Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΙΛΗΣΕ

Σπάνια διαβάζω συνεντεύξεις ποδοσφαιριστών ή αθλητικών παραγόντων. Δεν νομίζω οτι προσφέρουν κάτι, αφού για μένα πάντα ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Με τον Ίβιτς όμως έκανα μια μικρή παρέκκλιση, αφού τον θεωρώ ποδοσφαιρική προσωπικότητα κι επίσης εκτιμώ το οτι είναι λιγομίλητος. Και σίγουρα τρέφω και μια μικρή ελπίδα οτι θα μπορούσε να παρασύρει κάπως και τον εγγυητή, που είναι σίγουρο οτι πλέον έχει δει κι έχει αποδεί.

Πολλές λεπτομέρειες δεν χρειάζονται, απλά μια μικρή σταχυολόγηση. Με πιο βασική την θέληση του η ομάδα να παίξει ένα σωστό 4-2-3-1. Το οποίο σημαίνει θέαμα και περισσότερη επίθεση. Αυτό δηλαδή που θέλουμε κι εμείς, και που δεν το βλέπουμε αφού δεν έχουμε τους παίκτες για να το παίξουν, όποτε ο εκάστοτε προπονητής δεν χέζεται και δεν κατεβάζει την ομάδα με το παθητικό 3-5-2 , που φυσικά είναι πεντάδα στην άμυνα.

Είναι λοιπόν σε πλήρη σωστή σκέψη ο Ίβιτς οτι χρειάζεται ένα αριστεροπόδαρο στόπερ – που δεν είναι ο Τσιγκρίνσκι φυσικά – , ένα καθαρό αριστερό εξτρέμ της προκοπής, και βέβαια ένα υψηλόσωμο αμυντικό χαφ. Φυσικά αυτά δεν είναι καινούργια και φαινόντουσαν ολοκάθαρα σε όποιον βλέπει και ξέρει μπάλα. Τα έχω πει κι εδώ μπόλικες φορές, αλλά τα τονίζω ξανά, αφού φαίνεται οτι στην εταιρεία βρέθηκε ο άνθρωπος που πιστεύει τα ίδια. Μέχρι τώρα είχαμε απλώς τους Δημάτους και τους στρατούς του, να μας μιλούν για υπερπλήρες ρόστερ και άλλα κουραφέξαλα. μακάρι λοιπόν να τους βρει ο Ίβιτς και μακάρι και να τους πάρει, τον Ιανουάριο κιόλας.

Ο τεχνικός διευθυντής επίσης μίλησε για παίκτες, που μάλλον βρίσκονται σε στόχευση για το καλοκαίρι. Αυτούς τους χώρισε σε τρεις κατηγορίες : Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που ερχόμενοι, κάνουν αμέσως την διαφορά. Στην δεύτερη είναι αυτοί που θα είναι επένδυση για το μέλλον, και στην τρίτη είναι αυτοί που θα έρθουν να καλύψουν διαπιστωμένα κενά. Κι εδώ αρχίζει και η συζήτηση και το μέτρημα.

Την δεύτερη κατηγορία, δεν αξίζει καν να την πιάσουμε. Δεν μας αφορά ρε αδερφέ αυτήν την στιγμή. Μακάρι να βρει αυτούς που πιστεύει και μακάρι να του βγουν κάποια στιγμή. Αυτό είναι ένα μέγεθος που μάλλον κρίνει το τμήμα scouting και δεν έχει να κάνει άμεσα με την ομάδα. Οπότε την αφήνουμε στην άκρη αυτήν την κατηγορία. Πάμε στις άλλες δύο.

Ειλικρινά μπερδεύομαι με την διάκριση της πρώτης και της τρίτης κατηορίας. Σημαίνει οτι έχουμε κάποιον παίκτη που καλύπτει μια θέση, αλλά δεν την καλύπτει ικανοποιητικά; Οτι παίζει καταχρηστικά δηλαδή σε κάποια θέση, που στην ουσία υπάρχει κενό; Ή σημαίνει οτι στο κενό, ό,τι και να έρθει θα το γεμίσει σίγουρα, αλλά δεν αξίζει να μετρηθεί η διαφορά αφού τώρα έχουμε ένα απόλυτο μηδενικό; Διότι αν σημαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να ψάξουμε κι άλλο στο μέλλον, αξαλείφοντας την τρίτη κατηγορία και παραμένοντας μόνο στην πρώτη. Δηλαδή δεν θα έχουμε κενά, αλλά θα πρέπει να βρούμε παίκτη που να κάνει την διαφορά ααντικαθιστώντας αυτόν που πήραμε, κι είναι βαθμολογία βάσης ή λύση αναγκαστική. Αν δεν σημαίνει αυτό, τότε το μπέρδεμα μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Βλέπετε είμαι της άποψης οτι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά ποδοσφαιρικά, όταν έχεις κάπου κενό, ψάχνεις να βρεις κάποιον που είναι αρκούντως καλός, τόσο ώστε να εξαλείψει το κενό, αλλά ταυτόχρονα να σου κάνει και την διαφορά. Έστω κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές.

Όμως να μην το κουράζουμε. Εκτός αν ο Ίβιτς φωτογραφίζει κάποιον και δεν μιλάει γενικά κι αόριστα. Ας πούμε για τον Μάνταλο. Παράδειγμα λέω, έτσι; Που επειδή η ομάδα δεν έχει αριστερό εξτρέμ, αναγκάζεται ο αρχηγός να καλύψει αυτό το κενό, και δεν μπορεί βέβαια να παίξει στην θέση της αρεσκείας του, που είναι ακριβώς αυτό που παίζει ο Λιβάγια σήμερα. Άλλο κάτι δεν μπορώ να βρώ, αφού στην θεωρία, η πρώτη κατηγορία είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει κάποια διαφορά σε σχέση με αυτό που έχεις, και πάντα θα βγαίνει κάποιος καλύτερος παίκτης. Δηλαδή, ποιός παίκτης μας δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να αντικατασταθεί με κάποιον άλλον. Άντε να εξαιρέσω τον Λιβάγια. Δεν βρίσκω κανέναν άλλον. Θα μπορούσα να πω και για τον Βράνιες, αλλά ο δανεισμός του δεν μου το επιτρέπει.

Όλα τα άλλα, είναι απλά μπαρουφολογίες, κι από αυτά έχουμε χορτάσει. Κι αυτό που μπορώ να πω σίγουρα, είναι οτι η ομάδα είναι καλυμμένη μόνο στην θέση του τερματοφύλακα. Οπουδήποτε αλλού, πάσχει. Είτε με κενά, είτε με ποιότητα. Ό,τι θέλεις διαλέγεις και παίρνεις. Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Απλά καθείστε και βάλτε κάτω όλο το υλικό. Μιλάμε για τριάντα παίκτες. Με κεντρικά μπακ έναν δανεικό, κι έναν γυάλινο. Με μόνη αξιόπιστη λύση, τον άνθρωπο του πάγκου. Τον Οικονόμου. Αξιόπιστη αλλαγή δηλαδή.

Πάρτε τα πλάγια μπακ. Ο ένας είναι πιο καλός αμυντικά, κι ο άλλος πιο καλός επιθετικά. Κι από τις δύο μεριές. Στο κέντρο υπάρχει ένα σαμιαμίδι που δεν μπορεί να βλέπει μπροστά, στην ουσία κανένα εξτρέμ δεν υπάρχει, και φυσικά δεν διαθέτουμε και δύο χαφ της προκοπής και της κάποιας προσωπικότητας, να κρατήσουν την μπάλα, να αλλάξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, και να δώσουν κουράγιο στους υπόλοιπους. Τα είπαμε και στην διάρκεια των κριτικών των αγώνων: Όταν ο Μάνταλος έχει γίνει δυό φορές αλλαγή, την μία με τον Κλωναρίδη και την άλλη με τον Χούλτ, αυτό δείχνει και το μέγεθος του αρχηγού. Ο Κρίστισιτς κολυμπάει στα ρηχά, και φυσικά παίκτες Ζεράλδες και Γαλανόπουλος, δεν υπάρχουν.

