεξια δεν εχει κατι ιδιαιτερο ο Βελντμαν δεν ειναι κακος αλλα δε ξεχωριζει κιολας.
    Εχει πολυ δυνατο κεντρο Ziyech που ειναι πολυ επιθετικος , van de Beek εταιροι της Εθνικης Ολλανδιας και πηρε και τον Tadic. Εκει η ΑΕΚ εχει ΣΟΒΑΡΟ προβλημα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ, αν παιξουν με τη συνηθισμενη αποδοση τους. Τον Tadic το ξερω απο τη Liverpool- B (τη Southampton δηλαδη που εχουμε ψωνισει 7 παικτες εδω και 5 χρονια) ειναι καλος παικτης διεθνης φυσικα με τους Σερβους. Τους αλλους 2 επισης διεθνεις, τους ειδα σε αναλυση ομαδων στο BBC και ειναι σοβαροι παικτες. Εχουν ενα κακο ακομη ειναι απειροι- οπως και σχεδον ολη η ομαδα σε Ευρωπαικες διοργανωσεις.
    Εταιρος μεγαλος μπελας ειναι αυτος ο Νερες ενα βραζιλιανακι που ειναι ομως ακομη με τις μερες του. Ο Χουντελαρ ειναι γνωστος μπελας, στα κατω του μεν αλλα …. Σε μια νορμαλ μερα τον Γκαμαρα (θου κυριε)- Οικονομου τον στελνει για τσαι του βουνου χαλαρα. Ο Dolberg ειναι πιο σκυλι, απο αριστερα δεν ειδα κατι τρελλο.
    Ομαδα ισορροπημενη που παιζει καλη μπαλλα. Η ΑΕΚ στο κεντρο και στα τρεξιματα θα εχει θεμα και μαλιστα σοβαρο αν οι αποδοσεις των παικτων ειναι οι γνωστες. Για μενα φαβορι για τη δευτερη θεση αν θεωρησουμε οτι η Φριτς ειναι πρωτοι. Η Μπενφικα ειναι καλη ομαδα αλλα ΔΕΝ ειναι αυτο που ειδαμε με το ΖΜΠΑΟΥΓΚ. Φανταζε υπερδυμανη μπροστα στους αστειους Πελκες και Κανιες. Απο ομαδα που ηθελε να παρει προκριση σε ομιλους και κατεβηκε με το Λαμπριακο της Σερβιας.
    Ο αλλος εδιωξε το Blind και πηρε τον Λιντελοφ! Αυτα ουτε ο σαχλα-μαρινος δε τα κανει, για τον οποιο σαχλαμαρινο θα τα πουμε μολις αρχισουν τα ζορικα. Ειναι ΛΙΓΟΣ, απλα ειναι περισσοτερος απο τον τιποτα που ειχαμε πριν. Για την Ελλαδα μπορει να ειναι καλος αλλα το επιπεδο ειναι για νιονιο και πολυ λεω. ΟΚ οταν εχει αντιπαλο το Κλεφτοκοτεσκου, ψηλωνει, θες δε θες αλλα μεχρι εκει. Ανθρωπος που αλλα λεει σημερα αλλα χθες και αλλα κανει, ας δουμε τη πολιτικη που ακολουθησε με καποιον Μοραν που του ελεγε Δευτερα δε σε υπολογιζω-βρες ομαδα και Παρασκευη δηλωνε οτι ΟΛΟΙ ειναι υπολογισημοι και τον πηρε αποστολη! Οπως και τις μεταγραφες που ελεγε ο ιδιος οτι θα κανουμε, σου δειχνει ακριβως το ποιον του. Δεν υπαρχει μαρινος οπως δεν υπαρχει ελληνας προπονητης. Υπαρχει μονο για τη μπανανια-ελλαδα. Αμα θες να συγκρινεσαι και να θεωρησαι κατι βγες εξω να σε δουμε ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Με το Παρασχο και το Τεννε αντιπαλους μεχρι και το σερμπο εγινε πολυνικη.
    Φιλιατρα, σαχλαμαρινος, χουλτ, κλωναριδης, κολα.. Μια χαρα το παμε το μαγαζι σε λιγο θα ραψουμε και κανα τριφυλλι.
    Τα εσοδα – επιβεβαιωμενα πλεον και 100% τσεκαρισμενα- απο περσυ τετοια μερα μεχρι φετος το Μαρτιο ειναι ΑΝΩ των 60εκκ ευρω. Χωρις να εχω βαλει τα φετινα απλα εισητηρια, τις χορηγιες (εκτος ΟΠΑΠ) και ολα τα αλλα (εσοδα γηπεδου-μπουτικ-διαφημησεις-υπεραξιες παικτων κλπ).
    Τον Λιβαγια ΑΛΛΟΣ τον εχει κανει δωρο απο το Πασχα και κανενας Μελλισανιδης οχι μονο δεν εβγαλε- αλλα εβαλε και λεφτα στη τσεπη. Οπως θα βγαλει και με τους ορους της ρητρας. Τωρα ποιος πληρωσε και ποσα δεν ειναι για να τα γραφουμε. Ας πουμε απλα οτι μπηκε το ονομα στη μαρκιζα και βγηκε και μια σουιτα εφ ορου ζωης. Θα τα δειτε σε κανα χρονο αυτα που θα τελειωσει το γηπεδο.

