ΒΡΕ ΔΕΝ VAR…ΙΟΜΑΣΤΕ

Ήρθε και αυτή η νέα τεχνολογία, του var, δήθεν για να γίνουν τα πράματα πιο αντικειμενικά. Μιλάμε για μια απόλυτη σαχλαμάρα, που όμως είναι παγκόσμια ευτυχώς και δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία. Μια μπούρδα και μισή, που εκτός του οτι καταστρέφει τον ρυθμό ή το θέαμα του αγώνα, πρακτικά στέλνει και τον κόσμο εκτός γηπέδων, αφού στο φωνάζει το var οτι τα πάντα είναι τηλεόραση.

Κι είναι τόση μεγάλη σαχλαμάρα, που αλλιώς εφαρμόζεται στην Αγγλία – το var είναι ο διαιτητής – κι αλλιώς σε όλο τον άλλο κόσμο, που είναι απλά σύμβουλος του διαιτητή. Ένα πραγματικό κακό κοπιάρισμα του συστήματος που υπάρχει στο american football, όπου κι εκεί το var ( instant replay λέγεται ) είναι ο διαιτητής, αλλά χρησιμοποιείται κατόπιν διαμαρτυρίας των προπονητών και φυσικά με συγκεκριμένη συχνότητα. Διότι πρακτικά είναι ένα σύστημα, που φυσαιολογικά κάνει όλο το γήπεδο να γελάει με τις αποφάσεις των διαιτητών, ενώ για ψύλλου πήδημα κάνει τους παίκτες να σπρώχνουν τον διαιτητή να ξαναδεί τις αποφάσεις του.

Στην Ελλάδα φυσικά, στην χώρα που τα έχει όλα και δεν έχει τίποτα ταυτόχρονα, ακόμα δεν άρχισε την λειτουργία του, κι ήδη είχαμε τις καραμπινάτες παραβιάσεις του πρωτόκολλου που διέπει το var. Να ανοίξω εδώ μια παρένθεση και να υπενθυμίσω σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιείται.

α. Ναι ή όχι στο γκολ. Αν δηλαδή το γκολ είναι έγκυρο.

β. Ναι ή όχι στο πέναλτυ. Προσοχή, αφού αυτό έχει δοθεί.

γ. Σε ταυτοποίηση αθλητή. Αν δηλαδή σωστά τιμωρήθηκε κάποιος.

δ. Για πειθαρχικό παράπτωμα που δεν είδε ο διαιτητής, και το οποίο ή δεν είναι τιμωρία, ή αν υπάρχει τιμωρία, τότε είναι απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Στην δ περίπτωση προχθές, έγινε του Κουτρούλη ο γάμος. Είχαμε τον Βράνιες και τον Μακέντα, που εφόσον χρησιμοποιήθηκε το var, ήταν καραμπινάτες κόκκινες κάρτες. Κι είναι τόσο ηλίθιοι οι διαιτητές, που θα μπορούσαν ειδικά στην περίπτωση της ΑΕΚ, να παραλείψουν την συμβουλή. Στην άλλη περίπτωση, δεν ήταν εύκολο αφού το παιχνίδι είχε διακοπεί. Και μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι του Μακέντα ήταν σίγουρα κόκκινη κάρτα συγκρινόμενη με αυτήν του Κροάτη, αφού δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τον δόλο της σφαλιάρας, όσο είσαι για την πρόθεση του Ιταλού.

Τι κάνανε οι διαιτητές; Πουτάνα το var. Το είδαν και βγάλανε κίτρινες κάρτες, πράμα που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Όταν λοιπόν με το καλημέρα οι διαιτητές ξεφτυλίζουν τους συμβούλους τους, κι αφού έχουν κάνει καραμπινάτα λάθη οι ίδιοι ( ο δικός μας μάλιστα είχε ακυρώσει και κανονικό γκολ ), για ποιό λόγο μπαίνουν να ξαναδιαιτητεύσουν; Πότε δηλαδή ένας διαιτητής πάει σπίτι του; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη : ΠΟΤΕ.

