ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Θυμήθηκα την κουβέντα αυτήν και χαμογέλασα. Πόσο εύκολα ένας κορωνοϊός δημιούργησε το απόλυτο σκοτάδι στο τούνελ. Πόσο εύκολα επιβάλλεται δεξιά κι αριστερά στρατιωτικός νόμος με απαγόρευση κυκλοφορίας, συναθροίσεων και υποχρεωτικό κλείσιμο οποιασδήποτε κοινωνικής συναναστροφής. Και πόσο εύκολα ψιθυρίζεται από κάποιους οτι θα έπρεπε τα μέτρα να είναι ακόμα σκληρότερα.

Αδιέξοδα στα πάντα. Χωρίς κανένα φως από πουθενά σε κάποιο κοντινό χρονικό σημείο. Αδιέξοδο στις κοινωνίες που έχουν χωριστεί στη μέση και οι μεν κατηγορούν τους δε για απειθαρχία κι έλλειψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Ενωμένοι όλοι για την αντιμετώπιση του εχθρού μεν, αλλά σε μια αδιέξοδη ένωση. Μπάχαλο μέχρι το 2021, που θεωρητικά θα υπάρχει το εμβόλιο.

Πώς ξεκίνησε αυτό; Η Αμερική κατηγορεί την Κίνα για βιολογικό πόλεμο, και η Κίνα την Αμερική οτι δικός της ήταν ο στρατιώτης μηδέν, που έπεσε στη Γιουχάν. Είναι κι αυτό αδιέξοδο; Είναι, άμα πάς με την μία ή την άλλη μεριά. Είναι, άμα δεν δεις σωστά τον ρόλο σου σαν κράτος στην υδρόγειο. Είναι άμα επιμένεις σαν Ελλάδα οτι είσαι ο ομφαλός του σύμπαντος. Αν λοιπόν το κατανοήσεις οτι είσαι ο τίποτας, μπορεί και να την γλυτώσεις κάπως σε αυτόν τον βιολογικό πόλεμο που διεξάγεται και για τον οποίον φυσικά, πουθενά δεν φταίνε οι μπεκάτσες. Μια ζωή τις τρώγανε αυτές στην Κίνα.

Και φυσικά δεν ασχολούμαι με καμία συνωμοσία. Το γιατί ας πούμε ο Bill Gates έκανε το γνωστό πείραμα της προσομοίωσης. Την άποψη μου καταθέτω και βρίσκω οτι για το μέλλον, οι πολυεθνικές που κάνουν κουμάντο στον πλανήτη και ποτέ οι χώρες ή οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, το κινέζικο μοντέλο επιβίωσης και εργασίας, είναι καιρός να μπει στο τραπέζι.

Πρώτα ξεμπερδεύουμε από τα βαρίδια του ασφαλιστικού. Γέροι, ανήμποροι, χρόνια άρρωστοι και τα λοιπά. Μένουν νέοι που άνετα για την επιβίωση θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Χωρίς ιδιαίτερες ελευθερίες αφού το να αρθούν όλα αυτά τα μέτρα, είναι πλέον στην σφαίρα της φαντασίας. Πλήρως ελεγχόμενοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι επικοινωνίας, με σαφώς καταγεγραμμένα προφίλ επιθυμιών και αναγκών. Προσέχτε το on line delivery και τι ωραία καταγράφεται το γούστο μας.

Με έναν ιό, που όπως όλοι βέβαια, ήρθε για να μείνει. Και να φέρει πλέον τον παγκόσμιο εμβολιασμό, που αν αυτός δεν καταντήσει ακόμα πιο επικίνδυνος για τον έλεγχο ή την εξολόθρευση των μαζών, σίγουρα θα ανακατανείμει τον πλούτο. Ήδη τριάντα παγκόσμιες εταιρείες – μία από αυτές πήγε να αγοράσει ο Τράμπ προ τριμήνου – δίνουν τον αγώνα δρόμου. Για τον κερδισμό και την απόλυτη κατατρομοκράτηση του πλανήτη. Με αυτόν τον αόρατο εχθρό, διότι πλέον δεν πρέπει να δίνονται όπλα στους ανθρώπους. Είναι επικίνδυνοι καμιά φορά οι άνθρωποι.

Οι οποίοι θα περάσουν σε άλλα επίπεδα κοινωνικότητας και συμπεριφοράς. Με μέτρα προφύλαξης συνεχή, και εμβολιασμένοι με την συνεχή καχυποψία για τον διπλανό τους. Σε ένα παγκόσμιο κράτος, έτοιμο να πληρώνει για τον καινούργιο εξωγήινο εχθρό του διαστήματος, και με συνεχή μνημόνια προς τις διάφορες επαρχίες του, και με όλους τους πολίτες να χρωστάνε καθυποταγμένοι.

Φίλοι και φίλες, είναι πολύ δύσκολα τα πράματα. Η υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο είτε άμεσα, είτε έμμεσα λόγω οικονομίας. Σας συνιστώ ψυχραιμία και δύναμη. Είναι πολύ μεγάλο το χτύπημα που μας αλλάζει όλους. Από την απλή καθημερινότητα μας, μέχρι την συνολική στάση της ζωής μας. Εδώ στην Ελλάδα, μπορεί και να είμαστε πιο τυχεροί, που είμαστε της πλάκας και ανήμποροι για την παγκόσμια οικονομία. Έχουμε κι ανθρώπους σοβαρούς στο τιμόνι, έχουμε και το πρώτο δείγμα στήριξης από την Κίνα. Είναι σημειολογικό μεν αλλά αρκετό. Μετά από εμάς πήγε και στην Ιταλία. Η Κίνα έχει σεβασμό στους αρχαίους πολιτισμούς. Δεν πήγε ούτε θα πάει ας πούμε στον Ερντογάν, που έχασε μόνος του τον πόλεμο των συνόρων μας και βγήκε χθες στα μπαλκόνια να χειροκροτάει ή να προσπαθήσει να μαζέψει τα νούμερα στα τζαμιά. Έρρωσθε.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΑΔΙΕΞΟΔΟ

  1. Ο/Η Λαμα λέει:

    Βέβαια αδιέξοδο στα πάντα αλλά κυρίως στον χρόνο τον χώρο κ το όραμα.Το Κινεζικό μοντέλο εργασίας εμένα μου μοιάζει με το Αμερικανικό.Δεν βρίσκω τυχαίο τ ότι ξεμπερδευει με συγκεκριμένες ηλικίες για το ότι ζουν κατά τ αλλά εις βάρος των φυσικών πόρων της οικονομίας κ του ασφαλιστικού που μπουκωσε κι άρχισαν να αλλάζουν οι όροι.Παντα είμαστε δέσμιοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.Βλεπω κοινό τον προβληματισμό για τους μαζικούς εμβολιασμούς αν και πρόσφατα τείνω να πάω προς την άλλη σχολή του εμβολιασθειτεωοπωςδηποτε Αυτός ο τρόπος που έρχεται να ζούμε με τρομάζει και μου θυμίζει χώρες όπως η Αφρική που ζούσαν αλλά με φύλαξη ,με μάντρες .Εδώ αντί για μάντρες θα ζούμε με μάσκες.Αυτο που φοβάμαι όμως είναι μην χάσω το όραμα.

  2. Ο/Η koreas λέει:

    Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός ή πιο σωστά αναφέρεις την αίσθηση σου για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Κι η αίσθηση, η πρώτη ενστικτώδης εντύπωση δηλαδή, μπροστά στο άγνωστο ή μπροστά στην αλλαγή τη συνήθειας είναι σχεδόν πάντα αρνητική.

    όπως δε μπορώ να σε αποδεχτώ δε μπορώ και να σε απορρίψω. θεωρώ ότι η λεγόμενη πανδημία του covid-19 είναι κάτι άγνωστο, για το οποίο δεν έχουμε αξιόπιστα δεδομένα κι άρα δε ξέρουμε ούτε πως να το αντιμετωπίσουμε, ούτε πως θα εξελιχθεί ως θανατηφόρος πανδημία. προσωπική αίσθηση ότι δεν είναι τόσο θανατηφόρο όσο περιγράφεται. ότι και να πούμε όμως είναι υποθέσεις ελλείψη στοιχείων.

    Στην οικονομία μακροπρόθεσμα πάντα δε βλέπω κάτι άσχημο, άσε που θεωρώ ότι μάλλον θα κάνει ελαφρώς καλό. αυτό στο θεωρητικό πάλι, γιατί δε γνωρίζουμε πόσους παλιούς σκελετούς θα προσπαθήσουν να μας φορτώσουν πάλι οι λεγόμενες ελίτ.

  3. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Εγώ λέω ένας Κινέζος είπε «νυσάφι πια μ αυτές τις χειραψίες» σε όλες τις διεθνές εμπορικές και λοιπές συνατήσεις. Τώρα θα προσαρμοστείτε εσείς στον Κινέζικο χαιρετισμό. Απόσταση, υπόκλιση, τελειώσαμε 🙂

    Αυτό που λες για τους ιστορικούς πολιτισμούς, ισχύει απόλυτα. Σε όλες μου τις συναντήσεις νομίζουν ότι είμαι Σουηδός και με αντιμετώίζουν φιλικά. Όταν τους αποκαλύπτω όμως πως είμαι Έλληνας, βλέπεις το πρόσωπο τους και τη συμπεριφορά τους να αλλάζουν και από φιλικοί, γίνονται σα να βλέπουν τον Βούδα μπροστά τους. Οι ανύπαντρες γυναίκες δε (γνωστοί για την ευθύτητα τους οι Κινέζοι), 3-4 ερωτήσεις μετά την ιστορία, τον πολιτισμό και τη Σαντορίνη, σε ρωτάνε, ”are you married?”

    Στο δια ταύτα, δύσκολοι μήνες, θα μας μείνουν κοινωνικά κουσούρια αλλά θα το περάσουμε κι αυτό. Δεν έχω περάσει πολλές κρίσεις αλλά βλέπω (τουλάχιστον στην Σουηδία) ότι το κράτος έμαθε απ το 2008 και δεν κάνει παρόμοια λάθη.

    Stay safe!

    iPhone, iTypos, iApologize

  4. Ο/Η JF λέει:

    Η όλη ιστορία έμπαζε εξαρχής. Δεν μου κολλάνε πολλά πράγματα και έχω 200 ερωτήσεις στο κεφάλι μου που άλλες τις θυμάμαι και άλλες τις έχω ξεχάσει γιατί κάθε μέρα μου δημιουργούνται καινούριες. Όλοι όσοι βγαίνουν και μιλάνε καθημερινά στα κανάλια ,απ’τον Τσιόδρα μέχρι και τον Πρωθυπουργό μιλάνε για έναν κόσμο που δεν θα είναι ο ίδιος την επομένη της πανδημίας. Ένας δεν έχει βρεθεί να τους ρωτήσει τι εννοούν. Όσον αφορά τον ιό τώρα, είναι δυνατόν πρώτα να τον αφήνουν και μετά να ψάχνουν θεραπεία ?
    Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Γιατι θες να χαλασεις αυτο το ωραιο παραμυθι ? Ντε και καλα να μην ειναι οπως τα λενε,και δαιμονοποιησαμε και τις νυχτεριδες,και οτι αλλο περιεργο τρωνε οι σχισοματηδες…Εδω καταποντιστηκαν ολα τα χρηματηστηρια,χαθηκαν τρις στο συμπαν και επανηλθε εν μερει η ταξη .Και λεω στο συμπαν ,γιατι δεν ξερουμε ποιοι ( μαλακες) αγορασαν ,αν υποτεθει οτι αγορασαν και δεν τις ξαναπηραν οι εταιριες πισω στο -70 της τιμης. Εχεις μια μανια ωρες-ωρες…..

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απροετοίμαστος ο γλόμπος για την αντιμετώπιση πανδημίας.

  7. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Αν δεν βλέπετε τους υπότιτλους, το cc.