Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Σε αυτό το ψυχρό και απαίσια άδειο γήπεδο ελέω ‘ολων αυτών που υπεραγαπάνε την ομάδα, η ΑΕΚ κατέβηκε με 4-2-3-1, με τον Σιμόες να συνδέει την άμυνα με το κέντρο, και τον Μάνταλο να συνδέει το κέντρο με την επίθεση. Ο Καρέρα κατέβασε την ομάδα χωρίς εξτρέμ καθαρόαιμα, ψάχνοντας κυρίως να δει αν μπορούν Αραούχο κι Ολιβέιρα να συνυπάρξουν.

Το παιχνίδι το διάβασε πολύ καλά ο Ιταλός, αφού πράγματι προσφερόταν για τέτοια πειράματα. Και δικαιώθηκε με την γνωστή συνταγή : Γρήγορο γκολ, μόλις στο δέκατο λεπτό. Κι επειδή επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά αυτό, πρέπει πάλι να ομολογήσουμε οτι είναι προϊόν δουλειάς. Ψηλό πρεσάρισμα όταν ο αντίπαλος είναι ακόμα κρύος και μετά η γνωστή διαχείριση του χρόνου και του αποτελέσματος.

Βέβαια με τον Παναιτωλικό, τα πράματα θα ήταν πιο εύκολα. Όταν το ζητούμενο είναι η πρόκριση, ο αντίπαλος θα ανέβαινε στο γήπεδο μπας κι ανταποδώσει, και η ΑΕΚ θα εύρισκε πιο πολλούς χώρους. Και κάπως έτσι ήταν η μορφή του πρώτου μέρους.

Ήμασταν πολύ συνεπείς στα αμυντικά μας καθήκοντα, τόσο στο κέντρο όσο και πίσω στην άμυνα. Σε τρέξιμο και σε αλληλοκαλύψεις. Τελική του αντιπάλου, δεν θυμάμαι. Το γρήγορο γκολ τον έβγαλε από την παθητική άμυνα του και την φάση να ψάξει κάποια αντεπίθεση, πήρε κάποια μέτρα, όμως εντελώς ανούσια και άχρηστα. Η ΑΕΚ πίεσε, έτρεξε, κάλυψε χώρους, και προσπάθησε να επιτεθεί σωστά και με υπομονή.

Δεν μπορώ να πω οτι έθελξε, όμως έδειξε κάποια καλύτερα στοιχεία σε σχέση με τους τρεις τελευταίους αγώνες. Πλαγιοκοπήσεις αλλά και ωραίες κάθετες μπαλιές στον άξονα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το δεύτερο γκολ, μετά από πολύ όμορφη μπούκα του Μάνταλου και πάσα πάρε βάλε στον Κρίστισιτς. Οπότε είχαμε ωραίο ρυθμό, κλείδωμα της πρόκρισης και γενικά ένα ευχάριστο θέαμα για τα μάτια μας. Κυρίως είχαμε λειτουργία ομάδας.

Το δεύτερο μέρος επιβεβαίωσε το προηγούμενο διάστημα αλλά και την δουλειά του Καρέρα. Η ΑΕΚ έμεινε προσηλωμένη στην τακτική που διδάσκεται, και κύρια θύμισε τον κυνηγό που έχει εγκλωβίσει το θήραμα του σε μια τρύπα, κι απλά το περιμένει να βγει για νερό. Παρεχώρησε κάποια επι πλέον μέτρα στο γήπεδο, κι έψαξε πολύ προσεκτικά το λάθος του αντιπάλου, αλλά και την σωστή αντεπίθεση. Νομίζω πήρε άριστα.

Χωρίς να κουράσει με το τέμπο της, θεωρητικά απειλήθηκε δυό φορές με δυό σουτ εκτός περιοχής, ενώ εκείνη απείλησε πάμπολλες και φυσικά σημείωσε κι άλλα δυό γκολ. Τα πάντα δούλευαν ρολόι, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά. Και το εννοώ αυτό που λέω αφού δύσκολα ο αντίπαλος κάτω από την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, πατάει την περιοχή μας ή μας κάνει επικίνδυνες τελικές. Αυτό πλέον έχει επιτευχθεί. Μας φτάνει αυτό; Όχι βέβαια, αλλά για να γίνει το κάτι παραπάνω, δεν είναι θέμα πρπονητή πλέον αλλά διοίκησης.