Διότι οι άχρηστοι και οι ανίκανοι – δεν θέλω να πω κάτι άλλο μηνύσιμο – αν δεν μπορούν να σφυρίζουν και να εμπνέουν φιλάθλους και παίκτες με την δικαιοσύνη τους, είναι απαραίτητοι από το ελληνικό σύστημα, είτε να ξεφτυλίζονται από το var, είτε να είναι χειριστές του var. Διότι ποιοί είναι οι χειριστές του var; Εν ενεργεία διαιτητές, δηλαδή αλωμένοι από το σύστημα. Άρα είτε φοράς σορτσάκια και τρέχει, είτε είσαι στo booth, αυτά που πρέπει δήθεν να δεις, αυτά και θα δεις. Δεν αλλάζει τίποτα, παρά μόνο για ένα πολύ μικρό πλήθος κόσμου που βρίσκεται στα γήπεδα, και πίνει ζουμί από κουτόχορτο. Χωρίς να έχει δική του κρίση και χωρίς φυσικά να γνωρίζει μπάλα στην ουσία, που δεν είναι αν το κορδόνι του παπουτσιού του επιθετικού είναι ένα πόντο πιο μπροστά από την τάπα του αντίπαλου αμυντικού.

Δηλαδή θα χαλάσει τόσο πολύ αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα; Απόλυτα. Πλέον και με την βούλα θα έχουμε παραποίηση αποτελεσμάτων – όρα το νικητήριο γκολ του γάβρου στην πρεμιέρα -, θα αλλάζει η ροή του αγώνα κατά το δοκούν, ο δε ρυθμός που ούτως ή άλλως είναι προβληματικός, θα εξαφανιστεί. Διότι στην Ελλάδα είμαστε εκτός των άλλων και υστερικοί. Ήρθε κάτι καινούργιο; Θα χεστούμε στην χρήση του, ειδικά όταν έχουμε διαιτητές άχρηστους και με μηδενική προσωπικότητα, που δεν έχουν το κουράγιο να πάρουν την ευθύνη ούτε για ένα αράουτ. Χώρια που στο booth του var, ανά πάσα στιγμή μπουκάρουν οι τίμιοι μπράβοι των προέδρων. Ούτε κι εδώ έχουμε πλαίσιο. Και ενενήντα λεπτά συνεχών παραινέσεων για πιο << ακριβή >> παρακολούθηση.

Γι’ αυτό γράφω, ρε δεν var…ιόμαστε. Με την ανάποδη έννοια όμως. Αν βαριόμασταν μία μέχρι τώρα, πάμε για κόκκινα στα επίπεδα της ανίας. Διότι όπως και να το κάνεις, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που έχει μια συνέχεια στο παίξιμο. Δεν είναι μπάσκετ ούτε και american football, που έχει συνέχεια διακοπές. Μα δεν το φέραμε εμείς θα πεταχτεί κάποιος και θα σχολιάσει. Γιατί οι ξένοι είναι λιγότερο καραγκιόζηδες ή μήπως δεν θέλουν κι αυτοί αλλοιώσεις αποτελεσμάτων με την βούλα της τεχνολογίας;

 

 