Όμως να μην το κάνω τόσο τραγικό. Ας σεβαστώ όλους εκείνους που πήραν διαρκείας και θα πάνε στο γήπεδο. Κι ας πω λοιπόν, οτι ο Γαλανόπουλος είναι καλή αλλαγή κι αυτός, κι οτι περιμένουμε όλοι μας το στοίχημα Βέρντε και Ολιβέιρα. Άντε κι αν δυναμώσει ο Αλμπάνης, που κι αυτός βέβαια φωτογραφίστηκε αφού είναι το μόνο καθαρό αριστερό εξτρέμ που έχουμε. Ή μήπως κάνω λάθος; Μπορεί και να κάνω. Όμως να πω και το τελευταίο, δίνοντας τις ευχές μου στον Ίβιτς.

Πρόσφατα πήγα σε μια κηδεία. Δεν μπήκα στην λειτουργία και καθόμουν έξω με Αεκτζή σοβαρότατο, που όμως δεν πηγαίνει στο γήπεδο πλέον και δεν αγοράζει τα τρία vip διαρκείας, που έπαιρνε ακόμα κι όταν ήμασταν στην τρίτη κατηγορία. Και μου λέει ξαφνικά : Ξέρεις κάτι ρε Στήβεν; Παλιά, εσύ κι εγώ, πηγαίναμε στα γήπεδα για να δούμε τους παίκτες. Τον Παπαϊωάννου, τον Μαύρο, τον Δομάζο, τον Δεληκάρη. Τώρα στα γήπεδα υπάρχουν κάτι αθλητές που τρέχουν και παρεπιπτόντως ξέρουν να κλωτσούν και λίγο την μπάλα. Πηγαίναμε να δούμε ποδοσφαιριστές δηλαδή. Τώρα, αν πάει κάποιος στο γήπεδο, για ποιόν να πάει;

Δεν απάντησα. Απλά κούνησα το κεφάλι. Κι απλά σκέφτηκα οτι το να έχεις ομάδα χωρίς παίκτες, είναι κάτι το ανέφικτο. Κι οτι αυτοί που λένε οτι εμείς θέλουμε την ομάδα κι όχι τον παίκτη, είναι σημερινό life style κι οτι έχουν φάει όλη την προπαγάνδα των δημοσιογράφων. Που ακριβώς κι οι ίδιοι, ξέρουν οτι η δημοσιογραφία είναι ενταγμένη στις ορέξεις των εγγυητών των ομάδων. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από το δεν ξέρω ποιό ναρκωτικό. Της φανέλας; Της ιδέας; Του δεν ξέρω τι να κάνω την Κυριακή; Διότι θαύματα δεν γίνονται. Ενώ θα κάνανε το απόλυτο σωστό και φυσιολογικό, αν αφήνανε τον Ίβιτς με άδειες εξέδρες να φέρει απρόσκοπτα τις κατηγορίες των παικτών που θέλει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, και σιγά σιγά να άρχιζαν το σπρώξιμο για κάποιο εισιτήριο, αφού η ομάδα θα ήταν σχετικά πλήρης κι έπαιζε και κάτι μέσα στο γήπεδο.

Υγ. Επίτηδες δεν μίλησα για τον προπονητή, με εξαίρεση τα κεφαλαία στην προτελευταία γραμμή. Κρίνεις κάποιον, όταν έχει τα προσόντα για να κριθεί. Εκτός πάλι αν ο Ίβιτς έβγαλε κι εκεί φωτογραφία. Δηλαδή οτι εξακολουθεί να βλέπει τον Κωστένογλου ως ποδοσφαιριστή, έστω παλαίμαχο. Οπότε πρέπει να του υποκλιθώ για την φαρμακερή ατάκα του, αν και δεν τον έχω για τόσο ξυπνιό. Πάντως να του πω εγώ αν το αγνοεί : Μια ομάδα για να γίνει τέτοια, πρέπει να έχει προπονητή. Το να φέρνεις παίκτες που θα κάνουν την διαοφορά αλλά με προπονητή της πλάκας, απλά πετάς τα λεφτά σου.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΙΛΗΣΕ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Πάνω σε αυτό που λες Steven με το φίλο που συνάντησες. Έβλεπα το παιχνίδι των εθνικών ομάδων με τον πατέρα μου προχθές. Βλέπει σε κάποια φάση τον Κουλούρη να μπουρδουκλώνεται και μου λέει. Ρε παιδί μου, τί βλέπουμε τώρα? Θυμάμαι εθνική με Δομάζο, Παπαιωάννου, Δεληκάρη, Κούδα..Οκ δεν έκαναν επιτυχίες, αλλά ήταν παικταράδες, χαιρόσουν να τους βλέπεις. Τώρα τί να δεις από αυτούς τους τσουρουκάδες με τα τατουάζ, που τη βρίσκουν με τη φούντα και παίρνουν και χρήματα που οι άλλοι οι κακομοίρηδες δεν είδαν ποτέ…Όσο για την ΑΕΚ, τον πήρα πέρσι να τη δούμε με τους γάβρους στο ΟΑΚΑ. Φεύγοντας, μου λέει, δεν υπάρχει λόγος να ξαναέρθω. Την αγαπάω την ΑΕΚ, αλλά την αγάπησα με Νεστορίδη, Παπαιωάννου, Πομώνη, πιο μετά με Μαύρο, Νικολούδη, Αρδίζογλου, μετά με Σαβέβσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Οκόνσκι..Αυτοί οι τωρινοί είναι προσβολή στην ιστορία της ομάδας…Και είχε δίκιο. Και εγώ θυμάμαι Οκόνσκι, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Έλληνες σαν τον Πίττα, το Χριστοδούλου, τον Τσάρτα, το Ντέμη, το Κασάπη..Τί να δεις τώρα… Ένα Λιβάγια, όταν έχει κέφια.. Οι τελευταίοι που ήταν επιπέδου ΑΕΚ ήταν ο Λάζαρος και ο Αραούχο, παίκτες που ξεσήκωναν με μια ενέργεια…Δε νομίζω ότι και ο Ίβιτς θα κάνει κάτι, έχουμε εθιστεί σαν ομάδα στην αμπαλοσύνη και τη μετριότητα…

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Akis T21 : Είδα την ΑΕΚ του 71, αυτήν του 74-77, είδα την ΑΕΚ του Μπάγιεβιτς. Ειλικρινά μου λείπουν αυτές οι ομάδες. Έχει τρομερό δίκιο ο πατέρας σου. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα
    Ολα ωραια και καλα πογ λεει ο Ιλια.Ενας δεν βρεθηκε να ρωτησει το απλο.Για αυτα τα κενα τους παικτες “διαφορας” τι μπατζετ εχει??? Δευτερο με την αποζημιωση Καρντοσο τι εγινε?Και εκει οι δημοσιογραφαρες μουγκα.
    Απο το καλοκαιρι εχω μια πληροφορια και στην μεταφερω με πασα επιφυλαξη οτι ο μεγαλος εχει ξενερωσει με Μανταλο και εχει δωσει εντολη πωλησης.Αν και νομιζω στο κειμενο σου κατι τετοιο λες και εσυ

