ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Α Ε Κ

Σε ένα παιχνίδι αντικειμενικά δύσκολο, λόγω ομάδας αλλά και κούρασης, η ΑΕΚ θεωρητικά θα είχε μόνο μια απαίτηση : Να διαχειριστεί κάπως την υπερπροσπάθεια την προχθεσινή και φυσικά να δικαιώσει όλους αυτούς που πέσανε πάνω στον Μάνταλο για να τον στηρίξουν. Και να φανεί ο αρχηγός οτι θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Οτι θα πάρει μόνος του το παιχνίδι.

Η ομάδα λοιπόν, κατέβηκε με 4-2-3-1 και με όλους τους βασικούς. Καλό σχήμα και καλό ξεκίνημα έκανε. Σε ένα παιχνίδι τακτικό χωρίς πολλούς χώρους και με μεγάλη προσωπική ένταση. Δεν ήταν κακή η ΑΕΚ μέχρι το εικοσάλεπτο κι αν λάβεις υπ΄όψιν σου οτι Λιβάγια πλέον δεν υπάρχει. Όπως φυσικά δεν υπάρχουν σπουδαία χαφ. ΠΑΡΤΕ ΔΥΟ ΧΑΦ. Προσπάθησε από τον άξονα κυρίως αφού τα πλάγια μπακ ήταν ανύπαρκτα – ναι σε αυτά που ήταν ξεκούραστα – αλλά δεν πήρε τίποτα, μέχρι που άρχισαν οι αναποδιές. Δηλαδή ο τραυματισμός του Γκαρσία και η είσοδος του Κρίστισιτς.

Χάθηκε το σύστημα, μπερδεύτηκαν οι παίκτες και φυσικά η επόμενη αναποδιά ήταν το γκολ που φάγαμε στην πρώτη επίθεση και τελική του Ατρόμητου. Πλέον δεν υπήρχε τίποτα σαν αοργάνωση μέσα στο γήπεδο αφού χάθηκε κι ο Σάχοφ που έμοιαζε να είχε πάρει τα πάνω του σήμερα. Η ΑΕΚ ήταν πλέον ασύνδετη, άνευρη και χωρίς να έχει κάποια ιδέα και πλάνο. Φυσικά φρόντισε να την τακτοποιήσει ακόμα περισσότερο κι ο αρχηγός της, που αποβλήθηκε για ένα παιδικό φάουλ και λογικά όλοι θα έχουν δει, οτι αυτός ο άνθρωπος σαν παίκτης είναι ακατάλληλος και βέβαια οι υπεύθυνοι πρέπει να σπεύσουν και ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΥΟ ΧΑΦ.

Φυσικά όλα τα προηγούμενα που γράφω αλλά κι όσα είδαμε στο πρώτο μέρος, ήρθαν και κούμπωσαν στο υπόλοιπο του αγώνα. Η ομάδα μας, η πάρτε ΔΥΟ ΧΑΦ, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Στα πάντα. Στο στήσιμο των παικτών, στην ανάπτυξη και φυσικά στην καθοδήγηση. Με έναν Λιβάγια πλέον αδιάφορο και ψυχικά αλλού, με παίκτη λιγότερο και με ανάπτυξη κάτι μακρινές μπαλιές του Χνίντ και την φιλοτιμία του Σβάρνα, δεν πας πουθενά. Κι ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο, που μπορούσε να σε κοιτάξει στα μάτια, να σου ροκανίσει τον χρόνο και να σε παίξει για πλάκα στην διαχείριση του αποτελέσματος.

Η ΑΕΚ ήταν σαφέστατα μπερδεμένη, κουρασμένη και απόλυτα σε σύγχυση. Εντάξει δεν θα κάνουμε και βαρειά κριτική αφού ήμασταν πίσω απο την ισοπαλία του γάβρου στην επαρχία και την πρόκριση στην Ευρώπη, αλλά ρε αδερφέ, είναι δυνατόν να ψάχνεις για στόπερ, ενώ δεν έχεις κέντρο; Δηλαδή, τι άλλο να δεις; Να πας κάπου και να σου ρίξουν μια τεσσάρα μπας και συνέλθεις; Στην Ελλάδα δεν θα γίνει εύκολα αυτό. Όλες οι ομάδες θα σου βάλουν ένα γκολ και μετά θα κάτσουν πίσω διότι σε φοβούνται σαν φανέλα. Ούτε κι αυτήν δεν μπορούσε σήμερα η ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί. Γιατί; ΠΑΡΤΕ ΔΥΟ ΧΑΦ.

Οπότε είδαμε μια ποδοσφαιρική παρωδία. Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Ατρόμητο και μια κάκιστη εμφάνιση για εμάς. Που φάνηκε οτι ήμασταν άδεια μύδια και ακόμα στα πανηγύρια της πρόκρισης. Μέχρις ένα σημείο λογικό, μέχρις ένα άλλο σημείο, παράλογο : Ποιό; Οτι ακόμα εμπιστεύεσαι τον Μάνταλο, κι οτι ακόμα θεωρείς οτι ο Λιβάγια θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του. Την ώρα που ξέρεις, πόσο παραδόπιστοι είναι όλοι οι γιούγκοι. Την ίδια ώρα που καις τον Γκαρσία, την ίδια ώρα που θεωρείς οτι είσαι πλήρης. ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΔΥΟ ΧΑΦ.

Δεν ήταν το παιχνίδι κακό επειδή το χάσαμε. Ήταν πολύ κακή η ΑΕΚ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΧΑΦ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ. Δεν αρκεί ο Σάκχοφ ούτε κι ο Κρίστισιτς. Δεν αρκεί να υπερβαίνει κάθε φορά τον εαυτό του ο Τσιντώτας. Και φυσικά δεν αρκεί που πέρασες στην Ευρώπη. Πρέπει να δεις ξεκάθαρα οτι ο Μάνταλος είναι παλαίμαχος πλέον, οτι ο Λιβάγια σε έχει γράψει σταρχίδια του, κι οτι ο Ολιβέιρα είναι κινούμενο μπάζο. Πρέπει να σε μάθει κάτι η σημερινή ήττα, όπως και η προχθεσινή σύμπτωση. Πρέπει να δεις καθαρά και χωρίς εγωισμό : ΠΑΡΕ ΔΥΟ ΧΑΦ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

60 Responses to ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η mporat λέει:

    Ηρθα να πω ένα καλησπέρα στον Κλοπ τον εφταρα.

  2. Ο/Η Al λέει:

    Giati den vgenei o Eftaras sto thlefono Kyrie Steven mou.

  3. Ο/Η Δημήτρης ΑΕΚ λέει:

    Πεστα ρε Στήβεν.
    Ξεφτίλα να μας κρεμάει έτσι ο Μάνταλος.
    Δεν μπορεί να μαζέψει λίγο το πόδι του.
    Πάντως ο Παπαπέτρου την έβγαλε εύκολα την κόκκινη.
    Τελικά τα δύο Χαφ που λες είναι ο Σιμανσκυ και ο Γαλανόπουλος
    Τι λες?

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Mporat
    Καλημέρα απο το νυν πρωταθλητή Αγγλίας και περσυνο πρωταθλητή Ευρώπης -νταμπλούχο Ευρώπης και νυν Παγκόσμιο πρωταθλητή συλλόγων.

    Ουδέποτε δήλωσα οτι δε φοβάμαι καποιον αντίπαλο ποςο μάλλον αν ειναι 10 φορες ανώτερος για να το παιξω ΕΙΡΩΝΑΣ μεςα στο Anfield..

    Η ομάδα έπαιξε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ας έφαγα 3 αυτογκόλ και ενα ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ offside.
    Ας έπαιξε χωρις τέσσερις βασικούς top classs: Alisson – Tiago- Henderson- Mane.

    Ειμαι Liverpool – η καλύτερη ομάδα στο πλανήτη- δεν εχω καμμια δικαιολογία και επρεπε να φάω – και να βάλω αλλα δυο τουλαχιςτον.
    Οπως έφευγε η 6 referee και 5 η city εντος εδρας ανάλογα.

    Al (μπορείς να γραφεις με το κανονικό σου όνομα)

    περιμένω χρονια μπας και πετύχω το αεκακι στην Ευρώπη αλλα βλεπεις δε μου κάθεται.
    Βεβαια για να μου κατςει, πρέπει το αεκακι να παίξει CHL, άρα μάλλον τσάμπα περιμένω…

    Βγάλατε και γλώσσα που σας κάρφωσε ο …. Γουτας?
    Αιντε μη σπάσει ο διάολος το πόδι του, σας πετύχουμε πουθενά και ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΕΘΝΙΚΗ να παίζετε Μάνταλος- Τρίγλια πάλι.
    Ακομη και εκει ΕΧΑΣΕΣ το κυπελλο γ εθνικής απο τον αγροτικό Αστέρα.

    Που μου θες και συγκρίσεις με την ΕΞΑΚΙΣ πρωταθλήτρια Ευρώπης, Καραμήτρο.

    Sent from my iPhone.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο Πέλκας παει φενερ. Ο λιβαδιας βεβαια δεν εχει σχέση ως θεςη αλλα εκει ακριβώς ειναι η διαφορα στη λειτουργία των συλλόγων.

    Ο ενας ζητάει οτι του έρθει για να δωςει ενα παίκτη που σε 3 μήνες μενει ελεύθερος αλλα την ίδια στιγμη οταν ο παίκτης του λεει οκ πλήρωσε με ανάλογα με αυτα που εσυ ο ίδιος με αξιολογείς!!!! τουε κανεις το παγώνι και δε δίνεις ουτε τα μισά..
    Οποτε ο παίκτης απλα φεύγει ελεύθερος λαι μέχρι τοτε- άπο οσο διαβάζω- ειναι πιο αδιάφορος απο θάμνο σε χωράφι.

    Ο άλλος απλα πουλάει σε λεφτα που ειναι στη πραγματικότητα δηλαδή 1,6, κρατάει και ενα 20% καβάτζα και δίνει και στο παίκτη τη δυνατότητα να κονομησει παιζωντας σε μια σαφώς οικονομικά δυνατότερη ομάδα που συνήθως παιζει και CHL Γιατι αν περιμένουν να δουν CHL από το αεκ καο το ζμπαουγκ χεσε μεςα πολύχρονη κανονικά.

    Αιντε καλο γουτα και καλο … πρωτάθλημα.

    Sent from my iPhone.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς το παρόν αδερφέ έφερε έναν Ρουμάνο στόπερ. Δεδομένου ότι αντιμετωπίζουμε ανώτερες ομάδες, για να μη πω υπερομάδες στο πρωτάθλημα,είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση αυτή.

  7. Ο/Η Bill the Butcher λέει:

    Εγω προσωπικα δεν εχω καταλαβει την συγκριση της ΑΕΚ με την Liverpool.

    Σε ότι αφορά εμένα ας πουμε, ακριβώς επειδή θεωρω πως με δουλεύει ο εγγυητής εδώ και χρόνια έπαψα να ασχολούμαι με το προϊόν ΑΕΚ (όλες οι ομάδες πλέον είναι τέτοιες και εμείς πελάτες και ως τετοιοι οφειλουμε να απαιτουμε το καλυτερο) και ασχολούμαι πλεον μόνο με Αγγλία επίσης (αν και προσωπικά υποστηρίζω Chelsea, αφού η Αμερικανή μητέρα μου μεγάλωσε στην Fernshaw λογικα ο Snitch θα ξέρει – παντως σεβομαι την Liverpool ως μεγεθος και αυτο θα επρεπε να ναι μαθημα για τους ΠΑΟΚτσηδες και την γλωσσα που εβγαλαν στους αλλους τρεις τα τελευταια χρονια). ΑΕΚ υποστηριζω λογω πατερα κυριως τηλεοπτικα αφου δεν πολυγουσταρω την ελληνικη γηπεδικη κουλτουρα (αν και στο νεο γηπεδο θα παρω διαρκειας).

    Η ΑΕΚ τωρα ειναι ενα μεσαιο μεγεθος ιστορικα στην Ευρωπη που μπορει να κοντραρει υπο κανονικες συνθηκες οποιαδηποτε ομαδα εκτος απο 6 αγγλικες, 5 Ισπανικες, 5 ιταλικες, 2 γερμανικες και 2 γαλλικες. Δηλαδη με εξαιρεση 20 ομαδες την Ευρωπη που δεν παιζονται η ΑΕΚ τις υπολοιπες ξαναλεω ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ μπορει να τις κοντραρει οπως εχει κανει αρκετες φορες. Οποτε ταβανι για το συγκεκριμενο club ειναι το να μπει στις top-30 ομαδες της Ευρωπης (φυσικα με αλλους υφους και ηθους διοικησης) ή να κατσει στις top-50 (κατι που θα συμβει από του χρόνου). Αυτα ειναι τα κυβικα της ΑΕΚ ως club. Οχι και ασχημα οταν μιλαμε για ομαδα απο το ελληνικο ποδοσφαιρο. Το να την συγκρινουμε τωρα με την Liverpool, την Real και την Bayern δεν εχει νόημα αφού η ΑΕΚ και να ηθελε απλα δεν μπορει να φτασει εκει. Η ΑΕΚ αν θελει να προοδευσει οπως και καθε ελληνικη ομαδα θα πρεπει να στοχευει στο να φτασει σε ενα επιπεδο που θα “εχει” αγωνιστικα σταθερα ομαδες οπως η Anderlecht, η Sporting κτλ.

    ΥΓ1: Το προβλημα της ΑΕΚ χρονια τωρα ειναι πως εχει εγκλωβιστει στο παρελθον. Ανακυκλωση προσωπων, Ντουσαν, Λυμπε, Ζηκος, Δελλας και ξανα μανα φερ’ τα να τα αρμεξουμε. Ο Χιμενεθ φαγωθηκε επειδη ηταν ο “κοουτς του Αδαμιδη” ο Καρερα παραειναι ξενος για εναν οργανισμο που εχει μαθει να κινειται με ευθυνη του Μελισσανιδη και των υποτακτικων του μεταξυ συγγενων και φιλων, ενω ο Πογιετ παραηταν ντομπρος. Το θεμα δεν ειναι αν ηταν καλοι προπονητες και οι τρεις. Ο Πογιετ ηταν ο καλυτερος ολων ας πουμε, αλλα ανεργος ειναι κοντα 3 χρονια τωρα (το λεω επειδη χρησιμοποιεις ως επιχειρημα το οτι ο Καρερα ηταν εκτος παγκων). Ο Καρερα απο την αλλη ειτε ετσι ειτε αλλιως εχει γαλουχηθει σε ενα club (Juventus) που μπορει να ειναι χιλια δυο αλλα δουλευει επαγγελματικα και στια ακαδημιες του δεν βαζει Παυληδες. Ε σε αυτο το συστημα ο Ιταλος εφτασε να κοουτσαρει την Juventus σε τελικο ιταλικου Super Cup και CL εδυω και υπηρεσιακος. Στην δε Ρωσια (σιγουρα καλυτερο πρωταθλημα απο το ελληνικο) πηρε πρωταθλημα με το τεταρτο μπατζετ μετα απο ν χρονια. Τελος ο Χιμενεθ, περιπτωση αναλογη του Ιταλου αλλα στην Σεβιλλη εφτασε να προπονει τους Ισπανους τρια χρονια. Τι θελω να πω; Ολοι οι παραπανω μπορει να μην ειναι τελειοι (ξαναλεω ο Ουρουγουανος αλλη κλαση) αλλα για την ΑΕΚ ειναι και παραειναι αρκετοι μονο και μονο λογω παραστασεων. Μιλαμε για την ΑΕΚ τωρα του Μελισσανιδη που ειναι ικανος να φερει προπονητη τον Κασαπη και οι λοβοτομημενοι δημοσιογραφοι μας να λενε “πωπωπω”. Οποτε προσωπικα παρεχω στηριξη σε τυπους οπως ο Πογιετ, ο Χιμενεθ ή ο Καρερα μονο και μονο επειδη δεν βρωμανε καμαρίλα 90s και επειδη γνωριζω πως ενα ολοκληρο συστημα τους περιμενει στην γωνια για να επανελθουν τα παιδια τα δικα μας και να χουμε αποκλειστικα (δες πχ ποσο support εχει ο καθε Μανταλος και Μπακακης σε σχεση με τους πολυ πιο επαγγελματιες και ας ειναι μετριοι Παουλινιο και Αιντάρεβιτς-τυχαια ονοματα)

    ΥΓ2: Το οτι εφαγε 7 ο Καρερα απο την Λιβερπουλ δεν λεει απολυτως τιποτα. Και ας ειχε πει πριν το ματς οτι ξερω γω “το ‘χουμε”. Και η Λιβερπουλ στα 90s σηκωνε πανο “ελατε οταν θα χετε 18”. Συμβαινουν αυτα στην μπαλα και εχουν και εξηγησεις πολυ απλες και καλως συμβαινουν κιολας γιατι ΚΑΙ αυτη ειναι η ομορφια του αθληματος.

    ΥΓ3: Πραγματικα θα με ενδιεφερε να δω πως θα κρυφτει ο ελεφαντας των μερικων δεκαδων μυριων που εχουν παει απο την ΠΑΕ στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ. Και για ποσο.. Δεν εχω ιδεα απο οικονομικα (αλλο ειναι το αντικειμενο μου) αλλα θεωρω καπως δυσκολο να κρυφτει τετοια μετακινηση κεφαλαιων. Εχω την εντυπωση πως πολυ πολυ συντομα θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε.

    ΥΓ4: Το θεμα των παλαιων χρεων της ΠΑΕ μονο κλειστο δεν ειναι ακομα.

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο.... λέει:

    Πλεον δεν θελεις μονο δυο χαφ,θελεις και επιθετικο διδυμο. Φυσικα θελεις και στοπερ,αλλα μαζευονται πολλοι !!!
    Ομως τα χαφ ειναι επιτακτικη αναγκη.
    Δεν πηρες το τριτο 3αρι σημερα, απλα γιατι δεν μπορουσες να το παρεις οπως τις αλλες δυο φορες. Χωρις καλο ποδοσφαιρο, χωρις συνοχη, δεν πας πουθενα. Ευκαιρια ηταν σημερα να εγραφε 9 ποντους αλλα….
    Ουτε το VAR κανει στους γαυρους, απειλουν με αποχωρηση. Ε,ρε γλεντια….

  9. Ο/Η Pontios λέει:

    @The Snitch

    τι τρολαρισμα θα φας τωρα ρε φιλε?????
    αχχαχαχααχαα!!!

    @steven

    πλεον καταλαβαινω ποτε ενα παιχνιδι ειναι στημενο.
    μονο η ξεκαρφωτη κοκκινη του πετρακη μου φτανει

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Λέμε εμείς για το Ελλάντα.
    τι να πουν κι οι άλλοι που στο peak τους, τους τον έκαναν σουρωτήρι κάποιοι χωριάτες από τα αζήτητα.

    “In Εφτάρα we trust”, φουκαριάρα lfc…πάλι σουρωτήρι…

  11. Ο/Η bandog λέει:

    snitch

    μη γινεσαι γαυρος

  12. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;…………τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που ο πετράκης κρεμάει την ομάδα. (πέναλτι χωρίς λόγο με τον αρη στα play-off, χαμένο πέναλτι και κόκκινη κάρτα χθες χωρίς ουσιαστικό λόγο).

    σίγουρα μιλάμε κι υπάρχει ανικανότητα. μήπως όμως σε κάποιες περιπτώσεις εξυπηρετεί και σχέδια του εγγυητή για ήττες με ΚΕΡΔΗ; λέω μήπως…

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Οκ, τότε να βλέπουμε καράτε με μπάλα.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Ειλικρινά δεν το βλέπω έτσι.

  15. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αναφώνησα στον αγώνα με την με τη Βόλφσπουργκ ότι τέτοιο ΒΛΑΚΑ σαν τον ΙΣΝΟΥΑ δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Χθες, όμως, θυμήθηκα ότι είχα δει. Τον λένε ΑΝΤΡΙΑΝ και μπροστά του ο ΑΝΕΣΤΗΣ είναι διάνοια!

    Επειδή έγινε της μοδός το ΕΦΤΑΡΑΣ, είχαμε κάποιον που θα μπορούσε να λέγεται ΟΚΤΑΡΑΣ. Just for the record.

    Sunderland manager Gus Poyet has admitted his side’s 8-0 defeat to Southampton is his most embarrassing moment on a football pitch, and that he will make the players watch the match again in the hope that they will learn something.

    ΥΓ. Δεν είδα τον αγώνα στο Περιστέρι, κρίμα για τον ΓΚΑΡΣΙΑ, φάνηκε ότι είναι ο μοναδικός ”μοντέρνος” παίκτης στην ΑΕΚ. Με έναν, που να πας? Τα 2 ΧΑΦ (μόνο) είναι το πρόβλημα όταν λείπουν ακόμα, 2 μπακ, 1 στόπερ, 1 εξτρέμ? Όλοι αυτοί όμως να είναι επιπέδουν Γκαρσία, ταχυδυναμικοί. Αστείο, ε?

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Bandog

    Δεν γίνομαι τίποτα. Απλά όλους πλην Ρεαλ- Μπαγερν- Μπαρτσα και τη παλιά Μιλαν τους βλέπω σα κουνούπια. Εμφανίζονται μια φορά το χρόνο για κανα μήνα και με μια μυγοσκοτώστρα απλά τα εξολοθρεύω. Μερικές φορές με τσιμπάνε απλά. Πες μου ΜΙΑ ομάδα στο κόσμο που παραπαίει επι 20 χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας 5-6 θέση να εχει πάρει 2 CHL- 1 UEFA παίζοντας και άλλους 3τελικούς ενδιάμεσα, εχει φτάσει δηλαδή μέχρι τέρμα στην Ευρώπη 6 φορές. MIA όχι άλλη.

    @ Πόντιος
    Έπρεπε να έχω φάει αλλά δυο και να έχω βάλει αλλά ~ τρία. Κανονικά έπρεπε να λήξει 9-4 η 9-5 και δε λέω για απλες φάσεις λέω για δοκάρια και ένας με έναν που χάθηκαν. Τα τρία από τα επτά μπήκαν με κόντρα, σουτάραν οι άλλοι έβρισκε σε παίκτη άλλαζε πορεία έμπαινε γκολ. ΟΚ ατυχία μεν άλλα τη τύχη σου τη φτιάχνεις μονός σου. Για τα μπάζα είμασταν.

    Από πέρσι γραφώ ότι CB Gomez ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το ξανά έγραφα το καλοκαίρι, πάρτε η Κουλιμπαλι, η τον Diego Carlos (που ήθελε ο Klopp) η πάρτε τον Dayot Upamecano -που προσωπικά προτιμώ από όλους- με £60εκ να τελειώνουμε. Το Γαλλακι με το VVD απλά κλειδώνει τα πάντα και εκτός από θηρίο 1,94 είναι πολύ ταχύς άλλα πάνω από όλα ΔΕΝ κάνει σαχλαμάρες, είναι σοβαρός στο παιχνίδι του.
    Μετα το τελικό με το γαύρο έγραφα: Επιμένω ότι ο Gomez είναι για τα πανηγύρια.

    Μόλις τη περασμένη εβδομάδα το ξαναείπα: ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ CB. O Gomez είναι πηγή κινδύνου..

    Μια δυο τρεις έγινε το πανηγύρι, ερχόταν με χίλια, μόνο αόμματος δε το έβλεπε. 4 φάγαμε εξ αίτιας του μαλακα.

    Μου είναι αδιάφορο το τρολλαρισμα, 7-2 ήρθα σε μια μέρα που έλειπε ΟΛΟΣ ο άξονας μου από τέρμα μέχρι CF. Ούτε τη παρθένα έκανα να κλείσω με μηδέν, ούτε τον έξυπνο έκανα με μια Σπαρτακ στο Anfield. Ο άλλος στο ημίχρονο είχε 5 τελικές και 4 γκολ..

    Ο άλλος λεει φουκαριάρα μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας και κόσμου.. Μιλάμε από μπάλα ΜΥΡΩΔΙΑ όχι αστεία. Τενοντίτιδα έχω πάθει από τις κούπες που σηκώνω και είμαι και φουκαριάρης. Ενώ εσείς ρε κακομοίρηδες (ότι και νάσαι) που σηκώσατε το κύπελλο ΕΒΓΑ είσαστε να σας ζηλεύουμε. Έχουν πολλές ομάδες Klopp και το ροστερ μας. Έχουν πολλές ομάδες Anfield, έχουν γυρίσει ματς που δε γυρνάνε με τίποτε πολλές ομαδαρες.

    ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 19 Αγγλίας, 6 CHL, 3 UEFA, 4 UEFA SUPER, 1 WORLD, 7 F.A και 8 League cups.

    Οι ευρωπαϊκοί μου τίτλοι (18) είναι παραπάνω από ΟΛΩΝ των άλλων μαζί και παραπάνω από τα πρωταθλήματα του αεκ (12) σε ένα μπανανισταν.

    Τώρα διώχνουμε το Klopp να πάρουμε τον ολε γκουναρ Κωστένογλου, τον Φρανκ- ΑΙΩΝΙΑ μαλακα-Λαμπαρντ και τον Καρέρα τον ατρόμητο εφτάρα που τον σούρωσε ένας Γούτας αφού του πήρε κύπελλο ένας παλαίμαχος Τοροσίδης και ένα 19χρονο στο τέρμα.

    Όσο κάνει το δεξί μου μπακ (ΤΑΑ/120ΕΚ ΛΙΡΕΣ) κάνει ΟΛΟ το ροστερ του αεκ μαζί με το γήπεδο, το προπονητηριο, τα γραφεία, το προσωπικό και μένουν και ρέστα να σας πάρω άλλη μια φορά χαλαρά και ξαναμένουν και άλλα ρέστα να φέρω και καμμιά δεκαριά Λιβαι Γκαρσια. Είπαμε δε σπάει ο διάολος το πόδι του να κληρωθούμε μια φορά μαζί. Μια μόνο να ανεβεί το αεκ στο Anfield, να δούμε μετα πόσο κλαψομουνα Καζαντζίδης εχει να πέσει και αν ξαναμιλάει κανένας για τα επόμενα 50 χρόνια.

    @ Bill the Butcher
    Aussie είσαι, έστω half? Αρα ‘ξάδελφος’ και μάλιστα διπλός εξ Αμερικής.
    Μια ομάδα για να λάβει ένα χαρακτηρισμό πρέπει να αποδείξει ότι ανήκει εκεί τουλάχιστον μια εικοσαετία. Το αεκ είναι μηδενικό μέγεθος στην Ευρώπη, κάνεις δε τη ξέρει για τον απλό λόγο ότι κάνει μια φωτοβολίδα- νίκη και μετα εξαφανίζεται 15 χρόνια. Ήταν ανύπαρκτη μέχρι το 1977 που όντως έκανε μεγάλη πορεία, μετα χάθηκε μέχρι το 1992-93 μετα ξαναχαθηκε μέχρι το 2006, η δε εμφάνιση της (αν μπορείς να τη πεις τέτοια) ήταν λόγω νίκης επι της Μίλαν. Το γεγονός ήταν ότι έχασε η Μίλαν – λόγω Σορε και μόνο- όχι ότι κέρδισε το αεκ.

    Αυτά που στο Ελλαντα ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι επιτυχίες ο κανονικός κόσμος δε τα βλέπει καν. Κάτι προκρίσεις με σκωτσέζους και κάτι ιστορικές νίκες που φτιάχνουν οπαδούς με την εβδόμη της Γερμανίας με γκολ τσαφ στο 94. Όσο γνωρίζεις εσύ την Στεαουα που πήρε και ένα CHL μια Nottingham που πήρε 2, η θυμάσαι μια Πάρμα που πήρε 2 UEFA και μιλάω για ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ όχι να παίζεις σε όμιλο, άλλο τόσο σε υπολογίζουν εδώ ως ομάδα. Εχει λογική ο συλλογισμός σου αλλά το αεκ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ να μπει στους top 50 (για τους 30 δε το συζητάω καν). Μπορεί κάποια στιγμή να μπει 1-2 χρονιές στη 50αδα και μετα παπαλα.

    Το Ranking κατακταται με συνέπεια και όχι με μια σαιζόν που απλά σου έκατσε όπως πριν 3 χρόνια που έσωζες τα ματς στο 94 συνέχεια.

    Ο γαύρος παίζει σχεδόν μόνιμα CHL, πήγε πολύ καλά πέρσι και στο Europa, μάζεψε πόντους που το αεκ δεν εχει μαζέψει σε 10 χρόνια και πάλι είναι στη θέση 35. Με αποκλεισμούς Arsenal μέσα στο Λονδίνο με νίκες στο CHL με 4 νίκες στα προκριματικά μέσα έξω για να μπει στους ομίλους.

    Το να πας από το 200 στο 70-80 είναι σχετικά εύκολο μιας και προσπερνάς κάτι χωριά στη κυριολεξία , με 2 συμμέτοχες σε ομίλους και 2-3 νίκες το κάνεις. Ήσουν στο 200 και πήγες στο 90 μέσα σε μια σαιζόν, φέτος θα ανέβεις μόνο και μόνο επειδή σβήνεις τη τελευταία μηδενική χρόνια σου. Από εκεί και πάνω όμως η άνοδος στο ranking δεν είναι αναλογική, θέλει πολύ κόπο και να προσπεράσεις σοβαρά club όχι χαβαλέδες μπυραρίες και ψαράδες. Θέλει πολλούς βαθμούς αρά συμμέτοχες και μάλιστα φέρνοντας βαθμούς σε επίπεδο CHL με νίκες και ισοπαλίες όχι με 6 ήττες σε 6 ματς που έκανες μια φορά. Ο γαύρος φέτος είναι με 37,000 πόντους, το αεκ με 19,500.

    Για να καταλάβεις τι εννοώ πέρσι η Κίντερ ηταν στη 51η θέση με 32,000!
    Στη 30αδα η sporting (29η ) εχει 45,500, η Βαλένθια 40,000 (32η) ο Αγιαξ που έφθασε ημιτελικά και κάνει 2-3 καλές χρονιές με νίκες και προκρίσεις είναι 19ος με 67,500.

    Εμείς που παίξαμε στη πενταετία 3 τελικούς, 1 UEFA και 2 CHL με ένα CHL, με World Cup με προκρίσεις με νίκες κλπ. είμαστε 10η θεση με 81,000 επειδή χάσαμε ΜΙΑ φορά, μια χρόνια και δε παίξαμε αρά πήραμε μηδέν πόντους (2016-2017).

    Δες τα εδώ κάνει και αυτόματο update: https://www.football-coefficient.eu/coefficient/#table-club-history-coefficients

    Στα αλλά συμφωνώ και προσυπογραφώ με 2 ενστάσεις.

    1) Άλλο να είσαι γνωστής ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και προπονητής που πάει στο Anfield και λεει δε φοβάμαι και άλλο να είσαι κάφρος που σηκώνει πανό. Ο ένας ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι κάτι σκαμπάζει (τη τυφλά του δε ξέρει αλλά λεμέ τώρα) ο άλλος απλά είναι οπαδός.

    2) Έφαγε ΕΠΤΑ σε επαναληπτικό – πρόκρισης για το CHL. 7-0 με φουλ ομάδα, όχι 7-2 με τη μισή εκτός σε ένα ματς πρωταθλήματος. Όταν πας σε μια έδρα που εχει ρίξει τεσσαρες σε Ρεάλ Μπαρτσελόνα (μεταγενέστερα), Ντορτμουντ στα ντουζενια της, 5 στη Ρόμα, 6 στη Πόρτο κλπ. κλπ. το να λες δε φοβάμαι είναι σα να λες η είμαι μαλακας, η δε ξέρω που ήρθα, αλλά σας ενημερώνω ευγενικά.

    ΥΓ Η ΠΑΕ είναι χρεωμένη με τα μπουνιά, όσο κόστισε το γήπεδο + όσα έφαγε ο εγγυητής της 7 χρόνια για να αγοράζει στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ προπονητικά κέντρα. 50 μύρια είναι μόνο τα έσοδα από την UEFA μαζί με τα φετινά. Θα πέσει γέλιο όχι όσο είναι αυτός φυσικά αλλά μόλις το ψάξει ο επόμενος. Αλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που το λαμογιο κλέβει ούτε τη ΠΑΕ ούτε κάποια άλλη εταιρεία του. 2 φορές το εχει κάνει πριν μόνο στο αεκ. Γι αυτό βλέπεις τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για τον μαυρουκο που ξαμολάνε για 6,5εκ παίκτη για να καλύψουν τα φαγωμένα. Ένα μυριο έδωσε όλο (σε 3 δόσεις) και όλο και αλλά 300 συμβόλαιο+ εφορία σκάρτα 450.
    Όπως στο Λιβαδιά επειδή ΑΛΛΟΣ τον έφερε και το πλήρωσε αυτά τα 3,5εκ είναι τεράστιο παραμύθι. 1,8 κόστισε ο παίκτης και όποιος θέλει, επειδή έχω δει το contract, ας βγει να δημοσιεύσει το αντίθετο.

  17. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    τότε θα πρέπει το παιδί να το προφυλάξουν. νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα “αποχής” να ηρεμήσει και να τακτοποιήσει μέσα του κάποια πράγματα.

    τώρα όσον αφορά τον εγγυητή προσωπικά δεν περιμένω τίποτα παραπάνω. τον μάθαμε, τελικά είναι πολύ προβλέψιμος. η χρονιά “ολοκληρώθηκε” την προηγούμενη πέμπτη.

  18. Ο/Η Pontios λέει:

    @steven

    Μια χαρά τα εξυπηρετεί τα σχέδια του εγγυητή.
    Τον μάθαμε τον πετρακη από τους δήθεν τραυματισμούς πριν τα ντέρμπι με το γαύρο.

    Έμαθα ότι ο καρερα θέλει να γυρίσει στη Σπαρτάκ.

    Δεν περιμένω τίποτα με το παοκ.

  19. Ο/Η davor λέει:

    καλημερες!Βλεπω μονο CHL και premier leugue!Για την ωρα στην premier league γινεται της 5αρας,6αρας,7αρας!Θα δουμε και αλλα τετοια hi-scores διοτι ο covid19 εφερε και ελλιπη προετοιμασια και ολοι θα εχουν και απουσιεα απο κρουσματα!ΥΣΤ. επειδη γουσταρω τρελλα JURGEN KLOP στον β γυρο (εαν ειναι κομπλε) χρωσταει μια 8αρα στους χωριατες!

  20. Ο/Η Al λέει:

    Eleipe o aksonas tou leei….giafto efage 7 apo ton Parasxo ths Agglias. Ok.

    7aras loipon kai o Germanos pou ton pao me xilia kai san anthropo.

    Kai na sou po kati. Den me endiaferei poia omada yposthrizeis alla prepei na ntrepese pou anaferese sthn omada mas os aki h vazeis brosta to.

    Alexandros

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ρε κουμπαρε τελικά εσύ είσαι αεκτζης η αντιαεκτζης;;Αν κ η πένα σου τα σπάει κ Συμφωνώ πολλάκις μαζί σου στο πρόβλημα του εγγυητή κ το παρεακι του Πιστεύω οτι δεν την αγαπάς την φανέλα ΜΑΣ.

  22. Ο/Η Δημήτρης ΑΕΚ λέει:

    Νομιζω πως τα Βιβλία της ΠΑΕ θα ειναι σχετικά καλά.
    Εχει προβλέψει η ΠΑΕ να μην έχει όλα τα έσοδα στο ΑΦΜ της, αλλά ή τιμολόγηση στα εισιτήρια γίνεται 60-40 ΠΑΕ -ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ.
    Επίσης έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο για να χρησιμοποιηθεί το ποσό του UCL για το γήπεδο.
    Οπότε δεν θα έχουν εκπλήξεις τα βιβλία μας.
    Αυτά τα λέω χωρίς πληροφόρηση αλλά από προσωπική μου ενημέρωση.
    Οι οικ. καταστάσεις υπογράφονται από ορκωτούς λογιστές.
    Υπάρχουν βέβαια δοσοληπτικοί λογαριασμοι, δάνεια από εταιρείες,μετόχους κλπ.

  23. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν νομιζω οτι παιζεις το παιχνιδι του εγγυητη.ΔΥΟ ΧΑΦ.Μηπως χρειαζεται μια γερη ανακαινιση το μαγαζι,παικτικα μιλωντας;
    Αστειευομαι γιατι μονο χιουμοριστικα μπορεις να δεις την.μπαλλα στην Ελλαδα.Βεβαια θα μου πεις οτι βλεπουν χιουμοριστικα, επι το πλειστον, και τα σημαντικα θεματα αυτοι που τα διαχειριζονται.Οποτε το ποδοσφαιρο μας ενοιξε

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Γκρέμισμα θέλει, όχι ανακαίνιση. Όμως αυτά δεν γίνονται, οπότε εγώ ξεκίνησα από τα μπετά που είναι το κέντρο. Δηλαδή με τον εγγυητή είμαστε παράλληλα. Διότι ο Λιβάγια πλέον είναι αλλού, ο Μάνταλος κι ο Ολιβέιρα δεν κάνουν απλά, ο Γκαρσία έξω για 2 μήνες, ο Σιμόες έτοιμος να τα φτύσει κλπ.

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε ντρέπεται αυτος που σε έριξε γ εθνική για να μη πληρώσει αυτο που «αγόρασε» ( θέλει καο αγορες ο ΤΣΑΜΠΑΣ τρομάρα του) που τη κατακλέβει, που αλλοιώνει τη βαθμολογία και χαρίζει θέσεις, που σε κανει ΡΟΜΠΑ στις φυσούνες και στα αποδυτήρια ως κοινό κακοποιό στοιχείο, που σου δειχνει τα μπακακια τα χνιντ και το σαχλό Ιταλό, που σε εχει με αρχηγό ενα μαλακα 6 χρονια και θα ντραπώ εγω;
    Χεσμενη την εχω ΑΥΤΗ την αεκ και οτι αντιπροσωπεύει.
    Στο όριο ειμαι να τη γράφω Κούλα οπως την κατάντησαν να σε κανει ρόμπα ο κάθε γουτας ο κάθε τοροσιδης και ο κάθε λημνιος 3 φορες σερί.

    Να σου βγάζουν ΟΠΛΑ και να κανεις πτι δε τα ειδες ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΝΣΤΑΣΗ για να μη πέσει στη β το μεγάλο αφεντικό. Γιατι ετσι σπυ ειπε ο φλάμπουαρης αφου θέλετε να αρχίσω να μιλάω, για να μη σπυ μπλοκάρει τα φράγκα απο τη Δούρου.

    Να σου κατεβαίνουν με 16 παίκτες χωρις δελτία καο να ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΕΝΣΤΑΣΗ για να μη σε αφήσει ο άλλος στην Απ έξω μέσω εξυγίανσης (εγινε και αγνός ο φυλακόβιοι τρομάρα του) και σε περαςει και ο ΟΦΗ με τα σούργελα που εχεις στο χόρτο.

    Γιατί τοςο μίσος; Γιατι αν δε φύγει αυτο το καρκίνωμα απο την ομάδα μια ζωη θα ειςαι ο ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΟΣ που τον χτυπάνε συμπαθητικά στη πλάτη οταν κανει τα θελήματα των μεγάλων.
    Θα ειςαι δηλαδή μια ζωη ο μελισσανιδης και οι άλλοι θα ειναι ο Κόκκαλης ο βαγγελης ο Βαρδινογιάννης ο μυτιλναιος κλπ κλπ

    Που σε περιφέρει στο ταψί και στη τούμπα στο ΟΑΚΑ και στο σπανο σα νύφη που ξέρεις απο ΠΡΙΝ οτι θα χάσεις.
    Ππυ σε γυρνάει στα γήπεδα σα τη πουτανα ενώ ξέρεις απο τωρα οτι θα βγεις τρίτος επειδή δεν υπαρχει τέταρτος.

    Ενας καρπαζοεισπρακτωρας μονιμα όπου πας και ενα παιχνίδι στα χέρια ενός ποινικοί που εξαργυρώνει χαρές και λεφτα προς ίδιο όφελος.

    Τίποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο.

    Για λύπηση και μονο είσαστε και δε θα σταματήσω να σας κράζω εσάς και την ομάδα ΣΑΣ μέχρι να ξεκουμπιστουν ολα τα παράσιτα απο κει μεςα.

    Αυτη δεν ειναι ομάδα μου. Ουτε καν αυτές πι πατσαβούρες που τις λεει φανέλες για να τσεπώνει 5εκ δε τη θυμίζουν. Πιο πολυ σε αρλεκίνο κανουν παρα σε ομάδα.

    Και στο τελος ξέρεις που εξαντληται η μαγκιά σας ως γνήσιοι αεκτσηδες; Στο να χαρείτε οταν γαμάνε άλλοι μιας και εσείς είσαστε ανίκανοι να το κάνετε.
    Γινατε ολοι στα ξαφνικά Aston Villa σε μια νύχτα ολοι που ανάθεμα και αν ξέρετε οχι ενα παίκτη αλλα σε πία πόλη ειναι το γηπεδο.

    Η διαφορα βεβαια ειναι οτι ο KLOPP την έριξε ο ίδιος τη σφαλιάρα στο κραγκιοζακο της Ιταλίας, δε περίμενε καποιον τρίτο να το κανει για να ειρωνευτει. Με ξενα κόλυβα μαγκες ολοι μια ζωη. Ιςως γιατι για εμάς απλα δεν υπάρχετε ως μέγεθος..

    Αιντε που έμαθες και μπαλλα βλέποντας τον μάνταλο και απέκτησες άποψη για τη Liverpool.

    100 φορες να παίξουμε θα χάσεις τις 101.

    Πριν καν μπρος στο χόρτο.

    Ουτε ο αγιασμός δε σε σώνει.

    Sent from my iPhone.

  26. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ξαναποσταρω διοτι και πριν κανα χρονο τα ιδια λεγαμε οποτε απλα επαναλαμβανομαι
    https://m.youtube.com/watch?v=EeIOUlkX-mA

  27. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Σ’αυτήν την ΑΕΚ ποιόν να πρωτοδιώξεις. Έναν κανονικό παίκτη πήραμε (ολίγον τι αγύμναστο και με περιττά κιλά) και τον κάψαμε την πρώτη εβδομάδα.
    Το λάθος του καλοκαιριού να μην ζμπρώξουμε Μάνταλο-Λιβάια-Ολιβέιρα θα το βρίσκουμε μπροστά μας ολη τη χρονιά.

  28. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ο Λιβαγια ξενο σωμα.Ο Μανταλος με τα ψυχολογικα του.Ο πιο πονηρος ο Ολιβειρα.Παιζει τοσο οσο να μην ειναι προκλητικα αδιαφορος.Εχει καμοια προταση το ξυλαγγουρο ή θα τον λουστουμε για ενα ακομη χρονο.

  29. Ο/Η JF λέει:

    Έχει ψυχολογικά η αρχηγαρα, μας λένε. Μου τον δίνετε 1 βδομάδα στη δουλειά μου να γιάνει?

  30. Ο/Η The Snitch λέει:

    Έφυγε και αυτός ο ενομπακαρε, που τον είχαμε πάρει από τον ΟΑΕΔ της Αγγλίας. Ούτε παρέλαση δεν έκανε το scouting του Ηλία.
    Όταν το έγραφα ότι ο τύπος είναι UB-40 στις 01-07-2020, ήμουν πάλι κακός- γαύρος- άσχετος κλπ.

    ΕΝΑΣ θα βρεθεί απλά να ρωτήσει τι διάολο μας κουβάλησε το σερβικοί πριν 3-4 μήνες? Και ποσά έβγαλε από τη ‘μεταγραφή’?
    ΕΝΑΣ έτσι για πλακά..
    Μάλλον ανακάλυψαν ότι δε κάνει ούτε για να σκάβει στα μπετά του μουσείου το παλικάρι.

    Ποσο ΞΕΦΤΙΛΑ πχια?

    ΥΓ Τώρα- 6 μήνες τον κυνηγάνε- θυμήθηκαν πάλι τον Τανκοβιτς στη τουρλα του Σαββατου. Που τον απέρριψε ο ζμπαουγκ ‘τυχαία’. Αρκεί να πάρει την ελευθέρας του το παιδί.

    Που τον είχαμε ‘απορριψει΄θα θυμίσω γιατί όπως λέγαμε τότε πριν 3 μήνες μήνες, δε κόλλαγε στα ‘πλανά’ (έλα μη γελάτε ναι εχει πλάνο το σουργελα) του ΕΦΤΑΡΑ. Τώρα μάλλον πασαλείφθηκε με UHU και κολλάει.

    10εκ κονομήσαμε είναι τώρα να μπαίνουμε σε έξοδα?
    ΙΤΣ να ναι το παιδί να κάνουμε ξηγημένες δουλείες: 2 κατοστάρικα η ταρίφα να πούμε κανα εκ ως συνήθως.

    Άμα ξόδευα λεφτά για παίκτες ρε κοροΐδα δε θα ήμουν ‘μεγιστάνας’…ακόμη με το Mini θα κυκλοφορούσα.

  31. Ο/Η bandog λέει:

    φευγει ο γουιλι ο μαυρος θερμαστης που φημες λενε οτι καπνιζε καθε μερα ενα στρουμπουκι μεγαλυτερο αποτ ο πουλι του και μαλλον ερχεται ο τανκοβιτς που ηταν ποθος του ιβιτς …

    ηρθε και ενας ρουμανος στα μετοπισθεν που υπρηχε αναγκη…

    καπου εκει εξω κυκλφορει ελευθερος ο αλεϊς γκαρσια που ανετα παζει οχταρο-δεκαρι εδω…

    τον παιρνεις και αυτον και χτυπας ακομη και πρωταθλημα μεχρι να βρει πατηματα ο γαυρος….

    το σημαντικοτερο κανεις μια σοβαρη πορεια στην ευρωπη που τοσο την εχεις αναγκη βαθμολογικα ως ομαδα…

    στρωνεις δρομο να ξεφορτωθεις τους πορτογαλλους και αν εξοικονομσιεις 1.5 μυριο και του χρονου φερνεις ενα δεκαρι να καυλωσεις κοσμο με το γηπεδο…

  32. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα μισά χρήματα από αυτά που ζήταγε θα πάρει λεει ο Τανκοβιτς. Αρα ΜΟΝΟ 2 πράγματα μπορούν να συμβαίνουν για ένα παίκτη 25 ετών- δε το λες και κανα 33αρη που ψάχνει τη τελευταία αρπαχτη:

    1) O παίκτης- την ώρα που είχε όλο το χρόνο να βρει ομάδα- απλά δε ξέρει τι του γίνεται και ζητάει ότι να ναι. ΟΚ να δεχτώ ότι πάντα ζητάς παραπάνω σε μια διαπραγμάτευση αλλά το να ζητάς τα διπλά από ότι ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις απλά δεν υπάρχει. Υπονοεί απλά ότι είσαι ηλίθιος και εκτός πραγματικότητας. Όπως ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, δεν είσαι και κανα κελεπούρι ποδοσφαιρικά. Αλλιώς 500 χιλιάρικα κάπου θα τα έβρισκες. Για να μη πω καν στην ομάδα σου που έξι μήνες απλά δε ενδιαφέρθηκε καν να σε ανανεώσει μπας και έστω σε πουλήσει 1εκ αντί για τσάμπα. ΓΙΑ ΠΑΛΤΟΥΔΑΚΙ σε έκριναν ε? Όλο και κάτι θα ξέρουν..
    2) Ο Ηλίας και το αεκ μίλαγαν με ένα παίκτη που δεν είχαν σκοπό ποτέ να φέρουν. Είναι η ίδια λογική του έχω 60-70 χιλιάρικα για να πάρω το Evoque αλλά ζητάω ‘προσφορά’ για το Sport με full extra και μάλιστα το PHEV με τα 404 αλόγα που κάνει +150.

    Από τα 250 χιλιάρικα στα 600 (έτσι μας λένε) εχει μια διαφορά ας πούμε 300 χονδρικά. 300 επι 4 χρονιά να το 1,2εκ και ιδού πως ‘κάνει μετάγραφες’ η ομάδα και πως βγάζουμε βολικά εκατομμύρια από το ‘ταμείο’.

    Οπότε η επιλογή μας στο συγκεκριμένο θέμα είναι για το ποιος είναι ο μαλακας και ποιος ο ψεύτης. Εγώ ψηφίζω αεκ δαγκωτό πάντως.
    Δε θα είναι δα και η πρώτη φορά. Εδώ δε ντράπηκαν οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ να μας πουν ότι ο Μελισανίδης έδωσε 6,5εκ για ένα παίκτη 22 χρονών από το Ισραήλ. Ο Μελισανίδης 6,5 εκ δε εχει αξιολογήσει όχι παίκτη, αλλά δε πλήρωνε το χαρτόσημο (όχι τη δόση αλλά το χαρτόσημο 3%) για 2,5εκ του 44 να κλείσει το θέμα που δε ξέρω αν εχει κλείσει ακόμη. Τζογαρει έστω και 0,0001% δηλαδή να τον κυνηγήσουν – η αναγωγή πάει πίσω στο 1990- για χρέη +220εκ, για να μη δώσει 75 χιλιάρικα να καθαρίσει. Όχι από τη τσέπη του φυσικά αλλά από το ταμείο της ΠΑΕ μιας και αυτή αφορά ο διακανονισμός – δεν είναι προσωπικός.

    Παικτικά φυσικά και δεν τον ξέρω. Από το κανένα θα είναι σιγουρά πιο χρήσιμος εκτός αν μας βγει Βέρντε (δεν είναι δύσκολο). Θυμίζω ότι το τελευταίο αριστερό εξτρεμ ήταν ο … Μπαρμοσα. 5 χρονιά χωρίς εξτρεμ είχε αφήσει την ομάδα ο μπαλαδοφατσας.
    Για τα αλλά θα περιμένουμε. Φυσικά είναι τόσο Σουηδός όσο ο Αινταρεβιτς, γιουγκοι είναι τα παιδιά, και παίκτης ελεύθερος στα 25 από τη ποδοσφαιρομανα Χαμαρμπι (που δεν τον ήθελε καν δηλαδή ούτε στο πάγκο με 250 χιλιάρικα) δε με κάνει να πετάω από τη χαρά μου κιόλας αλλά οψομεθα.
    Μη μας βγει Αστριτ και αυτός. Μακάρι να μας βγει Γιόχανσον έστω κατά 30%.

    @ Bandog, είπαμε UB 40 είναι το παλικάρι. Το λεμέ 3 μήνες όσο πιο ευγενικά μπορούμε. Έπαιζε πολύ ….Pro που λεει και το τραγούδι. Πολύ όμως.
    Αυτά είναι ψιλά γράμματα στο scouting. Τσάμπα να ναι και φερτον εκεί, τι είναι ένας πάνω ένας κάτω. Εδώ ο Τσακίρης (που πλέον του έφυγε η … ‘αγανάκτηση’ όπως είχα προβλέψει ότι θα κρατήσει καμμιά βδομάδα) έγραφε ότι είναι λεει η σκάντζα του αρχηγού που ΘΑ δίναμε 5εκ αλλά τελικά πήραμε 5 φάσκελα από τους ‘Άραβες’ που ΠΟΤΕ δεν υπήρχαν. Όταν τα έγραφα μου την έλεγαν (όχι εδώ είναι η αλήθεια) και μάλιστα άσχημα! Ήταν και αυτοί σαν τους Γάλλους του Πετι Σκατο.

    @Δημήτρης

    Η ΕΕΑ έδωσε άδεια για 15εκ. ΟΧΙ για τα χρήματα του CHL λοιπόν- που σύμφωνα με την UEFA είναι Minimum 25εκ. Τα λεφτά του Europa της προηγουμένης χρονιάς 11εκ? Τα λεφτά της Γ’ Εθνικής +10εκ που εξαφανίστηκαν γιατί δεν είναι υποχρεωμένο ως ερασιτεχνικό σωματείο να τα εμφανίσει κάπου? Τα λεφτά του Βρανιες 3,5?
    Τα λεφτά της Capelli 5εκ? Τα +15εκ που επίσημα παίρνει κάθε χρόνο από εισιτήρια χορηγούς τηλεοπτικά κλπ? Μη τα ξαναλέμε εχει μπόλικα. ΣΙΓΟΥΡΑ είναι μια χαρά μαγειρεμένα τα βιβλία. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι οκ.

    Ορκωτοί υπέγραφαν και στο Νικολαΐδη για να μη πάμε πιο πίσω. Ορκωτοί υπέγραφαν και στον Αδαμιδη που εχει κλέψει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από το Μελισανίδη.
    Άστο το θέμα με τους ορκωτούς. Με το ανάλογο τίμημα όλοι ‘ορκίζονται’ οπού θες μιας και μιλάμε για αστική ευθύνη και μπορούν να επικαλεστούν από παράλειψη μέχρι αμέλεια. Ποινική ευθύνη έχουν μόνο αν αποδειχθεί ότι ΕΝ ΓΝΩΣΗ τους συνέταξαν η ενέκριναν ισολογισμό εναντίον διατάξεων νόμου και καταστατικού, άσε που στο ποινικό θα πάρουν κόσμο μαζί τους. Κόσμο που υπογραφεί διπλά τους.. Στην Ελλάδα και δη στο ποδόσφαιρο που έχουν μπουμπουνίσει περισσότερες ΠΑΕ από άμμο στη Σαχάρα, πες μου ΕΝΑΝ ορκωτό λογιστή που πήγε μέσα από ΜΙΑ ΠΑΕ εδώ και 40 χρόνια. ΕΝΑΝ μόνο.

    ΥΓ1 Ο άλλος για να πει την συνηθισμένη ‘εξυπνάδα’ του κατά του Gus (μιας και είναι ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΔΙΣ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ και αυτό δε χωνεύεται με τίποτα) βγήκε και σύγκρινε μια ομάδα πρωταθλήτρια Ρωσίας που διεκδικούσε αποτέλεσμα σε αγώνα CHL με μια ομάδα που έπεσε κατηγορία ένα ΚΑΚΙΣΤΟ ροστερ που την επόμενη χρονιά και αφού έκανε μετάγραφες! κατάφερε 2 νίκες σε 14 ματς και αλλάζοντας τρίτο προπονητή έπεσε στη League One (τοπικό) στην οποία και παραμένει ακόμη ΠΕΝΤΕ (5) προπονητές μετα και τερμάτισε στην ογδόη (8η) θέση..
    ΑΡΑ φταίνε οι 5 προπονητές όχι τα κούτσουρα που παίζουν μπάλα. Ο Gus που πήγε το αεκ τραίνο παίρνοντας ΟΛΑ τα ντέρμπυ ΑΕΡΑ με τον …. Αραβίδα και το Μπαροχα με το Τζανετοπουλο σε χάλασε. Ενώ ο ΕΦΤΑΡΑΣ και όλοι αυτοί οι απίθανοι είναι καλύτεροι. Θα έχανε ομάδα του Gus 4 τελικούς με κάτω τα χέρια, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τελικό τον κέρδισε ο ……Μανωλάς που είχε 24 ώρες την ομάδα! θα έχανε από το Τοροσίδη και τον 19χρονο τερματζη ποτέ του , θα έχανε 3 φορές από τον Λεο Ζαμπα και αυτόν τον απίθανο το Κρεσπο που δηλώνει παίκτης αντί βοηθός υδραυλικού.
    Θα σε αποκαλούσα μυρωδιά από ποδόσφαιρο αλλά αυτό θα ήταν προσβολή στους μυρωδιαδες..

    ΥΓ2 Ρε μάγκες αυτή τη σαχλαμάρα με το κάθε τελειωμένο ΤΣΑΜΠΑ που κουβαλάτε να δηλώνει ότι ήρθε για πολλούς τίτλους δε τη κόβετε πια?
    2021 έχουμε σε 3 μήνες, έλεος. Ποιους πολλούς τίτλους ονειρεύεστε ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ ΜΥΑΛΟ?

    Οι παίκτες που έρχονται σε εμάς και είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ τέτοιες ανοησίες για τίτλους δε ξεστομίζουν. Μιλάω για εργαλεία επιπέδου Tiago Alcantara που ήρθε με το μετάλλιο πρωταθλητή Ευρώπης και Γερμανίας από τη Bayern πριν 1,5 μήνα στο στήθος.

    Νισάφι με τους ΠΟΛΛΟΥΣ τίτλους στην ομάδα που εχει χάσει 4 τελικούς σερί από το Λημνιο το Γιαννουλη και το Τοροσιδη. Πάρτε 3-4 για αρχή και μετα τους κάνετε ‘πολλούς’. Λες και το αεκ εχει πάρει ποτέ στην ιστορία του πολλούς και περιμέναμε τον Τανκοβιτς με τον Ρουμάνο το κλεφτοκοτά για να αρχίσουμε τώρα.
    Με τον ΕΦΤΑΡΑ στο πάγκο που τον κάνει καλά ο Γούτας.
    Παίξτε καμμιά μπάλα εκεί σε 5 ματς σερί και βλέπουμε. Ημίχρονο δε βγάζετε θέλετε τίτλους. Και πολλούς κιόλας μαζεμένους. Χορτάσατε από τους λίγους και δε σας κάνουν. Πάρτε εκεί κανα τελικό κυπέλλου για αρχή που σας έχουν πιάσει πελάτες οι κάθε απίθανοι και αφήστε τις παπαρολογίες ΜΟΝΙΜΑ.

  33. Ο/Η koreas λέει:

    @bandog

    έχεις δίκιο “στρώνεις το δρόμο” για την εποχή της αγια σοφιάς.το θέμα είναι πότε μπαίνουμε μέσα στο καμίνι;

    @άγνωστος

    αυτό το in επτάρα we trust , όλα τα λεφτά. χαχαχαχα

    @all

    βλέπω συνολικά γύρω στα 10 παιχνίδια το χρόνο champions league και μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δε βλέπω καθόλου premiership. βαριέμαι αφόρητα να παρακολουθώ αγώνες οι οποίοι μοιάζουν μεταξύ τους και δεν έχουν καμία συναισθηματική αξία για εμένα. χίλιες φορές το αεκ παρά κάτι δεκαθλητές – τρυπημένες ντόπες που παριστάνουν ότι ξέρουν μπάλα. (εξαιρείται ο μέσι)

    @all
    Me τιμές αρχηγού κράτους θα δωθούν τα αναδρομικά.
    Έφτασαν στο αεροδρόμιο τα χρήματα του εσπα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. νέοι ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες με λαμπάδες και κουμπαράδες θα οργανώσουν αναδρομιοδρομία ώστε να φτάσουν σε κάθε γωνιά της ελλάδος.

    Το βρίσκω αδικία να πάρουν αναδρομικά μόνο οι κληρονόμοι, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει αναδρομικά και σε όλες τις σχέσεις που είχε ο συνταξιούχος με την λογική πως θα μπορούσαν να είχαν γίνει σύντροφοι του. Οι γείτονες που του στάθηκαν, η Σουλα που του έκανε τις ενέσεις, ο κυρ Τάσος που έχει το καφενείο, ο Ηλίας ο ταξιτζής και η Σβετλάνα. Αυτά είναι λεφτά που πλήρωσαν, και όλοι ξέρουμε πως ήταν κρυμμένα σε ένα μπαουλοντιβανο στο προεδρικό μεγαρο σε όλη την διάρκεια της κρίσης και γι αυτό δεν τα άγγιξε η πτώχευση του 2010 και η δεκαετία της κρίσης. Τα χρήματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις πενιχρές εισφορές που πληρώνουν σήμερα οι τεμπέληδες ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Έχει ο θεός για αυτούς.

  34. Ο/Η Δημήτρης ΑΕΚ λέει:

    Τελικά δεν πήραμε 10αρι ή έστω ενα χαφ πιο δημιουργικό.
    Αυτος ο Τανκοβιτς θα βοηθήσει λόγω καταγωγής νομίζω. Ειναι τίμιοι οι Σουηδοί.
    Εκτός κι αν οι ρίζες απο Γιουγκοσλαβία υπερισχύουν….
    Είμαστε σίγουροι οτι Λιβαια τέλος?

  35. Ο/Η Al λέει:

    Malista. Ematha balitsa vlepontas ton Mantalo kai den mou epitrepete na exo apopsh gia thn Liverpool. Kati egrafes sto sentoni pou anevases gia ton Mel. Ton sixainome poio poly apo esena. Afto den shmainei oti tha anaferome sthn omada pou agaphsa apo paidi me ypokoristiko h me to brosta apo to onoma ths.

    You have a big chip on your shoulder mate. It’s obvious.

    Alexandros

  36. Ο/Η ΑΣΕ ΒΡΕ ΤΩΡΑ ΒΡΕ λέει:

    ΓΥΦΤΟ ΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ,ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕΣ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ.

  37. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μανος Χατζιδακις
    Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

    Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
    Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.

    Ενώ τα πουλιά… Για τα πουλιά, μόνον οι δολοφόνοι, οι άθλιοι κυνηγοί αρμόζουν, με τις «ευγενικές παντός έθνους παραδόσεις». Κι είναι φορές που το κτήνος πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή «λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων» σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες.

    Πρόσφατη περίπτωση ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μόνο που ο πόλεμος αυτός μας δημιούργησε για ένα διάστημα μιαν αρκετά μεγάλη πλάνη, μιαν ψευδαίσθηση. Πιστέψαμε όλοι μας πως σ’ αυτό τον πόλεμο η Δημοκρατία πολέμησε το φασισμό και τον νίκησε. Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε το ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη από μας τους ίδιους. Και τον… νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος. Αγνοώντας πως απαλλασσόμενοι από την ευθύνη του κτηνώδους μέρους του εαυτού μας και τοποθετώντας το σε μια άλλη εθνότητα υποταγμένη ολοκληρωτικά σ’ αυτό, δεν νικούσαμε κανένα φασισμό αλλά απλώς μιαν άλλη εθνότητα επικίνδυνη που επιθυμούσε να μας υποτάξει.

    Ένας πόλεμος σαν τόσους άλλους από επικίνδυνους ανόητους σε άλλους ανόητους, περιστασιακά ακίνδυνους. Και φυσικά όλα τα περί «Ελευθερίας», «Δημοκρατίας», και «λίκνων πνευματικών και μη», για τις απαίδευτες στήλες των εφημερίδων και τους αφελείς αναγνώστες. Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους.

    (Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης).

    Δεν θέλω να επεκταθώ. Φοβάμαι πως δεν έχω τα εφόδια για μια θεωρητική ανάπτυξη, ούτε την κατάλληλη γλώσσα για τις απαιτήσεις του όλου θέματος. Όμως το θέμα με καίει. Και πριν πολλά χρόνια επιχείρησα να το αποσαφηνίσω μέσα μου. Σήμερα ξέρω πως διέβλεπα με την ευαισθησία μου τις εξελίξεις και την επανεμφάνιση του τέρατος. Και δεν εννοούσα να συνηθίσω την ολοένα αυξανόμενη παρουσία του. Πάντα εννοώ να τρομάζω.

    Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι. Οι μισητοί δολοφόνοι, που βρίσκουν όμως κατανόηση από τις διωκτικές αρχές λόγω μιας περίεργης αλλά όχι και ανεξήγητης συγγενικής ομοιότητος. Που τους έχουν συνηθίσει οι αρχές και οι κυβερνήσεις σαν μια πολιτική προέκτασή τους ή σαν μια επιτρεπτή αντίθεση, δίχως ιδιαίτερη σημασία που να προκαλεί ανησυχία. (Τελευταία διάβασα πως στην Πάτρα, απέναντι στο αστυνομικό τμήμα άνοιξε τα γραφεία του ένα νεοναζιστικό κόμμα. Καμιά ανησυχία ούτε για τους φασίστες, ούτε για τους αστυνομικούς. Ούτε φυσικά για τους περιοίκους).

    Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Τα κουρεμένα κεφάλια των στρατιωτών, έστω και παρά τη θέλησή τους, ευνοούν την έξοδο της σκέψης και της κρίσης, ώστε να υποτάσσονται και να γίνονται κατάλληλοι για την αποδοχή διαταγών και κατευθύνσεων προς κάποιο θάνατο. Δικόν τους ή των άλλων. Η εμπειρία μου διδάσκει πως η αληθινή σκέψη, ο προβληματισμός οφείλει κάπου να σταματά. Δεν συμφέρει. Γι’ αυτό και σταματώ. Ο ερασιτεχνισμός μου στην επικέντρωση κι ανάπτυξη του θέματος κινδυνεύει να γίνει ευάλωτος από τους εχθρούς. Όμως οφείλω να διακηρύξω το πάθος μου για μια πραγματική κι απρόσκοπτη ανθρώπινη ελευθερία.

    Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Προτιμότερο αργός και σιωπηλός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού και ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε.

    Το φάντασμα του κτήνους παρουσιάζεται ιδιαιτέρως έντονα στους νέους. Εκεί επιδρά και το marketing. Η επιρροή από τα Μ.Μ.Ε. ενός τρόπου ζωής που ευνοεί το εμπόριο. Κι όπως η εμπορία ναρκωτικών ευνοεί τη διάδοσή τους στους νέους, έτσι και η μουσική, οι ιδέες, ο χορός και όσα σχετίζονται με τον τρόπο ζωής τους έχουν δημιουργήσει βιομηχανία και τεράστια κι αφάνταστα οικονομικά ενδιαφέρονται.

    Και μη βρίσκοντας αντίσταση από μια στέρεη παιδεία όλα αυτά δημιουργούν ένα κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει ο εγωκεντρισμός η εγωπάθεια, η κενότητα και φυσικά κάθε κτηνώδες ένστιχτο στο εσωτερικό τους. Προσέξτε το χορό τους με τις ομοιόμορφες στρατιωτικές κινήσεις, μακρά από κάθε διάθεση επαφής και επικοινωνίας. Το τραγούδι τους με τις συνθηματικές επαναλαμβανόμενες λέξεις, η απουσία του βιβλίου και της σκέψης από τη συμπεριφορά τους και ο στόχος για μια άνετη σταδιοδρομία κέρδους και εύκολης επιτυχίας.

    Βιώνουμε μέρα με τη μέρα περισσότερο το τμήμα του εαυτού μας – που ή φοβάται ή δεν σκέφτεται, επιδιώκοντας όσο γίνεται περισσότερα οφέλη. Ώσπου να βρεθεί ο κατάλληλος «αρχηγός» που θα ηγηθεί αυτό το κατάπτυστο περιεχόμενό μας. Και τότε θα ‘ναι αργά για ν’ αντιδράσουμε. Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς κι εμείς – όπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλο. Είμαστε εσείς, εμείς και τα παιδιά μας. Δεχόμαστε να ‘μαστε απάνθρωποι μπρος στους φορείς του AIDS, από άγνοια αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια.

    Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος.

    (Κείμενο που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, το οποίο είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτον. Το ίδιο κείμενο παράλληλα είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία)

  38. Ο/Η The Snitch λέει:

    Είπες την εξυπνάδα σου ως οπαδός της Aston Villa και εσύ (ξαφνικά γίνατε χιλιάδες Κυριακή βραδύ) και να ειρωνευτείς ίσως τη καλύτερή ομάδα στο πλανήτη.

    ΤΟ αεκακι ειρωνεύεται τη Liverpool.. Κάποιος Αλέξανδρος αναφέρει ως Παράσχο της Αγγλίας το καλύτερο (εδώ είμαστε σίγουροι) προπονητή στο κόσμο.

    Η ΚΟΥΛΑ της Ελλάδας- μερικούς από τους λογούς στους εξήγησα, εχει ΔΕΚΑΔΕΣ ακόμη που δε γράφονται- που τη περιφέρει ένας σαχλός στα γήπεδα να μετράει σβουριχτές για να κονομάει, ειρωνεύεται ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιοτέρα Clubs στο κόσμο. Ποδοσφαιρικά ένα από τα πέντε (Real Bayern Milan αντε και τη Barca που δεν είναι αλλά λέμε) , στα υπόλοιπα με ΔΙΑΦΟΡΑ μπροστά από όλους.

    Έλειπε ο βασικός μου τερματοφύλακας, έλειπε ο αρχηγός μου (κανονικός αρχηγός όχι ο μαλακοσπυριαρης που έχεις εσύ) ως ένα από τα καλυτέρα ανασταλτικά χαφ του πρωταθλήματος και αρχηγός ΚΑΙ της Εθνικής Αγγλίας εδώ και χρόνια, έλειπε το καλύτερο χαφ-κάθετη πάσα στο κόσμο, έλειπε ο πρώτος σκόρερ μου καλύτερο και ακριβότερο αριστερό εξτρεμ στο κόσμο (δε παίζω με CF εγώ), αλλά αυτά για σένα δεν είναι άξονας. Λογικό άμα έχεις μάθει άξονα στο αεκακι το Τσιντωτα το Σβαρνα το Κριστισιτς και τον Ολιβειρα.

    Φυσικά και έμαθες- όσο έμαθες που δε το κόβω για πολύ- μπάλα βλέποντας το Μάνταλο για να γράφεις τέτοιες εξυπνάδες.

    Όπως το είπες. Ομάδα ΣΟΥ είναι αυτό το καρναβάλι. Εμένα ομάδα ΜΟΥ είναι κάτι που με εκπροσωπεί σε όλα, όχι να ψάχνω με το κιάλι και να μη βρισκω ΕΝΑ πάτημα να πιαστώ. Αυτό το πράγμα δεν εχει καμμιά σχέση με μένα και θα το λέω ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ. Το έχω πληρώσει δεκαετίες πολλά λεφτά ακόμη περισσότερο χρόνο, ενέργεια και διαφορά αλλά αρά ΕΧΩ το δικαίωμα και δε θα ρωτήσω κανένα ποσό μάλλον εσένα.

    Όταν και ΑΝ ξαναγίνει το αεκ αυτό που ήταν έστω π.χ και επι Ψωμιάδη τότε τα ξαναλέμε. Γιατί και ο Μάκης βούτηξε φράγκα και έκανε τα δικά του αλλά πρώτον τα λεφτά του Μάκη (12εκ με τους τόκους 21εκ) μπροστά στα λεφτά του εγγυητή είναι ΨΙΧΟΥΛΑ (τόσα έφαγε ο άλλος μόνο από τη Γ’), και δεύτερον ο Μάκαρος έβαζε μεν όλο το χέρι στο βάζο με το μελί αλλά σου κουβάλαγε και 5 παίκτες της προκοπής.
    Σου έφερε και τους Φολιες με τους Ραμπεσατραταναδες αλλά σου έφερε και το Γεωργάτο όχι τον Ινσουα. Σου είχε το Ντεμη τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ελλάδα (και καλύτερο CF εδώ και +20 χρόνια που εχει περάσει στη χωρά) δε σου κουβάλαγε δωρεάν τους Ολιβειρες. Σου είχε Τσιάρτα όχι Κριστισιτς. Σου ειχε Κατσουράνη και Ζαγοράκη στα ντουζενια τους όχι κάτι Βέρντε και κάτι Ενομπακάρε να καπνίζουν φούντες σα τα φουγάρα του Αλουμινίου της Ελλάδος. Σου έφερε Γκαμαρα όχι το Χνιντ!
    Άιντε που θες να μιλήσουμε και για μπάλα κιόλας, την ώρα που αγνοείς βασικές αρχές και λες Παράσχο το Klopp. ΩΠΑ ρε τεράστιέ με το τζιτζιφιόγκο που δε μπορεί να κερδίσει τον Ατρόμητο! ΧΑΛΑΡΩΣΕ με τη προπονηταρα που βγήκε 20 πόντους πίσω, και θίχτηκες που τον είπαμε αεκακι. Λες και είσαι καμμιά υπερδύναμη, δε το πήραμε είδηση και υποβιβάσαμε τους Gallacticos του απατεώνα.

    ΥΓ Η γράφε Ελληνικά η γράφε Αγγλικά. Αι χαβ νο προμπλεμ ιν ριντινγκ αιδερ, σαμταιμς ιτς ιζιερ το κομουνικειτ ιν ινγκλις, για να στα πω στα Τσιπρεικα. Alla afto to pragma ektos oti ponane ta matia mas apla de diavazete kai de tha to xana-apantiso.

    ΥΓ2 Είσαι ΚΑΙ ψυχολόγος βλέπω. Έμαθες και το chip!! και αφού με ξέρεις τόσο καλά έκανες και τη διάγνωση…

    ΥΓ3 I’m not your mate. Never was, most likely never will be. Get a grip and face reality.

  39. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σταύρος Δήμας ως προτεινόμενος Π.τ.Δ κυβέρνησης Σαμαρά: Δεν θέλουμε την στήριξη της ΧΑ.

    Φυσικά η Χ.Α δεν ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έπεσε και τη συνέχεια τη ξέρουμε όλοι.

    Ν. Βουτσης: Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτοι και μη ευπρόσδεκτοι ψήφοι.

    Γι αυτό ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΨΗΦΙΖΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο ΤΣΥΡΙΖΑ και μια χαρά 4,5 χρόνια ‘δε βρίσκαμε αίθουσα’ για να γίνει η δική.

    Τα πάντα πέρασαν με τους ψήφους της Χρυσής Αυγής (και των ΑΝΕΛ ξαδέλφων τους) που τότε τους κράταγαν στη εξουσία για να μη πέσουν.

    54 πράξεις συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ—Χρυσής Αυγής από τις 4/12/2012 ως τις 19/12/2018.

    ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ (54) ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΞΑΝΑ για όποιον δε κατάλαβε.

    Από τη τοποθέτηση της Θάνου ως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως το ‘μακεδονικό’ που οι μεν κόκκινοι φασίστες του ΚΚΕ απλά αποχωρήσαν (αυτοί δεν έχουν γνώμη στα ζόρικα- ψηφίζουν ΟΧΙ σε όλα εκ του ασφαλούς μόνο όταν γνωρίζουν ότι δεν επηρεάζουν καταστάσεις) και οι δε ‘ευπρόσδεκτοι ψήφοι’ βολικά τα έφεραν έτσι με εάν παραλήρημα αντισυνταγματικών προτάσεων από βήματος της βουλής, ώστε να τους αποβάλλουν βάση κανονισμού και τελικά η ψηφοφορία να ΜΗΝ εχει 300 βουλευτές αλλά 269.
    Αρα η ‘πλειοψηφία’ των 150+1 σε κανονικές συνθήκες έγινε 134+1, για να είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι οι 146 του ΤΣΥΡΙΖΑ έφθαναν ακόμη και με ΄διαρροές’.
    Όταν ήρθε η ώρα και ‘επέστρεψαν’ τα παιδιά, είχαμε προλάβει να κάνουμε το Deal με τα ξαδέλφια των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού: Θεοχαρόπουλο, Λυκούδη, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Δανέλλη. Αλλωστε όλοι αυτοί από ακροδεξιοί τότε έγιναν σήμερα ριζοσπαστικοί αριστεροί χωρίς φυσικά να χάσουν ΜΙΑ ΜΕΡΑ το μισθό και τα προνομία του βουλευτή. Απλά αλλάξαν ταμπέλα.

    Αυτό βέβαια που πέρασε καραμπινάτο με τους ευπρόσδεκτους ψήφους ήταν το περίφημο ‘δημοψήφισμα’ με 178 ναι από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

    Εκεί λοιπόν 4,5 χρόνια όλα ήταν οκ. Αφού Αλλωστε και ο Βούτης δήλωνε ότι: είναι μεθόδευση να θέσετε εκτός νόμου τη ΧΑ όταν τη κυνήγησε ο Σαμαράς!
    Ο Παρασκευόπουλος (υπουργός δικαιοσύνης υπεύθυνος για τη δική της Χ.Α!!!) δήλωνε: Να προτιμήσουμε τη σύγκλιση με τη ΧΑ όχι τη ρήξη

    Όταν έκοβαν χεράκι βόλτες σε Ρω και Καστελόριζο δεν ήταν ένοχοι.
    Όταν χρειαζόντουσαν τις ψήφους τους για να περάσουν τον εκλογικό νόμο δεν ήταν ένοχοι.

    Τώρα είναι ένοχοι και το ΖΑΒΟ θα πάει λεει σήμερα σε μια συγκέντρωση να το παίξει τάχα μου.

    Δε φταίει το ΖΑΒΟ. Αφού βρίσκει μαλακες και όχι μόνο δε το πλακώνουν στα γιαούρτια αλλά τον ψηφίζουν- από παππού όπως δηλώνουν- καλά κάνει.
    Το ότι άλλωστε ιδεολογικά και πολιτικά σε εκφράζει το ΖΑΒΟ το Πολλακη τα ΕΑΜ και οι Βελουχιωτηδες τα λεει όλα..

    ΥΓ Ωραίο κείμενο LFC. Άλλος άνθρωπος ο Μάνος. Καμμιά σχέση με τον ΜΙΚΗ – ΜΑΟΥΣ ανεμόμυλο.

  40. Ο/Η koreas λέει:

    @AEKLFC

    Τεράστιο κείμενο….δεν το είχα υπόψη μου….ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  41. Ο/Η davor λέει:

    επειδη διαβασα για Παρασχο!boys για τα ελληνικα δεδομενα ο Παρασχος( ο οποιος ποτε δεν δουλεψε σε μεγαλη ομαδα της χωρας) ειναι προπονηταρας!Οπου περασε κατι αφησε,οχι καμενη γη για τον επομενο, οι ομαδες ολες που κοουτσαρε ηταν καλες και δυσκολοκαταβλητες απ τις μεγαλες!Και μαγκας διοτι ξερω απο inside infos οτι ουτε γλειφει ουτε πληρωνει αρδακια!ΥΣΤ. ΝΟΜΟΣ—δειξε μου το ροστερ σου να σου πω τι προπονητης εισαι. Τον ΚΛΟΠ επειδη παρακολουθουσα παλαιοτερα και μπουντεςλιγκα και μπουντελιγκα2 τον ”βλεπω” απ το 2008!3 φορες σερι εχασε την ανοδο με την ΜΑΙΝΤΣ την τελευταια αγωνιστικη και δεν τον ΕΔΙΩΞΑΝ …γιατι???Γιατι κατι παραπανω ΗΞΕΡΑΝ!

  42. Ο/Η Al λέει:

    Dear Snitch,

    I did not refer to Jurgen Klopp as the English Parasxos. You should read more carefully.

    Alexandros

    Ps I am not a Villa fan. I have a soft spot for Brentford F.C for sentimental reasons.

    You still have a massive chip on your shoulder.

    I strongly believe my English is better than Tsipras.

    Alexandros

  43. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το μπλοκ του ΤΣΥΡΙΖΑ πλακώθηκε στις μάπες με το μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ποιος είναι ο πιο δημοκράτης.

    Όπως είπα και χθες ΞΕΧΑΣΑΝ τις 54 πράξεις συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ—Χρυσής Αυγής από τις 4/12/2012 ως τις 19/12/2018.

    ΜΑΖΙ έριχναν κυβέρνηση, ΜΑΖΙ εξέλεγαν τον ανώτατο δικαστή της χώρας (γι’ αυτό άλλωστε 4,5 χρονιά έψαχναν αίθουσα να γίνει η δίκη..), ΜΑΖΙ έδωσαν την Μακεδονία, ΜΑΖΙ ψήφισαν το ‘δημοψήφισμα – άλλοθι’ της φασιστερας ανάμεσα σε ΔΕΚΑΔΕΣ άλλα.

    ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΟΛΑ χεράκι χεράκι όπως ιστορικά πάνε τα κουμμουνια με τους ναζιστές μια ζωή. Από τότε που οι ναζί έκαναν το γνωστό σύμφωνο μη επίθεσης με τους αδελφούς κουμουνιστές στο ΒΠΠ για να αλωνίζουν σε όλη την Ευρώπη ελεύθεροι.

    Το ΖΑΒΟ απλά εισέπραξε αυτό που του αναλογούσε χθες με δεκάδες καφέδες- νερά κλπ. να προσγειώνονται στη κεφάλα του από τους ιδίους τους ‘συντρόφους’ που ξαφνικά είδαν το φως το αληθινόν και θυμήθηκαν τα κολλητιλικια του αχαστου με τους Κασιδιάρηδες και τις ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ στα νησιά.

    Το ότι άνοιξαν ομπρέλες!!!! για να προστατέψουν το μεγάλο αχαστο από το καφέ/νερό- φατούρο εχει τη πλάκα του. Περισσότερη πλάκα εχει όμως ότι σκέφτηκαν από πριν να πάρουν ομπρέλες μαζί τους σε μια μέρα με +30 βαθμούς, λιακάδα και στη ‘πορεία’ θα είχε μόνο ομοϊδεάτες άπλυτους.
    Μάλλον οι σύντροφοι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ.

    Οπότε καλή η προσπάθεια για άλλη μια φορά να καπηλευτεί η φασιστερα το παραμύθι άλλα ούτε μεταξύ τους δε το έχαψαν.

    Η Χ.Α κυνηγήθηκε, προσάχθηκε και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες επι ΝΔ και προσωπικά επι Σαμαρά.
    4,5 χρόνια οι ομοϊδεάτες τους (ο ένας κρατάει σβάστικα και ο άλλος σφυροδρέπανο και εκεί τελειώνουν οι διάφορες τους) δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ.
    Επι ΝΔ η δίκη προχώρησε και τέλειωσε.

    ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν εχει εύσημα για τη καταδίκη τους. Ο ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η σύλληψη και η διεξαγωγή της δίκης και εκεί τελειώνει.

    ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ τις 3 διακριτές εξουσίες ενός κράτους.

    Νομοθετική δηλαδή κοινοβούλιο, Εκτελεστική δηλαδή δημοσία διοίκηση και κυβέρνηση , Δικαστική.

    Οπότε καλή η προσπάθεια για άλλη μια φορά να περάσουμε το τσιτάτο ότι οι ναζιστές είναι δεξιοί άλλα ούτε μεταξύ σας δε τα μασάτε πλέον.

    ΥΓ Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης του ΖΑΒΟΥ: Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία. Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή.

    Η αλλιώς πως φροντίζουμε ΠΡΙΝ τη δίκη να πέσουν στα μαλακα οι σύντροφοι – ουπς σορρυ- οι ναζιστές ήθελα να πω.

    ΥΓ Η ΓΕΛΟΙΤΗΤΑ σε νέο level: το ΖΑΒΟ μετα το κράξιμο και τις ‘Σοκαριστικές αποκαλύψεις’ αυτών που ΟΙ ΙΔΙΟΙ νομοθέτησαν, επέλεξε να κατηγορήσει την κυβέρνηση!!! για το γεγονός ότι τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος θα διατηρήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Με το νομο που εφτιαξε και ψηφισε το ΖΑΒΟ κατηγορουν το Μητσοτακη..

    Ο Ραγκουσης (αυτό το ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ) μεταφέροντας όπως είπε πρόταση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας ώστε να αφαιρεθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους χρυσαυγίτες.

    ΟΥΤΕ αυτό δε ‘προλαβε’ το παιδι. Η μαλλον το προλαβε για να βολεψει τα φιλαρακια του και τωρα κανει ότι ‘δε καταλαβε’ παλι.

    Που να τα προλαβεις ολα πχια? Τρεχω απο κοτερα σε πουρα και απο βιλες σε disneyland. Ανθρωπος ειμαι και εγω. Ξεχαστηκα…

  44. Ο/Η The Snitch λέει:

    I couldn’t care less which team you do or don’t follow. One bunch of losers in Greece is quite enough. Ironically you referred to Klopp, as worse than British Parashos (there is no such thing, but we do forgive your total football ignorance) since he was beaten by him, as if you know the man himself, just to PROVOKE or so you think u did.

    Classic Greek mentality of someone who feels compelled to have a saying, on something he is clearly clueless.

    Save the psychology evaluation and your desperate need for attention for your mates or someone who really gives a toss.

    I don’t.

    As this has gone far enough and is of no interest to anyone but you, I’ll leave you to it and won’t engage in any further conversation.

    Ps: It spells as Tsipras’ with an apostrophe as the second –double- s is omitted.
    So much for your English..

  45. Ο/Η The Snitch λέει:

    7 χρόνια ψήφιζαν χεράκι χεράκι. Έριξαν κυβερνήσεις, διόριζαν δικαστές, χάριζαν την Ελλάδα, χρέωναν μνημόνια και δημοψηφισματα.
    Έριξαν το Σαμαρά που τους κυνήγησε για να ψάχνουν 4,5 χρόνια αίθουσα να γίνει η δίκη.
    Έκαναν ΜΑΖΙ δουλείες στα νησιά με ΜΚΟ και έφαγαν παρέα με το Καμμένο 1,6ΔΙΣ ευρώ για να φτιάξουν τη Μόρια με τα αντίσκηνα! Ευρώ για τα οποία και τρέχει έρευνα διασπάθισης Ευρωπαϊκών πόρων και από τη Ε.Ε και από την κυβέρνηση.

    Τώρα που βρέθηκε ΕΝΑΣ να μην εχει (τόσο πολύ) επιλεκτική μνήμη τον ΄διέγραψαν΄.
    Αυτός τους είπε σταλινικούς ανακαλύπτοντας το τροχο. Σώπα ρε Κοντονή ΤΩΡΑ το κατάλαβες?
    Όταν στο κόμμα ο αρχηγός εχει μπει με το έτσι θέλω ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ και εχει βάλει μέσα αδέλφια ξαδέλφια μπατζανάκηδες γκόμενες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, τώρα κατάλαβες ότι είναι σταλινικό το κόμμα? 10 χρόνια δε τα έβλεπες τα φασιστερα?

    Τώρα είδες τη φωτογραφία του Βουτσί στα έδρανα της κυβέρνησης να φιλάει!!! το χέρι του Μιχαλολιακου?
    Τώρα είδες το Βίτσα και τη Γιδοβασιλη να κάνουν ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ με το Κασιδιάρη και το Λαγό?
    Τώρα άκουσες τον Παρασκευόπουλο να λεει να τα βρούμε επισημά με τους ναζί?

    ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ? ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ?

    Τώρα κατάλαβες τις ‘ευπρόσδεκτες ψήφους’ που ήταν πατριωτικοί ενώ οι κακοί δεξιοί ήταν οι γερμανοτσολιάδες και οι προδότες?
    Τώρα είδες τις κοινές κρεμάλες στο Σύνταγμα με τη τσακαλωτα το Παπασπιτουλη και το Κασιδιάρη?
    Η μήπως τώρα κατάλαβες ότι ο νομός που τους ρίχνει στα μαλακα ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ, δε μπορεί να εχει αναβολική ισχύ?
    Είσαι και νομικός τρομάρα σου.. αυτά ένα πεντάχρονο τα ξέρει.
    Ωραίο το show αλλά έχουμε δει και καλυτέρα από τα σουργελα της αριστερά.

    Ο Φύσσας ήταν ένα ΚΑΘΙΚΙ και μισό. Ένα φασιστόμουτρο ΙΔΙΟ με τους ηλίθιους που τον σκότωσαν. Ορθώς τιμωρήθηκαν οι δολοφόνοι του. Αλλά το να βγάζουν αγάλματα και δρόμους στο όνομα του ΑΠΟΒΛΗΤΟΥ δείχνει πόσο πίσω είναι ακόμη η αντίληψη του Έλληνα.

    Για τα δυο παιδιά της ΧΑ που δολοφονήθηκαν αντίστοιχα θα υπάρξει η ίδια σπουδή και αντιμετώπιση στην διερεύνηση του εγκλήματος και στη σύλληψη των δολοφονών τους? Μήπως εκεί δε καιγόμαστε η μήπως η δολοφονία χαρακτηρίζεται ως τέτοια μόνο άμα αφορά αριστερούς?

    Για τα παιδιά της Marfin που κάψανε ζωντανά, η μια έγκυος γυναίκα- θα γίνει διερεύνηση του εγκλήματος και σύλληψη των δολοφονών? Το έναν το ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟ εκείνη τη στιγμή έξω από το κτίριο. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που τον είδαν να φωνάζει κάψτε τους κάψτε τους, υπάρχει υλικό από κάμερες να παρεμποδίζει όχημα της πυροσβεστικής να περάσει.

    Ονομάζεται Πέτρος Κωνσταντίνου:
    – Πυρπόληση της MARFIN…3 νεκροί … Καθοδηγεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Κωνσταντίνου)
    – Μουσουλμάνοι καίνε την Αθήνα… Καθοδηγεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Κωνσταντίνου)
    – Πράκτορες, δήθεν ακτιβιστές στήνουν παράσταση κατά του ΙΡΑΝ. Καθοδηγεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Κωνσταντίνου)
    – Έκτροπα σε τελετή μνήμης στα Γιαννιτσά. Καθοδηγεί το ΚΕΕΡΦΑ (Κωνσταντίνου) …

    Σε 500 φωτο τον έχουν να συμμετέχει σε σπασίματα, έκτροπα, φασαρίες, καψίματα και ότι άλλο θες.
    Θα το μαζέψει κανείς αυτό το κάθαρμα?

    ΥΓ Παραθέτω τους στίχους του δημοκράτη – σιγά μη φοβηθώ- σαχλαμάρα που έγινε άγαλμα:

    Αυτοί που αναφέρονται στην εσωτερική του πολιτική:
    “Πουτάνας γέννα, καλά κατάλαβες αυτό είναι για σένα. Διάλεξε θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα; Γαμιέται κάθε είδους φασίστας, μαλάκα και πάμε γι’ άλλα. Γάμα τους, πάτα τους, γάμα τους, κατούρα τους τα μούτρα και γάμα τους τη φάρα τους.”

    Κι αυτοί στην εξωτερική:
    “Άγκελα θάθελα, μία μέρα σε ένα ρετιρέ, να σε γαμήσω, ναι πάνω στα κάγκελα να σε κρατάω απ’ τα μαλλιά και ξαφνικά, στην κορύφωση επάνω να σου χώσω μια κλωτσιά. Άγκελα, μάθε το, πως από τα ψηλά εδώ είσαι μια οπτασία χυμένη έτσι στο κράσπεδο, θέλω να κατουρήσω πάνω στον κιμά σου και να παίξω ρέγκε μπάσο με τα άντερα σου, να πάρω τα μυαλά σου και να ζωγραφίσω πάνω στον τοίχο…”

    Να τον χαίρεστε το δημοκράτη σας…

    ΣΤΑΛΙΝΑΚΙΑ

  46. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Πες τα ρε Μητσαρα! Οι νεκροι της Marfin δεν ειχαν μανουλα, ουτε οι χρυσαυγιτες ειχαν μανούλα. Μονο ο Φυσσας είχε.

  47. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Με αφορμη οσα γινονται στην Καλαματα ,πατριδα μου,εκει που μεγαλωσα και ηρεμω οποτε παω.
    Κλεπταποδοχοι τους ξερουν με το ονομα τους.
    Πριν τις εκλογες δεν ειναι μονο ο μαρινακης που μοιραζει εικοσαευρα το κανουν και αλλοι.
    Ναρκωτικα ποιοι κονομανε αραγες; Οι καθως πρεπει…
    Αντιγραφω απο Ηλια Μπιτσανη
    Το λαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε: Εις “θάνατον” οι γύφτοι.
    Υπερβάλω (και γιαυτό τα εισαγωγικά) αλλά ούτε ειρωνεύομαι, ούτε κάνω πλάκα. Μεταφέρω αυτό που εισπράττω από διάφορους δρόμους σε σχέση με τα γεγονότα που εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό με επίκεντρο το φονικό στη Μεσσήνη. Την πρώτη ημέρα κατέγραψα το γεγονός εκφράζοντας φόβους για τα χειρότερα και ζητώντας να μην σχολιαστεί. Γιατί ακριβώς δεν ήθελα να γίνει “λαϊκό δικαστήριο” το δικό μου χρονολόγιο πριν αποτυπωθούν τα πραγματικά περιστατικά από την ανακριτική διαδικασία.
    Η κατηγορία που απαγγέλθηκε στο δράστη με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές είναι “ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” και κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ποία θα είναι η συνέχεια είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να προδικάσουμε ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά. Αλλωστε το δικαιακό σύστημα και το ποινικό δίκαιο προβλέπουν διαδικασίες και θέτουν κανόνες για την απονομή δικαιοσύνης.
    Και οι κανόνες του κράτους δικαίου λένε πολύ απλά ότι δεν μπορεί κανένας να αφαιρέσει τη ζωή του οποιουδήποτε σε όποιο αδίκημα και αν έχει υποπέσει, πολύ περισσότερο όταν αυτό χαρακτηρίζεται ως “διακεκριμένη κλοπή” σύμφωνα με την κατηγορία που απαγγέλθηκε στους ανήλικους τσιγγάνους. Οταν έχει καταργηθεί η θανατική ποινή στις χώρες της Ευρώπης ακόμη και για τα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων, είναι αδιανόητο να υποστηρίζει κάποιος την “απονομή δικαιοσύνης με τα όπλα” ακόμη και για τη μεγαλύτερη κλοπή.
    Γνωρίζω ότι όλα αυτά είναι κόντρα στο “κοινό αίσθημα” ενός “δίκαιου” που έρχεται από προηγούμενους αιώνες όταν η αξία της ανθρώπινης ζωής ήταν διαφορετική σε σχέση με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα. Και της αγανάκτησης που πηγάζει από την πέραν οποιουδήποτε ορίου παραβατικότητα μερίδας των τσιγγάνων που λεηλατούν σπίτια και περιουσίες. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που πολλοί έχουμε βιώσει, ουκ ολίγοι με ιδιαίτερη ένταση.

    ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ

    Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι ο καθένας στην περιοχή όταν απομακρύνεται από το σπίτι του σκέφτεται τι θα βρει όταν γυρίσει. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να προβληματιζόμαστε για τα… κλοπιμαία: Οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν χρυσαφικά για να τα δωρήσουν στις τσιγγάνες αλλά για να τα πουλήσουν στους κλεπταποδόχους. Οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν σίδερα, σιδεροτροχιές, καλώδια χαλκού, καπάκια αποχέτευσης, σκάρες ομβρίων και κάθε άλλο είδος μετάλλου που είναι σε ζήτηση για να οργανώσουν τους καταυλισμούς τους αλλά για να τα πουλήσουν στους κλεπταποδόχους. Οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν τζετζέρια και πιθάρια για να συμπληρώσουν το νοικοκυριό τους αλλά για να τα πουλήσουν στους κλεπταποδόχους. Οποια κατηγορία αντικειμένων και αν… σηκώσεις, κλεπταποδόχο θα βρεις από κάτω. Αλλά οι κλεπταποδόχοι είναι μπαλαμοί και οι αρχές αδυνατούν να τους εντοπίσουν και η νομοθεσία να τους τσακίσεις. Ούτε “φαντάσματα” να ήταν ξεγλιστρούν στο σκοτάδι αλλά και στην αδιαφορία της κοινωνίας να εντοπίσει τους πραγματικούς ενόχους που “οργανώνουν” ουσιαστικά την παραβατικότητα των τσιγγάνων. Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος κλεφτών και κλεπταποδόχων δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ το πρόβλημα.

    ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΒΟΥΝ

    Ενα επόμενο ερώτημα είναι “γιατί κλέβουν”. Είναι αστείο να ισχυριστεί κάποιος ότι κλέβουν για να… φάνε. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν διαφορετικά και στην ενδεέστερη εκδοχή με τη ζητιανιά. Κλέβουν για το αυτοκίνητο, κλέβουν για τη βενζίνη, κλέβουν για τα ναρκωτικά και για ό, τι άλλο καλύτερα γνωρίζουν οι διωκτικές αρχές. Κλέβουν για να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα για την προηγούμενη σύλληψη και πάει λέγοντας, Και απ’ όλα αυτά δεν μπορεί παρά να ξεχωρίσει κανένας το γεγονός ότι πλέον η χρήση ναρκωτικών ουσιών ανάμεσα στον τσιγγάνικο πληθυσμό παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη γεγονός που εξηγείται με την χρόνια περιθωριοποίηση που προσφέρει το κατάλληλο έδαφος. Οι καταυλισμοί και το “άβατο” κρύβουν την εγκληματικότητα πίσω από το άφταιγο πλήθος που προσπαθεί να επιβιώσει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η προμήθεια και η διακίνηση προϋποθέτει κυκλώματα μπαλαμών (χωρίς να απουσιάζουν και τα αυτόνομα δίκτυα). Η έκρηξη της παραβατικότητας συμπίπτει και με την έκρηξη της χρήσης, ο βαθμός στον οποίο αυτά συνδέονται είναι ζήτημα διερεύνησης από τις αρχές. Κοντολογίς εκτιμώ πως αν δεν “τσακιστούν” τα κυκλώματα των ναρκωτικών η κατάσταση θα χειροτερεύει.

    Η “ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ”

    Μεγάλος λόγος γίνεται για την “ενσωμάτωση” των τσιγγάνων με διάφορες ερμηνείες στον όρο αλλά η “πολιτική ορθότητα” εν προκειμένω έχει αποτύχει. Γιατί αγνοεί την πραγματικότητα και προσπαθεί να επιβάλλει αυτά που σκέφτεται για τους άλλους χωρίς να… θέλουν και οι άλλοι, Κραυγαλέο παράδειγμα ο οικισμός της “Μπιρμπίτας” για τον οποίο κανένας δεν έχει δώσει πειστική απάντηση γιατί διαλύθηκε. Γιατί δεν παίρνεται υπόψη η ιδιαίτερη οργάνωση των τσιγγάνων σε “φατρίες” με τη δική τους ιεραρχία, οργάνωση και αλληλεγγύη, το γεγονός ότι πολλές φορές αυτές για πολλούς και διαφορετικούς λόγους βρίσκονται σε διαμάχη (ακόμη και θανάσιμη). Τα τσιγγανόπουλα και το σχολείο είναι μια άλλη ιστορία “ενσωμάτωσης” που εμπεριέχει το “βίαιο” που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ελευθεριότητα της κοινωνίας τους. Υπάρχουν τσιγγανόπουλα που θέλουν να πάνε σχολείο και το επιδιώκουν οι δικοί τους. Ενα μικρό ποσοστό που για να προσελκύσει περισσότερους θα πρέπει να γίνεται σε εθελοντική βάση και να “φαίνεται” στη ζωή το αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αριθμός που πηγαίνει (αν πηγαίνει) στο σχολείο για τα επιδόματα και εμφανώς δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά ούτε και θέλει να έχει. Με το ζόρι δεν γίνεται και η ανάγκη ειδικών σχολείων που οι τσιγγάνοι θα μαθαίνουν γραφή, ανάγνωση και πρακτική αριθμητική και θα αποκτούν δεξιότητες ανεξαρτήτως ηλικίας δεν συνιστούν “διάκριση” σε βάρος τους αλλά κατανόηση των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας τους. Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσε να καταγράψει κανένας για την περιβόητη “ενσωμάτωση” για την οποία χύνεται πολύ μελάνι χωρίς αποτέλεσμα.

    ΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ

    Ηδη στο σημείωμα αυτό έχει καταγραφεί το “ανεξέλεγκτο” της κατάστασης που σκορπίζει τρόμο ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές. Το πρόβλημα υπήρχε άλλα έντωσε και… τεντώνει όσο η αστυνόμευση είναι είδος εν ανεπαρκεία πέραν των… Εξαρχείων. Είναι αδιανόητο να κυλούν τα χρόνια με υποσχέσεις και η κατάσταση να χειροτερεύει διαρκώς. Οταν δεν υπάρχει προσωπικό (ούτε και… πετρέλαιο) για συνεχείς περιπολίες και ελέγχους ούτε την ημέρα, ούτε τη νύχτα είναι λογικό αποτέλεσμα να αποθρασύνονται οι μικροσυμμορίες και να “εμπλουτίζονται” με όλο και μικρότερες ηλικίες. Ποτέ και κανένας δεν κάθησε να συζητήσει ένα σχέδιο αστυνόμευσης σε αντιστοίχιση με τις πραγματικές ανάγκες και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Και πολύ περισσότερο δεν μπήκε στον κόπο να μελετήσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με πλευρές του δικαιακού συστήματος και τη διάκριση των “αγιάννηδων” από τους κατ’ επάγγελμα κλέφτες που οδηγούν πολλές φορές στην παραίτηση από κάθε προσπάθεια περιστολής της “μικροπαραβατικότητας” που επαναλαμβανόμενη καταλήγει “κοινωνική πληγή”.

    ΟΙ ΑΡΧΕΣ

    Ενόψει ενός προβλήματος που διογκώνεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια, οι κάθε είδους αρχές αναλώνουν τη δράση τους σε συσκέψεις επί συσκέψεων και υποσχέσεις επί υποσχέσεων σε κάθε κατεύθυνση. Στη θέση του διαλόγου με την κοινότητα και τις φατρίες των τσιγγάνων μέσα από ειδικούς επιστήμονες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της μόνιμης διαπραγμάτευσης και της αντιμετώπισης κρίσεων με σκοπό την αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, επιλέγεται η πολιτική της συναλλαγής με αυτούς κάθε φορά πριν από τις εκλογές όταν όλοι βρίσκουν το δρόμο για τα τσαντήρια και τα ανάλογα ανταλλάγματα κάθε φορά. Μεγάλη η κοινότητα, ισχυρές οι φατρίες και η ψήφος κρίνει αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις. Ολα μέλι γάλα πριν τις εκλογές και μετά “κουμπάρε το έταξες”.

    Η ΕΚΡΗΞΗ

    Η έκρηξη σε όλα τα επίπεδα ήταν από καιρό αναμενόμενη, μια “στραβή” θα μπορούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Και δυστυχώς βρισκόμαστε προ αυτού με ένα θλιβερό περιστατικό, με τους κατοίκους των περιοχών σε αναστάτωση και θυμωμένους. Σε βαθμό να μην αναγνωρίζεις “φίλους” σου από τις απόψεις που εκφράζουν έτοιμους να δικάσουν σε “θάνατο” συλλήβδην τους τσιγγάνους, οπαδούς της οπλοχρησίας και της αυτοδικίας πέρα από κάθε έννοια θεσμικού δικαίου. Και από την άλλη τους τσιγγάνους “στα κάγκελα” και σε μια πανελλαδική κινητοποίηση που θα πρέπει να προβληματίσει για τον τρόπο που οργανώθηκε και την “ποιοτική αναβάθμιση” πλέον του ζητήματος των σχέσεων Πολιτείας και κοινωνίας με την κοινωνία των τσιγγάνων. Η διάκριση δεν είναι απλώς αναγκαία αλλά κυρίως αντικειμενική. Είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας την οποία πρέπει να κατανοήσουμε όχι για να δικαιολογήσουμε, αλλά για να εξηγήσουμε την ανάγκη μια πολύ μεγάλης συζήτησης για ένα θέμα που έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και πολλές δεκαετίες.

    ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

    Πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα. Ο “θυμός” δεν οδηγεί παρά μόνο σε ολέθριες καταστάσεις και πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να καταλαγιάσει το συντομότερο. Και να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση συνοδευόμενη και από άμεσα μέτρα αποκλιμάκωσης της έντασης πριν ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση και θρηνήσουμε τραγικές καταστάσεις. Εχω τη βεβαιότητα ότι κάποιες σκέψεις θα ενοχλήσουν για διαφορετικούς λόγους φίλους και γνωστούς. Αλλά θεωρώ χρήσιμο να διατυπώνουμε ευθέως απόψεις για τα κρίσιμα ζητήματα ακουμπώντας τον πυρήνα του προβλήματος κάθε φορά. Τέτοιας κλίμακας ζητήματα δεν λύνονται με συνεκτίμηση των επιφαινομένων. Αλλά με πλήρη ανάλυση των δεδομένων που λέμε στα μαθηματικά, της “υφιστάμενης κατάστασης” κατά πως λένε στις μελέτες, της πραγματικότητας χωρίς παραμορφωτικούς φακούς εντέλει για να οδηγηθούμε στα σωστά συμπεράσματα και να προτείνουμε βιώσιμες λύσεις…

  48. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημήτρη οι νεκροί της ΧΑ είναι φασίστες άρα δε μετράνε. Η ανθρώπινη ζωή μετρά μόνο άμα είσαι αριστερός και φιλελες.
    Όπως έλεγε και ο Κουτσόγιωργας (μέγας αριστερός και αυτός): δε δικαιούστε να ομιλείτε.
    Σε 4 λέξεις αποτυπώνεται όλη η ιδεολογία της αριστερά, τότε τη λέγανε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ τώρα ΤΖΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, για τη δημοκρατία. Δικαίωμα να μιλά (η ακόμη και να ζει βλέπε 23 νεκροί ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΙ- ούτε ΕΝΑΣ όχι αριστερός αλλά έστω κεντρώος) εχει μόνο όποιος είναι δικός μας.

    Η όπως το εχει πει ο Χαρίλαος Φλωράκης (γ.γ του ΚΚΕ) ΤΟ 1976: « μέσα στο κόμμα μας ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψη του, αρκεί αυτή να είναι σωστή»

    Τα παιδιά της Marfin ήταν κολοκαπιταλες που δούλευαν για 800-1000 ευρώ (και άμα) ρουφώντας το αίμα του λαού.
    Κάθε χρόνο καίμε την Αθηνά για ένα 15χρονο κολοπαιδο, αλλά για τον Αξαρλιαν δε έχουμε κάνει όχι μια διαμαρτυρία αλλά να βγούμε να πούμε ΕΣΤΩ μια κουβέντα.
    Αντίθετα όταν βγάζαμε τον ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ με αδεείς, σπεύδαμε να τον αγκαλιάσουμε και να δηλώνουμε ότι: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου. Αυτό δήλωσε κάποιος Μπαλαουρας (βουλευτής του ΤΣΥΡΙΖΑ) και δεν βγήκε ΕΝΑΣ να το καταδικάσει. ΕΝΑΣ από όλους αυτούς. Είναι ο ίδιος Μπαλαουρας που έβγαζε σελφι!!! διπλά στον ετοιμοθάνατο Γλέζο μέσα στο νοσοκομείο γελώντας: https://www.iefimerida.gr/ellada/salos-mpalaoyra-fotografia-me-glezo-etoimothanato

    Όταν βέβαια ο ίδιος ο αρχηγός σου ΤΟ ΖΑΒΟ δήλωνε ότι οι μολότοφ πειράζουν ανάλογα άμα τις πετάς η άμα σε καίνε ζωντανό, όταν δε μπήκε καν στο κόπο να πάει ΜΙΑ ΦΟΡΑ στο νοσοκομείο έστω υποκρινόμενος για την βομβιστική επίθεση σε βάρος του πρώην ΠΘ Παπαδημου που έγινε στη ‘βάρδια του’ όπως έλεγε και το άλλο το ΤΣΟΛΙ με τους +100 νεκρούς, το να περιμένεις από αυτά τα ΔΙΠΟΔΑ λογική είναι ουτοπικό.

    Το κακό δεν είναι ότι τους έστελναν στα ξερονήσια. Το κακό είναι ότι τους αφήσαν να γυρίσουν. Αυτά άμα τα κάνεις η τα πεις σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος του πολιτισμένου κόσμου έχεις πάει σε κελί 20 μετρά κάτω από τη γη μέχρι να πεθάνεις. Όπως φυσικά και σε όλα τα πολιτισμένα κράτη- με πρώτα αυτά που τα έζησαν 60 χρονιά στο πετσί τους- τα αυθεντικά Κ.Κ είναι απαγορευμένα και θεωρούνται ολόσωστα ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΟΟΣΑ ακόμη ‘υπάρχουν’ (η βλακεία είναι ανίκητη) φυτοζωούν στο 5% χωρίς να έχουν καμμιά επίδραση στη ζωή των υπόλοιπων ανθρώπων του 95%.

    ΓΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗ REGENT STREET ΜΕ ΚΑΝΑ ΠΑΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΣ, ΝΑ ΣΕ ΔΩ. ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΧΙ?

    Μόνο στην Ελλάδα οι χαβαλέδες του 5% κάνουν κουμάντο στη παιδεία, στα ‘συνδικάτα’ , στο δημόσιο κλπ. έχοντας άποψη για τα πάντα. Και αντί να τους πλακώσουν στις φάπες μέχρι να καταλάβουν πόσοι είναι και ποιους εκφράζουν, καθόμαστε και τους κανακεύουμε μη τυχόν και στεναχωρήσουμε τα άπλυτα.

    Είμαι ακραίος ξέρω. Δε πειράζει ΞΥΔΑΚΙ. Αλλωστε στη Κούβα, στη Κίνα, στη Β. Κορέα, στη πρώην ΕΣΣΔ και στη Ρωσία έτσι δε δουλεύει το σύστημα που ευαγγελίζεστε?
    Για τράβα στη Κίνα να πεις ΜΙΑ λέξη εναντίον του γ.γ. Για προσπάθησε να κάνεις πορεία στην Αβάνα. Για κάνε ότι κουνιέσαι στο Κιμ. Για πέτα καμμιά μολότοφ στο Κρεμλίνο να σε δω ντε..
    Τι είναι αυτοί?

    Τίποτε ΦΑΣΙΣΤΕΣ?

  49. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δημητρη Καλησπερα.Διαβαζω τις αναρτησεις σου τον τελευταιο καιρο και πραγματικα προβληματιζομαι για το αν πρεπει να απαντησω σε καποια πραγματα που γραφεις.Σιγουρα γνωριζεις την αποψη μου,οπως κατα καιρους την εχω εκφρασει, για την λειτουργεια της ομαδας.Σιγουρα η ομαδα δινει στον καθε οπαδο της το δικαιωμα να αμφισβητει τις αποφασεις της.Σιγουρα ο τροπος λειτουργιας ειναι επιεικως απαραδεκτος.Ο προεδρος μας ειναι αυτος που ειναι ,τωρα θα τον μαθουμε; Σιγουρα οι οποιες επιτυχιες,πρωταθλημα,CH L,EUROPA,αντι να κεφαλαιοποιηθουν απο την ομαδα κατεληξαν στα τσιμεντα.
    Ολα αυτα ειναι γεγονοτα και κανεις δεν τα αμφισβητει.Αλλα ειναι δυνατον να αποκαλεις την.ομαδα “κουλα”?Ετσι μονο καποιοι λιμανισιοι μας αποκαλουν.Ναι εχεις χιλιους λογους να εισαι ξενερωμενος αλλα “κουλα”ρε συ;Εγω προσωπικα την εμαθα Α.Ε.Κ. και ετσι θα συνεχισω να την λεω οποιος και αν ειναι προεδρος.Γιατι δεν ξεχναω και γιατι επιλεγω να θυμαμαι πρωτα τα καλα και οχι μονο τα ασχημα.Στα “πετρινα” χρονια της LFC οταν η μια μαλακια διαδεχοταν την αλλη,οταν πακτωλος χρηματων πηγαινε σ’εναν κουβα χωρις πατο ,οταν με ρωταγαν τι ομαδα εισαι ελεγα ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΑΡΑ.

  50. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    χρυση αυγη
    Πρωτα ας δουμε λιγο πως αυτοι οι ρυποι εφτασαν εκει που εφτασαν.Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο συντομος γινεταιΗ συγκεκριμενη οργανωση ανδρωθηκε εν μεσω μνημονιων.Γιγαντωθηκε εν μεσω υπερχρεωμενων media,τα οποια επιμονα εκεινη την περιοδο ζητουσαν διαγραφη χρεων.Αιτημα που δεν τους το ικανοποιησε τοτε ο Γιωργακης.Σαν αντιδραση αρχισε εκ μερους τους μια “αποσκληρυνση” των χρυσαυγιτων.Δεν ξεχναω κατι πρεντεντερηδες,κατι ευαγγελατους,κατι χατζηνικολαου,τραγκες,μπογδανους,κατι προτοσαλτε περι “σοβαρης”χρυσης αυγης,κατι μπαλτακους και η λιστα συνεχιζεται.Κανεις δεν ηξερε τι καθικια ειναι;Κανεις δεν ηξερε οτι υπηρχαν δεκαδες καταγγελιες εναντιον τους και ω εκ του θαυματος οι φακελοι “ξεχνιοντουσαν”?
    Σοβαρα τωρα;Τι ειμαστε πενταχρονα;Μα τοση αθωωτης;Ουτε παρθενα κορασις ετσι….Εν συνεχεια οταν γιγαντωθηκαν ηρθε αυτος ο καιροσκοπος-τυχοδιωκτης ,aka ζαβο και θεωρησε οτι θα τους χρησιμοποιησει ως αναχωμα στην εκκωφαντικη ηττα που ερχοταν.Για τοσο ανικανοτητα μιλαμε….
    Η ουσια ειναι οτι πανω στο τραπεζι υπηρχαν και υπαρχουν 500000 ψηφοι.Εκει ειναι η ουσια.Αυτοι καπου πρεπει να πανε.Και ξαφνικα ολοι βαρανε το μιχαλολιακο… αλλα απο την αλλη τους υποδεχονται σαν τα απολολα προβατα.Μεγαλο πραγμα η συνγχωρεση.Δες στις τοπικες εκλογες που κινηθηκαν τα τοπικα στελεχη τους και οι ψηφοι τους.Εγω λογω καταγωγης ξερω παρα πολυ καλα αλλα αστο δεν ειναι ωρα να στενοχωριομαστε.
    Οσον αφορα το νομο που αλλαξε το ζαβο,τον αλλαξε για το Ματι και την Μανδρα,αλλα επειδη ειναι επιδεικτικα ανικανοι “βολεψαν”και τους χρυσαυγιτες….

  51. Ο/Η The Snitch λέει:

    Στα πέτρινα χρονιά της LFC ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος δε βούταγε τις εισπράξεις για να ‘αγοράσει’ το Anfield σε δικιά του εταιρεία και να βουτήξει το Melwood σε άλλη ΔΙΚΙΑ του εταιρεία.

    Στα πέτρινα χρονιά της LFC ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος δε μου έφερνε τον Ολιβειρα για CF, μου έφερνε μεν το Balotelli με 20εκ και τον Andy Caroll με 35εκ αλλα από μαλακια τους που δεν έβλεπαν τα ξυλάγγουρα, όχι επειδή ήταν ΤΣΙΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ. Όπως μου έφερναν και Fernando Torres και Luis Suarez ανάλογα.

    Στα πέτρινα χρονιά της LFC ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος δεν είπε θα σου κουβαλήσω Μοραις Δέλλα και αυτόν τον σαχλό το Γκαρέλι. Σου έφερνε τον αφρό- το ότι δεν πήραν την PL, αλλά πήραν CHL και UEFA είναι άλλη ιστορία. Gérard Houllier, Rafa Benítez, Kenny Dalglish, Brendan Rodgers είναι προπονητές που ήταν ονόματα- αφρός στις μέρες τους. O Brendan ακόμη θεωρείται – και είναι- στους top managers της PL.

    Στα πέτρινα χρονιά της LFC ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος δε βάφτισε αρχηγό επειδή απλά γούσταρε. ΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΩΤΑΝ STEVEN GERRARD.

    Στα πέτρινα χρονιά της LFC ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ LEAGUE ONE για να μη πληρώσει αυτό που αγόρασε.

    Στα πέτρινα χρονιά της LFC ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος ΔΕ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΣ και ΟΛΟΙ οι πρόεδροι ήταν πρόεδροι νομικά όχι ΚΡΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ.

    Στα πέτρινα χρονιά της LFC μπορεί να τερματίζαμε έκτοι αλλά η ακεραιότητα του συλλόγου, η ομάδα και το φιλότιμο της, αυτό που όλοι λεμέ Shankly spirit ΠΟΤΕ και όταν λέω ΠΟΤΕ εννοώ ΠΟΤΕ δεν διακυβεύτηκε και δεν αμφισβητήθηκε από κανένα ποσό μάλλον από τους προέδρους της.

    Η ομάδα είναι αεκ με όσο πιο μικρά γράμματα γίνεται γιατί αεκ την έχουν κάνει ΚΑΙ όσοι τη τρέχουν και όσοι τη διοικούν και όσοι την εκπροσωπούν. Ακόμη περισσότερο αεκακι τη κάνουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΝΕΧΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ αυτό το ΚΑΡΚΙΝΟ που υπάρχει στην ομάδα. Οποίος τα βλέπει και σιωπά είναι άξιος της μοίρας και της δικιάς του και της ομάδας. Τα Club είναι οργανισμοί και στο χόρτο αλλά και εκτός. Όταν το χόρτο γίνεται απλά το εργαλείο για να κάνεις τις βρομοδουλειές σου χωρίς να σε νοιάζει τίποτε άλλο τότε ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ αεκ..

    Μονός σου πήγες από ΑΕΚ σε αεκ, τώρα είσαι αεκακι και πας ολοταχώς για Κούλα που θα γίνεις οσονουπω σκάσει η φούσκα των οικονομικών όπου λείπουν δεκάδες εκατομμύρια. Θα στη κάνει όπως την εχει ξανακάνει άλλες 2 φορές ο εγγυητής και θα σου αφήσει μια ΠΑΕ με μια τρύπα 50-60εκ, τα λεφτά που λείπουν για να φτιάξει το γήπεδο του, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ακίνητο και με τους Καρακλανιτς και του Χνιντ. Ακριβώς όπως ΗΔΗ εμφάνισε τρύπα 102εκ το ζμπαουγκ και άμα κάνει ότι αριβάρει ο Ρώσσος δε τους σώνει ούτε ο εκτός στόλος.

    Κάνεις δε σου φταίει παρα μόνο ο εαυτός σου που τον ανέχεται.

    Τώρα αν θες να μιλήσουμε για αλλά θέματα, πως και τι δεν έχω πρόβλημα. Καμμιά στεναχώρια κανένας προβληματισμός. ΓΕΛΑΩ με τα ρεζιλίκια του γιατί μόνο αυτό του αξίζει να το κάνει ΡΟΜΠΑ ο Σπανός με το Γούτα.

    Όσο πιο γρηγορά ξεφτιλισθεί η ομάδα τόσο πιο γρηγορά θα τη κάνει ο άλλος ΜΠΑΣ και σοβαρευτούμε. Κάτσε να ανοίξει το μαγαζί και να κόψει τη τρίτη σαιζόν 8-10,000 διάρκειας να σου πω εγώ πως γίνεται Λούης. Το μόνο που τον κρατάει είναι αυτό πίστεψε με το ξέρω ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, το μαγαζί και ποσά θα κόψει. Θα κάνει 1-2 σαιζόν ένα καλό νούμερο από τα πρόβατα και μετα κλάψε με μάνα.

    Η παλιά ΝΦ είχε μέσο ορό ~12,000 κόσμο με ΟΜΑΔΑΡΑ μέσα να παίζει ίσως τη καλύτερη μπάλα που έχουμε δει στην Ελλάδα. Γιατί ο Χνιντ να εχει παραπάνω?

    Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν αλλάζει. Θα στηριξω την ομαδα όταν γινει ΑΕΚ και όταν φυγει ο καρκινος από εκει μεσα. Μεχρι τοτε ΜΟΝΟ ΚΡΑΞΙΜΟ και πιστεψε με ειναι ΠΟΛΥΣ ο κοσμος που τον κραζει. Ασε τα δημοσια, απο πισω να δεις τι γινεται.

    Οπως να δεις το χουνερι που του ετοιμαζουν στο Κερατσινι… Κανονικα και με το νομο.

  52. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Το τελευταιο καιρο υπαρχει μια πανευερωπαικη ταση εξισωσης του ναζισμου με τον κομουνισμο.Στα πλαισια προφανως του παραπανω η Γερμανια αποφασισε να δωσει συνταξεις σε παλαιμαχους του ΒΠΠ,η Εσθονια,αν δεν κανω λαθος ,σε πρωην παλαιμαχους κατα κυριο λογο μελοι των SS και της Βερτμαχ.Μηπως ειναι καιρος να αναγνωρισουμε και την πατριωτικη δραση των δοσιλογων μπροστα στην απειλη της κοκκινης αρκουδας;Θα τριζουν πραγματικα τα κοκαλα 50 εκκ νεκρων του ΒΠΠ.20 εκκ νεκρους ειχε η Ρωσια,τον μεγαλυτερο αριθμο σε σχεση με αλλα κρατη.Ειχα την ατυχια στην ζωη μου να παω στο Αουσβιτς.Ειναι κοντα στην Κρακοβια,και τα αλατωορυχια της Βιελιτσκα.Ειναι η πιο τρομακτικη εμπειρια στην ζωη μου….Οχι απλα καταθλιψη αλλα ενα απιστευτο πλακωμα μια μαυριλα στην ψυχη.Και θα εξισωσω τα 20 εκκ ρωσων που πεθαναν με τους ναζι;;Οχι ρε φιλε.
    Θα ξεχασω την συμφωνια που εδωσε την Τσεχοσλαβακια στους ναζι προκειμενου να στραφουν κατα της Ρωσιας και να γλυτωσουν το κολο τους Αγγλοι και Γαλλοι;;;
    Θα ξεχασω την 2η δικη της Νυρεμβεργης,που αφορουσε τους χρηματοδοτες των ναζι και δεν τελειωσε ποτε και βγηκαν ολοι λαδι;
    Thyssen,Group,Porche,Ford ειναι μερικα απο τα ονοματα.
    Απο την αλλη σαφως και δεν ξεχναω τους εκκ που εκτελεστηκαν,εκτοπισθηκαν απο το μεγαλο πατερουλη γιατι απλα τον στραβοκοιταξαν.
    Ειναι καταδικαστεα αλλα τι σχεση εχουν οι νεκροι με τους ναζι;Θες να καταδικασεις τον Σταλιν;Μαζι σου αλλα δεν μπορεις αυτο που εκανε ατην χωρα του να το εξισωνεις με τους ναζι.Για να μην θυμηθουμε οτι διαχρονικα στην ιστορια υπηρξαν μαζικες σφαγες του ντοπιου πληθυσμου,Ισπανοι κονκοσταδοροι,Αμερικανοι με αυτοχθονες,αποικιοκρατες,Αγγλοι,Γαλλοι,Βελγοισε ολη την Αφρικη και την Ασια.
    Τελος απο ποιο κουμουνισμο απειλουμαστε αληθεια;Το 5% του ΚΚΕ;Απο τον Πουτιν;
    Απο τον Τσυριζα που θεωρει τον εαυτο του αριστερο κομμα,εδω γελαμεεεε.
    Απο τον Bayden που τον λεει κουμουνιστη ο Trump?
    Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι καθε αντιδραση καθε αντιθετη αποψη την βαφτιζουμε κομουνισμο γιατι θελουμε να την δαιμονοποιησουμε αλλα σημαντικοτερο διοτι δεν υπαρχει διαθεση διαλογου και σοβαρες προτασεις για τα προβληματα του κοσμου.Αυτο γινεται γιατι πραγματι δεν υπαρχουν απαντησεις ή γιατι οι απαντησεις δεν βολευουν αυτους που παιρνουν τις αποφασεις για ολους εμας

  53. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ LFC

    Το πιο ΘΛΙΒΕΡΟ πράγμα στην ‘αριστερά’ είναι οι εκπρόσωποι της. Η αριστερά στην Ελλάδα εκπροσωπείται από έναν αγράμματο ηλίθιο και μια κλίκα αποτελούμενη από το Καρανίκα, τη Γιδοβασιλη, τον έμεινα 2 χρόνια στο Αιγάλεω και τη βίζιτα γκόμενα του που το έπαιζε υπουργός εργασίας, το Παπά (ο επόμενος που πάει φυλακή) τη τσακαλωτα τη γκόμενα του ζαβού Νοτοπουλου και όλα αυτά τα μεγάλα μυαλά που δε τους αφήνεις ούτε νυχτερινή βάρδια σε περίπτερο που είναι στη κορυφή στα Ζαγοροχώρια. Είναι ικανοί με μηδέν πελάτες να το βάλουν μέσα.

    Από την άλλη έχεις το Μπαρουφακι, το ΦΩΦΑΛ το Κουτσουμπα με το χρυσό Rolex και τη Κανέλλη με τη βίλα στην Εκάλη με τις πισίνες. Απελπισια όχι αστεια.

    Γιατί? Γιατί απλά το παραμύθι κατέρρευσε και πλέον ο κόσμος ΙΣΩΣ να ξυπνάει και να γίνεται πιο πρακτικός: ο Μητσοτάκης εχει κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα αλλά για μένα ο ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΓΚΑΣ είναι ο Πιερρακακης που είναι ΠΑΣΟΚ και δε το κρύβει ο άνθρωπος. Ένα σοβαρό παιδί (πιτσιρίκας είναι) που εχει κάνει μια super ομάδα και πάει με 1000 το μαγαζί του. Κοπυ Παστε το GOV.UK και ότι συνεπάγεται – ο Ζαριφοπουλος άλλωστε είναι British oriented- και ο μονός λόγος που τα βλαμμένα δεν τον κοντράρουν είναι απλά ότι δε καταλαβαίνουν ΚΑΝ τι κάνει. Φαντάσου μόνο ότι ο προηγούμενος ήταν ο Πάπας της διαστημικής υπηρεσίας και του περίφημου νόμου για τις τηλεοπτικές αδεείς με το ινστιτούτο της Φλωρεντίας που μας έλεγε ότι ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ λεει 5 κανάλια σε ένα φάσμα που εχει κάτι χιλιάδες συχνότητες..

    Αυτός σε 3 χρόνια άμα συνεχίσει έτσι θα εχει κάνει το μεγαλύτερο ‘κακό’ μιας και με τις πράξεις του απλά καθιστά ΟΛΟ το παλιό σύστημα των κουμουνιστών άχρηστο: αν δεν χρειάζεται πχ να πας για ‘γνήσιο υπογραφής’ (μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παγκόσμια ελληνική παρωδία που πρέπει να δηλώνεις ότι δεν είσαι ελέφαντας παρουσία του αρμοδίου ΔΥ.. ) δεν θα χρειάζονται και οι ανάλογοι σφραγιδακηδες στα ΚΕΠ… Όταν το πάρουν γραμμή θα είναι αργά αλλά shit happens.

    Καμμιά τάση δεν υπάρχει και μάλιστα το τελευταίο καιρό. Θες να ρωτήσουμε μήπως το πρώην ανατολικό μπλοκ αν θεωρούν τον κομμουνισμό φασισμό? Στα περισσότερα κράτη τα ΚΚ είναι απαγορευμένα ως εγκληματικές οργανώσεις. Γιατί? Γιατί μόνο στη ΕΣΣΔ ο Στάλιν καθάρισε άνω των 60εκ ομοεθνείς του σε καιρό ειρήνης όχι επειδή ήταν αντιφρονούντες αλλά επειδή ήταν μη συμφωνούντες! Όχι επειδή δε μίλαγαν οι άνθρωποι αλλά επειδή δε φωνάζαν ζητώ.

    Αν δε κάνω λάθος ο ίδιος ο Μεντβεντεφ εχει μιλήσει για 20εκ κόσμο- φαντάσου τι είναι η πραγματικότητα- όταν ανακάλυπταν μετα το 1990 σωρηδόν μαζικούς τάφους. Να πούμε για τις 3 δίκες της Μόσχας? Την εκκαθάριση του Κόκκινου Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, τους κουλάκους, τα ‘αντισοβιετικά στοιχεία’ κυρίως το κλήρο και διανοουμένους? Να πούμε για μειονότητες η για τη μεγάλη εκκαθάριση που είχε 1.000 νεκρούς την ΗΜΕΡΑ με τυφεκισμό?

    Θες μήπως να μιλήσουμε για τα 12εκ του μεγάλου λοιμού στην Ουκρανία που τους άφησε ΕΠΙΤΗΔΕΣ να πεθάνουν για να εφαρμόσει το πρόγραμμα κολεκτιβοποίησης?
    Η μήπως θες να μιλήσουμε για τη σφαγή του Κατιν το έγκλημα των μαζικών εκτελέσεων χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου, που διαπράχθηκε από τη μυστική αστυνομία Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων (γνωστότερο από τα αρχικά NKVD) της Ε.Σ.Σ.Δ. κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου του 1940? 22,000 κόσμο φάγανε σε ένα μήνα. Που είναι η διαφορά με το Νταχαου? Εξήγησε μου για αδυνατώ να τη καταλάβω.

    Τα ιδία με +100εκ έκανε ο Μαο στη Κίνα. Τα ίδια ο Πολ Ποτ. Τα ίδια ο Κάστρο. Τα ίδια κάνει ο Κιμ ακόμη και σήμερα, μέχρι και συγγενείς του απλά εξαφανίζονται.
    Πια είναι ακριβώς η διαφορά με τους Ναζί? Επειδή τα λέγαμε γκουλαγκ και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης?

    Γιατί δεν εξισώνεις τους ναζί με τους κουμουνιστές? ΟΛΟ το ανατολικό μπλοκ που υπέφερε 50-60 χρονιά τι ήταν? Δεν ήταν ξένοι πολίτες? Δεν έγινε στρατιωτική ΕΙΣΒΟΛΗ και κατοχή από τους Σοβιετικούς σε Πολώνεις, Τσεχοσλοβακιες, Ουγγαριες, Εσθονιες, Λευκορωσσιες, Ουκρανιες, Ρουμανιες κλπ? Που μπουκάραν με τα τανκς και καθάριζαν κόσμο τα καθικια? Στην αυλή του σπιτιού τους? Τι διαφορά είχε? Επειδή αντί για Λουγκερ, καθάριζαν με Καλασνικοφ?

    ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ και μάλιστα καθάρισαν δεκαπλάσιο και βαλέ κόσμο σε καιρό ειρήνης επι +50 χρονιά. Δηλαδή ο Χίτλερ καθάρισε 40-50εκ (συνολικές απώλειες με τους στρατούς μέσα) κόσμο επειδή ήταν ναζί ενώ οι άλλοι +150εκ ΑΜΑΧΟΥΣ αλλά ήταν τροβαδούροι της αγάπης? Πια η διαφορά? Στο χρώμα της κάνης του όπλου η στη σβάστικά με το σφυροδρέπανο?

    Ότι ιδεολογία είχε ο Αδόλφος είχε και ο Ιωσήφ ΑΚΡΙΒΩΣ. Οποίος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας και τον στέλνουμε αδιάβαστο.
    Ο ένας είχε την Άρια φυλή ο άλλος το συντροφική θεωρεία. Αν ήσουν κανας Ουκρανός κανας ορθόδοξος κανας Μογγόλος μαύρο φίδι που σε έφαγε.

    Έχεις πάει στο Άουσβιτς. Το Κολιμά με τους -50 βαθμούς Κελσίου το έχεις ακούσει? 4εκ κόσμο καθάρισαν εκεί σε ένα μόνο στρατόπεδο. Είχε όχι δεκάδες αλλά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ σε όλη την ΕΣΣΔ.

    Τέλος θα σου πω ότι δεν απειλούμαστε από το 5%. Από την άλλη όμως αυτό το 5% κάνει ότι γουστάρει στο υπόλοιπο 95%. Δε κατάλαβα? Από που και ως που το ΠΑΜΕ δε με αφήνει να περάσω στο δρόμο και σου λέω το πιο απλό.
    Δε με αφήνει να πάω στη δουλειά μου, κλείνει- καίει- σπάει- καταστρέφει τη περιουσία μου, μπλοκάρει από εθνικές μέχρι λιμάνια, κάνει καταλήψεις ΟΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ θέλει σε σχολεία σε κτίρια σε δημοσιές υπηρεσίες, σε πράγματα δηλαδή που πληρώνεις εσύ και εγώ. Από αυτό απειλούμαστε επειδή το ανεχόμαστε στην Ελλάδα. Γιατί άμα έρθεις να κάνεις καμμιά τέτοια μαγκιά στο Λονδίνο καλυτέρα πάρε ένα μαδέρι να αυτομαστιγωθεις και μετα πήγαινε μονός σου να κλειστείς σε κελί.

    ΔΕΝ κινδυνεύεις η έτσι ΝΟΜΙΖΕΙΣ. Όταν σε κρατάνε στο 1950 επειδή δε δέχονται πχ οι δάσκαλοι να αξιολογούνται η δε δέχονται τις κάμερες μη τυχόν και δει ο κόσμος τι ΚΟΡΠΟΣΚΥΛΑ είναι, σου αφήνουν το παιδί σου αμόρφωτο ανάλογα. Βέβαια τα δικά τους παιδεία τα στέλνουν σε ιδιωτικά οπότε δε τους νοιάζει και πολύ. Γιατί η Παπαρήγα έστειλε το βλαστάρι της στο Κολλέγιο των φονιάδων των λαών και όχι στο δημόσιο Περιστεριού? Γιατί το ΖΑΒΟ στέλνει τα μουλικα στη σχολή Hill και στο Κολλέγιο και όχι στο λύκειο Κυψέλης που μένει, να μάθουν να τα σπάνε και να στρίβουν και κανα μπαφο? Ο Κόκκαλης το λαϊκό παιδί που έγινε ΤΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ γιατί ερχόταν στο Μωραΐτη? Δε θυμάμαι να δίδασκαν θεωρίες του Μαρξ ούτε κολεκτίβες του Λένιν εκεί. Αντίθετα τον θυμάμαι να σκάει με μια S500, με οδηγο και 2 μπράβους συνοδεία, 15 χρονών σκατο.

    Όταν ο ΔΥ ξέρει ότι ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ έχεις τις ανάλογες υπηρεσίες. Και έτρεχα εσύ μαλακα Έλληνα να βγάλεις άκρη με το θηρίο. Παρατα τη δουλειά σου και τράβα να μαζεύεις σφραγίδες και αιτήσεις μη τυχόν και χάσουμε τους σφραγιδομπηχτες και τους κλητήρες. Γιατι αμα κανεις ότι διωχνεις ΕΝΑΝ τη άλλη μέρα τα κουμμουνια θα το κάνουν καλοκαιρινό.

    Απλά επειδή υπάρχει ασυδοσία και ο κάθε ακραίος κάνει ότι γουστάρει χωρίς συνέπειες- δεξιός η αριστερός, ΧΑ η ΚΚΕ, οι πολλοί με το ζόρι επιτάσσονται στις καυλες των λίγων που ποτέ τους δε έμαθαν να σέβονται το διπλανό τους. Και δε μιλάω για μια διαφορά 60-40% μιλάω για 95-5%.

    Βέβαια άμα είχαν μάθει να σέβονται θα σεβόντουσαν πρώτα τους ιδίους τους εαυτούς τους και δε θα ήταν αυτό που είναι. Αγράμματοι στο μεγαλύτερο κομμάτι τους, επαναστάτες με πουρά χαβιάρι και Βελουχιώτη Αρη και μάγκες με τα λεφτά τους κόπους και τη μόρφωση των άλλων.
    Να κουνάνε δάχτυλο και να έχουν άποψη για όλα, να δίνουν συμβουλές και θεωρίες και μόλις τους πεις ρε μεγάλε ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ το γυρνάνε στο τσάμικο. Με τα λεφτά που βρήκαν έτοιμα και με κολοβαρα όλη μέρα, έχουν απαντήσεις για τα πάντα. Η τους ρωτήσεις μόνο αν έχουν καταφέρει τίποτε στη πράξη.
    Αν ξυπνήσαν μια μέρα να πάνε σε μια δικιά τους δουλειά να βγάλουν 50 ευρώ για να γυρίσουν να δώσουν τα μισά στο κράτος που τόσο τους αρέσει.
    Αν έφτασε πρώτη του μήνα να βάλουν το κλειδί στη πόρτα και να μη περιμένουν το ‘μηνιάτικο’ αλλά να είναι στην άλλη μεριά, αυτή που πρέπει να πληρώσει το μηνιάτικο, το ΕΦΚΑ, το νοίκι, το νερό, το τηλέφωνο, το ρεύμα, τις επιταγές, την εφορία.

    Μια χαρά επαναστατική γυμναστική σε μια κοινωνία βασισμένη σε αυτό που σιχαίνονται. Γιατί τα δικά τους συστήματα, ιδεολογίες και θεωρίες τα είδαμε στη πράξη όταν έφτασαν μετα από 50-60 χρόνια επανάστασης κοινωνικού κράτους και ιδεολογίας να μην έχουν βρακί να βάλουν.

    Το πρόβλημα με το σοσιαλισμό είναι πως τελειώνει όταν τελειώσουν τα χρήματα των άλλων.
    Μάργκαρετ Θάτσερ

    Sent from my iPad

  54. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ LFC – continued

    Τώρα που κάθομαι με το καφέ πρωί – όπως χθες- αλλά 3 βασικά πράγματα που αναφέρονται λανθασμένα.

    1) Ονομάζουν ως σοβιετικούς λαούς και εδάφη τα οποία ΔΕΝ ήταν και προσαρτήθηκαν στην ΕΣΣΔ με το γνωστό σύστημα που όλοι οι ισχυροί ανά τους αιώνες κατακτούν. Αυτό δε τους κάνει σοβιετικούς, πχ τις χώρες της βαλτικής άρα δεν λογίζονται ως απώλειες ας το πούμε χονδρικά ρωσικές. Το ότι οι προλετάριοι έκαναν πχ τους Ουκρανούς με το στανιό σοβιετικούς, δε σημαίνει ότι ήταν σοβιετικές απώλειες. Μπορεί να ονομάστηκαν έτσι μιας και χρονικά ήταν ΕΣΣΔ αλλά οι άνθρωποι Ουκρανοί ήταν. Είναι σα να λεμέ τούρκους τους Έλληνες επι τουρκοκρατίας η Οθωμανούς αν θες πιο ηπία. Σιγουρά ήταν στην οθωμανική αυτοκρατορία αλλά δε τους λες Τούρκους.

    2) Οι απώλειες των 20εκ ήταν βαριές ως νούμερο αλλά δεν ήταν μόνο από μάχες. Ήταν σίγουρα λόγω του πολέμου αλλά αν λάβουμε υπ’ οψιν την εθνική πολιτική των κομμουνιστών – ξαναλέω 12εκ ουκρανούς φάγανε το 1932-1933 μέσω πείνας- αυτά ήταν business as usual για τα κουμμουνια που νοιάζονται πάνω απ’ όλα για τον άνθρωπο. Αρκεί ο άνθρωπος να είναι 100% υποταγμένος σε ότι του λεμέ εμείς.

    3) Οι απώλειες εκτός από αριθμός έχουν και ένα ακόμη πολύ πιο μεγάλο πράγμα που πρέπει να κοιτάς. Το ποσοστό επι του πληθυσμού. Αν πας σε ένα χωριό 100 κάτοικων και καθαρίσεις τους 50, τότε το χωριό αυτό είναι σχεδόν ξεκληρισμένο, ειδικά αν μιλάμε για νέους ανθρώπους και μείνουν πίσω οι ηλικιωμένοι. Αν πας στην Αθηνά των 5εκ και καθαρίσεις 50, άντε να σε βάλουν 15 μέρες στις ειδήσεις.
    Η Ελλάδα έχασε 88,000 στρατιώτες και 715,000 πολίτες στους 7,3εκ κόσμο δηλαδή πάνω από το 11% του πληθυσμού της αμιγώς Έλληνες και αν εξαιρέσεις το στρατό που χάθηκε σε μάχη οι πολίτες της ήταν σε περίοδο κατοχής ΟΧΙ ΜΑΧΩΝ.
    Η ΕΣΣΔ έχασε 20εκ (μαζί με τις όμορες χώρες που είχε καταλάβει) σε ένα πληθυσμό 195εκ κυρίως επειδή έστελνε στη κρεατομηχανή κόσμο για να ανακόψει την επέλαση της σαφώς ανώτερης γερμανικής πολεμικής μηχανής. Δεν είχαν να αντιτάξουν οργανωμένο στρατό και οπλισμό μιας και ο σύντροφος Ιωσήφ είχε κουμμουνιστικά ‘εκκαθαρίσει’ οποίον δε γούσταρε (μιλάμε για χιλιάδες κόσμο) από το στράτευμα τα προηγούμενα χρονιά (1933-37) και βασιζόμενος στο Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ , που τα είχε κάνει πλακάκια με τον Αδόλφο ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΑΔΕΛΦΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, είχε παρατήσει το στράτευμα στον αυτόματο δηλαδή διαλυμένο. Χωρίς οπλισμό και με διοίκηση κάτι χαβαλέδες που είχαν όμως το ανυπέρβλητο για την ΕΣΣΔ προσόν του πιστού σκύλου στο κόμμα δηλαδή του κομισάριου. Γνωστή η τακτική του να βάζω κομματόσκυλα αντί για κανονικούς ανθρώπους σε θέσεις, κράτησε μέχρι το 1989 που τους έπιασαν με τα σώβρακα κάτω και διαλυθήκαν σε μια νύχτα. Εμείς εδώ το λεμέ Καρανίκας, Μπαρουφακι, Πολλακης κλπ.

    Μπορεί η αναλογία λοιπόν να είναι κοντά αλλά δε θα βάλω τον Έλληνα το ίδιο με τον Λευκορώσο τον Ουκρανό τον Γεωργιανό που έτυχε να τους λένε Σοβιετικούς εκείνη τη στιγμή, εξάλλου οι σοβιετικές απώλειες ήταν κατά κύριο λόγο το Ευρωπαϊκό τμήμα της ΕΣΣΔ οι σημερινές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Αλλωστε στα 3εκ του γερμανικού στρατού είχε μέσα κόσμο που πολεμούσε πιο πολύ το Ρώσσο ως κατακτητή παρα ως εχθρό: Ρουμάνοι, Φινλανδοί (αιωνία κόντρα), Ούγγροι, Σλοβάκοι.

    ΥΓ Δες – αν δε το έχεις κάνει ήδη- το Death of Stalin. Θα σου φανεί κωμικό αλλά πίστεψε με ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Όσο εξωπραγματικό μπορεί να σου δείχνει είναι 100% αληθινό από πλευράς ακρίβειας χαρακτήρων και γεγονότων. Πολύ καλοί οι Jeffrey Tambor ( Georgy Malenkov), Steve Buscemi (Nikita Khrushchev).
    Εξαιρετικός ο πάντα απολαυστικός Michael Palin (Vyacheslav Molotov) των Monty Python.
    ΑΠΙΘΑΝΟΣ -πραγματικά δίνει ρεσιτάλ- ο Jason Isaacs (Georgy Zhukov) ειδικά στη σκηνή που πρώτο-εμφανίζεται.

    Από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες που έχω δει.

  55. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Αυτος ο covid με “βαραει” απ’ολες τις πλευρες.Εχω δυο παιδια στο Λυκειο-Γυμνασιο.Η συζυγος στο χωρο της υγειας.για 21 χρονια.
    Στα σχολεια ανυπαρκτο πλανο,ενω υπηρχαν 6 μηνες.Πρωτοκολλα αντιμετωπισης που ισως δεν υπαρχουν.Ταξεις με 25&26 παιδια.Αλλωστε ψηφηστικε.Ακυρωση του διαγωνισμου για τις καθαριστριες.Τρομερη ελλειψη καθηγητων.Τι θα μπορουσε να γινει;Θα μπορουσαν να σπασουν οι ταξεις πρωι απογευμα.Θα μπορουσαν στις περιοχες με προβλημα να νοικιασουν για την περιοδο τις αιθουσες των φροντιστηριων για το πρωι.Προσληψη καθαριστριων.Προσληψη απαραιτητων καθηγητων ως αναπληρωτες για το τρεχον σχολικο ετος.Ολα αυτα απαιτουν προγραμματισμο και σχεδιο.
    Στη δε υγεια φθασαμε Σεπτεμβρη για να μαθουμε οτι εχουμε 107 μεθ για covid. Ειμαστε στις τελεταιες θεσεις σε ποσοστο μεθ στην Ευρωπη.
    Βεβαια τον Μαη μας λεγανε για 1200 μεθ,μας το ξαναειπαν βεβαια τον Σεπτεμβρη.Βαση των επισημων στοιχειων του Ελληνικου κρατους στο πρωτο εξαμηνο του 20 απασχολουνταν 5000 λιγοτεροι γιατροι και νοσοκομες στα δημοσια νοσοκομεια.Η κατασταση ποια ειναι τωρα.Μεθ δεν υπαρχουν,ακομη τουλαχιστον,προσληψεις εχουν γινει αλλα δεν επαρκου.Προκειμενου να αντιμετωπισουν τα κρουσματα κλεινουν τμηματα σε διαφορα νοσοκομεια και το προσωπικο το μεταφερουν σε τμηματα covid.Η κατασταση ειναι ζοφερη,αν αυξηθουν και αλλο οι νοσηλευομενοι θα παμε σε διαδικασιες επιλογης οπως στην Ιταλια και αλλου.Περαστικα μας……

  56. Ο/Η The Snitch λέει:

    Στα σοβαρά νέα:

    Πρώτο:

    Οι κύριοι ιδιοκτήτες της Liverpool FC, Fenway Sport Group, φέρεται να συζητούν για μια τεράστια επένδυση ως μέρος μιας συγχώνευσης με την εταιρεία που ιδρύθηκε από τον ιδιοκτήτη της Moneyball, Billy Beane.
    Ο Beane – στέλεχος του Oakland Athletics του Major League Baseball – και ο αθλητικός τραπεζίτης Gary Cardinale αποκάλυψε ότι είχε συγκεντρώσει $575 εκατομμύρια (£434 εκατομμύρια) νωρίτερα αυτό το έτος με την ελπίδα να αγοράσει έναν επαγγελματικό αθλητικό σύλλογο.
    Και τώρα η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι ελπίζουν να αποκτήσουν μερίδιο 25% στην εταιρεία που κατέχει τη Liverpool Football Club και το Boston Red Sox – το FSG του John Henry.
    Αυτό το deal- εφόσον γίνει πραγματικότητα- ανεβάζει την FSG στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια και θα εχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι εισηγμένη στο δημόσιο χρηματιστήριο.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-10/beane-s-play-for-red-sox-could-signal-the-end-of-moneyball-era

    Η αλλιώς τόσο από ρευστότητα όσο και από Brand Image πάμε καλά. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σκορπάμε λεφτά, σημαίνει όμως ότι αν πραγματικά θες 2 παίκτες πας και τους παίρνεις.

    Δεύτερο:

    Υπάρχει φήμη- αυτός που το λεει είναι από τις πιο σοβαρές πήγες στο club, ότι έκλεισε στα £40 το στοπερ της Λειψίας. Dayot Upamecano.
    21 ετών, 1,94 ταχύτατος και σοβαρός στο παιχνίδι του. Με Βιργίλιο δίπλα περνάς με αίτηση και άμα.
    Το εύχομαι μιας και είναι αυτός που προτιμώ για τη θέση. Το Deal είναι για του χρόνου- άρα φέτος πάμε ως έχουμε.
    Με το Γαλλακι μέσα (και άλλον έναν που αναμένουμε 2 χρόνια τώρα να τελειώνει το συμβόλαιο του) μη κατεβείτε καν του χρόνου.

    Τρίτο για να πονάει:

    Βγήκε η έκθεση της Delloite για τις ομάδες. Net spending (αγορές πωλήσεις) ΜΟΝΟ ΠΑΙΚΤΩΝ για το σύλλογο στη πενταετία του Klopp: £127εκ λίρες.
    Ο Michael Edwards (Liverpool’s sporting director) που τρέχει το project απλά δεν υπάρχει.
    Το να έχεις ξοδέψει σε παίκτες μόνο 127 σε 5 χρόνια και να έχεις αυτό το ροστερ κάνει ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ τους άλλους directors να πάνε για απόσυρση.
    Ο τύπος πούλησε 22,5 τον Brewster- ένα πιτσιρικά 21 ετών- και πήρε με 20 τον Tiago Alcantara.

    O Jürgen παρέλαβε ροστερ στα £387εκ και το εχει πάει πάνω από £1ΔΙΣ σε αξία.
    Φτιάχτηκε το Main Stand μέσα σε 5 μήνες αξίας £140εκ και το Kirkby μέσα σε 2 χρόνια αξίας £50εκ- είναι στα τελειώματα.

    Όπως εχει πει και ο Shankly: This city has two great teams – Liverpool and Liverpool reserves.

    Όπως εχει ξαναπεί ο Shankly: If you can’t support us when we lose or draw, don’t support us when we win.

    YNWA

  57. Ο/Η The Snitch λέει:

    Mark Clattenburg

    Κατανοώ τη μαλακια του Ελληναρα καθώς και τη δυσφορία του στη προσαρμογή του Βρετανικού δόγματος αλλά τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα μετα συνηθίζεις.

    Η συμβουλή μου είναι η εξής: Κοιτάξτε να συνηθίσετε, κοιτάξτε να ακούτε μη σας πάρει ο διάολος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα στο Λονδίνο, και ελπίζω να τον αφήσουν να τρέξει το μαγαζί και εδώ όπως ξέρει.

    Αν τον αφήσουν (αν όντως εχει τη στήριξή πολιτικά που θέλει), μια χαρά θα περάσουμε.

    Αυτά έγραφα στις 30-08-2020 όταν και πρωτοήρθε ο Αγγλαρας.

    Χθες διαβάζω ότι έκανε ρόμπα το γαύρο, με το γάντι πάντα, όπως είναι και το συνηθισμένο για τους Βρεττανούς (1)

    Προτείνω παστίλιες για το πόνο του γαύρου στο Καραπαπαρα, όπως και υπομονή. Κατανοώ ότι έχουν μάθει αλλιώς στο λιμάνι αλλά όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας η ρόδα πάντα γυρίζει..

    1: 1946 House of Commons (βουλή). Είναι αργά, ο Winston εχει κοπανήσει τα ουισκακια του, εχει κάνει και τα 10 Churchill (τα πούρα που πήραν το όνομα του μετέπειτα) την ημέρα και είναι σε μια κατάσταση ‘ευφορίας’ όταν συναντά τη Lady Astor (η πρώτη γυναίκα βουλευτής, MP= Member of Parliament):

    Lady Astor MP: “Winston, you are drunk, and what’s more you are disgustingly drunk.”
    WSC: “’My dear, you are ugly, and what’s more, you are disgustingly ugly. But tomorrow I shall be sober and you will still be disgustingly ugly.”

  58. Ο/Η Pontios λέει:

    Μαρινάκης: «Θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο από το ελληνικό κράτος, δεν ήξερα ότι ήταν πακιστανικό το τηλέφωνο»

    Μαρινάκης: «Μου έχουν κάνει τεράστια ζημιά, έχουμε βιώσει σε όλο το μεγαλείο την αδικία»!

    NOOR1

    ο μαρινακης ειναι αθωος
    ο μαρινακης ειναι αθωος
    ο μαρινακης ειναι αθωος
    ο μαρινακης ειναι αθωος
    ο μαρινακης ειναι αθωος