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΒΡΕ ΔΕΝ VAR…ΙΟΜΑΣΤΕ

  1. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Καλημέρα. Από τη στιγμή που όπως αναφέρεται και στο κείμενο οι διαιτητές, πόσο μάλλον οι Έλληνες, κάνουν καραμπινάτα λάθη με τα οποία γελάει όλο το γήπεδο για μένα καλός υπάρχει το var. Τα παραδείγματα στα οποία θα υπήρχε παραποίηση αποτελέσματος και σωστά χρησιμοποιήθηκε το var είναι περισσότερα. Το ακλόνητο δε επιχείρημα για τη χρήση του είναι ότι δεν το γουστάρουν οι γαύροι χαχα. Οι διακοπές του αγώνα είναι ένα αναπόφευκτο κακό, η αλόγιστη χρήση είναι σχεδόν δεδομένη όπως σε κάθε τι καινούριο που με την πάροδο του χρόνου ελπίζω θα βελτιωθεί. Αλλοιώσεις αποτελεσμάτων υπήρχαν και θα υπάρχουν στους αιώνας των αιώνων. Δεν τις φέρνει το var. Δεν αποκλείω όμως να τις πιστοποιεί. Είναι μεγάλη συζήτηση γενικά η χρήση του.Το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι ότι το var απλά μας έδειξε κάτι που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια. Πόσο ακατάλληλοι είναι οι Έλληνες διαιτητές.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Δε μπορώ να καταλάβω ( ούτε τα χωνεψω) Steven πως εκείνη η βρωμομαδα από το βρωμολιμανο βρίσκει γκολ από κάτι ταπες 1 και 60. Δεν είδα το παιχνίδι αλλά να χάνει δύο μηδέν από τα σπιρουνια και να ισοφαριζει ο γαυρος με τον τσιμικα και το μασουρα, αχωνευτο.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Άμα επαίζαν πιο αργά οι Spurs θα πηγαίνουν με την όπισθεν. Στο ζέσταμα πιο πολυ ένταση είχαν. Μονο ο Ericsen το πηρε σοβαρα. O Gay εχει φτιαξει μια καλη ομαδα που δειχνει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ενα σκαλι πιο πανω απο τους αλλους.

    Φορμαριστηκε νωρις, εκανε καλα παιχνιδια στην Ευρωπη- εγραφα οτι θα περασει ΑΝΕΤΑ στους ομιλους οπως και εκανε- και του εχουν βγει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ 3 μεταγραφες του. ΔΕΝ θα αντεξει σε αυτο το ρυθμο αλλα το στοχο που ειχε (την 30αρα δηλαδη) τη πετυχε. Αν με ρωταγες εμενα στο μαγαζι μου τι θες τα 30 του CHL και τη συμμετοχη στους ομιλους η να παρεις μια κατσαρολα στην Ελλαδα, η απαντηση ειναι προφανεστατη: Τη γραφω απο το 2015 που η ΑΕΚ!!! σνομπαρε την Ευρωπη και κατεβαινε με το Δελλα και τον Ανακογλα.

    ΠΑΙΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Εκει ειναι τα λεφτα, εκει ειναι το πρεστιζ, εκει κανεις τα κονε σου και δεινχεις τη πραματια σου-πουλας αγοραζεις. Εκει και ΜΟΝΟ εκει μεγαλωνεις. Το Κομποτη και να το νικησεις δε τρεχει και κατι, θα χαρουν οι χαπατο21 και θα βγαλουν μεροκαματο οι ογλου.

    Ο αλλος χθες τσιμπησε +1εκ bonus με την ισοπαλια. Εβγαλε δηλαδη απο το πρωτο ματς οσα δε εβγαλες περσυ σε 6 ματς!!!Εσυ κατσε και κοιτα απο μακρια.

    ΛΕΕΙ οτι εδωσε 12,7εκ, τα μισα να εχει δωσει παλι ειναι ενα 6αρι. Ποσα ειπαμε εδωσε ο εγγυητης? 700 χιλιαρικα?

    Του εχει βγει το τερμα, δειχνει να του βγαινει το CB ο Σεμεδο που εκει ΔΩΘΗΚΑΝ τα λεφτα που λεει (4,5εκ) , και σιγουρα του βγηκε ο Γαλλος που κανει ολο το κολπο, χθες μολις βγηκε οι Μπουχαλακηδες δε κραταγαν μπαλλα ουτε με χαρτοσημο. Τα λεφτα που λενε για τον Αργεντινο 3,3εκ ειναι μουφα, αν εφτασε 1-1,2εκ ειναι ζητημα. ΠΑΝΤΑ η Λ.Αμερικη ειναι μπουγαδα. Ξερει ο κοντος απο αυτα ακομη τα 5εκ αγνοουνται εκ δηλωσεως δικιας του, οχι δικιας μου.