Είδαμε μια ΑΕΚ, όπου αν εξαιρέσεις τον Κρίστισιτς που ήταν με διαφορά ο καλύτερος σε πολυσύνθετα καθήκοντα, δεν μπορείς να μιλήσεις για κάποιον που υστέρησε ατομικά, και βέβαια μπορείς να μιλήσεις για σούπερ ομαδική δουλειά. Θα μου πεις οτι ο αντίπαλος ήταν αδύναμος. Τι να κάνουμε; Και στα εσωτερικά διπλά, η βασική ενδεκάδα παίζει με την αναπληρωματική, ενώ βέβαια λίγο καιρό πριν, η ΑΕΚ ήταν της πλάκας ακόμα και με υποδεέστερους αντιπάλους. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά, μαζί με κάποια άλλα βασικότατα : Η ομάδα παίζει ή έστω προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο. Και το πιο σημαντικό είναι οτι οι παίκτες δεν παρεκκλίνουν από τις οδηγίες του προπονητή τους. Πράγματι αν παίξουν με την Λίβερπουλ, θα διαλυθούν. Αυταπάτες δεν έχουμε ειδικά και τώρα που είδαμε την Ατλέτικο. Όμως στην Ελλάδα, δεν κινδυνεύουν με διάλυση από κανέναν. Φυσικά και θα χάσουν, όπως βέβαια έχασε και η κόκκινη ομάδα.

Ένα άλλο στοιχείο είναι η τέλεια διαχείριση του ρόστερ από τον Ιταλό. Όλοι χρήσιμοι κι όλοι με λεπτά συμμετοχής. Σωστές αλλαγές, πλουραλισμός στο σκοράρισμα κι όλοι με την αίσθηση οτι δεν υπάρχουν παιδιά κι αποπαίδια. Το βλέπεις στις αλληλοκαλύψεις ακόμα και με παίκτες που αλλάζουν θέση στο γήπεδο, ακόμα κι όταν αλλάζει η τακτική στην διάρκεια του αγώνα. Το βλέπουν όλοι αυτοί που πλέον περιμένουν να δουν τον αγώνα της ΑΕΚ, ενώ λίγο καιρό πριν ήταν με τα υπογλώσσια από το ένα χέρι, και με το τηλεκοντρόλ στο άλλο να κάνουν ζάπινγκ. Κι αυτό μπορεί να οφείλεται στις δυό πολύ καλές μεταγραφές, αλλά σίγουρα οφείλεται στο οτι ο Καρέρα έκανε παίκτες χαμένους στον πάγκο, να πάρουν αυτοπεποίθηση και να φαντάζουν πολύ χρήσιμες εναλλακτικές. Συγχαρητήρια λοιπόν και ακόμα καλύτερα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αλληλοκαλύψεις, τακτική, πειθαρχία. Να δεχθώ τη δοκιμή, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τον Αραούχο να ντουμπλάρει τον Μπακάκη, όπως τον Λιβάγια τον Λόπεζ. Αν θέλει να υπηρετούν αυτό το πλάνο κάποιοι, ίσως είναι καλύτερα να βάζει Αλμπάνη, Κλωναρίδη. Νομίζω ότι το 4-4-1-1 ταιριάζει καλύτερα στο υλικό μας, αλλά έτσι και αλλιώς ο προπονητής δικαιώνεται. Τις 2-3 φορές όμως που ο Αραούχο βρέθηκε στην περιοχή, έγραψε συμμετοχή σε 2 γκολ, όπως και ο Λιβάγια όταν πήγε στην κορυφή.

    Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τον Σβάρνα, τον Αλμπάνη και να αναγνωρίσω ότι ο Καρέρα δεν επιβάρυνε ουσιαστικά τον προϋπολογισμό μόνο από το κέρδος Κρίστιτσιτς. Σημείο αναφοράς ο Σέρβος, θα ήταν τέλειο δίδυμο με τον Γιόχανσον πίσω του.

    Υπέροχο, γκολ κλάσης από τον Ολιβέιρα.

    Συνολικά λοιπόν δεν είδαμε κάτι όμορφο, αλλά μας χαλάει ένα ξεκούραστο 4-0;

  2. Ο/Η Perakas-21 λέει:

    @ The Snitch… Θα μπορούσες να μου στειλεις καποιο mail σου για ενα ζητημα προσωπικής φύσεως; Ευχαριστώ

  3. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα βγαζει αυτο που που τοσες μηνες θελαμε να δουμε.