    ΥΓ Δειτε το ΜΠΑΡΚΑ οσο προλαβαινετε. Ο παικτης κερδιζει συνεχως ποντους στο Λονδινο και στη Γερμανια. Αν το Λονδινο ενεργοποιησει την επιθυμια του δεν υπαρχουν Γερμανοι: 1)στα φραγκα τους καταπινει αμασητους ο καραφλας 2) ξερει και τον μελ απο παλια… Παντως οποιος θελει να δει τι παιζει μπορει να μπει στο site της Premier οπου για καποιο λογο ο παικτης εχει ΗΔΗ ανοικτο account ως παικτης της ….ΑΕΚ.

    https://www.premierleague.com/players/24899/Vasilios-Barkas/overview

    Οταν φωναζα- το ξαναλεω- για το Μπαρκα απο τοτε που επαιζε στον Σπανο μεχρι και ειρωνειες ακουσα. Oπως τις ακουσα οταν εκανε οντως 3-4 ασχημα ματς τη πρωτη χρονια. Ειχαμε βλεπεις τον Ανεστη και ειχαμε συνηθησει με τον Τζοφ στα δοκαρια και μας κακοπεφτε ενα απο τα μεγαλυτερα ταλεντα στη θεση στην Ευρωπη και δεν το λεω υπερβολικα. Αρκει να δει κανεις του keeper σε top επιπεδο : 4-5 ειναι σοβαροι. Λιορις, Κουρτουα, ο δικος μας Αλισον, Ομπλακ, Ντε Χεα. Η ρεαλ παιζει με καποιο Ναβας η Μπαρτσα με Τερ Στεγκεν η Παρι πηρε το νιατο το Μπουφον και ακομη παιζει ο Τσεχ… Η θεση εχει τη μεγαλυτερη ελλεψη αυτη τη στιγμη στο κοσμο γι αυτο και οι τιμες εχουν παει ψηλα- 70 εμεις 75 η Τσελσυ φετος ξοδεψαν. Ο Bill παντως πανω απο 10-12 λιρες δε πιανει. Εκει ειναι και το ταβανι της ΑΕΚ στις πωλησεις μιας και ακομη ΔΕΝ ειναι σοβαρο μαγαζι για περισσοτερα.

    ΥΓ2 ΤΟ ματς φυσικα ειναι Τριτη: Liverpool-PSG. 5 στα 5 εντος με μεγαλη νικη χθες στο Wembley με τους Spurs. Ωραια μερα- ειμαστε με κοντομανικα- γεματο γηπεδο. Tη Τριτη ομως εχει Νευμαρ & CO. Αλλα κολπα δυσκολα, αλλα τα ξερουμε καλα. Μονο που δε μας βλεπω να φοραμε παλι κοντομανικο βραδυ στο Anfield..

  9. Ο/Η DNAEK λέει:

    Δυό τρία πραγματάκια με ευχαρίστησαν περισσότερο χθες.
    1.Ο Κλωναρίδης ξέρει να σουτάρει.
    2.Ο Βίκτωρας ξέρει προσποίηση.
    3.Ο Κλωναρίδης ξέρει να πλασάρει.
    Ελπίζω μόνο,αυτό το δεκάλεπτο να μην ήταν εικονική πραγματικότητα.

  10. Ο/Η stelathen λέει:

    η ομαδα παιζει πραγματικα περα απο τις προσδοκιες (προσωπικες) που μπορει να ειχα ως συνολο μεταγραφων,κλιματος κτλ. μακαρι να προχωραει και να βγαινω εγω ο απιστος. φτου μη την ματιασω. (φοβαμαι μην τελειωσει ο αγιασμος του δημητριαδη).

    εγω εκ φυσεως ειμαι συγκρατημενος -ποδοσφαιρικη κοτα-(ποσο μαλλον βλεποντας τον προγραμματισμο της ομαδας), ελπιζω να διαψευδομαι συνεχως.

