Α Ε Κ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Ελληνική ομάδα εναντίον γερμανικής. Τι μπορείς να περιμένεις; Βάσει λογικής και budget, έναν αποκλεισμό για την ΑΕΚ. Την ΑΕΚ που ουδέποτε έχει εμφανιστεί σαν φαβορί με κάποια ομάδα της δυτικής Ευρώπης. Βάσει όμως ψυχής και πάθους, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Κι αυτό περιμένουμε να δούμε σήμερα.

Ο Καρέρα κατέβασε την ομάδα με 4-3-3 και χωρίς Λιβάγια, που μάλλον δείχνει κάτι για το μέλλον. Η ομάδα ήταν προσανατολισμένη στο να είναι μαζεμένη, προσεκτική και να ασχολείται πιο πολύ με τις ανασταλτικές λειτουργίες ψάχνοντας ίσως κάποια καλή ευκαιρία σε καμιά αντεπίθεση. Από την άλλη μεριά οι Γερμανοί, μπήκαν σε κάποιο κοντρόλ ρυθμό ψάχνοντας να επικρατήσουν στον χώρο του κέντρου. Δεν μπορώ να πω οτι είδα κάποια ομαδάρα.

Αυτά τα δυό στησίματα, μας χάρισαν ένα τραγικό θέαμα, ένα τουρλουμπούκι στον χώρο του κέντρου, χωρίς τελικές και χωρίς κάποιον ρυθμό που σε κράταγε. Μια φλυαρία υπήρχε στην οποίαν την κατοχή την είχαν οι Γερμανοί, αφού η ΑΕΚ είχε επιλέξει το σύστημα βολέ του Τσιντώτα, κι ό,τι γίνει έγινε. Στο κέντρο υπήρχαν οι φιλότιμοι Σιμόες και Κρίστισιτς και στο πλάι ένας ελαφρά κινητικός Γκαρσία. Δεν ήταν αρκετοί αυτοί, αφού δεν θα βαρεθώ να το λέω, πες μου τα χαφ σου για να σου πω τι ψάρια θα πιάσεις.

Και βέβαια ο κάθε πικραμένος είδε τον άδειο πλέον από ψυχικά αποθέματα Μάνταλο, να χαλάει κάθε προσπάθεια πιθανής οργανωμένης επίθεσης, να τρώει το ένα τζαρτζάρισμα μετά το άλλο, σαν σύγχρονος Βέγγος να τρίβει το σβέρκο του από τις σφαλιάρες, και βέβαια να χάνει κι ένα πέναλτυ, δώρο του διαιτητή που σίγουρα θυμόταν κάποια αρχίδια. Που δεν έδωσε άλλο ένα μετά, αλλά φευ, τι να το κάνεις; Όταν ο αρχηγός σου είναι νούλα για τέτοιο επίπεδο παιχνιδιού, τι να περιμένεις; Στην πρώτη καλή επίθεση των αντιπάλων, τρως ένα γκολ, ενδεικτικό του τι ρόστερ έχεις. Εννοώ την ποιότητα. Διότι πράγματι από ποσότητα, είμαστε γεμάτοι. ΑΑΑ, κάποιοι θα πουν σήμερα οτι έχουμε δυνατό πάγκο. Πράγματι. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν οι παγκίτες μπαίνουν μέσα. Αλλά πάντα ελπίζεις. Ειδικά άμα γράψεις οτι φταίει ο προπονητής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ίδια, όμως φάνηκε οτι η ΑΕΚ θα ανέβαινε. Κάτι λίγο οπισθοχώρηση των Γερμανών, κάτι να βγει λίγο παραπάνω φιλότιμο, κάπως το παιχνίδι πήρε λίγο ρυθμό και ένταση και πλέον πατάγαμε περιοχή. Τα πράματα γίνανε λίγο καλύτερα και θύμισαν το κερδισμένο πρωτάθλημα μας : Ο Μάνταλος είχε πάει επιτέλους στον πάγκο και τον αγώνα τον είχε αναλάβει ο πραγματικός αρχηγός μας : Ο Σιμόες. Το μηχανάκι στο χώρο του κέντρου, η αδάμαστη ψυχή, αυτός ο παίκτης που όπως έχουμε πει, όταν κατάλαβε οτι τα χαφ μας πλέον είναι της πλάκας, άρχισε να σουτάρει. Και σημείωσε μάλλον το ωραιότερο γκολ της καριέρας του, που έφερε την ισοφάριση.

