ΚΟΡΩΝΟ-ΥΙΟΣ

Στην αρχή νόμιζα ότι επίκειται ολική επαναφορά του απόγονου των Γλύξμπουργκ. Αλλά πάλι σκέφτηκα: “γιατί άραγε εξαφανίστηκαν οι απλές ιατρικές μάσκες; Μήπως θα παρελάσει ο υιός του  τέως ως βασιλιάς καρνάβαλος με τη  βασιλική κορώνα στη κεφάλα και άρα θα πρέπει να μη τον βρωμίζουν με τα χνωτα τους οι υπήκοοί του;

Είχα αρχίσει να μπερδεύομαι επικίνδυνα. Εκεί που ήταν να ξεπουλήσουν οι μουτσούνες για τα καρναβάλια, έγιναν ανάρπαστες οι απλές μάσκες,με το επιχειρηματικό δαιμόνιο του νεοέλληνα να λάμπει για μια ακόμα φορά και τις κρατικές αρχές φυσικά σε ρόλο διαιτητή που είτε τα έχει αρπάξει, είτε τα ξύνει αποχαυνομένο, παρατηρεί την αποκαμωμένη οικονομία-ένεκα ιού- να βαράει γερές ενέσης ανάκαμψης.

Αν συνεχιστεί η πλάκα-γιατί περί τέτοιας πρόκειται- με τον περιβόητο “κορονοιό” αλλά και αν παστώσουν  στα νησιά καμιά πεντηνταριά χιλιάδες ακόμα νεοφερμένους λαθρομετανάστες με γεμάτες τσέπες και i phone ανα χείρας, θα φτάσουμε στο επιδιοκώμενο συν 2.5% πλεόνασμα, ισοφαρίζοντας την χασούρα που αναπόφευκτα προκύπτει από την κορονομαλακία.

5 ευρώ η φόρτιση, 2 ευρώ το μπουκαλάκι νερό, 7 ευρώ το σάντουιτς στα νησιά προς τους “αναθεματισμένους” λαθραίους. 2-3-4 ή και 24 ευρώ -ανάλογα τη μασκα αλλά και την μαλακία που δέρνει τον καθε κορονοφοβισμένο. Τα αντισηπτικά πωλούνται ακριβότερα από το ουίσκυ.Για βάλτε τα όλα μαζί. Μιλάμε για τζίρους, όχι μαλακίες. “Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες”…να δεις ποιος το είχε πει…τέλος πάντων.

Τελικά το βρήκα! Είναι βρώμικος πόλεμος κατά των-λογής-λογής- συνταξιουχων. Μόνο γέρους,εξασθενημένους και ταλαίπωρους χτυπά ο ιός. Δηλαδή το 90% αυτών το δίχως άλλο θα λαμβάνουν και συντάξεις.Χμ.. καλή ιδέα. Δεν έχει βρει βέβαια μεγάλο εύρος εφαρμογής,αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Από τις “τρελές αγελάδες” στη “γρίπη των χοίρων” και από τους “κορονοιούς” ποιος ξέρει σε τί άλλο. Ετερόκλητα συμφέροντα κρούονται και χωρίζουν,ανατέλουν και δύουν και  εναλλάξ και επί τα αυτά. Ευκαιριακές κονόμες, διασπορές φόβων ως οικονομικό αναισθητικό, μηντιακή τρέλα και κονόμα, “τραινάκια” συμφερόντων, αλμπάνικες συνταγές και γνώμες…και στη μέση οι μυριάδες σαστισμένοι από-τί άλλο;- άγνοια και τρομάρα.

Αναζητώντας τον πρώτο νεκρό μετά μανίας, αι έγκυραι πηγαί κυρίως δια τηλεοράσεως “ξεχνούν” να μετρήσουν τους νεκρούς της “κανονικής γρίπης” οι οποίοι μετριώνται-για την Ελλάδα μιλώντας μόνο- με τριψήφια νούμερα. Κανείς δεν θα κλάψει με κροκοδείλια δάκρυα γι αυτούς αφού  δυστυχώς- ή ευτυχώς- πέθαναν καi πεθαίνουν “σιωπηλά”.

3.000 κορονονεκροί ήδη στην Κίνα. Περιτό να πούμε φυσικά πως περισσότεροι Κινέζοι έχουν πεθάνει από ηλεκτροπληξία όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων μηνών.

