ΑΕΚ – Παναιτωλικός

Ποδαρικό στο 2020 έκανε η ομάδα που θέλει να κάνει μια νεα αρχή με βασικό στόχο το κύπελλο.

Επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη, και σήμερα ο Καρέρα ξεκίνησε την 11αδα με πολλές αλλαγές ελέω τραυματισμών και ροτέισχιον ενόψει κυπέλλου.

Καιρός ήταν να δούμε και κάποιους παίκτες που τους έχουμε στη ναφθαλίνη.. αν δεν παίξουν με τον προτελευταίο της κατηγορίας τότε με ποιόν?

Στο τέρμα Μπάρκας, στην άμυνα Παουλίνιο – Βράνιες – Οικονόμου – Χούλτ, στο κέντρο Σαμπανάτζοβιτς – Κρίστιτσιτς, και στην επίθεση Ντέλετιτς – Λιβάια – Αλμπάνης – Γιακουμάκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο (ελλείψει δημιουργικών χαφ) η ομάδα προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές να βρεί είτε τον Λιβάια είτε τον Γιακουμάκη ο οποίος ήταν μόνιμα ένα κλίκ πίσω απο τις φάσεις, κυρίως απο πλευράς αντίληψης αλλά και τεχνικής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέσει στον (καλά κλεισμένο) Λιβάια που προσπαθούσε να τα κάνει ολα μόνος του.

Το πρώτο 20λεπτο πέρασε με μια μόνο φάση απο λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ντέλετιτς.

Απο το 15ο λεπτό άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ο Παναιτωλικός και να βγαίνει δειλά μπροστά μήπως και τους βγεί κάποια φάση.

Αλλά σαν γνήσια ομάδα του Χάβου δεν σκοτώθηκαν κιόλας για να βάλουν γκολ.

Το οποίο γκολ ήρθε πρώτα για την ΑΕΚ (με την βοήθεια του VAR) σε μια παντελώς ανύποπτη φάση, και απο το μπέναλτ του Λιβάια μπήκαμε μπροστά στο σκορ.

Όμως αντί να γίνει το αυτονόητο δηλαδή να βάλουμε άλλα 2-3 και να κλειδώσουμε το παιχνίδι, αρχίσαμε να οπισθοχωρούμε και ο Παναιτωλικός που πήρε το κέντρο προσπαθούσε να ισοφαρίσει και το κατάφερε μετά απο μια φάση που χόρεψε όλη η άμυνα τις ζεϊμπεκιές της και ο Μπάρκας εκτελέστηκε με δυνατό σούτ μέσα απο την περιοχή.

Πολύ σύντομα ήρθε και δεύτερη μεγάλη φάση για τον Παναιτωλικό αλλά ευτυχώς απέκρουσε ο Μπάρκας. Αν γινόταν 1-2 σε κείνο το σημείο ίσως τώρα να μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Καρέρα έριξε στο παιχνίδι Βέρντε και Σιμόες καθώς ο Σαμπανάτζοβιτς είχε πάρει κίτρινη κάρτα και ο Ντέλετιτς ήταν εκτός παιχνιδιού.

Απο εκείνο το σημείο ο Βέρντε έδωσε ζωντάνια στην επίθεση αφού ήταν ο μόνος που πλαγιοκοπούσε και δημιουργούσε φάσεις απο δεξιά, και ο Λιβάια βρήκε επιτέλους συμπαραστάτη με αποτέλεσμα να έχουμε γρήγορα το 2-1 μετά απο κόρνερ.

Η ΑΕΚ πλέον κυριαρχούσε απο το κέντρο και μπροστά και περιόρισε τις ελπίδες για κάτι καλό στον Παναιτωλικό.

Το δεύτερο VAR-μπέναλτ ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών του Β’ ημιχρόνου και έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας με σκορ 3-1.

Η ομάδα κέρδισε ηρεμία τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, γιατί μετά τον Αστέρα ακολουθεί η Τούμπα όπου θα παίξουμε με το στραπατσαρισμένο ego των Βρωμοκωλάρωφ.

Τα νεα απο το μεταγραφικό στρατόπεδο δεν είναι ευχάριστα. Μετά απο την περίφημη συνάντηση των τριών (λες και χρειαζόταν να συναντηθούν) το μήνυμα που βγήκε ήταν πως “δεν θα πάρουμε παίκτες για να πούμε οτι πήραμε και πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία”. Το ίδιο ακριβώς που μας είπαν στις 31 Αυγούστου που η ομάδα είχε εξασφαλίσει τον όμιλο CL.