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα στην ΑΕΚ. Εμεις που προλαβαμε ηλικιακα να δουμε την ομαδα να παιζει ενα πολυ καλο ποδοσφαιρο,ξαφνικα καλουμεθα να δουμε εδω και χρονια κατι σαν ποδοσφαιρο. Πολλοι το λενε ρομαντισμο,επιστροφη στον “ερασιτεχνισμο” της τοτε εποχης,αλλος ετσι αλλος αλλιως. Ειλικρινα,παπαριες λενε ολοι τους,εγω ξερω τι εβλεπα και τι βλεπω τωρα. Και τοτε εχανες,αλλα επαιζε μπαλα,εβλεπες και δυο-τρεις ενεργειες προσωπικες ,ειχες ενα συστημα επιθετικογενες . Ακομα κι αυτος ο Οκονσκι,που Τεταρτη -Πεμπτη ηταν λιωμα απο το ποτο,εμπαινε στο χορτο και εκανε και κατι μαγικα.
    Βεβαια εχει να κανει και με την γενικη εικονα του ποδοσφαιρου στην Ελλας,που ειναι κατι επιπεδα πιο κατω κι απο τον τελευταιο σταθμο του μετρο στο Λονδινο.
    Στο δια ταυτα, για αυτο εκοψε το γηπεδο ο Αεκτζης. Και δεν θα κατηγορησω κανεναν παιχτη,τοσο ξερει τοσο μπορει,τοσο παιζει. Αυτοι που τους εφεραν ,και μιλαω για ολα αυτα τα χρονια της καθοδικης πορειας ,αυτοι φταινε. Εγω παντως μπαλα δεν βλεπω.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Διαβάζεις πίσω από τις γραμμές. Είμαστε πολύ καλά. Τώρα για την πώληση, αυτά είναι απλά ευσεβείς πόθοι.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Θέλω καιρό τώρα να γράψω ένα κείμενο. Μια μικτή βελτίωση με άλλο ειρμό σε κάτι που είχα γράψει παλιά. Στην εφημερίδα. Ξέρεις φίλε μου; Όταν σε διοικούν απατεώνες, το πρώτο που φροντίζουν είναι να κρατήσουν τα χάπατα στο γήπεδο και να διώξουν αυτούς που έχουν γνώμη. Αυτό έχει συμβεία και στον γαύρο των τόσων πρωταθλημάτων. Μια προπαγάνδα γίνεται γενικώς. Και η Ελλάδα, αντί να πηγαίνει στην κοιτίδα της, πάει στο έρεβος. Ακόμα και στον μικρόκοσμο που λέγεται ποδόσφαιρο. Ακόμα και στην μπούρδα, έχουν φροντίσει ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να έχουν αυτήν την διάιρεση. Ποιοί Αεκτζήδες δεν πάνε στο γήπεδο; Όσοι πήγαιναν, πηγαίνουν. Το οτι καταγράφεται κάποια πτώση στα διαρκείας, δεν λέει τίποτα. Ο μέσος όρος δεν έχει κουνηθεί. Όπως δεν κουνιέται και στις νίκες. Ο Έλληνας δεν αγαπάει το σπορ. Αγαπάει την νίκη. Αν μάλιστα γίνεις και στάτους, δεν μπορεί αυτό το στάτους. Μιλάμε για φαλιμέντο ράτσα βάσει νοοτροπίας. Ελπίζω να γράψω το κείμενο κάποια στιγμή, αν και το βλέπω να γίνεται μεγάλο και σεντόνι, και δεν θέλω να θυμηθώ τα παλιά. Προτιμώ το αποδυτήριο. Όπως και να το κάνεις, δεν θέλει κάποιος να υποφέρει. Καλύτερα ο στιγμιάιος εκπυρσοκροτισμός.

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Την περιοδο `92-95.υπηρχε 15000 κοσμος στην Ν.Φιλαδελφεια. Ασε τα ντερμπυ,και ασε τι ανεφεραν τα εισητηρια ελεω Στρατου.
    Σημερα θες να μου πεις οτι πανε 15000 στο ΟΑΚΑ? Δεν μιλαω για διαρκειας,που -εσεις ξερετε καλυτερα- γινονται ΟΙ μαιμουδιες…
    Αν επι εποχης ENIC,βλεπαμε στοιχειωδως καλυτερη μπαλα ,αλλα και μετα απο αυτην σαν διοικηση ,ο κοσμος θα συνεχιζε να πηγαινει στο γηπεδο. Θυμασαι οταν η λιμνη θα μεγαλωνε ? Πτωτο παιχνιδι με τον γαυρο στο ΟΑΚΑ και δεν επεφτε καρφιτσα. Και για τα επομενα 4-5 παιχνιδια υπηρχαν 35-40 000 κοσμου . Μετα,πνιγηκαμε στην λιμνη….
    Να το γραψεις οπως θες,θα προτιμουσα το σεντονατο γιατι θα ηταν και πιο αναλυτικο για καποιους. Αλλωστε,μια φορα θα το γραψεις.Μην ξεχνας ,πως πολλοι εδω μεσα δεν προλαβαν την εφημεριδα,αλλοι δεν την διαβαζαν…
    Απο οσο μπορω να θυμηθω,ειχε κανει αισθηση τοτε – αν μιλαμε για το ιδιο-. Ισως τωρα κανει μεγαλυτερη,και ισως ακουστει σαν εκπυρσοκροτισμος σαν απο βαρελι γεματο ζελατοδυναμιτιδα…..

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημερα.
    Διαβαζω για Σεμεδο του ΟΦΗ,για δοκιμες 16χρονου.Νομιζω το πηραμε το μηνυμα.Επισης αν εχεις παικτες των 200 χιλ και φερεις εναν των 300, θεωρητικα παντα,εχεις παικτη της τριτης η μαλλον της δευτερης κατηγοριας,δηλαδη καποιον που παιζει αμμεσως.
    Τωρα για παικτες διαφορας θελεις παικτες απο 600 μεχρι 1 εκ.Εκτος και αν πεσεις απο την Ακροπολη βρεις πορτοφολι γεματο με πεντακοσαρικα και την γυναικα (ες)να σε περιμενει (ουν).Οκ ουτε στο Χολυγουντ.Ειχα πει καποτε στο Δημητρη οτι η “καταρα” ,αν θες η τιμωρια,των ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ ειναι οι ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    Οποτε ο θεος βοηθος

  9. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Ο φίλος σου, στη Γ’, έπαιρνε διαρκείας για να βλέπει τον Τσούπρο?

    Πώς να αγαπήσει ο Έλληνας το σπορ? Οι περισσότεροι αγαπάνε τη νίκη με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Μακιαβέλι. Στη σύγχρονη (Αμερικάνικη) εκδοχή του, ο 1ος είναι 1ος και ο 2ος είναι τίποτα. Αυτό επέβαλλαν οι ΟΣΦΠ & ΠΑΟ, το κράτος με το παρακράτος ανάλογα τη δύναμη τους την εκάστοτε περίοδο. Ζήσαμε να δούμε και τον παοκ βέβαια, αλλά αυτό δεν είναι αυθεντικό, είναι κόπια.

    Οι Έλληνες εκτός της ομάδας τους, αναγνώρισαν και πλήρωσαν για να δούνε την ΑΕΚ και τον Χατζηπαναγή. Μόνο.

    Όποιος αγαπάει το σπορ, βλέπει Premier League & Champions League.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο Τεχνικος μπορει να μιλησε αλλα δε μιλησε ο αλλος. Και ΔΕΝ προκειται να μιλησει. Ποτε δεν εχει σκοπο να μιλησει γιατι πολυ απλα δεν τον παιρνει να μιλησει.
    Τι να πει?
    Κατι παρλαπιπες για Μπαρτσελωνες λεει μονο να χαιρωνται οι βλαχοι και μετα παει και φερνει τον Βερντε και το Μπογε. Τον Αρθρο και τον Ντελεσιτς. Τον Βινισιους και τον Αλεφ.
    Ο Βαγγελης ειναι ΕΤΗ ΦΩΤΩΣ μπροστα του. Κανει πραγματα που ο δικος μας δε τα εχει δει ουτε ζωγραφιστα μετα απο 4-5 τσιβας – οπως τα αποκαλει.
    Μονο στα μιντιακα (ΔΟΛ-ΜΕΓΚΑ-ΟΝΕ και χθες κλειδωσε και η Forthnet) εχει δωσει οσο 3 γηπεδα και ΚΑΣΕΡΑΤΑ. Οχι επιδοτησεις, περιφερειες και να τσιμπαει απο τον ενα και τον αλλον δεξια και αριστερα.