Αρχηγοί κρατών,επιτετραμένοι,διπλωμάτες, μας “κλείνουν” το μάτι με “μη χειραψίες” μπροστά στις κάμερες,σε ένα απόλυτα γελοίο θέατρο. Θα γίνουμε όλοι Βορειοευρωπαίοι. Ξεκινάμε από τα φιλιά και τις χειραψίες. Γιόκ!

Ευεπίφοροι γιατροί λοιμοξιολόγοι,ιολόγοι,ενδροκρινολόγοι, σαν νέοι “Παπαζάχοι” λάτρεψαν τις κάμερες και πιάσαν στασίδι. Βγήκαν παγανιά,μπας και πάρουν και καμιά καρέκλα. Μέχρι και υπουργική μη σου πω. Σαν τα σαλιγγάρια,ανάλογα με τη βροχή, καταρακτωδώς μουσκευόμεθα από “σεισμολόγους” “ιολόγους” “τουρκολόγους”,αναλογα με τη μαλακία που μας δέρνει κάθε φορά.

Αποτέλεσμα; Ζερό.Μηδέν.Νάδα. Πληροφορήθηκε ο μάλαξ πως “πρέπει να πλένει τα χέρια του όταν μπαίνει στο σπίτι του και πριν πιάσει το παιδί του”. Πως “όταν εργάζεται με πληκτρολόγια,ή βρίσκεται σε πολυπληθή χώρους, όταν αποβιβάζεται από ΜΜΜ, όταν τέλος πάντων το μικροβιακό ή ιικό φορτίο είναι μεγάλο-δεν χρειάζεται δα και σοφία να το καταλάβεις- πρέπει να πλένει τα άνω άκρα τα οποία έρχονται -ασυναίσθητα ή μη- εκατοντάδες φορές την ημέρα σε επαφή με το πρόσωπο όπου βρίσκονται οι κύριες πύλες εισόδου ξένων μικροσωμάτων στο σώμα,δηλαδή στόμα μύτη μάτια.

Ελεος πια.  Τώρα θα μάθεις την “Αλφα-Βήτα”; Πρέπει άλλοι να σε τρομάξουν  ότι “,μπορεί να πεθάνεις από κρυολόγημα” προκειμένου να κρατάς ένα νορμάλ και στάνταρ βαθμό προστασίας ώστε-κυρίως-να μη μολύνεις με κάθε ιο,μικρόβιο,κλπ-τους γύρω σου; Οτι τα χέρια κύριε μαλάκα πρέπει να πλένονται επισταμένως  ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ; Δεν το ήξερες; Οτι βήχουμε σε χαρτομάντηλο,ότι χρησιμοποιούμε αντισηπτικά πριν απλώσουμε χέρι σε μωρά και εξασθενημένους; Με τί άκριβώς τρόμαξες γελοίε, που πετάς τη σκουπιδοσακούλα από το μπαλκόνι στον κάδο παριστάνοντας το Γκάλη,μπαζώνεις τα ρέματα,χτίζεις στα δάση όταν δεν τα καις , παρκάρεις σε θέσεις ΑμεΑ και “φυτεύεις” τις γόπες στην άμμο; Βλάκα με κορώνα.

“Επιδημίες” που γίνονται “πανδημίες” με μερικά “κρούσματα”
(άααλλη παρεξηγημένη λέξη) ανα χώρα δεν έχει ματακουστεί. Δεν είναι η αστραπιαία εξάπλωση του ιού αλλά της τρομολαγνίας.Η οποία φυσικά βρίσκει άπειρα φοβισμένα αυτιά. Εδώ τους έπεισες ότι θα πτωχεύσουμε και “δεν θα έχουμε γάλατα και κωλόχαρτα στα ράφια” εδώ θα κολλήσεις; Εδώ τα ζώα-περισσότερο σε χώρες του “ανεπτυγμένου κόσμου”- ξεροσταλιάζουν  έξω από πολυκαταστήματα πριν φέξει και μπουκάρουν σαν αλαφιασμένα βουβάλια στα ράφια να προλάβουν “προσφορές και εκπτώσεις”.

