Α Ε Κ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Ωραία ευρωπαϊκή βραδυά για την ανερχόμενη δύναμη της γηραιάς ηπείρου. Με καλό καιρό και με μπαλαδόρικο αντίπαλο, η ΑΕΚ καλείται να εξαντλήσει την όποιαν ελπίδα έχει για κάποια παραπάνω χρήματα για το γήπεδο. Για πρόκριση δεν μιλάω, διότι έχω διαλέξει να πατάω στην γη. Αυτήν την γη που πρέπει σήμερα η ομάδα μας να την τρέξει πολύ και να δείξει οτι δίκαια τουλάχιστον βρίσκεται εδω.

Τα γνωστά είδαν στο ξεκίνημα οι περίπου σαράντα χιλιάδες φίλαθλοι. Η ομάδα μας κατέβηκε με τα μετρημένα κουκιά που αποφάσισαν οι ιθύνοντες. Μετρημένα κουκιά που σίγουρα, ούτε φαντασία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, ούτε και κάποια έκπληξη στον αντίπαλο. Και βέβαια στην Ευρώπη, με το μπούγιο και την έδρα ή τα ελευθερία ή θάνατος, δεν πας πουθενά. Ειδικά όταν σε τέτοια διοργάνωση θες να παριστάνεις το αφεντικό ενώ είσαι γκαρσόν.

Έχοντας επιλέξει δηλαδή να μην παίξεις άμυνα, αλλά να θέλεις να υποστηρίξεις κάποιο επιθετικό πλάνο. Λογικά λοιπόν το καταστροφικό, αμυντικογενές και μπουρλοτιάρικο ελληνικό στυλ πήγε περίπατο. Η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα στο κοντρόλ ποδόσφαιρο, και φυσικά ήρθε εδώ για να κερδίσει. Οπότε παίζοντας απλά, ξεδόντιασε την όποια ελληνική διάθεση, κι έβαλε δυό γκολ σε δέκα λεπτά. Τερματίζοντας στην ουσία τον αγώνα.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, κάποιοι θα δούν την αδάμαστη ελληνική ψυχή κι οτι η ομάδα αυτή δεν τα παρατάει. Επίσης θα δουν και μπόλικα ΑΝ. Αν είχε μπει εκείνο, αν η σέντρα ήταν καλύτερη, αν ο Κλωναρίδης το είχε ζυγίσει καλύτερα κι άλλα πολλά. Αυτός που βλέπει μπάλα, κατανοεί οτι η Μπενφίκα δεν έχει καμία διάθεση να σε διασύρει. Σε πέταξε κάτω, είδε τον αρχηγό και τον πολύ καλό αλλά λίγο για Ευρώπη Μπακασέτα, παρατήρησε και τον Πόνσε, κι είπε άσε τώρα τα παιδιά να κάνουν το εδαφικό παιχνίδι τους, και να δούμε αν μπορούν να νικήσουν τον τερματοφύλακα μας. Κι αυτό το παίξανε τέλεια, υποχωρώντας, ο Βλαχοδήμος απέδειξε γιατί έφυγε από την Ελλάδα, με μόνο ένα λάθος : Οτι μείνανε με παίκτη λιγότερο, κι οπότε ήρθε πάλι η ελπίδα ανέλπιστα αλλά με σοβαρές πλέον προοπτικές.

Αυτή η λέξη που βρήκα κατά λάθος, το ανέλπιστα, στην ουσία περιγράφει όλο το δεύτερο μέρος. Ανέλπιστα μαζεύτηκε πίσω όλη η Μπενφίκα, και η ΑΕΚ βρήκε όλο το γήπεδο άδειο για να παίξει δημιουργικά, επιθετικά,  και να ξεδιπλώσει μια πολύ καλή απόδοση, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις εντυπώσεις. Με ένα φρενήρη ρυθμό, είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα, έπαιξε πολύ δυνατά, μας ενθουσίασε όλους και μας έδωσε ένα ημιχρόνιο που είχαμε χρόνια να δούμε.

Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, η Μπενφίκα είχε κλειστεί στην περιοχή της, και πλέον η γάτα με το ποντίκι είχαν αλλάξει ρόλους. Κάπως έτσι πέτυχε την ισοφάριση ο Κλωναρίδης ( ανέλπιστος σκόρερ ) με δυό κοντινά γκολ, απόρροιες της συνολικής ομαδικής προσπάθειας. Ο αντίπαλος τα είχε χαμένα, και στην κυριολεξία δεν ήξερε πώς να ανακόψει τον ρυθμό. Έναν ρυθμό που έφερνε κι άλλες ευκαιρίες, κι άλλες τελικές, αλλά κι ανέλπιστα γεγονότα. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές και με μια εναλλαγή καλών ενργειών παικτών πρωταγωνιστων με καθοριστικά λάθη.

Μόνο αυτό μπορώ να πω για το τεράστιο λάθος του Κλωναρίδη, που δεν έσπασε την μπάλα στον αφύλακτο Γιακουμάκη, την ώρα που η ΑΕΚ θα έπαιρνε πλέον το παιχνίδι. Το ίδιο μπορώ να πω για το φοβερό λάθος του Γαλανόπουλου, που είχε σαν αποτέλεσμα ένα μακρινό ανέλπιστο σουτ κάποιου έγχρωμου της Μπενφίκα, που κόντρα σε κάθε λογική ποδοσφαιρική, έφερε τον αντίπαλο μπροστά στο σκορ, που στο τέλος έμελλε να είναι και το τελικό. Η ΑΕΚ φάνταζε πλέον κουρασμένη αλλά και απογοητευμένη. Και σίγουρα θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη συγκομιδή χρημάτων με βάση την εικόνα του δεύτερου μέρους.

Αλλά αυτό είναι και ο ηρωισμός. Επειδή μια χώρα έχει πολλούς ήρωες, θεωρεί οτι έχει κάποια ηθική νίκη. Στην ουσία έχει ηττηθεί, κι αυτό θα έπρεπε να το έχει καταλάβει η Ελλάδα και οι ομάδες της, όταν εντελώς κυνικά καταστρέφουν αυτό που παίζουν, και ψάχνουν μια αντεπίθεση. Σήμερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να δει έναν κυνισμό, που συναισθηματικά μας στενοχωρεί, αλλά ποδοσφαιρικά, δεν μπορούμε να μένουμε στις φοβίες κάποιου προπονητή που γύρισε μια ανώτερη ομάδα τόσο πίσω, και περίμενε να κάνει πλακίτσα, όπως το έγραψα κι εγώ.

Διότι η Μπενφίκα, πραγματικά κινδύνεψε αλλά η ΑΕΚ, μετά τα πάμπολλα αμυντικά λάθη του πρώτου μέρους, έκανε πάμπολλα τέτοια επιθετικά όταν η τύχη και το ανέλπιστο της χαμογέλασαν. Όταν δηλαδή το φίδι σπαρταρούσε και δεν μπόρεσε να το τελειώσει. Και μάλιστα πάνω στο μομέντουμ της, σε τετ α τετ κι όχι σε βραχυκύκλωμα  στρατηγικής. Το οποίο δείχνει οτι δεν υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες στην ενδεκάδα – σε επίπεδο Ευρώπης – αλλά δεν υπάρχουν και οι ρολίστες με τις γερές πλάτες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και μην ακούτε τα θα έπρεπε να έχει πάρει κάτι παραπάνω. Δηλαδή το πρώτο μέρος δεν πιάνεται;

Όμως περάσαμε δυό ώρες πολύ όμορφες. Κι ενώ περιμέναμε συντριβή, κάποια παιδιά ανέβασαν την απόδοση τους και προσέφεραν πολλά.  Για σήμερα τουλάχιστον, ευχόμενος να μην έχουμε κι άλλες απώλειες εν όψει Ολυμπιακού. Οπότε δίνουμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια καθώς και για την εκμετάλλευση του ανέλπιστου, που θα μπορούσε να  ξορκιστεί αν είχαν γίνει κάποιες μεταγραφές και κάποια στοιχειώδη ενίσχυση της ομάδας. Και φυσικά αν υπήρχε και μια καλύτερη εκμετάλλευση του Λιβάγια, που έλλειψε τόσο πολύ σήμερα.

Υγ. Κορυφαίος σήμερα ο Χουλτ. Ο Κλωναρίδης αυτοεξουδετερώθηκε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

62 Responses to Α Ε Κ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα
    Ετσι είναι τα μεγαλα σαλονια ,θες και την αναλογη υποστηρικη.
    Τρεις ερωτήσεις Στηβ
    Γιατι κρατησε πισω την ομαδα φετος ο προεδρος?¨Μονο χρηματικο είναι το θεμα?
    Ο ΣΙΜΟΕΣ είναι ντεφορμέ η απλα ξενερωμένος λογω συμβολαιου
    Ειχες πει παλιοτερα ότι φοβάσαι τους τραυματισμούς για φετος.Μπορεις να το αναλυσεις?

  2. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα εδειξε τοι δεν ειναι σε καμια περιπτωση ετοιμη βγαι τετοιο επιπεδο αγωνων.
    δεν βοηθηθηκε και απο τη διοικηση με δυο παικτες ποιοτητας ή εμεπριιας και ετσι πληρωσε σε δυο ματς το γεγονος οτι δεν εχει συνηθισει σε τετοιου ειδους πιεση και ποιοτητα αντιπαλων παικτων.

    παρ ‘ολα αυτα ο πονσε εκανε ενα μεγαλο δωρο στην ομαδα , κερδισε την κοκκινη του αντιπαλου και αμς εδωσε το αριθμητικο πλεονεκτημα με το οποιο ηταν πλεον δυνατο να επιβαλουμε τον ρυθμο μας.
    και ανταποκριθηκαμε αριστα σε αυτα τα δεδομενα του παιχνιδιου.
    ανεβηκε σε αποδοση ο μπακασετας, ο γαλανοπουλος εκανε ενα γενικα καλο παιχνιδι για τα δεδομενα του , οι ακραιοι μπακ επαιζαν πλεον εξτρεμ και η επιθεση εβγαλε γουστα.
    επισης ειδαμε εναν χουλτ απο αλλο πλανητη που πραγματικα αμς εκανε να χαρουμε.

    σε ολα αυτα ομως ειδαμε εναν λιγο μανταλο που προτιμησε την φλυαρια απο την ουσια , εναν σιμοες που φωναζει οτι σε λιγο θα σκασει , μια ομαδα που δεν μπορει αν διαχειριστει σωστα τον ενθουσιασμο της και το κλασσικο προβλημα με τους τραυματισμους αφου εγιναν τρεις αναγκαστικες αλλαγες….

    η μπενφικα εδεξε οτι ειναι ομαδα με εξαιρετικη ποιοτητα παικτων (το ειχαμε δει και απο την 5αρα στον μπαοκ) , επιθετικη δυνοτητα και εναν εξαιρετικο τερματοφυλακα !
    ειχε και την ευνοια του ποιοτικου να σκοραρει 3 γκολ στις μολις 3 ευκαιριες που εκανε.

    τεσπα δεν απογοητευομαστε αφου η ομαδα φτιαχτηκε οχι για να κανει κατι καλο στο τσουλου αλλα για να στεπωσει το χρημα και απο κει και περα ο,τι βγει.,..

    μας μενει φυσικα μια πικρια οταν χανουμε με ενα απιθανο γκολ ενος τυπου που λεγεται αλφα τσιμεντο αλλα ολα τα λεφτα εναι το ματς της κυριακης.

    ξεκωλιαζεις τον πουστη τον ολυμπιακο και ολα ειναι μελι γαλα!

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEKLFC : Χρηματικό και νοοτροπίας. Βλέπει παραέξω από τον Φλοίσβο; Ο Σιμόες αν έχει βρει ομάδα, γιατί να ξεσκιστεί; Εδώ θα στα πουν όλοι αυτοί που δεν παραδέχονται την χαώδη διαφορά στο οικονομικό, κόντρα σε ό,τι σας έχω πει. Ανάλυση δεν χρειάζεται Καρβουνίδης λέγεται.

  4. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Πριν κατι βδομάδες ειχε βγαλει μια ανακοινωση ο γαυρος.Μεταξυ αλλων ελεγε ότι παικτη που εχει προσφερει στην ομαδα τον κρατανε,μπηχτη για τον Λαζαρο προς τον δικο μας.Τυχαιο??
    Θλαση και ο Πονσε………………………………………………….

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ως υποστηρικτής του Μάνταλου, θα ξεκινήσω από αυτόν και την τραγική του απόδοση. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ! Το ίδιο ο Ουζουνιδης που δεν τον πέταξε έξω. Ο Σιμοες στο Β´ ανέβηκε, προσπάθησε. Ο ΧΟΥΛΤ σήμερα ήταν απίστευτος! Η ομάδα από όταν η Μπενφικα κατέβασε στροφές, πήρε μέτρα, είχε ευκαιρίες. Στο Β´ όμως πραγματικά σφυροκοπούσε την Μπενφικα χωρίς έλεος.

    Ναι, ήταν με 10, αλλά και η ΑΕΚ στη Γλασκώβη με 10 έμεινε για 37 λεπτά, σωστά; Σήμερα δεν είδαμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, αλλά οι τραυματισμοί είναι ντροπή πλέον.

    Η μεγαλύτερη απώλεια τελικά, είναι ο ΒΡΑΝΙΕΣ. Χάσαμε πολύ σε ένταση, επιθετική άμυνα, θα είχε κατάπιει τον σκόρερ στη φάση του 3ου γκολ, σουτ δεν θα έκανε.

    @Steve; Είπες Καρβουνίδης. Ο συγκεκριμένος δεν είναι ο γυμναστής, ούτε ο προπονητής. Τόσο μεγάλο ρόλο παίζει λόγω της αποκατάστασης; Γνωρίζω τον γιατρό με τον οποιο είχε έρθει στην ΑΕΚ με τον Ντέμη, δεν θα πω όνομα, θα πω ότι πρόκειται για ΑΣΧΕΤΟ, μην πω τίποτα χειρότερο.

    Σε κάθε περίπτωση, ΓΙΑΤΙ οι ρεπόρτερ, ο ίδιος ο πρόεδρος δεν ξεκαθαρίζει με όλο το team, τι συμβαίνει;

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Δυστυχως,παλι μειναμε με το αχ…
    Αχ γιατι ο Κλωναριδης δεν εσπασε την μπαλα,αχ…γιατι παρα την επιθετικη υπεροχη του β`ημιχρονου δεν καναμε ενα γκολ,αχ…γιατι κανεις δεν βρεθηκε να κοψει τον Alfa-Vita καπου στο κεντρο,αχ…γενικως.
    Θυμαμαι πως εγραψα πριν το ματς με τον AJAX,πως πιο ευκολο ειναι να νικησεις τους Πορτογαλους παρα τους Ολλανδους. Φανηκε σημερα,η νοοτροπια του Πορτογαλου,στο να μην ειναι βορειοευρωπαιος. Εξεπλαγην με τον Χουλτ,ο ανθρωπος ηταν μια ομαδα μονος του σημερα.
    Κι επειδη για το β` θα γραψουν πολλοι,να πουμε και δυο λογια για το α`ημιχρονο.
    Στο 15` εισαι 0-2,και ειδικα στο 2ο γκολ,αμυνα δεν υπαρχει πουθενα. Ο Μπακασετας ηταν μονο κι αυτος πηδησε σε λαθος χρονο. Τωρα γιατι στο α` ημιχρονο και μεχρι το 20`-25` δεν υπαρχεις στο γηπεδο,υπαρχουν αρμοδιοι να απαντησουν,να αναλυσουν,ας μας πουν κι εμας ομως τι στο καλο γινεται και ξεκιναμε απο το 25` και μετα,ενιοτε στο ελληνικο πρωταθλημα απο το β`ημιχρονο. Οσο για τους τραυματισμους,απαντησε συνοπτικα,περιληπτικα,λακωνικα και ευστοχα ο Στηβεν.
    Μενει ,απο τον σημερινο αγωνα μια γλυκια γευση απο τα υπερηχητικα του Ουζουνιδη,μενει το αχ…,αλλα και το βαχ απο το α`ημιχρονο

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Δηλαδή ο Τζέκος ήταν προπονητής; Οι ρεπόρτερ; Πλάκα κάνεις; Το μπέρδεμα θέλουν. Αυτοί ξεμπερδεμένοι είναι, ο κόσμος μπερδεύεται. Μια χαρά πάει το καράβι. ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΡΕΚΟΡ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios: Ξέχασα πριν. Φυσικά δεν υπήρχε θέμα φυσικής κατάστασης, αφού η ομάδα ξεκίνησε στο 30. Το βράδυ είναι βράδυ, είτε το μετρήσεις από τις 12 και μετά ή από τις 6 και πριν.

  9. Ο/Η akis λέει:

    Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι το παιχνίδι κρίθηκε στη φάση που τραυματίστηκε ο Μάνταλος, αλλά τελικά δε βγήκε..Με ένα εικοσάλεπτο χωρίς αυτόν, ίσως κάναμε κάτι καλύτερο. Αρχηγός σου λέει, στο τέλος χάλαγε ότι προσπάθεια πήγαινε να γίνει. Αλλά σάμπως αυτός φταίει, άλλοι τον κάνανε ηγέτη της ομάδας…Κατά τα άλλα, όπως είχε πει κι ο Σάντος, όταν έχεις σαρδέλες, δε μπορείς να λες ότι τρως αστακό…Η ομάδα με αυτούς που την άφησε ο εθνάρχης και πάλι καλή είναι. Η Benfica είναι μια κλάση πάνω και νομίζω ότι μετά το 2-0 μας υποτίμησε και την πάτησε. Αλλά και πάλι κέρδισε. Νίκη τώρα την Κυριακή, με όσους έχουν απομείνει υγιείς. Είχαμε πει ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη σε όλα τα επίπεδα…

  10. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    Μεγάλη ταραχή και πίκρα περνάμε απόψε. Και εσυ Στηβεν μια χαρά τα λες ΑΛΛΑ η ουσία είναι διαφορετική και ηταν-είναι-και θα είναι μια : Σηκωσε το κεφαλι σου ρε Κλώνα και δες τον άλλον δίπλα σου ανενοχλητο και σπάσε την ΠΟΡΝΗ την μπάλα να γίνει το 3-2…

    Πάμε τώρα για την Νικη με τους γάβρους την Κυριακή…

  11. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Ο Κλωναρίδης εχει το τερμα φατσα μπροστα του και την ευκαιρια να της ζωης του να κανει χατ τρικ σε αγωνα CH L ποιος επιθετικος στην θεση του θα εδινε πασα

  12. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα συνεργαζεται ακομη με τον Μπουρακι η οπως τον ελεγαν το γαλλο του Ζηκου?
    νομιζω οτι με τους γυμναστες εχουμε θεμα σοβαρο

  13. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @τίγρη

    Ρε τίγρη, πώς το δέχεσαι να μας έχουν ταράξει στην καρπαζιά και στην τριάρα; μπράβο σου για το γήπεδο, μαγκιά σου που βγάζεις λεφτά, αλλά πόσες φορές θα ξαναζήσεις ρε; καρπαζο-εισπράκτορες καταντήσαμε, κακομοίρηδες, παλιάτσοι.

