Λόγια λογάκια

Ψάχνουμε λοιπόν για προπονητή. Βασικά δεν ψάχνουμε για κάτι, αν το δεις σοβαρά το θέμα. Διότι αναζητούμε την καρφίτσα στον αχυρώνα ή πιο καλά τον μπαλαντέρ. Κι αυτή η πρωτοφανής κρίση που αντιμετωπίζει η εταιρεία, δεν είναι καθόλου εύκολη να λυθεί. Ακόμα και ο Κλοπ να ερχόταν, που λέει ο λόγος. Εδώ λοιπόν έχουμε το πρώτο λογάκι : Καθείστε καλά, μην αγοράσω την Μπαρτσελόνα. Κι εγώ λέω : Δεν είναι πιο φτηνός ο Κλοπ από την ισπανική ομάδα;

Και ο πιο αδαής μπορεί να καταλάβει τα στοιχειώδη. Κάποιος ηγέτης ή εγγυητής – βάλτε ό,τι θέλετε δίπλα – υποτίθεται οτι έχει δώσει κάποια ευθύνη σε κάποιον τεχνικό διευθυντή. Αυτός είναι ο προσωπικός του σύμβολος στα τεχνικά θέματα, κι αυτός έχει μια λίστα προπονητών βάσει του μοντέλου ποδοσφαίρου που οραματίζεται ο ιδιοκτήτης να παράγει. Η λίστα αυτή είναι στην διάθεση της εταιρείας ανά πάσα στιγμή κι αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της. Δίπλα φυσικά σε κάθε όνομα υπάρχει και το αναλογούν έξοδο.

Το πρώτο λοιπόν που κατανοείς είναι οτι κανένα όραμα παραγωγής  δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο παρόλες οτι θέλω Ολλανδό ή θέλω Γερμανό ή θέλω να βγάλω τον δικό μου προπονητή. Αυτά που γράφω είναι λεγμένα και δεδομένα και ουδεμία αμφισβήτηση σηκώνω, έστω κι αν δεν έχω μαγνητόφωνο. Ξαφνικά τι γίνεται; Τουρλουμπούκι. Έλληνας, Ισπανός, Έλληνας, Πορτογάλλοι. Και ρωτάω τώρα εγώ, χωρίς να γυρεύω απάντηση. Όλοι αυτοί παίζουν το ίδιο μοντέλο; Ή μήπως ο Ουρουγουανός, η μεγάλη καψούρα, παίζει κι αυτός το ίδιο;

Και καλά αυτά. Έχεις προσλάβει ρε μεγάλε τεχνικό διευθυντή και δεν ξέρεις τι ζητάς από αυτόν; Τι λίστα σου παρέδωσε όταν τον έφυγες; Ή μήπως δεν χρειάζεσαι λίστα; Αν όμως δεν χρειάζεσαι, τότε τον τεχνικό γιατί τον προσέλαβες; Όταν λοιπόν καθίσεις και σκεφτείς, μπορείς και να απαντήσεις. Προσοχή όμως, ξενέρωτα. Διότι αν πεις μπαρούφα, θα εισπράξεις σωστή απάντηση. Τύπου οτι αν είχες λίστα, απλά δεν θα έψαχνες τώρα μέσω Ίβιτς, αλλά θα του έλεγες οτι με βάση τον προκάτοχο σου και με βάση το budget, τράβα να πάρεις τον τάδε που υπηρετεί το μοντέλο μου.

Όμως αγαπητοί, δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Διότι μόλις οι ανοιχτομάτηδες κατάλαβαν οτι ο Καρντόσο είναι ακόμα χειρότερος κι από αυτούς, όπως επίσης οτι δεν γράφαμε τον Ζεράλδες μισοριξιά τυχαία, ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ, πήραν τον Κωστένογλου για να την βγάλουν μέχρι το καλοκαίρι. Καλώς κακώς, αυτό αποφάσισε ο εγγυητής κι έβαλε μπροστά τον Ίβιτς με τα κλειδιά. Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την απόφαση αυτή. Ούτε φυσικά κι όλοι αυτοί που πηγαίνουν στο γήπεδο και στηρίζουν την ΑΕΚ κατά πώς λένε. Οι οποίοι θα την στήριζαν υποθέτω εγώ, ακόμα κι όταν έπεφτε στην έκτη θέση.

Ποιός είναι ο λόγος που τώρα δεν κάνει ο Κωστένογλου; Δεν παίζει την μπάλα που θέλει ο εγγυητής ή μήπως δεν είναι σοβαρός προπονητής, αν κι αυτά είναι αλληλένδετα. Κανείς δεν ξέρει φυσικά αλλά και ουδείς σοβαρός ασχολείται. Διότι όλοι ξέραμε και ξέρουμε οτι ο θρήσκος, δεν είναι προπονητής. Γι’ αυτό εξ άλλου πήγε στις ακαδημίες. Όχι οτι εκεί θα κάνει κάτι, αλλά αυτό είναι θέμα του Σαράντη. Άλλη μπαλαδόφατσα κι αυτός. Ρωτάω όμως εγώ. Αφού τον παίρνεις τον κύριο με την βίβλο, τώρα γιατί τον διώχνεις; Τι διάολο είναι αυτό που θέλεις και δεν μας το λες;

Και γιατί μας λές μέσω του Ίβιτς οτι θα έχουμε νέο προπονητή στην Κρήτη; Ρε συ, σου βγαίνουν οι μέρες και οι νύχτες; Εντάξει αυτός που θα έρθει θα ενοποιηθεί στο σύστημα σου αφού θα έρθει, αλλά τι βιάζεσαι κιόλας; να προλάβεις τι; Μην αδειάσει το γήπεδο; Ή μήπως ο Μάνταλος χρειάζεται κάποιον να του δίνει οδηγίες για να κάνει του κεφαλιού του; Ρε πλάκα κάνεις και πολύ καλά κάνεις. Κι εγώ άμα θέλω την εταιρεία μου την κάνω ό,τι θέλω.

Και γιατί τώρα σου έχει καρφωθεί ο Μιλόγεβιτς, που μέχρι κι ο Βράνιες τον τρολάρει πριν καν έρθει. Διότι όταν γράφει ο ημίτρελος οτι προτείνει εαυτόν για τον πάγκο της εθνικής Βοσνίας, είναι σαν να σου λέει οτι είναι καλύτερος από αυτόν που θεωρητικά κυνηγάς. Ή έχεις χάσει πλέον το χιούμορ σου; Που δεν είναι κακό κι αυτό λόγω ηλικίας και οξυδέρκειας. Επεξεργάσου όμως τις πληροφορίες. Κι αλήθεια, τι μοντέλο αγάπησες από τον γυαλάκια;

Αγαπητοί κι αγαπητές, ελπίζω κάποια στιγμή να σκάσετε από τα λόγια και τα λογάκια, και να δείξετε την δύναμη σας σαν καταναλωτές. Πρέπει να καταλάβετε οτι το δούλεμα πάει σχοινί κορδόνι, και την δουλειά την θέλουν χωρίς να επενδύσουν. Την  ίδια ώρα που λένε σε όλο το φάσμα του επιχειρηματικού κόσμου, ανεξαρτήτως ειδικότητας, οτι είναι κορόιδα όσοι ξοδεύουν επενδύοντας για κάποια ανάπτυξη. Είστε κορόιδα κύριοι που πληρώνετε σχολεία για τα παιδιά σας, αν θεωρήσουμε ακόμα και την οικογένεια σαν μια μικρή εταιρεία.