    Απο το 2013 ολος ο οργανισμος ΑΕΚ περιστρεφεται γυρω απο ενα γηπεδο και κανα ΒΙΑ 10αρι εκατομμυρια που εγγυαται ο τιποτας και αυτα ΒΟΥΤΑ απο την ΠΑΕ, ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. Για να τα παρει πισω εις πενταπλουν.
    ΟΛΑ τα αλλα ειναι απο αλλου.
    20 απο εδω, 20 απο εκει, 25 παραδιπλα, 10 παραπαραδιπλα, 5 απο τον ενα, 5 απο τον αλλον και παει λεγωντας. Ψιλικοκος και με τη χερουκλα απλωμενη στον ερανο. Πηγε και εκανε μανουρα και εκτεθηκε στον αλλον για 700 ολοκληρα χιλιαρικα!
    Και του ανοιξανε ‘κονδυλι’ –παρε μη κλαις- ενα εκατομμυριο για τη φωτογραφια.ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. Φανταζεσαι ποτε κανα σοβαρο να τρεχει στο Πατουλη να κλαφτει? Στο Πατουλη? How LOW can u go?

    Εχω ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΗ απο το καλοκαιρι λιστα ποσα και ποτε. Και ας βγει ΕΝΑΣ να την αμφισβητησει. ΕΝΑΣ οποιος να ναι απο τη ΠΑΕ. Αν τη δει ο ‘κοσμος’ θα τον παρει και θα τον σηκωσει κανονικα.

    Ο Ελληνας ειναι πανηγυρτζης. Τα εχω κανει κειμενα αυτα 3-4 μπορει και βαλε χρονια πισω, 2 ειναι που σταματησα να γραφω. 50 χιλιαδες με το Πλατανια- μολις μυριστηκε πρωταθλημα, και 8.000 μεσο ορο την επομενη χρονια μετα απο 5 μηνες.
    Ο ΑΕΚτζης ειναι ομαδαρα στο ντερμπυ με το γαυρο αλλα ασε μας μωρε μια Κυριακη μετα με τον Απολλωνα. Και sorry Stevie ο μεσος ορος εχει καρακουνηθει σχεδον στο -50% και on top of that που λενε και στο χωριο μου, οι μισοι απο αυτους τους 8-9000 ειναι οι χαπακωμενοι τσαμπατζηδες του πεταλου. Ο κανονικος θεατης σε μεσο ορο και νορμαλ προσελευση ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ 4-5000, δηλαδη 1,5 θυρα στο ΟΑΚΑ. Επισης sorry αλλα δε βαζω το ιδιο μονο και μονο επειδη ειναι μοναδα, 2 χαπακωμενα στο πεταλο με αυτα που περναμε εμεις. Οχι μονο ως λεφτα, αλλα σαν συνολο. Αν μη τι αλλο εξαιτιας μας η ομαδα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ.

    Οσο υπαρχει αυτη η νοοτροπια στο Ελλαντα με τους προεδρους, τοσο η μπαλλα θα ειναι χαλια, τοσο οι ομαδες θα τελματωνουν. Εγραφα τοτε 4-5 χρονια πριν: παιξτε στην Ευρωπη. ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ κανεις μαγαζι. Επαιξες στην Ελλαδα 3 τελικους κυπελλου και απο εσοδα τι πηρες? 10 χιλιαδες πρεζακια στο Βολο και 2 κεκλεισμενων. Τα προστιμα και τα λειτουργικα μονο, σε βαλανε μεσα.

    Χωρις Ευρωπη δεν εχεις εσοδα. Εσοδα για να κανεις σοβαρη ομαδα εννοω. Τα λεφτα της NOVA και του ΟΠΑΠ ειναι για να κουβαλας Μανταλους και να σε διοικουν Δηματοι.
    Γηπεδο εκανε και η Arsenal και πηρε το μακρυ τοσα χρονια. Οπως το παιρνει η Tottenham φετος. Οι σουιτες δε θα μαθουν μπαλλα στο Σωκρατη στα 31 του.
    Ευρωπη με ποιον θα πας? Με τον Ολιβειρα που παμε για Νοεμβριο σε 10 μερες και εβαλε 2 γκολ σε 3 μηνες κατα λαθος? Η θα σε βγαλει ο Κωστενογλας – ο κυριος?
    Το Ελληνικο ποδοσφαιρο ‘αντεχει’ μια ομαδα στην Ευρωπη απο σποντα. Οταν 360 μερες κοροιδευει και κλεβει ο ενας τον αλλον, τις 5 μερες των ‘προκριματικων’ ριχνεις στο τραπεζι τους Μανταλους και πας σπιτι σου 9 στις 10. Εισαι αηττητος νταμπλουχος στην Ελλαδα με τους ΠελκοΠασχαλακηδες και δεν εχεις καταφερει ΠΟΤΕ να παιξεις CHL. Δε χανεις τυχαια απο τα Φεροε τις Ουγγαριες και τα Λιχτενσταιν.

    Ο Ηλιας επειδη παιζει οπως παιζει- και ειναι σχολης αλλα και παιδι του Μακη- απλα θα σου φερει 5 κανονικους αντι για τους χαβαλους που κουβαλαει ο καθε μυρωδιας εκει μεσα. Δε θα σου φερει δηλαδη CF που παει για κεφαλια και κανει καλαμια, και εξτρεμ-στρουμφακι.
    Θα σου φερει maximum ενα Τοζερ ενα Εντινιο, ενα Τσιριλο αλλα ΔΕΝ θα σου φερει ενα Γκαμαρα η εστω ενα Αραουχο γιατι δε εχει λεφτα και δε προβλεπεται να εχει λεφτα. Που να τα βρει? Που χαροπαλευει ΜΠΑΣ και ΑΜΑ περασει μια χρονια στις 3 στο Europa?
    Και οταν περασει κανει στη καλυτερη καμμια ισοπαλια? Η ομαδα απο την Ευρωπη τα χρονια της ‘αναγεννησης’ εκανε μια νικη σε μια Ριεκα σε 12-15 ματς ομιλων. Ολα τα αλλα φαπες ηταν. Ετσι θα κανεις προκοπη? Με τα ρεζιλικια?

    Η ερωτηση και ορθα την εκανε ο LFC ειναι απλη: Εβλεπα προχθες Ολλανδια. Τον Ryan Babel (πρωην Liverpool αρα τον ξερω καλα) στα 32 του ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙΣ για 2 χρονια ΝΑΙ Η ΟΥ?
    Μιλαμε για παικτη που περσυ επαιξε στη Fulham- οχι για κανα τρελλο νουμερο δηλαδη. O ανθρωπος ΜΙΛΑΕΙ στο τοπι κανονικα. Οχι σαχλαμαρες πορτογαλακια-παρταλια τωρα Ζερλαδες και Ολιβειρες μαλακομουρηδες για τα χαπατα.
    Μιλαμε για ΠΑΙΚΤΗ που θα σου καθαρισει ολα τα ματς που ζοριζεσαι μεσα εξω. Που θα παει στο ταψι και θα χορεψει κανονικα τους Σεμεδους, θα παει στη Νοτια Μακεδονια και θα κανει πλακα στους Πελκες.
    Συμβολαιο 4εκ, τον πηρε η Γαλατα φετος.