Πλέον κι ο Καρέρα που τόλμησε με τον λιγόψυχο Πετράκη, άλλαξε όλη την επίθεση του κι άρχισε κι αυτός να γεμίζει με αυτοπεποίθηση όλη την ομάδα. Που έβγαζε πάθος και πίεση και πλέον δεν θα έπεφτε θύμα της μανταλίτιδας, επειδή κάποιοι πιστεύουν οτι η ομάδα έχει χαφ. Και φυσικά δεν είδαμε σπινθήρες ή τρομερό θέαμα, αλλά δεν είδαμε και την φωτισμένη Ακρόπολη σαν έργο μοντέρνο. Είδαμε την ΑΕΚ να γεμίζει απλά τους χώρους, απέναντι σε μια ομάδα μέτρια, που είχε ένα δυνατό κέντρο αλλά βαρυκόκκαλα σέντερ μπακ, τα οποία τα έκανε μια μπουκιά ο Καρίμ όταν πήρε την μπάλα σωστά. Δικαιώνοντας όλους αυτούς που τον θεωρούν πρώτο σέντερ φορ της ομάδας, κι όχι εκείνον τον βλάκα τον Ολιβέιρα. Εδώ θα μιλήσουν κάποιοι για τρομερό κοουτσάρισμα. Εγώ απλά θα πω για λογικό και κωλόφαρδο.

Και το λογικό είναι βάσει της κούρασης και της επερχόμενης παράτασης. Το κωλόφαρδο είναι στην αλλαγή του Μαχαίρα. Ή στην κακή εμφάνιση του Βασιλαντωνόπουλου. Και φυσικά στο οτι το γκολ το έβαλε ο Καρίμ. Ένα γκολ, που μας γέμισε χαρά αφού το σύνολο του δεύτερου μέρους – πάντα με εξαίρεση τον Μάνταλου, που είναι καλός για επίπεδο Λαμίας  – ήταν αγωνιστικό, ορθολογιστικό κι ανταγωνιστικό. Φυσικά θα μπορούσε και να χάσει, όμως δεν θα έπεφτε αμαχητί. Είχε φυσικά τον παντού και πάντα παρόντα Σιμόες, είχε τον Κρίστισιτς, είχε τον Τσιγκρίνσκι, είχε τον Γκαρσία που έδινε ανάσες, κι είχε πλέον τον one touch Καρίμ. Φυσικά στο πλαίσιο τον Λιβάγια, που τράβαγε επάνω του τρεις παίκτες για να τον σταματήσουν.

Κι είναι μεγάλη και ιστορική νίκη. Ας μην γελιόμαστε. Είναι απέναντι σε Γερμανόυς, πιο οργανωμένους και πιο γυμνασμένους. Με τρομερή σωματοδομή, και με μεγαλύτερη εμπειρία. Είναι επική νίκη, που αυξάνει και τις πιθανότητες να γίνουν σωστές κινήσεις : Πάρτε δυό χαφ και δώστε τον Μάνταλο στην Ξάνθη. Πάρτε δυό χαφ και θα ανέβουν όλοι. Πάρτε δυό χαφ και θα σας δίνουμε συγχαρητήρια κάθε μέρα. Έστω και χωρίς αγώνα. Όπως σας δίνουμε σήμερα, που μας κάνατε χαρούμενους που θα δούμε την ΑΕΚ σε ομίλους. Πάρτε δυό χαφ και μην πάρετε στόπερ. Πάρτε δυό χαφ κι ας μην πάτε για πρωτάθλημα. Πάρτε δυό χαφ και μην ξαναβάλετε την κορδέλα του αρχηγού στον Βέγγο. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Α Ε Κ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

  1. Ο/Η koreas λέει:

    Όντως μεγάλη νίκη…….μας γέμισε χαρά…..ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

  2. Ο/Η placebo λέει:

    ας τον κάνουν κέρινο ομοίωμα ,ποίο πολλά θα πιάσει …( ο αρχηγός )

    συγχαρητήρια σε αυτούς που έπαιξαν , όμως όχι σε όλους πού ήταν στο γήπεδο.