    σοβαροτητα!

    ο κριστισιτς ειναι η καλυτερη μεταγραφη του ιανουαριου!
    αλλος παικτης τον τελευταιο μηνα με καρρερα!

  4. Ο/Η koreas λέει:

    δεν κατάφερα να δω το σημερινό παιχνίδι…….

    προσωπικά το πιο σημαντικό από το σημερινό παιχνίδι έχει αρνητική χροιά κι είναι οι δηλώσεις του μάξιμου……..φαίνεται ότι η ομάδα έχει “αρρώστια”………..δυστυχώς θα μας πάρει χρόνο να δούμε κάτι καλό…..

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Επίτρεψε μου να σου πω οτι κάνεις λάθος. Ο προπονητής προσπαθεί να τους κρατήσει προσγειωμένους, κι είναι ευρωπαϊκή κουβέντα η δουλειά σε σχέση με κείνο που έλεγε ο Βόσνιος, να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Είδες την διαφορά; ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η ομάδα δεν έχει καμία αρρώστια αυτήν την στιγμή. Την αρρώστια πες την, χρειαζόμαστε κι άλλους ποιοτικούς παίκτες. Για την διοίκηση μίλαγε ο άνθρωπος, που απέδειξε οτι είναι κανονικός προπονητής. Για να δούμε αν είναι και καλός, θέλει παίκτες.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    H Spartak Moscow επι Καρερα (2016-2018) ειχε +130εκ ευρω Budget.
    O ιδιος εκανε – η μαλλον για να ειμαι δικαιος- επι ημερων του εγιναν μεταγραφες 50εκ ευρω και πωλησεις 3εκ.
    Ανεβασε δηλαδη απο τα 80εκ στα 130εκ το μαγαζι, η αλλιως κατα 62% το net spending ενα νουμερο ΠΑΛΑΒΟ ως αριθμο αλλα και ως ποσοστο, και τα δυο φυσικα δε θα δει ποτε η αεκ.
    Τα στατιστικα του ηταν σε 43 ματς: 22-11-10, Win-Draw-Lose.
    Ενα καλο μεν νουμερο (50%-27%-23%) αλλα οχι και τιποτε τρομερο, ειδικα σε συγκριση με την αυξηση εξοδων της εταιρειας και τη σχεδον μηδενικη δυσκολια του ρωσσικου πρωταθληματος πλην των 2-3 γνωστων ομαδων: ουσιαστικα της Ζενιτ λογω χρηματων, της CSKA, αντε και της Λοκομοτιβ ιστορικα λογω ονοματος.
    Γενικα οι ρωσσικες ομαδες ειναι χαμηλου επιπεδου που προσπαθουν μεσω μπουγαδας να κανουν δουλεια- βλεπε Κρασνονταρ- και τρωνε 6 μεσα εξω απο το Μπουχαλακη και το Τσιμικα.

    Ως προπονητης ειναι ο: δε φοβαμαι το Anfield (συνεντευξη τυπου πριν το ματς).

    https://www.bbc.com/sport/football/42242178

    Liverpool-Spartak Moscow: 7-0.

    Ετσι ειναι οι ‘ατρομητοι’.
    Τρωνε μια ΕΦΤΑΡΑ και ξαναμπαινουν -ατρομητα- στο καβουκι τους για να εχουν απλετο χρονο να βουτηξουν τη γλωσσα στο μυαλο τους πριν ξαναμιλησουν:
    Οταν στο ιδιο γηπεδο εχουν περασει διαχρονικα ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ βραδιες μεγαθηρια του αγγλικου και του ευρωπαικου ποδοσφαιρου επιπεδου Ρεαλ-Μπαρτσα-Μπαγερν αυτη η δηλωση εχει μονο 2 ερμηνειες:
    Η εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ και δεν εχεις ιδεα που ηρθες, η εχεις πληρη επιγνωση και απλα εισαι ΗΛΙΘΙΟΣ.
    Ο λαος μας το λεει: ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ?
    O Alberto Malesani το ελεγε ακομη πιο ωραια στα ιταλικα που τα καταλαβαινει και ο Garelli: Que cazzo?