    Μπορεις να εχεις τετοιους παικτες 4-5 στο ροστερ ΜΠΑΣ και δουμε μπαλλα και οχι φτου ξελεφτερια? Να δωσει δηλαδη 20εκ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΥΡΩ να φτιαξει μια ευθεια που το γραφουμε 10 χρονια?

    Η απαντηση ειναι ΟΧΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ. Δεν ειναι τυχαιο και σωστα αναφερει ο Stevie οτι εχεις μονο τερμα. Αφου μονο για το τερμα πληρωσες λεφτα, τι ηθελες να εχεις την ωρα που ο αποδεδειγμενα καλυτερος κοφτης σου 3 χρονια ο Γιοχανσον σε ‘χαλασε’ για 200-300 χιλιαρικα? Εδω σε χαλασαν τα 120 του Λαμπροπουλου, τι συζηταμε ακτιβως?

    Τωρα το τι λεει ο Ηλιας, ο ενας και ο αλλος λιγο ενδιαφερουν. Θελει για μεγαλο χρονικο διαστημα πολλες ΠΡΑΞΕΙΣ για να ξεχασει ο κανονικος κοσμος τα λογια τα ΘΑ και τα φουμαρα του ‘προεδρα’.
    Γι αυτον εχουν απομεινει τα χαπατα που τρεχουν να λενε ζητω πολυχρονεμενε βεζυρη και ευτυχως που υπαρχεις αλλιως τι θα καναμε.

    ΠΟΤΕ δε περασε απο το μυαλο τους οτι ειμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτο το σημειο επειδη 40 χρονια κανουν κουμαντο οι βεζυρηδες.
    Για να περασει βεβαια κατι απο καπου πρεπει αυτο το καπου να εχει- φυσικη εστω – υποσταση.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Κι όχι μόνο ο φίλος μου, αλλά κι εγώ ( 3 ) αλλά κι ο Δημήτρης μαζί μας. Δεν βλέπω κάτι το περίεργο. Το σπορ το αγαπάμε, έστω κι αυτό το ελληνικό. Μην ξεχνάς οτι επί Ντέμη, έτρεχα για τέσσερα χρόνια στο ερασιτεχνικό. Προσωπικά πλήρωνα και για τον Δομάζο, και τον Βιέρα και μπόλικους ακόμα. Το σημερινό δεν αντέχεται, ειδικά μάλιστα όταν συνοδεύεται από συστηματικό δούλεμα. Αν ήταν ανικανότης, δεν θάχα πρόβλημα. Είναι καθαρή προπαγάνδα, όπως τα ίδια ισχύουν και για το γήπεδο. Διαβάζω οτι θα είναι το καλύτερο. Παπάρια λέω εγώ. Στην Φιλαδέλφεια το καλύτερο; Ξέρεις πόσα ανέκδοτα έχω ακόμα; Ή μήπως στο γήπεδο είναι large, κι εκεί κάνει τις υπερβάσεις; Με τα μίνιμουμ θα πάει κι αυτό.

  12. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Κι εγώ πήγαινα και στηριξα στη Γ. Θέλω να πω, από τη μία λέει (και σωστά) ποιόν να δω σήμερα, αλλά στη Γ που επίσης δεν έβλεπε, πλήρωνε. Πλήρωνε γιατί υπήρχε ελπίδα για κάτι καλύτερο, υπήρχε όραμα, πίστεψε, όπως εγώ και πιθανολογώ εσύ, ο Δημήτρης και άλλοι πολλοί.

    Αλλά, μας κορόιδεψε.

    Προς Snitch: Ο Βαγγέλης όμως συνεχίζει να παίζει ΤΣΑΜΠΑ σε ένα γήπεδο που θα έπρεπε να εξοφληθεί ή να κλείσει γιατί έτσι γουστάρουν οι Τράπεζες. Και καλά, ο γύφτος είναι με απλωμένο χέρι, ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΡΟΚΟΥΣ την εποχή της παντοδυναμίας του, με τι έχτισε το λυώμενο? Τσάμπα το οικόπεδο, 15 χρόνια χωρίς το 15% από τα εισιτήρια στη ΓΓΑ, 15 χρόνια χωρίς το 10% στον ερασιτέχνη, απλήρωτο ΔΑΝΕΙΟ. Ξεχάσαμε επίσης ότι στο ΒΩΜΟ αυτό, θυσιάστηκε ένα ιστορικό σωματείο, ο ΕΘΝΙΚΟΣ. Έτσι είναι ο ΟΣΦΠ, τσάμπα γήπεδο και χλιδή στις σουίτες την ώρα που κάποιοι ”άτυχοι” ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ στα αποδυτήρια. Τηλέφωνα και συναντήσεις για DEALS με Αμερικανούς υπουργούς, τηλέφωνα και ξύλο σε ”άτυχους” διαιτητές, χρησιμοποιώντας μπράβους που στέλνουν να φυλάνε Αμερικανούς Υπουργούς.

    Όλα αυτά που γράφεις για τον Μπάμπελ και το μπάτζετ είναι απόλυτα σωστά. Ποιος Μπάμπελ? Με 2,5εκ πήγε ο Στάριτζ στους Τούρκους, μας χάλαγε? Ανίκανος και κουτοπόνηρος, με τα 2+1, έχασε τον Λάζαρο, έχασε και τον Ντίντακ. Πάει ο Γιόχανσον τσάμπα, δεν προσπάθησε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τον Αραούχο. Δεν κατάφερε να εμπνεύσει τον Πογιέτ έστω…με τον Κωστένογλου μείναμε..2020 ξημερώνει…

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Δεν νομίζω οτι πηγαίναμε λόγω οράματος. Είχαμε κάποια παικτάκια που ήταν καλά, κάτι προσπαθούσαν να παίξουν, και φυσικά η ομάδα έκανε και νίκες. Ήταν και το περιβάλλον νέο για τους περισσότερους ( εγώ όπως σου είπα είχα ήδη κάνει διαδρομές στα τοπικά άρα αυτό ήταν ανώτερο για τα μάτια μου ), που η πλειοψηφία θέλει μόνο νίκες και χαβαλέ, οπότε είχε κουμπώσει το γλυκό.

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ NN

    Ειπα οτι ο αλλος ειναι με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα πολυ μπροστα απο το δικο μας που εχει μεινει με μια ΑΕΚ να λιβανιζει 7,5 χρονια- που θα γινουν 8,5 με 9 οπως παει- ενα γηπεδο που ΔΕΝ βαζει φραγκο. Ελεος πλεον με τη καραμελα. Το οτι ο αλλος ειναι μαφια το ξερουμε, αυτο δεν δινει ελαφρυντικα σε εμας ουτε μας κανει Παναγιες.

    Ποιος Sturidge? Μη λες τετοια ανθρωπε μου, θα δουν κανα ΤΕΤΟΙΟ https://www.premierleague.com/video/single/877946 οι ανοιχτοματηδες και θα ανακαλυψουν το τροχο εν ετη 2020. Ας τους εκει με το πορτογαλεζικο τανκ των ΔΥΟ (2) γκολ, εδω ακομη λεμε ζητω που τη βρηκε με το καλαμι. Θα βαλει κανα γκολ σε κανα Βολο και ποιος τους ακουει μετα..

    Να τους δειξεις κανα Babel με κανα Daniel μαζι θα αρχισουν να βριζουν οτι τους δειχνουμε ακατανοητα πραγματα. Ασε τα ζωντανα στη ραστωνη τους.

  15. Ο/Η AkisT21 λέει:

    @nnektarios
    Πλήρωσαν και για να δουν και τη Λάρισα του Καραπιάλη και του Μητσιμπόνα. Και κάποιοι τον Εθνικό του Μπατίστα, του Ιλούνγκα και του Κοττίδη.
    @Steven
    Αν επιτρέπεται, σε ποιά τοπικά?? Κάποτε βγαίνανε εξαιρετικοί παίκτες από εκεί, και τώρα υπάρχουν αλλά για να παίξουν πιο ψηλά πρέπει να πληρώσουν…. Θυμάμαι δεκαετία 90, με ένα φίλο οπαδό του Φωστήρα, είχα πάει Ταύρο να δω Φωστήρα-Αχαρναικό. Οι Μενιδιάτες είχαν ένα αμυντικό μέσο που ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ήταν ο 19χρονος Τάσος Κατσιαμπής…

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Akis T21 : Αστέρας 2004, γ τοπικό Αθήνας μέχρι το πρώτο. Καισαριανή.

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ nn- και οχι μονο.

    Χωρις να γνωριζομαστε δειχνεις ανθρωπος με κριση. Πεφτεις παρα πολυ ευκολα στο οπαδικο ομως και τη ‘χανεις’ , οκ και εγω το κανω αλλα η Liverpool εχει και μια φανελλα στο πλανητη – εκτος ολων των αλλων- για να το υποστηριξει.
    Η ΑΕΚ τι εχει? Το Μανταλο αρχηγο?

    ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ τι κανει ο απεναντι? Απο ποτε οι λαμογιες του Σωκ και του καθε Σωκ, ξεπλενουν τις δικες μας? Καποια στιγμη αυτο το ΚΑΚΟ που εχουμε ως λαος: ναι αλλα ο αλλος- ναι αλλα ο προηγουμενος, πρεπει να κοπει.
    Αλλο πραγμα κανω τα ιδια επειδη ειμαι ιδιος (πως θα μπορουσα να ΜΗΝ ειμαι οταν κινουμαι σε αυτο το χωρο? ) και αλλο να λεμε οτι μονο οι απεναντι ειναι οι ‘κακοι’.

    Απο μια ομαδα που εχει περασει ο ιδιος ο εγγυητης ο σημερινος – που εφτασε το πρωτο φεσι σε αρκετα καλο επιπεδο επι Κορνηλιου- απο μια ομαδα που περασε ο … Μακης και ο Ντεμακος ο Σταυρακας και οι Παπαδονοτιαδες.
    Απο μια ομαδα που 2 φορες εχει πιστολιασει εκατονταδες εκατομμυρια ευρω (πανω απο 200 ως κεφαλαιο ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ που το πανε διπλο ΧΑΛΑΡΑ) τα τελευταια 15 χρονια, το να μιλαμε για ευννοια στους απεναντι ειναι τουλαχιστον αστειο.

    Bad people do bad things because they can.
    Arthur Conan Doyle.

    Υπαρχουν 2 αναγνωσεις, η οπαδικη και η κανονικη. Εγω γραφω τη δευτερη και ειμαι αντιπαθης, αλλα παραλληλα μου ειναι και αδιαφορο. Ο χωρος δεν γεννηθηκε για να γλυφει, γεννηθηκε και στηριξε τις πικρες αληθεις, οσο και αν δεν μας αρεσουν να τις ακουμε.

    Μη συγκρινεις επιχειρηματικα μεγεθη. Ουτε Trabant της ενδοξης DDR δεν ειναι ο δικος μας και ο αλλος ειναι Rolls Wraith μπροστα του. Εχει ξεφυγει και οχι μονο για τα Ελληνικα δεδομενα.
    Εκτος της ΤΣΑΜΠΑ ΑΕΚ, τι αλλο εχει ο Μελ? Τη φαληριμενη AEGEAN? Που αλλου ειναι τοποθετημενος ο Μελ, τι αλλες συμμαχιες εχει επιχειρηματικα?
    Ποιος δεχεται να μπει συνεταιρος με αυτο τον απιθανο τυπο? Γιατι μπορει πχ στη μπαλλα να λεμε εδω καμμια πλακα παραπανω, 10-50 χαβαλεδες, αλλα η δουλεια και η πραγματικη ζωη ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αλλο πραγμα.
    Εσυ κοβεις τον φυλακοβιο να ειναι διαφορετικος στο γραφειο το πρωι απο οτι ειναι στην εξεδρα το απογευμα? Δε γινεται και να ηθελε.

    Ελα τωρα που θες και αγιοποιησεις. ΠΡΟΧΘΕΣ με το ζμπαουγκ μπουκαρε ο γατουλης με κατι ασβερκους στα αποδυτηρια για ‘ευχες’ στον Ελβετο.
    Δε σηκωσε χερι απλα γιατι ξερει οτι δεν τον παιρνει.
    Αν ηταν κανας κακομοιρης σε καμμια επαρχια σιγα μη σταματαγε ο γαλαζοαιματος πριγκηπας στα savoir vivre της Κοκκινιας.
    Το αλλον με τα χερακια του πηγε να τον πνιξει με το κασκολ στα επισημα.
    Το τακουνια με τα ποδαρακια του τον κλωτσαγε στην Αγ. Μαρινα μεσα, αφου τον ειχαν ακινητοποιησει οι μοσχαροκεφαλες.
    Ελα τωρα με το αγιο φυλακοβιο, που ειναι ΑΕΚ κατατρεγμενος και αδικημενος ‘προσφυγας’.
    Εχει απειλησει και εχει δειρει και εχει στειλει κοσμο η παρθενα στα νοσοκομεια τοτε που δε ψηφιζε Γραμμενο.
    Νταλικα εσκασε και ξεφωρτωνε τα Qashqai στο νησι. Επειδη δε τα γραφουμε σημαινει οτι δεν εγιναν? Στα τηλέφωνα χαλαστηκες?

    Κανενα κρυφο deal δεν εχει γινει. ΕΠΙΣΗΜΗ συγχωνευση εταιρειων – και μεσω NYSE- δημιουργια κολοσσου στη ναυτιλια, την ωρα που καποιος αλλος εξαφανιζε λεφτα μετοχων και φαληριζε εταιρειες – πωλωντας/ξεφορτωνωντας ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ και βολικα ΜΚ- αρνουμενος ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ελεγχους στην αλληλογραφια του. Ο ενας παει σφαιρα και ο αλλος παει απατος. Ειναι τοσο απλο.

    Ελα τωρα που σε χαλασε το 15% της ΓΓΑ, ενω εισαι οκ με το 40% της Ενωσης Φιλων ΑΕΚ.

    Ελα τωρα που σε χαλασε το 10% του ερασιτεχνη την ωρα που εσυ πληρωνεις ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 10ευρω καρτα ‘φιλου’ ΕΞΤΡΑ απο το 10% της ΕΡΑ.
    Γιατι να ειμαι ‘φιλος’ της Ερασιτεχνικης με το ζορι? Εγω την ΠΑΕ- την επαγγελματικη- παω να δω στο γηπεδο.
    Ποδοσφαιρο (η αυτο που εννοει ο Μελ τελος παντων ποδοσφαιρο) παω να δω, δε παω ουτε στο handball ουτε στο σκακι ουτε στη ξιφασκια.
    Το συναιτερακι του ο Αγγελοπουλος οταν πας στο basket εχει καρτα φιλου ΠΑΕ? Πλακα κανουμε τωρα?
    Αν η ΠΑΕ θελει να κανει χουβαρνταλικια ας τα κανει με τη δικη της τσεπη, οχι με τη δικια μου!

    Τιποτε δε πληρωσε στη Γ’. Οχι μονο δε πληρωσε αλλα καβατζωσε εκατομμυρια απο τα σχεδον 13 χιλιαδες διαρκειας και εδωσε ανταλλαγμα ‘μετοχες’ κατι κολοχαρτα δηλαδη- ισα για το ονορε της κορνιζας.
    Τις οποιες αν θυμαμαι καλα, ‘αποτιμησε’ προς 10ευρω τη μια! Σε αυτα δε παιζεται ο τυπος. Την ωρα που η Εθνικη Τραπεζα εχει σημερα αξια 2,7 ευρω, μια εταιρεια του γατουλη που δεν τη ξερει η μανα της και δεν υπαρχει πουθενα εχει 4 φορες απανω!!
    Τοσα μας ελειπαν τοσο τη βαλαμε…
    13,000 Χ 300 = 3,9εκ μονο απο τα διαρκειας, χωρια αλλα τοσα απο τα ‘απλα’ που εσπασε κοντερ εκεινη τη χρονια. Χωρια οι χορηγιες, χωρια το τηλεοπτικο με το Cosmote (2.2εκ) χωρια ολα.
    Αλλωστε τα εχει παραδεχτει ο ιδιος αυτα τα νουμερα, μεσω της ΠΑΕ, δεν ειναι κρυφα.

    Την ωρα που στο ροστερ ο ακριβοπληρωμενος ηταν ο Νικολας 30,000 και ο Κορδερο με 50,000 και αυτα λογω της πιστολας που ειχαν φαει πιο πριν. 20 χιλιαρικα πηρε ο Ποποβιτς, αλλα τοσα ο ΝταΚολ.
    Οι πιτσιρικαδες ηταν με 1000 ευρω υπαλληλοι. Κατι Αρκουδες και κατι Τσεβαδες ειχες. 50 χιλιαρικα πηρε και ο Γκουαρδελλας- αλλος πιστολιασμενος στη Κυπρο τοτε με τα CC της Λαικης.
    Ουτε μισο χαρτι δε κοστισε η ομαδα στη Γ- ολα μεσα- και καθαρισε ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ. Το οποιο και Ω ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΙΣ!!! ειναι και το ακριβες ΜΚ (+10εκ) που χρειαζεται για τον ελεγχο της Δικεφαλλος Α.Ε με την ΑΜΚ εναρξης εργου.
    Βρε ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ αυτο το παιδι. Ουτε ο Γκαστονε τετοια ‘ρεντα’..

    Φτανει η παραμυθα πια. Δε χορτασες?

    ΥΓ Αν νιωθεις οτι σε κοροιδεψε δε ξαναπατας στο γηπεδο. Τοσο απλα.
    Αν νιωθεις οτι σου εταξε οτι η ομαδα θα ζει απο τα εσοδα της (κανα 35-40αρι μονο απο την UEFA 2 σαιζον) και σου κουβαλησε τον …. Βερντε, δε ξαναπατας.

    Γιατι αν ξαναπατας- τοτε ο χρονος δεν ειναι αοριστος αλλα ενεστωτας- και καλα κανει και συνεχιζει να σε κοροιδευει.
    Υπαρχει και ενα οριο – χρονικα η της υπομονης- που ακομη και στις ‘αγαπες’ και στα ‘κολληματα’, φθανει το πληρωμα του χρονου και λες ΩΣ ΕΔΩ. BASTA. ENOUGH.

    Η οπως λενε οι Βρεττανοι πιο κυνικα ως συνηθως: Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.

    ΥΓ Γυρισε και ο Ali χθες. Παμε να απολυσουμε το καρναβαλλο τη Κυριακη. Θα σκυλιασουνε αλλα ετσι θελω τις μικρες ομαδες. Να ‘ζουνε’ για 2 ματς τη χρονια και ολο τον αλλο χρονο να παλευουν τη δεκαδα

  18. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Snitch: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και τον διάλογο εδώ. Αισθάνομαι τυχερός για την επαφή με ανθρώπους σε αυτό το blog. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε, συνήθως μέσα από πολιτισμένες διαφωνίες προκύπτει προβληματισμός και γνώση. Ναι, συμφωνώ, ο οπαδισμός τυφλώνει, όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες όμως, δεν είμαστε (ακόμα) ρομπότ.

    Ρωτάς, τι μας νοιάζει τι κάνει ο απέναντι και σωστά το ρωτάς αν το δούμε από την ελληνική συνήθεια, αλλά εγώ δεν το κάνω για να δικαιολογήσω τα στραβά της ομάδας μας. Το κάνω για να θέσουμε τα δεδομένα ολοκληρωμένα, στη σωστή διάσταση μιας και εσύ αναφέρεις τους απέναντι (Μαρινάκης) με θετικό πρόσημο, ενώ δεν παρουσιάζεις όλες τις πλευρές. Δεν είμαι, ούτε φιλοδοξώ να γίνω εκπρόσωπος του Μελισσανίδη, δεν τον δικαιολογώ, γνωρίζω πράγματα, αλλά πραγματικά, ότι και να κάνουν όλοι μαζί οι αντίπαλοι του ΟΣΦΠ, δεν πρόκειται να φτάσουν τη συγκεκριμένη σαπίλα. Ποτέ. Είναι ότι πιο σιχαμένο έχει γεννήσει ο παγκόσμιος αθλητισμός.

    Λες για το χρέος της ΑΕΚ, που ήταν 152εκ. αν δεν κάνω λάθος. Όταν έκοβε ο Ψωμιάδης τιμολόγιο 380,000€ για ΦΡΑΠΕ ή 4,1εκ.€ για έργα στους Θρακομακεδόνες, που ήταν το ΔΗΜΟΣΙΟ? Που ήταν όταν δεν πλήρωναν ΙΚΑ και ΕΦΟΡΙΑ? Αν εγώ δεν πληρώσω, θα συνεχίσω να λειτουργώ? Που ήταν το ΔΗΜΟΣΙΟ όταν η ΑΕΚ ζητούσε αυτά (81εκ.) που της έκλεψε ο Ψωμιάδης? Τον έκρυβε και τον βοηθούσε. Που είναι σήμερα να εισπράξει αυτά τα 81εκ. να ξεπλύνει μέρος της ντροπής η ΑΕΚ και να ξεπληρώσει ένα μέρος?

    Δεν νομίζω ότι είναι αστείο αυτό: “ΘΡΥΛΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΜΑΝΟ. ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ 3 ΔΙΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ 5,5 ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ 2 – ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ” ΕΓΙΝE ΤΟΥ ….”ΘΡΥΛΟΥ”. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι συνεπώς υποχρεωμένη να πληρώσει (σε 120 δόσεις) περίπου 1,6 δις. από τα χρέη 11 περίπου δισεκατομμυρίων δρχ. που έχουν βεβαιωθεί συνολικά μέχρι στιγμής. Η ΝΟΥ_ΔΟΥ_ΛΑ του Βαγγελάκη τα χάρισε αυτά. Με αυτά, θυμάσαι πολύ καλά ότι αγόρασαν 60 παίκτες + τον ΝΤΕΤΑΡΙ + όποιον τερματοφύλακα (και όχι μόνο) συναντούσαν μπροστά τους στο δρόμο για το κύπελλο. Ακόμα και αυτούς που είχαν θρησκευτικά ονόματα, ε?

    Δεν νομίζω ότι είναι οπαδική ανάγνωση τα ανωτέρω και δεν συνέκρινα πουθενά τα επιχειρηματικά μεγέθη των Μελισσανίδη-Μαρινάκη. Μου είναι παντελώς αδιάφοροι και δεν τους θαυμάζω. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.