    — η πρωτη αναδημοσιευση απο φιλαθλο ειναι επικαιρη οσο ποτε, δεν ξερω αν οφειλεται στο οτι η ιστορια επαναλαμβανεται ή αν τιποτα δεν εχει αλλαξει τελικα.

  11. Ο/Η nnektarios λέει:

    @snitch: Αν έχεις την καλοσύνη, ο Καλτσίδης πλήρωσε για τον λιβαγια; Μήπως αδικείς τον Ουζουνίδη; Χθες, στην Ελλάδα πάντοτε, είδαμε ωραία πράγματα και φύγαμε ευχαριστημένοι. Οι παίκτες δείχνουν να τον εκτιμούν. Η εικόνα και Β βελτιώσω του Κλωναρίδη, δεν είναι επιτυχία του προπονητή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  12. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    @snitch συνεχισε ετσι να μας ανοίγεις τα ματια με τις πληροφοριες και με τις αναλυσεις σου

  13. Ο/Η FLEVEND λέει:

    @snitch γράφεις τα έσοδα από πέρσι τέτοια εποχή μέχρι Μάρτιο 60 εκ.Και χωρίς ένα σωρό πράγματα μέσα όπως γράφεις.Από που βγαίνουν όλα αυτά;Και φέτος πόσα θα είναι με τα ποσά από ΟΥΕΦΑ,χορηγίες,διαρκείας κτλ.αν πέρσι ήταν 60 ;

  14. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα σε ολους.Το Σαββατο στο γηπεδο ενοιωσα ξανα μετα απο χρονια το κοσμο να το χαιρεται και να το διασκεδαζει.Τελικα αυτο δεν ειναι που θελουμε?Ελπιζω αυτο το ωραιο κλιμα να συνεχιστει για ολη την χρονια,ακομη και οταν ερθουν αναποδα αποτελεσματα και παρα τις αδιαφισβητητες “ανορφογραφιες” της διοικησης για ενα ακομη καλοκαιρι.
    Ελπιζω αυριο να κανουμε μια καλη εμφανιση.Θετικο αποτελεσμα ειναι αρκετα δυσκολο να παρουμε.Περιμενω την Κυριακη να δω πως θα κατεβει η ομαδα.Θα ειναι φοβικη οπως επι Μανολο η θα ειναι με αυτοπεποιθηση και οτι ερθει στο τελος του αγωνα?Ειδομεν……
    Υγ Στηβεν πιστευεις οτι τα περσινα γεγονοτα με τον Παοκ ειναι μεδος καποιας συμφωνιας που περιλαμβανει και το φετινο πρωταθλημα?
    Υγ 2 Δημητρη καλως επεστρεψες,αν βεβαιως τα σχολια μπορουν να θεωρηθουν επιστροφη.Αποψε πιστευω θα τα γλεντησουμε τα γαλλακια αν και βλεπω την ομαδα να γινεται πιο κυνικη.Μονο αυτο φο μαυρο ατι φοβαμαι.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚLFC : Καμία συμφωνία αδερφέ. Ο πολεμος αυτήν την στιγμή είναι ανελέητος.

  16. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Προσωπικά αύριο βλέπω μεγάλη εμφάνιση. Αν και αμπαλος δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο Αίαντας είναι σήμερα κάποιο φόβητρο. Με πίστη και θετική σκέψη για την ομάδα μας.

    Το παιχνίδι αύριο εκτός των απανταχού ενωσιτων θα δώσει χαρά και στο μοναδικό μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι. Ένα είναι το λιμάνι, όλα τα άλλα είναι λιμάνια της αγωνίας. Έχοντας περάσει 3 πολύ δυνατά χρόνια στο Rotterdam ξέρω πόσο θα χαρούν οι εκεί μπιραρίες μια νίκη της αεκαρας μας.

    Πάμε αεκαρα, η τύχη είναι με τους τολμηρούς….

    @snitch
    Πρωτάθλημα θα πάρετε; Όλα τα άλλα είναι …

  17. Ο/Η conpater λέει:

    Οι παραδοσεις ειναι για να σπανε,για το παιχνιδι ειμαι συγκρατημενα αισιοδοξος. Προς το παρον, ψαχνω μερικα καντηλια και αγιους απανταχου θρησκειων,γιατι οι δικοι μας μου τελειωσαν,λογω της μαλακιας του Σαλαχ και κατεληξε η φαση σε γκολ που μου στερησε 775 ευρω…
    Για το παιχνιδι,το βλεπω καπως δυσκολο να διατηρησεις το αητητο.Οχι οτι ειναι ακατορθωτο,αλλα δυσκολο. Αντικειμενικα δεν μπορω να το δω,για αυτο ειπα για τις παραδοσεις,αφου το ιδιο ισχυει και για τον AJAX. Δεν ειναι και καμια υπερδυναμη πλεον,ουτε καν στις δευτερες -τριτες της Ουεφα. Ενα ονομα βαρυτατο κουβαλαει,αλλα το ονομα δεν παιζει μπαλα. Με οτι εχω δει απο την ΑΕΚ, και με τις απουσιες της,μαλλον θα αρκεστουμε σε σφιχτη αμυνα με εμφαση στα πλαγια,και με κοντρα να κυνηγησουμε το γκολ που θα φερει σε δυσκολη θεση τους Ολλανδους. Ο Μαρινος ειπε οτι παμε για γκολ και να παιξουμε επιθεση. Πιασ`το αυγο και καντου χωριστρα….

  18. Ο/Η The snitch λέει:

    John Lennon airport- ετσι ονομαζεται το αεροδρομιο εδω- για επιστροφη London. Οποτε απαντηση σεντονι μεσα απο το αεροπλανο:

    @FLEVEND
    Φετος εννουσα τη τρεχουσα σαιζον. Η χρονικη περιοδος δηλαδη απο Σεπτεμβριο 2017 μεχρι Μαρτιο 2019 – ητοι 1,5 χρονο. Προφανως και δεν εκανα καλη διατυπωση.
    2017-2018
    Συμμετοχη σε Europa 2017-18 = 10 εκκ ευρω
    Τηλεοπτικο συμβολαιο 2017-18 = 3,8εκκ ευρω
    Διαρκειας 2017-2018 = 8,500 Χ300 = 2,5 εκκ ευρω
    Απλα 2017-2018 = 170,000 Χ 20 = 3,5 εκκ ευρω + 150,000 Χ 20 (Ευρωπης) = 3εκκ ευρω, Το 20 ειναι ενας μεσο ορος στα απλα, οπως και το 30 στα διαρκειας. 1εκκ πανω 1 εκκ κατω πλεον δεν ειναι εκει το θεμα.
    Χορηγια ΟΠΑΠ 2017-2018 = 2εκκ ευρω

    Συνολο 2017-2018 = 25εκκ ευρω χονδρικα. Χωρις αλλες χρησεις (διαφημισεις γηπεδου-εσοδα γηπεδου- μπουτικ- αλλες χορηγιες- εσοδα φανελλας απο τριτους χορηγους κλπ)