Φυσικά σχεδόν ΟΛΕΣ οι μεγάλης κλίμακας μεταδιδόμενες ασθένειες έρχονται εξ ανατολών. Από την εποχή της χολέρας της Αθήνας του Περικλή, ως τις “Ισπανικές γρίπες” και τις πανώλες που ανα τους αιώνες θέρισαν εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς. Το “γιατί”,αναζητείται. Πιθανές εξηγήσεις είναι δύο(μαζί): α) η Απω Ανατολή είναι αρκούντως θερμή,-και υγρή-αλλά όχι τόσο όσο να “υποφέρουν” μικροβια και ιικά στελέχη και χωρίς μεγάλες εποχές κρύου, δεδομένης και της γεωγραφικής μορφολογίας.

Ολα είναι θέμα γεωγραφίας,όπως έχουμε πει. Βόρεια κάνει κρύο,Νότια κάνει ζέστη, Δυτικά υπάρχει το θαλάσσιο “χάσμα” του Ατλαντικού, άρα, από θα έρθουν τα “μαύρα μαντάτα”, αν όχι από Κίνα κυρίως και γενικά την ευρύτερη περιοχή;

β) οι διατροφικές συνήθειες των λαών εκεί, βοηθούν δυστυχώς στην μεταφορά ασθενειών από ζώα σε ανθρώπους,δεδομένου ότι το καθημερινό μενού περιλαμβάνει τρωκτικά,έντομα και ερπετά τα οποία είναι βασικοί “ξενιστές” ιών,μικροβίων,παρασίτων κλπ. Το αμέσως επόμενο είναι να εξαπλωθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και ιδού-για άλλη μια φορά στα τελευταία 3.000 χρόνια -το αποτέλεσμα.

Φυσικά τα νούμερα απέχουν -ευτυχώς-παρασάγγας. Αλλο μερικές χιλιάδες,και αλλο μερικές δεκάδες εκατομμύρια οι νεκροί. Η εξάπλωση σήμερα ναι μεν είναι ευκολότερη λόγω των σύγχρονων και αστραπιαίων σχεδόν μέσων μεταφοράς ανθρώπων και προιόντων παγκοσμίως,αλλά απ’την άλλη και οι προειδοποιήσεις, τα alerts και οι σχεδιασμοί είναι επίσης αστραπιαίοι, καθώς φυσικά και το “οπλοστάσιο” της Ιατρικής επιστήμης” είναι γεμάτο και συνεχώς εκσυγχρονίζεται και ουδεμία σχέση έχει με τα “μαντζούνια” και τα φυλαχτά  προηγούμενων αιώνων.

Υπομονή λοιπόν. Μπόρα είναι θα περάσει. Προσοχή φυσικά-έτσι κι αλλιώς και πάντοτε- όσο αφορά στους αυτονόητους κανόνες προσωπικής υγιεινής με σεβασμό στους διπλανούς και κυρίως τους ανθρωπους του σπιτιού μας και όλα θα πανε καλά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε μερικούς μήνες από τωρα,με κάποια άλλη “κατάρα” θα ασχολούμαστε και κάποια νέα “συμφορά” θα μας χτυπήσει την πόρτα και θα είναι στα πρωτοσέλιδα και στις λεζάντες όλων εκείνων που “ενδιαφέρονται για το κοινό καλό”. Τι θα κάναμε χωρίς αυτούς,δεν ξέρω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Μέχρι και κρίση θα μπορούσε να αποκτήσει το πόπολο. Ευτυχώς,αυτό θα συνεχίσει να αποτρέπεται.Εσαεί.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΚΟΡΩΝΟ-ΥΙΟΣ

  1. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Προσπαθώ να μην είμαι καχύποπτος αλλά ρε γαμώτο τόσο Έξυπνη και φιλική προς την οικονομία αυτή η φύση; Μα να στοχεύσει στους μεγάλους σε ηλικία όπως λες κι εσύ, που θέλουν και σύνταξη; Φτιάξαν τον κόσμο μας, τι άλλο θέλουν πέρα από ένα ευχαριστώ; Δεν τους φτάνει η αυτοικανοποίηση; Μου θυμίζει κάτι προπονητές και παίκτες στην ΑΕΚ που ζητάνε και λεφτά κι από πάνω!

    Συν τοις άλλοις δεν προσφέρουν και στην κατανάλωση.

    Τι σου είναι η φύση…

    iPhone, iTypos, iApologize