RESET

Η παλιοπαρέα ξανασμίγει λοιπόν, και τα πάντα φαίνονται σαν πέρσι. Ο Χιμένεθ πίσω, ο Σιμόες πίσω και φυσικά ο Μπακασέτας. Έχω την εντύπωση οτι θα είναι απαίτηση του νέου προπονητή, και η επιστροφή του Λαμπρόπουλου, προκειμένου να μην έχει άλλες απαιτήσεις από το scouting μελλοντικά. Ένας Χιμένεθ που επιστρέφει, αποδεικνύοντας και στον πιο αδαή, οτι δεν υπήρξαν ποτέ οικογενειακά προβλήματα, παρά μόνο διαφωνία στα οικονομικά.

Αυτά τον καίγανε πιο πολύ, όμως την πάτησε κι αυτός εκεί που πήγε, και κινδύνεψε να ξαναπάει στην Αραβία. Όντας άνεργος καιρό τώρα, και στην ουσία ανοίγοντας την πόρτα ξανά στον Μελισσανίδη. Μια πόρτα που την έχει ανοίξει κι ο Βράνιες είναι αλήθεια, ο οποίος όμως θα πρέπει να πείσει την Άντερλεχτ οτι δεν θα πάρει λεφτά από αυτόν. Πού να τρέχουμε τώρα να ψάχνουμε για παίκτες; Για το καλοκαίρι μιλάω. Τότε που ο Σαββίδης, θα είναι πραγματικά ισχυρός.

Φυσικά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την οργάνωση. Μας καλύπτει πλήρως ο αποχαιρετισμός του Δημάτου προς τον Ουζουνίδη. Καμιά φορά είναι προτιμότερο να μιλάνε οι υπεύθυνοι και να εκτίθενται μόνοι τους. Και να γίνονται Γιωργάκης και Κωστάκης. Διότι αν δεν τους αφήσουμε να μιλάμε, θα μας πλασαριστούν σαν εθνάρχες. Τα έχουμε ζήσει όλα αυτά στην πολιτική.

Όμως ας κάνουμε έναν απολογισμό. Απέτυχε ο Ουζουνίδης; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι πέτυχε κιόλας. Θα μπορούσε να πετύχει; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Η ομάδα αποδυναμώθηκε χοντρά το καλοκαίρι, στην πορεία κουράσθηκε τρομερά λόγω των 25 μύριων, και στην συνέχεια τσακίστηκε και ψυχολογικά λόγω αυτού του τρομερού βάθους του ρόστερ, που στην ουσία ήταν δώδεκα παίκτες. Ο Ουζουνίδης την πάτησε, πιστεύοντας τον Μελισσανίδη. Ότι κάτι θα κάνει. Κι εκείνος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ή μάλλον έκανε, αυτό που έκανε πάντα κι ο Σωκράτης. Στήριξε τον προπονητή μέχρι να του φορτώσει τα πάντα. Όλα τα άλλα, είναι για μικρά παιδιά. Απλά ο Ουζουνίδης απέδειξε οτι δεν μπορεί να δουλέψει σε ομάδα με πίεση, κι οτι δεν έχει το εκτόπισμα να κερδίσει τα αποδυτήρια. Διότι μόνο ο Μάνταλος τον υποστήριζε. Αλλά κι αυτό θέμα διοίκησης είναι.

Τι θα κάνει ο Χιμένεθ; Τίποτα. Θα δημιουργήσει μια ελπίδα και μια ψευδαίσθηση μέχρι την λήξη του συμβολαίου του, και θα βολέψει τους πάντες. Την διοίκηση που ασχολείται μόνο με το γήπεδο και τους οπαδούς οι οποίοι νομίζουν οτι δεν είναι Αλέφαντος. Τις τακτικές του τις ξέρουμε, το θέαμα που μπορεί να προσφέρει το ξέρουμε, κι έχει ήδη χτυπήσει στο ταβάνι του κάνοντας γκελ προς τα κάτω. Μπορεί βέβαια να εκμεταλλευτεί πιο καλά τους παίκτες ή να σφίξει πιο πολύ την ομάδα στα αμυντικά. Αυτό είναι το ζητούμενο; Αν ναι, τότε να πάμε στο αεροδρόμιο. Αν όχι, τότε καλά θα κάνει ο σκεπτόμενος Αεκτζής να πληρώσει τους αγώνες βάσει στόχων κι επιτυχιών, και να μην τα δώσει προκαταβολικά.

Διότι ακόμα κι αυτό θα είναι πισωγύρισμα. Για μια εταιρεία που είναι της πλάκας. Σε όλα τα επίπεδα. Μια εταιρεία που δεν ξέρει γιατί διορίζει στελέχη σε κάποιες θέσεις. Μια εταιρεία που μπερδεύει ρόλους αποδυτηρίων και εφόρων, με τεχνικούς διευθυντές ή μια εταιρεία που δεν ξέρει ποιό μοντέλο ποδοσφαίρου θέλει να ακολουθήσει. Μια εταιρεία εν άλλοις, που δεν έχει κάποιο πρότυπο, παρά μόνο τον ουρανό κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Μια εταιρεία που διώχνει παίκτες διότι δήθεν δεν της κάνουν, αλλά μετά της κάνουν επειδή αυτοί γυρίσανε σαν επαίτες. Όπως και ο νέος προπονητής, που απλά θα επιβεβαιώσει την ιστορία που απλά επαναλαμβάνεται σαν φάρσα : Θυμηθείτε την τρίτη επιστροφή Μπάγιεβιτς.

Εγώ φυσικά θέλω να διαψευσθώ. Και να πάει η ομάδα ψηλότερα, που ψηλότερα είναι και το europa όπως και ένα μακρύ ταξίδι στην διοργάνωση αυτή. Εγώ όμως τα βλέπω ελαφρώς μαύρα. Διότι πισωγύρισμα είναι η επιστροφή του Χιμένεθ. Και προχειροδουλειά και πάσαλειμμα. Που δεν με εμπνέει καθόλου. Αλλά η εταιρεία δεν είναι δικιά μου, οπότε απλά καταθέτω την καφενειακή μου άποψη, που όμως είναι αρκετά σοβαρή στο θέμα μπάλα και στόχοι. Στόχοι που απλά δεν θα προσδιοριστούν αφού ο Μανόλο προσελήφθη για 1,5 χρόνο και για να βγει στην σύνταξη με την κίτρινη φανέλα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια γενικώς.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

47 Responses to RESET

  1. Ο/Η akis λέει:

    Νομίζω ότι ο παλαβιάρης Χιμένεθ, στην παρούσα φάση, ήταν η καλύτερη λύση. Τους παίκτες αυτούς τους ξέρει, θα αλλάξει λίγο την ατμόσφαιρα και στα αποδυτήρια και στον κόσμο, επειδή γενικά είχε πέσει πολλή κατήφεια..Ο Σιμόες επίσης είναι πολύ θετικό που μένει, φάνηκε πολύ η απουσία του. Δε συγκρίνω την επιστροφή Χιμένεθ με την επιστροφή Μπάγεβιτς, εκείνος κουβάλαγε τη διχόνοια μαζί του, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τίποτα. Προφανώς δεν περιμένουμε κάτι από τη φετινή χρονιά, απλά να διεκδικήσει η ομάδα το κύπελλο γιατί ακόμα και αυτό είναι ένας τίτλος, έστω και β διαλογής. Και που ξέρεις, τόσοι που γυρνάνε μπορεί το καλοκαίρι να δούμε πίσω Βράνιες και Αραούχο, να κάνουμε σύναξη παλιών συμμαθητών ένα πράγμα..

  2. Ο/Η Fotzio λέει:

    Aπό την στιγμή που δεν έχουμε σοβαρό Πρόεδρο, θα περιμένουμε πάντα τέτοιες “άριστες” λύσεις. Επίσης δε εχουμε και σοβαρούς φιλάθλους που κάθονται και ανέχονται τα ψέμματα του Μελισσανιδη και τις μαλακίες των οργανωμένων, οι οποίοι είναι και η μεγαλύτερη πληγή με τις αβάντες που κάνουν στον Μελισσάν και σε κάθε Βράνιες. Οπότε για να μην το πλατιάζουμε μια χαρα είναι ο Χιμενεθ για το τσιρκο που λέγεται ΠΑΕ ΑΕΚ. Τουλάχιστον πέρσι βλέπαμε και 20 λεπτά μπαλίτσα και κερδίζαμε και τον γαυρο έτσι για να λέμε ότι εχουμε ομαδα. Κακώς ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδοσφαιρο μιας και το διοικούν ξεπλένηδες, ναρκεμποροι και πράκτορες και μπροστινοί σαν τον δικό μας. Ζήστε το παραμύθι. Τέλος για τον Ουζουνίδη σωστά τα λες όμως η μπάλα θελει και λίγο τρέλα και από δαύτην ο ισπανός είχε μπόλικη. Περαστικά μας και κανονίστε να κανετε τον Χιμενεθ νέο Μπάγεβιτς!!!

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Δυο (2) χρόνια έλεγε το συμβόλαιο του Ουζουνίδη. Πρακτικά ο Χιμένεθ ήρθε μέχρι το καλοκαιρι, θα δούμε αν θα μείνει και του χρόνου. Αν πάρει το κυπελο, μάλλον ναι.

    Αποφασισμένα όλα σίγουρα εδώ και μέρες, όπως η καλοκαιρινή επιλογή. Από την ανάποδη τώρα. Για γέλια.

    Όσον αφορά αξίες τώρα, μετά το στραπάτσο Ουζουνίδη, είναι γεγονός. Ο χειρότερος Ισπανός προπονητής είναι επιπεδο(Α) πάνω από οποιονδήποτε Ελληνα. Καλό είναι να το έχουμε στο κεφάλι μας αυτό. Ο Χιμένεθ φαίνεται χαρούμενος, με ορεξη και έχει εξαιρετικο γυμναστή. Τι θα πει ο γυμναστής του αν διαπιστώσει πρόβλημα στα εργομετρικά; Θα έχουμε μια δικαιολογία;

    Θα βελτιώσει παίκτες; Θα κερδίσει χαμένα στοιχήματα; Θα κάνει επιτέλους μια μεγάλη νίκη φέτος, πιο συγκεκριμένα στο Καραϊσκάκη;

    @Steve, γιατί θα είναι πραγματικά ισχυρός το καλοκαιρι ο Σαββιδης; Δεν είναι τώρα; Δεν μας έβγαλε ασπροπρόσωπους η αστυνομία, όταν είχαμε επεισόδια και στο γήπεδο τώρα; Μια χαρά, τον βοηθήσαμε στο αήττητο, μας βοήθησε στη μάχη της Ευρώπης.