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο.... λέει:

    …”Εγω παντως ειμαι αισιοδοξος”, εγραψα χθες -προχθες.
    Τωρα,αρκει ενα αψυχο σουτ που παει γκολ στο `94, για να καλυφθουν εγκληματα επι χορτου. Εστω κι ετσι, περασαμε . Λαθος μεγαλο η μη αξιοποιηση του Γκαρσια με περισσοτερες μπαλιες ,αφου δειχνει να εχει την επιταχυνση και παταει περιοχη. Παιχνιδι περισσοτερο απο την απεναντι πλευρα του που 8 στις 10 φορες χαναμε την μπαλα λογω μπερδεματος . Πρεπει να γινει κατι με τον Μανταλο. Πριν απο καθε παιχνιδι να τον κλεινουν στο ξενοδοχειο να μην παταει γηπεδο καθολου.
    Ειπες για Λειβαδια,πανω – κατω ετσι φανηκε,μην πω μονο για κατω.
    Τελος καλο ,ολα καλα,που λενε και στο αρβανιτοχωρι εδω και δεκαετιες….

  4. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Συγχαρητήρια στην ομάδα για την ιστορική πρόκριση. Μετά από καιρό μας έκανε και χαμογελασαμε. Ειδικά στο δεύτερο που ρισκαραν κι έγινε λίγο ροντέο, ευτυχώς όμως είχαμε την τύχη μαζί μας όπως και το καθαρό μυαλό και τα ξεκούραστα πόδια του Καριμ. Που έπρεπε να μπει πιο γρήγορα. Τέλος καλό όλα καλά. Στηβεν αυτό με το Μανταλο και την Ξάνθη μήπως να το ξανασκεφτούμε? Πώς θα κερδίζουμε τη Λαμία χωρίς τον Πετράκη? Καλό βράδυ…

  5. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Μπράβο ΑΕΚΑΡΑ, μπράβο Σιμόες. Από τις νίκες που βγάζουν νέους οπαδούς. Να πω ότι μου θύμισε Σπαρτάκ Μόσχας θα είναι υπερβολή ίσως, αλλά μου τη θύμισε..Και ναι, πάρτε ρε καριόληδες 2 χαφ, να αλλάξει όλη η ομάδα, βοηθήστε τη επιτέλους!

  6. Ο/Η Pontios λέει:

    Τρομερό κείμενο.

    Αλλά όπως σου είπα έχει στα πιτς δυο ποδοσφαιριστας!
    Θα πάει για Σέντερ μπακ όπως έχουν πει οι κεφτέδες!

    Αναθεώρηση συμβολαίου στο σιμοες για να τον ξανά κερδίσεις!

    Αποθεώσανε το κουτσαυλο και αυτό λύγισε!δωστε τον στη Ξάνθη να πάει να δει και τους δικούς του!

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μεγάλη νίκη διαβάζω σήμερα του αεκ χθες. Νίκησε μια Βολφσμπουργκ, τον αντίστοιχο Λεβαδειακό της Γερμανίας που ο καλύτερος παίκτης της είναι ένας Βορειο- Μακεδόνας ονόματι Μεχμεντι. Τωρα θα μου πεις για κατσε ρε μεγαλε εσυ δηλαδη ποιον εχεις? Το Κριστισιτς? Οκ πασο, λογικοτατο.

    Φυσικά ματς δεν είδα, διαβάζω με το καφέ τώρα τι έγινε. Όχι απλά δεν είδα, έχω βγάλει και το αεκ από και τα notifications να μη σκάνε στο κινητό τα ξεφτιλικια 99,9% που γίνονται, σαν ειδοποιήσεις.