    Επίσης, δεν κατάλαβα που τον αγιοποιώ ή τον δικαιολογώ. Αυτά που αναφέρεις όμως είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει ο Μαρινάκης. Ξύλο στα αποδυτήρια δεν έχει φάει καμία ομάδα. Στο Καραϊσκάκης έχει συμβεί ΠΟΛΛΕΣ φορές. Μη γράφω για φούρνους και τα υπόλοιπα, είναι βαρετά και γνωστά. Το χθεσινό όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Λογικά θα είδες ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε επίσημα ως συνομιλητή τον ΜΙΧΑΛΗ από τα ΚΑΜΙΝΙΑ. Αν δεν αναγνωρίζεις σε αυτή τη φράση τον κ. Κουντούρη (πλέον) πρόεδρο του ερασιτέχνη και πρώην νομίζω αντιπρόεδρο, να σε βοηθήσω. Είναι ο ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ όλων των ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΚΩΝ επιθέσεων των γαύρων, από ‘’απλά πεσίματα’’ στο λιμάνι σε όσους ήθελαν να δούνε την ΑΕΚ στην Κρήτη, μέχρι τις μολότοφ στα πούλμαν, την επίθεση στο πούλμαν του μπασκετικού ΠΑΟ και ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ καριέρας το ακόλουθο απόσπασμα από το δικαστήριο για τη δολοφονία του Φιλόπουλου: ‘’Αδιαφιλονίκητος αρχηγός ανάμεσά τους, με αέρα και χαρακτηρηστική άνεση στις κινήσεις του, ξεχωρίζει ο 40χρονος Μιχάλης Κουντούρης’’. ΝΑΙ! Αυτός που συνάντησε προσωπικά χθες τον Αυγενάκη. Γιατί, καλοί οι Συριζοτσιπραίοι, αλλά όπως είπα πιο πάνω, όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.

    Οι συγκρίσεις με αυτά που χάρισε το ΔΗΜΟΣΙΟ (ξανά) στον ΟΣΦΠ και αυτά που ΣΤΕΡΗΣΕ ο Κόκκαλης από τον ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, την ίδια ώρα που έστω υποχρεωτικά η ΠΑΕ ΑΕΚ ενισχύει την ερασιτεχνική είναι αδόκιμες. Εδώ πληρώνεις και πληρώνω ΕΡΤ με το ζόρι δεκάδες χρόνια, τόσο πολύ σε πειράζει η κάρτα των 10€? Το θεωρώ πολύ σωστό, μικρό ποσό και επειδή θέλω, αγοράζω 5, δεν με ενοχλεί.

    Δεν αντιλέγω σε όσα γράφεις για τη Γ και την πορεία μέχρι τώρα. Αυτός εμφανίστηκε, αυτός συνεχίζει, αυτή είναι (τελικά) η μοίρα και η δυναμική της ΑΕΚ. Υπάρχουν και χειρότερα (Αλαφούζος). Είδαμε και τους γίγαντες, λεφτάδες, κολοσσούς της ομάδας Ντέμη. Μέχρι και το προπονητικό πήγαν να χάσουν, ναι, αυτό που αγόρασε ο Μελισσανίδης και βελτιώνει, εκσυγχρονίζει εδώ και χρόνια.

    Ας υποθέσουμε ότι πεθαίνει σήμερα. Κάτι μένει στην ΑΕΚ. Ένα προπονητικό κέντρο, ένα κτίσμα στον Περισσό για την ερασιτεχνική και ένα γήπεδο που δεν θα χρειαστεί πολλά για να προχωρήσει. Λογικά, δεν αφήνει και χρέη. Σωστά?

    Έχω αποστασιοποιηθεί παλιότερα. Όταν και αν αποφασίσω θα το ξανακάνω. Όταν το έκανα όμως, δεν παρακολουθούσα τίποτα. Ούτε TV, ούτε εφημερίδες, ούτε ράδιο, ούτε κουβέντες, ούτε γκρίνια. Χ. Τίποτα. Δεν βρίσκω λογική να χώνεις, να γκρινιάζεις και να μιλάς για κάτι που δεν γουστάρεις. Δεν είναι ο τύπος μου. Αν πάω σε ένα εστιατόριο και δεν μου αρέσει, πληρώνω, φεύγω και δεν ξαναπατάω.

    Καλημέρα και χαιρετισμούς.

    ΥΓ. Την Κυριακή, επιβάλλεται να νικήσει η Λίβερπουλ. Τόσο αυτούς, όσο και την Έβερτον αργότερα, μιας και δεν πρέπει να επαναληφθεί η περσινή αποτυχία, δεν πρέπει να δώσει χαρά σε αυτούς που ρύθμισαν το περσινό πρωτάθλημα.

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    OUT LOUD

    Σι Τζινπίνγκ (Κινεζος ‘προεδρος’): Όποιος επιχειρήσει να αφαιρέσει οποιαδήποτε περιοχή από την Κίνα θα εξαφανιστεί, το σώμα του θα γίνει κομμάτια και τα κόκαλά του σκόνη.

    Να μη μπορουμε να το δουμε σε εργο με Cristopher Lee -ΕΝΑΣ ειναι ο Dracula.
    Τι να μας κανουν τα ‘κινεζικα’…

    @NN
    Συμφωνουμε σε πολλα φιλε μου. Μεγαλη κουνεντα ομως, δεν ειναι ολα οπως τα λες.

  20. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Καλημέρα
    Αγαπητέ nnektarios η ομάδα δεν εστιατόριο ή κομμωτήριο. Τη βλέπεις, δεν αναφέρομαι προσωπικά, να βολοδέρνει στα χωράφια της Γ’ εθνικής και πονάει η καρδιά σου. Κανόνιζες όμως τις δουλειές σου ώστε να μην έχεις κάτι να κάνεις την ώρα του αγώνα. Ο οπαδός – όχι ο φίλαθλος – δεν είναι “κανονικός” πελάτης.
    Ο κ. Μελισσανίδης για την κατασκευή του γηπέδου εμπιστεύθηκε ανθρώπους και εταιρείες κατά γενική ομολογία κορυφαίους (ες). Όσο δεν κάνει το ίδιο για τη στελέχωση και το αγωνιστικό κομμάτι δεν πρόκειται να δούμε χαΐρι. Στελέχη που θα έχουν σύνθημά τους “πρώτα ο πελάτης”. Ο σωστός πελάτης όμως όχι ο μάο μάο, αυτός που έχει προσδοκίες όσον αφορά την ποιότητα εμπειριών κατά πρώτο λόγο και υπηρεσιών κατά δεύτερο. Όσο δεν, θα καθόμαστε στην άνεση του σαλονιού μας και θα πηγαίνουμε σε κανένα τοπικό για να ξεχαρμανιάσουμε.

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν μου αρεσει καθολου το στεγαστρο,αυτα τα τοξα τα καμπυλωτα κανουν τις μεμβρανες να φαινονται τοσο ασχημες,καμια σχεση με το αρχικο σχεδιο που παρουσιαστηκε.

  22. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Όπως καταλάβατε χθες έγινε σε μία σεμνή αλλά κατά τα άλλα άριστη τελετή η απονομή του πρωταθλήματος.

  23. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καποιες φορες η σφαλιαρες σου κανουν καλο,στη ζωη και στον αθλητισμο.Σε βοηθανε να ανααθεωρησεις και να αλλαξεις.Σ εμας τι απο αυτα ειναι πιθανο να συμβει.Το πιο πιθανο τιποτα.Ουτε παικτες ουτε προπονητης θα ερθουν.Αυτα χρειαζονται χρημα.Υπο αυτο το πρισμα θα ηθελα να κερδισουμε για να τους κανουμε λιγο μπουρδελο σε συνδυασμο με το σημερινο που ολοι ευχομαστε το μοιραιο χαχαχααα.
    Πριν λιγο διαβασα οτι ο Μανταλος εχει θεμα και μπορει να μην παιξει.Για να δουμε εμας χωρις Πετραν και αυτους χωρις τον κοντο.Θα εχει ενδιαφερον.Ισως ειναι και ενα σημαδι για εμας.Θετικο.Απλα θυμηθυται……