    ΥΓ. Τελικά, η ελευθερας του Γιαννιωτα είχε σχέση με την υπόθεση Λαζαρου;

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Ξανα`ρθε ο Χιμενεθ,ξαναρθε ο Σιμοες, θα ξανα`ρθει κι ο Λαμπροπουλος,κι οσονουπω μπορει να σκασει μυτη κι ο Αραουχο…
    Επειδη καποια στιγμη πρεπει να σταματησει και η πλακα,λεμε τωρα, ολο αυτο δειχνει ξεκαθαρα τα πλανα. Δεν μπορουμε να βρουμε το κατι καλυτερο απο αυτο που εχουμε η ειχαμε,για αυτο καταφευγουμε σε λυσεις που θα γινουν αποδεκτες απο τον κοσμο τον οργανωμενο,ατομα που εχουν αγαπηθει και ειναι αρεστοι. Απλα,για μια ακομα φορα,η ελλειψη ικανων ανθρωπων να ψαξουν την αγορα ,που να εχουν προσβασεις , εχοντας στην “τσεπη” καποιο καλο ποσο για να κανουν την δουλεια τους,εχει σαν αποτελεσμα να μην υπαρχει η παραμικρη βελτιωση στο αγωνιστικο κομματι. Και δεν θεωρω βελτιωση,το γεγονος πως ο Χιμενεθ μπορει να σου παρει τα ντερμπυ,η να κανει μονο νικες απο δω και περα. Η να μου ξαναφερει τον Αραουχο. Καλα ολα αυτα ,αν γινουν, αλλα για μενα δεν λεει τιποτα. Μηδεν εις το μηδεν ισον μηδεν .Που σε μας, μπορει να βγει και…μειον και μην γελατε καθολου. Το να φερεις δευτερη φορα τον ιδιο προπονητη,πες οτι το καταπινεις γιατι λες εφυγε ,την πρωτη,γιατι δεν τα βρηκαν,ειχε καλυτερη προταση,τελος παντων αμα θες το δικαιολογεις. Το να τον φερεις τριτη φορα .αυτο μονο σαν ανικανοτητα μπορεις να το μεταφρασεις.Να ψαξεις,να πληρωσεις, να ενδιαφερθεις για το κατι παραπανω. Υπαρχει και η αλλη πλευρα,για να ειμαστε και δικαιοι,το να μην σε “ενδιαφερει” το κατι παραπανω οποτε πας οπως πας μπουσουλοντας να βγει η χρονια,να βγεις τριτος,αντε να παρεις κανα κυπελλο αν το παρεις,και μετα … βλεπουμε! Θα κουρασω,αλλα θα το ξαναπω,αντε να γινει το γηπεδο να τελειωνουμε για να βαλουμε μπροστα τις μηχανες.Ετσι θελω να πιστευω τουλαχιστον. Ειδικα για μενα ,τα τελευταια δυο χρονια,η απογοητευση ειναι μεγαλη απο τους χειρισμους της διοικησης. Και δεν ειναι προς συζητηση τι γιατι…..

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Εγώ αποκλείω να πάρει το κύπελλο, αλλά φυσικά κανείς δεν ξέρει. Βλέπεις εγώ ακόμα την μπάλα θέλω να την βλέπω όπως την ήξερα, κι όχι όπως πάνε να την κάνουν προϊόν συναλλαγής. Το καλοκαίρι λέω θα είναι ισχυρός με την εμπειρία πλέον και με τα λεφτά που ήδη έρριξε. Φυσικά με την κωλοτούμπα του Εφραίμ πολλά μπορεί να αλλάξουν, αλλά όπως και να το κάνουμε, το χρήμα το σκορπάει αφού δεν είναι κάτι που το έχει δουλέψει. Τον βλέπω για περίπατο του χρόνου, και δεν με βλέπω σαν Γεωργίου.
    Υγ. Δεν το κοιτώ έτσι, άλλωστε τι πήραν και τι πήραμε. Νομίζω ήταν προσωπική ήττα του εγγυητή – αυτό δείχνει και η σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου – αφού συμβόλαιο δεν υπήρχε. Το σίγουρο είναι οτι σου έχει μπει στο μυαλό για τα καλά, οτι τα gangsters κάπως συνεργάζονται, έστω και στο σιωπηλό.

  6. Ο/Η akis λέει:

    @Steven
    Το κύπελλο δεν έχει να κάνει τόσο μα αξία ομάδας. Αν περάσεις Ατρόμητο και αποφύγεις τους δύο στα ημιτελικά, σε μονό παιχνίδι τελικού όλα γινονται, οπότε μη θεωρείς απίθανο το Μανόλο να σηκώνει πάλι κούπα. Και πρόπερσι χάλια ήσουν, αλλά τελικό πήγες και το έχασες στο Βόλο όπως το έχασες. Το περσινό ήταν άλλη ιστορία, αυτή που πολλοί λένε ότι δείχνει την καλή ποντιακή συνεργασία, που θέλει τα πάντα να μοιράζονται στη μέση..Αλλά μπορεί και να μην είναι έτσι, να είναι απλές φήμες

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Ο Μελισσανίδης τρέμει τον Σαββίδη. Ποιός θα κάνει την μοιρασιά; Υπάρχει και μια σημειολογία σε όλα. Τι παίζει ο Χιμένεθ; Άμυνα. Αυτό παίζει πλέον κι ο Μελισσανίδης επιρρεασμένος από τον επιχειρηματικό πατέρα του. Κοινώς, μαλακίες.

  8. Ο/Η akis λέει:

    @Steven
    Δεν ξέρω αν τον τρέμει, αν έχει τα θέματα του με τις ΗΠΑ ή αν απλά ασχολείται μόνο με το γήπεδο. Αυτό που βλέπω είναι ότι αυτοί οι 2 παράγοντες δε θα βρίσκονται στις ομάδες τους μετά από μια πενταετία, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Και ίσως λέω και πολύ….

  9. Ο/Η Κώστας λέει:

    Επιστροφές παικτών -πλην της περίπτωσης που κάποιος έρχεται για να κρεμάσει τη φανέλα εκεί που “μεγάλωσε” ή αναδείχθηκε- και προπονητών το θεωρώ πισογύρισμα. Βέβαια εσείς εκεί στην ΑΕΚ με τον “κύριο Ντούσκο Μπάγεβιτς” copyright Ψωμιάδης, τα ξέρετε αυτά. Τώρα και καλά ο Χιμένεθ, το έμαθε και αυτός το ποίημα. “Με ήθελε άλλη ομάδα, αλλά μόλις με πήραν τελέφωνο από την ΑΕΚ δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά”… Τέλος πάντων. Προκοπή μεγάλη δεν βλέπω, εκτός εάν ήρθε και αυτός με το σκεπτικό γνώστης της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας..

    Πάντως σαν επιχειρήσεις αυτές οι ομάδες μας, είναι για τα πανηγύρια.. Ολόκληρη ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει μία σοβαρή επιλογή. ΟΣΦΠ εδώ και χρόνια με τον sir Τάκη να περιμένει να βγει ο θείος στο τηλέφωνο. ΠΑΟΚ να πουλάει παραμύθι αυτός ο απατεώνας ο Λουτσέσκου, καλά ο ΠΑΟ έχει εδώ και χρόνια οικονομικά στενέματα, οπότε δικαιολογείται εν μέρει η ανυπαρξία του.

    Πάντως θυμάμαι και πως όλοι οι δημοσιογράφοι, όταν φέρατε τον Μαρίνο τι έγραφαν… Μόνο το AIDS δεν είχε θεραπεύσει τότε ο Εβρίτης τεχνικός.. Τώρα θα δείξει και αυτός τις φιλοδοξίες του, ανάλογα με το πού θα πάει. Βέβαια όχι πως έχει και δυνατότητες για κάτι παραπάνω, αλλά λέμε τώρα το CV θα γράφει προπονητής ΑΕΚ συν τη χρονιά του ΠΑΟ που τον είχε κάνει να αρπάζει 3-4 από Λαμίες και Λεβαδειακούς.

  10. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Και η πλακα ειναι οτι εδιωξε τον Ουζουνιδη,τωρα που ειχε αρχισει να φαινεται η δουλεια του. (sic) Στα τελευταια 6-7 ματς η ομαδα εβαλε 17 γκολ και εφαγε μονο ενα-δυο.
    Ενα “Χ” εφερε με τον ΠΑΟΚ και “φαγωθηκε”. Πολυ απαιτητικος αυτος ο Μελισσανιδης. Μαλλον οντως εχει την ιδεα οτι προεδρευει καποιας ” Μπαρτσα”.
    Η οποια κανεις τις γλυστρες της (η κανονικη) οπως και η Γιουβε και η Παρι και η Μπαγερν και η Σιτυ και η Λιβερπουλ. Αλλα θεωρειται φυσιολογικο.
    Εδω ομως,ο Ερντογαν της ΑΕΚ δεν δεχεται μυγα στο σπαθι του.
    Επιστροφη στο μελλον λοιπον. Ξαναζεσταμενες σουπες και λυσεις-ταπερακια.
    Καλον ειναι να επαναφερει το Ντουσαν και το Χατζιχρηστο,να στησει και ενα θεατρο μιας καποιας κοντρας, μπας και κινηθει το εξαφανισμενο ενδιαφερον μας,αλλα και του ιδιου,ο οποιος γηρασκει βαριεστημενα και θυμιζει κοαλα με ρευματικα.
    Αν δεν υπηρχε και το νεοανεγερθεν γηπεδο,να πηγαινει μερα παρα μερα να περνα την ωρα του παριστανοντας τον Γκαουντι,θα ειχε πεθανει απο ανια.
    Ελπιζουμε αγωνιστικα να γινουμε ακομα πιο “σφιχτοι” με την επανελευση του αμυντικογενους Χιμενεθ. Σφιχτοι σαν αυγα του Πασχα που ειναι στο ψυγειο εικοσι μερες.
    Μανιακι,Κουγκι και Δερβενακια.
    Και εγω που νομιζα πως “ΑΕΚ σημαινει επιθεση”.

    Υ.Γ. επισκεφτηκε ο Τσιπρας το γηπεδο μας; Κατι πηρε το αυτι μου.
    Τι δουλεια εχει ενας αθεος-κατα δηλωση του-ψευδοκομμουνιστης,στην Αγια Σοφια και στη Χαλκη. Ποθεν προεκυψε η εσωτερικη του αναγκη να επισκεφτει τα χριστιανικα μνημεια,ενω αν τα ειχε αποφυγει,θα ηταν το πλεον φυσιολογικο;
    Γιατι κοιταζει τα ψηφαλακια των αγριεμενων ελληνοχριστιανων που τον κοιτουν με απαξιωτικο βλεμα,αλλα κσι γιατι πριν φυγει,καλον ειναι να αφησει μια μαγια,μια προικα,ενα προσαναμα στον μουφτη της Θρακης και κατεπεκταση στους ” ομογενεις της μειονοτητας μας” οπως ειπε γαληνια και υπουλα ο Ταγιπ.
    Το ποιος θα ολοκληρωσει το “Θρακικο”, δεν το ξερω.
    Ο Τσιπρας ” ελυσε” το ” Σκοπιανο”. Νισαφι πια. Το θρακικο,το Ηπειρωτικο,το ανατολικοαιαγαιακο,ας τα “λυσουν” αλλοι. Οι επομενοι. Τοσοι προθυμοι συνωστιζοντσαι στις πρεσβειες. Υπσρχει υλικο.
    Ελεος

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Bandog.
    Σε αυτη τη δουλεια δε μιλαμε για CEO-CFO-COO μιλαμε για μπαλλα. Ενας παικτης και ακομη περισσοτερο ενας προπονητης μπορει καπου να δεσει και καπου με πολυ καλυτερες προοτικες (budget-roster-συνθηκες) να αποτυχει. Δεκαδες τα παραδειγματα που περασαν και δεν ακουμπησαν αλλα θα σου πιασω μονο την ΑΕΚ: Που ηταν προπονητης ο Μπαγεβιτς? Στη μαγευτικη Βελεζ. Που ηταν ο προπονητης ο Φαντροκ? Στη ποδοσφαιρομανα Βιλεμ2 επι 7 χρονια και στην παγκοσμια Go Ahead Eagles της Β Ολλανδιας αλλα 6! Μετα την ΑΕΚ πηγε στη Παναχαικη και στο Κεραυνό Στροβόλου στη Β Κυπρου. Σου λεω για τους 2 που εκαναν κατι τα τελευταια 30 χρονια.

    Που ηταν προπονητης 7 χρονια ο Κλοπ πριν τη Dortmund που πηρε 2 πρωταθληματα και επαιξε τελικο CHL? Στη ανικητη Mainz που το 2007 την εριξε και κατηγορια!