    Το ότι ισοφάρισε ο Σιμοες και έβαλε γκολ ο Ανσαρι-ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ στο 94 τα λεει όλα. Μιλάμε για σύγκρουση τιτάνων με μια ομάδα που εχει λιγότερους τίτλους από τη Λαρσα. Το ότι το αεκ 2020-21 πήρε CF έναν Ιρανό για να αλλάξει στο 87΄το ΓΙΔΙ επίσης τα λεει όλα. Μεγάλος παίκτης ο Καριμ τι να λέμε τώρα. Θραύση έκανε στη Al-Sailiya που τον άφησε ελεύθερο. Ποσο ΧΑΜΗΛΑ είναι ο πήχης που έφτασε ο αεκτσης (με σίγμα) να πανηγυρίζει τα αυτονόητα..

    Οκ Γερμανοί είναι, αλλά οποίος εχει αντέξει να δει 3 ματς γερμανικό πρωτάθλημα στα ματιά μου είναι ήρωας. Παίζει να είναι πιο βαρετό και από το Γαλλικό, με ομάδες τσουρουκαδες ολκής. Γι’ αυτό αλώστε πλην Bayern δεν υπάρχει γερμανική ομάδα στην Ευρώπη και άμα δε προχωρήσει αυτή εξαφανίζεται το γερμανικό ‘ποδόσφαιρο’ (εδώ γελάμε) στο σύνολο του. Θυμήθηκα μια Hofenhaim ανάλογα πριν 3-4 χρόνια που ήταν και καλά η τρίτη της Γερμανίας. Τι ομάδα τι αυτοματισμούς τι ανερχομένη δύναμη και τι δε μας λέγανε: έφαγε 6 περήφανα και γερμανικά πάντα, και πήγανε από εκεί που ήρθανε.

    Τσίμπησε το δεκάρικο πάλι ο εγγυητής. Είχε δεν είχε θα το εγγυηθεί και αυτό πάλι. Κοντεύει κατοστάρα η εγγύηση πλέον 50 είναι μόνο η Ευρώπη 3 φορές. Βάλε και μια 15αρα ένδον επι 7 χρόνια, μια χαρά μας βγήκε ο χαβαλές.

    ΑΝ δείτε, θα δείτε ένα παίκτη ακόμη. CB μιας και τα χαφ έκλεισαν με τον είμαι πιο αργός από δεξαμενόπλοιο στο Σουέζ.

    Ο Λιβαδιάς εχει φύγει. Τα έχουμε πει πριν +2 μήνες αυτά.
    Δεν ήθελε το 3αρακι ο εγγυητής και το έπαιζε δύσκολος. Του φάνηκαν λίγα του μπαλαδοφατσα, για ένα κριάρι που πήρε με 1,8!
    No worries 3 μηνακια έμειναν και φεύγει δωρεάν. Εσύ απλέ φίλαθλε /χορηγέ / ιδιοκτήτη το μάνταλο και τα μάτια σου. Μη τυχόν και μας φύγει το πουλεν και τι θα γίνετε εκεί μέσα.

    Χαφ ξεχάστε τα. Εχει 5, έκανε την υπέρβαση των 20,000 /έτος με το Γαλανόπουλο, τι άλλο να κάνει δηλαδή ο παρτα ολας?

    Stevie δε ξέρω αν πρέπει να χάρεις που θα δεις το αεκ σε ομίλους. Αυτό θα σημαίνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις (το λιγότερο) και όχι βραδιές Σαχλαμαρινους. Δύσκολο με αυτό το προπονητή ο οποίος είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ και αυτό το ροστερ που δεν είναι ούτε για τα ΜΠΑΖΑ.
    Ενδεικτικό και του ‘προπονητή – εφτάρα’ και της αξίας του ροστερ το γεγονός ότι πήρες CB σε μια θέση που πονάς και δεν έχεις τη πολυτέλεια να αγνοείς και δεν τον έβαλες καν να παίξει στο πιο κρίσιμο ματς. Που να μην τον παρακολουθούσε και 6 μήνες ο Ηλίας όπως μας έγραφαν.

    ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ προκρίθηκες στο 94’ σε μόνο ματς στη έδρα σου. Με τύχη δε παίζεται το ποδόσφαιρο, όπως και με επαναληπτικό στη Γερμανία δε πέρναγες ούτε με σφαίρες. Σε μονά ματς όλα μπορούν να γίνουν, μέχρι και το ζμπαουγκ πέρασε 2 γύρους. Μόλις έπαιξε όμως διπλό ματς ήρθε το τζατζίκι για να γλιστράει.

    ΥΓ Στο κανονικό ποδόσφαιρο: Καλή κλήρωση χθες με Αγιαξ (πολύ αποδυναμωμένος), Ατάλαντα (καλή ομάδα πέρσι) και μια Midtjylland που λογικά πάει η για πειράματα η για σάκος του μποξ. Με κανονική ομάδα 4 νίκες η 10-12 πόντοι είναι το λογικό. Οπότε μιλάμε από τους 16 και έπειτα.

    ΥΓ2 Καλή και η κλήρωση για την ομάδα που κέρδισε πέναλτι ΑΦΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ! με τη Brighton. Σφυριξε ο ref στο 96 τρεις φορές, δηλαδή λήξη, πήγαν τα λαμογια και αρχίσαν τη κλάψα και αφού είχε λήξει το ματς και έφευγαν όλοι για τα αποδυτήρια έδωσε πέναλτι.. Δε ξέρω καμμιά ομάδα, ούτε καν το γαύρο του Κόκκαλη, στο πλανήτη που να εχει ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ στο πλανήτη. Για να κερδισει τι? Τη Brighton εκτος εδρας..
    Την εχει σίγουρη τη συμμετοχή στο Europa ο Νορβηγός Κωστενογλας.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το μόνο πράγμα που μαθαίνουν τα παιδιά τη σημερινή ημέρα στο μπανανισταν είναι ότι μπορούν 15-20 ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ χαβαλέδες της αριστερά να παραβιάζουν το νόμο επι εβδομάδες και να μην έχουν ουδεμιά επίπτωση.
    Επίσης μαθαίνουν ότι η κυβέρνηση είναι ΑΒΟΥΛΗ και αδυνατεί να εφαρμόσει τους νομούς και στις καταλήψεις και στις ‘πορείες’ που οι ‘μαθητές’ φοράνε τις ίδιες μάσκες που τους ενοχλούν όταν είναι να στρώσουν το κολο τους να διαβάσουν, αλλά τους κάνουν μια χαρά όταν είναι να πετάνε μολότοφ και χτυπάνε με καδρόνια τους αστυνομικούς.
    Στην Ελλάδα άλλωστε το μεγαλύτερο ταμπού είναι μη τυχόν και στεναχωρήσουμε τους αριστερούς κατσαπλιαδες, τα κουμμουνια του 5% και λοιπές σκατοφατσες που κάνουν ότι θέλουν από τη μεταπολίτευση και μετα στο όνομα της ‘δημοκρατίας’.

    Λογικό αν σκεφτείς ότι (ακόμη και εδώ μέσα ο γνωστός ‘σκεπτόμενος’) μέσος μπανανοβιος πιστεύει ότι ο φιλελεύθερος είναι δεξιός και εκφράζει τη συντηρητική παράταξη, η δε αποκαλούμενοι φιλελεδες είναι (στο μυαλό τους) οι νεοδημοκράτες και η δεξιά πτέρυγα. Μέχρι ένα σημείο βέβαια μιας και η άκρα δεξιά είναι κολλητάρια των βελουχιωτηδων εδώ και δεκαετίες και συγκυβέρνησαν πρώτη φορά αριστερά (με λίγη ακροδεξιά να ψηφίζει τα Σκόπια ως Β. Μακεδονία, με 2 μνημόνια +150 δις φέσια, με 99 χρόνια δέσμευση περιουσίας και άλλα πολλά).

    Την ιδία ωρα στο KCL η μικρή μου ξεκίνησε το Master’s της σε British History (μετα το 1900). Ένα module σπαστό σε 2 εξάμηνα ονομάζεται No 10 Downing Street.
    Lecturers στο module: Tony Blair και David Cameron.

    Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε?