    Αυτα λεει η ιστορια. Οπως η ιστορια λεει οτι οι διεθνεις τιτλοι μας ειναι 2 παραπανω (14) απο τα εγχωρια πρωταθληματα της αεκ (12).
    Το κραταω σε συγκρισιμα – αριθμητικα- μεγεθη για να εχει νοημα. Μη βαζουμε τα συνολα γιατι θα χαθει το τοπι.

    Για τα υπολοιπα, κατανοω πληρως οτι ολοι εγιναν Αθλετικο μεσα σε μια νυχτα που μπηκε ενα γκολ απο τσαφ στο 5’ (απο ενα δικο μας πλαγιο που ‘μετατραπηκε’ σε κορνερ- οπως η κοκκινη του Ραμος ειχε ‘μετατραπει’ σε απλο φαουλ προπερσυ) και μετα η κατοχη ηταν 28-72 μιας και οι αντιπαλοι επαιζαν το συστημα: ξαπλωνω κατω επειδη με βαρεσε το φως του προβολεα αποτομα, για να περασει η ωρα.
    Την ιδια ωρα ο ‘προπονητης’ τους επαιζε το 11-0-0 με 3 ζωνες αμυνας: η πρωτη στα 5 μετρα εκτος περιοχης και οι αλλες 2 ΜΕΣΑ στη περιοχη. Η δε καθοδηγηση της ομαδας ηταν επι 90’: κουναμε τα χερακια στο κοσμο να κανουμε βαβουρα.

    Υπαρχει ενα ΤΡΑΓΙΚΟ στατιστικο: η Αθλετικο-μιλαμε για εντος εδρας ματς της τριτης Ισπανικης ομαδας- περασε τη σεντρα στο β’ ημιχρονο στο 57’
    Τους πηρε ΔΩΔΕΚΑ (12) λεπτα να περασουν τη σεντρα, το αναλογο χρονο που θελουν τα μανταλο-κριστισιτς να αλλαξουν 5 πασες σερι.
    Μιλαμε για στρατηγικη και θεαμα που θα ζηλευε και ο Μπαμπης ο Τεννες στις καλες του βραδιες.

    Στο παρελθον ολοι εχουν γινει απο Παρι-Μπαγερν-Μπαρσελονα-Σιτυ-Ντορτμουντ-Μιλαν-Ρεαλ μεχρι Ναπολι και Πορτο.
    Πολλοι δε, αλλαζουν φανελλα πανω απο 3 φορες/σαιζον. Πολυεξοδο πραγμα να εισαι αντι-Liverpool αλλα μαθαινεις τις γωνιες της Ευρωπης τουλαχιστον.
    Η διαφορα ειναι βεβαια οτι απο τη μια ειναι μεν ολες αυτες οι ομαδες, απο την αλλη εμεις ειμαστε εκει: σε οκταδες, σε ημιτελικους, σε τελικους.
    Εδω και 50 χρονια.
    Αλλωτε χανουμε-τι περισσοτερες- αλλωτε κερδιζουμε, και λογικο ειναι και μπαλλα ειναι.

    Αλλα ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ. Ακομη και οταν το ροστερ ειναι σουργελα με κατι Χαμαν-Μπιστσαν (ναι του ζελα) και Danny Murphy, σηκωνουμε ευρωπαικες κουπες.
    Τα χρονια της ‘παρακμης’ μας, που εφτασε να παιζει μεχρι και Σωτηρης Κυργιακος CB, πηραμε CHL και χασαμε αλλους 2 τελικους CHL . Πηραμε ενα UEFA και χασαμε αλλους 2 τελικους UEFA/EUROPA, οπως πηραμε και αλλα 2 Super Cup Ευρωπης.
    Ετσι εννοουμε εμεις τη παρακμη: 5 ευρωπαικες κουπες και συμμετοχη σε 8 τελικους κυπελλων Ευρωπης.