Κι απλώς κερδίζουν χρόνο την μία με τον Κωστένογλου, την άλλη με το γήπεδο και τα drones που πετάνε και συγκινούν τα χάπατα, κι εσχάτως και με τον τσιμεντά από την Ρωσία, που θα πάρει το 50%. Ή με τον προπονητή, που θα έρθει αύριο και θα κοουτσάρει στο Ηράκλειο, που για να μην ξεχνιόμαστε, σφυράει ο Παπαπέτρου για όσους καταλαβαίνουν και βλέποπυν και λίγο πιο πέρα από την μύτη τους. Καλώς βεβαίως να κάνω λάθος και καλώς να έρθει κάποιος προπονητής. Όμως η ομάδα θέλει και παίκτες. Και θέλει και budget.

Kαι με αυτό το τελευταίο θα κλείσω. Είχε budget η εταιρεία για τεχνικό τημ, 700 χιλιάρικα. Τώρα δίνει αποζημιώσεις, λέει το ρεπορτάζ, και δεν γίνεται να ξαναδώσει αυτά τα λεφτά για νέον προπονητή. Διότι θα γίνει υπέρβαση του προϋπολογισμού. Έμαθε κι ο Μελισσανίδης το budget. Μπορεί και να έγινε κι αυτό, δεν αποκλείω τα θαύματα ειδικά σε αυτούς που λατρεύουν την Παναγία του Σουμελά. Αυτό όμως που λέω είναι, οτι όπως και να το κάνεις, είσαι σίγουρα εντός budget, αφού απέφυγες τελικά να αγοράσεις την Μπαρτσελόνα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to Λόγια λογάκια

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αντε να κάνουμε υπομονή,να δούμε ποτε θα αποκλειστεί ο Αστέρας για να φέρει ο “εγγυητής|” τον νέο “Τουμπάκοβιτς”.
    Με Ιβιτς Τ.Δ. (αμισθί φυσικά ο άνθρωπος,σιγά μη πλήρωνε για θεση Τ.Δ ο “εγγυητής” τον Ηλία. Δεν αρκούν αυτά που θα βγάλει ως μάνατζερ; Θέλει και μισθό;)
    Δε κοιτάνε καλύτερα να φέρουν κανέναν α λα “Τζακ Νίκολσον” να φέρει στα ισια τα χαμενα και ξεφραγα αποδυτηρια,μπας και σωσει τα πλευ-οφ. Θηριοδαμαστή χρειάζεται,άλλωστε για medrano πρόκειται εδω και καιρό.
    Που εκει μέσα ο καθενας εχει το δικο του μπαιράκι και έχουν γραμμενο στα αρχιδια τους τον Μητσο.Φυσικά και ο ίδιος-όπως ΟΛΑ- τους εχει χεσμένους. Αυτός συνεχιζει να πιστεύει πως οι καθρέφτες λένε ψέματα και πως η ζωή τώρα ξεκινά.
    Εχω βάσιμες υποψίες, ότι ακολουθει την πορεία του Κόκκαλη. Σε μερικά χρονάκια,θα τον ψάχνουν στη “Γραμμή Ζωής”. Εξαφάνηση Ηλικιωμένου. Γνωρίζετε κάτι; Τηλεφωνήστε στο 10 65 η στην Αμεση Δράση”….(το δευτερο θα ειχε περισσότερο ενδιαφέρον)

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    1. Λες ότι η ομάδα περνάει κρίση από την οποία είναι δύσκολο να βγει, μήπως υπερβαλεις;

    2. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι υποστηριζεις οτι ο μιλογεβιτς είναι καλή περίπτωση για την αεκ, δεν ισχύει έχεις αλλάξει γνώμη;

    3. Προγνωστικά για το οφη αεκ, και γαυρος παοκ;

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    O Ίβιτς που υποτίθεται πως ήρθε για πωλήσεις παικτών, μ’αυτό το σχέδιο για μια σεζόν στην κατάψυξη ποιόν θα πούλαγε στο τέλος? τον Μπάρκα για 800 χιλιάρικα?
    Το εμπόρευμα το πουλάς όταν είναι φρέσκο. Αμα μπαγιατέψει ούτε τσάμπα δεν το παίρνουν.
    Αφήσαμε την ομάδα χωρίς προπονητή και βλέπουμε.. αν θα νικήσει τον ΟΦΗ θα κάτσει για λίγο ακόμα έτσι. Αν χάσει απο τον ΟΦΗ θα αρχίσουμε πάλι τα τηλέφωνα.
    Στο μεταξύ ολο και κάποια “φήμη” θα βγεί, θα φάμε κάμποσες μέρες με νον-πέιπερ και διαψεύσεις μέχρι να φτάσει 11 Δεκεμβρίου για να δούμε αν θα φάει ο Ζοζέ Μιλόγεβιτς καμιά 4άρα στο κεφάλι και απολυθεί για να έρθει επιτέλους στην ΑΕΚ (αν και εφόσον δεν έχει άλλες προτάσεις).
    Και θα έρθει ο άλλος τον Ιανουάριο να μας πει “πόσα θέτε για το Μπάρκα”, εμείς θα του πούμε 8μύρια και θα πέσει κάτω απο τα γέλια. Η ξερωγώ θα του πούμε “θέλουμε 4 για Γαλανόπουλο” και θα του πέσει το ακουστικό.
    Και ολα αυτά ενω η ομάδα απο το Σεπτέμβριο είναι σε παρακμή αφού δεν τη βοηθήσαμε για να μην πλερώσουμε κανονικό προπονητή.
    Τελικά αν δεν κάτσει του Μιλόγεβιτς θα πάρουμε όποιον φθηνό δεχτεί τους όρους μας.
    Το ποιός θα είναι και απο που κρατά η σκούφια του δε μας ενδιαφέρει.
    Τι έπαιζε, ποιάς σχολής είναι και αν ταιριάζει στην ομάδα είναι δευτερεύοντα εφόσον συμφωνεί στα λεφτά που δίνουμε.
    Έτσι κι αλλιώς και οι προηγούμενοι έτσι επιλέχθηκαν γι’αυτό θέλαμε να τους διώξουμε στο δίμηνο.
    Μιλάμε για σχεδιασμό, οχι αστεία..

