ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

Το σημερινό παιχνίδι είναι πραγματικά οριακό και κρίσιμο. Με ήττα, χαιρετούμε την δεύτερη θέση. Με νίκη, μπαίνουμε χοντρά στο παιχνίδι της αμφισβήτησης του ΠΑΟΚ, ενώ με ισοπαλία πάμε στα γνωστά ευχολόγια. Μπορεί κάπου και κάποιους να βολεύει η ισοπαλία αυτή, όμως αυτή αν έρθει θα πρέπει να έρθει επειδή ο αντίπαλος ήταν τυχερός και την γλύτωσε. Και αυτό ακριβώς το παιχνίδι θέλουμε να δούμε από την ΑΕΚ : Οτι μπήκε για να κερδίσει ποδοσφαιρικά και όχι χρονικά. Ούσα και πλήρης κιόλας.

H ΑΕΚ κατέβηκε με 4-3-3 και φυσικά με το λάθος του Ολιβέιρα μπροστά. Όμως κατέβηκε με κυριαρχική διάθεση και σαν αφεντικό του αγώνα. Μιλάω για όλο το πρώτο μέρος. Δεν δέχθηκε ούτε μία τελική από τον αντίπαλο, κυριάρχησε στο κέντρο πλήρως και φυσικά έφτασε σε πολύ ψηλά ποσοστά στην κατοχή της μπάλας. Μια κατοχή όμως ουσιαστική. Σε επιθετική διάθεση. Αυτό μαρτυρούν οι τρεις σοβαρές αποκρούσεις του Πασχαλάκη, τα πέντε κόρνερ και τα τόσα φάουλ εκτός περιοχής.

Είχα φτάσει σε σημεία αμφισβήτησης για την μετουσίωση της απόλυτης υπεροχής, κι έβλεπα πάλι οτι στο πρώτο λάθος μας, θα το πληρώναμε εμνείς. Ευτυχώς διαψεύστηκα από τον Τσιγκρίνσκι. Η ΑΕΚ έδειχνε και στο ταμπλό ποιός ήταν το αφεντικό σήμερα στο πρώτο ημιχρόνιο. Διότι δεν φοβήθηκε πουθενά, διότι έπαιξε διαβασμένη και με πλάνο, διότι είχε απόλυτη ισορροπία στην ανάπτυξη της κι από τις δυό πτέρυγες αλλά κι από τον άξονα. Με θαυμάσια αλληλοκάλυψη κι έχοντας βασικούς πυλώνες τον Σιμόες, τον Τσιγκρίνσκι, τον Λιβάγια και τον Αλμπάνη.

Σε ένα πρώτο μέρος με καλό ρυθμό, που έδειξε μάλλον τον ΠΑΟΚ να παίζει συντηρητικά και με κάποια μοιρολατρεία. Τραβηγμένο αρκετά πίσω λόγω προπονητή και χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί τα χαρτιά του επιθετικά. Με την ΑΕΚ όμως πολύ οργανωμένη και ξέροντας ακριβώς τι να κάνει. Εντάξει υπήρχε μια επιθετική δυστοκία, αλλά όπως και να το κάνεις στην Τούμπα παίζεις κι έρχεσαι από ήττα προχωρώντας σε μονόδρομο. Και μπορώ να πω οτι ήταν από τα καλύτερα ημιχρόνια της, και σε τρέξιμο, και σε διάθεση αλλά και σε τακτική.

Στο δεύτερο μέρος φυσικά περιμέναμε μια μεγαλύτερη ορμητικότητα από τον αντίπαλο. Το μόνο που είδαμε ήταν μια απλή μείωση της κατοχής της μπάλας, που όμως οφειλόταν στην κάποια οπισθοχώρηση της ομάδας μας, η οποία κατοχή ήταν απλά φλύαρη. Οι κάποιες υποψίες ευκαιρίας που έκανε ο αντίπαλος, ήταν προϊόν κάποιου δικού μας λάθους, που στην ουσία μεταφράστηκε σε δυό μακρινά τεχνικά σουτ του Ολλανδού που πήγαν άουτ και σε μια παράλληλη σέντρα που δεν την βρήκε κανείς.