    Κανονικους τελικους σε κανονικες ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ διοργανωσεις με τη συμμετοχη ΟΛΩΝ και με κληρωσεις.
    Οχι τουρνουα καλεσμενων ομαδων ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ που αργοτερα τα βαφτησαμε ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ κυπελλα πρωταθλητριων σε ματς με ορισμους για να γινουμε με το στανιο ‘βασιλισσες’ του Φρανκο. Στα πρωτα πεντε (5) πρωταθλητριων ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ οποιον θελαμε, βαζαμε τα ματς ΟΠΩΣ ΘΕΛΑΜΕ (και μας βολευε) και στο τελος σηκωναμε τη ‘κουπα’. Ομαδες που δεν ηταν καν πρωταθλητριες, και ολοκληρες λιγκες που ειτε δεν εστελναν καν αντιπροσωπους (Αγγλοι-Ολλανδοι) στο θεσμο-παρωδια ειτε γινωνταν ‘αντικατασταση’ απο βολικους κομπαρσους τυπου Vörös Lobogó και AGF Aarhus. Αυτα για την ιστορια της βασιλισσας του ποπου.

    Ειχαμε ενα ανθρωπο που υπηρετησε ενεργα επι 44 χρονια το συλλογο (1939-1983) και επι 9 ετη ως προπονητης εφερε ΕΙΚΟΣΙ τιτλους -τους 5 ευρωπαικους- με μια ομαδα αποτελουμενη ΜΟΝΟ απο Βρεττανους παικτες και οχι αγορασμενη οπως ειναι σημερα το ποδοσφαιρο, απο ολο το κοσμο που οποιος εχει πορτοφολι κανει μια ομαδα τοπικου επιπεδου City (ποια?) με το στανιο πρωταθλητρια.
    Ετσι εννοουμε εμεις το special. Ανθρωπους που ηρθαν στο συλλογο και μεχρι να πεθανουν εμειναν δεκαετιες πιστοι.
    Δεν αλλαξαν, ουτε εκαναν κολοτουμπες σα καποιες special ψυχες επειδη σταματησαν να τους πληρωνουν (κατα δηλωση τους)
    Τα αγορασμενα ρωσσικα και καταριανα καραγκιοζηλικια και οι δανεισμενες τσιχλες-φουσκες που μολις σταματησε η χρηματοδοτηση ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ειναι για αλλους.

    Ολα καλα δε τρεχει κατι. Εχουμε ζησει αλλαξο-φανελλακηδες και εχουμε ακουσει ‘ειρωνιες’ δεκαετιες τωρα. Η αλεπου και τα κρεμασταρια.
    Εμεις κοιταμε το Champions Wall μας και τη τροπαιοθηκη μας με τα 67 κυπελλα που πανε για 68 σε κανα διμηνο.

    Ο στοχος μας για φετος επετεύχθη, η μαλλον ειναι 15 ποντους μακρια για να κλεισει και μαθηματικα.
    Οχι μονο επετευχθη αλλα γινωνται πανευρωπαικα ρεκορ για τις top 5 λιγκες (βαθμοι- σερι νικες-αμυνα) που δυσκολα θα σπασουν.
    26 ματς-76 ποντοι- 25 νικες 1 ισοπαλια +22 ποντοι απο το δευτερο δεν ειναι και ασχημα για Premier League. Ενταξει δεν ειναι και special αλλα το παλευουμε.

    Αυτο δε σημαινει φυσικα οτι δε θελουμε να προχωρησουμε στο CHL αλλα τη κουπα, οπως και το Super Cup και το FIFA World Cup τα εχουμε ΗΔΗ στη κατοχη μας.
    Θα δουμε ΑΝ μας αξιζει ΑΝ θα περασουμε (αν δε δουμε παλι τιποτε χερια των αμυντικων να γινωνται καρτες στο Klopp!!!) και μεχρι που θα φτασουμε.

    Αυτο το περιεργο χρυσο σηματακι που λεει WORLD CHAMPIONS στη φανελλα του CHL στο κεντρο ομως, το φοραμε ΜΟΝΟ εμεις για φετος.

    Δεν φοβομαστε κανενα, δεν εχουμε προβλημα να ΠΑΙΞΟΥΜΕ και οχι να κοροιδευουμε και δεν κρυβωμαστε απο κανενα.
    Bring it on, οπου θελετε, οποτε θελετε και με οποιον θελετε.

    ΥΓ1 Και οι 2 στοχοι μας (Werner-Sancho) εκαναν καλα ματς στο CHL. Δε ξερω αν θα δωθουν τα λεφτα του Sancho αλλα ο Γερμανος δειχνει στα 55εκ πιο κοντα μας. Βασικος ορος δεν ειναι τα λεφτα τοσο πολυ (λεφτα οντως υπαρχουν και μαλιστα κανονικα- οχι με ‘χορηγιες’ απο το Καταρ) αλλα το οτι και οι δυο ΔΕΝ εχουν εγγυημενη θεση στην ενδεκαδα.Θα παιζουν οποτε και οσο πει ο Boss.