    2018-2019
    Συμμετοχη σε ομιλους CHL 2018-19 = 25 εκκ ευρω με ταση για 32εκκ (MAXIMUM)*
    *ΧΩΡΙΣ πιθανη κατακτηση βαθμων- λαμβανουμε ως βαση τα 25εκκ. Η κατακτηση βαθμων στο CHL ειναι: 2,7εκκ για νικη, 900κ για ισοπαλια- επισης αλλαξε φετος.
    Τηλεοπτικο συμβολαιο 2017-18 = 5εκκ ευρω-αυξηθηκε απο περσυ.
    Διαρκειας 2017-2018 = 14,000 Χ300 = 4,2 εκκ ευρω
    Χορηγια ΟΠΑΠ 2017-2018 = 2εκκ ευρω
    Συφωνια Capelli Sports = 5εκκ ευρω
    Πωληση Vranies= 3.8 εκκ ευρω.
    Συνολο 2018-2019 = Χονδρικα 44,5 εκκ ευρω. ΔΕΝ εχω βαλει τα απλα εισητηρια που αν κανει το περσυνο νουμερο ειναι αλλα 4εκκ ευρω παμε δηλδη στα 48-49εκκ
    Χωρις αλλες χρησεις (διαφημισεις γηπεδου-εσοδα γηπεδου- μπουτικ- αλλες χορηγιες κλπ)
    Συνολο 2017-2019 = 69-73 (με τα απλα φετος) εκκ ευρω.
    Υπαρχουν και αλλα εσοδα που δε γινεται να γραφτουν. Το ποσο ομως ειναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ οκταψηφιο και παει ΦΟΥΛ για εννιαψηφιο.
    Μιλαω για εσοδα και οχι για Bottom line of Balance Sheet που ειναι Εσοδα-Εξοδα.
    Με λιγα λογια το νουμερο ειναι ΑΝΩ των 75εκκ ευρω και πλησιαζει τα 80εκκ ειδικα αν καταφερεις και κανεις μια νικη η αν βγεις ως τριτος στο Europa οπου στους 32 θα εχεις επιπλεον ενα διπλο ματς δηλαδη ενα 40αρι σε εισητηρια εντος εδρας (40κ*30= 1,2εκκ) + οτι αλλο λαβεις ως συμμετοχη η και νικη-ισοπαλια.
    Σε αυτα μπορειτε να βαλετε τη πωληση Λιβαγια με τους ορους συμβολαιου, και τη πωληση Μπαρκα. Δηλαδη ενα minimum 25εκκ maximum 30εκκ και για τους 2. Επισης μπορειτε να βαλετε και την χορηγια του γηπεδου που εχει κλεισει αλλα θα ανακοινωθει στα τελειωματα με την εκταμιευση των χρηματων για ευννοητους λογους.
    Αλλο ενα γηπεδο φτιαχνει ο Μελ, να υπαρχει καβατζα αμα θελει, για οποιον ανησυχουσε που δεν εχει λεφτα να κανει λεει ενα γηπεδο και τον ελεγε σαγιοναρα…Τυφλα να εχουν οι πετυχημενοι της ζωης και του… πληκτρολογιου και σιγα με τις κολοτουμπες γενικως μη βγαλετε κανα σπονδυλο.
    Εχω πει εδω και 2 χρονια οπως 3 πλεον χρονια φωναζα για το γηπεδο μονος μου: Η ΑΕΚ θα πωληθει ΠΑΚΕΤΟ ως μαγαζι: η ομαδα, το γηπεδο, το προπονητικο (που αγορασθηκε προς 3,5) και ελευθερη χρεων, μαζι φυσικα με ενα-για τα ελληνικα δεδομενα- καλο ροστερ. Η λογικη λεει οτι αυτο θα γινει μεσα στην επομενη 5ετια. Οχι οτι εχει προβλημα ο αλλος αμα του τα σκασει καποιος και πιο πριν, αλλα το business ΤΟΤΕ ειναι σωστο να γινει. Για λογους που δε μπορω να πω εδω μεσα.
    Στο καλο σεναριο και με μια συμμετοχη στο CHL να εκκρεμει μιας και πλεον μπορει και λαμβανει συμμετοχη, ειτε ως πρωτος ειτε ως δευτερος στα προκριματικα του καλοκαιριου. Οι εποχες του πρωταθλητη Αυγουστου ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛ, περασανε… Ακομη και CHL να μην ειναι ο επιδοξος αγοραστης θα εχει γυρω στα 10εκκ απο τη συμμετοχη στο Europa + ολα τα αλλα (τηλεοπτικα 5εκκ, ΟΠΑΠ 2εκκ, διαρκειας 3-4εκκ , 2-4εκκ απο απλα κλπ που αναφερω ετησια). Το να ξεκινας με μια 20-25αρα στο ταμειο day one δε το λες και ασχημα..Οπως δε λες ασχημα μια ομαδα που οταν τη ανελαβε ο αλλος ειχε περιουσιακο στοιχειο ενα πουλμαν (δε προλαβαν να το σκοτωσουν και αυτο τα ντεμοπαιδα και οι αδαμιδηδες) και πλεον εχει ευκολα μια αξια 120-140 εκκ ευρω μεσα σε 5-6 χρονια.
    Δεν εχεις δα και να συντηρεις τη Liverpool που ο ΜΟ παιρνει 200,000, ο Sadio 180,000 και ο Bobby αλλα 180,000. Ολα αυτα εναι χιλιαδες ΛΙΡΕΣ την ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Η τριαδα μπροστα δηλαδη παιρνει 600,000 ΛΙΡΕΣ (γυρω στα 700) την εβδομαδα, σωστα διαβασατε! Γι αυτο φορτωσε και με 47 γκολ περσυ οποιον πικραμενο πετυχε στο CHL και εκανε νεο ρεκορ διοργανωσης. Τι ειμαστε εμεις? Λουκακου και Μαρσιαλ?