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς koreas : 1. Καθόλου δεν υπερβάλω για τον τρόπο που σκέφτομαι και για τα στελέχη που υπάρχουν στην εταιρεία.
    2. Υποστηρίζω οτι είναι κανονικός προπονητής, τίποτα παραπάνω.
    3. Βλέπω διπλό σε μας, στο άλλο κανονικά είναι διπλό. Όμως με την ισοπαλία βολεύονται κι οι δύο. Ο τελικός για τον μαρινάκη είναι με τον Αστέρα.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Για να αποφασισεις για προπονητη.πρεπει να ξερεις τι ποδοσφαιρο θες να παιξεις. Δεν γινεται να εχεις μαζεψει την μιση Πορτογαλια και να θες βορειοευρωπαιο . Αυτο θα γινει μονο αν εχεις δυο-τρεις παικταραδες Λατινους,οχι καμια δεκαρια κατω του μετριου. Και τον Χιτζφελντ να φερεις τωρα ,παλι δεν θα κανεις τιποτα. Αντε να`ρθει ο Μιλογεβιτς,και σιγα την διαφορα που θα κανει. Το καλοκαιρι θα αποφασισει για παιχτες.Εκει να δουμε προς τα που θα παει το πραγμα. Αν αρχισει τα “κελεπουρια” απο την Γιουγκοσλαβια γενικως,γαματα. Θα περιμενουμε μεχρι να δυναμωσουν,να προσαρμοστουν,και μεχρι την παρελαση θα χει φυγει ισως ο Μιλογιεβιτς και θα εχουμε σερβικη παροικια εδω αμανατι. Απο αποψη “μιζας” ειναι το καλυτερο,απο ομαδα δεν….
    Μονο με -ιτς δεν κανεις δουλεια. Καρεμπε δεν θα γινει ποτε ο Ιβιτς,οπως και παικτες τουλαχιστον ισαξιους δεν θα φερει. Ειναι και το οικονομικο στην μεση.Αλλο παρε 2-3 εκ. κι αλλο παρε 300.000 και φερε μου και ρεστα.

  6. Ο/Η Dimitris λέει:

    ”Αυτοπροτάθηκε για προπονητής στην Εθνική Βοσνίας ο Βράνιες”

    xaxaxaxax… Κοιμούνται ο τίγρης με τον Ίβιτς. Έχουν προπονητή μπροστά στα μάτια τους.

  7. Ο/Η Pontios λέει:

    Μίλησε και ο δηματος.

    Εμφανίστηκε ο Τζοκερ!

    #Believe_in_wonders!
    #Believe_in_miracles!

    Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας!
    Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ταινίας της ζωής μας!
    Τελικά πρόκειται για τον τίτλο της σύγχρονης ιστορίας μας!

    Οσες περισσότερες λεπτομέρειες βγαίνουν στην επιφάνεια σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, με τη χρηματοδότησή του, με τις συνθήκες κατασκευής του, με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, με τα περίπου 40 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια που έχουν μπει μέχρι σήμερα για να βλέπουμε αυτό το μεγαθήριο, με όλα τα τεράστια προβλήματα που ξεπεράστηκαν και καθημερινά ξεπερνιούνται, όλο και περισσότερο έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε για το θαύμα των θαυμάτων που συντελείται στη Νέα Φιλαδέλφεια!

    Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε περισσότερο…

    Δεν χρειάζεται καν να θυμηθούμε πόσοι λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο Μελισσανίδης θα κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε εξαγγείλει από το 2005 για να εισπράξει χλεύη και ειρωνεία. Πόσοι λίγοι πίστευαν ότι θα γίνει πραγματικότητα το μεγαλείο που αποκαλύφτηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2013. Κανείς δεν μπορεί να αδικήσει όσους δεν το πίστεψαν. Γιατί όντως πρόκειται περί θαύματος το κάστρο που έχει ήδη σηκωθεί στη γη των προγόνων μας…

    Θα πρέπει όμως, σήμερα, που έχετε ήδη αρχίζει να διαβάζετε για νέους επενδυτές, για συμπαίκτες και μπορεί να φαντάζεστε πράγματα λανθασμένα, να δούμε τη συνολική εικόνα. Γιατί αυτή έχει σημασία.

    Και φυσικά μακάρι να έρθουν και νέοι επενδυτές και νέοι συμπαίκτες. Ποιος θα τους πει όχι… Μέχρι σήμερα όμως υπάρχει ένας, λέγεται Μελισσανίδης, και με χρήματα αλλά και με την τεράστια δυναμική που ανέπτυξε και κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του για το γήπεδο, που θα γράψουν τα ονόματά τους στη χρυσή λίστα των δωρητών που θα κοσμεί την είσοδο του γηπέδου στο πλαίσιο της λειτουργίας της G-20! Oνόματα όπως ο Πέτρος Παππάς, ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο Γιάννης Σαραντίτης και κάποιοι άλλοι. Στην ώρα τους θα ανακοινωθούν όλα…

    Αλλωστε από την ανακοίνωση του Πόλυ Χατζηιωάννου στις 26 Απριλίου 2013 καταλάβαμε όλοι ότι το σχέδιο Μελισσανίδη δεν θα μείνει σχέδιο, αλλά βαίνει προς υλοποίηση. Αυτά τα χρήματα θα μετοχοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου και θα αποτυπωθούν στην ιστορία…

    Θα πρέπει σήμερα να καταλάβουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ όσα οραματίστηκε για την ομάδα του ένας άνθρωπος και τα εξήγγειλε ένα ζεστό μεσημέρι του Ιουλίου 2013 στο Τατόι γίνονται πραγματικότητα στο 100%.

    Τι υποσχέθηκε;

    Πολύ απλά… Μία ΑΕΚ οικονομικά αυτοδύναμη, που θα χτίσει το δικό της γήπεδο με τα δικά της μέσα και τις δικές της δυνάμεις, όπως έκαναν οι ιδρυτές της, (μαζί βεβαίως με τη χρηματοδότηση των 20 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής για την τρίτη φάση του έργου) και θα στηρίξει το μέλλον της στις επόμενες δεκαετίες στις δικές της υποδομές, χωρίς πλέον να έχει ανάγκη τον παραμικρό σωτήρα από αυτούς που από μικρά παιδάκια ακούγαμε από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, μετά την εποχή του Λουκά Μπάρλου, και δεν τους είδαμε ποτέ! Για πόσους υπερατλαντικούς μεγιστάνες δεν έχουμε ακούσει σε κάποιες γενικές συνελεύσεις πίκρας και μιζέριας. Τουλάχιστον εμείς οι παλαιότεροι…

    Πάνε αυτά!
    Γυρίσαμε σελίδα πλέον!

    Η ιστορία θα γράψει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης απλά εκπλήρωσε αυτό που οραματίστηκε και υποσχέθηκε! Τι ήταν η ΑΕΚ το 2013; Μία σφραγίδα του σωματείου, ένα πούλμαν και η ιστορία της!

    Τι υπάρχει το 2019; Το δικό της γήπεδο χωρίς τον παραμικρό δανεισμό (χάρη κυρίως στη δική του επένδυση), χωρίς την παραμικρή υποθήκευση των μελλοντικών της εσόδων (όπως για παράδειγμα ισχύει για τεράστια ευρωπαϊκά club όπως η Τότεναμ για το δικό της μεγαθήριο με ένα δις δανεισμό), το δικό της ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, που ολοένα και επεκτείνεται, απαλλαγμένο από βάρη και υποθήκες , τα πολυτελή γραφεία της και μια καθαρή οικονομική θέση της εταιρίας για πρώτη φορά στην ιστορία της με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

    Και ενδιάμεσα ένα Κύπελλο Ελλάδας, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας μετά από 24 χρόνια, επιστροφή στην Ευρώπη και άνοδος κάπου 150 θέσεων στη βαθμολογία της UEFA, συμμετοχή στους ομίλους του UEFA Europa League, ένα αήττητο 14 ευρωπαϊκών αγώνων, επιστροφή στο UEFA Champions League μετά από δώδεκα χρόνια και μια ΑΕΚ με συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου που κανείς δεν μπορεί να πειράξει…

    Και φυσικά μία δεδομένη αγωνιστική κρίση από τον περασμένο Νοέμβριο, με επιλογές που αποδείχτηκαν λανθασμένες και μία πορεία που χρήζει άμεσης διόρθωσης και επαναπροσδιορισμού. Πάντα όμως με την ίδια φιλοσοφία που ο Μελισσανίδης δεν διαφοροποίησε ποτέ, δεν έκρυψε ποτέ, δεν παρέκκλινε ούτε χιλιοστό, δεν υποσχέθηκε τίποτα διαφορετικό!

    Πέτυχε το αδύνατο!
    Λέτε να έχει πρόβλημα στα εύκολα;

    «Η πιο ισχυρή ΑΕΚ όλων των εποχών, που δεν θα με έχει ανάγκη», όπως μου είχε πει κάποια στιγμή, πριν οριστικοποιήσει την διοικητική του επιστροφή, και νόμιζα ότι με κορόιδευε. Ελα, όμως, που εκείνος τα είχε όλα στο μυαλό του. Ελα, όμως, που εκείνος αντί να υποσχεθεί αγωνιστική εκτόξευση με τα χρήματα της UEFA από το Champions League (19 εκατ. είναι και όχι 25 που έχετε διαβάσει κατά καιρούς) μιλούσε απλά για γηπεδικό κουμπαρά… Πολλούς από εμάς μπορεί να… ξενέρωσε, αλλά εκείνος τη δική του αλήθεια έλεγε.

    Την αλήθεια που στην Ελλάδα δεν θέλουμε να ακούμε, ακόμα και αν έχουμε διαβάσει ότι τα θεμέλια του Αμστερνταμ Αρίνα μπήκαν με την μεταγραφή του Μπεργκαμπ στην Ιντερ ή ότι ο Αρσέν Βενγκέρ αντί για πλάνο μεταγραφών συμμετείχε στο οικονομικοτεχνικό πλάνο της Αρσεναλ για το Εμιρέιτς του Λονδίνου.

    Και όσο εμείς τραβάμε φωτογραφίες και κάνουμε τους μάγκες στα σόσιαλ της ΠΑΕ απολαμβάνοντας το νέο μας γήπεδο, όσο τα drones καθημερινά το αποτυπώνουν από ψηλά και το θαυμάζετε, όσο εσείς και με το δίκιο σας γράφετε τον πόνο σας περί του… «με ποια ομάδα θα μπούμε στο νέο γήπεδο», όσο τσακώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τι είναι το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ, υπάρχει ένας τύπος σε ένα γραφείο κάπου στον Πειραιά, που σχεδιάζει από τα είδη υγιεινής, τα πόμολα, τα ασανσέρ, τα λόμπι, τις προτομές των ιστορικών μορφών της ομάδας, τις αίθουσες και έχει ήδη στο μυαλό του την πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου γηπέδου, όπως κανείς από εμάς δεν μπορεί να φανταστεί…

    Ενας τύπος που πολλές φορές απογοητεύτηκε από τον λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του ονείρου του, άνοιγε ένα συρτάρι με εναλλακτικά πλάνα για το γήπεδο, αλλά το έκλεινε λέγοντας στον εαυτό του… «εγώ γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια υποσχέθηκα» και που ακόμα και σήμερα πεθαίνει καθημερινά από την αγωνία του για τα όσα πρέπει να γίνουν και το πότε θα γίνουν μέχρι τα εγκαίνια…

    Για εμάς είναι όλα εύκολα, για εκείνον, που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται εύκολα, τίποτα δεν μοιάζει δεδομένο…

    Υπάρχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης που γνωρίζει ότι αν κάποια στιγμή αποφασίσει να κάνει στην άκρη για να απολαύσει το δημιούργημά του από μια σουίτα της Αγιά Σοφιάς, η δική του ΑΕΚ δεν θα τον έχει ανάγκη, όσο τουλάχιστον την τελευταία φορά που εκ των πραγμάτων αισθάνθηκε αναγκασμένος να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο κάποιον μακρυνό Μάιο του 1995 υποσχόμενος τότε σε όσους τον πίστευαν ότι… «κάποια στιγμή θα διορθώσω το λάθος μου».

    Δεν το διόρθωσε!
    Το έσβησε μονοκοντυλιά!

    Θα υπάρχει μια ΑΕΚ, πιο ελκυστική από ποτέ, που δεν θα κλείσει βεβαίως την πόρτα σε κανέναν επενδυτή, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα επαιτεί, γιατί θα απαιτεί απλώς και μόνο μία νοικοκυρεμένη διαχείριση για να πορεύεται στο χρυσό μονοπάτι της ιστορίας της με αφετηρία εκκίνησης ένα γήπεδο ιδιόκτητο.

    Μία ΑΕΚ στο δικό της σπίτι, εκεί που οι πρόγονοί μας την έκαναν μεγάλη!

    Εκεί που θα είναι και πάλι υπερήφανοι!

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο Klopp για τα δεδομενα γενικης προσφορας,οχι μονο στην ομαδα στο χορτο αλλα στο συνολο ως οργανισμο, σε σχεση με την πληρωμη του ΔΕΝ ειναι ακριβος.
    £7εκ παιρνει + καποια Bonus και καποιες αρμοδιοτητες που ξεπερνουν τις παραδοσιακες π.χ στη λειτουργια του club που δρα συμβουλευτικα η οτι εχει το πρωτο λογο στο χτισιμο του νεου προπονητικου απο πλευρας εγκαταστασεων. Τους λεει δηλαδη τι θελει και αυτοι το κανουν.
    £7εκ + bonus με ολα αυτα για ενα club αυτου του επιπεδου ειναι ο δευτερος τερματοφυλακας. Μιας και ο πρωτος, ο Ali δηλαδη παιρνει £200 χιλιαρικα ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, οπως και πολλοι αλλοι (Mo-Bobby-VVD-Sadio) κινουνται σε αυτα τα νουμερα δηλαδη στα +£180k. Λιρες παντα.

    Λιγοι ιδιοκτητες εδω εχουν αποψη για το ποδοσφαιρο που τους αρεσει μιας και οι περισσοτεροι απλα δεν ξερουν ποδοσφαιρο. Παρακολουθω δε σημαινει αυτοματα οτι καταλαβαινω, ουτε φυσικα οτι εχω αποψη, ποσο μαλλον επι της λειτουργιας της ομαδας. Εχω παρακολουθησει πολλες φορες κρικετ. Δεν εχω καταλαβει ποτε τιποτε- δε με ενδιαφερει να καταλαβω. Μια φορα με εβαλαν και ‘επαιξα’ κιολας. Με πεταξαν εξω στο μισαωρο με τις κλωτσιες. Κατι ορθια ξυλακια λεει προσπαθουσαμε να πετυχουμε. ΟΚ..

    Ο John W. Henry, ο ιδιοκτητης της Liverpool, ειναι ενας Yank απο το Illinois μια πολιτεια του Midwest (κεντρικη USA δηλαδη-μη ψαχνεις στην Αυστραλια μπουφο εσυ να τη βρεις ικανο σε εχω), 70 ετων πλεον, συμπαθεστατος τις 3-5 φορες που τον εχουμε δει απο μια αποσταση 10-15 μετρων. Χαμογελαστος παντοτε, με τη γυναικα του διπλα που σου δινει την αισθηση του ‘τουριστα’ μιας και ξεχωριζει αναμεσα στους Αγγλους. Ο ανθρωπος επενδυτης-εγγυητης με τη κανονικη εννοια του ορου ειναι. Εχει δηλωσει αλλωστε οτι εγω απο soccer (ετσι το λενε οι Γιανκηδες) δεν εχω ιδεα. Το Baseball ειναι το αγαπημενο του αθλημα γι αυτο εχει και τους Red Sox στη πατριδα του αφου εχει αγορασει πουλησει και τη Φλοριδα και καποια συμμετοχη στους New York Yankees. Εκει παει συνεχεια αυτο παρακολουθει και μπραβο του. Σε μας ερχεται μια στο τοσο κοιταει το μαγαζι του και φευγει πισω στα states. Το μονο που εχει δηλωσει ειναι οτι η ατμοσφαιρα στο γηπεδο ειναι μοναδικη και δεν την εχει ξαναζησει πουθενα. ΟΚ δε περιμεναμε ενα Γιανκη να μας το πει, αλλα αυτο δειχνει την αυτογνωσια του ανθρωπου.

    ΠΟΤΕ ΤΟΥ δε ανακατευθηκε στη μεταγραφη του Klopp στην ομαδα. Το μονο που ζητησε και ειπε ειναι:θελω η Liverpool να ξαναγυρισει στη κορυφη του κοσμου. Καντε το. Να τα budget, να το οικονομικο πλανο. 50 νοματαιοι εισαστε εκει μεσα, παιξτε μπαλλα αναλογα παρτε παικτες παρτε τεχνικα teams παρτε οτι θετε (που λεει και ο Γκιωνακης) αρκει να εχει νοημα και αυτα που κανετε να γυρνανε πισω τα λεφτα τους. Διαλεγω τον CEO και απο εκει και περα κοιταω τα αποτελεσματα και το ταμειο. ΜΟΝΟ.

    Τι θελω να πω: Δουλεια του ιδιοκτητη ΔΕΝ ειναι να διαλεγει παικτες, να μπουκαρει σε διαιτητες και σε αποδυτηρια. Δουλεια του ειναι να εχει ενα Δ.Σ που υπογραφει επιταγες (Bill Shankly) και αυτο το ΔΣ να του δινει ραπορτο που λενε και οι καραβισιοι φιλοι μας. Ο ιδιοκτητης μπορει να πει μου αρεσει η Μπαρτσα η μου αρεσει η Μπαγερν η μου αρεσει ο Λεβαδειακος. Μετα δινει μια εντολη στους απο κατω του- παρεα με τα αναλογα λεφτα- να τρεξουν το μαγαζι. Αυτοι θα παρουν τον Χ-Ψ-Ω τεχνικο διευθυντη που θα παρει το Ζ-Φ-Κ προπονητη και θα συνεργαστουν να φερουν τους Κ-Λ-Μ παικτες βασιζωμενοι στο budget που εχουν και στη κατευθυνση που εχουν χαραξει ως ομαδα. Με στοχο τη καλη πορεια της ομαδας ΑΡΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ μιας και αυτο-περαν της οποιας οπτικης και συναισθηματικης ευχαριστησης- ειναι αυτο που τους εχει βαλει ο ιδιοκτητης να κανουν.
    Τοσα χρονια αλλωστε δεν εχω ακουσει ομαδα που παει καλα να μην εχει εσοδα. Καλα δεν ειναι να παρεις το CHL με το ζορι. Αλλωστε στο τελευταιο δικο μας καλα τοτε το 92-94 δε θυμαμαι να ειδα καμμια ευρωπαικη κουπα. Θυμαμαι ομως ουρες στη μπουτικ εκει απο κατω διπλα στη σκεπαστη σε ενα αθλιο μαγαζι. Θυμαμαι οτι υπηρχαν ματς που μας ζηταγαν εισητηρια φιλοι μιας και ειχαμε τις ‘ακρες’.

    Ολο αυτο λεγεται ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ και ετσι δουλευουν παντου απο τη Ν.Υορκη ως τη Μπουρκινα Φασο. Παντου? ΟΧΙ. Υπαρχει ενα μικρο χωριο που αντιστεκεται για να θυμηθουμε και λιγο τα παιδικα μας χρονια με τα Αστεριξ. Η αεκ (οι υπολοιποι δεν με ενδιαφερουν) του εγγυητη. Το πως και που τα λεει ο Stevie και τα εχουμε πει 800 φορες εδω και χρονια.

    Εμας μας αρεσει η Μπαρτσελωνα- και ευτυχως που ακομη δε τη πηραμε να τη παμε απατη και αυτη- αλλα θελουμε να της μοιασουμε με το budget του Κομποτη. Αρα δε ψαχνουμε προπονητη αλλα τον Κοπερφιλντ που θα βγαζει μονιμα λαγους που με 200 χιλιαρικα θα κανουν ρομπα το Μεσι.

    ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ. Καποιος πρεπει να σου μιλησει για το ποδοσφαιρο μαλλον. Και συντομα μαλιστα.

    Τα υπολοιπα ειναι λογια. Η αεκ λειτουργει και ειναι μια αποτυπωση (mirror image) του εγγυητη στη επαγγελματικη του πορεια. Δουλειες του ποδαριου (ροστερ), αρπαχτες (λεφτα ευρωπης) , κλεψιες (λεφτα της αεκ που πανε στη δικεφαλλος αρα ΕΚΤΟΣ αεκ) και το μονο που μας ενδιαφερει ειναι να μη μας κανουν τσακωτους. Αμα μας κανουν να μη παμε μεσα. Να καθαρισουμε με κανα ‘βουλευμα’ η να στριψουμε πετωντας τη πατατα στον επομενο.

    Σιγα μη ξερει ο Μελισσανιδης τι μπαλλα θελει να παιξει. ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ και πως να εχει αφου ειναι ασχετος απο ποδοσφαιρο και αυτο δε το λεω μονο εγω αλλα και δικος του ανθρωπος- πιο δικος του δε γινεται. Γι αυτο αλλωστε και επικρατει ολο αυτο το μπαχαλο εκει μεσα. Γι αυτο εχεις αλλαξει 5 τεχνικους διευθυντες, 10 προπονητες, +120 παικτες, και καμμια δεκαρια φορες ροτα, σε 6 χρονια μεσα. Δε ξερεις ουτε τι θες ουτε που πας ουτε τι θες να πετυχεις ουτε ΚΑΝ τι σου αρεσει. Πεφτεις για υπνο με Ελληνικο μοντελλο και ξυπνας με Ουρουγουανο προπονητη. Πας για μεσημεριανο Γεωργιανο και γυρνας απο το φαι με Γουιλι απο τα βαθη της Αφρικης. Το απογευμα κοιτας ποιον εχεις προπονητη και βλεπεις (τριτη φορα) εναν Ισπανο. Ρε σεις γνωστη φατσα αυτος καπου τον εχω ξαναδει! Το βραδακι ξανακοιτας και εχει γινει πορτογαλος. Λες δε μπορει λαθος θα ειδα, εγω θυμαμαι οτι ειχε μαλλια. Τριβεις τα ματια σου και σε μια στιγμη (κυριολεκτικα) βλεπεις τον Κωστενογλα. Ελα ρε Νικολα και νομιζα οτι εβλεπα λαθος. Αφου τετοια ωρα χθες παλι με Ελληνα ξεκινησα, το Γκουαρδελλα…

    Εμενα αυτο φυσικα και δεν μου κανει εντυπωση. +30 χρονια το ξερουμε το Μητσο τι αρπακολλας ειναι, δε θα τον μαθουμε τωρα ουτε θα αλλαξει στα 70 του. Εντυπωση μου κανει οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι που καθωνται και τον ακουνε.

    ΥΓ1 Χθες βρεθηκαμε με ενα βαζελο φιλο. Σοβαρο παιδι, εξαιρετικο επιχειρηματια και ΠΟΛΥ δυνατο παικτη στο τομεα του. Στη κουβεντα πανω πιασαμε τα ποδοσφαιρικα:
    Ελα ρε, αυτον τον Καλτσιδη μας τον ειχε ‘μπλεξει’ και ο Τρακης τοτε με τα alive πριν κανα χρονο. Τοτε ηταν ζελας-δικος μας τωρα εγινε χανουμακι?

    ΥΓ2 Μονο ενας προπονητης υπαρχει στο πλανητη. Εχει κολλησει η βελονα στο εξαρα. Αλλος δεν υπαρχει! Οπως ειχε κολλησει 3 χρονια η βελονα στον Αραουχο. Δεν υπαρχει αλλος Σεντερ φορ στη γη. Καραμανλης η τανκς.

    Τωρα θα μου πει η αεκ ειχε κολλησει 30 χρονια στο πολυνικιτς, ο εξαρας σε χαλασε? U got a point there..

  9. Ο/Η Pontios λέει:

    @all

    25εκ ΑΜΚ για ποιο λογο?

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Πώς θα δικαιολογηθούν τα λεφτά που μπήκαν; Πούλησε κάτι η Δικέφαλος;

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πάει ο Εμερι από τα κανόνια. Και πολυ άντεξε θα παω εγω.
    Ηλία να η ευκαιρία…

    Χαχα έλα πλακα κανω μη πάθεις έγκεφαλικο ρε εγγυητή.
    Μια χαρα ειναι ο πάτερ!

  12. Ο/Η Κώστας λέει:

    @ Steven Γράφει και ο ίδιος ο κύριος τίγρης στο blog?

  13. Ο/Η JF λέει:

    Εμφανίστηκε και η χοντρή η γλίτσα ο Δημάτος. Είχε καιρό η αλήθεια είναι. Βγήκε να μας αραδιάσει τα χιλιοειπωμένα . Τέτοιο γλύψιμο σε κωλοτρυπίδι δεν παίζει να κάνει ούτε πορνοστάρ. Άξιος ο μισθός του.

    #anal_rimming

    Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας.

  14. Ο/Η yannisdoctor λέει:

    Καλησπέρα σας

    Σας παρακολουθώ τώρα τελευταία ελέω του φίλου μου του Σπύρου που μου άνοιξε τα μάτια με το blog σας. Στα social κυριαρχούν τα πρόβατα. Έχουμε ξεκατινιαστεί και πλέον δεν μπορώ να τσακώνομαι. Οι μισοί ΘΕΟ τον γατούλη, οι άλλοι μισοί δε θέλουν να τον βλέπουν. Θεωρώ πως και οι δημοσιογράφοι καλλιεργούν αυτή τη “διαμάχη” μεταξύ των φιλάθλων, για να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να μην κράζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα αγωνιστικά χάλια !! Το κακό είναι ότι τα πρόβατα μιλάνε και με χυδαίες εκφράσεις εναντίον όσων έχουν πάρει χαμπάρι το λαμόγιο… Από σήμερα δε που αναστήθηκε και ο Δημάτος με τους ύμνους προς τον εργοδότη τους έχουν λαλήσει !! Μέχρι που διάβασα ότι τον αποκαλούν το μεγαλύτερο πρόεδρο στην ιστορία της ομάδας… Τον βάζουν πάνω και από τον Μπάρλο !!! Για τέτοια ιεροσυλία μιλάμε… 45 χρονών είμαι, τον Μπάρλο δεν τον πρόλαβα, αλλά ξέρω ότι υποθήκευσε το σπίτι του για να φτιάξει γήπεδο στην ομάδα. Και το λαμόγιο που το φτιάχνει χωρίς να βάλει φράγκο και με μπροστινή εταιρεία τη “Δικέφαλος” τον εξυμνούν !!! Έλεος !

    Και εδώ θέλω να ρωτήσω το εξής: έχει καταλάβει κάποιος γιατί γίνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;;;;;;;;;;;;;; Μέχρι και οι δημοσιογράφοι άλλα γράφουν. Στο βόθρο του Κεφτετζόγλου λέει πως η αύξηση γίνεται ώστε τα χρήματα που έχουν βάλει ο Μελισσανίδης και οι συμπαίκτες του να νομιμοποιηθούν ως μετοχές. Λέει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ αναζητούνται νέοι επενδυτές. Άλλοι δημοσιογράφοι (πχ Βούλγαρης που τον παρακολουθώ γιατί που και που του τα χώνει) λένε ότι θα μπουν ΝΕΟΙ επενδυτές.

    Έκατσα και διάβασα την έκθεση της “Δικέφαλος” για αυτή την αύξηση ΜΚ. Δύο σημεία μου έκαναν εντύπωση και ερωτώ εδώ μήπως γνωρίζει κάποιος να με διαφωτίσει:

    1. Η “Δικέφαλος” αναφέρει στην ανακοίνωση: “Ως γνωστόν, σκοπός και αντικείμενο της Εταιρείας είναι η κατασκευή και εκμετάλλευση σταδίου και των εγκαταστάσεών του στην περιοχή του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας”. Παιδιά τι εννοεί με τη λέξη εκμετάλλευση;;;;;;;;;;;;;;;; Δε μας έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα ότι το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και πως δε θα έχουμε υποχρεώσεις ΠΟΥΘΕΝΑ;;;;;;;;;;; ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ !!! (πείτε το αν ισχύει να τον βρω να τον φτύσω)

    2. Παρακάτω γράφει χαρακτηριστικά: “Η κατασκευή του γηπέδου απαιτεί δαπάνες και κονδύλια, τα οποία η Εταιρεία δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή, και τα οποία οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Εταιρείας δεν δύνανται να καλύψουν”. Τι εννοεί ο ποιητής;;;;;;;;;; Ο μεγιστάνας Μελισσανίδης που αν τσαντιστεί αγοράζει και την Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να καλύψει ποια ακριβώς δαπάνη;;;;;;;;;;;;;; Μέχρι στιγμής ξέρω (από αυτά που μας λένε) ότι για να ξεκινήσει το έργο ο Μελισσανίδης με τους συμπαίκτες του έβαλαν ένα ποσό γύρω στα 15-20 εκατομμύρια. Μετά ας δεχτούμε ότι έριξαν στην κατασκευή τα έσοδα από την πορεία στο Europa και το Τσου-Λου, τα οποία πρέπει να είναι άλλα 30 εκατομμύρια. Έχουμε φτάσει στα 45-50 εκατομμύρια για ένα έργο που μας έχουν πει πως θα κοστίσει στο ΣΥΝΟΛΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ γύρω στα 80 εκατομμύρια. Απομένουν δηλαδή 30 από τα οποία τα 20 είναι αυτά της Περιφέρειας, και τα υπόλοιπα 10 θα προκύψουν από την ονοματοδοσία.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΠΟΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Συγγνώμη αν φωνάζω, αλλά δεν μπορώ να με περνάνε άλλο για μαλάκα !!!

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις
    Γιάννης

  15. Ο/Η Koreas λέει:

    @pontios
    Από τα 25m€, τα 19 κατα παραδοχή δηματου είναι τα χρήματα του champions league της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς. Οκ;
    Βέβαια θα σου πει ο δηματος ότι κι αυτά χρήματα του ξεχασμενου ανθρωπου που δουλεύει μόνος του σε ένα γραφείο κάπου στον Πειραιά ( πρόσεξες φουκαριαρικη αλλά Νίκος ξανθοπουλος περιγραφή;) . Επομένως και τα 19 του μεγιστάνα εγγυητη είναι γιατί αυτός στην ουσία σου λέει τα έφερε.
    Θα δεις που στο τέλος θα του χρωστάμε.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ως γνωστον εχω μια ιδιαιτερη αγαπη στα οικονομικα. Ιδιαιτερα στα corporate.

    Η αεκ πηρε 19εκ μας ειπε ο εκπροσωπος γλυφτης της ΠΑΕ.
    Τα ποσα που δινει η UEFA μεσα του επισημου site της:

    Στα ΣΤΑΝΤΑΡ εσοδα εχει τα παρακατω:
    15,250,000€ παιρνει απο τη παρουσια της- Starting fees (€488m)
    1,108,000€ παιρνει απο τη καταταξη της – Coefficient ranking (€585m)
    Αυτα τα 2 μας κανουν 16,358,000 ευρω.

    Το Market Pool και τα λεφτα που δινει ειναι αναλογα της τηλεοπτικης αξιας της καθε χωρας. Με απλα λογια αξιολογουν το μεγεθος (πληθυσμος) και καποιες αλλες παραμετρους που δεν ειναι της παρουσης (GDP/Spending power κλπ) και βγαζουν ενα ποσοστο ανα χωρα για να μοιρασουν το συνολικο νουμερο που ειναι 292εκ.

    Τα εσοδα Market Pool δεν ειναι στανταρ αλλα μπορουν να μοιραστουν αναλογα με το ποσοι συμμετεχουν ανα χωρα.
    Για την Ελλαδα εχουμε τον ΟΣΦΠ το 2015-2016 που ηταν η τελευταια ομαδα που συμμετειχε σε ομιλους και ελαβε 16.134.000.
    Ως γνωστον ο ζμπαουγκ αποκλειστηκε (πρωτοτυπο..) και η αεκ εμεινε η μονη εκπροσωπος της Ελλαδας στη διοργανωση.
    Τωρα πως γινεται απο τα 16,134εκ του γαυρου η αεκ να επεσε σε κατω απο 3εκ, ειναι κατι που πολυ θα ηθελα ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ να μας το εξηγησει ο κολογλυφτης του γατουλη.
    Μικρυνε σε 2 σαιζον μεσα πληθυσμο η Ελλαδα κατα 80%?

    Οταν βγαινεις και λες για 19εκ εσοδα και απο τις δυο πρωτες κατηγοριες λαμβανεις 16,358,000 μας λες στη ουσια οτι απο το Market Pool που το ελαβες κατα 100% πηρες μολις 2,642,000 ευρω. Ο χοντρος μας λεει δηλαδη οτι αντι για τα στανταρ 16,358,000 και αλλα 16,134,000 εξτρα που πηρε ο γαυρος 2 χρονια πριν (32,5 περιπου) πηρατε για καποιο ανεξηγητο λογο που μονο εσεις γνωριζετε σχεδον 14εκ ευρω λιγοτερα!

    ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ. Στο λεω και το γραφω ΕΥΘΕΩΣ. Εσυ ως εκπροσωπος τυπου, ο Λυσσανδου ως CEO και ο Μελισσανιδης ως ιδιοκτητης ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ.

    Εχετε παρει αν οχι το ιδιο ποσο που πηρε ο ΟΣΦΠ στο Market Pool, τουλαχιστον τα 2/3 δηλαδη ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10εκ ευρω και τα εχετε ΚΛΕΨΕΙ απο τη στιγμη που δεν εμφανιζωνται πουθενα.

