ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στις 21-10-2006. Φυσικά δεν είναι επίκαιρο σήμερα με τα ονόματα που ασχολείται, αλλά έχει την ίδια βαρύτητα με την σημερινή κατάσταση.

_____________________________________________________________________________________________________________

                                               ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

για την INTRACOM

____________________________

KAI ENAN ΠΡΑΣΙΝΟ

ΠΟΔΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ MOTOR OIL

_________________________________

Ασφαλώς και σοκάρει δύο τόσο επιτυχημένοι επιχειρηματίες σαν τους κύριους Κόκαλη και Βαρδινογιάννη, να προσπαθούν να φτειάξουν ποδοσφαιρικές εταιρείες. Σοκάρει το που βρίσκουν τον χρόνο κατ’ αρχάς όχι μόνο να παρακολουθούν ένα θέαμα τσίρκου αλλά και να συναλλάσσονται με ποδοσφαιριστές, προπονητές , δημοσιογράφους και φιλάθλους και να ξοδεύουν  το χρόνο-χρήμα τους γιά τις διαθέσεις όλων αυτών. Σοκάρει επίσης αν δεν πάει καλά η ομαδάρα τους το πόσο αντέχουν τις βρισιές για την μάνα τους , τον πατέρα τους, τον εαυτό τους ή την ικανότητα τους. Τόσο μεγάλη αντοχή και ανοχή μόνο και μόνο επειδή κι οι ίδιοι είναι οπαδοί;

Εμένα μου φαίνεται παράξενο. Μπορώ να το καταλάβω για κάποιον διαιτητή που τρώει ξύλο  και εξαθλιώνεται από τα ερασιτεχνικά γήπεδα μέχρι να φτάσει στα ανώτατα κλιμάκια της διαιτησίας  προκειμένου να λαδωθεί ή να διοικήσει σαν τσιράκι του συστήματος. Το ίδιο είναι και ο πρόεδρος ή ο ιδιοκτήτης  μιάς ομάδας; Σοκάρομαι μ’ αυτούς τους επιχειρηματίες.

Κάτι άλλο που επίσης με σοκάρει είναι το πόσα χρήματα χάνουν μόνο και μόνο για έναν οπαδισμό. Η ελληνική αγορά δεν δικαιολογεί τέτοιες επενδύσεις, είναι γνωστό. Για μιά κάβλα λοιπόν; Ένα τερτύπι;  Μέχρι και κανάλι υποστήριξης  έχουν για την ομάδα τους, δηλαδή για την κατά τεκμήριο μικρότερη εταιρεία τους και δεν έχουν κανάλι προβολής για την κύρια δραστηριότητα τους. Πολύ θα γούσταρα κανάλι με Τσουκαλά για την ΙΝTRACOM . Ή  κανάλι με τον αντίστοιχο πράσινο ποδηγέτη των μαζών για την MOTOR OIL. Δηλαδή οι επιχειρηματίες αυτοί είναι πιο πολύ ταγμένοι και αφοσιωμένοι στις ζημιογόνες μικροεταιριούλες τους  παρά στις κερδοφόρες εταιρειάρες  τους;  Ξέρετε κανέναν επιχειρηματία που γουστάρει να χάνει χρήματα; Κάποιον που επενδύει χωρίς να περιμένει κάτι; Εγώ δεν ξέρω.

Δύο λοιπόν πράγματα συμβαίνουν. Ή  οι  άνθρωποι αυτοί είναι αχυράνθρωποι κάποιου πισινού έστω και συστήματος ή κερδίζουν χρήματα από αλλού, από πίσω χάνοντας μπροστά δηλαδή στην  μπροστινή ποδοσφαιρική φούσκα επένδυση τους. Δηλαδή είναι μετρημένα τα πάντα αν είναι επιχειρηματίες. Τόσα θα χάσω εδώ αλλά τόσα θα κερδίσω από κει και ζεύοντας τους Λυκουρέζους ή τους Χαριτόπουλους για να χρησιμοποιήσω και την ελίτ των ταγμένων και ορκισμένων οπαδών.

Παιδιά πέφτει χοντρό δούλεμα. Εδώ ξεκινάει από το κεφάλι. Σούπερ λίγκα χωρίς διαδικασίες, χωρίς δικαιοσύνη χωρίς ξεκάθαρα και τοποθετημένα συμφέροντα. Ξέφραγο αμπέλι. Καμμία προοπτική ανάπτυξης  του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και καμμία διάθεση διαμόρφωσης  ποιότητας σε κατεύθυνση πελατοκεντρική, δηλαδή προσέλκυσης παλαιών και νέων καταναλωτών  παρά μόνο εξυπηρέτηση χρόνιων ιδιοτελών τσεποκρατικών αποτελεσμάτων από άλλες δουλειές. Αυτά κάνουν οι συνασπισμένοι πλέον επιχειρηματίες της Ελλάδας και μάλιστα υπο την αιγίδα της ΕΠΟ. Οι super επιχειρηματίες εντάξανε τις ομάδες τους στον ερασιτεχνισμό.

 

Σαν να υπάρχει ένα ερασιτεχνικό σωματείο ραδιοσυχνοτήτων και επικοινωνίας και εκεί να δίνει τα διαπιστευτήρια της η INTRACOM. Ή η MOTOR OIL να δίνει τα αντίστοιχα στον σύνδεσμο βενζινοπωλών ή ιδιοκτητών βυτιοφόρων. Μη νομίζετε δε ότι και το μπασκετάκι  του ΠΑΟ που ανθεί θεωρητικά πάει καλύτερα. Τα ίδια γίνονται και απλά δεν φαίνονται ή κανείς δεν ασχολείται. Λέτε πιά μόνο για την τρέλα τους οι αδερφοί  Γιαννακόπουλοι να κρατάνε το μπάσκετ; Λέτε  επειδή δεν πάνε στα μπουζούκια γιατί μεγέλωσαν να δίνουν τόσα χρήματα σε μια προβληματική εταιρεία μέσα σε μια προβληματική αγορά μόνο και μόνο επειδή κι αυτοί είναι οπαδοί; Η κάθε φορά στον δήμο Αθηναίων η στο υπουργείο εμπορίου πιθανώς να υπονοούν ότι με τόσα χρήματα που ρίχνουμε για καθείστε καλά μη ζέψουμε τον λαό μας και σας ρίξουμε από κυβέρνηση ή σας εξαφανίσουμε από την πολιτική.

…Χρειάζεται οπαδούς για δεκανίκι

Πιστεύω ότι για να αντέχεις τόσα πολλά εν χορώ και να χάνεις και τόσα λεφτά όπως ισχυρίζονται δεν είσαι επιχειρηματίας του χώρου αλλά ούτε και επιχειρηματίας γενικότερα. Διαπλεκόμενος δεν σημαίνει ποιότητα και οντότητα. Σημαίνει προσωρινότητα και αποδοχή της αξίας σου από συστήματα σαθρά. Σημαίνει επίσης και σίγουρη καταστροφή του παράπλευρου και μπροστινού χώρου που χρησιμοποιείται σαν μοχλός πίεσης για να σωθεί η κύρια δραστηριότητα του επιχειρηματία. Η οποία και βέβαια είναι σαθρή αφού χρειάζεται οπαδούς για δεκανίκι. Όμως ταυτόχρονα και ο επιχειρηματίας γίνεται δεκανίκι και σ’ αυτούς που το παίζουν ομαδάρα και ψυχάρα και συναίσθημα. Μαζί λοιπόν κουτσοί στραβοί πορεύονται.

Εγώ όμως τι χρωστάω να σας δέχομαι και να σας αντιμετωπίζω σαν ίσους; Και να θέλετε και με το ζόρι να με πείσετε ότι κάποτε θα δω και καθαρό ποδόσφαιρο.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

  1. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    OK….. Ο τίτλος επιχειρηματίες είναι λίγο κολακευτικος.

    Μπορώ να ρωτήσω κάτι άσχετο. Τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης τον πήρε Αμερικανός, τον οφη το ίδιο, σημαίνει κάτι ιδιαίτερο αυτό; (λένε ότι το ποδόσφαιρο προηγείται της ζωης)

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Μπορεί να σημαίνει, μπορεί και όχι. Για τα γεωφυσικά όμως, μικρά μεγέθη πήραν αν το συσχετίζεις.