    Η διαφορα του να δινεις λεφτα απο το να κοροιδευεις με πορτογαλεζικες ΑΔΕΛΦΕΣ και ξυλαγκουρα που τη βρισκουν με το καλαμι. Δινεις λεφτα παιρνεις παικτες παιζεις μπαλλα.

    ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ και παιρνεις Κωστενογλου και Ολιβειρα και καθεσαι αναπαυτικα στο καναπε να κοιτας.

    Εμεις προχθες ΚΑΛΩΣ χασαμε μιας και δε παιξαμε μπαλλα. Αν με ρωτησεις το δικαιο σκορ ειναι ισοπαλια με γκολ 1-1 αλλα οκ. Μια ηττα που δε νομιζω να στοιχησει κατι, η Ναπολι δεν εδειξε τιποτε και στο Anfield μια νορμαλ Liverpool της ριχνει ενα ταληρο χαλαρα.
    Ο Κωστακης ηταν το ανεκδοτο του αγωνα με κατι τσαφ (3 συνολικα) που δε τα βλεπεις ουτε σε Α Τοπικο. Αμα δεν ηταν ο Κουλιμπαλι που οποτε τον εχω δει ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ CB και κανει ματσαρες, θα ειχαν φαει πολλα. Ετρεχε και καλυπτε τις πατατες του κορυφαιου σε ολο το ματς ο σκουρος. Αξιο ντουετο με τον αλλον κορυφαιο Ελληνα αμυντικο της Arsenal που γελανε τα παγκακια στο Emirates.

    Γι αυτο δε σε καρφωνουν τα Λουξεμβουργα και τα Φεροε? Τα Λιχτενσταιν και οι Ουγγαριες?

    Και για να μπω στο πνευμα της αναρτησης πεναλτυ με εμας οχι απλα δεν υπηρχε δεν ηταν καν – αν γινοταν η φαση εκτος περιοχης- φαουλ. Μεγαλοπρεπεστατη βουτια εκανε ο τυπος δεν υπηρξε καν επαφη να πεις οτι να τον ‘βρηκε’, ακουμπησαν καπου εστω και λιγο. Κλωτσαει αερα ο Robbo και ο αλλος βουταει πανω απο το ποδι του χωρις να ακουμπησουν. Το ειδε και το VAR τρομαρα του και ειπαν οκ. Οι δε καρτες που εδωσε στο νησι δεν ειναι καν φαουλ- δε τα σφυραμε εδω αυτα.

    2 αγωνες που ειδα φετος μεσα, και αλλους 2 εκτος απο τη TV, νομιζω διακοπη VAR δεν ειχαμε. Σιγουρα δεν ειχαμε μεσα στο Anfield που ο κοσμος προχθες (Σαββατο) ΔΕΝ ηθελε να διακοψει το παιχνιδι ακομη και σε ενα καταφανεστατο τραβηγμα-penalty στον Matip οσο ηταν 0-1. Carry on φωναζαμε ολοι σε παικτες και ref. Δεν θυμαμαι αν στα εκτος εγινε καμμια διακοπη ΑΝ εγινε θα ηταν μια φορα. Αρα 4 ματς no VAR. Το πηρε γραμμη η FA και ορθα λεει ο Stevie οτι λειτουργει αλλιως το VAR εδω απο τα καραγκιοζιλικια της Ευρωπης. Εδω υπαρχει συνεχης επικοινωνια ref-var αλλα το παιχνιδι παιζει κανονικα και με κανονικο Βρεττανικο ρυθμο αγωνα: θα τρεξουμε, θα πεσει και καμμια κλωτσια, θα πεσει και κανα τακλιν ζορικο, θα πεσουν και τιποτε ψιλες στα μαρκαρισματα μεχρι το σημειο να μη γινεται επιτηδες και να μην αποκτα πλεονεκτημα ο παικτης.

    ΑΓΓΛΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΝΤΡΙΚΟ.

    Οι Βρεττανοι διαιτητες θεωρουνται απο την UEFA οτι δεν ειναι καλοι. Ο λογος ειναι απλος: πραγματα που στο νησι ειναι φυσιολογικα στην Ευρωπη ειναι παραβασεις. Αναλογα και οι παικτες παιζουν και αν εμενα μου δειχνει παραλογη η καρτα του Robbo προχθες σε ενα τακλιν που ερχεται μεν με χιλια διωχνει μπαλλα και μετα τον βρηκε δυνατα μεν αλλα με το σωμα δε, τι να πουν και οι παικτες.

    Δεν υπαρχουν καλοι/κακοι διαιτητες επειδη ειναι απο μια χωρα με το στανιο. Υπαρχουν-οπως σε ολα- καλοι στη δουλεια τους και κακοι στη δουλεια τους. Ειτε ειναι Αγγλοι ειτε Γερμανοι, Ιταλοι, Ρουμανοι κλπ κλπ. Ακομη και ο καλος θα κανει τη πατατα. Ειτε γιατι φοβαται τη φανελα π.χ Ρεαλ στο προπερσυνο τελικο που ο Ραμος ηταν μαρς κοκκινη, ειτε γιατι ειναι εγωιστης και δε θελει να παρει πισω μια αποφαση οπως ο Μπριχ με εμας που ειναι καλος διαιτητης.

    Εξαιρεση ειναι η Ελλαδα που οπως σε ολα της ειναι καρναβαλλι. Θα πω μονο οτι ο Τασσος Κακος ηταν ο κορυφαιος διαιτητης της εικοσαετιας κατα το συστημα. Ο Τασσος Κακος στο νησι δεν οριζεται ουτε σε σχολικο πρωταθλημα. Θα τον κοροιδευουν τα 12χρονα.

    Διασυρμος λεει της Ρεαλ. Αμα εισαι μυρωδιας απο μπαλλα μιλας για διασυρμους. Η Ρεαλ ειναι τσιρκο φετος, οποιος δει μιση ωρα την ομαδα βλεπει το θαυμα της ζιζης. Μια ζιζη που αμα συνεχισει ετσι δε βλεπω να βγαζει Χριστουγεννα. Δεν ειναι τα 3 χθες, οποιαδηποτε ομαδα μπορει να φαει και 3 και 5 και 6. ΜΠΑΛΛΑ ΔΕ ΠΑΙΖΟΥΝ.

    Οπως δε παιζει και η Barca, βγηκε ο κοντος και προσγειωθηκε ως ομαδα.
    Λεμε εδω και 2,5 χρονια με αφορμη τη φυγη COUTINHO: Το ισπανικο ποδοσφαιρο αργοπεθαινει, οι αστερες γερασαν (Μεσι-Σουαρεζ-Μπουσκετς-Μοντριτς-Σουαρεζ) η σταματησαν (Τσαβι-Ινιεστα-Αλονσο κλπ) και οι επομενοι ΔΕΝ ειναι σε αυτο το επιπεδο. Ο Ροναλντο δεν εφυγε για τα φραγκα. Εφυγε για ενα πρωταθλημα πιο χαμηλης ταχυτητας για μην εκτιθεται. 34 ειναι πλεον παει 35. Γελοιος ειναι χαζος δεν ειναι. Η Barca περσυ επαιζε 30-40% πιο αργο ποδοσφαιρο σε ταχυτητα απο οτι στα καλα της χρονια. Αλλο ο Μπουσκετς και ο Μεσι στα 25 και αλλο στα 33.

    Δεν ειναι καν σε ανταγωνηστικο επιπεδο μιας Liverpool μιας City. Επαναλαμβανω για πολλοστη φορα εδω και +10 χρονια: Αν θες να δεις ποσο καλος εισαι κατσε και δες ποιοι παικτες σου μπορουν να πανε μεταγραφη και να καπαρωσουν θεση στους αντιπαλους σου. Αυτη τη στιγμη η Liverpool δεν θελει ΚΑΝΕΝΑ παικτη της Barcelona. Δε θελει ΚΑΝΕΝΑ παικτη της Real να το πληρωσει 60-80εκκ. Το αναποδο ισχυει και μονο.

    ΥΓ Ειδαν καλα τα ματακια μου χθες? O Hugo Cuypers ειναι στο ροστερ του Gay? Και ως ελευθερος? Μα καλα δεν ειχε ‘καθαρισει’ ο ‘τιγρης’ και ειχε ‘δωσει’ και 300 χιλιαρικα? Πως βρεθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στο Gay? Τι εγιναν τα ‘300’ χιλιαρικα? Τι εγιναν τα αν δεν ερθει σε εμας δε παιζει μπαλλα σε αλλη ομαδα-δηλωσεις της πορδης? Ποσο ΠΡΟΒΑΤΑ σας περναει ο ‘γατουλης’? Οσο θα ‘πληρωνε’ ο Λαζαρος να φανταστω λεφτα στην ΑΕΚ που ετρεχε να ρεζιλευεται για 200 χιλιαρικα στα δικαστηρια με τις προτροπες του χασοδικη και πηρε ενα παπαρι?

    ΥΓ2 Λυσάνδρου: ΑΕΚ και ΟΠΑΠ κάτι μεγαλύτερο από ομάδα και εταιρία. Τι ακριβως μεγαλυτερο δηλαδη? Γιατι μιλαμε για 2 μαγαζια με ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΟΧΟ. Ιδιοκτητης στο πρωτο και 11% στο δευτερο. Υπηρχε περιπτωση η ΑΕΚ να ΜΗΝ εχει το ΟΠΑΠ χορηγο? Αν και εκει μεσα σας εχω ικανους να το καταφερετε ΚΑΙ αυτο.

    Και αν δεν ειχε τον ΟΠΑΠ ποιον θα ειχε? Μπορειτε να κλεισετε αλλη συμφωνια- με πιο πολλα λεφτα- και δε σας αφηνει ο γατουλης ο ταληροφονιας? Που εδωσε τα ‘κλειδια’ στον Ηλια και εφερε τον …. κανενα? Ουτε ελευθερο δε ψωνισε ο ‘κλειδοκρατωρ’. Αντε και εφερνε 1-2 δωρεαν. Τους μισθους ποιος θα τους πληρωνε? Ο εγγυητης? Μπα σε καλο σας γελασαμε παλι..

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Να το πιστέψεις, διότι για ελληνική πραγματικότητα ο Ολυμπιακός είναι ομαδάρα. Επίσης βρέθηκε να χάνει 2-0 εντελώς τυχαία και κόντρα σε αυτό που βλέπαμε. Τώρα για τα σπιρούνια τι να πώ; Ας πω υπεροψία για να μην μιλήσω για κάτι άλλο. Και το ήταν περσινή φιναλίστ, δεν λέει τίποτα. Τυχαίο ήταν.

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    VAR: Η αρχική του εφαρμογή ατο Μουντιάλ φόβισε τους διαιτητές και σφύριζαν καλύτερα γιατί ακόμα δεν ήξεραν αν θα έχουν κάλυψη η όχι. Από τη στιγμή που έχουν κάλυψη (βλ. Πέναλτυ στο Νάπολι – Λίβερπουλ) είναι χειρότερο από πριν. Καλύτερα όταν σε έσφαζαν χωρίς επικύρωση. Τώρα σφάζουν ΜΕ επικύρωση. Σκέφτομαι ότι το επόμενο βήμα θα είναι το MATRIX, computerized πλάνα όπου θα αλλοιώνουν την κίνηση. Επιστημονική σφαγή. Στο οφσάιντ τουλάχιστον δουλεύει.

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ευθύνη Κλοπ. Κατανοητο και εγώ την Κυριακή που έρχεται θα ήθελα ένταση αλλά από τη στιγμή που πας χωρίς ένταση, δώσε ανασα σε 4-5, παιχνίδια στους αντικαταστάτες και ένταση από την πλευρά τους.

    ΤΟΤΕΝΑΜ: 1-2 ταχύτητες κάτω, ευθύνη Ποτσετίνο. Να πει και ευχαριστώ που δεν βρέθηκε με ένα 2-0 στο 20’.

    ΟΣΦΠ: Εξαιρετική εμφάνιση και νοοτροπία. Το γήπεδο παίζει ρόλο, στο ΟΑΚΑ δύσκολα θα το γύριζε.

    ΕΣΚΟΜΠΑΡ: Σιχαμερός από την κορφή ως τα νύχια. Ο βρωμιαρης μιλάει για κανονικότητα και σημαδεμένα πρωταθλήματα. Αυτός που ΒΙΑΣΕ τον Αστέρα Τρίπολης για ένα κύπελλο που δικαιόυταν, τολμάει να μιλάει. Αηδίασα με τον παοκ και τις τακτικές που αντέγραψε, αλλά τίποτα δεν είναι σαν το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ. Η πιο σιχαμένη ομάδα που εμφανίστηκε στον πλανήτη by far. Η ομάδα που πρωτοτύπησε παγκοσμίως ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ τη λειτουργία του VAR!

  6. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Στην Ελλάδα var και τέτοιες παπαριές δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, εκτός από το να προσφέρουν γέλιο και να σου επιβεβαιώνουν πως οι Έλληνες διαιτητές μπορούν να βαφτίσουν το ψάρι κρέας. Αλλά εδώ που τα λέμε, πώς να τους κατηγορήσεις. Είμαι σίγουρος ότι στην Τούμπα, στο Καραισκάκη και το ΟΑΚΑ, πριν μπουν στο καμαράκι, τους κάνουν μια εθιμοτυπική επίσκεψη οι “συνεργάτες” του εκάστοτε προέδρου για να τους ευχηθούν καλή επιτυχία. Οπότε πώς να δουν αυτά που βλέπουν όλοι??Όπως και να έχει, η ομορφιά του ποδοσφαίρου βασίζεται στο απρόβλεπτο και στους αστάθμητους παράγοντες, όπως και η διαιτησία. Το var καλό είναι για volley ή polo, αλλά στο ποδόσφαιρο κακό κάνει παρά καλό.

  7. Ο/Η conpater λέει:

    @Akis…
    Τα θελει κι ο κωλος τους.Δεν ειδα κανεναν να τα παραταει .Να σηκωθει να φυγει γιατι δεν αντεχει αλλο τις πιεσεις,τους εκβιασμους και την τρομοκρατηση τους. Ολοι εχουν την διαιτησια σαν δευτερη δουλεια,σαν τσοντα εισοδημα,δεν ζουνε απο αυτη. Δεν μιλαω σε συλλογικο επιπεδο γιατι στην Ελλαδα δεν υπαρχει κατι τετοιο.Απο ολους αυτους ,να βρεθουν δυο-τρεις να βγαλουν μια ανακοινωση περι δυσωσμιας στο ελληνικο ποδοσφαιρο και να πανε σπιτι τους. Αρα,ο κωλος τους την ψαχνει την δουλεια,κι αφου ειναι ετσι,καλα τους κανουν και τους γαμανε συνεχεια…..