    Τα στοιχεια που γραφω ειναι δημοσιευμενα στο επισημο site της UEFA. Οποτε ειτε λεει ψεμματα η UEFA, ειτε εσεις.

    Εδω θα κανω αλλη μια ερωτηση: Τα λεφτα του Europa (σχεδον 11εκ ευρω) της προηγουμενης χρονιας ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
    Μηπως παραπεσανε στο γραφειο του μοναχικου καβαλαρη εκει στο Πειραια και αυτα? Η μηπως και εκει λεει ψεμματα τη UEFA?

    Και τελος – για να κλεισω- θα ρωτησω επισης: Ολα αυτα τα κεφαλαια, ακομη και τα 19εκ που λες εσυ, αλλα τα +40 που ειναι κανονικα τα εχετε σε κανα συρταρι 2 χρονια τωρα να καθωνται? Η τα εχετε σε τραπεζικους λογαρισμους? Γιατι εδω αν πας σε ενα καταστημα στη Lloyds ως απλος πελατης με +100 χιλιαρικα σου δινουν fixed bond στο 3% ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ το χρονο.
    Ξερεις τι ειναι Fixed Bond 3% στα 40εκ ψευτακο? 2,4εκ μονο οι τοκοι.
    Ασε που μολις σε δουν με τετοια νουμερα αλλαζουν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ οι τοκοι και οι προυποθεσεις..

    ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ? Στα ημερολογια?

  17. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Οποιος και να ερθει προπονητης, ξευτιλας ή απατεωνας θα ειναι. Διαφορετικα δε θα ερχοταν με 300χιλ συμβολαιο, σε ομαδα καφενειο και με μπατζετ μεταγραφων / συμβολαιων 500 χιλ. Το ιδιο ισχυει και για οποιον παικτη ερθει. Μονο αμπαλος ή τελειωμενος θα ερθει στην ΑΕΚ του Μελισσανιδη.

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    OUT LOUD:

    O Κυρανακης επισεκφθηκε και μιλησε στο LSE (London School of Economics) και μετα την ομιλια του δεχθηκε ερωτησεις απο το ακροατηριο του.

    Φοιτητρια: Είναι δυνατόν στελέχη σας να υποστηρίζουν την αστυνομική βία στα Πανεπιστήμια; Αυτό το ονομάζατε φιλελεύθερη πολιτική;

    Κυρανακης: Να σας κάνω εγώ μια ερώτηση; Αν εδώ έξω από το LSE βγείτε τώρα και πετάξετε μια μολότοφ, τι περιμένετε ότι θα σας κάνει η βρετανική Αστυνομία;

    Φοιτητρια: άλλο το LSE!!!!

    ΣΣ: Κριμα τα λεφτα – και πιστεψτε με ειναι ΠΟΛΛΑ το ξερω πρωτο χερι- που δινουν οι προφανως ‘αριστεροι’ γονεις σου κοπελλα μου. ΤΣΑΜΠΑ πανε. ΣΤΡΑΦΙ τελειως. Το να αποκτησεις τις οντως δυσκολες και πολυτιμες γνωσεις που δινει ενα απο τα κορυφαια ιδρυματα του πλανητη ειναι αρκετα δυσκολο επισης το γνωριζω απο πρωτο χερι.

    Το να γινεις ανθρωπος απο ΖΩΟ, παροτι ζεις και συναναστρεφεσαι κανονικη κοινωνια, ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

  19. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΤΗΒ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ.
    ΑΝ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ Ο ΙΒΙΤΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΧΑΛΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.
    Ο ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 19 ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ . ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΛΙΑΚΟΣ Ο ΚΡΥΨΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ Τ.Δ. ΔΕΝ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟΣ (ΑΡΚΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΤΤΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΡΝΤΟΣΟ) ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!!!
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
    Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΡΟΣΤΕΡ. Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΝΤΕ ΧΟΥΛΤ ΣΙΜΟΕΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΕΡΑΛΔΕΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΛΠ
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΥΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΛΩΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΣΙΜΑΟ ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 200.000 ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 2 ΠΙΟ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.
    ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 2-3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.
    ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΗΝΑ.
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ?
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΟΥ? (ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ 4-5 ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΑΟΚ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΟ ΣΤΟΥΣ 32)
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?
    ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ?(ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ)
    ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΟΜΑΔΑ? (ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ! ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 10 ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΕ ΓΚΟΛ. ΑΛΛΑΞΕ ΜΠΑΚΑΚΗ ΜΕ ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΣΒΑΡΝΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΓΙΟΥΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η Β ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ. ΑΛΛΑ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ.
    ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΟΛΟ.
    ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ. ΘΕΛΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ Η ΧΡΟΝΙΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ. ΑΝΑΜΕΝΩ ΔΥΟ ΓΚΑΦΕΣ. ΜΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΕ. ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΩΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΟΥΜΕΡΑΚΙΑ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΠΧ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΤΟ ΜΠΑΚΑΚΗ Η ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ. ΕΧΩ ΑΓΩΝΙΑ…

  20. Ο/Η Dimitris λέει:

    ”The Snitch says: 30 Νοεμβρίου 2019 at 11:37 πμ”

    Διάβασα το άρθρο του κ. Δαρζέντα. Το πρωί. Παρά το γεγονός οτι προσπαθώ να κρατώ μακριά απο τη σκέψη μου όλα αυτά, δεν το καταφέρνω πάντα. Θλίψη.

    Μεταφέρω αυτούσια τα λόγια ενός πολύ καλού μου φίλου:

    ”Μάλλον δεν υπάρχει μέλλον σε τούτη τη χώρα … Στο όνομα της κακώς εννοούμενης ισοπολιτείας και ισότητας, εξοντώνεται η αξιοκρατία και … οι «ατελέστερες» και ολοκληρωτικές συντεχνίες, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, καθορίζουν το μέλλον το δικό τους, συμπαρασύροντας και το δικό μας, με συνταγές του παρελθόντος που προσπαθούν να επιβάλουν σε ένα κόσμο που αλλάζει. Φανταστείτε ότι κάποτε ο Χριστιανισμός ήταν σε διωγμό και ότι οι Μουσουλμάνοι σήμερα, ζουν τον δικό τους μεσαίωνα. Και όπως γράφει ο Αριστοτέλης στην Πολιτεία του: «δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων». Αυτοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν φθάσει στο τέλος της εξέλιξης τους και ότι πεθαίνουν μαζί με όλα τα κακά που κουβαλούν … Γιαυτό για όλους εμάς, μόνο μια λύση υπάρχει: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε ότι αντιστρατεύεται και επιβουλεύεται το μέλλον το δικό μας και των γενιών που ακολουθούν, γιατί αυτός ο κόσμος μπορεί να είναι δικός μας, ανήκει όμως σε αυτούς που ακολουθούν… στους νεότερους και τους αγέννητους….