    Αυτο που ξερω ειναι οτι το καλοκαιρι θα γινουν μεταγραφες. Σε αντιθεση με φετος που ΔΕΝ πηραμε παικτη το καλοκαιρι και παιζουμε με τη περσυνη ομαδα.
    Παραλληλα τρεχει -και για μενα αυτο ειναι ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ- η αναμορφωση του Anfield Road Stand κοστους 90εκ στα πρωτυπα του Main που θα παει το γηπεδο σε εσοδα ανω των 100εκ/σαιζον με +6500 θεσεις.

    ΥΓ2 Προεδρος Αθλετικο: Το Anfield ειναι παλιο γηπεδο και δε περναει τα standards της UEFA!

    Μεγαλε: ΚΡΑ κανεις να ειχες το Anfield εδρα σου. Η καρδουλα σου το ξερει τι και πως και εσενα και ΟΛΩΝ που το βλεπετε και σας τρεχουν τα σαλια.
    Γηπεδαρα το Metropolitano ως νεο οικοδομημα ειναι εκπληκτικο, το θυμομαστε ωραια με το ΕΚΤΟ και ειχαμε ΑΨΟΓΗ φιλοξενια αλλα μεχρι εκει.
    Ουτε στον υπνο σας δε τα εχετε δει αυτα ως εδρα και εσυ και ολη η Ευρωπη. Εσυ το πολυ να βαλεις το καραγκιοζακο στο παγκο να κανει ‘χερακια’ μπας και ξυπνησουν τα ζωντανα απο το υπερθεαμα-lexotanil που παιζει η ομαδουλα σου.
    Ρωτα τοσους και τοσους (παικτες και ομαδες) που εχουν περασει και τους φευγουν λιγο τα τσισακια μολις μπαινουν μεσα.
    Τελευταιος που κοιταγε σα χαμενος, και δεν ειναι υπερβολικη η λεξη μπροστα μας τον βλεπαμε στα 10 μετρα, ηταν ο Μεσι που προσπαθουσε να καταλαβει τι εγινε και απο που του ηρθε η μπουφλα σε μια ομαδα που ειχε κερδισει με 3-0 το πρωτο ματς και επαιζε χωρις τους 2 βασικους επιθετικους της (Salah-Firmino).

    Μονο το Bombonera μας κοντραρει ως εδρα στο πλανητη. Τους αλλους δε τους βλεπουμε καν.

    Perakas ειμαι εκτος, στειλε εδω να το δω στο κινητο: dimitris.dinis@icloud.com

    Sent from my iPad

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καμμια ελληνικη ομαδα δεν μπορει να παιξει αγγλικη ομαδα, 9.99 φορες στις 10 θα χασει, ειδικα αν το ματς δεν παει στο χαλαρο και γινει στα ισια.
    Καμμια ελληνικη ομαδα δεν μπορει να σταθει στο ρυθμο της Premier League και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αμφιβολο σε τυχον συμμετοχη της αν γλυτωσει τον υποβιβασμο.
    Θα το γραφω μεχρι να σβησει ο ηλιος.

    Χθες ειδαμε το ματς του γαυρου- ελεω Arsenal. Μιας Arsenal που ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ομαδα, χωρις ρυθμο, χωρις συνοχη με κατι παπασταθοπουλους κατι Τζακα και κατι Λουιζ που γελανε τα πομολα στο Emirates. Ακομη και οι 3 μπροστα που ατομικα ειναι καλοι παικτες (Obameyoung-Lacazette-Pepe) χανωνται μεσα σε αυτο το τουρλουμπουκι που εχει αμυντικο χαφ ενα Γεντουζι που ανετα κανει καριερα στην αεκ αλλα μεχρι εκει: μια σωστη τρεις λαθος πανε οι ενεργειες.

    Διαβαζω οτι κινδυνευει λεει η Ελλαδα να παει στη 18η θεση και να μη στελνει καν ομαδα στο Europa. Στο CHL θα παιζει μια ομαδα απο πρωτο προκριματικο και θα ξεκιναει Ιουλιο (αρχες) τα παιχνιδια. Οι αλλοι θα παιζουν στο Europa Conference League με κατι Βαλλετες κατι Λιθουανο-Εσθονους και κατι Vikings απο τη ενδοξη Σκανδιναυια.