    @ ΑΕΚLFC. Δεν υπαρχει καμμια επιστροφη. Απλα ειχα χρονο – με την εναρξη της σαιζον εχουμε και τα αναλογα ταξιδακια- μπηκα 2-3 φορες μετα απο καιρο και εγραψα 2 αραδες. Δε μπαινω, τελευταια φορα ηταν πριν το τελικο CHL το Μαιο αναμενωντας στο αερδρομιο για το Κιεβο και ξανα πριν κανα μηνα. Ξερω πολυ καλα τι γινεται στην ΑΕΚ και πιστεψε με εχω αηδιασει με ολους αυτους εκει μεσα. Εξω αλλα κυριως ΜΕΣΑ στο χορτο. Εχουμε μαζεψει ολα τα ορφανα του ζελα και το παιζουν και καμποσοι – τρομαρα τους. Οι Γκουμο-Μπασιναδες λοιπουν μονο.
    Παρακολουθω μονο την Liverpool, απο κοντα πλεον ακομη περισσοτερο, και ευχαριστιεμαι μπαλλα, ΟΜΑΔΑ και οργανισμο. Σαχλαμαρινο και Λιβαγια με Κλωναριδη και Οικονομου δε βλεπω sorry! Θα δω μονο τα ευρωπαικα, δεν αντεχω αλλο νιονιο και κομποτιακο. Για γηπεδο- οταν ειμαι κατω- ουτε λογος. Και τη τελευταια χρονια με το Stevie τσαμπα πηγε το διαρκειας σε 3-4 πηγαμε και αυτα οχι ντερμπυ. Κατι Ηρακληδες και Ξανθες βλεπαμε. Στο καινουργιο γηπεδο μονο απο σουιτα και αυτο δωρεαν μιας και ηδη εκλεισε το θεμα απο το Πασχα, 2-3 φορες η παρεα και αμα για να πουμε οτι πηγαμε. Εκει ειναι, πληρωμενη ειναι, κανενας δε προκειται να τη παρει ever, οποτε θελουμε παμε, αλλωστε οι ιδιοι ειμαστε εδω και 30-35 χρονια.
    Καθε χρονο παμε και καλυτερα με το Κλοπ, η ομαδα εχει σχεδον στρωσει (2 προσθηκες θελει ακομη ενα αριστερο μπακ backup και ενα CB επισης backup) και ειμαστε μια χαρα. Και ΟΛΑ αυτα με μηδεν κοστος.
    Εδωσε 160 τον κουτινιο, πηρε και αλλα 85 απο το CHL = 245 +15 τον Ward + 20 τον Σακο + 6 το Καριους + 6 τον Ινγκς μας κανουν 292. Με αυτα εφτιαξε την ομαδα που βλεπεις (75VVD-70ALISON-42 SALLAH- 60 Fabinho – 55 ο παικταρας ο Naby= 300εκκ). Και εχεις και το ΒΛΑΚΑ το Μουρινιο τον μεταφραστη και σου λεει οτι ο Κλοπ ξοδευει λεει αλογιστα! Α ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. Ο Γιουργκενιος οχι μονο δε ξοδευει αλλα εχει και ΘΕΤΙΚΟ το ταμειο. Βεβαια δε παει να παρει Πογμπαδες με 230 τι να κανουμε. Ουτε παιζει με τον ….Βαλεντσια δεξι μπακ και τον Λιντελοφ CB. Ο ανθρωπος εχει φτιαξει ΟΜΑΔΑ με ΠΑΙΚΤΕΣ, οχι χαβαλεδες με μοναδικο προσον να γλυφουν το προπονητη και να παιζουν ολοι πουλμαν. Για τις υπεραξιες που κανει δε μιλαμε καν: Ο Σαλλαχ ειναι απο τα 42 στα 150, ο Firmino απο τα 25 που κοστισε στα 80 και ο Μανε απο τα 40 επισης στα 100. Ο τυπος δηλαδη πηρε 3 παικτες στα 105εκκ και σημερα κοστολογουνται στα 330εκκ.Να πουμε και ενα: Η Ρεαλ εκανε προταση για το Sadio στα 80 αμεσως μετα το τελικο. Το ιδιο βραδυ. Ο Κλοπ χαμογελασε και πηγε παρακατω. Στο λεω απο πηγη φιλο μας, χθες ειδαμε ολοι μαζι το ματς, πρωην βασικοτατο παικτη της ομαδας που πηρε τη κουπα στη Πολη. Οπως χθες εγινε και η πρωτη ‘επαφη’ για τον Ραμπιο της PSG, ενα παικτη που εμενα μου αρεσει παρα πολυ και μενει ελευθερος απο Ιανουαριο μιας και ο manager του (που ειναι η μαμα του!!) δεν τα βρισκει με τους Καταριανους.
    Toν Naby θα τον βλεπεις και δε θα το πιστευεις. Τον ειδα live στο γηπεδο (δεν εχει σχεση με το τι δειχνει η τηλεοραση) και ο τυπας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κυριολεκτικα. Χαλαλι του το 8 στη πλατη. Ξερεις τι σημαινει το 8 για το club πιστευω. 2 ποδια ιδια σε σουτ, τρεχει πιο πολυ απο το Hendo (κ ομως γινεται), μαρκαρει, κοβει, βγαζει μπαλλες, τριπλαρει. Στο πρωτο ματς με τα σφυρια ειχε κανει 13,8 χιλιομετρα- οσο ΟΛΗ η ΑΕΚ η ο Λιβαγιας σε 10 ματς μαζεμενα. Που να ρολλαρει και να φορμαρισθει δηλαδη. Αυτος στο ημιχρονο αντι να παει μεσα, κανει γυρους στο γηπεδο να ζεσταθει. Δε πηραμε παικτη, αφρικανο δρομεα πηραμε.
    Παιξαμε τελικο CHL που εγιναν ΠΟΛΛΑ για να παρει η αγαπημενη της UEFA-ΡΕΑΛ το κυπελλο μιας και τη σπρωχναμε απο τους 16 με το ζορι. Και με τη Γιουβε καθαρισαμε στο 95 το πεναλτακι και με τη Μπαγερν σπρωξαμε οσο δε παει με τις αποβολες και τα πεναλτακια και στο τελικο ηξεραν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιον επρεπε να χτυπησουν και να μη δειξει ο κορακας ουτε καρτα! Η αποβολη του Ραμος -που η λαβη ειναι ακομη και στο τζουντο παρανομη- το κλειδωμα χεριου δηλαδη- εγινε απο ΜΑΡΣ κοκκινη, ενα απλο φαουλ. Ο αλλος πηγε νοσοκομειο, εμεινε 1,5 εκτος αλλα αφου δε το ηθελε λεει Ο ΑΛΗΤΗΣ τοτε ολα ειναι οκ! Η ομαδα ηδη πηγε να παιξει το ματς με ολο το κεντρο εκτος (Oxlade-Chan-και ο Lallana ειχε 1 συμμετοχη) γινεται και αυτο και σε κοβει στα 2. Φαντασου τη Ρεαλ χωρις Μοντριτς-Κασεμιρο- Ροναλντο-Mπενζεμα και με την αλλαγη τους να εχει παιξει 90 λεπτα ολα και ολα στη σαιζον. Τωρα θα μου πεις ας μην ειχαμε και εμεις αυτο το ΟΥΖΟ στο τερμα και θα μιλαγαμε αλλιως- αλλα καλα να παθουμε. Δε τρεχει ομως ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ. Αν και πλεον ΟΛΟΙ εδω θελουν το εγχωριο κιουπι μιας και για τους Αγγλους μια χαρα ειναι η Ευρωπη και περναμε και καλα ως CLUB , αλλα σαν τη Premier δεν ειναι.