Επομένως πάμε με οτι έχουμε, και αν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μας κάτσει κάποια περίπτωση, έχει καλώς. Αν μας κάτσει κάποια πώληση, το βλέπουμε.

Υγεία και καλή χρονιά σε όλους.

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΑΕΚ – Παναιτωλικός

  1. Ο/Η bandog λέει:

    λογικο το αποτελεσμα στη μπαλα.

    οχι οτι δεν θα περναμε το ματς αλλα ο κοντος μπηκε και αλλαξε την εικονα.

    σουπερ εμφανιση στο μπασκετ και επιβλητη νικη επι του βαζελου !

  2. Ο/Η placebo λέει:

    Υγεία και κάθε ισορροπία , Καλή χρονιά σε όλους σας .

  3. Ο/Η koreas λέει:

    Καλή Χρονιά σε Όλους……..

    στα της ομάδας τα “καλύτερα” έπονται!

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Θα παμε στη τουμπα σαν προβατα στη σφαγη,τουλαχιστον ας παιξουν για να μην διασυρθουμε.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Καλή χρονιά σε όλους με υγεία κυρίως. Ολα τα άλλα έπονται.
    Μαζέψαμε άλλους τρεις πόντους-τί να τους κάνουμε πια;- στο σακούλι και πάμε βουρ για Τούμπα, και να κόψουμε φάτσες,ισορροπίες και συμπεριφορές-εξωαγωνιστικά και διαιτητικά μιλώντας. Οχι ότι έχει μεγάλη σημασία,αφού σε ένα κανονικό πρωτάθλημα,σε μια κανονική χώρα,θα έπρεπε να εξαντλούμαστε στα εντός του αγωνιστικού χώρου δρώμενα. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Κάτι παραπάνω από Βαλκάνια δηλαδή. Αφου δεν επενδύουν εντος αγωνιστικού χώρου και δεν γουστάρουν κάποια οργάνωση και κάποιον επαγγελματισμό οι μεγαλοκατσαπλιάδες και αρκούνται και αρέσκονται σε εξωαγωνιστικές “μεταγγραφές” και “επενδύσεις”,τότε και τα φώτα αναγκαστικά πέφτουν εκεί.

    Εν μέσω συνεχιζόμενων απειλών ύβρεων και βίας, διανθισμένα όλα αυτά από δηλώσεις και ανακοινώσεις που κανονικά θα ήταν “τροφή” για το Δελφινάριο από κάθε μεριά,βαδίζουμε στην πολυθρύλητη “συνάντηση των τριών ή των τεσσάρων, σε κάποια “Γιάλτα”-αν ποτέ γίνει. Αλλοι μεθυσμένοι,άλλοι “χαπακωμένοι”, άλλοι τίγκα στο φαί ,θα συσκεφτούν με ποια σειρά πρέπει να αλληλοεξοντωθούν και θα πρέπει να αποφασίσουν πως “πλέον το παιχνίδι πρέπει να παίζεται στα ίσα”.Να γίνει δηλαδή με μιάς η πλατεία Ομόνοιας σαν τη πλατεία των Μουσείων στη Βιέννη. Λογικά και εφικτά πράγματα.
    Θα πάρει ο καθένας κατόπιν το ροπαλό του και θα πάει στη σπηλιά του. Σύγχρονα και πολιτισμένα πράγματα.
    Δεν θα βαρεθούμε ποτέ.

  6. Ο/Η koreas λέει:

    @πισσα κια πουπουλα

    τη βασική λαντζα μεχρι τωρα την κανουν οι απο κατω των “μεγαλοεπενδυτων”. κουγιας ή σουζανας, καραπαπας, μπεος, κτλ. βεβαια όσο η πατάτα γινεται πιο καυτη αναμενουμε δραστηριοποιηση και των big bosses. που θα παει ερχεται και αυτη η μερα.

    με αυτα και με αυτα όλο και πηγαινω πιο κοντά στο θεο (μήπως τελικά όντως υπάρχει;) τα χριστουγεννα πηγε να πραγματοποιηθεί κι ένα ποδοσφαιρικο θαυμα. βρεθηκε ομάδα που ενδιαφερθηκε έστω και φιλολογικά για τον πετράκη. προς στιγμην είπα, τι ανέλπιστο δώρο είναι αυτό;……ήρθε όμως η σκληρη πραγματικοτητα να μου ξεδιαλύνει όλες τις σκληρές φαντασιώσεις. ήμαρτον…