    Δεν καταλαβαινω 2 πραγματα:

    1) Προς τι η εκπληξη? Οταν 20 χρονια ο αλλος κλεβει πρωταθληματα- αρα τα φραγκα του CHL- και καταδικαζει στη μιζερια ΟΛΟΥΣ τους αλλους τι περιμεναμε να γινει? Να φερνουν νικες-ποντους-προκρισεις-βαθμους, ομαδες που η πιο ακριβη μεταγραφη τους ειναι ο Βασιλαντονοπουλος? Να αναβαθμιστει μηπως το ποδοσφαιρο επειδη οι ‘απλες’ προεδροι επενδυνουν? Η μηπως ομαδες που ΄νικανε’ εντος επειδη ο ‘προεδρος’ πηρε τις ‘ενωσεις’? Με απλα ελληνικα: επειδη κοροιδευεις στο μπανανισταν ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ισχυει το ιδιο εξω? Τραβα αποκλεισμους απο Τραπεζουντες και απο τις Έστερσουντ, ομαδες που πριν 15-20 χρονια αμα επαιζες το θεμα σου ηταν στα ποσα θα σταματαγες, και μη μιλας καθολου. ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ειναι αυτη. Οι αλλοι ειναι μεν κουτοφραγκοι αλλα σιγουρα δεν ειναι εξυπνοι σα και μας.

    2) Οταν σπαει το διαολος το ποδι του και προκρινεσαι, εκτος απο τα φραγκα, ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ? Η αεκ που ειχε να παιξει δε ξερω ποσα χρονια CHL (+10-12 καπου εκει) οταν διασφαλισε τη συμμετοχη της, τι εκανε? Πηρε το ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟ και ΜΗΔΕΝ μεταγραφες και πηγε να ‘παιξει’. Ο γαυρος χθες τι εκανε? Πουλησε το μοναδικο αξιολογο παικτη του 20εκ στους Λυκους και κατεβηκε με το φορτουνη! που δε μαρκαρει ουτε τον ισκιο του να παιξει μπαλλα. Αυτη η εμμονη στα μανταλα και στους φορτουνηδες πραγματικα τα σπαει. Τετοιο κολλημα ουτε με το Μεσι δεν υπαρχει.

    Οποτε ΜΙΑ χαρα ειναι στη 18η θεση και μακαρι να μας περασουν οι Σκωτσεζοι που χθες εκαναν επικη ανατροπη απο 0-2 σε 3-2 στο Ibrox.
    Μπραβο ρε StevieG πολυ το χαρηκα.

    Ισως ειναι μια ευκαιρια τωρα που τα φραγκα της Ευρωπης αποχαιρετουν να στρωσουν λιγο το κολο τους μπας και φτιαξει λιγο το πραγμα.
    Αλλιως κρατατε τις αγσοφιες με τις τεντες και τις νεες τουμπες να παιζετε ντερμπυ με το κουγια το μπεο και τη χαλκηδωνα.
    Γιατι μονο τιποτε τελειωμενους θα μαζευει μια λιγκα που ουσιαστικα ΔΕΝ συμμετεχει σε ευρωπαικες διοργανωσεις.
    Σε καμμια 300αρια χρονια θα κανετε και αποσβεση με τους 3-4000 κοσμο που θα ερχεται να σας βλεπει να νικατε το Μωρα στα +38 του.

    Σημερα ο μεσος ορος εισητηριων ανα αγωνιστικη (σε ολα τα ματς δηλαδη αθροισμα) ειναι γυρω στα 5,000.
    Που να γινει και το ‘ουσιαστικο’ grexit να δεις γλεντια. Θα γεμισουμε Ζεραλδες και Ολιβειρες.
    Πανδαισια η οπως λενε:

    Feast your eyes on these goodies

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Εγώ δεν τα παρακολουθώ αυτά όπως ξέρεις, ήθελα να κάνω μια ερώτηση : Αν παίζουν πιο κάτω οι ομάδες μας, δεν θα παίρνουν πιο εύκολα βαθμούς; Άρα θεωρητικά για κανά χρόνο θα συμβαίνει αυτό και μετά ξανά τα ίδια.