Από την άλλη μεριά, εμείς πηγαίνοντας στην κόντρα, αναρωτιόμουν σε τι μέρα έπρεπε να βρεθεί ο ΠΑΟΚ για να τον σκοτώσεις. Ήταν απίστευτη η ολιγωρία μπροστά σε απόλυτο συνδυασμό βέβαια με την ανικανότητα του Ολιβέιρα. Μια ανικανότητα που όμως τον κράτησε στο παιχνίδι, με τον Καρέρα να εγκληματεί εκτός από αυτό, και με την είσοδο του Βέρντε, καθώς και με την τρομερή καθυστέρηση στο να πει ο Σιμάνσκι. Αν ο προπονητής ήθελε να κρατήσει αυτό το ένα γκολ ή ήταν ευχαριστημένος και με την ισοπαλία, θα έπρεπε να έχει αλλάξει τους παίκτες και το σύστημα αρκετά νωρίτερα.

Φυσικά η μπάλα είναι πουτάνα. Διότι ένα φάουλ του Βέρντε έγινε πέναλτυ με το var, και η ΑΕΚ προηγήθηκε με δύο τέρματα διαφορά. Όλες οι αλλαγές γίνανε μετά κι ήταν ένα παιχνίδι της μοίρας που σήμερα ήθελε την ρέντα στο πλευρό του Ιταλού τεχνικού. Στο θέμα των αποφάσεων. Διότι σε όλα τα άλλα, καμία ρέντα άλλη δεν είχε η ΑΕΚ. Έπαιξε δυνατά, αποφασιστικά και στην ουσία είχε την τύχη του τολμηρού. Του αφεντικού και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, χωρίς πλέον να κινδυνέψει σε τίποτα.

Τους στυλοβάτες τους ανέφερα στην αρχή. Όμως καθώς η ώρα περνούσε, ανέβαιναν κι άλλοι. Όπως ο Σβάρνας κι ο Παουλίνιο. Χωρίς βέβαια να φτάσουν τον Σιμόες, τον Κρίστιστς και τον Τσιγκρίνσκι, αλλά πλέον όλοι φαινόντουσαν καλοί και δεμένοι σαν ομάδα. Και βέβαια έκαναν και τον ΠΑΟΚ να φαίνεται ανήμπορος, πανικόβλητος και σαν να παραδέχεται οτι τουλάχιστον σήμερα, δεν έκανε τίποτα, διότι η ΑΕΚ δεν τον άφησε, παραδεχόμενος οτι μάλλον είναι σε χειρότερη κατάσταση. Αυτό θα το δούμε φυσικά στα επόμενα παιχνίδια. Όμως μέχρι αυτά, πρέπει να πούμε οτι η ομάδα μας πήρε μια σπουδαία και πανδίκαιη νίκη, με πολύ καλή απόδοση και μπαίνοντας στο γήπεδο για να κερδίσει, για να συνδεθώ και με την πρώτη παράγραφο. Κι αυτό μου άρεσε τρελά. Μπορεί να μην κέρδιζε, όμως εμένα με ενδιέφερε η νοοτροπία. Του νικητή. Με ενδιέφερε να δω αυτό που είπε ο Καρέρα πριν το παιχνίδι :Πάμε για να νικήσουμε. Και νικήσαμε, δεν κλέψαμε κανένα αποτέλεσμα. Γιαυτό τα συγχαρητήρια μου είναι ολόθερμα και πηγαία, όσο κι αν με στενοχώρησε η είδηση του χαμού ενός μεγάλου Αεκτζή, παιδικού μου φίλου. Ελπίζω στο ταξίδι του, να υπήρχε μια οθόνη και να έβλεπε την σπουδαία σημερινή εμφάνιση της μεγάλης του αγάπης.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο.... λέει:

    Απλα πραγματα. σημερα ειχες ΚΕΝΤΡΟ. Μπορει να μην ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει,αλλα για να σταθεις σαν ομαδα με παιχτες καπως ισαξιους στο χορτο,ας πουμε οτι ειναι μια χαρα. Για να λεμε και την μαυρη αληθεια,δεν περιμενα τον ΠΑΟΚ τοσο χαλια,και παικτικα και ψυχολογικα. Τελος παντων,μια χαρα το αποτελεσμα αρκει να συνεχισεις με νικες.

  2. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Καλή νίκη, σημαντική με σωστή νοοτροπία. Από εκεί και πέρα, δε μπορώ να βλέπω τον Ολιβέιρα και τον Αραούχο πάγκο…Υποθέτω ο φίλος σου που αναφέρεις λεγόταν Γιώργος Ρ. και ο χαμός του μας έχει στενοχωρήσει αφάνταστα. Ελπίζω να χάρηκε τη νίκη της ομάδας μας από ψηλά.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Αυτός ήταν ακριβώς. Από πολύ παλιά, πάρα πολύ παλιά. Από εκεί κι έπειτα για την ομάδα, είναι σαφές οτι ο Καρέρα είναι πολύ αργός ή βλέπει κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το δούμε: Ας πούμε, ο ΟΣΦΠ περνάει από παντού κι άρα δεν τον κοντράρει κανείς, κι επομένως πάμε για τα υπόλοιπα οι μικρομεσαίοι. Κάτι σαν ομίλους του Champions league….Μακάρι να έχουμε τέτοια κυνικότητα στον πάγκο.