    @ Ας μην ηταν τα ΟΡΚ του ΖΜΠΑΟΥΓΚ να παιζωταν το ματς με το γαυρο- πιστευω οτι ΕΥΚΟΛΑ τους εριχναν μια τριαρα- ας μην εμπαινε ο αλλος με το κουμπουρι και σου ελεγα εγω αμα εισουν ‘πρωταθλητης’. Χασανε ΜΟΝΟΙ τους 6 ποντακια (3 με το GAY και 3 αφαιρεση) + τον 1 ποντο της ισοπαλιας συνολο 7 και ακομη και με Χ δικια τους ηταν η κουπα μιας και εσυ θα ειχες -2 απο τη νικη που μετρησε τελικα στα χαρτια, αλλα που μυαλο? Καρπαζοεισπρακτωρ απο το Πελκα και το Σερβο-Λαμπριακο θα συνεχιζες να εισαι αλλα δεν θα το βροντοφωναζες με Nicks οπως τωρα.
    Δικαιως τιμωρηθηκαν, δικαιως πηρες το τιτλο αλλα οπως εχω ξαναπει βγηκες κερδισμενος δε το κερδισες. Η διαφορα ειναι μεγαλη: κερδισμενος βγαινεις απο πραξεις αλλου, κερδιζεις απο πραξεις δικες σου. Αμα αυριο τυχει Liverpool-ΑΕΚ και μπουκαρει ο Κλοπ με οπλο (χαχαχαχα) και αποκλειστει η Liverpool τι θα λες? Οτι τους απεκλεισα? Σοβαρα μιλαμε τωρα?
    Οποτε ασε με εμενα να παιζω ΠΑΛΙ τελικο CHL να ριχνω περσυ ταληρα στη City και εφταρες στη Ρομα σε προημιτελικο (μια Ρομα που ειχε πεταξει τη Μπαρτσα πιο πριν εκτος), ασε με χθες να ριχνω το τριμπαλλο στη PSG των ΔΙΣ ευρω με Νευμαρ-Καβανι-Σιλβα-Εμπαμπε κλπ και κοιτα εσυ να παρεις κανα Χ με καποια Βιντι με λαμπαδα στο Μπαρκα. Που μου θες και συγκρισεις. Το Zastava της 40ετιας που μπαζει απο ολες τις παντες με το… Μανταλο οδηγο , ειρωνευεται τη Aston Martin που βγαζει το Σαλλαχ και πεταει μεσα Firmino αλλαγη, κραταει εκτος Naby + Fabinho 55+60 εκκ και δεν εχει καν αποστολη Lallana+Ox+Lovren αλλα 20+45+20εκκ. Ο παγκος μου ΧΘΕΣ κανει τρεις φορες οσο η ΑΕΚ, το γηπεδο, το προπονητικο, τα γραφεια και οτι αλλο ειναι κιτρινο μαυρο η εσχατως πρωην πρασινο-ασπρο.
    Αλλα εχετε τη τυχη να μη σας εχουμε πετυχει ακομη σε ματς. Για ρωτα και τους αλλους που μαζευαν τα ταληρα μεσα εξω περσυ και κατσε και υπολογισε αν η τεταρτη της Γερμανιας μαζευει ΕΞΙ, η Σεβιλη ΠΕΝΤΕ, η Σπαρτακ ΟΚΤΩ, η Μαριμπορ ΔΕΚΑ και η Πορτο ΠΕΝΤΕ ποσα θα μαζεψεις εσυ. Εκτος αν νομιζεις οτι εχεις καλυτερες πιθανοτητες απο τη Πορτο τη Σιτυ η τη Σεβιλλη. Για εφταρα ελεγα αλλα μαλλον λιγα ειναι τα εφτα. 6,1 μεσο ορο ειχα περσυ ανα ματς σε καθε ματς και θα ηταν παραπανω αμα δε καναμε κρατει με τη Πορτο στο δευτερο ματς 0-0 , αφου στο πρωτο ΕΚΤΟΣ ειχαμε ριξει ταληρο και το μυαλο μας ηταν- αφου ειχαμε περασει- στο ματς του Σαββατου. Κοιτα λοιπον μη πεσουμε μαζι και σπασει το ρεκορ του Gay στην Ευρωπη με το σαχλαμαρινο και το Λιβαγια το παικταρα που θα μπειτε στο KOP και θα παθετε ακρατεια. Οπως επαθαν τα Γαλλακια χθες και στο 13’ ειχαμε κερδισει ΕΞΙ κορνερ και κλεισαμε το ματς με 17 τελικες στο στοχο (πηγαν τερμα δηλαδη οχι στα περιστερια) 3 γκολ, ενα ακυρωθεν και ενα δοκαρι. 3 κατεβασιες εκαναν οι αλλοι, το πρωτο γκολ ειναι καραμπινα offside του καβανι και καπου εκει σχολασαν. Εχουμε πει πολλες φορες:

    This is Anfield. Εδω μεσα ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ.

  19. Ο/Η nnektarios λέει:

    @snitch: Μιας που λες ότι γνωρίζεις πολλά μέσα στην ΑΕΚ, να ρωτήσω με διαφορετικό τρόπο, αφού πιθανόν δεν θέλεις να πεις όνομα. Έχει σχέση με το γήπεδο ο καλεσμένος του Μελισσανίδη, στον τελικό με ΠΑΟΚ;

    Δεύτερον, αν κέρδιζε η ΑΕΚ στον τελικό (Π.χ. 2-0 στο 80’), θα τελείωνε το παιχνίδι; Ευχαριστώ ξανά εκ των προτέρων, αν απαντήσεις.

    Τέλος, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκριση ΑΕΚ – LIVERPOOL, μόνος σου είπες τα νούμερα.

    Όσο για την ομάδα σου (πλέον), έχω να πω ότι έπαθα πλάκα με Κεϊτά και γενικά με κεντρο της, το οποιο αδικείται συγκριτικά με την επιθετική τριπλέτα. Και μιας και μίλησα Γι αυτή, ο Σαλαχ δείχνει ότι τελειωσε το μαγικό φίλτρο ή μου φαίνεται; Δεν ολοκληρώνει ούτε μια ενέργεια…

  20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλησπέρα Snitch,

    Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του Κλοπ με το ούζο όπως λες. Μου φαίνεται ακόμα αδιανόητη η στήριξη που είχε (απόρων).

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @The snitch.

    Ευχαριστούμε για την αναλυτική απσντηση.Φυσικά όπως έγραψες υπάρχουν και έξοδα αλλά και πάλι το ποσό είναι μεγάλο.Αν σε τέτοια στιγμή δεν κάνεις 2-3 σοβαρές μεταγραφές και πάρεις ένα μεσαίο όνομα ξένου προπονητή,πότε θα το κάνεις;Φυσικά Μαρίνος προπονητής δεν υπάρχει..Το έγραψα απο την αρχή..Τώρα γιατί κάποιοι είδαν μερικά γκολάκια στον Νιόνιο σαν υπερθέαμα είναι δική τους υπόθεση…