    κάποτε είχες αίμα που έβραζε, τι απέγινε πάγωσε. μάλλον τελικά δε μπορείς να γίνεις αυτοκράτορας…

    βαρεθήκαμε να βλέπουμε το μανδραφλή, το γρύμπιλα, τον αλ-τζάχερ και το μάνταλο.

    ps1. για όσους λένε ότι γεννούν και τα κοκόρια. η τύχη μακροπρόθεσμα κόβεται στην καλύτερη στη μέση…
    Ps2. ο μπάρκας είναι ο καλός τερματοφύλακας ή ο βλαχοδήμος. έχουν καμιά σχέση;

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τωρα που περασαν τα ‘ευκολα’ με τα τριμπαλλα, ετοιμαζωμαστε για τα δυσκολα με τα πενταμπαλλα αν και η Μπαγερν ΔΕΝ ειναι η ομαδα που υποτιθεται οτι ειναι. Δεν εχει καμμια σχεση με Μπαγερν, εχει προβληματα και αμυνας και οργανωσης. Τα παλικαρια μεγαλωσαν, ο αλλος ηθελε να φυγει, ο Βινταλ τη κοπανησε. Ειναι σε μεταβατικο σταδιο ανανεωσης και γνωμη μου οτι θα περασει μεν, αλλα λογικα στο ζευγαρωμα με τιποτα τρεχαλατζηδες στυλ Μπενφικα-City κλπ θα αποκλειστει στους 16 αντε στους 8.
    Εδω μεσα ομως στο διφραγκο αντε τριφραγκο λογικα θα σταματησει.

    Οποτε ο τριμπαλλοζουνιδης μπορει στο ΟΑΚΑ να τη γλυτωσει με καμμια πιο νορμαλ ηττα. Που μου παει να παιξει CHL με τον ηγετη της Ξανθης!! το κολοτουμπακια, καποιον Πονσε που παει με τη μουρη- μου θυμιζει το παλιο Χαραλαμπιδη του ζελα εκει στα 80’s , και το βικτωρα – δε ξερω τι να κανω-CF.
    Τσιμπα 6 σε 2 ματς και παλι καλα να λες. Εχω πει οτι η ΑΕΚ φετος θα μαζεψει μεσο ορο 3γκολ/ματς δηλαδη 18 συνολο στα 6. Mη παει παραπανω ειναι το θεμα. Μη θελει δηλαδη καμμια διαφορα τερματων (που ελεγε ο ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΣ τρομαρα του, που κοιταει και τις διαφορες-αυτο τον μαρανε) καμμια Μπενφικα στο Ντα Λουζ και εχουμε τιποτε κηδειες μεγαλες.
    Ξερω ξερω εγω ειμαι ο αντι, ο περιεργος, ο γκρινιαρης μεχρι και ο γαυρος. Απο την αλλη μετα απο 35 χρονια μπαλλα κανονικη- δηλαδη Premier- ολο και κατι σκαμπαζουμε..
    Τσιμπα 6 σε 2 ματς και ετοιμασου για τα επομενα δυο με τη Μπαγερν. Γιατι αμα καποιος Aλφα Κενταυρου σου βαζει μονος τους με 4-5 να τον μαρκαρουν , στη πρωτη συμμετοχη, αλλαγη στο δεκαλεπτο, δε θελω να σκεφτω τι θα γινει με τους ΡιμπεΡομπενοΛεβα. Θα ερθει λεει ο Μπογε μονο που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, αλλα ειναι κατι αναμεσα σε Μαραντονα και Μεσι.

    ΠΛΑΚΑ σου κανουν με αποδοση ρελαντι 40% οι αντιπαλοι και αυτος νομιζει οτι κατι κανει.. ειναι πραγματικα απιστευτη η αφελεια του Ελληνα απεναντι σε ομαδες ΕΥΚΟΛΑ 3-4 φορες καλυτερες.
    Που ηθελε και νικη. Που ηθελε και μεγαλη εμφανιση. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κατω απο τρια φετος μεγαλε μεσα εξω σε ολα τα ματς θεωρειται ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ επιτυχια. Που θες και νικες, ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. Κρατα εκει τις νικες για κανα ΟΦΗ και πολυ σου ειναι.
    Ο ενας παει με το μαχαιρι στα δοντια με παικτες κακογυμνασμενους-αγυμναστους που πεφοτυν σα τις μυγες κατω και ο αλλος στο χαλαρο σου τραβαει 2 στο τεταρτο, αραζει με 10 και μολις ζοριζεται με μια κατεβασια σου παιρνει το ματς. Το οτι- απο οσο διαβασα- ο αντιπαλος με ΜΙΑ (1) φαση σου κανει ενα γκολ δεινχει απλα ποσο χαβαλες εισαι. Το ειδα και πραγματικα δε πιστευα πως ενας τυπος παει μονος του αναμεσα σε 4-5 ξεκινωντας πισω απο τη σεντρα φτανει εξω απο τη περιοχη και ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ απλα κανει ενα σουτ και γραφει μιας και δεν ειχε αλλη ενναλακτικη. Το κουραζε δεξια αριστερα μπας και παρει φαουλ, αλλα ΕΝΑΣ δε σκεφτηκε να του ριξει μια κλωτσια επι 30-40 μετρα, ο δε Τσοσιτς ανοιγει τα ποδια και περναει η μπαλλα απο κατω. Ειναι πραγματικα ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ποσο αγνοουνται οι ΒΑΣΙΚΟΙ κανονες ποδοσφαιρου με το ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟ. Ρε ΕΝΑΣ να μη κανει ενα φαουλ? Να μη φωναζεις- αφου ειναι τοσο στοκοι ολοι τους – σε ΕΝΑΝ κανε ρε φαουλ και να καθεσαι να κοιτας? Να μη ξερουν εκει μεσα οτι δεν αφηνεις ενα τυπο να κοβει βολτες 40 μετρα χωρις να τον ενοχλει ανθρωπος. ΕΛΕΟΣ με το τιποτα, τι διαολο κανετε εκει περα ολη τη εβδομαδα? Μονο τουπεδακι υφακι και στυλακι βλαχικο? Αλλα θα μου πεις ΒΑΖΕΛΟΙ ειναι ετσι εχουν μαθει. Να χανουν με τα βρακια κατω και να ειναι ολα οκ.

    Χθες ο Αγιαξ επρεπε να τους εχει βαλει 3 και μαλιστα ευκολα- αυτο για οποιον δεν υπολογιζε τον Αγιαξ και το θεωρουσε ευκολο. Ειχα πει ΠΡΙΝ τους αγωνες οτι παει για δευτερος ανετα, τωρα οπως παει μπορει και πρωτια. Μεσα θα τα παρει τα 2 ματς αρα λογικα παει στους 10 ποντους. Και μενει το εξω με τη Μπενφικα και ο τριμπαλλοζουνιδης. Δηλαδη οπως παει λεει 10-14 ποντους.
    Λογικα τη Μπενφικα την εχει στα μεταξυ τους- χθες μπηκε και ο μικρος στα CB-δεν επαιξε με μας- και ο Λεβα απλα εξαφανιστηκε.
    Το την εχει, σημαινει 3 ως 4 ποντους η σε τυχον ισοπαλιες καλυτερη διαφορα τερματων- αυτη που υπολογιζε ο τριμπαλλομαρινος ντε και εκανε και ονειρα μετα το πρωτο ματς. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..
    Τα λεω επειδη το ειδα αρκετα το ματς Μπαγερν-Αξιαξ -με την ΑΕΚ δεν ασχολειται και κανεις αλλωστε εδω- εδειξε τα γκολ και 2-3 φασεις.
    Η μαλλον ασχολειται οσο και με κατι Πολωνους-Πλεζ something που εφαγαν ταληρακι απο τη Ρομα, αφιερωσαν δηλαδη γυρω στα 3 λεπτα χρονου ανα ματς. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.

    Ο γαυρος ειναι και αυτος μια απο τα γ-ιδια. Οποτε αναμενουμε γ-ιδια ματς αναλογα απο ομαδες που η μια εχει το Βικτωρα το καραμπουζουκλη με τη μουστακα, τον Οικονομου που βλεπει τα τρενα να παιρνουν (χθες στο πρωτο γκολ κοιταει ως θεατης ανευ εισητηριου στο δευτερο αφησε το μπακασετα να μαρκαρει σε θεση δεξι CB) και καποιον λεει Μανταλο που ειναι και ηγετης-αρχηγος-μπαλλαδορος και λοιπες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΑΧΛΕΣ. Ο αρχηγος της ΑΕΚ με μεγαλη δυσκολια θα εμπαινε αποστολη στη West Ham. Πολυ μεγαλη. Ασε που αμα σου πει κανας Πελεγκρινι παιξε χαφ στο κεντρο και εσυ κανεις τον Ελληνα-μαγκα, δηλαδη οτι γουσταρεις, σε βλεπω ακομη και στην εξεδρα να πληρωνεις εισοδο για να μπεις. Αυτη αλλωστε ειναι και η διαφορα του προπονητη απο τον ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟ.

    Οι αλλοι εχουν το Πεφτουνη, πηραν ενα Λαζαρο για κανα 20λετπο και επεστρεψε ο 1,55 Φετφας (τον ηθελε και ο Φιλιατρας αυτον αλλα ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ….η μαλλον καταφερε να φαει ΧΥΛΟΠΙΤΤΑ και απο αυτον) και οι νεανιες Τοροσιδης και μπαρμπα Τουρες. Που αμα μπει μεσα και παιξει 10 λπετα σε level Premier-City θα χανουμε 0-3 στο τεταρτο μιας και τους ηγετες της ΑΕΚ τους βλεπει ως κουνουπια και απλα τα φλιταρει.. Το θεμα βεβαια ειναι οτι ο μπαρμπα Τουρες εχει να το κανει 2 χρονακια αυτο, οποτε ετοιμαστειτε για αλλο ενα ματς οπτασια.
    Την ιδια ωρα εχει και εμας με τη City. Δυσκολο ματς καπακι μετα απο Τσελσυ εκτος και Ναπολι εκτος σημερα το τριτο μεσα σε μια εβδομαδα. Οποτε ο καθενας διαλεγει τι θελει να δει.
    Μανταλος εναντιον Πεφτουνη ποιος θα προλαβει να ξαπλωσει πρωτος η Κουν-Σιλβα-Σανε-Φερναντινιο εναντιον Φιρμινο-Σαλαχ-Κειτα-VVD? Προσωπικα θα ειμαστε απο το Σαββατο πανω- την εχουμε κανει Συνταγμα-Ομονοια τη διαδρομη. Και ας χασουμε που λεει ο λογος που δυσκολα. ΜΠΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ αυτο ειναι το ΜΟΝΟ σιγουρο.

    ΟΛΕΣ οι αλλες ομαδες – ολες ομως- ειναι ιδιαιτερα χαμηλου επιπεδου. Γι αυτο και μολις κατσει λιγο η σκονη θα δουμε τους 2-3 πρωτους να μαζευουν +70 ποντους φετος δηλαδη +200 ποντους 3 ομαδες.
    Εννοω πιο χαμηλου απο το χαμηλο της ΑΕΚ-ΟΣΦΠ-ΖΜΠΑΟΥΓΚ. Αμα διαβαζεις οτι τα 17χρονα με το Δωνη προπονητη κανουν πλακα, καταλαβαινεις χωρις καν να δεις,το επιπεδο της λιγκας.
    Τον θυμωμαστε το Δωνη ετσι? Ειναι ο τυπος που ελεγε στο Ριβαλντο στα 36 του να παιζει στον ασβεστη και να κανει κουρσες…Ο Ριμπο. Στον ασβεστη. Να κανει κουρσες. Στα 36 που δεν εκανε στα 25. Ναι γι ΑΥΤΟΝ το Δωνη μιλαμε.
    Μιας λιγκας που εχει προπονητη τον Ματζουρακη-σωστα διαβασατε- που προσελαβε ο Απολλων. Εν ετος 2018 μηνα Οκτωβριο, ομαδα δινει λεφτα στο Ματζουρακη.

    ΑΚΟΜΑ.

    ENOUGH SAID..
    ΥΓ Το μκρο του Αγιαξ τον ζαχαρωνουν 4 ομαδες. Μπαρτσελονα μιας και ο Πικε παει φουντο λογω κοντρας με το Μεσι, PSG και 2 απο εδω. Αν εχει μυαλο θα ερθει σε μας. Το Ισπανικο ποδοσφαιρο μας τελειωσε και σα χωρα και σαν ομαδες. Εννοω το παρτα ολα που ειχαν μια δεκαετια. Ο ζελεδακιας στα 34 τη κοπανησε για τα ευκολα, ο Μοντριτς 33, ο Τσαβι-Ινιεστα πανε, μασερανο παει, ο Μεσι παει 33 ο Σουαρεζ τα ιδια, ο Μπουσκετς μεγαλωνει για τη θεση 31, γενικα οι ομαδες γερασανε και οι νεοι ΔΕΝ ειναι σα τους παλιους. 1-2 χρονιες εμειναν και αυτες με το ζορι ηδη κανουν γκελες. Θα ειναι μεν καλες ομαδες αλλα πλεον ΔΕΝ ειναι φοβητρο. Ερχωνται με φορα οι Αγγλοι- για μενα ειναι ΗΔΗ εδω- για την επομενη δεκαετια. Το μονο που θελουμε ειναι να ΜΗΝ φυγει ο special κεφτες απο την Referee United. Τετοιο ΚΑΡΝΑΒΑΛΛΟ στην δεκατη θεση ειχαμε χρονια να δουμε. Θα λετε Μογιες και θα κλαιτε..

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Η Μπενφίκα έχει την Πόρτο την Κυριακή. Πήγε να κάνει συντήρηση.

  16. Ο/Η nnektarios λέει:

    Συγνώμη ρε παιδιά, να πούμε τα κακώς κείμενα, να διαλύσουμε τον Μελισσανίδη και τον Μάνταλο, να πούμε για την ελληνική κακομοιρίλα, αλλά, να πούμε και ΤΙ είδαμε συνολικά χθες.

    Με τα ΜΑΤΙΑ μου, μέσα στο γήπεδο, είδα μία ΑΕΚ να ΣΦΥΡΟΚΟΠΑΕΙ κυριολεκτικά την Μπενφίκα επί 25-30 λεπτά! Τι με ΝΟΙΑΖΕΙ εμένα αν η Μπενφίκα παράτησε το ματς στο 20′, σκέφτεται τον αγώνα με την Πόρτο, έμεινε με 10 κλπ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

    Είδαν τον ΧΟΥΛΤ να τους κάνει ΠΛΑΚΑ, γιατί αν φόραγε κόκκινα και ήταν απέναντι θα λέγαμε τι γελοίοι που είμαστε δεξιά και τι μας έκανε ο ΞΑΝΘΟΣ!
    Τα είχαν ΧΑΜΕΝΑ, δεν ηξεραν που πάταγαν στο γήπεδο, στο μόνο τομέα που υπήρχαν ήταν στις στατικές. Εκεί με ΕΥΚΟΛΙΑ καθάρισαν τα πάντα.

    Τελικά, οι κακογυμνασμένοι χαβαλέδες του ελληνάκου προπονητή ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ συνολικά από τη Μπενφίκα και το επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά και αυτό δεν αλλάζει και 5 να φάμε στο Ντα-Λουζ.

    *** Ο κάποιος ΠΟΝΣΕ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τον πολυδιαφημισμένο ΡΟΥΜΠΕΝ ΝΤΙΑΣ, 2 ΦΟΡΕΣ, η ΚΟΚΚΙΝΗ ήταν 100% δική του προσφορά στο παιχνίδι.

    ΥΓ. Τι έγινε με το λογαριασμό των ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ 30 γκολ Λάζαρου (δεν θα μετράω τα γκολ με Απόλλωνα Λάρισας στο κύπελλο, ΕΛΕΟΣ)-Αραούχο? ΚΛΕΙΝΕΙ, πληρώνονται τα γραμμάτια?

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Paok:ξερει καποιος απο τους εκλεκτους φιλους φιλους υπο ποιες προυποθεσεις καποιος χριζεται”ιπποτης”,sir,απο την βασιλισσα ολων μας ελλισαβετ;

  18. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @nnektarios

    Δεν πάμε να διαλυσουμε κανένα μελισσαν, άλλωστε δεν μπορούμε. Απλά λέμε ότι φέτος ως ηγέτης είναι κατώτερος των περιστάσεων. Αμφιβαλλεις;

    Δηλαδή εσύ χθες όταν έφαγες το τρίτο το χάρηκες, κι έλεγες ότι τους παίζουμε;

    @the snitch
    Αν χθες κερδίσαμε 3-2 θα έμπαινες σήμερα να γράψεις ή θα διάβασες το blog μια φορά το τρίμηνο;

  19. Ο/Η Κώστας λέει:

    @the snitch Εάν θυμάσαι, πέρυσι σου έλεγα πως και εγώ πιστεύω τη Liverpool για μεγάλα πράγματα εντός και εκτός Αγγλίας, ενώ η Man City ήταν ήδη πολύ γερό φαβορί για μέσα. Εκτός θέλει πολύ καιρό ακόμη να αποκτήσει κάποιο ειδικό βάρος. Βλέπω φέτος να γίνεται το αντίθετο, να το σηκώνει η Liverpool Αγγλία και τη City -ας ξεκίνησε άσχημα ch l- να ρίχνει εκεί το βάρος. Βάσει ρόστερ θεωρώ πως έχει προβάδισμα η City ελέω των περισσότερων επιλογών. Μακάρι να το σηκώσει ο Κλοπ πάντως.

    Επειδή παίζει πολύ σανό με τους τερματοφύλακες που έχουμε, Πασχαλάκη και Μπάρκα, φαίνεται πως στα πιο απαιτητικά ματς ΔΕΝ το έχουν οι τζέδες. Τώρα αυτά για έλλειψη εμπειρίας και παραστάσεων ας τα πουλήσουν στα 14χρονα. 2-3 καλά ματς και εκεί που πρέπει να φανούν πετάνε περήφανα χαρταετό.

    Την προηγούμενη Κυριακή το πίστευα και το έπιασα το Χ στο Λονδίνο. Έτσι θεωρώ πως και με τη City, τουλάχιστον δε χάνει. Ο Άγιαξ πάει πάλι να βγάλει καλή φουρνιά. Θα οικονομήσει πάλι 35 και 45άρια από πωλήσεις. Μάλλον αυτοί είναι ανερχόμενοι σε σχέση με αυτούς του οικοδόμου Ουζουνίδη.

  20. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Πρωταθλητής Koreas: Ναι, είναι κατώτερος των περιστάσεων. Κακός σχεδιασμός, τραγωδία το ότι δεν έκανε δυο ΚΑΛΕΣ μεταγραφές, αγωνιστικής αξίας και προσωπικότητας. Έχουμε έλλειμα προσωπικοτήτων.

    Όταν φάγαμε το τρίτο, φαρμακώθηκα, άδειασα, όπως όλοι όσοι ήμασταν εκει και μόλις ένα λεπτό πριν, παραληρουσαμε με την εικόνα της ομάδας και του αγώνα, λάθος το λέω;

  21. Ο/Η bandog λέει:

    sorry κυριοι αλλα θα συμφωνησω με τον νεκταριο.

    δλδ τι περιμενατε απο την ΑΕΚ φετος στο τσουλου?
    δεν ειναι σαφες οτι η ομαδα δεν εδωσε μια δεκαρα για να διακριθει στην διοργανωση παρα βασιστηκε στο “ο,τι φαμε , ο,τι πιουμε και ο,τι αρπαξει ο κωλος μας”?

    δλδ δεν το ξεραμε οτι ποιοτικα ειμαστε δεκα κλασεις κατω απο μπενφικα , αγιαξ, μπαγερν?
    μη μιλησουμε για βαρος φανελας….
    η δικη μας ευρωπαϊκα ζυγιζει μερικα κιλα και των αλλων τονους!
    ο αγιαξ πχ εχει βγαλει απο κροϊφ , ραϊκαρντ , ζεεντορφ, νταβιτς , κλαϊφερτ κλπ μεχρι χουντελαρ και εμεις εχουμε βγαλει εναν μανωλα πριν 40 χρονια και εναν γαλανοπουλο προπερσι…
    μου αρεσει που μας κακοφανηκε η ηττα απο τον αγιαξ λες και χασαμε απο τον ιωνικο του νατσουρα!

    εμενα με καλυπτει οτι η ομαδα επαιξε την μπαλα της οπως σε καθε ματς χωρις να εχει νοοτροπια ταμπουριου και τσουκουτσουκου μπολ και ειδικα με τις πολλες απουσιες που εχει..

    και εχει παιξει και γκινια η ομαδα στα τελευταια σοβαρα ματς που εχει δωσει.
    επαιξε καλυτερα αλλα εχασε με δυο λαθη απο παοκ , προσπαθησε στον αγιαξ με τις μεγαλες απουσιες και εκανε το ματς της ζωης του ο φιρφιρικο που δεν ειχε ξαναβαλει δυο γκολ ουτε στην πλατεια του χωριου του οταν επαιζε πιτσιρικας , σφυροκοπησε επι ενα ημιχρονο την εξαιρετικη επιθετικα μπενφικα και δεχτηκε ενα γκολ απο τον αλφα βητα που αν το ξανακανει 20 φορες, δυσκολα να την φτασει μεχρι το τερμα…

    και γκρινιαζουμε γιατι δεν εδωσε πασα διπλα ο σεντερ φορ -των δυο γκολ ηδη στον αγωνα- που ειχε φατσα το τερμα ή γιατι δεν εκανε φαουλ ο μεσος στον αντιπαλο που ειχε μπροστα του 3 αμυντικους και περασε την μπαλα κατω απο 4 ποδια για να ξυσει τα δαχτυλα του τερματοφυλακα , να βρει στο δοκαρι και να μπει γκολ…
    ή λεμε οτι η ομαδα που στην τουμπα ξεκωλιαζε τον παοκ επι ενα ενενηνταλεπτο , στο 0-2 ειπε να αραξει και να περιμενει το τρολεϊ επειδη παιζει με την αεκ….
    αυτο ειναι μιζερια ρε παιδια.
    και ειναι μιζερογκρινια αεκτζιδικη!

    μας κακοφαινεται ο ουζουνιδης επειδη ειχαμε πριν τον χαπελ και τωρα καναμε προταση στον κλοπ και αρνηθηκε να ερθει…

    αυτη τη στανη εχουμε , αυτο το τυρι βγαζουμε.
    η ομαδα κανει βηματα τα τελευταια χρονια.
    μην περιμενουμε αλματα. ελλαδα ειμαστε…
    ξεκινησαμε απο τα γηπεδα γ εθνικης , χτισαμε κορμο , πηραμε τιτλους , φτιαχνουμε γηπεδαρα και προνητηριο , παιζουμε τσουλου και μαζευουμε γκολ αλλα μαζευουμε και εμπειριες.
    θα ερθει και η στιγμη που θα δειξουμε το κατι παραπανω στην ευρωπη.

    και φυσικα οχι στο τσουλου που εχει τελειωσει για ελληνικες ομαδες.
    το επιπεδο ειναι τετοιο πλεον που ετσι και βρισκονται απο υπερπροσπαθεια στα προκριματικα και προκρινονται ομιλους κατι ελληνικες , ελβετικες και λοιπες τριτοκοσμικες ποδοσφαιρικα, θα μαζευουν ταληρα.

    και δεν κατηγορω τη διοικηση που δεν εφερε τους παικταραδες για το τσουλου.
    να τους κανω τι?
    να ανεβασω το μπατζετ μου καμια 30αρια % παραπανω για να ιδρωσω να βγω τριτος οπως εκανε ο γαυρος?
    αφου ολοι το ξερουμε οτι το τσουλου ειναι μονο τα χρηματα του.
    μπηκες , τα πηρες, τελειωσε η ευρωπαϊκη χρονια αν εισαι ελληνας…

    η ομαδα εχει πολυ δρομο για να γινει ενα σοβαρο ευρωπαϊκου επιπεδου κλαμπ αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει και τετοια διαθεση ωστε να κρινω την προσπαθεια.

    οποτε , παρακολουθω την μπαλιτσα μου στην ψαροκωστουλα ξεροντας οτι βλεπω σουπερλιγδα και οχι πρεμιερ και δεν πολυστεναχωριεμαι με ανουσιες και ανεδαφικες συγκρισεις και προσδοκιες…

  22. Ο/Η akis λέει:

    @steven
    Σίγουρα έπαιξε ρόλο το παιχνίδι τους με την Πόρτο, αλλά νομίζω ότι ταυτόχρονα το υποτίμησαν πολύ. Ίσως έπαιξε ρόλο και το παιχνίδι που είχαν παίξει στην Τούμπα, που δεν είδαν ποτέ καμία αντίδραση από τον ΠΑΟΚ μετά το 1-3.

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Τρομερό προπονητικό λάθος έγινε διότι έχει πολύ μικρή νοοτροπία.

  24. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @nnektarios

    Ακριβώς όπως τα λες. Οπως πέρσι με την αουστρια και τη ριεκα εντός. Όπως το είπες πίκρα…

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΑΝ η γιαγια μου ειχε τρολλετες θα ηταν τρολλευ λεγαμε μικροι.

    ΑΝ και ΑΜΑ και λοιπες ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ειναι αλλωστε αυτες που εχει ο Ελλην ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ που βλεπει ομαδα CHL στην ΑΕΚ και ονειρευεται και μεγαλες βραδυες με αντιπαλες ομαδες που για να παρεις ισοπαλια πρεπει να κοιμηθει ο Θεος ο Αλλαχ ο Βουδας και οποιος αλλος υψιστος μας οριζει –τυχον- τη μοιρα μας. Ο ιδιος Ελλην που, εκει και αυτοι που τον χαλαγαν και εβγαζε χολη, τωρα γλυφει.

    Οποτε ασε τα δυσκολα για τους νεροβραστους (ναι τα scrollαρα μαζεμενα) που ο παγκος τους κανει οσο ΟΛΗ η ΠΑΕ μαζι με τα κτιρια-γηπεδα-παικτες κλπ και κοιτα εσυ ο ξεροψημενος της Ευρωπης (με τις κουπες και τις πορειες) να γλυτωσεις τα τριμπαλλα που εγιναν συνηθεια. Ειπα και την αλλη φορα οτι οι αληθειες ειναι πικρες μονο σε οσους δεν τις αναγνωριζουν. Οποιοι ζουν στη κοσμαρα τους και ειναι οπαδοι, προσγειωνωνται αναλογα. Οποιος βλεπει μπαλλα μπορει να καταλαβει και τι ειναι και τι να περιμενει 9 στις 10. Και 9 στις 10- μη σου πω παραπανω- η ΑΕΚ εινα να παιζει σε χαμηλης δυναμικοτητας Europa ομαδες για να σταυρωσει νικη, καμμια Ριεκα η αναλογες δηλαδη. Γιατι Europa ας πουμε παιζει η Τσελσυ η Αντερλεχτ η Αρσεναλ η Ζενιτ η Μπετις η Φενερ η Σεβιλλη η Μαρσειγ κλπ φετος. Ομαδες που τις βλεπεις με το κυαλι κανονικα. Η Αντερλεχτ σου πηρε το τρελλο- βρανιες και εσυ πηρες τον …..Οικονομου πως να το κανουμε τωρα? Η Τσελσυ παιζει με τον Αζαρ και εσυ με το Γιακουμακη.

    Φυσικα και μπηκα μετα απο αγωνα CHL και τη πρωτη και τη δευτερη αγωνιστικη. Και θα γραψω αν θελω και τις επομενες αγωνιστικες του CHL. Οπως και αν θελει ο Stevie τα περναει η τα πεταει. Τη γνωμη μου λεω δεν υποχρεωσα κανενα να την ασπαστει. Με αυτο ασχολουμαι αυτο εχει ενδιαφερον και ΕΚΕΙ ΜΕΤΡΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. Εκει δειχνεις ως ‘πρωταθλητης’ της χωρας σου ποιο ειναι το επιπεδο του ποδοσφαιρου σου και της ομαδας σου. Εκει εσυ κατεβαινεις με το ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟ και το Πονσε το γιδι που χθες ειναι αποβολη μαρς το προτεταμενο ποδι με τις ταπες ΚΑΙ χτυπημα στο κεφαλι ΕΙΔΙΚΑ μεσα στη μικρη περιοχη στο τερμα, για επικινδυνο παιχνιδι και απλα στη χαρησε και λογω εδρας και λογω σκορ 0-2. Μια φαση δηλαδη που αν την εκανες στο Νοειρ- ειδικα μεσα στη Φριτσια- ειχες φυγει για ντουζακι αμεσα. Αν ο Πονσε ο Αραουχο ο Λιβαγιας κλπ δεν ηταν αυτοι που ειναι λες να βολοδερναν στις Λας Παλμας και τις ΑΕΚ της Ευρωπης δανεικοι? Στραβοι ειναι δηλαδη στην Ισπανια στην Αγγλια και στην Ιταλια και ειναι το γατι της υποθεσης ειναι ο Φιλιατρας που μοιραζει 300-500 χιλιαρικα ταβανι? Η μηπως η φιλοδοξια ενος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλου παικτη ειναι να ερθει στην ΑΕΚ να παιζει με το Λεβαδιακο και τον Απολλωνα αντιπαλο στα χωραφια των 300 θεατων? Πλακα κανουμε?

    Που δειχνεις οτι εισαι πρωταθλητης? Στις Λαμιες και στις Λαρισες? Η ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι επειδη το εβαλες nick εγινε και κατι? Αληθεια 24 χρονια γιατι δεν εβαζες καραπαζοεισπρακτωρ μπροστα? Η πριν 2-3-4 χρονια (να μη σε παω σε Γ και Β Εθνικες) δευτεραθλητης η τετραθλητης με -30 απο το πρωτο? Τωρα σοβαρα πας να μου τη πεις?
    Τι ηθελες να μπω να σχολιασω δηλαδη εκτος αγωνιστικης περιοδου Ευρωπης? Ποιηματακια δημοτικου , τα παμε μωρη αρρωστεια, η κειμενα για το ΑΕΚ-ΟΦΗ να δω αν ο ηγετης της Ξανθης τριπλαρε τον Καραμητρο? Premier βλεπω, στο γηπεδο παμε για διασκεδαση (και το διασκεδασαμε στο bridge μεσα σε booth ΚΑΡΑΜΠΛΕ, ασχετα αν .. εφαγα τα δαχτυλα μου) και κοιταω την ομαδα μου και την ΑΕΚ στα CHL. Γι αυτο η διαφορα μας ειναι οτι εγω πεταω μεσα Sturidge και βαζει αυτο που βαζει, ενω ο σαχλας πεταει μεσα το ρομα το γιακουμογυφτακι. Τοσο απλα.

    Να περιμενω μηπως να ενημερωθω απο αυτα που ΞΕΡΩ -πολες φορες μηνες- πριν ανακοινωθουν? Τι να δω? Αν θα φυγει ο Ταγαρι Νο1 για να ερθει ο Τραγι Νο2? Αν θα μου πει ο Τσακιρης και ο Κεφτες αυτα που τον πληρωνουν να πει? Δε ξερω νομιζεις απο πριν οτι το budget ειναι 1εκκ ΟΤΙ και να γινωταν? Επειδη δε μιλαω? Μα ΑΚΡΙΒΩΣ γι αυτο δε μιλαω γιατι τους σιχαθηκα. Δε ξερω νομιζεις απο το Πασχα οτι ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΙΒΑΓΙΑ ΔΕ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ μιας και ειμουν ΠΑΡΩΝ στο ποιος τον πληρωσε? Δε ξερω νομιζεις ποτε συμφωνησε ο ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΣ με την ΑΕΚ? Επειδη σας πουλαγαν σωτο με συναντησεις στο VERA οι δημοσιογραφοι με το Μανωλη που εφυγε λεει για να ειναι κοντα στην οικογενεια του και κατεληξε να ειναι το ιδιο ΜΑΚΡΙΑ σε ενα νησι στου διαολου? Μα ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες συνατησεις και συμφωνιες (ακριβως ομως) ειχε κανει και με το Poyet. Σε εκεινον μαλιστα ειχε πει και budget τρομαρα του και γελαγαμε τοτε με τον Stevie…

    Η να καθωμαι να ασχολουμαι με οπλα-μπουκες και ποιος την εχει μεγαλυτερη…. στις ποινες και στα δικαστηρια μπας και παρει το καραστημενο πρωταθλημα ελλαδας? Που και αυτο κατα λαθος το πηρες και δε το λεω εγω- ο ιδιος ο Μελλισανιδης το ειπε οτι σου εκαστε στη πορεια με οτι εγινε στα δικαστηρια. Αυτο που δεν ξερεις ποτε αρχιζει, ποτε τελειωνει, ποσοι πεφτουν, ποσοι ανεβαινουν, αυτο που εσωσε ο Τσιπρας μεσω ΕΡΤ σε συναντηση-εκβιασμο ΝΤΑΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε βιλα στο Σουνιο (οχι εκει που παραθεριζε σε ΑΛΛΗ βιλα και ο Stevie ΞΕΡΕΙ σε ποιον αναφερωμαι μιας και ειναι διπλα μου κυριολεκτικα) και αυτο που οι ποινες για το ιδιο παραπτωμα αλλαζουν καθε χρονο αναλογα ποιος ειναι στα ‘πραγματα’. Περσυ κολοδαχτυλο ο Μανωλης 45 μερες εκτος, φετος κολοδαχτυλο ο Πασχαλακης μια αγωνιστικη και οποτε μας βολευει (κυπελλο). Περσυ καπνογονα στη κερκιδα = κεκλεισμενων στην ΑΕΚ, φετος ευθειας βολης= προστιμο στο ΖΜΠΑΟΥΓΚ.

    Αυτο μωρε που η φαλημεντο ΕΡΤ πληρωσε 52εκκ για 200 αγωνες της Λαμιας και του ΟΦΗ (με δωρο 2 εκκ εξωτερικες παραγωγες στη nova μιας κια ΟΥΤΕ αυτο ειναι ικανοι να κανουν) την ωρα που ο cosmote εδωσε 30κκ για 343 αγωνες Champions League και Europa League. Τα εχεις ακουει ποτε αυτα? Οτι η Λαμια ειναι 2 φορες πιο ακριβη μεσο ορο απο τη Ρεαλ και τη Γιουβε και ο ΟΦΗ 2 φορες απο τη PSG η τη Μπαρτσελωνα? Και οχι μονο ειναι 2 φορες πιο ακριβη αλλα τη πληρωνεις ΕΣΥ με το ζορι κιολας? Γιατι ΕΡΤ πληρωνουμε ΟΛΟΙ ακομη και στα κοινοχρηστα, Cosmote βαζει οποιος θελει.

    Η ομαδα απλα εκανε ΑΡΠΑΧΤΗ φετος. Αυτο ακριβως ηταν το πλανο DAY ONE. Το ξερουμε μας το ειπανε οσο πιο ξεκαθαρα γινωταν. ΔΕΝ ειναι γι αυτο το επιπεδο, εδω ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ στο ελληνικο πρωταθλημα που ο δωνης κανει πορεια με κατι παιδια Λυκειου.

    Ε σε ΑΥΤΟ το πρωταθλημα εισαι ‘πρωταθλητης’ οποτε ασε με εμενα να βλεπω τα χαλια μας μονο στην Ευρωπη. Τα υπολοιπα τα αφηνω σε σενα, χαρισμα σου.

    ΥΓ Κωστα η CITY εχει θεμα στο ανασταλτικο κομματι με τους μεσους ειδικα χωρις τον Ντε Μπρουνε εχει μεινει ο Φερναντινιο μονος του. Ο πεπ πηγε για τον Ζορζινιο που κατεληξε στη Τσελσυ και μετα δε πηρε τιποτα χτυπησε και ο Βελγος και να το προβλημα. Σε μικρα ματς η ποιοτητα της το κρυβει, σε δυσκολα ματς που δεχεται πιεση ομως στα χαφ εχει θεμα γι αυτο και εχασε το ματς με τους γαλλους. Ο Αγιαξ εχει πολυ καλη ομαδα. Το ποσο θα αντεξει ειναι αλλο πραγμα, αλλα χθες πραγματικα τους επαιξε στα ισια και ανετα. Ο μπαρκας ειναι καλο τερμα-πασχαλακης δεν υπαρχει. Ο δικος μας απλα δεν εχει αμυνα. Δε γινεται να περναει η μπαλλα απο 5-6 σωματα σα γραβιερα στο πρωτο και στο τριτο γκολ. Ουτε γινεται να βγαζει το πρωτο π.χ και να κοιτανε ολοι. Ειναι καλο τερμα μπορει με μια σοβαρη αμυνα να κανει καλη καρριερα αλλωστε γι αυτο αρεσει εδω σε μεγαλη ομαδα του Λονδινου. Οχι με οικονομου και τσοσιτς αυτα ειναι αστεια μονο που παιζουν μπαλλα αντι να τυλιγουν κανα σουβλακι. Σκεψου μονο μια ομαδα που θα επαιρνε τον Οικονομου μεταγραφη. Πες μου μια ομαδα που θα κατεβαινε με το Πονσε βασικο η με το μανταλο ηγετη σε CHL. Η μπενφικα η μπαγερν η ο αγιαξ? ΑΠΛΑ ειναι τα πραγματα για οποιον δε φορα οπαδικα γυαλια και δε κοιταει μεχρι που φτανει το σεντονι και απλωνεται, αλλα ζαλιζεται με κανα 20λεπτο πιεσης. Εφαγες στο 74 το γκολ. Ειχες 20 λεπτα. Εκανες κατι? Ναι. Οτι εκανες απο το 46 και μετα στο προηγουμενο ματς. Γιατι ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ τι να κανουμε τωρα? Με το στανιο? Αμα αντι για το ρομα εβαζες αλλαγη ενα Σκοκο ενα Οκονσκι ενα παικτη των 1,5-2εκκ μπορει και να το ισοφαριζες. Αμα ειχες και κανα σοβαρο και οχι τον εταιρο σαχλαμαρα που αποβληθηκε επειδη κλωτσησε μετα τη ληξη του αγωνα!!!! μπορει να εκανες κατι καλυτερο. Αυτο λεω, οτι παιρνεις οτι αξιζεις. Εμεις επιλεξαμε τον χαρακτηρα Λιβαγια. Ε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ το εχει κανει ΟΠΟΥ εχει παιξει, δεν ανακαλυψαμε την Αμερικη..

  26. Ο/Η Κέλβιν Σέμπουε λέει:

    Μίρλα,Μίρλα ,πολλή Μίρλα

    Ξέρετε πόσους βαθμούς έκανε πέρυσι η Μπενφίκα ,από τις Λεόν εμπειρες ομάδες του τσουλου διαχρονικά?
    Μηδέν ,Κουλούρι κανονικό.

    Κι εδώ κράζει ο καθένας την ομάδα,τον προπονητή,τον καβούρια .αντί να μείνει σε μια εμφάνιση που γεμίζει αισιοδοξία.

    Είναι τόσο άθλιος ο κόσμος της ΑΕΚ ,που θα καταντήσουμε μελισαανιδικοτεροι του Μέλισσανιδη.

    Τι θέλεις ,ΑΕΚτζη; Μεταγραφές;
    Έπαιξες τσουλου ύστερα από 12 χρόνια και έκοψες 30 χιλιάδες εισιτήρια.Θες μεταγραφές;
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΧΩΡΙΑΤΑΡΕ ΑΕΚΤΖΗ ,που θες και μεταγραφές

    Την είδες πελάτης ευρωπαϊκού κλαμπ,λες και δε ξέρεις πού έπαιζες πριν από 4 χρόνια η από ποια μπουρδελοχωρα προέρχεσαι

    Απογοήτευση ,από το λαό και μόνο

  27. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    Το παιγνίδι το χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαμε νωθρά γιατί απλά δεν νοιάζει (κακώς) την ομάδα ή οποιαδήποτε διάκριση στο CL. Περίμενα λίγο εγωισμό και προσπάθεια αυτοπροβολής από κάποιους ποδοσφαιριστές…

    @ bandog ” αυτη τη στανη εχουμε..” όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό αλλά τόσο δύσκολο είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που στις βασικές θέσεις να έχει ποδοσφαιριστές που να γνωρίζουν την θέση ή να μπορούν να παίξουν ικανοποιητικά όταν τους ζητηθεί. Δηλαδή ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος είναι εξτρεμ;;;; Το να βρώ ή να εκπαιδεύσω στις ακαδημίες κάποιον που να μπορεί να βάλει κάποια εύκολα γκολ, δεδομένου ότι έχω κάποιο σχέδιο και κάποιον πίσω του να τον τροφοδοτεί σωστά είναι μάλλον απίθανο ;;;

  28. Ο/Η nnektarios λέει:

    @The Snitch
    Προφανώς, τη γνώμη σου εκφράζεις και καλά κάνεις, αλλά, ειδική ο Τσακίρης, δεν νομίζω ότι τα παίρνει. Βαριές κουβέντες, κατηγορίες.
    Ναι, το γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε για UCL, απλά χθες, δεν είμασταν η the worst team που έλεγε εκείνος ο Εγγλέζος, έτσι;

    Θα ήθελα να σε ρωτήσω ξανά, εσυ που λες ότι ξέρεις πολλά, αυτός που πλήρωσε για τον Λιβαγια, είναι ομογενής από Ρωσία; Αν έχεις την καλοσύνη.

    Τέλος, επειδή είπες Ρομά τον Γιακουμάκη, ξέρεις τι με χαλάει στην Λίβερπουλ, που όπως είπα άρχισα να ερωτεύομαι; Ο Αλβανός. Αντιαισθητική φιγούρα, ειδικά για την Λιβερπουλ. Του ήρθε η μπαλα στο ΔΕΞΙ και έκανε ένα τελείωμα αλάνας των Τιράνων…

  29. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Δε μας απασχολεί το CL. Τα λεφτά τους θέλαμε μόνο.
    Αφού τρουπώσαμε έστω απο σπόντα, φτιάχνουμε κάβα και για Ελλάδα.. έχει ο θεός.
    Κουτσά-στραβά θα την παλέψουμε με Σιμόες-Γαλανόπουλο-Μοράν-Αστρίτ.
    Αμα πας και πάρεις χάφαρο εκτός απο τα λεφτά που θα ξοδέψεις θα πρέπει να πάρει τη φανέλα σπίτι και ο Γαλανόπουλος δε θα παίζει ούτε στα προπονητικά διπλά.
    Είπαμε πως θέμε να τον πουλήσουμε. Για να πουληθεί πρέπει να βγεί στη βιτρίνα, επομένως φάτε Γαλανόπουλο και Σιμόες μέχρι να λιώσει και να τον μαζεύουμε με τη σπάτουλα.
    Πάρε και 2-3 δανεικούς οσο για να βγεί η χρονιά μήπως μπορέσουμε και παζαρέψουμε καμιά ρήτρα όπως του Λιβάια.
    Αν και όπως τους βλέπω αυτούς τους τρείς δεν είναι ούτε για τα μισά λεφτά.
    Ακου λέει 1,3 το χρόνο κάποιος..Πόνσε.
    Τώρα που το καλοσκέφτομαι ούτε το πρωτάθλημα μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
    Ας τελειώσει πρώτα το γήπεδο και βλέπουμε.
    Εξάλλου δεν σας ειδοποίησε ακόμα, έτσι δεν είναι?
    Αναμένετε..

  30. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δεν τίθεται θέμα να μην περάσει κάποιο σχόλιο ποτέ. Οι γνώμες είναι όλες χρήσιμες ειδικά από ανθρώπους που ξέρουν τι λένε.

  31. Ο/Η Stelathen λέει:

    Η χθεσινη ηταν μια ευκαιρία για κάτι παραπανω απο την αρπακτη (και καλα κανουμε) , για την οποια βρισκομαστε στους ομιλους. Μια κερδιζεις, μια χανεις. Προσωπικά ειμαι ικανοποιημένος απο τις δυνατότητες που εχουμε.

    Τωρα όσον αφορά στον snitch, που για μια ακομα φορα ταραζει τα νερά (star). Το θεμα μπορεις να το δεις απο 2 οπτικες. Είτε ως κακια αδερφη που γκρινιαζει για τα παντα, χωρις να λαβει υποψη το περιβάλλον αλληλεπιδρασης, είτε ως απαιτητικος manager που θα απαιτησει το ιδιο ειτε δουλευει στην ελιτ, ειτε στο βυθουλα. Ο snitch νομιζω ανηκει στην δεύτερη κατηγορία. Άλλοι συγκρινουν σε σχεση με τις υπολοιπες ομαδες και τις συνθήκες που επικρατουν σε μας. Επιπλεον ασχολουμαστε με την ομαδα λογω των δεσμων που αναπτύξαμε μαζι της δεκαετιες πισω και οχι γιατι μας εχει θελξει οτι συμβαινει τα τελευταία 10 χρόνια στημ ομαδα και το ελληνικο ποδόσφαιρο.

    Οποτε ειμαστε πιο ελαστικοί μαζι της.

  32. Ο/Η conpater λέει:

    Καθε χωρα εχει το πρωταθλημα της.Αναλογα τα μεγεθη,οικονομικα,κοινωνικα,εχει και το αναλογο ποδοσφαιρο,οπως αναλογα παιζουν και πολλα αλλα.
    Τις ελληνικες ομαδες θα τις συγκρινεις ( γενικα το ελληνικο ποδοσφαιρο) θα το συγκρινεις με το τουρκικο,το σερβικο και τα αλλα λιμα της ευρωπης. Το να καταφευγεις να το συγκρινεις ειτε με το αγγλικο,η το ισπανικο,η με καποιο αλλο απο τα υπερμεγεθη της ευρωπης δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο. Ειναι τελειως ανομοια πραγματα. Το να κανεις αναφορα σε αυτα τα πρωταθληματα ομως για να καταδειξεις που σε οδηγει η οργανωση, η αντικειμενικοτητα, ο σωστος προγραμματισμος και αλλα πολλα που εχει η Ευρωπη,ειναι σαν πηγαινει στον τσοπανη στη Σαμαρινα που ζει στις σπηλιες ο πωλητης του Γερμανου να του πουλησει laptop… Τα αγγλικα γηπεδα,καθε αγωνιστικη ειναι τιγκα,ειναι τροπος ζωης για τους Αγγλους. Σε πρωτοκλασσατες ομαδες ,τα διαρκειας πανε απο πατερα σε γιο ,ασε που ο καινουργιος πελατης θα κατσει στην σειρα 5-6-7 χρονια μηπως πεθανει κανεις και χηρεψει κανα καθισμα. Καπως τα ιδια σε μικροτερη κλιμακα ειναι και στα αλλα προηγουμενα πρωταθληματα. Εδω,το να κανεις μεταγραφες ακριβες,οπως μονο ο γαυρος εκανε τα προηγουμενα χρονια,ακριβες για τα ελληνικα δεδομενα,σημαινει βαζουμε τα πλυντηρια να δουλευουν στο φουλ. Να τις κανεις τι ? Αφου ενα πρωταθλημα θα το παρεις η θα στο δωσουν. Οποτε μια χαρα πας με τα συμβολαια των 50 εως 250.000. Και αναλογα παει και ο προπονητης.Εφερες τον Πογιετ και ηταν σαν την μυγα μεσα στο γαλα.Χαλαγε την μανεστρα οχι μονο για την ΑΕΚ ,αλλα και για τους υπολοιπους.Ειδαμε και τον γαυρο,ποσους απο τους σοβαρους προπονητες που εφερε εκαναν την διαφορα.Ακομα πανηγυριζουν για τον Τουρε στα 34 του…
    Να τελειωσει επιτελους το γηπεδο,να πουληθουν μαζι με την ομαδα,να δουμε τι καλυτερο μπορει να γινει. Και αν θα γινει,γιατι αν ειναι να ερθει καποιος Ταιλανδος σαν τον ΠΑΟ, τοτε γαμησε τα κι αφησε τα. Μεχρι τοτε πορευομαστε με αυτους που εχουμε και γκρινιαζουμε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ γιατι θα μπορουσαμε το μισο κλικ παραπανω με το να δωσουμε 2 μυρια για ουσιωδη ενισχυση στην ευρωπη,για να μην γραψει το ταμπλο 0 βαθμους και 15 γκολ παθητικο.

  33. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @snitch

    Αυτα που λες ότι ζεις στη βόρεια Ευρώπη στα 50 σου, τα έχω ζήσει από τα 23 μου και για 12 συνεχόμενα χρόνια. Δουλειά σε πολλή ανταγωνιστικο επίπεδο, σχέσεις, γάμους, ταξίδια και φέραμε και στη χώρα 2 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε τι να ζηλεψω, τη Liverpool να προσπαθεί να πάρει το πρωτάθλημα, όταν ήμουν στο old Trafford στα καλύτερα του;

    Τα σχόλια σου είναι για το δελφιναριο. Παλιότερα πίστευα ότι είχαμε χωρίς να γνωριζόμαστε μια επικοινωνία μέσω του Blog με βασικό στοιχείο τον αλληλοσεβασμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου επιτίθεσε. Δε με νοιάζει κιόλας. Σε γράφω κανονικά στα παλιά μου τα παπούτσια, για να μη σου πω που αλλού.

  34. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : αν τώρα σε βρίσει κι εκείνος, εγώ πρέπει να δημοσιεύσω το σχόλιο του; Τι να διαβάζουν οι υπόλοιποι, μια προσωπική κόντρα; Οπότε θα πρότεινα, να διαγράψεις, την τελευταία φράση σου. Προσοχή, είπα την φράση, όχι την πρόταση. Σε ευχαριστώ.

  35. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Οκ steven, συγγνώμη που σου χαλασα το blog. Πως μπορώ να το σβήσω;

  36. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Θα μπορούσες να διαγράψεις και εκεί που αναφέρομαι στα χρήματα που έβγαλα στο εξωτερικό; πονηρες εποχές, δε ξέρεις ποιοι διαβάσουν;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  37. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    δηλαδη τωρα για να καταλαβω το λιβαγια τον πληρωσε ο ρωσσος ομογενης καλτσιδης?

  38. Ο/Η akis λέει:

    Είναι βέβαιο ότι η ΑΕΚ, και καμία ελληνική ομάδα, δεν είναι αυτή τη στιγμή επιπέδου τέτοιου ώστε να διακδικήσει κάτι στο champions league. Απλά κοιτάζουν να πάρουν κάποια χρήματα, αν μπορούν να κάνουν κάποιες καλές εμφανίσεις και έτσι να πουλήσουν και κάποιους παίκτες. Ως εκεί. Νομίζω ότι κανείς από όσους είμαστε εδώ πέρα δεν περιμένει κάτι τέτοιο. Όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες των παικτών, το τί ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν και μέχρι πού μπορεί να φτάσουν. Εγώ προσωπικά θεωρώ υπέρβαση τη παρουσία στους ομίλους αυτή της ΑΕΚ, με αυτό το υλικό, αυτό τον προπονητή και αυτή τη διοίκηση. Θα πάω και στους υπόλοιπους αγώνες, κυρίως για να δω τους αντιπάλους και να νιώσω λίγο διαφορετική ατμόσφαιρα από τη συνηθισμένη με τις Κέρκυρες και τις Λεβαδειές. Από την ΑΕΚ ξέρω τί να περιμένω, ελπίζω απλά να σταθεί αξιοπρεπώς. Δε θα τη συγκρίνω με αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές, ισπανικές ομάδες. Το θεωρώ λάθος. Η ΑΕΚ είναι ελληνική ομάδα, παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, της χώρας που λέγεται Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή είναι σε μια διαρκή κρίση και υποβάθμιση του βιοτικού της επιπέδου. Πώς λοιπόν να περιμένω κάτι καλύτερο από την ομάδα, πώς να ανταγωνιστεί αυτούς που είναι έτη φωτός μπροστά?? Αν θέλω να δω καθαρά ποδόσφαιρο, προφανώς θα προτιμήσω να παρακολουθήσω ένα αγώνα προηγμένου πρωταθλήματος, ή αγώνες του champions league μετά τη φάση των ομίλων. Εκεί θα απολαύσω θέαμα. Την ΑΕΚ όμως, θα πάω να τη δώ επειδή είμαι δεμένος μαζί της συναισθηματικά, επειδή με αυτή έχω μεγαλώσει, επειδή για αυτή θα μου πιάσει κουβέντα με τις ώρες ο πατέρας μου, και επειδή χαβαλέ και πείραγμα θα κάνω με τους φίλους μου γάβροβάζελους όταν παίξουμε μεταξύ μας. Αν τώρα δω liverpool, barcelona, real, juventus ή οποιαδήποτε άλλη, δε λέω θα απολαύσω θέαμα, αλλά πλάκα σε ποιόν θα κάνω??Γιατί το ποδόσφαιρο, κυριώς, είναι πλάκα. Αν το δεις σοβαρότερα, κάτι έχεις χάσει…Οπότε μην τσακώνεστε κύριοι…

  39. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Δεν μου χάλασες τίποτα. Αυτό ξέχνα το. Μια χαρά πάω με τις κόντρες. Απλά επεσήμανα το επί προσωπικού, οπότε τίποτα δεν σβήνεις, απλά ελαφρώς, λεκτικώς, ανακαλείς. Δεν τρέχει κάτι παραπάνω. Απλά αν κόψω ένα σχόλιο, θα θεωρηθεί οτι μεροληπτώ.

  40. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Δεν τρέχει κάτι. Δεν μπορώ να επεξεργαστώ σχόλια. Κανείς περίεργος δεν διαβάζει. Όλοι είμαστε μια χαρά.

  41. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς spyros kilkis : Ναι όλος ο Πόντος έχει χωριστεί στα δύο. Σοβαρολογείς τώρα;

  42. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Αν λοιπόν την ΑΕΚ την είχε αγοράσει για κάποιο λόγο ο Μέρντοχ, θα μπορούσαμε να μιλάμε άνετα. Επειδή την έχει ο Μελισσανίδης, δεν θα πρέπει να μιλάμε; Λάθος. Θα μιλάμε όσο θέλουμε κι όπως θέλουμε. Όπως μιλάει ο κάθε μαλάκας για τον Τράμπ, για την Ελισάβετ και τον Ερντογάν ή τον περίεργο της Κορέας. Ειδικά για μπάλα, που είναι πάναπλη σε σχέση με γεωπολιτικά ή παρασκηνιακά κουρδικά. Κι επειδή είναι κατωτάτου επιπέδου σε σχέση με όλα αυτά που ο καθένας μας, δήθεν μορφωμένος και πληροφορημένος, τα κατέχει. Κι είναι τόσο πλήρης σε πληροφόρηση σε δράση και σε γνώση του παρασκηνίου, που δεν μας έχει εξηγήσει ακόμα πώς δεν έχει κατακτήσει την γη. Εκτός αν υπάρχει κι άλλη γνώση, που την έχουν άλλοι και υπάρχουν ταβάνια. Μιλάμε για μπάλα και τίποτε άλλο αυτήν την στιγμή. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα κείμενα, που εκεί μπορούν να πέσουν κι άλλα αρθρα, πιο μεγάλης ουσίας.

  43. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οτι είχα να σου πω στο ειπα ΑΦΟΥ ΑΝΕΦΕΡΘΗΚΕΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΕ ΜΕΝΑ. Το τι κανω και τι γράφω, και δεν ηταν η πρωτη φορα που πετάς σπόντες.
    Μπράβο και για τα 12 χρονια και για ολα. Ζηλεύω πραγματικά μιας και εγω πρωτη φορα βγήκα στα 50 μου απο τη Αθηνα μη σου πω απο το σπιτι μου. Αςε που δεν εχω καταφέρει να γνωρίζω άνθρωπο τοςα χρονια. Συγχαρητήρια και για τα 2 εκκ ευρω. Ψαρωσα οσο δε φαντάζεσαι..και εκει ψαρώμενος και με μεγάλο φθόνο!!! σε αφηνω στα πετυχημένα σχόλια σου. Γιατι εγω ειμαι και του Δελφινάριου άλλωστε. Τιμη μου να με βριζει κάποιος σα και σενα και εδω απλα το κλεινω.

    Con
    Οταν το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει και παει να συγκριθει η να συμμετέχει με το ευρωπαϊκό δε θα το συγκρίνω με αυτο; Δηλαδή απαιτούμε να έχουμε τα ίδια έσοδα και προβολή σε ενα θεσμό που τον βλέπουν 500εκκ ευρωπαίοι, με τον Άγιαξ πχ αλλα να μη συγκρίνουμε το προϊόν που αμφότεροι παρουσιάζουμε στο πελάτη που βλέπει τις δυο ομάδες, έλληνα Ολλανδό η Άγγλο;
    Για ευρωπαϊκές συμμετοχές μιλάμε. Στο να κανει δηλαδή στο μέτρο του εφικτού ο καθενας πτι μπορεί. Οχι μονο παντελόνι τα φράγκα. Δεν ειπαμε να ξοδέψει τα 25. Να μην φέρνει τους οικονόμου ειπαμε και να δούμε κανα βήμα μπροςτα. Οχι μονο όπισθεν και ισα ισα να τη βγάλουμε με το πανέρι του ζελα. Αντί να αναβαθμίσεις την ομάδα οχι δεν την άφησες οπως ηταν αλλα την αποδυναμώσεις κιόλας. Αλλα αμα δεν ηταν μονο της αρπαχτής ο Έλληνας θα κατάνταγε ετσι;

    Nn
    Δεν θα απαντήσω ποιος πληρώνει τι. Υπαρχουν προσωπικές φιλικές σχέσεις δεκαετιών με ιδιοκτήτες και δωρητές στην αεκ στον οσφπ και παλιότερα στο ΠΑΟ. Οικογενειακές σχέσεις απξ τους γονείς μου μέχρι δικές μου απο παιδια συμμαθητές που έχουμε μεγαλώσει μαζί. Μερικοί ειναι και με το Stevie κοινοί γνωστοί. Τον ομογενή που λες πάντως δε τον ξερω καν.

    Δε το παίζω σνομπ-τουλαχιςτον οχι εκει γιατι αλλου ειμαι και πολυ μαλιςτα- αλλα αυτούς τους ομογενείς και τους ολιγάρχες που έγιναν ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ζάμπλουτοι με τη κατάρρευση της ΕΣΣΔ-Μοίρασμα της περιουσίας σε μια νύχτα δε τους ζυγίζω και πολυ.

    Ολοι οι δημοσιογράφοι πληρώνωνται. Ολοι. Φανερά και μαύρα. Απο τις ομάδες. Οταν ο κάθε Τσακίρης ειναι μεςα σε ολα τα τσάρτερ τα ξενοδοχεία κλπ οταν παει 15 μερες προετοιμασία εισητηρια ξενοδοχεια φαγητά έξοδα τα πληρώνει απξ τη τσέπη του; Γιατι θα επρεπε να εχει ενα μίσθιο 20 χιλιάρικα το μηνα!

    Δίκαια η Νάπολι το ματς σημερα. Περίεργο γηπεδο κακή απόδοση η ομάδα. Ήττα προγράμματας;; Θα δείξει. Καρλιτο θεός άλλη μια φορα ΑΨΟΓΟ στήσιμο στην ομάδα του, μπράβο του.
    Φήμες λένε οτι το Wembley χρέωσε το μέσι ενα τέρμα σημερα. Τα έσπασε τελείως.
    Ολα τα λεφτα η φάτσα του Πιρλο στη διαφημηση.

  44. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Μαλακίες σουν είπα. Μπορώ να επεξεργαστώ σχόλια. Μόλις τώρα επικοινώνησα με τον web master. Όμως σε μια προεπισκόπιση που εκανα, δεν μου άρεσε. Ήταν σαν να κάνω λογοκρισία. Παραμένω στην μεγαλοθυμία του ανδρός που σχολιάζει.

  45. Ο/Η conpater λέει:

    Αυτο ακριβως λεω. Απο την στιγμη που η UEFA σου δινει το δικαιωμα να παιξεις στην διοργανωση της,να συμμετεχεις , αμα θες το κανεις.Κερδος εχει η UEFA κερδος κι εσυ. Η UEFA βεβαια μπορει και “διατηρει” το δικαιωμα οποτε γουσταρει να σε αφησει να παιζεις η οχι. Γνωστα αυτα.
    Αφου λοιπον δεχεται να αυξησει τα εσοδα της δεχομενη να διαφημιζουν το προιον της ομαδες απο μη προηγμενες χωρες,εμενα δε μου πεφτει λογος. Για αυτο και εχουν λυσσαξει κατι Ρεαλ, Μπαρτσελωνα,Γιουβε κλπ για κλειστη λιγκα,αλλα δεν τους καθονται τα νουμερα εκατερωθεν. Ειναι κι αλλα που αφορουν αυτους. Εμας,μας αφορα το ποσο καλα μπορεις να πας στην διοργανωση. Κι αυτο εξαρταται πρωτιστα,απο την ομαδα που εχεις,και κατα ποσο σε ενδιαφερει να προχωρησεις στον θεσμο αυτον και σε οποιον αλλον ευρωπαικου επιπεδου. Σαν ΑΕΚ ,ολοι γνωριζουμε τι δεν εγινε.Λιγοι ξερουν τι εγινε. Εγω ασχολουμαι με αυτα που βλεπω,βαρεθηκα να ασχολόυμαι με το παρασκηνιο,δεν με ενδιαφερει κιολας. Βλεπω,και λεω. Οπως βλεπουμε εμεις μια Πλζεν , μια Μπορισοφ,μια Αδανα αρχιδοκουνασπορ,ετσι βλεπουν κι αλλοι εμας. Λογικο ειναι. Δεν θα παω ομως να συγκρινω την ομαδα μου με την Λιβερπουλ,ουτε με την Ντορτμουντ,μην σου πω ουτε με την Αταλαντα και την Ουντινεζε, Ειναι μεγεθη ανομοια,μην τα ξαναλεμε. Το οτι εγω σαν ΑΕΚ, δεν κανω το κατι παραπανω γιατι βολευομαι με ενα πρωταθλημα , η με μια καλη εμφανιση στην Ευρωπη για να χουμε να λεμε σαν τους γαυρους με την Σαντος, αυτο δεν παει αυτοματως σε συγκριση. Δεν θα συγκρινω τον Οικονομου με τον Βαν Νταικ,ουτε καν με τον Σωκρατη. Η τον Ουζουνιδη με τον Σιμεονε,μην παω παραπανω σε top προπονητες. Τι εσοδα να εχεις και ποια συγκριση να κανεις οταν μαζευεις 60.000 κοσμο σε 5 παιχνιδια ελληνικου πρωταθληματος και 30.000 σε ενα ευρωπαικο? Ειναι στο χερι σου να κοβεις 30.000 εισητηρια σε καθε εντος παιχνιδι και να τιγκαρει στο ευρωπαικο. Οταν θα ξερεις οτι θα δεις θεαμα,μπαλα να παιζεται ασταματητα στο χορτο,και εχεις την ευκαιρια να δεις και δυο-τρεις παιχταραδες που εστω και στα 33 τους παιζουν και κανουν παπαδες. Γιατι η Φιλαδελφεια ηταν γεματη καθε φορα το `92-95 / Καποιος λογος υπηρχε. Και τοτε ειχες και αποτελεσματα και βαθμους. Κανεις δεν παει να συγκρινει το ελληνικο ποδοσφαιρο με το προηγμενο ευρωπαικο ,αλλα εχεις την απαιτηση κατι Ριεκες,Βιντες,να τις καθαριζεις στεγνα διαφημιζοντας την ομαδα σου στην Ευρωπη. Κατι που εχασες την ευκαιρια να το κανεις αν εκοβε ο Κλωναριδης την μπαλα κι εκανες το 3-2. Αρκει μια φαση,για να βαλουν μπρος οι μηχανες της UEFA να σε διαφημιζουν ,κατι που δεν κανεις εσυ με την σταση σου σαν ομαδα,σαν οργανωση,και σαν προοπτικη.

  46. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Λέμε λοιπόν, οτι το αμερικάνικο χρηματιστήριο, σου έδωσε την ευκαιρία. Κι εσύ διάλεξες να μεταφέρεις εκεί την ελληνική λαμογιά. Ε, θα σε γαμήσουν και θα βρουν πετρέλαια ακόμα κι από τον Καντάφι που θα τον αναστήσουν. Έχει ανάγκη η εποχή από θαύματα. Διψάει ο κόσμος να δει ηλίθιους σαν την πάρτη του σε θέσεις εξουσίας.

  47. Ο/Η conpater λέει:

    Ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας,χαρακτηρα,ιδιοσυγκρασιας,πεστο οπως θες, να διαχειριστεις μια ευκαιρια,μεγαλη, που σου δινεται. Δεν γνωριζω τις εξελιξεις στην υποθεση,αν κρινω ομως απο τα αμερικανικα προτυπα ,τα πραγματα ειναι ισως ασχημα. Μας δοθηκε η ευκαιρια φετος σαν ΑΕΚ, για το κατι παραπανω. Μιλαω,με βαση την αναλυση του snitch προ ημερων περι των οικονομικων μεγεθων στην ΑΕΚ, και που δεν εχω λογους να αμφισβητησω, Σιγουρα,δυο εκ. , θα μπορουσαμε να τα διαθεσουμε για ενισχυση. Δεν το καναμε,τεζα ο καμπουρης.
    Δεν ασχολουμε πλεον με το παρασκηνιο,τελος. Θα λεω οτι βλεπω,και ο καθενας θα σχολιαζεται με βαση την παρουσια του.
    Ευκαιρια ηταν η W.S ,ευκαιρια και τωρα για την ομαδα. Αλλα,με το περασμα του χρονου,καταλαβαινεις πως η “οξυδερκεια”,οι ατακες, και αλλα πολλα που διεπουν την αστικη ευγενεια πανε περιπατο,οταν δεν βλεπεις,δεν ακους, δεν σε νοιαζει τιποτα,παρα μονο αυτο που εχεις καρφωσει στο μυαλο σου. Οτι κι αν ειναι αυτο.
    Και μιλαω αποκλειστικα στα της ΑΕΚ,γιατι αλλα του παρελθοντος δεν ειναι για δημοσιευση.Και δεν ενδιαφερουν και κανεναν. Απλα καταλαβαινεις καποια πραγματα,και κλεινοντας σημερα μισο αιωνα ζωης,μπορεις να ζυγισεις πιο σωστα απο οτι πριν μια δεκαπενταετια. Οταν ακους μονο,γιατι ετσι θελεις,τον πιο βρωμιαρη,τον πιο σιχαμενο,η αποφαση που θα παρεις μην περιμενεις να ειναι και δικαιη. Αυτα,και παμε παρακατω…..

  48. Ο/Η nnektarios λέει:

    @ The Snitch.

    Ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες προσωπικά, κατανοητό να μην θέλεις να πεις όνομα. Ουδέν σχόλιο για τον Αλβανό, μάλλον συμφωνουμε 🙂 Όσο για χθες, η Λίβερπουλ διάλεξε (τουλάχιστον) παιχνίδι αν όχι διοργάνωση.

    @ Steve, The Snitch:

    Μιας που φαίνεται ότι γνωρίζετε κάποια πράγματα, θα ήθελα τη γνώμη σας για τον φαν του Βιερίνια (με λένε Ντέμη) και τους λοιπούς γίγαντες που άφησαν μέχρι και το προπονητικό απλήρωτο. Για να μην πω για Θανόπουλους που έδιναν τον Κατσουράνη στον ΠΑΟ απενεργοποιώντας ρήτρες και Αδαμίδηδες που έδωσαν Τζιμπούρ, Μανωλά με ΑΛΛΕΣ διαδικασίες.
    Τώρα λοιπόν έχουμε τον άξεστο, αεριτζή, κλασικό νεο-έλληνα. Τότε? Τι κατάφερε τελικά, εκείνη η πολιτισμένη, ευγενής ομάδα πλούσιων γόνων κλπ?

    Βλέπω ένα υπέροχο γήπεδο να σηκώνεται στα Άγια Χώματα, το οποίο αρέσει δεν αρέσει, είναι ξεκάθαρη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ενός τύπου που δεν μιλάει καν Αγγλικά και είναι πολύ σημαντικότερο από οποιονδήποτε παίκτη.

    @ Conpater

    Ποιός Πογιέτ? Αυτός που πανηγύριζε το 2-3 στον Πανθρακικό στο πέταλο, με υψωμένες γροθιές? Που έπαιζε ο ΟΣΦΠ με 9 παίκτες και ακόμα ήταν πίσω από τη σέντρα? Τι να νιώσει από την ΑΕΚ ο Πογιέτ? Καλά έκανε και τον πέταξε με τις ΚΛΩΤΣΙΕΣ από το ξενοδοχείο όταν ΕΚΒΙΑΣΕ και ΠΟΥΛΑΓΕ ένα τεράστιας αξίας κύπελλο (τότε) για το ΤΟΜΑΡΙ του! Α! Ξέχασα! Ζήτησε παίκτες και μπάτζετ και δεν τα πήρε. Σαν αυτά που ζήταγε και έπαιρνε ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ? Γιατί ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ήταν μεγάλος προπονητής, ο Πογιέτ δεν είναι και ούτε θα γίνει.

  49. Ο/Η Savvi λέει:

    Να πω την αλήθεια δεν ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο για το παιχνίδι αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον η «ένταση» της συζήτησης.

    Το παιχνίδι δεν το περίμενα με ανυπομονησία όπως το πρώτο με τον Άγιαξ αλλά ήμουν περισσότερο περίεργος να δω πως θα παίξει η ομάδα στην έδρα της. Μεταξύ μας οι διαφωνούντες επί της ουσίας καταλαβαίνω ότι συμφωνούν. Η διαφορά είναι ότι οι μεν το βλέπουν το ποτήρι μισό γεμάτο ενώ οι άλλοι μισό άδειο και είναι θέμα χρόνου το πότε θα ταυτιστούν οι δύο οπτικές.

    Για εμένα δεν φταίει ούτε ο Κλωναρίδης ούτε ο Λαμπρόπουλος ούτε όπως και κανένας παίκτης της ΑΕΚ. Όλοι μα όλοι προσπαθούν (αστεράκι στον Μάνταλο) και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ναι μπορεί να έχω κάποια παράπονα όπως και ο κάθε οπαδός αλλά έτσι είναι η μπάλα. Οι Ελληνικές ομάδες για παίξουν τσου λου και γενικά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις(είναι λάθος να απαξιώνεται το γιουρόπα) έχουν πολύ μεγάλο δρόμο να διανύσουν.

    Τα εισιτήρια διαρκείας: 1.ΠΑΟΚ 2.ΟΣΦΠ 3.ΑΕΚ. Ο ΜΟ εισιτηρίων 1.ΟΣΦΠ 2.ΠΑΟΚ 3.ΑΡΗΣ 4.ΑΕΚ(8.969)!!! Νομίζω ότι τα νούμερα λένε την αλήθεια. Αυτά από μόνα τους προβληματίζουν. Για ποιο λόγο μια ομάδα η οποία μετά την περιπέτεια της Γ εθνικής, πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, είσοδο στους ομίλους του τσου λου μετά από 12 χρόνια και τέλος την κατασκευή του νέου της γηπέδου δεν έχει την αναμενόμενη δυναμική; Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω.

    http://www.superleaguegreece.net/el/schedule

    Το παιχνίδι με τον γαύρο είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να το πάρουμε.

  50. Ο/Η Ολλανδος λέει:

    @Snitch

    An kai kserw oti ton suxainesai exei ena wraio arthro o uios Kaisarhs gia ton special vlaka p mas exei fortwthei. Milame gia oti xeirotero exei emfanistei pote sthn istoria ths omadas. Mogies einai Pep mprosta tou. (Sorry gia ta greeklish grafw apo douleia kai fusika den uparxei ellhniko plhktrologio).