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Υγιεινός περίπατος, επιστροφή σε γνώριμες καταστάσεις την ώρα που οι Τσετσένοι δείχνουν λίγο αποστασιοποιημένοι.

    Χθες, επιβεβαιώθηκε με τον πιο τρανό τρόπο η ΚΛΟΠΗ 3 κυπέλλων, όπου δεν υπήρχε ή στήθηκε το VAR. Ναι, ακόμα και του 2ου που ο παοκ ήταν πράγματι πολύ καλύτερος. Αυτό όμως δεν αλλάζει την αλλοίωση των κανόνων στο 79’ και αντί να μείνει ο παοκ με 9, συνεχίσαμε 10 εναντίον 10.

    Υπάρχουν πολλά θετικά με σημαντικότερο κάτι που δεν αναφέρεται, η βελτίωση του Μπάρκα. Δεν πρέπει να πουληθει τώρα. Αν περάσουμε σε όμιλο και συνεχίσει έτσι, θα πουληθεί με διπλάσια του χρόνου.

    10 λεπτά συμμετοχής του Οικονόμου έφεραν τρόμο. Νόμιζα ότι με Πεππέ και Μανώλη Παπαδόπουλο είχα δει τους χειρότερους εκεί, αλλά αυτό το κατσίκι δεν έχει προηγούμενο.

  5. Ο/Η koreas λέει:

    Ωραίο ματσάκι είδαμε χθες.

    Η παραδοσιακή μας αναψυχή στην αγαπημένη τούμπα, η οποία μας δυσκόλευε τα τελευταία χρόνια. Διαβάσαμε και τα καλά λόγια του steven και κοιμηθήκαμε σαν πουλάκια, Μία στο καρφί και μία στο πέταλο.

    πέρα από εκεί όμως η ομάδα (συμπεριλαμβανομένου του προπονητή) είναι μέτρια, απλά έπεσε σε ένα πολύ κακό παοκ (συμπεριλαμβανομένου του προπονητή του).

    πολλοί μεγάλοι ελεύθεροι χώροι από τους παοκτζήδες και ο παουλίνιο συνεχώς ελεύθερος
    ο σβάρνας να βγάζει μακρινές διαγώνιες ως σαν ρομπερτο κάρλος
    ο τσιγκρίνσκι με καρφωτη κεφαλιά να είναι ασυναγώνιστος στο ψηλό παιχνίδι
    ο σέρβος σε ρόλο πανταχού παρών.
    ο παοκτζης πορτογάλος δεξιός οπισθοφύλακας να ανταγωνίζεται με κάποια ντουλάπα ονόματι Οσίτι για το χειρότερο του γηπέδου
    Απίστευτες καταστάσεις…

    Βέβαια το βασικό ερώτημα παραμένει:

    Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΊ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ;

    ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ ΚΑΝΟΝΙΚΗ;

    ps. για να είμαστε δίκαιοι, το ιταλικό τριο + varιστες λειτούργησε σίγουρα υπέρ του μάξιμου, και της ομάδας μας γενικότερα.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για να σου ρίχνει διπλό ο ανεκδιήγητος Γκαρέλι ο εφταρας, μέσα στη Τούμπα φαντάσου ποσό σκορποχώρι είσαι. ΟΚ έπαιξε χωρίς 7 βασικούς αλλά και πάλι. Παρωδία κανονική να σε κερδίζει αυτή η αεκ και μάλιστα στην έδρα σου. Ο τύπος που αλλάζει κάθε τρεις μέρες σύστημα να σου κάνει διπλό σε ματς σημασίας μέσα στο σπίτι σου..

    Διαβάζοντας το κείμενο (δεν είδα το ματς- ένα 90λεπτο για κανα μηνα είναι ΥΠΕΡ αρκετό μη τρελαθούμε) δε στάθηκα στο διμπαλλο αλλά στο ότι ο ζμπαουγκ δεν έκανε λεει τελική στο ημίχρονο! Βλέπεις μετα την ανάλυση του Stevie και μέσα σε 3 λεπτά έχεις πιάτο όλο το ματς. Για να μη κάνεις τελική στους Σβαρνες και στους Κριστισιτς πρέπει να έχεις ποιότητα (προφέρεται πιό και όχι πι-ο αλλά Σημίτη), είδα και με τον ΟΦΗ φάσεις η ψυχή τους βγήκε.