    Δε με νοιαζει που ηταν, η ειναι προπονητης ο καθε Πογιετ. Εμενα με νοιαζει οτι στην ΑΕΚ μαζεψε οτι σκαλπ υπαρχει 6 μηνες. Ο πολυς Μουρινιο δηλαδη που εχει ξοδεψει 2 ΔΙΣ μεταγραφες και παιρνει 30εκ λιρες τη σαιζον για να παρει 2 πρωταθληματα με τη Ρεαλ και τη Τσελσυ σε 10 χρονια ειναι καλος? Η μηπως ο Ζινταν με 3 CHL και ενα πρωταθλημα και ενα κυπελλο σε 3 σαιζον πηγε καλυτερα? Που ηταν προπονητης ο Ζινταν πριν? Ξερεις που ηταν πριν προπονητης? ΠΟΥΘΕΝΑ! Απο τη Ρεαλ Β τον πηρανε. Που ηταν προπονητης ο Πεπ? ΠΟΥΘΕΝΑ! Ο Ενρικε που ηταν? ΠΟΥΘΕΝΑ!
    Ο Μαρκο Σιλβα του γαυρου που κανει αξιολογοτατη πορεια εδω που ηταν προπονητης πριν? Εστοριλ 3 χρονια και στη Σπορτινγ το διωξανε στο χρονο απανω. Στο γαυρο τους τα βροντηξε.

    Παραδειγμα ειναι ο καθε Πογιετ. Πως φερνεις ενα επαγγελματια που ξερει τη δουλεια του, που εχει παιξει 7 χρονια Ισπανια, αλλα 7 Αγγλια σε Τσελσυ και Τοτεναμ και αλλα 7 αρχηγος της Ουρουγουαης αναλογα. Που εχει δει 5 πραγματα εκτος απο τον Πανθρακικο και τον Αστερα κατω (εχει και πανω φανταζωμαι) Ραχουλας. Που εχει παρει UEFA και Copa America μαζι με κατι κυπελλακια στο νησι. Που ειχε συμπαικτες το Ντεσαγι το Τερυ το Βιαλι το Ντι Ματεο το Τζολα το Ντεσαμπ. Λες να μασησει στο Μανταλο να του κανει ναζακια που θα παιξει η στο Λιβαδια να του κανει το πολλα βαρυ? Για πρωινο τους εχει και τους 30 του ροστερ μαζεμενους, παρεα με τους Λυμπεροπουλους και τους Δηματους αγκαλια. Η μηπως μασησε ο Ζινταν μολις ειδε το Μαρσελο το Μπενζεμα και το σαμπουαν? Μια χαψια τους κανει αυτους για τον απλο λογο οτι τα εκανε ΟΛΑ οταν οι Μπενζεμαδες πιπιλαγαν το δαχτυλο. ΟΚ δεν ειναι και ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΣ να μην εχει παρει ουτε το κυπελλο σπρωξε-γλυψε της ΕΒΓΑ στην Ελλαδα, αλλα το προσπαθει. Προς το παρων βολεψου (ως ΑΕΚ) με την επιστροφη του ΠΑΠΑΤΖΗ- κατα Δηματο- που παει να πιασει σε ρεκορ επιστροφων τις ταινιες του Batman. Θα χορτασεις μπαλλα παλι με Τρακασετα και Μανωλη..

    @spyros
    Σεβωμαι πολυ περισσοτερο το μισθωτο του χιλιαρικου που δινει 300-500 για ενα διαρκειας και του λειπουν απο το εισοδημα του, απο το Μελ των εκκ που εχει κονομησει απο την ΑΕΚ και δε του λειπει τιποτα.Θα σου πω αλλο ενα quote του τεραστιου Bill Shankly – εχει πει πολλα διασημα:
    At a football club, there’s a holy trinity: the players, the manager and the supporters. Directors don’t come into it. They are only there to sign the cheques.
    Αυτο απο τον ανθρωπο που ζητησε οταν πεθανει να μη ταφει αλλα να αποτεφρωφει και οι σταχτες του να σκορπιστουν στο Anfield , μεσα στο γηπεδο στη μεγαλη περιοχη μπροστα απο το KOP. Πραγμα που εχει γινει, ισως αυτο να στοιχειωνει τους παντες οταν κανουμε εκει επιθεσεις, ποτε δε ξερεις.
    Για να μη πουμε για το Paisley που τα τελευταια χρονια ειχε προχωρημενο Αλτζχαιμερς, τη κοπαναγε απο το nursing home με τα ποδια και τον εβρισκαν συνεχεια στο Anfield η στο Boot Room λιγο πιο κατω. Ψαξε να δεις τι ειναι το Boot Room. Φυσικα τον γυρναγαν σπιτι του με συνοδεια. Αυτο σχεδον καθε μερα! Η γυναικα του ειχε φτασει να λεει: οι γιατροι με διαβεβαιωνουν οτι δεν θυμαται τιποτα, οντως εχει τεραστια προβληματα καθημερινα αλλα με καποιο μαγικο τροπο ΠΑΝΤΑ βρισκει το δρομο για το Anfield χωρις κανενα προβλημα. Απλα ξεχναει να γυρισει..
    Αυτα ΜΟΝΟ στη Liverpool θα τα ζησεις και θα τα ακουσεις.
    ΑΥΤΟΙ ΝΑΙ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

    Τελος μην ασχολεισαι με τρολακια. Επιτηδες μπαινει εδω μεσα για να προκαλεσει. Ξεκινησε ταχα μου ευγενικα με το σεις και το σας και το εχει ριξει στην ειρωνια. Ολα τα νουμερα την ιδια τακτικη ακολουθουν. Ηπιε μια φορα καφε χωρις φαρμακι 35 χρονια και νομιζει οτι κατεκτησε το κοσμο. Μετα ερχωνται οι Βιντεοτον και οι Μπατε Μπορισοφ και στανιαρουν μιας και ζοριζωνται να κατσουν σε καρεκλα για τις γνωστες 9 μερες. Μετα τις 9 ποιος τους πιανει..
    Τον ρωτησα 50 πραγματα και δεν απαντησε σε κανενα. Τρελλα πουλαει η μαλλον για να το πουμε καλυτερα: ξερεις τι ειναι να τρως 35 χρονια φαπες συνεχεια? Εκτος απο Τζανετακος του ποδοσφαιρου, σαλευει και το μυαλο σου. Ξερεις τι ειναι να προσπαθεις 35 χρονια να γινεις απο πεμπτος- τεταρτοπεμπτος να ισοφαρισεις το Ρουλη και να μη μπορεις? Εδω τρως μια γερη αμα χτυπησεις σε κανα ντουλαπι και κουνιεται το κεφαλι σου. Φαντασου 35 χρονια ξυλο συνεχωμενο τι ΚΟΜΠΛΕΞ σου αφηνει. Ξαφνικα νομιζεις οτι ανηκεις καπου και εσυ, οτι εγινες ‘μεγαλος’. Δεν ειναι μακρια οι μερες που ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ να μπουμε στο γηπεδο (Ζαγορακης σε Ντεμη) να μην φανε τιμωριες. Ουτε ειναι μακρια οι μερες που ΚΟΤΕΥΑΝ να κατεβουν να παιξουν με το γαυρο. Ουτε ειναι μακρια οι μερες που ξεπουληθηκαν στο Βγενοπουλο και στο Ζελα και αντι να λενε ευχαριστω που μας κρατησατε ζωντανους με τους Μαλεζαδες μεταγραφη 2εκκ! με τις ‘χορηγιες’ στη φανελλα, το επαιζαν και καμποσοι.

    ΟΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ που ακομη χρωστανε της Μιχαλους αλλα μη τους το πεις γιατι πιστευουν οτι ο παρτα-ολας τους ξεχρεωσε. Μολις τη κανει να δεις μερες batman και γουμενου που ερχωνται. Μου θυμιζουν την Enic σε εμας που και καλα μοιραζε τα εκκατομυρια επειδη ο Daniel Levy ηταν απο μικρος Φιλαδελφιωτης σαν το Μπλιετ που ειχε ονειρο ζωης να ζησει στη Τουμπα.

    Ουτε ειναι μακρια οι μερες των ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ με τη Μεταλιστ που περναγαν γυρο ενω ειχαν ΧΑΣΕΙ στο γηπεδο του Ιβαν-Ιγκνατιεβιτς που εχει καθαρο κουτελο και αστραφετρο κουμπουρι αλλα θελει να παιζει μονο στο χορτο. Στο χορτο ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ βεβαια. Οπως στο Βολο για παραδειγμα. Γιατι αμα χανει βαζει κανα διχτακι να κανει τη μανταμιτσα και καθεται και σε αναπηρικο!! καροτσακι να μη φευγουν τα πουπουλα στο δρομο.
    Ουτε ειναι μακρια οι μερες που κοροιδευαν την ΑΕΚ για τη βιντεογκειμ και καπακι τον ρουφηξαν ΔΙΣ.

    Οι ανθρωποι εφτασαν σε σημειο να κανουν ΜΟΚΟ για τη Μακεδονια στο βωμο ενος πρωταθληματος! Δε τους πειραζει που τους λενε επισημα ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ πλεον, δε τους νοιαζει που εχουν την ιδια γλωσσα και εθνοτητα με τους Σλαβους, η εννοια τους ειναι να πινουν φραπογαλα και να ειναι ‘πρωταθλητες’ αφου. ΤΟΜΑΡΙΑ κανονικα.
    Θα τους πει ο Μπλιετ ποτε και ΑΝ θα κανουν λεει διαμαρτυρια. Κατι πηγαν να πουν εκει 1-2 συλλογοι και επεσε εντολη απο το Ρωσσο να βγαλουν το σκασμο. ΜΗΝΕΣ τωρα δεν εχουν βγαλει ΑΧΝΑ. Η ΖΠΑΟΥΓΚΑΡΑ ο Κουδας ο μακεδονομαχος, ο Μεγαλεγανδρος της πορδης δεν εχει πει κουβεντα, πεφτει ο μισθος στη ΠΑΕ επισημα βλεπεις. ΚΙΧ δεν ακουστηκε παρα μονο χαριζαμε φανελλες στο ΖΑΒΟ για να σιγουρευτουμε οτι θα παρουμε το πρωταθλημα που με πολιτικη αποφαση εχουν κανει πισω ολοι. Πολιτικη ειναι η αποφαση τουλαχιστον οσο αφορα την ΑΕΚ και το αφηνω εδω προς το παρων. Μπας και παρουμε διψηφιο στις εκλογες πανω απο τη Λαρισα.
    Η χειροτερη φαρα ανθρωπων ειναι, πουλανε τη μανα τους για ενα ποτηρι νερο αρκει να εχει το σημα το ΖΜΑΟΥΓΚ απανω. Δεν εχουν καμμια μπεσα, καμμια υποληψη. ΖΜΠΑΟΥΓΚ και αδικια απο το κρατος των Αθηνων δωστους, πασαλειψε το με λιγο Μινο και εχεις το 100% των ΟΡΚ στο πιατο.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι τους λενε γαυρους του Βορρα. Και καλα οι Γαυροι, εχουν κλεψει καμποσα αλλα εχουν κανει και 20-30 κανονικα κιουπια. Εσυ που πας ρε Καραμητρο με τη τροπαιοθηκη σου να χωραει σε περιπτερο με κατεβασμενα τα ρολα και το περιπτερα μεσα?

    @ all
    Διαβασα τωρα την αποφαση για το Λαζαρο. Γεια σου ρε Λυσσανδου τεραστιε. Βαλσαμωμενη γατα σε καδρο απο 10 ποντους με μπαζουκα δε πετυχαινεις. Μεγαλος CEO που τραβηξε την εταιρεια σε μια ανουσια δικαστικη μαχη χωρις κανενα οφελος ακομη και αν κερδιζε που δεν υπηρχε περιπτωση. Μονο χαμενη, ακομη και σε νικη ποσο μαλλον σε ηττα, μπορουσε να βγει η ΑΕΚ. Για ενα ξεκατινιασμα που ΑΜΑ κερδιζε θα εριχνε λεει μια ποινη της πλακας στο Λαζαρο. ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ.

    Μητσαρα να τον χαιρεσαι το CEO. Απο επιτυχια σε επιτυχια σε παει η στελεχαρα. Τη μια τρως -3, την αλλη σου κλεινει το γηπεδο, τη αλλη πετανε μολοτοφ σε αγωνα CHL και εχουμε ακομα μεχρι το Μαιο και ολα αυτα σε μια (1) χρονια. Τεφαρικι πραμα προσελαβες. Προχθες εβλεπα φωτο, εκανε το καραγκιοζακο στις εξεδρες που πεφτανε μπουκαλια. Αυτο ειναι προληψη, οχι να εχεις απο πριν φροντισει να ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ (λες και δε το ξερεις τι μαλακας ειναι ο 1,60 Γκιοργκι και θα σε προκαλεσει 100%) αλλα να τρεχεις κατοπιν εορτης.

    Αυτο ειναι, να εισαι CEO, να κατεβαινεις κατω με τη πλεμπα να σπρωχνεσαι και να φτυνεσαι με το Γκιοργκι του Instagram. Επιπεδο διοικησης οχι αστεια.
    Γι αυτο αλλωστε εισαι στη ΑΕΚ. Λυσσανδρου, Μανωλης, Μανταλος, Δηματος, Καραμουζας και ολα βαινουν καλως.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απo paok.τα λιγα λογια ζαχαρη και τα καθολου μελι.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το καλό με τον αυνανισμό είναι ότι δεν χρειάζεται να βγάζεις το χέρι σου για να πιεις φραπογαλο, ούτε να συζητάς μαζί του τα ψυχολογικά σου. Ο μαλακας εκτος απο το οτι αυτοικανοποιεται, αυτοθαυμαζεται κιολας ταυτοχρονα για το κατορθωμα του. Δυο σε ενα. Νοτιομακεδονα.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.παντως οφειλω να ομολογησω οτι αποτελει τιμη για μας οτι γραφεις στα ελληνικα αντι της μητρικης σου.φανταζομαι την ωρα που γραφεις φορας και εκεινη τη γελοια περουκα πιυ φορανε οι δικαστες του ηνωμενου βασιλειου.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εδω τραβατε ζορι να καταλαβετε και να μιλησετε την ελληνικη γλωσσα θες να σου γραψω και αγγλικα? Πολυ με το τσιπρα ταυτιστηκατε για μια κατσαρολα, κ αυτος νομιζει οτι μιλαει κατι σαν αγγλικα που μονο αυτος καταλαβαινει..

    Ακομη παλευετε να πειτε ασπρο-κιτρινο τυρι, παλευεις να σε κανουν τηλεφωνο, να σε ανοιξουν τη πορτα, και αμα σκασει κανενα λαστιχο παθαινετε φουιτ! Βασικη γραμματικη-συντακτικο δημοτικου δε μπορειτε να κατανοησετε. Με τα πανε και τις αλοιφες, λες και ειμαστε σε φαρμακειο. Μη πουμε για τα δυσκολα με τα καλαμακια και τα σουβλακια, ΜΕΓΑΛΟ ζορι. Για να συννενοηθουμε καθε φορα θελουμε λεξικο.

    Κατσε εκει να πανηγυρισεις το πρωταθλημα που σου εταξαν με ανταλλαγμα τη γλωσσα και την εθνικοτητα σου και ασε τους Βρεττανους στα δικα τους. Τελευταια φορα που πηγες στο Λονδινο πριν κανα μηνα δυο ρουφηξες τεσσερα και ειπες και ευχαριστω για τη φιλοξενια. Με τεμεναδες και 1000 ευχαριστω εφυγες που σου απεβαλαν παικτη στο 7’. Αμα ειχε γινει εδω αυτο θα ειχες μπει με τανκς μεσα.

    Κοιτα εκει να φτασεις το Ρουλη στους τιτλους να μη στη λενε οι σκουληκαρες και μετα στα επομενα 35 χρονια τα ξαναλεμε. Αιντε κακομοιρηδες που ΟΛΟΙ μαζι εκει πανω δε εχετε τα μισα κιουπια απο τη τριτη ΑΕΚ και γινατε και υπερδυναμη επειδη σας χαρηζαν ενα πρωταθλημα απο περσυ που καψατε ολη την Ελλαδα και ακομη και αυτο εισαστε τοσο ΟΥΓΚΑ που δε μπορεσατε να το παρετε αφου.

    Καλα σου ειπε ο αλλος: Εδω μεσα τι κανεις?κοιτας απο την κλειδαροτρυπα? Τι ψαχνεις ακριβως? Να σου πουμε μπραβο για το Ρωσσο λαθρεμπορα που εχει εξαγορασει οτι μπορει ΜΠΑΣ και παρετε τη κατσαρολα? Εδω κραζουμε το δικο μας που κανει και 5 πραγματα φτιαχνει ενα γηπεδο τουλαχιστον, με τα λιμα της επαρχιας θα ασχολουμαστε? Ειναι σα να μπαινω εγω σε χωρο του ΖΜΠΑΟΥΓK να ειρωνευτω το καθενα. Για να στο πω στα αγγλικα λοιπον: WHO THE FUCK IS ZPAOUG?

    ΥΓ Κανονισμος ΕΠΟ:

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ: ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

    Άρθρο 19: Απειλές –Εκφοβισμός

    Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόποθα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδοαπό τρία (3) έως πέντε (5)έτη.
    Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α)διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές β)αφαίρεσης βαθμών, και γ)υποβιβασμού ομάδας.

    Χαρη σας εκανε ο Μελισσανιδης που με μια ΑΠΛΗ καταγγελια- οπως τρεχατε εσεις με ενστασεις στα δικαστηρια 3 μηνες- δε σας εριξε στη Β’ Εθνικη. Ο Μπλιετ τιμωρηθηκε κανονικα (ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εισβολής σε αθλητικό χώρο και διακοπής του αγώνα ενώ παράλληλα στη δικογραφία μπήκε και η υπόθεση με το περίστροφο που είχε στη ζώνη του και πλέον κατηγορείται για παράβαση του κανονισμού ασφαλείας που περιλαμβάνεται στον αθλητικό νόμο), ο ΖΜΠΑΟΥΓΚ γιατι δεν υποβιβαστηκε? Γιατι απλα εισαστε κολογλυφτες του Τσιπρα και σας το εταξε με ανταλλαγμα τη ΣΙΩΠΗ σας. Αιντε πουλημενα ΟΡΚ που μιλατε κιολας.

  16. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @προσφυγάκι: Πισωγύρισμα θα ήταν άμα είχαμε κάνει και κάνα βήμα μπροστά πρώτα….μέρα της μαρμότας είναι και το πρότζεκτ ΑΕΚ 2013 – Μπετά αγιασοφιάς είναι ίδιο και απαράλλαχτο….αφού το πρότζεκτ δεν άλλαξε, ούτε υπήρξε κανένα ζόρι με την απόδοση του από τον εγγυητή του, γιατί να αλλάξουν οι άνθρωποι του? Είναι προφανές ότι με αυτούς πάμε μέχρι να μπούμε (γονατιστοί) στην αγιασοφιά. Μετά? Μάλλον πώληση και όποιος άλλος θέλει αν βάλει, ας βάλει και ας φέρει άλλους. Και το περυσινό πρωτάθλημα ο ίδιος εγγυητής παραδέχτηκε ότι ήρθε από το πουθενά και νωρίτερα απ’ ότι περίμενε…οπότε? Μανόλο + Μάνταλος + Σέτας + Μπακάκι + Λύμπε + Αρκάδη + δικηγορίσκος = BFF για τον οργανισμό…

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.τελικα πρεπει να εισαι η ψυχη της παπαρεας.

  18. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Ποιος Ιβάν ρε steven? Τι να τρέμεις από τον Ιβάν;

    εδώ έχουμε πει πολλά για τον εγγυητη και τα περισσότερα επιβεβαίωνονται, αλλά δε μπορούμε να μην παραδεχτουμε ότι ο εγγυητης έχει ένα πλάνο το οποίο ακολουθεί και το οποίο μόνο ωφελη θα φέρει στην ομάδα μας. Ο Ιβάν τι πλανο εχει; του λαγου; δε μου αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες, αλλά θα ντρεπομουν να έχω πρόεδρο τον Ιβάν με το Γιώργακη.

    Όπως και να το κάνουμε ο μελ είναι τεράστιος παράγοντας γι αυτό κι έχουμε υψηλές απαιτήσεις κι είμαστε όλοι στα κάγκελα με τις αποφάσεις του από το Ιούνιο του 2018 και μετά. Τον Ιβάν τον έχει εντελώς για πλάκα. Ο καλος άνθρωπος, πως λέμε το καλό παιδί, ο μαλακας…

    Ps. Αυτό το να γεμίζουμε πρώην γιουγκοσλαβους, ντελεσιτς λέει, πως το βλέπεις;

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς koreas : Εγώ σου έγραψα τι συμβαίνει. Δεν πρόσθεσα τίποτα κι ούτε αφαίρεσα. Και φυσικά δεν παίρνω τίποτα πίσω. Αν ξέρεις κάτι άλλο, το καταθέτεις. Πάντως αν πιστεύεις οτι τον έχει για πλάκα, απέχεις πολύ από την πραγματικότητα. Κι αν περίμενε κάποια βοήθεια λόγω της κωλοτούμπας του Εφραίμ από την Αμερική, αυτή την έχει χάσει προς το παρόν βέβαια. Πάντως εσύ κι εγώ μπορεί και να ντρεπόμασταν, όμως η κύρια μάζα ( βλέπε παλιότερα και Κοσκωτά ) δεν θα ντρεπόταν.
    Ps. Δεν ξέρω από κάπου οτι έχουμε πάρει τον παίχτη.

  20. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Συγγνώμη που σε ρωτάω, αλλά επειδή έλειπα εκτός Ελλάδος, αυτό με την κωλοτουμπα με τον εφραιμ της Αμερικής θα μπορούσες να μου πεις τι είναι;

    Αν μας ένοιαζε η μάζα δε θα μιλούσαμε εδώ μέσα νυχθημερον.

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    100 φορες ψυχή, παρα καραγκιοζάκι. Αιντε ρουφα το φραπογαλο τωρα και περίμενε να σου δωςει και το σύνθημα ο Μπλιετ να κανεις επανάσταση ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑ.
    Μόλις πάρεις το …. τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας σου σε 100 χρονια ΜΠΑΣ και ξεκαβλωσετε για αλλα 30. Να το γιορτάσετε και να θυμήθητε και τη Μακεδονία τρομάρα σας.
    Που θα μας πείτε και ναζί και χιτλερικουσ ΣΟΥΡΓΕΛΑ που βγάλατε και γλώσσα.
    Μιλάνε ολοι μιλάει το Ζπαουγκ για ποδόσφαιρο που τη τελευται φορα που είδατε κούπα υπήρχε Σοβιετική ένωση, πρόεδρος ηταν ο Ρήγκαν η τηλεόραση έπαιζε ΕΡΤ ΥΕΝΕΔ
    Αιντε βλάκα σε βαρέθηκα. Εχουμε ανα καιρούς και απο ενα μαλακα στο σάιτ. Τωρα ειναι η εποχή σου. Απόλαυσε την. Θα ξανακάνεις 40 χρονια πακι

  22. Ο/Η akis λέει:

    Για τον Ντέλετιτς είπε ο Κούγιας ότι υπέγραψε στην ΑΕΚ. Τώρα, κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο το ότι λέει ο συγκεκριμένος είναι άλλο θέμα. Αριστεροπόδαρος, πολύ καλός για τη Λάρισα, β διαλογής αν λες ότι έχεις στόχο πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, αλλά…. Άρα και του χρόνου πάμε για συνδυασμό οικονομικής λιτότητας και προπονητικής αλχημείας…

  23. Ο/Η bandog λέει:

    snitch

    αν λοιπον κρινουμε το τι εχει συμμαζεψει ενας προπονητης στην αεκ , ο πιο πετυχημενος ειναι ο χιμενεθ που αδικως χαρακτηριζεις παπατζη !

    κυπελο πηρε, πρωταθλημα πηρε , ολα τα ντερμπυ πηρε, αηητητο εφτιαξε σε πρωταθλημα και ευρωπη…
    και με γιακουμηδες , αστριτες και μασουντηδες

    επισης δεν μας ενδιαφερει τι εχει κανει ενας προπονητης ως παικτης αλλα ως προπονητης .
    αλλιως κορυφαιοι προπονητες θα ηταν τωρα ο μαραντονα και ο ζινταν.
    και ο χιμενεθ παντως νομιζω οτι ειναι ο ρεκορντμαν συμμετοχων στη σεβιλη και ειχε παιξει επισης στην εθνικη και γενικα οι παραστασεις του δεν ειναι λιγες….
    βεβαι προσωπικα πιστευω οτι οι δουλειες που πηρε ο πογιετ ειχαν να κανουν περισσοτερο με την φημη του ως παικτη παρα με την προπονητικη του ικανοτητα.

    αν εκτιμω τον χιμενεθ ως προπονητη?
    οχι ιδιατερα. θα ελεγα ουτε ζεστη ουτε κρυο .
    αλλα εχει καποια στοιχιεα που ειναι σημαντικα για αυτη την αεκ.
    εχει ενα δεσιμο με την ομαδα, ειναι εργατικος ,κερδιζει τους παικτες του , επιβαλλεται στα αποδυτηρια , δινει εμφαση στη φυσικη κατασταση , προσεχει την αμυνα….

    τελος παντων , η παρεμβαση μου στο προηγουμενο ποστ ειχε να κανει σε αυτη την ανευ λογικης οσιοποιηση του πογιετ που μονο εμεις απορριψαμε και ολος ο πλανητης τον ζηταει για προπονητη στην ομαδα του….

    παντως γενικα το θεμα προπονητη διεθνως ειναι σχετικο.
    καλος προπονητης ειναι πλεον αυτος που θα καταφερει να συμπληρωσει τα κομματια του παζλ οποτε και η ικανοτητα του μετραται βαση της δυσκολιας του παζλ.
    ετσι ο κλοπ μπορει να κανει παπαδες στη ντορτμουντ ή την λιβερπουλ αλλα να αποτυχει πχ στη ρεαλ.
    ή ο κοντε μπορει να ειναι ο κορυφαιος προπονητηςτης λιγκας τη μια σεζον στην τσελσυ και να απολυθει την επομενη…

    καποτε οι προπονητες ηταν μαστορες αλλα πλεον τα εργαλεια κανουν το μαστορα και οχι τα πτυχια.

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Τι ήταν ο Εφραίμ; Άνθρωπος του Πούτιν. Τι τον ανάγκασαν να κάνει; Να πάει στην ενθρόνιση του Ουκρανού αρχιεπισκόπου. Και φυσικά πήγε. Τώρα βέβαια το παίζει άρρωστος μην τον καθαρίσουν.

  25. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Τα έχω γράψει ήδη, όσο κι αν οι πληροφορίες μου δεν επιβεβαιώνουν αυτην την μεταγραφή.

  26. Ο/Η akis λέει:

    @Steven
    Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σου και να μη δούμε τέτοιες μεταγραφές…..

  27. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Ο εφραιμ αυτός από τη μόνη Βατοπεδίου;….. Δε ξέρω, χάθηκα, δε μπορώ να καταλάβω τη σύνδεση εφραιμ πουτιν Αμερική ποδόσφαιρο….. Το κλείνω.

    Αν αναφέρεσαι γεωπολιτικα οι Ρώσοι έχουν φάει χοντρή φαπα στα Βαλκάνια. Αν τώρα πάρουν όρους ένταξης στην εε και οι σερβοι, τότε είναι να τους κλαίνε οι ρεγγες. Μετά την ανατολική Ευρώπη θα έχουν χάσει οριστικά και τη χερσονήσου του αιμου.

    @akis
    Η πολιτική της ομάδας παραμένει μνημονιακη. Το θέμα είναι αν έχουμε καλύτερους από τον ντελετιτς στη θέση του; τον παίκτη εγώ δεν τον γνωρίζω, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιζομαστε, όχι στην premier-league.

  28. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ bandog
    Ολη μερα σημερα (κ αύριο) μονος σπιτι: αξία ανεκτίμητη. Χρειαζεται που κ που.
    Δε χαρακτηρίζω εγω το Μανώλη παπατζη. Η έκφραση ανήκει στο διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ηταν διευθυντής.

    Συγκρίνεις το Gus που οριακά έκλεισε εξάμηνο παίρνοντας μια ομάδα στο -15 με το Μανώλη που εχει κατςει 2 σαιζόν και βαλε. Εκτος του τετραπλάσιου χρόνου δηλαδή εκανε και 2 πρόετοιμασιες. Οσο για τους παίκτες με το πλατελα έπαιζε κ ο άλλος οκ δεν είχε το σαλαχ..

    Η αναφορά προϊστορίας παικτικα ειναι για τις παραστάσεις που εχει ο καθενας στον οργανισμό ποδόσφαιρο είτε σε πρωταθλήματα είτε με εθνικές. Άλλωστε σπάνια οι καλοί παίκτες γινωνται καλοί προπονητές ειναι πολυ αλλαζωνες για να γυρίσουν το διακόπτη στη προσωπικότητα τους.

    Όντως πι δουλειές που πήρε ειναι απο το όνομα του, το ιδιο ισχύει και για το Μανώλη εκμεταλλευται το όνομα Σεβίλλη κ το πουλάει. Οχι οτι εχει κανα βιογραφικό της προκοπής εκτος της προαναφερθείσας Σεβίλλης η αεκ η Σαραγόσα και κατι Άραβες ειναι. Κ αυτος άνεργος 1,5 χρόνο ηταν.
    Ανάλογα λοιπον κ εμεις με 3 προσλήψεις τον έχουμε κανει σωτήρα κάθε λιγο.

    Απλα προσωπικά τον Gus τον γουσταρω σα χαρακτήρα.

    Τωρα γι αυτο που λες συμφωνώ κ έρχεσαι στα λογια μου σε κατι που λεω εδω κ χρονια: οι Βρεττανοι όλοσωστά έχουν manager και οχι προπονητή. Για να εξηγήσω μιας κ πιάσαμε το κλοπ ο τύπος επειδή τον παρακολουθώ στενά ( τον γνώρισα και πρόπερσι σε φαγητο δώρο και μεταξύ τυρού και αχλαδιού εγινε μια κουβέντα ομαδική 6 άτομα) ειναι πλεον ενας CEO στην ομάδα. Δεν κατεβαίνει καν στη προπόνηση, το τακτικό κομμάτι το κανουν άλλοι, το κομμάτι εκγύμνασης άλλοι, την ανάπτυξη συστημάτων άλλοι. Ο Γιούργκεν θα κατέβει στο χόρτο προς το τελος της προπόνησης και θα μιλήσει μονο με τους συνεργάτες του καο ΟΧΙ με τους παίκτες.
    Υπαρχουν άλλες ώρας που θα ειναι κοντα στην ομάδα και θα εξηγήσει τι και πως. Κανουν 2 φορες την εβδομάδα ανάλυση με ολο το ρόστερ καο εξηγεί τι και πως. Την υλοποίηση τη κανουν άλλοι, η ομάδα εχει προσλάβει μέχρι και προπονητή εκτέλεσης πλάγιων αουτ.
    Ξέρεις με τι ασχολείται; Με το τμήμα ανάλυσης των αντιπάλων, πολυ με το εργομετρικό κάθε παίκτη, με το πλάνο συμμετοχής ανα παίκτη ολη τη σαιζόν. Ασχολείται με κάθε παίκτη προσωπικά σε επίπεδο συνεργασίας οπως καο ψάχνει μα δει τι θέλει να αλλάξει τι θέλει να φέρει τι θέλει να διώξει. Τον Naby πχ τον είχε απο κοντα ενα χρόνο πριν έρθει!

    Το ποδόσφαιρο-ειδικά στο νησι- εχει γινει πλεον μια πολυεθνική εταιρεία και ανάλογα διοικείται. Με αναθέσεις ρόλων σε κοσμο με εποπτεία με αξιολογήσεις σε μετρήσιμους στόχους σε ολα τα επίπεδα.
    Δε γίνεται να δουλέψει αλλιώς οποίος δε το βλέπει ειναι απλα αεκ. Δηλαδή παει ο ιδιοκτήτης στα 70 του να κανει το μαντρόσκυλο κάθε 2μηνες και κανει μια τρύπα στο νερό. Κουβαλάει και κατι χαβαλέδες κ στη καλύτερη μένεις σταθερός αλλιώς πας χειρότερα.

    Δε γίνεται σε ενα ρόστερ ης Liverpool που εχεις Βραζιλιάνους Αιγύπτιο, αγγλους Ολλανδούς Σενεγαλέζο Κογκολέζο γκαμπονεζο Αλβανό κλπ να πας με ενα Γερμανό προπονητή μονο του θα φας τα μούτρα σου.
    Οι προπονητές της δεκαετίας που εχει αλλάξει το ποδόσφαιρο ειναι Manager που μοιράζουν ρόλους και απλα κρατάνε τη μπακετα. Αντσελοτι-Πεπ-Σάρι-Κλοπ- Ποτσετινο-Σιμεονε κλπ. Οποία παει old school μονοκόμματοι τα ξερω οκά τύπου Μουρίνιο τρώνε τα μούτρα τους.

    Sent from my iPhone.

  29. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @snitch βρε για ρώτα τον αν ασφαλίζονται τα SUV να δούμε σε ποια κατηγορία ανήκει 🙂

    Χαιρετησμούς και να σου πω, θυμάσαι που σου λεγα πριν κάποια χρόνια για διθέσιο Volvo? Για googlαρε το polestar1 🙂

  30. Ο/Η Spyros kilkis λέει:

    @Mr Steven

    Τι συμβαίνει με τον Εφραίμ;πως προκύπτει ο Εφραίμ μέσα σε όλα αυτά.
    Γιατί να ντρέπεται η μάζα;για τον tiger?

  31. Ο/Η akis λέει:

    @Koreas
    Είμαι ενάντια στην απόκτηση ξένων παικτών από μικρές ελληνικές ομάδες, σπάνια πιάνουν. Ο συγκεκριμένος, έχει μια καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά μέχρι εκεί….Μπορείς να έχεις μνημονιακή πολιτική, αλλά να βρίσκεις παίκτες, πχ Γιόχανσον, Σιμόες.

  32. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Spyros kilkis : Γιατί να ντρέπεται; Περίεργη ερώτηση, όχι για την μάζα φυσικά. Μάλλον δεν είπα κάτι καλά σε προηγούμενο σχόλιο. Η μάζα υποθέτω έλεγα για την ποδοσφαιρική μάζα, που μάλλον κατανοεί τι βλέπει. Δεν μιλάω για την ίδια που έχουμε την απαίτηση να καταλαβαίνει πολιτική ή τι γίνεται στο Άγιο Όρος ή στην επίσκεψη του Τσίπρα στην Χάλκη. Πάντως εδώ φίλε μου δεν θα διαβάσεις ρεπορτάζ. Εδώ μπαίνεις αφού έχεις ενημερωθεί από τα διάφορα disinformation και σου εξηγούμε όσοι θέλουν κριτικά. Άρα αν αγνοείς τον Εφραίμ, έχεις χάσει μπόλικα επεισόδια για την πορεία των δυό Πόντιων.

  33. Ο/Η Κώστας λέει:

    Προς κ. Steven Έχουν πάθει ψυχολογικό κοκομπλόκο που λέγαμε και στο γυμνάσιο, εδώ στα μέρη μας, όλοι οι Συριζαίοι -ειδικά οι παντελώς ανίδεοι πολιτικά- με την τούμπα (ακόμη μία) του πρώτου μας υπουργού σχετικά με το χέρι χέρι με την εκκλησιά και όχι με τον Καρατζαφέρη. Ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτν δεν πήγε στον Εφραίμ; Μιλάμε ο πάτερ θα είναι και γαμάω Ταο στα οικονομικά.. Ποιός ξέρει τι ποσά και τι άλλες μπίζνες στήνει πάνω ο μοναχός. Ο θεός -που πιστεύει- να τον κάνει.

    Λογικά τώρα με τον ορθόδοξο τον Ιβάν οι δουλειές θα έχουν αυξηθεί. Μπορεί σε τίποτα κρύπτες, εκεί που μοναχοί με αρσενικές και θυληκές ιερόδουλες βρίσκουν το θεό, να υπάρχουν τίποτα τσουβάλια με ρούβλια.. Ο tiger, εάν στραβώσει η δουλειά από την Αμερική, μπορεί να πάει άνετα να κρυφτεί εκεί πάνω στο άβατο ή να μεταμφιεστεί σε καλόγερο -πολύ διαδεδομένη τακτική- και να πάει κανα Λα Παζ ή να παρακολουθεί από κοντά τον Σκόκο.

    Πάντως νίλα μεγάλη έπαθαν οι Συριζαίοι με τον σεβάσμιο και θρησκόληπτο κύριο Αλέξη…Χάλκη και άγιον όρος vs Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης και Νέας Υόρκης τοκογλυφικός 1 από ημίχρονο..

    προς The snitch Τί θα γίνει με την Liverpool; Ένα μικρό ντεφορμάρισμα και την έπιασε η Σίτυ. Η οποία City ελπίζω να ρίξει όλο το βάρος στο ch. l. και να γκελάρει στο πρωτάθλημα. Βέβαια και η Liverpool δεν γίνεται να τον αφήσει εντελώς τον θεσμό, αλλά μακάρι να έβγαινε φέτος πρωταθλήτρια και του χρόνου, με ακόμη πιο δυνατή ομάδα να επικεντρωθεί στας Ευρώπας. Με τους αλητήριους της West Ham δεν έπαιξε καθόλου καλά, μου είπε φίλος που την παρακολουθεί.

    Τουλάχιστον γλυτώσαμε και το λιβάνισμα στον Ιταλό που θα οδηγούσε τη Chelsea πανυγηρικά και στο πρωτάθλημα. Έτσι και τους φύγει ο Αζάρ, πάνε, χάθηκαν αυτοί.. Τώρα ο Higuain θα δούμε τι θα κάνει.. Απέναντι και σε πιο δύσκολους αντιπάλους, σε πιο hardcore άμυνες. Οι Ιταλοί μπορεί να τον έπαιζαν βρώμικα, αλλά τώρα εδώ θα πρέπει να σταθεί και στο physical game που λέμε εδώ και χρόνια στο χωριό μου.

  34. Ο/Η Spyros kilkis λέει:

    @Mr Steven

    Θέλω το επόμενο κείμενο που θα γράψεις να έχει επικεφαλίδα ΕΦΡΑΙΜ.

  35. Ο/Η The Snitch λέει:

    Γεια σου Δημήτρη, περασε καιρος ναι.

    Ασε με μωρε με το κάθε ξεβρακωτο χαζοβιολη κόμπλεξαρα που βγαίνει απο το καβούκι του κάθε 40 χρονια να μας πει ναζί και χιτλερικους! Ειμαστε εμεις οι Ναζι και ειναι ο κουμπουρας με το Κλεφτοκοτεσκου οι προστατες της δημοκρατιας. Το ακουσαμε ΚΑΙ αυτο. Πηγμενοι στη ‘δημοκρατια’ οι Ρωσσοι και οι Ρουμανοι χρονια τωρα! Ξεχειλιζει απο Σολωνα και Κλεισθενη ο Πουτιν η οπως λεμε εδω με τη φασιστερα και ολα αυτα που γινωνται με τους δανεικους βουλευτες που ψηφιζουν αναλογα ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ: ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

    Ωραιο το Mustang! Χαχα. Όντως σα Mustang ειναι απ εξω. Το οποίο Ford πουλάει σα τρελλο ετσι; 320 άλογα Full extra (εχει τα παντα μεσα) 48 χιλιάρικα το έχουν πάρει 2 φίλοι ο ενας το 2,3 ο άλλος το 5.0 με 400 άλογα λιγο πιο ακριβά 58 η 60 νομιζω ειχαν ερθει σπιτι το καλοκαιρι και τα ειδα και τα 2, το ιδιο αμαξι αλλο μοτερ μονο. Τιμές Ελλάδας παντα. Θα βγει λεει του χρονου full ηλεκτρικο to 2, το διαβασα στα γρηγορα. Το θεμα στα full ειναι το δικτυο διανομης ρευματος. Οκ στη ΒΔ Ευρωπη και Nordics ειναι σε καλο δρομο δεν εχεις θεμα, αλλα στο μπανανισταν (η σε αναλογες τριτικοσμικες περιοχες Ν.Ιταλια- Βαλκανια κλπ) εγω ακομη δεν εχω δει σταθμο ηλεκτροδοτησης. Ειναι θεμα μεγαλο αχρηστευει ολη την αγορα.

    Σε θυμάμαι (σε εχω συνδυάσει με τα Volvo μαζι με το αειμνηστο πατερα του γνωστου Βαγγελα που ειχε δεκαετιες ενα 240 η 260 μπλε θωρηκτο κανονικο και μου εκανε μεγαλη εντυπωση τοτε στα 70’s) κάθε φορα που κοιταω τη κατανάλωση εδω.
    Με £1.55 το λίτρο (1,85 ευρω) και 18-20 λίτρα στα 100χλμ (και τα δυο το ιδιο καίνε το ενα ειναι 5l V8 το αλλο 5,2l V12) δεν υπαρχει σωτηρια, κλαίω καθε φορα που παμε στο γηπεδο γυρω στα 480 μιλια. Ευτυχως δεν ειναι δικα μου αλλα της φιλης μου, αλλα εχω γινει κολλητος με τους βενζιναδες μιας και εγω πληρωνω τα ταξιδια. Για να μη σε μπλεκω με μιλια- γαλονια κλπ ειναι κανα 250αρι ευρω το ταξιδι 700χλμ.

    Οποτε δε σου κρύβω οτι εχω σχεδον αποφασίσει -για την Ελλαδα- το T8 XC-60 PHEV με το υβριδικό μοτέρ μαζί στα 390. Ωραιο εργαλείο ειμαι στο 90% περιπου ψημενος. Δε θα εμπιστευτω ακομη ενα full ηλεκτρικο αλλα αυτο δινει στα χαρτια 35Km αυτονομια + το KERS οποτε και 25 να κανει για τη δικια μου καθημερινη χρηση ειναι οκ. Να δω μηδεν καταναλωση και μηδεν τελη κυκλοφοριας και τι στο κοσμο!

    Καλη δουλεια οι Σουηδοί μπράβο τους. Επισης μπραβο τους που δεν την εχουν δει- κινεζικα κεφαλαια γαρ- και κρατανε το Brand και ποιοτικα και σε πολυ καλες τιμες σε σχεση με το Γερμανο που εχει ξεφυγει τελειως.

    ΥΓ Αποψη για τα geopolitics αφου το πιασαμε ακολουθει μιας και σημερα (οπως και χθες) ψιλο- ξυνωμαστε σε αντιθεση με αυριο που εχει τρεξιμο. Αλλα οτι και να γραψει καποιος απλα ξυνει την επιφανεια.

    Sent from my iPhone.

  36. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Spyros kilkis : Μέχρι τότε, μπες στον αποδυστηριάκια ( apodytiriakias.gr ) και διάβασε μερικά πολύ πρόσφατα.

  37. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    Η Μονή Παντελεήμονος είναι η ρωσική στο Άγιον Όρος. Ο Πούτιν έχει δώσει του κόσμου τα ρούβλια γι’ αυτό το μοναστήρι, που ήταν εγκαταλελειμμένο και χρειαζόταν κατασκευαστική αναβάθμιση. Με τη Μονή Παντελεήμονος, όμως, ο Ρώσος πρόεδρος έχει χάσει το παιχνίδι. Μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Ρωσία του νεοτσάρου Πούτιν, έχασε και το ρωσικό μοναστήρι, που ελέγχεται πλέον από τους Ουκρανούς μοναχούς. Οι Ρώσοι καλόγεροι είναι πια μειοψηφία.

    Τι δουλειά έχει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος και το επισκέπτεται. Αφεντικό έγινε στην Ρωσία και από την πρώτη στιγμή ο γάτος ο Πούτιν στην ατζέντα της πολιτικής του έβαλε το παραμύθι της θρησκείας. Για να κερδίσει τον κόσμο ο πρώην υπηρέτης του κομουνιστικού καθεστώτος που για δεκαετίες στεκόταν εχθρικά στο παπαδαριό. Αφού, λοιπόν, ο κόσμος γούσταρε να επανέλθει στις εκκλησίες μετά τη μεγάλη αλλαγή και στην άλλοτε Σοβιετική Ένωση, ο Πούτιν άρχισε το νταραβέρι με το Άγιον Όρος. Να δείξει στην πράξη, όχι μόνον συμβολικά, ότι και ο ίδιος είναι θεούσα, και ότι ο καθένας Ρώσος είναι ελεύθερος πια να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

    Με τον πρώην έγκλειστο του Κορυδαλλού ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου άρχισε τα κολλητηλήκια ο Πούτιν. Γιατί μ’ αυτόν ειδικά; Επειδή ο Κύπριος Εφραίμ είναι «ανοικτός» στα εγκόσμια γενικώς, όχι τόσο δογματικός του μοναχισμού, τόσο εσωστρεφής όσο άλλοι ηγούμενοι.

    Σήμερα για την ανώτερη τάξη της Ρωσίας, πολιτικούς, επιχειρηματίες, κοινωνικούς παράγοντες είναι «τίτλος τιμής» να έχουν περάσει από το Βατοπαίδιο! Να έχουν φιλοξενηθεί στη μονή του Εφραίμ.

    Από την άλλη, το Βατοπέδιο μεγάλωσε τον κύκλο εργασιών του σε επίπεδο επιχειρηματικό με εξαγωγές στη Ρωσία. Χρυσές δουλειές κάνει η Ιερή Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου με τα προϊόντα που παράγει και στέλνει στη ρωσική αγορά. Κρασιά, τσάγια, καλλυντικά, βότανα. Όλα τα βατοπεδινά προϊόντα είναι οικολογικά. Στο Άγιον Όρος απαγορεύονται λιπάσματα κ.α.χημικές ουσίες του εμπορίου για την γεωργία, τα ανθοκήπια, την καλλιέργεια λουλουδιών κ.α.

  38. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.στιβεν καλησπερα.πιστευεις οτι μετα τον αμορφωτο λαικιστη που μας κυβερναει υπαρχει ελπιδα με τη διαδοχη κατασταση για κατι καλυτερο?οχι βεβαια σε επιπεδο ηγεσιας με τον βλαμμενο που ερχεται αλλα σε επιπεδο στελεχων που τον απαρτιζουν.

  39. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Φίλε μου είσαι πάντα (ή σχεδόν πάντα) ένα βήμα μπροστά, ίσως και περισσότερα. το ιερό βουνό είναι δύσκολο να το ακουμπήσεις ως θέμα, μιας και υπάρχουν γεγονότα τα οποία και να τα ξέρεις δε γράφονται δημόσια. Άσε που πλέον, δεν έχουν την αξία που είχαν κάποτε.

    Όσον αφορά τους ρώσους. Μην ποντάρεις στην περιφέρεια. Εμείς είμαστε με τον “ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ”. αυτό το μαγαζί το έχουν άλλοι. (πέραν του ατλαντικού).