  51. Ο/Η νικος-αρρωστακι λέει:

    Καλημερα σε ολους.
    Δεν θελω να πλατιαζω,γιαυτο θα μπω κατευθειαν στο ψητο..
    Δυστυχως δεν μπορω να μην συμφωνησω με τον φιλτατο snitch..
    Εχω τα..αντιμετρα μου μεσα μου περι μελ,ομολογω πως στο παρελθον τον εβλεπα διακαως ως μονη λυση στα αδιεξοδα που ζησαμε,αναγνωριζω σε μεγαλο βαθμο τα οποια θετικα συνοδευουν την παρουσια του,αλλα ως εκει..
    Όταν η ομαδα,εφερε-με οποιον τροπο μπορεσε-τιτλους και χρηματα,και επαψε να υφισταται ο κινδυνος τεραστιας τρυπας στο οικονομικο,το να την αφηνεις αποδυναμωμενη,και να μην προσπαθεις να την κρατησεις σε επιπεδο εστω αξιοπρεπειας,για μενα συνιστα παπατζιλικι..αλλη λεξη δεν βρισκω..
    Ασχοληθηκαμε μηνες με το FFP,μετα ασχοληθηκαμε με την ανεγερση του γηπεδου,βρηκαμε υπερβολικες τις απαιτησεις ξενων παικτων κ συλλογων,με λιγα λογια προσπαθησαμε να ανακαλυψουμε ότι ηταν δυνατον για να δικαιολογησουμε ‘’μεσα μας’’πρωτιστα την πολιτικη του 3 το λαδι,3 το ξυδι,αλλα καποια στιγμη,οφειλουμε στον εαυτο μας πρωτιστα κ μετα στην ομαδα,να λεμε αληθειες..
    Κανενας δεν θεωρει ότι ο μαρινος είναι σουπερ προπονητης.Ομως κατ’εμε,από τον κατσικοκλεφτη που εφυγε,είναι κοκκους καλυτερος..τουλαχιστον προσπαθει να ‘’παρει’’ένα παιχνιδι,κι όχι να το ‘’κλεψει’’…και όχι μονο δεν του δινεις τα καταλληλα εφοδια,αλλα τον ‘’αποδυναμωνεις’’κιολας?
    Ποιο μπατζετ θα διαταρασσοταν αν προστιθετο ενας ποιοτικος χαφ,την στιγμη,που ο προπονητης σου γυρναει στον παγκο και βλεπει τον Μοραν να ξυνει τα κακκαδια της μυτης του?αστειοτητες…δεν υπαρχει λογος ουτε για συζητηση…
    Το μεγαλυτερο εγκλημα του Μελ-ταπεινη μου γνωμη-ελαβε χωρα πριν το καλοκαιρι..οταν αποφασιζεις να θεσεις ως ταβανι,το συμβολαιο Λιβαγια,δεν δινεις εντολες να βρουν παικτες που για να φτασουν στο οριο που θες μισθολογικα,θα πρεπει να κανουν ψαλιδι στις αποδοχες τους 30% με 40%..κυνηγας περιπτωσεις-όπως επραττες τα προηγουμενα χρονια,με υπομονη-δευτεροκλασσατων παικτων,που ενώ στις λιγκες τους δεν είναι σουπερ ουαου,εδώ θα κανουν διαφορα παιζοντας με αντιπαλους κατσομητρους..οι περιπτωσεις Σιμοες κ Γιοχανσον είναι τα καλυτερα παραδειγματα..σε τετοιους παικτες που σιγουρα θελει δουλεια για να τους βρεις,μπορεις ακομη ακομη να καλυψεις και ποσα λογικα,που ισως ζητουν οι συλλογοι τους..αν σε ολο αυτό,πηγαινε όπως πριν,και στο τελος του καλοκαιριου,σου καθοταν και μια περιπτωση ‘’παικταρα-λαχειο’’θα ησουν καβαλα στο αλογο..θα εβαζες και κερασακι..τωρα,παρακολουθησαμε το επιτραπεζιο παιχνιδι:ποιος θα είναι τεχνικος διευθυντης αυτό το 3μηνο,και χαθηκε η μπαλλα..εφτασε και ο χρονος να πιεζει μετα τα ματς με Βιντι,και γελασε και το παρδαλον εριφιον με τις προτασεις που εγιναν και οι χυλοππιτες επεστρεφαν με τριαξονικο..μεχρι και παραταση στα διαρκειας εδωσες και ψηθηκε ο κοσμος ότι κατι θα κανεις..και τωρα περιμενει καποιος να μην πεσουν μουτζες?
    Προσωπικα δεν περιμενα ουτε Χ με Μπενφικα..ειναι καλυτερο κλαμπ σε όλα,πως να γινει?στην εξελιξη του αγωνα και εγω-ομολογω-ότι κολοτουμπιασα και πηγαν οι σφυξεις 145,επειδη ειπα ότι το παιρνουμε το ματσακι..αλλα φυσικα,όπως ολοι σιωπησα με το γκολ του αλφα βητα κενταυρου..φυσικα σε χρονο dt ηρεμησα διοτι νομοτελειακα ετσι θα γινοταν..μην γελιεστε επειδη καναμε φασεις όταν οι Λουζιτανοι οπισθοχωρησαν..εκει ακριβως είναι η διαφορα και η αναγκη ταυτοχρονα(για αποκτηση)ποιοτητας..εμεις που εχουμε ταβανι φραγκοδιφραγκα κανουμε 40 φασεις για κανουμε 2 γκολ,αυτοι που στοιχιζουν ένα καραβι λεφτα,με 4 φασεις πετυχαινουν 3 γκολ..μα γιαυτο κανουν ακριβα..
    Ευχομαι να βοηθησει λιγο και η τυχη,γιατι με τετοια ‘’αφαιμαξη’’που εχει γινει στο υλικο,η χρονια δεν παει να εχει καλο τελος..μακαρι να διαψευστω..ομως οι πιθανοτητες με τραυματισμους,παικτες μετριους κλπ είναι κοντρα..
    ΥΓ.πραγματικα πιστευει καποιος ότι φετος δεν θα παει ο τιτλος στις μπουγατσες?
    Και μην καποιος το βρει ως δικαιολογια για τις ΜΗ μεταγραφες του ταιγκερ…
    Μια ομαδα που θα θελει να λεει ότι είναι πια στο σπιτι της και θα πρεπει να λεει ΠΑΡΩΝ αγωνιστικα στα σοβαρα,δεν αγοραζεται σε μια σεζον..με παικτες μιση ντουζινα δανεικους,αλλους ετοιμους για πουλημα κλπ δεν μπορεις να λες ότι εχω υλικο..θελει προσθετικες κινησεις από πριν..

  52. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Αγαπητέ, έχουν γραφτεί τα πάντα εδώ μέσα. Το τότε blog με αυτήν την παρέα καταπιάστηκε και δεν ωφελεί η κουβέντα η παλιά πλέον. Κάποιοι από τους γόνους βάλανε μπόλικα χρήματα. Σήμερα ο φαν διώκεται για δύο κακουργήματα, όπως κι άλλοι βέβαια. Δεν ασχολούμαι όταν κάποιος έχει πιαστεί στην Ελλάδα.

  53. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Steven

    Είμαι νέος εδώ, διέκρινα ποιότητα (δεν είναι κολακεία) και χαίρομαι που συμμετέχω ανεξάρτητα από διαφωνίες, οπότε ρώτησα κάτι άκυρο, γιατί από τη στιγμή που αναλύθηκε, προφανώς δεν έχει νόημα. Θα προσπαθήσω να βρω (αν υπάρχουν ακόμα) τις τότε κουβέντες σας. Ευχαριστώ.

  54. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οταν σε καλούνε σε ενα χώρο η σε μια εκδήλωση ντύνεσαι αναλογα με το γεγονός και τους ανθρώπους που αναμένεις να συναναστραφεις. Ανάλογοι ειναι οι τρόποι σου, προσεχεις ακομη και το τυχόν δώρο που θα πας, τη συμμετοχή σου γενικα. Οταν αυτο ειναι πανω απο το κοινωνικό σου κύκλο, εισαι ιδιαίτερα προσεκτικός τι θα πεις πως θα φέρθεις. Δε σκας σα το γύφτο με τα τρύπια τζιν, το διαφημιστικο μπλουζακι που πηρες δωρο απο το super market με 12 μπυρες προσφορα , τις σαγιονάρες και τη νταμιτζανα το τσιπουρο, για να περηφανεύεσαι οτι σε κάλεσαν μια φορα και κατέφερες να “τρυπώσεις” γιατι πολυ απλα δε θα σε ξανακαλέσουν. Ως παραδειγμα αναφερω ενα Gentlemen’s Club στη Belgravia (δεν εχει σημασια το ονομα) που πηγα πρωη φορα πριν 6-7 χρονια ως καλεσμενος, μιας και ειναι απο τα παλιοτερα μελη ο πατερας της φιλης μου. Εκτος του οτι εκει μεσα δε μπαινεις που να εισαι Ο λεφτας η Ο χ-ψ-ω γνωστος- ειναι ΑΥΣΤΗΡΑ invite/accompanied by member only- η ατμοσφαιρα, οι θαμωνες και το ολο υφος με εκαναν να νιωσω καπως μιας και ηταν και μεγαλητερης ηλικιας, απο 60 ως αιωνα, αλλα και σχεδον ολοι Sirs-Cabinet members κλπ. Φυσικα ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ. Απολυτη ησυχια, πουρα, τζακια, τσαι-τζιν και διαβασμα εφημεριδας-βιβλιου. Κλασσικοι old school British δηλαδη. Λεω εφημεριδας γιατι μονο μια διαβαζουν ολοι: London Times. Απαγορευωνται κινητα-ηλεκτρονικα κλπ τα παραδιδεις στην εισοδο και αν σε καλεσουν ερχωνται, σε ενημερωνουν, για να πας σε αλλο δωματιο να μιλησεις και εκει χαμηλοφωνα. Φυσικα η Torr-ιλα οπως τη λεω, ξεχειλιζει. Για να γινεις μελος πρεπει να σε πρωτεινουν 3 ηδη μελη και να περασεις επιτροπη που αποφασιζει καθε 2 χρονια με ενα fee 1000 λιρες ετησια. Απο τοτε και παρα τις μονιμες προσκλησεις μιας και ειναι και ενας απο τους 3 V.P, παω 2-3 φορες max το χρονο απο ευγενεια και σεβασμο προς το προσωπο και μονο. Ο Surrey αν το διαβαζει καταλαβαινει ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοω.

    Δεν ειναι αναγκαίο να φοράς πχ Rolex-Patek-Vacheron αλλα ειναι αναγκαίο να σέβεσαι το μέρος και τους άλλους γυρω σου. Κοιτάς να κανεις τη καλύτερη δυνατή εντύπωση στο μέτρο που μπορείς. Να ειςαι καθαρός ξυρισμενος περιποιημένος και σοβαρος δηλαδη και να ‘κολλας’ στο μερος που εισαι να μην εισαι παραταιρος. Οχι χαβαλές που βλέπει τη σαγιονάρα Μιτσούκο-οικονόμου ως δερμάτινο Feragamo-Γκαμαρα επειδη απλα είτε εχει ΠΛΗΡΗ άγνοια είτε δεν τον νοιάζει. Εκφραζωντας ομως γνωμη παντα. Εκει απλα εισαι ένας γελοιος που γινεται περίγελος.

    Ο γραφικός του χωριού που κομπάζει για τα λεφτα που κονομήσε δηλαδη.

    Βλεπεις ομάδες θρύλους να επενδύουν συνεχώς πολλές φορές και πανω απο τα έσοδα τους για να μεγαλώνουν να γινουν καλυτερες να προσελκυσουν και αλλο κοσμο αρα χορηγους αρα εσοδα. Σκέψου πως φανταζεις στα ματια τους, ως ενας περαστικος που βρήκε την ευκαιρία να κανει την αρπαχτή και δε φρόντισε να σεβαστεί αν οχι το θεσμό που χτυπιέται οτι θέλει να συμμετέχει, αλλα ουτε καν το κόσμο του και την ομαδα του που την αφηνει να διασυρεται σε καθε ματς οχι μονο ως σκορ- αυτο μπαλλα ειναι και θα τα φας αμα πεσεις με τους μεγαλους- αλλα ως εμφανιση. Ειναι το κλασσικο ελληνικο φαινομενο που ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ολοι να βγουν Ευρωπη και μολις το πετυχουν, αδιαφορουν πληρως και πανε για την εμπειρια. Τοτε τι χτυπιεσαι να πας ρε μεγαλε? Ποτε η αναλογια φραγκα-αξιοπρεπεια θα παει απο 100-0 στο 99-1?

    Γιατι ο αλλος να ερθει να σου δώσει λεφτα και παρουσία? Επειδη τον κοροιδευεις με τα παρταλια του ζελα? Κατι Μαρινους και κατι Λυμπεροπουλους και κατι Κολα? Κατι Χουλτ και κατι Βικτωρες? Επειδη σέβεσαι περισσότερο τους ταραξίες και τους χασικληδες απο τον απλο κόσμο? Επειδη χρεώνεις τιμες premier για να βλεπεις 5 χρονια το μάνταλο? Επειδη εχεις ενα γήπεδο που δε παρέχει τιποτα εκτος απο νερωμενη κοκα-κολα και πανιασμενα αθλια ψωμια? Επειδη περσυ πχ εχουμε παει με το γιο του Stevie στο ΑΕΚ-ΜΠΡΙΖ στη Ρ1 και ειναι ο πρωην προεδρος της ΑΕΚ Δημητρελλος φορωντας ενα πουκαμισο ταβερνιαρη (εξω απο το παντελονι να βλεπεις και τη χαραδρα στο σηκωμα) αναμεσα στους επισημους της UEFA – ΟΛΟΙ στη τριχα με κοστουμια γραβαττωμενοι- και ουρλιαζει ορθιος fuck you κανωντας κολοδαχτυλα στους διαιτητες σε ολο το ματς και οι UEFA-νοι με τους Βελγους εχουν μεινει καγκελο με τον αξυριστο ΟΡΚ-ΠΙΘΗΚΟ διπλα τους?

    Γιατι να εχει sold out η ΑΕΚ φετος? Για να πας να δεις την ομάδα να τρώει ξύλο σε κάθε ματς σοβαρο στην Ευρώπη? Πως απαιτείς απο μενα να έρθω να σε στηρίξω οταν μου τρίβεις στα μούτρα οτι ΟΛΑ τα λεφτα που πήρες τα έβαλες στη τσέπη και δεν έδωσες για τα ματια τα 3-4-5 απο τα 25, οχι για να προκριθείς αλλα για να παρουσιασεις ενα συνολο που σέβεται τον πελάτη σου? Φυσικα οχι μονο στα 6 ματς αλλα και στις εγχωριες διοργανωσεις, αλλα 15-20 παιχνιδια.

    Νομίζεις οτι όλοι οι άνθρωποι ειναι με iq να κερδίσουμε το γαύρο? Φυσικα το νομίζεις αυτο το κόσμο θες τους 30 χιλιάδες καμμενους απο τους 400-500 που εχεις συνολο που μέχρι εκει φθάνει ο εγωισμός τους. Που δε τους νοιάζει να τους λένε κακομοίρηδες γιατι η μοιρολατρία ειναι στο αίμα τους και αυτοι εχουν κολλησει στο παμε ‘μωρη αρρωστεια’ και ‘ειμαστε η μεγαλυτερη καψουρα στο πλανητη’, ουγκα δηλαδη. Που δε τους πειράζει που η Πορτογαλία σου κανει πλάκα με 3 ομάδες μιας και τη θεωρείς ανώτερη υπερδύναμη.. Τη Πορτογαλία που ειναι μικρότερη χώρα απο την ελλαδα μια χωρα πιο φτωχη, αλλα που εχει 2 ομαδαρες Πορτο-Μπενφικα και μια τριτη Σπορτινγκ που σε παιζουν για πλακα 9 στις 10 και σου ριχνουν σβουριχτες ανα πασα στιγμη.

    Ακουω πολλες φορες οτι η ΑΕΚ δεν εχει λεει κοσμο και δεν τη στηριζουν. Γιατι να εχει κοσμο? Τι κανει η ιδια η ΑΕΚ, οχι για να φερει και αλλους, αλλα για να κρατησει τον υπαρχωντα κοσμο της? Οταν γεμιζε το γηπεδο και τον εδιωχναν με επεισοδια και μπουκες ηταν καλα? Οταν ο ενας ελεγε να πατε να γινετε ολυμπιακοι και ο σημερινος αρχηγος ελεγε μην ερθετε στο γηπεδο? Οταν δινεις παρατασεις στα διαρκειας (και καλα επειδη μπηκες CHL) και λες οτι θα παρεις παικτες και ο αλλος ερχεται στα σκαει για να τον κοροιδεψεις με τον απολυτο κανενα και τον Μοραν που τον ξανα-υπολογιζεις, ειδαμε ποσο πολυ ? Ποιον ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι κοροιδευεις αν οχι τον εαυτο σου? Αυτος που πληρωσε μια φορα, αμα εχει 2 ουγκιες μυαλο θα σε ξαναπληρωσει μολις ειδε τη κοροιδια? Γι αυτο κανεις μεσο ορο 10κ διαρκειας δεν ειναι τυχαιο. Βγαλε τα 4-5000 καμμενα των 100 ευρω το πελατολογιο σου ειναι 5000 κοσμος και εχεις την ΑΕΚ!
    FOΟL ME ONCE SHAME ON YOU, FOΟL ME TWICE SAME ON ME, λενε εδω οι Αγγλοι κατι ξερουν οι κουτοφραγκοι που οταν ετρωγαν βελανιδια εμεις ειχαμε χοληστερηνη. Μονο σε τετοιες ελληνικες εξυπναδες ειμαστε πραγματικα απιαστοι.

    Οταν δινεις προτεραιοτητα στους μαχαιροβγαλτες και στους μπραβους της νυχτας σε ενα τελικο η οταν κανεις 33% εκπτωση στα πρεζακια που σε διασυρουν μονινα και ΜΗΔΕΝ στο σοβαρο κοσμο που χωνει τα τριπλα και παραπανω λεφτα? Εμεις με το Stevie οπως και πολλοι αλλοι σαν και εμας γιατι εφυγαν δηλαδη? Ο Stevie δεν εγραφε στο τελικο κυπελλου οτι εκανε τον SAS-ΜΙ6 με τη γυναικα του να πηδαει θαμνους τρεχωντας μεσα στη νυχτα να γλυτωσει απο τα δακρυγονα? Τι σε κανει να πιστευεις οτι θα τον ξαναδεις πελατη να σου σκασει 300-500-1000 ευρω? Αμα θελει να κανει το κατσικι στα 50+ του δηλαδη δε παει στο παρκο να πηδαει στα δεντρα τσαμπα? Πρεπει να το κανει στο ΟΑΚΑ πληρωνωντας να τον κυνηγανε οι ΜΑΤατζηδες με χημικα μεσα στη νυχτα?

    Τι σχεση εχει το γηπεδο? Μια αλλη Α.Ε ειναι που δεν εχει σχεση ΚΑΜΜΙΑ με την ΑΕΚ. Θα μας βαλεις δωρεαν μηπως και πρεπει να κανω υπομονη και κολοτουμπες? Οχι βεβαια και καλα θα κανεις. Οπως καλα κανεις και το φτιαχνεις, ειναι το μεγαλυτερο ΑΤΟΥ της ομαδας (και ΟΧΙ δωρο) που μονο εσυ μπορουσες να το κανεις και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, αλλα ο κοσμος θελει να βλεπει και μπαλλα οχι μονο τουβλα. Δηλαδη αν αυριο φας μια φαπα (αλλη μια) τι θα πεις? Αυτα που κοροιδευουμε μετα απο καθε τριμπαλλο που ακουμε δε πειραζει και να και μια φωτο απο τη νεα κερκιδα?

    Εχεις μαζεψει ολο το ζελα της Ριζουπολης, δηλαδη τον ΟΡΙΣΜΟ της ηττοπαθειας και τους εβαλες σε θεσεις να τρεξουν την ομαδα? Ποιος Poyet? ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ειναι ολοι αυτοι μπροστα του. Δε τους βλεπει καν. Και μου πηγες απο προπονητη Premier στο ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟ το βλακα? Που να κατσει ο καθε Poyet? Οταν του λες θα παρεις 10εκκ παικτες και του φερνεις τον Πεκχαρτ? Τα ξερει ο Stevie πρωτο χερι αυτα, μαζι τα ακουγαμε του τα ειπε κατ ιδιαν ο ιδιος ο Μελ. Οταν πατε να υπογραψετε και αρχιζεις και σβηνεις τη μια ρητρα πισω απο την αλλη? Αυτες που Ο ΙΔΙΟΣ ελεγες ναι στα λογια? Μια χαρα εκανε και εβγαλε ανακοινωση οτι μετα το περας της σαιζον και την ολοκληρωση των αγωνων (και οχι αμεσα οπως παραμυθιασαν το κοσμο) εγω φευγω γιατι δεν μπορουμε να δουλεψουμε μαζι. Και ΚΥΡΙΟΣ ηταν γιατι μπορουσε να σε παρατησει εκεινη τη στιγμη και οχι να περιμενει το καλοκαιρι. Το ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ δεν εκανε ο Σαντος στο Μουντιαλ της Βραζιλιας? Δεν ειπε πριν ξεκινησει το ΠΚ, εγω μετα τη διοργανωση φευγω και μαλιστα γυρισε μονος του με αεροπλανο οχι στη Ελλαδα αλλα στη πορτογαλια ΠΑΡΑΤΩΝΤΑΣ την αποστολη αμανατι?

    ΓΥΦΤΟΣ εισουνα εσυ που εστειλες τη βρεγμενη γατα στα ξενοδοχεια να τον ‘διωξει’ την ωρα που ακομη σκουπιζες το φτυσιμο απο τα μουτρα σου. Ετσι εχεις μαθει ομως να στηριζεις τον πολυνικιτς που δε σταυρωσε ουτε νικη χωρις την ομπρελλα του Κοκκαλη και τη δικια σου και τον πεταγαν 2 φορες απο το Gay για να παρουν πρωταθλημα με το Μπιγκον και το Τακη Κολλια. Και ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕΣ στα τηλεφωνα μιας και ξερεις οτι εκει δεν εχεις να κανεις με Τιμουρ και Γουιληδες, ζηκους σαχλαμαρινους και φιλιατρα που τους διωχνεις και τους ξαναπαιρνεις και σε γλυφουν ολη μερα..
    Kαλη η προπαγανδα για το Poyet και την εφαγε μια χαρα ο μεσος ΑΕΚτζης. Τοτε που γραφαμε οτι ζηταγε μισο δις την ημερα και το Μεσι αλλαγη του Σιλβα. Ηταν η περιοδος της τρελλης επιτυχιας με το Μοντανιε και επεσαν ολα αμασητα. Το οτι ο Gus πηγε στη Μπετις με 500 χιλιαρικα μεσα σε 10 μερες – αρα τελικα μια χαρα λεφτα ζηταγε ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ -αλλωστε με 250 το εξαμηνο ηρθε και ζητησε 600 τη χρονια δηλαδη 100 αυξηση ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ , το περασαμε στα ψιλα. Αναμεσα στις τσοντες και στα βυζια της Καρντασιαν χαμηλα στο site. Εχει αυτη την εξυπναδα ο Ελλην και οχι μονο φιλαθλος, τη μνημη χρυσοψαρου δηλαδη. Για ενα τυπο που καθαρισε τα παντα με εξτρεμ το Πλατελα και CF τον Αραβιδη, αλλα δε μπορεσε να τα βαλει με το Πετρακη τον αθλιο τοτε αγωνιστικα Μπακακι το Λαμπροπουλο το Κολοβετσιο και τον Ανεστη, για να λεμε ονοματα, που εκαναν κλικα και ετρωγαν τα ‘αυτογκολ’ δυο- δυο απο το Κομποτη. Για κανενα μαλακα τον εχουμε το Gus η εδειξε ποτε κανενα σημαδι οτι ειναι χαπατο? Μπορει να ειναι κακος-καλος λιγος η πολυς στη δουλεια του, αυτο ειναι κριση και αποψη του καθενα, ΧΑΖΟΣ δεν ειναι σιγουρα.

    Οταν η ΑΕΚ δειξει consistency, δηλαδη συνεχεια ΠΡΑΞΕΩΝ, στο χτισιμο της ομαδας κανωντας βηματα μπροστα εστω μικρα, ο κοσμος θα την ακολουθησει. Οταν 5 χρονια μου παιζεις με το βλογιοκομμενο και τον λες ηγετη, οταν μου κουβαλας τα παρταλια της Λας Παλμας αλλα θες Ευρωπες επειδη δε θες να δωσεις τα 3-4-5/25 απο τα ΕΞΤΡΑ εσοδα σου, τοτε μεινε με τους παμε μωρη αρρωστεια και πολυ σου ειναι. Να κερδιζεις κανα γαυρο η κανα πρωταθλημα κατα λαθος με αποφασεις ΔΙΚΑΙΕΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ δικαστηριου και να χαιρωνται οι τιποτες οτι κατι κανανε.

    Οτι δινεις παιρνεις. Τοσο απλα.

    Ολλανδε, η προσθηκη γλωσσας δεν εχει να κανει με το πληκτρολογιο ειναι θεμα OS. Εγω εχω UK πληκτρολογιο δηλαδη στο 3 εχω λιρα οχι ευρω κλπ. Πας στα settings>regional settings/ language και κανεις add τη γλωσσα που θες. Μετα οτι πληκτρολογιο και να εχεις (QWERTY-AZERTY κλπ) γραφεις ελληνικα μολις γυρισεις τη γλωσσα (alt+shift) απλα τα γραμματα πεφτουν αναλογα: το u ειναι θ το g ειναι γ, κλπ.

    Δεν υπαρχει ΟΜΑΔΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΓΟΝΩΝ. Υπαρχουν: ενας με πολλα λεφτα (πολλα ομως -οχι Μελ) που εκαναν πλακα του στυλ ριξε ενα εικοσαρικο δε τρεχει κατι, και 3 με λεφτα που εριξαν απο ενα ταληρο+ και εφαγαν δαγκα. ΟΛΟΙ αυτοι δεν πολυασχλοληθηκαν μεχρι τον ισολογισμο του 2007. Το κανονικο οχι τον Ντεμιακο. Τοτε που τον ειδε ο ενας ο μεγαλος και κουνηθηκε η Κηφισιας απο το τρανταγμα και του πηρε τις μεταγραφες απο τα χερια. Τοτε που κουβαλαγε κατι Μπασιναδες με 600 το χρονο τριετη στα 32 του για παραδειγμα και εκλεινε αλλα τριετη με δωνηδες των 500/ετος την ωρα που πληρωνε αλλα 800 το φερερ. Οι αλλοι ολοι ηταν πιτσιρικαδες-τρωκτικα τυπου Κουλη-Αθηναιου-Θανο κλπ που κονομησαν εκκατομυρια με ενα κεφαλαιο 50-100 χιλιαρικα. ΑΡΧΙΠΟΝΤΙΚΑΣ ολοι ξερουμε ποιος ειναι και ποιοι εχουν κατι κακουργηματα στη πλατη, δικηγοροι και ‘προεδροι’. Αυτος που κυκλοφορουσε με Ferrari, αγοραζε 10εκκ σπιτι και σκαφος Ferreti την ωρα που η ΠΑΕ δεν ειχε λεει λεφτα και εφερνε το Μαλμπασα και τον Μπουρμπο. Που να μεινουν λεφτα, προλαβαιναν? Τα ειχαμε κανει 85 μεταγραφες σε 3 σαιζον με συμβολαια που αλλαζαν ΝΥΧΤΑ κυριολεκτικα απο 300 σε 600 η που εξαφανιζαμε χρησεις/βιβλια και 5εκκ χωρις παραστατικα γιατι ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ: ετσι γινωνται οι δουλειες (συνεντευξη Nova). Τα εχουμε πει πλειστακις αυτα εδω και χρονια, 5-7 πριν τα γραφαμε εγω και ως σχολιαστης και ως συντακτης μετεπειτα, μια απλη αναζητηση τα εχει ακομα διαθεσιμα φανταζωμαι.

    ΥΓ Ο Δηματος δεν ηταν- για να το παω επισημα με τα λογια της ΠΑΕ- που μας ελεγε σε συνεντευξη τυπου οτι η ομαδα θα ζει απο τα εσοδα της? ΟΚ λοιπον. Πηρες 25 το λιγοτερο εξτρα. Λεω ΜΟΝΟ για τα εξτρα μονο φετος. Ασε τα αλλα τα ετησια, ασε και τα περσυνα 10 του Europa. 25 ΤΩΡΑ φρεσκα. Που ειναι οι παικτες αυτων των χρηματων? Οχι ολων. Κρατα τα 20 και δωσε τα 5 αφου τρεχεις και αλλα πραγματα. Αλλα ρε μεγαλε, φερε ενα παικτη. Οχι το Πονσε το γιδα ελεος δηλαδη. Φερε κανα σοβαρο βοηθο που θα κοιταει και κανα προγραμμα εκγυμνασης. Οχι το ΑΛΒΑΝΟ που σε καθε ματς πεφτουν κατω 2-3. Και την επομενη φορα που θα παρετε τον νεο Μαραντονα-Μπογε, Van Djiik-Λεσκοτ, Γοδιν-Καλογερο η Τιαγκο Σιλβα-Τσοσιτς κλπ κοιτατε τουλαχιστον να μην ερχεται ΗΔΗ τραυματιας με χρονιο προβλημα και να μπορει να παιξει μιση σαιζον σερι. Καταλαβαινω οτι οι αναπηροι ειναι φθηνοι αλλα καντε μια προσπαθεια. Γιατι ολο περνουμε και ξαναπερνουμε, μεχρι 5 δεκαρια φτασαμε τοτε αλα κεφτετζογλου και ολο Πετρακη και Λαμπροπουλο βλεπουμε. Απο τοτε με το Κισαμικο μεχρι τωρα με τη Μπαγερν 5 χρονια σερι πηξαμε στο Πετρακη το κολοτουμπα.

    Μπουχτησαμε στο Πετρακη, νισαφι.

  55. Ο/Η Κώστας λέει:

    Άσχετο. Μου λέει ένας φίλος ΑΕΚτζής από το sdna την έκαναν όλοι οι ΑΚΕτζήδες δημοσιογράφοι….. Αμερόληπτη, ανεξάρτητη, απροσπέλαστη, αναρμόδια και γενικά πολύ στερητικό άλφα οπαδογραφία… Καλά τους έλεγε ο συμπαθής μακρυμάλλης Τιμούρ…. για κανα 20ευρω και κανα σουβλάκι μόνο είναι οι κατσαπλιάδες… όλοι τους σε όλες τις ομάδες….

  56. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κώστας : Ποιός έχει μείνει; Ο τάδε πράσινος. Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στην λεωφόρο; Μα φυσικά τάδε, όπως τάδε έκανε και με τον ΠΑΣ, για να μην τρως παραμύθι.

  57. Ο/Η Κώστας λέει:

    προς Steven Κάτι μου λέει πως μας έφερε αυτόν τον παλαίμαχο κατσαplayer Αθανασιάδη μπας και πάρει τα πάνω του -αυτό δίνει απόδοση 75 στον ΟΠΑΠ- και εάν πουλήσει τον άλλον τον Πρίγιοβιτς να τον φέρει πίσω σαν την επιστροφή του ασώτου, ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και όλα τα γνωστά. Επίσης κάτι μου λέει πως ο ΠΑΣ μαζί με κάτι αιώνιους και λοιπούς γύρα τον Ιβάν θα κάνουν μεγάλο γλέντι στο κουμάρι. Θα δούμε κάτι ωραία 2πλά και Κομποτιακές ανατροπές. Απίθανα γκολ στο 90φεύγα και ματς διαφήμιση για τον ΟΠΑΠ..

  58. Ο/Η bandog λέει:

    μαγκες ολοι θελουμε να δουμε μια ομαδα στα ευρωπαϊκα στανταρ αλλα ας παταμε λιγο γη και ; μην πεταμε στα συννεφα.
    αυτο θελει τοση δουλεια και τοσα προαπαιτουμενα που ουτε ο αλεξης δεν χρειαστηκε για να βγει στις αγορες!

    η ομαδα συμμετεχει σε εναν ομιλο που εχει τρεις ομαδες με συνολικα :
    11 πρωταθλητριων ευρωπης ,
    2 ουεφα,
    2 κυπελουχων
    4 διηπειρωτικα
    και δεκαδες εγχωριους τιτλους

    επισης η αεκ εχει χρηματιστηριακη αξια 35Μ λιρες την ωρα που η μπενφικα εχει 218 , ο αγιαξ 271 και η μπαγερν 745 !!!!

    ναι , νομιζω οτι χασαμε στα δυο ματς επειδη ο τιγρης δεν εφερε τον ραντογια και δεν κρατησε τον λαζαρο….

    τα εγραψα και πιο πριν , το τσουλου για τριτοκοσμικους τελειωσε ως διοργανωση. κλεφτα και για τα λεφτα μπορουμε να συμμετεχουμε…

    επαιζε εχθες μια ομαδα με μεγαλυετρη ευρωπαϊκη ισορια απο την αεκ και διαχρονικος παραγωγος ταλεντων , ο ερυθρος αστερας , με μια φρεσκια (ιδρυση το 1979) νεοπλουτη ομαδα με παναλφρη φανελα και μαζεψε 6.
    μια πλζεν μαζεψε ταληρο απο τη ρομα που εχτιζε ομαδα με κωστακηδες και τοροσιδηδες…

    το τσουλου ειναι μετρημενα κουκια. ή εχεις ονομα βαρυ σαν ιστορια αρα εισαι παγειωμενη δυναμη ποδοσφαιρικα ή εχεις ενας προεδρα που ξεπλενει τον προϋπολογισμο του καταρ και της μαμας ρωσιας και μαζευει ο,τι καλυτερο κινειται ποδοσφαιρικα.

    οι σταχτομπουτες τελειωσαν.

    οποτε ας εχουμε στο μυαλο μας τα παραπανω και ας αφησουμε τις συγκρισεις με ομαδες των οποιων δεν εχουμε την ιστορια, το ταλεντο αλλα και το μπατζετ ουτε καν της under19 τους.

    ΥΓ: επισης δεν μπορω αυτην την προπονητοφαγωμαρα-προπονητολαγνεια στην αεκ!

    νταξ δεν ειμαστε το πρωταθλημα και το ονομα που θα ερθει ενας προποινητης με περγαμηνες.
    με μαρινους θα πορευτουμε , ειτε ελλαδας , ειτε ισπανιας, ειτε ολλανδιας αλλα παντα μαρινους…

    επισης ας σταματησουμε τη μαλακια με τον πογιετ.
    ποιος πογετ μωρε?
    απο την ωρα που εφυγε απο την αεκ που στερεωσε πανω 6 μηνε ςκαι τι διαολο καταφερε οπου πηγε εκτος απο το να στακξωνεται με τις διοικησεις και τους παικτες?

    ΥΓ2: για μελετη των δεδομενων των ομαδων του ομιλου μας.

    https://www.transfermarkt.co.uk/aek-athen/startseite/verein/2441

    https://www.transfermarkt.co.uk/benfica-lissabon/startseite/verein/294

    https://www.transfermarkt.co.uk/ajax-amsterdam/startseite/verein/610

    https://www.transfermarkt.co.uk/fc-bayern-munchen/startseite/verein/27

  59. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    Προς The Snitch:
    Αδερφε μην αποκαλυπτεις αλλα μου χεις γαμησει την ψυχολογια(με την καλη εννοια παντα)
    αφηστε τον ρε παιδια να κανει το γηπεδο και μετα κατι μου λεει οτι θα την κανει.
    εν πασει περιπτωση οι περισσοτεροι ειμαστε ΑΕΚ δεν ειμαστε μελ!

  60. Ο/Η nnektarios λέει:

    @ The Snitch

    – Ευχαριστώ. Κατάλαβα πολλά, όχι μόνο για αυτά που έγιναν τότε, αλλά και για το ”πνεύμα” με το οποίο γράφεις. Κατάλαβα την αγάπη σου για την ΑΕΚ κια για όλα αυτά που δυστυχώς γνωρίζεις. Γιατί πολλές φορές είναι καλύτερα να μην γνωρίζεις πολλά.

    – Πέθανα στα γέλια με τον Δημητρέλο, αλλά, ντράπηκα επίσης.

    _ Διαφωνώ ως προς την προσέλευση του κόσμου. 29 χρόνια τώρα η Λίβερπουλ παίζει κάθε χρόνο μπαλάρα?

    – Συμφωνώ απολύτως ως προς το ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ. Μέχρι τώρα το έκαναν και τους συνέφερε, αλλά, πρέπει να βρεθεί άλλο αφήγημα αν δεν υπάρχει διάθεση να δωθούν (όπως πρέπει) χρήματα.

    – Για τον ΤΕΛΙΚΟ, μπορεί να σε στενοχωρώ, αλλά, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να αφήσει τον Χοντρό μα τα ΤΑΓΜΑΤΑ της ΧΑ να αλωνίζουν στο ΟΑΚΑ?
    – Αν λες για τον ΤΕΛΙΚΟ του Βόλου, αυτός έδωσε και 2,000 σε κατόχους διαρκείας, οι απέναντι έφεραν μέχρι και Σέρβους ΣΥΝ 2,000 τζαμπατζήδες που μπήκαν με σχέδιο.

    – Poyet. Έχεις άδικο. Ούτε προπονητής επιπέδου premier είναι (άνοιξε μία πόρτα λόγω συμμετοχής ως παίκτης, αλλά δεν βλέπω να ανοίγει ξανά), ούτε ανακοίνωση έπρεπε να βγάλει. Άνευ ουσίας. Παίρνεις το κύπελλο και μετά ως μάγκας και κύριος, λες ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και χαιρετάς.

    – Consistency, ναι, ξανά ΔΙΚΙΟ.

    Και πάλι, ευχαριστώ πολύ για τον κόπο.

    *** Να πω κάτι ακόμα. Είναι απαράδεκτο να κλείνει στους αγώνες του UCL, ο υποτυπώδης χώρος με είσοδο από την 29, όπου μπορείς να αγοράσεις κάποια είδη της ομάδας. Τον μεγάλωσαν προς τα VIP και μας έμεινε το σημείο που σερβίρει νερωμένη coca-cola και πανιασμένα ψωμάκια :p

  61. Ο/Η The Snitch λέει:

    H Liverpool δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση ως οργανισμος με καμμια αλλη ομαδα στο κοσμο και δε το λεω εγω που ειμαι κολλημενος. Δεν ειναι απλα μια ομαδα, ειναι πολλα περισσοτερα- μη σου πω οτι αυτα ειναι που μετρανε πιο πολυ- για την τοπικη κοινωνια και φυσικα για ολους εμας που την ακολουθουμε for life. Εγω π.χ του χρονου κλεινω 45 χρονια απο τοτε που με πηγαν πρωτη φορα το 1974, εκει στα 7 μου, και κολλησα. Ο πατερας του Βαγγελα για να πουμε και ποιος. Οι δυο μας μονο, με πηρε απο το Λονδινο που ειμασταν οικογενεικως και λεει στο πατερα μου – σιχαινωταν το ποδοσφαιρο- περνω το μικρο να δει τι σημαινει γηπεδο, θα γυρισουμε αυριο. Μου πηρε και τη φανελα δωρο- ενας ειναι ο Steve Heighway. The rest is history.

    Η κορη μου ειναι ηδη 5 χρονια μελος-απο τα 14 της την εχω γραψει- στη σειρα να παρει δηλαδη τη καρτα της λογικα μεσα στην επομενη δεκαετια γυρω στα 30- ετσι πανε εκει τα διαρκειας, αναμονη γυρω στα 15-17 χρονια μεσο ορο. ΟΤΙ και να παιξει η ομαδα το γηπεδο ηταν, ειναι και θα ειναι παντα γεματο. Οχι 29 αλλα 259 χρονια να κανει να παρει πρωταθλημα. Δεν ειμαστε Ελληνες να περιμενουμε ενα πρωταθλημα να νιωσουμε καπως. Και οπως εχει πει ο Shankly αναμεσα σε τοσα αλλα : το Anfield χθες ηταν γεματο, 45.000 κοσμος ηρθε να δει τις 2 μεγαλυτερες ομαδες του κοσμου. Τη Liverpool και τη Liverpool reserves! (μιλαμε για ενα ματς με τους μικρους- τη σημερινη U23- επειδη δεν ειχε αγωνιστικη)

    Ας μην αρχισω καλυτερα την ιστορια. Που καποιοι ανακαλυψαν το κυπελλο UEFA πισω στο μακρινο…. 2017 και κοκορευωνται οτι πηραν τιτλο. Αν ειναι δυνατον! Ουτε ο κλεφτοκοτεσκου δε τα λεει αυτα που εχει πει χειροτερα. Υπαρχουν πολλα αρθρα για τα μη ποδοσφαιρικα της (π.χ Liverpool Foundation) και εδω μεσα. Ξερεις εσυ πολλες ομαδες να χρηματοδοτουν για τη πολη τους με 300εκκ ΛΙΡΕΣ σε ενα project δεκαετιας για κατασκευες σπιτιων, δρομους, παρκα, εργα κοινης ωφελειας? Να δινουν 30εκκ ετησια για υποτροφιες να σπουδασουν παιδια στο τοπικο πανεπιστημιο που δεν μπορουν? Να δινουν αλλα 20εκκ περσυ σε νοσοκομεια και ιδρυματα ΑΜΕΑ? Εγω καμμια. Μονο Πογκμπαδες και μιρλα βλεπω που δε ξοδεψαμε αλλα 500εκκ φετος-εκτος απο τα 300 περσυ- μπας και αγορασουμε κανα τιτλο, η να ξεφυγουμε απο τη 10 θεση που φιγουραρουμε special περηφανοι.. OI ΤΑΡΑΜΑΔΕΣ που εγιναν ομαδα τη δεκαετια του 1990 με το Beckham το αγορι-κομμωτηριο. Αντε μην μου βγει το οπαδικο τωρα με τους τιποτες που πριν 20 χρονια ειχαν λιγοτερους τιτλους απο τη Nottingham του Βαγγελα και εβγαλαν και γλωσσα επειδη τους εκατσε μια- οντως καλη- φουρνια για 10 χρονια και μετα ξαναγυρισαν εκει που ανηκουν.

    Η αναφορα μου στο Poyet ειναι απλη:

    Kατα τη γνωμη μου ειναι manager και οχι προπονητης. Ακολουθει το Βρεττανικο μοντελλο που υποστηριζω 100%, χωρις παρατρεχαμενους, τεχνικους διευθυντες της πλακας και αηδιες να γεμιζει ο παγκος, οι τσεπες των ασχετων και η ματαιοδοξια του ιδιοκτητη.
    Ενας αποφασιζει, ενας ειναι αφεντικο εχει μονο το team του, ενας διαταζει και ενας ειναι ΥΠΟΛΟΓΟΣ της θεσης του.

    Δευτερον, απο οσους περασαν κατι Δελλες κατι Γουιλιδες κατι Μανωλαδες και κατι ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΥΣ ειναι με διαφορα ο καλυτερος που ειχαμε. Σε πηγε ΦΟΥΛ με ροστερ το Πλατελα τον Αραβα το Μπαροχα και τον Μακη το καραμπουζουκλη το γελαστο παιδι. Τριτον ο τυπος εχει cohones που ΟΛΟΙ μαζι εκει μεσα δε κανουν ουτε το μισο του. Τωρα το αν ειναι καλος προπονητης η οχι δε το ξερω. Εγω σου λεω οτι ΔΕΝ ειναι. Αλλα ειναι σιγουρα ο καλυτερος που περασε απο το 2013 και μετα. Ουτε υποστηρικτης του ειμαι ουτε με νοιαζει τι εκανε η δεν εκανε. Γι αυτο λεω και ο καθε Poyet στο σχολιο μου. Με νοιαζει οτι πηρε μια ομαδα με ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΟ ροστερ, με ροστερ ΑΤΕΧΝΟ που ηταν αγωνιστικο πτωμα (θυμασαι το ντορτι απο τον γαυρο οταν ανελαβε) και γαμησε στα ισια οποιον βρηκε μπροστα του. Τοσο απλα. Τωρα το τι εκανε μετα και τι εκανε πριν λιγο με ενδιαφερουν. Ουτε Μπετις ειμαι ουτε η κινεζικη που πηγε και τσιμπησε ενα ταληρο σε μια σαιζον. Δε θα γινω γραφικος σα καποιους που ακομη μας γραφουν τι εκανε ο Σκοκο μετα απο 7-8 χρονια. Τι με νοιαζει τι κανει ο Σκοκο, καλα να ειναι το παιδι, θα κερδισω εγω κατι? Και αφου με νοιαζει γιατι δε μου λες αναλογα τι εκανε ο Κοφι Αμπονσα που τον ειχαμε και καψουρα και τον καναμε ΤΡΕΙΣ φορες μεταγραφη? Την αληθεια ειπε στην ανακοινωση του. Δε μπορεις να βγαζεις φορα τις ιδιωτικες συζητησεις ακομη και αν εχεις δικιο. Μια χαρα ξεκαθαρη ειναι η δηλωση:

    ‘Θα ήθελα να πληροφορήσω τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι θα φύγω από τον σύλλογό σας όταν λήξει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι. Μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του μάνατζέρ μου και αφού διάβασα παραπλανητικά ρεπορτάζ στον σημερινό Τύπο για τη συνάντηση, κάθισα με τους βοηθούς και όλη την προπονητική μου ομάδα και ανέλυσα «γιατί έγινε η συνάντηση» και «τι ειπώθηκε σε αυτήν» και αποφάσισα ότι θα φύγω το καλοκαίρι ενάντια στην ξεκάθαρα αρχική μου επιθυμία και πρόθεση να μείνω στην ΑΕΚ.’

    Μιλαω και για την ΑΕΚ και για το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα γενικα. Δεν με νοιαζει ο τελικος. Με νοιαζει ΤΙ ΕΓΙΝΕ και τι γινεται. Το γιατι εγινε το εχουμε πει παλιοτερα εδω μεσα ολοι και το λεω και εγω χθες, η ΑΕΚ ως αλλος ΤΣΥΡΙΖΑ, θελει τους μπαχαλακηδες και τους πρεζακηδες στο πλευρο της. Μπορουσαμε να παμε με το Stevie αν θελαμε και στους δυο τελικους.Και αυτος και εγω μπορουμε ανα πασα στιγμη να βρουμε οτι θελουμε, δοξα τον Αλλαχ 5 ανθρωπους τους γνωριζουμε. Εγω στο δευτερο δεν ηθελα, και στο πρωτο ειχα παει στο τελικο Europa με τη Σεβιλλη στην Ελβετια- αν και ειχα προσκλησεις (απο τον ΟΣΦΠ) που τις προσφερα στο Stevie αν ηθελε αλλα ουτε αυτος ενδιαφερθηκε. Προσπαθω βλεπεις να ζησω στα 50 μου και εγω ο κακομοιρης κατι- να βγω απο το σπιτι μου μια φορα. Ε δε θα παω να στηθω και 2 ωρες στον ηλιο με ιδια δικαιωματα με το ΜΠΑΦΟ21 να παρω εισητηριο για καποιο Βολο μεσα στους χασικληδες, ελεος. Η ιδια η ΠΑΕ επρεπε να επικοινωνησει ΠΡΩΤΑ με ολα τα διαρκειας (τηλ-sms-mail) και μετα να ανοιξει εκδοτηρια στα ζακια. Τους εστειλα στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ mail μιας και τον γνωρισα, του υπευθυνου εισητηριων της ΠΑΕ. Ετσι για να δουμε αντιδραση. Το εσβησε χωρις καν να το ανοιξει (deleted NOT read) αν και ΞΕΡΕΙ ποιος ειμαι, o ιδιος με καλεσε στο γραφειο του οταν ειχαμε παει με το Stevie να βγαλουμε τις καρτες μας. Ακομη περιμενω απαντηση για 3 εισητηρια στη VIP –λεγαμε να δοκιμασουμε τρεις με μιση καρδια η αληθεια, με ενα φιλο του Stevie που μας παροτρυνε να ΜΗΝ παμε- ασχετως κοστους. Σου στελνει ο πελατης σου αιτημα οτι θελω να αγορασω και δε με νοιαζει ποσο κανει, χρεωσε οσο θες: 100-200-300 το ενα, και εσυ κανεις delete! Απιστευτος?
    Στους 2 τελικους Europa-CHL (ασχετα αν ειχαμε απο πριν κρατησει θεσεις και μαλιστα καλες), το club επικοινωνησε την επομενη της προκρισης μεσω e-mail και ειχε βγαλει και πακετα για αεροπορικα-διαμονη-φαγητο-εισητηρια. ΟΛΑ ηλεκτρονικα, διαλεγες οτι ηθελες ως πακετο η μονο εισητηριο και σε 2 λεπτα τα ειχες κλεισει, ερχεται στο κινητο ΑΜΕΣΩΣ το voucher με τα αεροπορικα boarding pass, τα ξενοδοχεια και τα αναλογα pass για το γηπεδο στο Κιεβο. Ξερεις γιατι? Γιατι απλα οι ανθρωποι ειναι pros, οχι καφενεια. Εχει ειδικο συμβολαιο η ομαδα με εταιρεια που αναλαμβανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για ολα τα εκτος εδρας Αγγλια και Ευρωπη. Δε φανταζεσαι για τι επιλογες μιλαμε. Αν πας π.χ στη Μαδριτη να παιξεις με τη Αθλετικο σου κλεινουν μεχρι tour στο γηπεδο της Ρεαλ αν θες, tour σε μουσεια σε ΟΤΙ θες.
    Το ξερεις οτι η Premier εχει ΑΛΛΗ- ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ εταιρεια που προσλαμβανει προσωπικο για τη σαιζον μεσω app για τα γηπεδα? Θα σου δωσω ενα παραδειγμα: Η κορη μου ως φοιτητρια, εργαζεται τα Σαββατα η Κυριακες στο Λονδινο γι αυτη την εταιρεια. Τα παιδια-ασχετα αν το εχουν αναγη η οχι- πρεπει στα 18 τους να εργαζωνται για να μαθαινουν πως ειναι να βγαζεις δικα σου χρηματα και τι σημαινει παω να δουλεψω με οτι υποχρεωσεις συνεπαγεται αυτο. Η δουλεια της ειναι Host στα VIP bars-σουιτες κλπ. Δηλαδη καλησπερα, καλως ηρθατε, σημερα εχουμε αυτα, το προγραμμα ειναι αυτο κλπ. Κανονιζει απο πριν αμα υπαρχουν για τις σουιτες της, ειδικες αναγες π.χ προσβαση για αναπηρικο καροτσακι, παραγγελια σε ειδικο μενου vegetarian κλπ κλπ. Εχει διαλεξει 2 ομαδες του Λονδινου την Arsenal και τη West Ham, δηλαδη το Emirates για ευνοητους λογους – οι παλιοι ξερουν – και το London Stadium. Σε καθε ματς δουλευουν 2,000, ναι καλα ακουσες ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ατομα σε αυτο το κολπο. Απο απλους πορτιερηδες, barmen, food services (Μαγειρες-γκαρσονια-βοηθοι-λατζερηδες), ταμιες, hosts, supervisors, μεχρι τους νεαρους-ρες που βλεπεις στο διαδρομο που βγαινουν οι ομαδες στο γηπεδο και φροντιζουν για ολα. 2,000 χωρις τους security, το μονιμο προσωπικο και τις συνοδεις των ομαδων. Το +90% φοιτητες.
    Ερχεται λοιπον 2-3 μερες πριν, στο app του κινητου της, πιο ματς ειναι διαθεσιμο το ΣΚ και επιλεγει αν ειναι διαθεσιμη/θελει να παει και σε πιο. Με μοναδικη δεσμευση οτι στη σαιζον θα παει minimum στο 80% των αγωνων- 1 event την εβδομαδα. Αν θες πας και σε 2 αλλα ξεχωριστη μερα π,χ Σαββατο-Κυριακη. Αναλογα παει και στο Lords, ειναι το γηπεδο –εδρα της Αγγλιας για το κρικετ στη Marylebone-κεντρικο Λονδινο, εκει ειναι σημερα. Την ημερα του ματς αν ειναι το συνηθες στις 13:30 δηλαδη, UK time, ειναι στο γηπεδο στις 9 για να ξεκινησει δουλεια στις 10 μεχρι τις 6 που τελειωνει. ΟΛΟΙ παραδιδουν τα κινητα τους στη εισοδο μιας και απαγορευεται να τα εχεις μαζι σου (για να μη βγαζουν φωτο-να μιλανε η να κολοβαρανε στο web) οπως και απαγορευεται να κανεις οτιδηποτε ως προσωπικο- να πας δηλαδη να μιλησεις στο Σωκρατη που πηγε στο Bar να παρει μια πορτοκαλαδα 2-3 ωρες πριν το ματς και απλα του ειπε ευχαριστω στη συναλλαγη και πιασανε τη κουβεντα- παρανομα- ως Ελληνες 2 λεπτα. Δηλαδη πως σε λενε, που σπουδαζεις, τι κανεις κλπ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΥΠΟΣ Ο ΣΩΚ αλλος στη θεση του θα το παιζε μαγκας και βαρυ πεπονι.
    Αποτελεσμα? Τα γηπεδα εχουν απο σαντουτις τυρι σκετο- μεχρι σουσι, απο νερο μεχρι σαμπανιες. Απο απλα Bars μεχρι private chefs μεσα στις σουιτες. Η εξυπητερηση ειναι ΑΨΟΓΗ, οι επιλογες αμετρητες. Ο κοσμος ευχαριστημενος και ακομη πιο ευχαριστημενη η μικρη που βγαζει και 120 λιρες καθε φορα (500 το μηνα = 600 ευρω) κανωντας και τη πλακα της μια φορα την εβδομαδα ΣΚ σε ενα περιβαλλον ευχαριστο που της αρεσει, δουλευωντας παρεα με παιδια αναλογης ηλικιας. Πληρωνεται- εκκαθαριση τις μερες που εκανε, καθε Πεμπτη direct στο λογαρισμο της στη τραπεζα. ΡΟΛΟΙ. Εχει και αλλα να σου πω. Πολλα αλλα. Και εσυ μου λες τωρα κλεισανε λεει την 29. Ρε φιλε οι ανθρωποι ειναι ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟΙ. Στο μυαλο οχι στo χωρο. Δεν εχουν ανοιξει ποτε. Οι πελατες τους ειναι παμε μωρη αρρωστεια και ΑΕΚ ολε με ποιηματακια δημοτικου. Τι ψαχνεις τωρα?
    Νομιζεις οτι η Premier ειναι μονο τι βλεπεις στο γρασιδι? Η Premier ειναι εκατονταδες πραγματα. Ειναι η νοοτροπια που δεν εχουμε.
    Τοσο απλα.

  62. Ο/Η nnektarios λέει:

    Καταλαβαίνω τα πάντα από αυτά που γράφεις, μιας και έζησα 2 χρόνια ως μετανάστης στη Δυτική Γερμανία (1980-82). Δύο χρόνια που θα θυμάμαι για πάντα στη ζωή μου, αρκεί να πω ότι για να κάνω ποδήλατο έπρεπε να έχω άδεια οδήγησης (Δ’ Δημοτικού) την οποία έπαιρνες, περνώντας εξετάσεις (σήματα κανονικά και οδήγηση).

    Χαίρομαι που σε γνωρίζω έστω μέσω αυτών των γραμμών, μπορώ να πω ότι στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός, αλλά πλέον καταλαβαίνω απόλυτα.

    Όταν η ΑΕΚ έπεσε στη Γ’, στήριξα όσο μπορούσα με τη μικρή μου εταιρία, ως ΧΟΡΗΓΟΣ εκεί και ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ στη Β’ και την 1η χρονιά στην Α’, μιας και η εταιρία είναι μικρή, προφανώς δεν μπορεί να είναι χορηγός. Το αναφέρω γιατί όταν πήρα ένα τηλέφωνο για 2 εισιτήρια στη Ριζούπολη, κάποιος εκεί μου είπε, ”αύριο στα εκδοτήρια”. Και όμως όπως βλέπεις, στηρίζω γιατί ΑΓΑΠΑΩ την ΑΕΚ.

    Έχω δώσει μία υπόσχεση στον εαυτό μου και θα προσπαθήσω πραγματικά να την τηρήσω. Όταν μπούμε στο νέο γήπεδο, θέλω να δω βήματα προς μία ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Αν η ομάδα πουληθεί ίσως γίνει πιο εύκολα. Όπως και να έχει, αν δεν δω κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συνεχίσω να παρακολουθώ αυτό το πακέτο-Ουγκάντας (δεν μιλάω μόνο για την ΑΕΚ). Γιατί συγκρινόμενο με την premier που άρχισες να αναλύεις, τέτοιο είναι.

    Το μόνο που με στενοχώρησε σε όσα γράφεις ήταν η χρονική αναμονή για διαρκείας στην Λίβερπουλ 🙂 Μιας και όταν είδα ότι κάποιος πληρώνει 869,00 λίρες και εγώ 740,00 (με το parking) για την 29Α..με χαρακτήρισα..ηλίθιο….