    Ενα παικτη εχουν που ξερει 100 ουγγιες μπαλλα και δε το βαζουν βασικο γιατι ειναι λεει αργος. Ενω οι δικοι μας που μεχρι να κουνηθουν παθαινουν γαγραινα ειναι σαιτες… Οσο ξερει ο Μπισεσβαρ δεν ξερουν οι αλλοι 22 μαζι. Λες και εχουμε κανα συμβολαιο οτι ο μπαλαδορος πρεπει να ειναι σπριντερ. Ειδα τα στρουμφακια τα δικα μας κατι βερντοκλωναριδηδες ποσο μυρωδια τη παιρνουν. Τους βλεπει ο Βασιλης και γελανε οι καλστες του.

    Το πρεσπο – πρωτάθλημα θα το πληρώσετε πολύ ακριβά τελικά. Τα γράφαμε στα ζμπαουγκια αλλά μας έλεγαν ότι έφεραν 3 πορτογάλους 2 ουκρανούς 3 Άγγλους και 5 Γερμανούς και ρουφάνε ήσυχοι το φραπογαλο στην Αριστοτέλους. Το θυμόμαστε? Όταν τους λέγαμε ότι είναι καρναβάλια και η τέταρτο πέμπτη ομάδα μας κουνάγανε και το δάχτυλο κιόλας επειδή έγιναν Μπαρτσελόνα.

    Θέλανε και CHL τρομάρα τους λες και έχουν πάει ποτέ τους και ξέρουν πως είναι. Ούτε απ’ έξω δεν έχουν περάσει. Η πλακά είναι ότι θα πάμε λεει εμείς.. Μόνο να μας πείτε πότε θα πάμε για να μη χάσουμε το θέαμα του 6 αγώνες 6 ήττες σα την άλλη φορά. Και εγώ αυτό θέλω, να πάμε CHL και να βρεθούμε να τα πούμε. Να παρει και ο εγγυητής άλλη μια 30αρα να μας φέρει το νέο Ολιβειρα και το νέο Βέρντε. Να ‘ξοδέψει’ δηλαδή 500 και να ‘εγγυηθεί’ τα αλλά 29,5εκ ευρώ.

    Δε ξέρω πραγματικά ποιος εχει το μεγαλύτερο χιούμορ από δαύτους. Ο Γκιόργκι ζω με τα λεφτά του μπαμπά μου? Ο μπαμπάς του ο κουμπουροφόρος που εχει τρελαθεί να γραφεί ζημίες σε OPEN-PAOK-DIMERA? Ο αμόρφωτος παράγοντας που στριβεί γεννητικά όργανα όταν δε πνιγεί με κασκόλ όποιον δε γουστάρει? Ο άλλος που διδάσκει ήθος και πλακώνεται στις φυσούνες όταν δε δέρνει διαιτητές και στήνει παιχνίδια? Από όλα εχει ο κατάλογος. Διαλέξτε ποιος σας κάνει..

    ΥΓ Stevie θερμά συλλυπητήρια. Δεν τον γνώριζα αλλά ήταν γνωστός φίλων.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Daily mail, κάτι αναμεσά σε Kontra News και Μακελειό: η ΑΕΚ ζήτησε £5εκ λίρες για το Μπάρκα.

    Πρώτον: η αεκ ζήτησε £7.2εκ λίρες (€8εκ ευρώ) πριν 15 μέρες και μόλις είδε ότι η Celtic έκανε αυτή τη προσφορά στη Southampton τα μάζεψε άρον-άρον.

    Δεύτερον: η μας διαβάζει ο Ηλίας (δηλαδή η ΠΑΕ) η του σφύριζαν (εχει μπόλικους που ακούνε εκεί μέσα όχι εμένα αλλά εμάς ως σύνολο και δεν εννοώ τον εδώ χώρο) αυτό που έγραψα- και λεγαμε μεταξυ μας- πριν 10 μέρες ότι πάνω από €5εκ δε υπάρχει περίπτωση να πάρεις για Έλληνα-δε με ξέρει η μανά μου-ποδοσφαιριστή.

    Το ότι ο εγγυητής ζητάει ότι του κατεβεί δε σημαίνει τίποτε απολύτως. Από την άλλη η τιμή ενός παίκτη ΔΕΝ καθορίζεται από ποσά τζίβας (έτσι τα λεει) έχεις κατεβάσει αλλά από άλλα πράγματα, ειδικά για Βρεττανούς που κοιτάνε μέχρι πως δένει ένας παίκτης τα κορδόνια του.

    Το ότι το αεκ έκανε πίσω τα καραβιά από τα 8 στα 5, δηλαδή έκοψε ένα 40% χονδρικά του παίκτη αναμεσά σε 2 επαφές τις τελευταίες 10-15 μέρες με τη μια, δείχνει ποσό ‘σοβαρή’ ΠΑΕ είναι και ποσό ‘σοβαρά’ λαμβάνονται οι αποφάσεις της.

    Τώρα άμα οι Κέλτες πουν: μεγάλε ένα τεσσαρακι ΕΥΡΩ σε 2 δόσεις σου κάνει? Θα έχουν άδικο? Η θα πει όχι ο μέγας διαπραγματευτής? Με κορδέλα θα τον στείλει.

    Χαβαλέδες με τη λογική ότι αρπάξει ο λοκος μας κανονικά. Που θέλουν όμως CHL με τα μανταλομπακακια και τους Ενομπακάρε. Όχι ελευθέρους από ομάδα άλλα από το σπίτι τους ως άνεργους. ΟΑΕΔ κανονικό, δηλαδή με κάρτα UB40. UB40, εκτός από το γνωστό εκπληκτικό συγκρότημα των Campbell, για τους μη γνωρίζοντες ήταν και το επίδομα ανεργίας στο UK Unemployment Benefit, Form 40 τις παλιές μέρες. Κάτι που ακόμη αναφέρεται μιας και εχει επικρατήσει ως ορολογία.

    ΥΓ ΣΥΡΙΖΑ: Το επικοινωνιακό σόου στο Ελληνικό αξίζει μια θέση στο εγχειρίδιο εξαπάτησης και ανικανότητας!

    Το Project Ελληνικό ΔΕΝ είναι ούτε της ΝΔ, ΔΕΝ είναι ούτε του Γεωργιάδη, ΔΕΝ είναι ούτε του Μητσοτάκη. Αυτοί το μόνο που έκαναν ήταν να το ΄ξεμπλοκάρουν’ από τις μπούρδες των άπλυτων κομουνιστών

    Το Project είναι μια επένδυση 8ΔΙΣ ευρώ, που εχει budget-αρισμενα 85,000 θέσεις εργασίας, έσοδα μόνο από ΦΠΑ γύρω στα 1,9ΔΙΣ επι της κατασκευής και άλλα 12 ΔΙΣ στην εικοσαετία επι λειτουργίας, συν όλα τα άλλα που θα φτιαχτούν εκεί μέσα δίνοντας μόνιμες δουλείες σε 10.000 κόσμο, ΦΤΙΑΧΝΩΝΤΑΣ και 50 πράγματα και αλλάζοντας τον κρανίου τόπο που είναι μέχρι και σήμερα. 1εκ επισκέπτες ετήσια αναμένει η επένδυση όταν ολοκληρωθεί. Και όχι ΔΕΝ είναι μόνο καζίνο, εχει εστιατόρια, εχει καφέ, εχει σπίτια, εχει μαρίνα, εχει τεράστιο πάρκο εχει 500 πράγματα να κάνει κάποιος.

    Όχι μόνο κρατικισταν και επίδομα από το μεγάλο πατερούλη.

    Θυμόμαστε πολύ καλά και τους βαμμένους μουσαμάδες στα ‘εκδοτήρια’ του μετρό Θεσσαλονίκης και τις φωτο με τα στημένα βαγόνια της καθαρίστριας που έγινε υπουργός παρέα με το Σπιρτζη.

    Αυτό που σιγουρά θυμόμαστε είναι το μικρό βλαμμένο να ‘σκύβει να δει’ στο τούνελ το τρένο που έρχεται!!! Είναι το ίδιο βλαμμένο που ζήταγε ΦΥΤΡΕΣ στη βουλή πριν μερικές μέρες.

    Από εξαπάτηση και ανικανότητα σύντροφοι έχετε με διαφορά γράψει όχι απλά εγχειρίδιο άλλα ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια.. Που έχετε τα μούτρα και μιλάτε όταν επι 4.5 χρονιά το μόνο που κάνατε είναι να χώνετε τα αφγανα και τα πακιστανια στα ερείπια του ελληνικού για να τα λέτε δομές και να μασουλάτε τα ΔΙΣ της Ε.Ε.

    Σαν αυτά που μασουλάει ο ανθρωπιστής Παπασπιτουλης με τα 38 ακίνητα..