  40. Ο/Η Koreas λέει:

    @akis

    το να βρίσκεις Σιμοες και Γιακομπ και Βράνιες είναι ότι καλύτερο. Μαζί με αυτούς όμως θα πάρεις και κάποιους Μοράν, Αινταρεβιτς. Είναι ο νόμος των πιθανοτήτων. ξέρεις καμιά ομάδα που μαζί με τα λαυράκια να μην παίρνει και παλτά;

  41. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ιβαν-Ιγκνατιεβιτς ο ΖΜΠΑΟΥΓΚΤΖΗΣ

    Εμφανιστηκε το 2013 στην Ελλαδα. Με την ανοδο του κουμμουνισμου μιας και ο Ελλην ειναι τοσο ΖΩΟ που εχει το μοναδικο χαρισμα να αναδεικνυει αυτα που ΟΛΟΣ ο πλανητης εχει καταδικασει και πεταξει στα σκουπιδια. Η ΕΣΣΔ κατερρευεσε ΠΑΜΠΤΩΧΗ, το Αν.Μπλοκ ακομη 30 χρονια μετα δεν εχει ορθοποδησει. Πολλες χωρες ειναι σε καλο δρομο, αλλες ακομη ψαχνωνται. Οι βορειες Πολωνοι Εσθονοι Λευκορωσοι κλπ το εχουν ριξει στις τεχνολογιες και στο εμποριο.Ο καλυτερος προμηθευτης μου επωνυμων προιντων πληροφορικης ειναι Πολωνος εδω και χρονια. Τεαρστια εταιρεια, σοβαροτατο μαγαζι και 100% επαγγελματιες σε ολα τους. Οι Εσθονοι ειναι πρωτοποροι σε θεματα ασυρματων δικτυων, Internet και Web Based Apps στο κοσμο.

    Οι πιο νοτιοι και ακομη με τη Ρωσσικη επιρροη παιζουν με φυσικο αεριο- αγωγους και ενεργεια. Καζακσταν-Ουκρανια- Αζερμπαιτζαν κλπ. Ειναι και χαμηλου μορφωτικου επιπεδου λαοι αυτοι, ακομη νομαδες.

    Οι Ελληνες τι εκαναν? Εβγαλαν ενα αστοιχειωτο αγραμματο και το συναφι του πρωθυπουργο. Επελεξαν να τους κυβερνησει ενας τυπος που δεν εχει βασικες γενικες γνωσεις και λεει οτι εκανε 360 μοιρες στροφη και προχωραει. Ενα τυπο που ειπε ΑΣΥΣΤΟΛΑ ψεμματα που ντρεπεσαι ακομη και να τα σκεφτεις, που υποσχεθηκε απιθανα πραγματα που ουτε οι ΗΠΑ δε μπορουν να κανουν. Αυτον πηγαν και το ψηφισαν. Πολλοι τον ξαναψηφισαν αλλες 2-3 φορες αφου τους ειπε στη μουρη τους οτι τους κοροιδευε και ειχε αυταπατες.Οσοι τον ψηφισαν τη πρωτη- η νεα μοδα του βγαζω την ουρα μου απ’εξω- αλλαξαν λεει γνωμη οχι γιατι τους ειπε αρχικα οτι πεταει ο γαιδαρος (αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο), αλλα γιατι ενω τον πρωτοψηφισαν δεν τον εκανε να πεταξει! Ειναι πραγματικα ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.

    Ο Ρωσσος (γιατι Ρωσσος ειναι ο ανθρωπος) ειναι μελος της Ενωμενης Ρωσσιας του κομματος του Πουτιν δηλαδη: Единая Россия. Ξαφνικα αγαπησε την Ελλαδα στα 55 του και ειπε να φερει στο σταθερο οικονομικο περιβαλλον του ζαβου και των μνημονιων, στην Ελλαδα των capital controls (η μονη χωρα στο πλανητη) τα εκκατομυρια ‘του’ για να νιωθει ασφαλης. Πιο UK πια Γερμανια πια Γαλλια τωρα. Υπαρχει μεγαλυτερη ασφαλεια απο το να φερεις τα λεφτα σου στο Μπαρουφακι και το Τσακαλωτο? Στο Καμμενο το Ζουραρι και τη κυρα Τασια? Στο Πολλακι (ουδετερο ειναι το βλημα) και στο κυρ-Αλεκο το φραπεδιαρη? Μιλαμε για κεφαλια τωρα οχι αστεια.
    Ποσο πιο δυνατα να σου πει οτι εχει ερθει ως μπροστινος? Με ταμπελα στο κουτελο κυκλοφορει.

    Τι θες λοιπον οταν εισαι βαλτος να κανεις δουλειες? Πλατες. Τις εξω τις εχει με το Βλαδιμηρο το φωναζουν και οι δυο. Τις μεσα τις αποκτας με ενα τροπο μονο, με λαικο ερισμα. Αγοραζεις δηλαδη μια ομαδα. Η μαλλον σου χαριζουν μια ομαδα και στη πορεια σου ΧΑΡΙΖΟΥΝ και τα χρεη της, που τα μεταβιβαζεις σε μια εταιρεια δικων σου συμφερωντων: Ετσι και η ομαδα ειναι υποχειριο σου μιας και ακομη χρωσταει αλλα απλα μεταβιβασες τα χρεη απο το δημοσιο σε σενα , και βγαζεις και το κατιτις για το κοπο σου. Απο τα δεκαδες χαρισμενα εκκατομυρια και τα δεκαδες εκκατομυρια εσοδα , κουβαλας και 2-3 παικταραδες της πλακας με το 1/20 των χρηματων και εχεις τους μαλαματινες να σε δοξαζουν την ωρα που ρουφανε το φραπογαλο ολη μερα:

    Με 5εκκ τη ΣΕΚΑΠ. Αλλα 14εκκ εδωσε για 322 στρεμματα στη Χαλκιδικη. 10,3εκκ για το ΖΜΠΑΟΥΚΓ. Λεφτα πολλα ξοδεψε ετσι. Ναι σιγουρα. Μισο ομως: Η κυβερνηση του ΖΑΒΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ στο ΖΜΠΑΟΥΓΚ 22εκκ ευρω. Η κυβερνηση του ΖΑΒΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ στη ΣΕΚΑΠ 37ΕΚΚ ευρω για λαθρεμποριο. Η κυβερνηση του ΖΑΒΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ 21 στρεμματα γυρω απο τη Τουμπα.

    Δηλαδη για 3 δουλειες ο Ιβαν-Ιγκνατιεβιτς εχει δωσει 30εκκ και του εχουν χαρισει 37+22=59εκκ 21 στρεμματα μεσα στη πολη και του εμειναν και 322 στρεμματα στη Χαλκιδικη. Γαμω τας επενδυσεις λεμε. Ναι αλλα εφερε το Περπατωφ και τον Ζαμπα μαζι με ενα πορτογαλο και ενα Ισλανδο. ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ, αφου πρωτα εσπρωξε με 10 το σερβο Λαμπριακο, κανωντας τη Skip να κοκκινιζει που εχει μεινει ακομη με 29 κατασκευαστες. Αυτα βλεπει ο αλλος και τα εχει παρει. Ε οχι να μας περνα και ο ταγαρεβιτς σε επενδυσεις..

    Θα μου πεις τωρα ολη αυτη η φασαρια εγινε για 100-150 εκκ? Σιγα τα ωα. Τοσα ριχνει καλος φιλος ΑΕΚΤΖΗΣ απο τους λιγους μονο για 3 πλοια μεταφορας LPG. Απο τα +40 που εχει στο στολο. Γιατι LPG (υγροποιημενο αεριο) θα πουμε παρακατω.

    Ο Πουτιν βλεπωντας την ανοδο των βλαμμενων στην εξουσια εβαλε ποδι στην Ελλαδα. Μια Ελλαδα που ανεκαθεν ειχε καλες σχεσεις με τη Μοσχα ακομη και επι δεξιων κυβερνησεων. Και με κανονικο Καραμανλη και με Ανδρεα και μετα, ειμαστε μεν με τη δυση αλλα κραταμε καλη αποσταση και καλες σχεσεις με τους Ρωσσους. Το πιστευε παντα ο Καραμανλης αυτο και ο Αντρεας που ακουγε το Κωτσο σε σοβαρα θεματα με πολυ προσοχη, το συνεχισε. Οταν ομως βλεπεις ενα ΑΝΗΘΙΚΟ ενα ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗ ενα τυπο που δεν εχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΘΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ αρκει να μεινει στη καρεκλα για να λαδωσει το αντερο του και να κλεψει, πας να το εκμεταλλευτεις. Ειδικα αμα ειναι ΣΤΟΥΡΝΟΣ και ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ. Αμα δεν εχει κανενα προβλημα να κανει κολοτουμπες ολη μερα αρκει να μη του παρεις τη καρεκλα.

    Ενεργεια- Πληροφορια ειναι τα 2 βασικα σημεια. Το τριτο ειναι ο τροπος που περνας τα γεωπολιτικα σου.

    Ενεργεια: Τι θελει η Μοσχα? Αγωγους να περναει το αεριο της απο τα Βαλκανια και την Ελλαδα-Αλβανια-Σκοπια-Κοσσοβο για να πηγαινει στην Ευρωπη απο το Νοτο. Αρα χωρο. Πως κρατας καποιον του χεριου σου? ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Εκει ερχεται η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΝΟ1 του Πουτιν. Ενω κανει τη κοτα στη Τουρκια και ανεχθηκε μεχρι και τη καταρριψη μαχητικου του για να εχει πατημα στη Συρια, προσπαθησε να κρατησει διαιρεμενα τα Νοτια Βαλκανια και εκτος ΝΑΤΟ Ε.Ε. Με το Κοσσοβο γεματο Αλβανους μουσουλαμνους και τα Σκοπια κατα 50-60% το ιδιο. Τι κανει το State Department? Τραβαει ΤΗ ΓΑΤΑ που εχει απο την Ουκρανια ονομαζωμενη Παιατ και τη βαζει στην Ελλαδα. ΟΚ παιξε με τη Κριμαια, αλλα ξεχνα τα αλλα δηλαδη. Ο Παιατ βαζει στο βρακι του το ζαβο μεσα σε 6 μηνες (ειπαμε αμοραλιστης ειναι ο τυπος) και κλεινει στο ΝΑΤΟ τα Σκοπια- αρα κλεινει τη μοναδικη πορτα που ηταν ανοιχτη στο θεμα αγωγων. Τωρα που ειμαστε εμεις στο οικοπεδο ελατε να μιλησουμε. Τοσο απλα. Το Κοσσοβο ελεγχεται εδω και χρονια. Η Κροατια το ιδιο. Μενει η Σερβια αλλα οχι μειζωνος σημασια ΑΚΟΜΗ. Προεχουν αλλα.

    Οκ κλεισαμε με τα οικοπεδα. Τι αλλο εχουμε? ΛΙΜΑΝΙΑ. Που τα εχουμε? Θεσσαλονικη. Τι κανουμε? ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΝΟ2 του Πουτιν. Χανει το διαγωνισμο για τον ΟΛΘ (Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονικης) ο Ιβαν-Ικνατιεβιτς για 1,1 ΔΙΣ, απο την DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd. Γαλλοι-Γερμανοι και γιασαν (που λεει και ο Πανουτσος) στο ΖΑΒΟ με τα go back κυρια Μερκελ και τα Ολαντρεου.

    Αφου ανοιξαμε τα ποδια στους φονιαδες των λαων, θα μασησουμε στα δικα μας παιδια? ΟΚ δε τα σκισαμε με ενα νομο και ενα αρθρο αλλα τι να κανουμε? Μια ΑΥΤΑΠΑΤΗ ειχαμε και εμεις. Τι τα θελουμε τα λιμανια περαν του γνωστου κλασσικου ρολου? Μα φυσικα για LPG. Απο που το αγοραζουμε το LPG? Μα απο τους φονιαδες των λαων βρε κουτα, θελει και ρωτημα? Οι Ελληνες εφοπλιστες κατεχουν ΗΔΗ το μεγαλυτερο στολο μεταφορας LPG στο κοσμο και τα πρωτα 2 φορτια εφτασαν με πλοια συμφερωντων Μυτιληναίου που εχει κανει με τον Βαρδη κοινοπραξια (Μ&Μ Gas). Με ποιον ΥΠΟΥΡΓΟ των ΗΠΑ εκλεισε deal o Βαγγελας? Κατσε εσυ τωρα να σου πιανουν τα λαθραια τσιγαραδικα να βγαλεις 2-5-10 εκκ στη ζουλα. Κλεφτοκοταδικα ειναι αυτα. Κλεινω την ενεργεια εδω αν και εχει και αλλα μη κουρασω.

    Bonus: βγαινουν προς πωληση 2 commodities (οκ δεν ειναι ΚΑΙ τα 2 ακριβως) στην αγορα. H Lavazza (καφεδες) και η Σουρωτη. Guess what. Η Dimera χανει τη Lavazza απο τη Coca Cola 3Ε (Δαυιδ) και της αφηνουν τις μπουρμπουληθρες στα νερα να τα κανει λαδωματα με χορηγιες να παρει το πρωταθλημα ντε. Εχουμε και 1 πολη με βλαμμενα να ικανοποιησουμε μη το ξεχναμε.

    Πληροφορια: Τι ειναι η πληροφορια? Ο ελεγχος των μαζων, η διαμορφωση γνωμης στο 95% του κοσμου. Πως την ελεγχεις? ΜΜΕ και Telecoms. Τηλεοραση για τους αμορφωτους με προπαγανδα ΕΡΤ-OPEN-ALPHA. Με Λαλακηδες και Survivor, the stupider the merrier, οσο πιο χαζος εισαι τοσο πιο ευκολα χαιρεσαι.

    Πως ελεγχεις τα telecoms? Με τους παροχους Internet με τα Facebook (αυτη την απιθανη μπουρδα) με τη Google με το βομβαρδισμο mail σε κινητα και υπολογιστες, με βομβαρδισμο sms. Στη TV αφου εκανε το ΛΑΓΟ (ο ιδιος το δηλωσε- ειναι και βλακας συν τις αλλης η μαλλον πολυλογας) καταφερε και πηρε μια αδεια. Εκανε ενα καναλι που το ειδα 2-3 φορες και ειμουν στα προθυρα εμετου. Με κατι καρακιτσαρια και κατι Ντεμηδες που τους βριζουν μεχρι και οι Αεκτζηδες. Μεγαλο κατορθωμα κοντε. Νομιζα οτι δε παει πιο κατω αλλα πλεον ειμαι σιγουρος οτι μπορεις και χειροτερα. Πανακριβα προγραμματα (τα σουργελα τα πληρωνεις κιολας) και τηλεθεαση ΠΑΤΟΣ: Στη τελευταια θεση με 9% ειναι, κατω απο την ΕΡΤ. Θελει ΚΟΠΟ για να πας κατω απο την ΕΡΤ. Αρα? Μια φουσκα στο νερο. Πηρε και το μεγαλο-μπουμουκο το Κανακη να μας πει για 5689745288η φορα τις κρυαδες-αστεια που λεγαμε στο γυμνασιο και γελανε οι IQ-Ραδικιου. Απορω- πλην Θεσσαλονικης λογω βλακειας- ΠΟΙΟΣ καθεται εν ετη 2019 να δει το Κανακη!

    Στους παροχους Ιντερνετ εχει OTE και τελος. Γερμανοι δηλαδη με 65% στις συνδεσεις και 70% στα συνδρομητικα καναλια. Εκει δεν πλησιαζεις καν τελειωμενη υποθεση ειναι, κατι σαν το ΖΜΠΑΟΥΓΚ στην Ευρωπη.

    Τι μενει στον Ιβαν? Δε ξερω φυσικα τι αλλο παιζει αλλα ξερω οτι εχει 2 στα 2 στις ηττες. Αμα περιμενεις μονο με το ΖΜΠΑΟΥΓΚ να κανεις δουλεια shit high and gaze. Εχει δυναμη? Ναι εχει. Οχι δικια του ΒΙΤΡΙΝΑΣ ειναι. Η δικια του ειναι τοση οση του καθε λαθρεμπορα στη χωρα: να μπουκαρει με κανα κουμπουρι να πεταξει ‘ατακες’ για γκρανκασες και λοιπες μπουρδες για τα ΟΡΚ. Τι ερχεται? Δε το ξερω 100% αν και πολλα εχουν ειπωθει απο σοβαρους ανθρωπους.

    Ξερω ομως οτι η επομενη μερα δεν θα ειναι τοσο ευκολη οσο με το ζαβο. Ουτε η ΝΔ τον καλοβλεπει ουτε οι γυρω απο τη ΝΔ θα τον αφησουν να αλωνιζει. Εχει και Βαγγελα και Αλαφουζο προσκειμενους δεν ηρθαν χθες αυτοι. Δε θα χαθει φυσικα, τα σκατα ΠΑΝΤΑ επιπλεουν αλλα αμα σε φιλικο περιβαλλον δε σταυρωνεις μια σοβαρη σε μη φιλικο γιατι να τα πας καλυτερα?

    ΥΓ Χθες βγηκαν οι πρωτες δημοσκοπησεις για τις αυτοδιοικητικες στην Αθηνα και εχουν τη πλακα τους: Μπακογιαννης 33,8%. Γερουλανος 8,5%. Κασιδιαρης 7,9%. Τεντομας (πρωην ΝΔ) 6,2%. Ηλιοπουλος (ΤΣΥΡΙΖΑ) 6%.

    ΚΕΡΔΑΜΕ ΑΛΙ6, η αλλιως σιγα σιγα να επιστρεφουμε στη φυσικη μας θεση. Οπως εγραψε χθες και ενας φιλος: Οχι τιποτα αλλο αλλα εμαθε στα δειπνα με χαβιαρι και δε θα αντεξει να γυρισει στα ρακομελα με τυροκαυτερη. Γι αυτο, δωστε μου να υπογραψω οτι σας δυσκολευει 30 και πλεον χρονια, αρκει να με παρετε απο δω. Εχω και τη Μπετυ (Περιστερα) που δε θα αντεξει να ζησει στη Ελλαδα χωρις να ειναι πρωτη κυρια και να την τραβολογανε απλυτοι απο φεστιβαλ σε φεστιβαλ για να το παιξει αριστερη.

    Εγω θα προσθεσω:

    Που να τρεχεις τωρα να λιωνεις τα Tods σε πορειες μεσα στη βροχη και στο λιοπυρι για τους φονιαδες των λαων και την ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο? Λαφαζανωφ και Ζωη θα καταντησουμε? Ωραια δε πινουμε ΜΕΣΑ στη πρεσβεια τα Ουισκακια μας με τα πουρα μας?

    Sent from my iPhone.

  42. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Spyros kilkis : Έχει κι άλλα πιο κάτω ( για την κωλοτούμπα, την απόπειρα δολοφονίας και την αρρώστια ) όπως και στην ενότητα χρήμα.

  43. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paok : Καλημέρα φίλε μου. Το καλησπέρα το λέω αφού πέσει το φως, μιας και εσπερινός σημαίνει βράδυ άσχετα αν εδώ στην Ελλάδα όλοι λένε τα καλησπέρα μετά τις 12. Είμαι πεσιμιστής σαν άνθρωπος, οπότε δεν ελπίζω τίποτα με κανέναν πολιτικό. Βλέπεις ξέρω πολύ καλά την χαλασμένη ελληνική νοοτροπία.

  44. Ο/Η Spyros kilkis λέει:

    @the snitch

    Μπορείς να μας πεις τι έρχεται;εγώ πάντως βλέπω ότι ο Κυριάκος θα τον κάνει πόλεμο μεγάλο!

  45. Ο/Η Akis λέει:

    Snitch θελουμε πιο συχνα σχολια σου…μαζι με Steven ειστε οαση…
    Ο φιλος που λες ειναι υπευθυνος για την μεταγραφη Λιβαγια που εχεις αναφερει;

  46. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.στιβεν μιας και πιασαμε τα μοναστηρια θυμηθηκα πριν κανα χρονο πηγαμε για ψαρεμα στο ορος καμια πεντακοσαρια μετρα ανοιχτα της εσφιγμενου.ολο το βραδι μετρησα τουλαχιστον 15 σκαφη να πιανουν γυαλο.μου ηρθε στο νου το βιβλιο του θεμου κορναρου αγιο ορος αγιοι χωρις μασκα.τελικα ιλα ιδια μενουν.

  47. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @snitch καθυστερημένη απάντηση καθώς ήμουν σε διήμερο πόλεμο στη Στουτγγάρδη.

    Δε το χα σκεφτεί αυτό με το mustang να σου πώ την αλήθεια αλλά σαν ποιότητα μιλάμε για μέρα με τη νύχτα έτσι; Από άποψη επιλογής υλικών εσωτερικά ως το κυριότερο, το σασί. Από κάθε άπο η πάει να κλέψει πελατεία απο πόρσε κυρίως.

    Όσον αφορά το XC60, super επιλογή και ειδικά το T8. Τρομερή άνεση και αίσθηση στο εσωτερικό. Σα να σαι κλεσμένος σε σαλόνι Σουηδού 🙂
    Fact 1: πρώτο σε πωλήσεις σε SUV στη Γερμανία. Στη φωλιά του δράκου…

    Για το Polestar2 που λες (ένας αντίπλος του Tesla model3) δεν έχεις άδικο γι αυτό που λες (δίκτυο) αλλά αυτό πάει πιο πολύ για την Κινέζικη αγορά (γι αυτό και θα κατασκευάζεται εκεί) και δε το λέω υποτιμητικά. Μιλάμε για μια Κίνα που κάθε μέρα που περνάει κάποιος γίνεται εκατομυριούχος! Πηγαίνω τακτικά Σαγκάη και δε φαντάζεσαι σε τι επίπεδο έχουν ανέβει οι Κινέζοι σε τεχνολογία και ως καταναλωτική δύναμη. Τόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μηχανάκια μαζεμένα δεν έχω ξαναδεί όπου κι αν έχω πάει! Βέβαια το κακό με την Κίνα είναι ότι ναι μεν τολμάνε σε νέες τεχνολογίες όπως η ηλεκτροκίνηση αλλά το τι θα τις κάνουν τις μπαταρίες μετά μπααααα. Η φιλοσοφία τους είναι «πάνε και βρίσκουμε μια λύση στην πορεία»…

    Και μιας και άγγιξες το θέμα της ιδιοκτησίας, το μεγαλύτερο μπράβο δεν πάει στους Σουηδούς αλλά στους Κινέζους θα λεγα και δή στον ιδιοκτήτη ο οποίος αντί να πεί αποφασίζω και διατ´ασσω, είπε, ορίστε το πορτοφόλι, κάν τε ότι στην ευχή νομίζετε, σας πιστεύω. Let the tiger free ήταν ακριβώς τα λόγια του. Δεν τον χάλασε βέβαια έτσι; Ναι μεν η volvo σπάει ρεκόρ κάθε χρόνο αλλά από άποψη volume δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε. Η Geely απ την άλλη με ότι έμαθε απ τη Volvo έφτασε σε λιγότερο από πέντε χρόνια να πουλάει 2.000.000 αυτοκίνητα ετησίως.
    Ο τύπος έχει επενδύσει παντού εκτός από Volvo! London taxi, άλλα εμπορικά ηλεκτροκίνητα φορτηγάκια σε Αμερική και Κίνα μέχρι και το 10% της Daimler που τον κάνει αυτόματα τον μεγαλύτερο ιδιώτη stand alone ιδιοκτήτη της Daimler. Βέβαια η γυναίκα του είναι αδερφή της πρώτης κυρίας στην Κίνα οπότε το να κόψει το νομισματοκοπείο κανα δις δεν είναι και τίποτα…

    Βέβαια αυτές οι αποφάσεις της Κίνας γενικότερα θα ναι και το μεγαλύτεο χαστούκι τους στην στενή οικονομική περίοδο που έρχεται. Βλέπεις τόσα χρόνια έβαζαν στο στρώμα λεφτά και με το που δόθηκε η ευκαιρία το 2008, βγήκαν για ψώνια και αγόρασαν λιμάνια, ενέργεια και και και. Τώρα όμως το ταμείο είναι μείον…

    Α μιας και είσαι και αγγλόφιλος, ο φίλος της ιστορίας μας αγόρασε και τη Lotus οπότε να περιμένεις κι εκεί ένα SUV a la Volvo 🙂 εκεί ίσως συνδυάσεις ένα «volvo» με ενα V8 🙂

    iPhone, iTypos, iApologize