    ΥΓ Θα βάλει λεει κυρώσεις η EE στο UK για μη τήρηση συμφωνίας. Σιγά παιδιά μη μας τις βάλετε απότομα να προλάβουμε πρώτα να τα ξύσουμε λίγο.
    Είναι μεγάλη η φαγούρα..

  9. Ο/Η Tasos λέει:

    Καλησπέρα μετά από καιρό

    Πρέπει να προστεθεί η δυνατότητα για “Like” ή “Ουαου” στα σχόλια, σε στυλ φμπ. Στο σχόλιο του placebo έπεσα κάτω από τα γέλια, να είσαι καλά φίλε.

    Η νίκη και η πρόκριση – έστω και απέναντι σε μικρομεσαία ομάδα του γερμανικού πρωταθλήματος – είναι τεράστια για τα τωρινά δεδομένα της Αεκ.

    Επιτέλους μια φορά μας χαμογέλασε στο τέλος, γιατί συνήθως κλαίμε. Στο δε φάουλ στο 95 μετά το 2-1 έξω από την περιοχή μας ήμουν σίγουρος ότι θα το φάμε, από συνήθεια. Δόξα τω Θεω δεν έγινε, αν και πήγε να γίνει το μπέρδεμα στην άμυνα.

    Να δούμε τι μας επιφυλάσσουν οι όμιλοι τώρα αλλά ας μην αστειευόμαστε, δεν είμαστε για πολλά πολλά. Κανένα φράγκο να βγει για τα έξοδα και από του χρόνου βλέπουμε.

    Κρίμα το παιδί ο Μάνταλος μας ταλαιπωρεί και ταλαιπωρείται κι ο ίδιος. Πρέπει να φύγει οπωσδήποτε για να ησυχάσουμε κι εμείς κι αυτός. Δεν κάνει, ποτέ δεν έκανε για Αεκ και μάλιστα για αρχηγός.

    Τους χαιρετισμούς μου σε όλη την ομάδα

  10. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΦΑΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΦ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΕΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΜΠΑΓΑΣΑ.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΑΜΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ.(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ).
    ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:

    Κρίσιμη μάζα
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Μια κρίσιμη μάζα είναι η ελάχιστη ποσότητα σχάσιμου υλικού που απαιτείται για να προκληθεί αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΠΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΗ ΠΑΙΚΤΙΚΑ.
    ΟΛΟΙ ΠΕΦΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ.(ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ?)

    ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΑΝΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΑΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ?
    ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ? ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ.

    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΞΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ DNA ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΛΕΟΝ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΚΥΝΙΚΗ, ΔΥΣΚΟΛΟΚΑΤΑΒΛΗΤΗ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΤΗΣ ) ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΞΥΠΝΗ ΟΜΑΔΑ. ΧΘΕΣ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ!

  11. Ο/Η koreas λέει:

    Το μπαλάκι για ακόμη μια φορά στην μεριά του εγγυητή. μπορεί να κάνει 2 ποιοτικές προσθήκες (έστω και δανεικούς) ώστε η ομάδα να κυνηγήσει υψηλούς στόχους;

    δύσκολο να πιστέψεις ότι μπορεί…

    “τι λέτε ρε, να χαλάσω την ομάδα;”

  12. Ο/Η koreas λέει:

    Το Παράπονο του Φιλελέ

    Δεν έχει ΕΣΠΑ πίσω για να ‘ρθώ
    ούτε γραφείο για να διοριστώ
    δεν έχω θέση μόνιμη φαρδιά
    να απεργήσω μια Πρωτομαγιά.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
    εσύ φοράς τα liberal στολίδια
    και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
    που φιλελέδες στο κράτος ξεπουλάς.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τότε που για Χάγιεκ σου μιλούσα
    είχες ντυθεί της Αυν Ραντ τα λούσα
    και στο δημόσιο με πήρες γύφτισσα μαϊμού
    Ελλάδα Ελλάδα μάνα κρατισμού.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι
    εσύ κοιτάς τα δέξια σου τα κάλλη
    και στις αρένες του κόσμου μάνα μου Ελλάς
    το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς.