ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

Σήμερα περιμέναμε οτι η ΑΕΚ θα έτρωγε σίδερα. Λογικά πράματα δηλαδή μετά τον διασυρμό προχθές και τον μελλοντικό.

Κατέβηκε λοιπόν προς έκπληξιν όλων με 4-3-3. Ούτε πρόβα για το μέλλον, ούτε φόβος από τον Καρέρα. Το κατέβηκε βέβαια είναι αστείο. Μάλλον το var κατέβηκε και διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους : Ένα πέναλτυ αφού η φάση είχε τελειώσει κι ένα άκυρο γκολ του αντιπάλου, με κεφαλιά, επειδή εξείχε μια παρανυχίδα του επιθετικού.

Αυτό σε σχέση με την ουσία. Διότι στις λεπτομέρειες είδαμε μια ομάδα κακή, ασύνδετη και κουρασμένη. Μια άμυνα μοιραία, ένα κέντρο νωχελικό και μια επίθεση αναιμική, που όμως έχασε και δυό γκολ από τα λεγόμενα άχαστα. Η ομάδα όμως έφαγε μπόλικες φάσεις πίσω δείχνοντας πλέον και προβληματική αμυντική λειτουργία. Λογικό κι αυτό. Χωρίς αμυντικό χαφ και με μόνιμα τους ίδιους λόγω πληρότητας, πίσω δυό καινούργιους, τι να περιμένεις; Κακή ανάπτυξη, κακή άμυνα, το θέαμα ήταν καλό λόγω ρυθμού που έδινε ο αντίπαλος και η ΑΕΚ έτρεχε να κουμπώσει πάνω του. Όχι οτι αυτό ήθελε. Άλλο ήθελε, όμως ήταν αδύνατον να το εκφράσει.

Στο δεύτερο μέρος, ειλικρινά δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω. Τα συναισθήματα για αυτήν την ομάδα μας, είναι αυτά που σου δημιουργούνται σε παράσταση Σεφερλή στο Δελφινάρειο. Από την μια γελάς με τις μαλακίες που ακους, από την άλλη καταλαβαίνεις που είναι το επίπεδο σου.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο εξακολουθούσαμε να έχουμε πολυτιμότερο παίκτη, το var. Χωρίς να καταλαβαίνει κανείς, για ποιό λόγο έχουν το ύψος τα στόπερ μας. Ναι ρε παιδιά. Στην πρώτη φάση του ημιχρόνιου, χάνουμε την κεφαλιά κι η μπάλα αντί για δοκάρι και μέσα, πάει δοκάρι και Τσιντώτα. Δυό λεπτά μετά, σχεδόν σε καρμπόν φάση, ισοφαριζόμαστε αλλά το γκόλ ήταν πάλι άκυρο. Δεν λέμε για το σκορ. Λέμε για την κάκιστη αμυντθική λειτουργία αλλά και τα κάκιστα στόπερ.

Μετά από την διατήρηση του σκορ, το παιχνίδι πήγε σε μια καταλόγιστη δύναμη. Ξυλίκι κανονικό, με την ΑΕΚ να φαίνεται να ισορροπεί λόγω εισόδου του Λιβάγια, λόγω ανόδου του Κρίστισιτς και λόγω Ινσούα που παίζοντας αριστερό εξτρέμ, έβαλε την σφραγίδα του σε αυτό που ονομάζεται πληρότητα. Όπως σφραγίδα έβαλε κι ο Ολιβέιρα αργότερα, που μόνος σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα ασφαλώς μακριά του, έχασε το άχαστο ξανά και δημιούργησε τις συνθήκες που είδαμε μετά : Καθυστερήσεις για το κράτημα του σκορ και κίτρινες σε Τσιντώτα και Ινσούα για άρνηση παιχνιδιού.

Λυπήθηκα τον ΠΑΣ σήμερα. Έκανε τα πάντα για να κερδίσει, και φυσικά κέρδισε αν δεν υπήρχε το var. Κανένα του γκολ δεν θα είχε ακυρωθεί σήμερα, και κανένα πέναλτυ δεν θα είχε πάρει η ΑΕΚ. Λυπήθηκα όμως πιο πολύ για την ΑΕΚ, που μέχρι κι ο Δημητριάδης έφαγε κάρτα. Λυπήθηκα γι΄αυτό το σκορποχώρι, που πρέπει να είναι ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει επί εποχής εγγυητή.  Χωρίς καμία έμπνευση, χωρίς δυνάμεις και φυσικά χωρίς κανένα στόχο γενικά. Μπορεί να αλλάξει άμα γυρίσει ο Σιμόες; Με τίποτα λέω εγώ. Είναι για λύπηση.

Όπως για λύπηση είναι και όσοι μιλάνε για βαρύ πρόγραμμα, για πληρότητα, για πρόγραμμα εκγύμνασης από κάποιον Ουρμπάνο. Η ΑΕΚ πήρε τους βαθμούς αλλά κανείς δεν ξέρει για ποιό λόγο. Δεν υπάρχει οργάνωση, υπάρχει ωχαδερφιδμός και φουκαραδοσύνη, και βλέπεις εικόνα ομάδας παλαιμάχων, που αγωνίζεται με φάουλ, με κάρτες να μην παιχτεί μπάλα, να κρατήσει κάποιον αντίπαλο που λέγεται ΠΑΣ, με δική της διαιτησία και φυσικά με φίλα προσκείμενη ομάδα. ΑΙΣΧΟΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

42 Responses to ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Μπίκο λέει:

    Παιδιά ήταν καθαρό πέναλτυ, στην Αλάσκα ο διαιτητής θα έιχε δείξει και κόκκινη!!

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Ευτυχώς υπάρχει το βαρ κι η διαιτησία ήταν καλή.Πέρσι τ’ομορφόπαιδο έκανε πέναλτι βαρ στον Αρη.Περίμενα να πεις για τον Σάλιαγκα και τον Μάλιαγκα.

    \\

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης : Μάλλον δεν ξέρεις το ύφος μου. Τα είπα όλα.

  4. Ο/Η koreas λέει:

    Προσωπικά θα διαφωνήσω με το steven, είδα διαφορετικά το σημερινό΄παιχνίδι. σε σημείο μάλιστα να αισιοδοξώ για τη συνέχεια.

    δεν κρίνω τα τεχνικά μιας και δε τα γνωρίζω. δεν κρίνω την ελλειπή άμυνα, δεν κρίνω τα δυο ακυρωθέντα γκολ offside, δεν κρίνω τις καθυστερήσεις στο τέλος. όλα αυτά σήμερα στα μάτια τα δικά μου είναι δευτερεύουσες συζητήσεις. αυτό που εγώ παρατηρώ είναι η νοοτροπία.

    το πρωτεύον σήμερα είναι το πρώτο φετινό σημάδι ότι η ομάδα πάει για πρωταθλητισμό.
    η ομάδα έδειξε ότι πάει σήμερα να νικήσει στα γιάννενα και νίκησε. Αυτό είναι και αυτό που έχει λείψει από την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια.
    δε φοβήθηκε σε κανένα σημείο το παιχνίδι, δεν την είδα καθόλου φουκαριάρα, μπήκε στο γήπεδο να νικήσει, να κάνει κατοχή μπάλας, να βοηθηθεί από το διαιτητή, να σκοράρει, να νικήσει παρόλα τα προβλήματα της.

    για το ελληνικό πρωτάθλημα η ικανότητα μιας ομάδας παρόλο τα εμφανή της προβλήματα, να πηγαίνει κάπου με την νοοτροπία να κερδίσει δείχνει ότι πάει να κάνει πρωταθλητισμό. αυτό ήταν σήμερα η ομάδα, και είναι η πρώτη φορά που το έκανε εδώ και πολύ καιρό (δε θυμάμαι από πότε).

    στα καθαρά τεχνικά δε μπαίνω. ας ευχηθούμε να συνεχίσουμε έτσι.

    αν υπάρχει κάποιος προβληματισμός από την πλευρά μου είναι περισσότερο στις ευκαιρίες που χάθηκαν κι όχι στα αμυντικά κενά. όταν παίζεις επιθετικά, αφήνεις χώρους κι ο αντίπαλος τις εκμεταλλεύτηκε.
    ήταν ένα παιχνίδι μπράγκα αεκ από την ανάποδη.

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Στις παλιές καλές εποχές, το διαιτητικό τρίο θα είχε κατορθώσει ένα 2-0. Έτσι γραφόταν η ιστορία. Το πρώτο οφσάιντ ήταν ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ, το δεύτερο επίσης καθαρό και μάλιστα από μια φάση που ξεκινάει από ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΛΑΓΙΟ. Όσο για το πέναλτι, όταν το έκανε ο Μάνταλος ήταν μαλάκας, τώρα;
    Μην ξεχάσω τη δεύτερη κίτρινη που χάρισε στο 6 του ΠΑΣ που έκοψε αντεπίθεση γκολ μπροστά στα μάτια του. Την έδωσε όμως στο Δημητριάδη στην ίδια φάση που διαμαρτυρήθηκε όπως κάνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ στον κόσμο.

    Φιλικό σωματείο; Τη μία πίνουν καφέ στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, την άλλη προπονούνται στο ΡΕΝΤΗ και τσεπώνουν μια 300αρα για να προλάβει ο ΟΣΦΠ να κλείσει τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΝΙΚΟΛΙΑ μήπως το να πάρει αλλος ελεύθερο. Κατάλαβα, για ξεκάρφωμα το κάνουν.

    Η νίκη ήταν 100% δίκαιη, η εμφάνιση κακή και το σκορ μας αδικεί.

  6. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Τί να σχολιάσεις???Τα δύο χαφ που έχουν κλατάρει? Το Ρουμάνο μπακ που δε στρίβει με τίποτα? Τα ακραία μπακ που δε βγάλανε μια σέντρα της προκοπής? Τον Ινσούα που έπαιξε εξτρέμ??Τον Ολιβέιρα που δε βρίσκει εξ επαφής ελέφαντα?? Έστω κι έτσι, κερδίσαμε και επανήλθε μια ηρεμία, που πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί την Πέμπτη…Η Λέστερ κέρδισε μέσα στο Λονδίνο απόψε, τρέχει πολύ και έχει και το Βάρντι, στον οποίο φαντάζομαι θα πάει ο Σβάρνας και θα γελάσει κάθε πικραμένος…..Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν το Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο, αλλά σάμπως κι εμείς ποιόν έχουμε??? Τουλάχιστον ο Ιταλός θα δει την παρέλαση και δεν έστριψε για Ηγουμενίτσα από απόψε…

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Απλά να πω οτι η κατοχή ήταν 50-50, η ΑΕΚ δεν έβαλε κανένα γκολ, κι έφαγε δύο. Ελλείψεις δεν υπήρχαν αφού είμαστε πληρέστατοι. Rotation γινόταν, ειδικά στα χαφ.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Νομίζω οτι ξεφεύγει ο οπαδισμός. Στις παλιές καλές εποχές λοιπόν, μπορεί. Σήμερα όμως, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΣΤΟ VAR, όπως ξέρεις πολύ καλά. Κι έχεις τρεις αποφάσεις υπερ σου. Δηλαδή εσύ είδες πέναλτυ; Ή κάνεις πλάκα για τα offside, ειδικά στο δεύτερο; Ο ΠΑΣ ανέβηκε με τις πλάτες ποιανού; Αποφάσισε πρώτα και μετά ψάξε Χριστοβασίλη ή την ισοπαλία με τον ΟΣΦΠ. Μπορεί και να σε έχει ξεπεράσει το παρασκήνιο. Μην το αποκλείεις.

  9. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    δεν έχει ελλείψεις η ομάδα στο κέντρο;………ποιό rotation στα χαφ?…….ο σέρβος με τον ουκρανό (και μπράβο στα παιδιά) παίζουν συνέχεια…..δε ξέρω ίσως κάνω λάθος, αλλά για πρώτη φορά διαισθάνθηκα ότι η αεκ κατέβηκε ως αεκ (αναφέρομαι ως νοοτροπία κι όχι ως μπάλα). θα δείξει…

  10. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Συγκριτικά με κατι άλλα χάλια, σημερα ήταν ανεκτή. Τουλάχιστον βγήκαν και κάποιες ευκαιρίες, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας, ο ΠΑΣ κατέβηκε να παιξει ποδόσφαιρο, μου θύμισαν τον περσινό ΟΦΗ.
    Τα δύο σέντερ μπακ ΑΛΛΟΥ ΓΙ ΑΛΛΟΥ, ειδικά στον αέρα που είναι, και καλά, και το πλεονέκτημα τους. Να τους δώσουμε ελαφρυντικό ότι είναι λίγο καιρό στην ομάδα? Ανησυχώ ότι φαίνεται να μην κατέχουν τα βασικά, όσον αφορά διάβασμα παιχνιδιού και τοποθέτηση σώματος.
    Ευτυχώς που ο Κρίστιτσιτς έχει καποια διάθεση και είναι και επαρκώς βρώμικος, όπως λέει ο Στήβ. Και ο Τσιντώτας καλά πάει. Τίποτα άλλο.
    Έχω μία απορία: Αυτός ο Ολιβέιρα πόσα παίρνει και πόσα θέλει? ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ? (για τον Ανσαριφάρντ που κοστίζει το 1/3 ούτε κουβέντα). ΜΕΓΑ ΓΙΔΙ.
    Είδαμε και Ινσούα αριστερό χαφ σήμερα και στανιάραμε….όλα αυτά απόρροια των δύο χαφ, με τα άλλα τέσσερα στα πιτς, που παραδίδουν πνεύμα όλο και νωρίτερα κάθε παχνίδι, μέχρι τον πρακτικά βέβαιο επερχόμενο τραυματισμό τους. Δηλαδή αν δεν ήμαστε πλήρεις (ΛΟΛ), τι θα βλέπαμε?

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αν θυμάμαι καλά, μίλησες για ελλείψεις στην άμυνα. Η άμυνα δεν είναι κέντρο. Επίσης για τι ελλείψεις μιλάς; Η ΑΕΚ δεν λέει οτι είναι πλήρης; Φυσικά και θα δούμε. Κανείς δεν βιάζεται. Στην Ελλάδα είμαστε που κουμάντο κάνει το κοινό ποινικό δίκαιο.

  12. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν. Κι εγώ νομίζω ότι είσαι αυστηροτερος από όσο πρέπει. Το ματς ήταν μεγάλης σημασίας μετά από συνεχόμενες αποτυχίες και με την ομάδα καταπονημενη από το Europa. Περίμενε κανείς εύκολη επικράτηση? Σημασία είχε να κερδηθεί χρόνος και να παραμείνουμε κοντά στην κορυφή, με την ελπίδα να βελτιωθεί η ομάδα σταδιακά και με τις όποιες επιστροφές… Ο ΠΑΣ ήταν μαχητικός και ίσως αδικείται από το σκορ, τα offside όμως είναι ξεκάθαρα. Για το πέναλτι συμφωνώ ότι είναι αυστηρό, όμως είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Συμφωνώ απόλυτα για την αεραμυνα και το κριάρι, που δυστυχώς ούτε για rotation δεν αξίζει… έλεος πια… Καλό βράδυ

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Iron Jim 21 : Ήταν πράγματι μεγάλης σημασία το παιχνίδι. Υπήρχε άμυνα; Υπήρχε επίθεση; Τα γκολ ήταν ξεκάθαρα με βάση το var. Ξέρεις παλιά πώς βλέπαμε την μπάλα ( υποθέτω το έχεις προλάβει ). Και offside να ήσουν, έβλεπες αν ο παίκτης έβαζε το γκολ. Κι ας ακυρωνόταν. Εδώ λοιπόν, στην υψηλής σημασίας παιχνίδι, ξαναλέω, δεν έβαλες ούτε ένα γκολ ( σαφώς και είχες ευκαιρίες – απλά παίκτες δεν έχεις να κάνουν γκολ ), κι έφαγες δύο που δεν μέτρησαν διότι ο διαιτητής ήταν δικός σου. Αν τρως δυό γκολ ( κι ένα δοκάρι που ήταν γκολ όπως το βλέπαμε, μην μου πεις οτι περίμενες αυτήν την εξέλιξη ) από τον ΠΑΣ, από μια αγγλική ομάδα, τι βλέπεις; Και θα στο ξαναπω : Η ΡΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ

  14. Ο/Η Pontios λέει:

    @steven

    διαφωνω κι εγω μαζι σου αγαπητε.

    θα ητανε πολυ μεγαλη αδικια να μην κερδισουμε και το δοκαρι ακομα μεσα στο παιχνιδι ειναι.ξεχνας το αναποδο πλαγιο.
    φωναζε ολοι η ελλαδα για τεχνολογια και τωρα που την εχουμε λες αμα θελει παει.ε ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ!

    εγω θα περιμενω και τους αλλους που εχουμε στα πιτς και θα δωσω χρονο στο κοουτς.
    την ομαδα ας την κρινουμε τον ιανουαριο.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ανέλαβε η ‘εξυγίανση’ διαβάζω μπας και περάσεις τον ..Σιαλακα τον Ελευθεριαδη και τον Παμπλιδη.
    Μάλιστα. Άντε και να τα δεχτούμε- δεν είδα το ματς άρα δεν έχω άποψη- αλλά πιστεύω στο Stevie.
    Εκτός από ότι τον πιστεύω θα πω ότι το πλήρες ροστερ του αεκ, ματς με τον ….Σιαλακα πρέπει να τα καθαρίζει 0-3 στο ημίχρονο και όχι να περιμένει το VAR να δει άμα ‘εξείχε μια παρανυχίδα του επιθετικού’ .
    Επίσης θα πω ότι το να τρως 2 κάρτες για καθυστέρηση με τον Πας!!! – δηλαδή να ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΠΑΛΛΑ μη τυχόν και έρθει το μοιραίο δείχνει ποσό μικρός και τιποτένιος είσαι. Κάτι σα τη Λαμία ένα πράγμα. Ακόμη πιο μικρό σε κάνουν ΟΛΟΙ που μιλάνε για ματς χωρίς αύριο, για τεράστιες νίκες- χρυσάφι για πολεμιστές και οξυγόνα. Έχετε καταλάβει ότι παίζατε με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ των 5 πόντων σε 5 ματς και του Αργύρη Γιαννικη και όχι με τη Liverpool στο Anfield έτσι?
    Τι?
    Όχι?

    Όλες οι φάσεις υπερ μας? 2 offside και ένα πέναλτι αν τα είχε κάνει ο Ιβάν θα σκίζαμε τα καλσόν.
    Άντε να είναι νόμιμα υπερ μας.
    Από μπάλα διαβάζω μάγεψε πάλι ο Ιταλός απατεώνας. Όπως διαβάζω ότι τα 2 CB είναι για τα θηρία. Περίεργο: Η αλλαγή του Μεριά (πρώην του γαύρου που ήταν ένα υβρίδιο Οικονόμου με Φερουζεμ) και κάποιος κλεφτοκοτάς εκ Ρουμανίας δε σταύρωσαν κεφαλιά και έδιωχναν στο γάμο του καραγκιόζη? Μα είναι δυνατόν παίκτες από τα πανέρια να κάνουν τέτοια πράγματα?
    Ο άλλος ο ΓΙΔΑΣ έχασε τετ α τετ που δε χάνει πεντάχρονο. Γκολεαδορ ο παίκτης και η έκφραση I TOLD YOU SO εχει χάσει το νόημα της πλέον.

    Άντε να φανεί και κάπου χρήσιμος ο εγγυητής. ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ, γιατί αλλιώς δε νικάς ούτε σε οικογενειακό διπλό. Όταν βέβαια γινόντουσαν ανάποδα τότε σκούζαμε αλλά de gamietai τώρα θα μάθουμε το μπανανισταν μετα από 50 χρόνια?

    Ο ένας μιλάει για ανάποδα πλαγιά. Ποσό ΞΕΦΤΙΛΑΣ είσαι να ψάχνεις το πλάγιο σε ένα παιχνίδι με τον …Ελευθεριάδη, ποσό πολύ έχεις ΜΙΚΡΥΝΕΙ για να κοιτάς να πιαστείς από το τίποτα, και έχεις μείνει περίπου 3 χρόνια πίσω με το Χρηστοβασίλη αναφερόμενος σε κάτι που έγινε το 2017. ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ (Ελληνική ταινία), 2021 έχουμε σε 2 μήνες…Μαύρα κοράκια κόκκινα κοράκια Βασιληηηη.

    Πάλι καλά που δε μας ενημέρωσε ότι η μπάλα είχε 25psi αντί για 30psi και ο Μαρινάκης με το Σαββίδη παρέα είχαν πάει να τη ξεφουσκώσουν στο ημίχρονο. Θεωρεί δε φυσιολογικό- ΤΟΣΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΞΕΡΕΙ- να διαμαρτύρονται οι πάγκοι και να μη τιμωρούνται. Που να ήξερες ρε ΜΥΡΩΔΙΑ ότι εκτός του προπονητή ΟΥΔΕΙΣ όχι επιτρέπεται να διαμαρτύρεται αλλά να είναι καν όρθιος εκτός πάγκου αφού σας έπιασε το γράμμα του νομού.
    Τώρα βέβαια γιατί ο σύμμαχος και συμπαραστάτης στην ΕΠΟ (τη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΠΟ) Ιβάν πειράζει που έπινε πριν ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ καφέδες στο Μακεδονία ακόμη δε το κατάλαβα. Ο εγγυητής δηλαδή που τρέχει στις ενώσεις που τον καλούν για να τον βραβεύσουν!!! (για το βραβείο: λαθρέμπορος της χρονιάς μάλλον) δε σας πειράζει? Ο ίδιος τα είπε στον εισαγγελέα ότι συναντιέται με τις ΕΠΣ. Για πιο λόγο πάει στις ΕΠΣ ο εγγυητής και με πια ιδιότητα? Είναι κάτι θεσμικά στο αεκ? Είναι κάτι θεσμικά στην ΕΠΟ? Τι συζητάνε? Τα επιτόκια δανεισμού των ομολόγων της FED, τη γεωπολιτική στρατηγική των Γάλλων η μήπως τη κλιματική αλλαγή?

    Αποφασίστε επιτέλους. Εξυγιαίνετε παρέα την ΕΠΟ και θέλετε ΠΑΡΕΑ τις εκλογές (αλήθεια για ποιο λόγο? Για να ρίξετε τη χούντα του Γραμμένου μήπως?) η σας χαλάει? Για πιο λόγο το αεκ κάνει ‘παρέα’ με το ζμπαουγκ? Έχουν κάποιο ΚΟΙΝΟ συμφέρον? Όχι τίποτε άλλο, αλλά από τις κολοτουμπες έχετε ζαλιστεί στα θέλω σας.

    Ο άλλος είδε λεει ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Επειδή νίκησες με ΠΙΑΣΑΝ διαιτητή τον Σιαλακα! Μάλιστα. Εδώ δεν εχει σχόλια. Απλά κρατάμε τη παρατήρηση και την εμφανίζουμε σε λίγο διάστημα υπολογίζω 2-3 μήνες που θα πέφτουν οι κολοτουμπες και τα μπινελικια σύννεφο.

    Τα καλά βεβαίως έρχονται τη Πέμπτη.

    Akis σε πληροφορώ ότι ο Brendan είναι πολύ κάλος manager και βγάζει δουλειά. Τον είχαμε 3 χρόνια και το ξέρω καλά. Δεν είναι top δηλαδή επίπεδο Αντσελοτι-Klopp-Πεπ κλπ αλλά είναι πολύ κάλος, ειδικά σε ομάδες που δε πρέπει με το στανιό να σηκώσουν κούπες.
    Μη κοιτάς τη Celtic (κατά λάθος τη πέρασες με μισή φάση ειδικά εδώ μέσα αν θυμάσαι) άλλη λίγκα, άλλη ομάδα, αλλά budget, αλλά ροστερ. Με εμάς πήγε να πάρει τίτλο με Skretl και Kolo Toure στα 35 του στην άμυνα, Joe Allen και Lucas Leiva κόφτες και το Sterling 19 χρονών. 3-4 παίκτες είχε όλους και όλους Suarez, Gerrard, Coutinho και τότε Sturidge που το μισό χρόνο (κυριολεκτικά) ήταν τραυματίας. Τέρμα χωνί, πλάγια μπακ ανύπαρκτα (με το τίμιο μπετατζή Glen Johnson έπαιζα) εξτρεμ μηδέν. Ότι κάναμε στον άξονα με τον αρχηγό στα 33 του.

    Η Leicester παίζει καλή μπάλα και εχει ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ πολύ καλή ομάδα. Απλά τα αποτελέσματα της είναι ανάλογα της φανέλας της: σε μια κακή μέρα της ΔΕΝ θα κερδίσει γιατί ΔΕΝ είναι Liverpool Real κλπ. αλλά μια μικρομεσαία ομάδα και εχει την ανάλογη νοοτροπία.
    Το τέρμα είναι της πλάκας (ο γιος του μαλακα- ίδιος μαλακας με το πατέρα του) οι κεντρικοί τίποτε τρομερό για τα εδώ στάνταρ πάντα. Ο Τούρκος Σογιουντσου χθες δεν έπαιξε είναι κάλος παίκτης. Ο Evans είναι τσαφακιας θα τη κάνει τη μαλακια μέσα στον αγώνα – αυτά που λένε ότι είναι κάλος παίκτης είναι παπαριές- ο Fucks αργός αλλά νταμάρι. Στα στημένα είναι μουλάρια δε παίρνεις ευκολά μπάλα στον αέρα, ειδικά στην άμυνα.

    Τα προβλήματα ξεκινάνε στο κέντρο: Tielemans -Mendy -Catsagnie είναι πολύ δυνατοί, καλοί χείριστες (ειδικά ο Βέλγος) και επιθετικογενείς και οι τρεις. Ο Castagnie λιγότερο από τους άλλους. Maddison πολυεργαλειο που κάνει τελικές, Barnes επίσης που μοιράζει και μπαλιές. Και οι δυο ξεκινάνε από πίσω και ΤΡΕΧΟΥΝ πολύ. Ο Uder βγάζει δουλειά στο ματς και μπροστά ο Vardy αν του πιάσουν οι πρώτες 2-3 ενέργειες σε εχει σκοτώσει, αλλά είναι παίκτης ψυχολογίας. Το ότι είναι killer είναι γνωστό με μια επαφή σε εχει στείλει για κόλλυβα. Στη ταχύτητα του θα γελάσει και κάθε πικραμένος Χνιντ.

    Η λογική λεει ένα 0-3 με 0-4 τη Πέμπτη. Άντε να βάλουμε ένα με τα χίλια ζόρια. Λογική σημαίνει 9 στις 10. Πάντα υπάρχει και η 1 στις 10 που μια Villa σου ρίχνει επτάρα, αλλά αυτό γίνεται μια φορά στα 50 χρόνια.

    Το κακό είναι ότι παίζουμε δεύτερη αγωνιστική και λογικά θέλουν τους πόντους, πόντους που μπορεί να μη θέλουν με τόση θέρμη στο δεύτερο ματς. Το καλό είναι ότι παίζουμε εδώ και όχι στο King Power γιατί εκεί έβλεπα ΕΠΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ να έρχεται. Ξέρει ο ΕΦΤΑΡΑΣ από ευρωπαϊκές βραδιές στο νησί και εκεί δε σε σώνουν ούτε 10 Μελισανίδηδες.
    Το δεύτερο καλό είναι ότι παίζουμε με μια ομάδα που ΔΕΝ είναι TOP 6 και όχι με κανα θηρίο. Εχει κάνει περίεργα ματς και αποτελέσματα, έριξε πέντε στον ΠΕΠ εκτός και έφαγε ΤΡΙΑ από τα σφυριά μια εβδομάδα μετα εντός. Χάνει μέσα από τη Villa και κάνει διπλό στην Arsenal. Ασανσέρ στα αποτελέσματα.

    Τώρα πόσο καλά η κακά είναι όλα αυτά θα τα δούμε στο χόρτο.

    Ξαναλέω: η λογική λεει τριμπαλλο αν είσαι τυχερός. Όχι τίποτε άλλο αλλά για να συγκεντρωθείς μετα ως ομάδα πρωταθλητισμού (sic) στο επόμενο ντέρμπι με τον ΟΦΗ του Διαμαντή και του Κοροβεση. Με προσοχή μόνο μη σφυράει ο Ref κανα ανάποδο πλάγιο και κριθεί ο τίτλος.
    Αυτός που ήδη είσαι 6 πόντους πίσω αλλά πανηγυρίζεις που νίκησες τον Πας Γιάννενα και δε πήγες 9.
    Κάτι είναι και αυτό σε συνδυασμό ότι δε θα γίνει παρέλαση φέτος τη γλύτωσε ο καραγκιόζης του πάγκου.

    Λογικό αφού είσαι για τα πανηγύρια.

    ΥΓ1
    Ευχές έδωσε το αεκ στον εγγυητή. Αυτό-ευχήθηκε δηλαδή ο σουλτάνος.
    Αλήθεια ως τι του εύχεται το αεκ του ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΥ? Εχει κάποια θέση θεσμικά και δε το πήραμε είδηση?

    ΥΓ2
    19/9 Γκαρελης: Μας ταιριάζει το 3-5-2
    25/10 Γκαρελης: Μας ταιριάζει το 4-2-3-1

    No comment η μάλλον comment: το μόνο που σου ‘ταιριάζει’ είναι κανας κεσές.
    Πήλινος για να τον νιώσεις ρε τζιτζιφιόγκο.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    Παλιοτερo αλλα επικαιρο μου το εστειλε χθες φιλος απο το χωρο σε ιδιωτικο μυνημα.

    Τους Γαλλους τους θεωρω τους απολυτους καραγκιοζηδες αλλα: Ο Μακρον αυτη τη στιγμη (και για τα συμφερωντα του φυσικα) ειναι ο μονος – εν τη απουσια πλεον των Βρεττανων- που κραταει μια φωνη λογικης στην Ευρωπη. Η Μερκελ εχει βαλει τη μαντηλα με τις εξαγωγες οπλων στο +30% στο σουλτανο και κανει τη χαζη και οι Ιθπανοι με τους Ιταλους μια ζωη ηταν της φαπας.

    O Εμμανουηλ το παει καλα σε γενικες γραμμες ΜΠΑΣ και ξυπνησουν λιγο εκει μεσα και καταλαβουν τι γινεται.

    Παμε λοιπον:

    Μαθήματα καλής συμπεριφοράς έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε έναν νεαρό που τον αποκάλεσε με το υποκοριστικό «Μανού», στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μον Βαλεριάν.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας φανερά ενοχλημένος εμφανίζεται σε βίντεο να λέει χαρακτηριστικά: «Όχι, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Βρίσκεσαι σε μια επίσημη τελετή και θα συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν ανόητος αλλά σήμερα είναι η ημέρα της Μασσαλιώτιδας και θα με αποκαλείς Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ή κύριε. Εντάξει;»

    «Μάλιστα κύριε Πρόεδρε» απάντησε ο νεαρός με τον Μακρόν να συμπληρώνει «να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Την ημέρα που θέλεις να κάνεις επανάσταση, να έχεις φροντίσει να έχεις πάρει το πτυχίο σου, να έχεις βρει δουλειά και να μπορείς να συντηρείς τον εαυτό σου. Τότε μπορείς να δίνεις μαθήματα σε άλλους».

    Ο διάλογος μεταξύ του Μακρόν και του νεαρού αγοριού εκτυλίχθηκε στη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο της «έκκλησης του Στρατηγού Ντε Γκολ» της 18ης Ιουνίου 1940 για αντίσταση των Ευρωπαίων στη ναζιστική κατοχή της χώρας του.

    Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος ανέβασε βίντεο με τη συζήτηση που είχε με τον συγκεκριμένο αλλά και με άλλους νεαρούς πολίτες και στον λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας ότι «ο σεβασμός είναι το ελάχιστο σε μια Δημοκρατία. Ειδικά την 18η Ιουνίου. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κάνουμε μια χαλαρή συζήτηση, δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος».

  17. Ο/Η nnektarios λέει:

    Καλημέρα Steven,

    κάθε γνώμη σεβαστή, αλλά δεν καταλαβαίνω την επιμονή στην απαξίωση του VAR στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

    Δεν ανέφερα παρασκηνιακά γεγονότα αλλά γνωστά σε όλους μας.

    – Ο Χριστοβασίλης μέχρι να πέσει ήταν γνωστό πουτανάκι του Ρώσου, δεν πιστεύω να υπάρχει αμφιβολία.
    – 300,000 για αγορά παίκτη που 3 μέρες μετά μένει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΝΑΙ?
    – Όσο για το Χ του γαύρου εκεί…η Λαμία με την οποία φέραμε Χ δεν είναι φιλικό σωματείο?

  18. Ο/Η koreas λέει:

    Πάει ασθενής στο γιατρό. Ο ασθενής έχει ένα βέλος περασμένο στο κεφάλι, από τη μία άκρη του κεφαλιού εώς την άλλη.

    – Γιατρέ μου τι έχω;

    – Με την πρώτη μaτιά φαίνεται να έχεις ένα βέλος στο κεφάλι. Αλλά για να σιγουρευτούμε θα κάνουμε ένα test για τον covid-19…….

    xaxaxaxaxaxax…

  19. Ο/Η Pontios λέει:

    ερωτηση

    Ο ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (μην βαλω και πρωθυπουργος) ΩΣ ΤΙ ΠΗΓΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ?

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ?
    ΩΣ ΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ?ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ?

    αλλα ξεχασα εμας δεν μας ενδιαφερει ο βαγγελας?
    ακομα και οταν ξαμολαει ΚΟΝΤΑΡΟ να πιασει καμια ενωση!

    και πολυ καλα εκανε ο προεδρος που εκανε συμμαχια με το σαββιδη και τον ΟΥΖΟ και δεν πηγε να κανει συμμαχια με καποιον ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟ.

    ΟΥΡΛΙΑΖΑΤΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!
    ΤΗΝ ΦΕΡΑΜΕ

    ΠΑΛΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!

    ΚΑΠΟΥ ΕΝΤΑΞΕΙ.. ΕΛΕΟΣ

  20. Ο/Η AkisT21 λέει:

    @Snitch
    Δεν τον θεωρώ κακό κόουτς τον Ρότζερς, ίσα ίσα που θυμάμαι ότι είχε κάνει πολύ καλή δουλειά στη Swansea, ενώ και με τη Liverpool έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες. Απλά, τον θεωρώ αφελή πολλές φορές, χάνει αγώνες που δε θα έπρεπε να χάσει. Το κακό είναι ότι σίγουρα θυμάται τί είχε πάθει εδώ με τη Celtic, οπότε θα είναι προσεκτικός. Και έχει και πολύ καλύτερη ομάδα, δε νομίζω ότι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδα της πρώτης δεκάδας της Premier, για να μην πω οποιαδήποτε της Premier…

  21. Ο/Η Pontios λέει:

    1. 30/10/2011 Mετά το νικηφόρο (2-1) για τον Παναθηναϊκό ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό, τέσσερις κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν τον Κύρο Βασσάρα. – Οι δράστες αναζητούνται
    2, Τον Μάρτιο του 2011 ξεκίνησαν οι… επισκέψεις στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα. (Τον έβαψαν κόκκινο) – Οι δράστες αναζητούνται
    3, 23/02/2012 Κάψιμο φούρνου Κωνσταντινέα – Οι δράστες αναζητούνται
    4. 9/11/16 Καίγεται το σπίτι του Αρχιδιαιτητή Μπίκα (5/11/16 Αήθης ως συνήθως επίθεση εναντίον του Μπίκα από την φυλλάδα του γάβρου) – Οι δράστες αναζητούνται
    5, 19/12/18 Ξυλοδαρμός Τζήλου (Ακολούθησε του ερωτήματος καραπαππά περί Τζήλου) – Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν… ε και τι έγινε.
    6, 22/10/19 Επίθεση (αγνώστων) χούλιγκαν σε αγώνα νέων του γάβρου με την Μπάγερν. – Κάποιοι από τους δράστες ταυτοποιήθηκαν… ε και τι έγινε.
    7. 03/01/2020 Επίθεση στο σπίτι του Ευαγγέλου (Συμπτωματικά μετά το ματς του γάβρου στον Βόλο) – Οι δράστες αναζητούνται
    8, 07/05/2020 – Αφίσες εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων (συμπτωματικά όχι φιλικοί των γάβρων) – Κάποιοι εντοπίστηκαν….ε και τι έγινε

    Βίβα Ελλάδα, shame on you Colombia!

    Note : Gavroi no-friendly

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Την ημέρα που θα καταλάβεις ότι υπεύθυνος για τις πράξεις σου και για τη πορεία σου είσαι εσύ και μόνο εσύ, αντί να τα ρίχνεις στους άλλους και να αναλύεις συνομωσίες σα κάτι γραφικούς εδώ μέσα που τα ξέρουν όλα αλλά με τα χίλια ζόρια κατάφεραν?? να τελειώσουν ένα γαμολυκειο, θα έχεις κάνει ένα αρκετά μεγάλο βήμα στη ζωή σου. Όλοι οι ξερολιδηδες βέβαια έχουν άποψη και συμβουλές για τους άλλους. Γιατί οι ίδιοι ανάθεμα και αν βγάζουν κανα μεροκάματο με τα χίλια ζόρια.

    Όταν κατανοήσεις ότι εσύ ορίζεις ποιος θες να γίνεις και πως θες να σε υπολογίζουν και κάτσεις να εργαστείς προς αυτή τη κατεύθυνση , και όχι κάθε φορά να ψάχνεσαι να δεις τι έκανε ο απέναντι πριν 3-5 χρόνια για να τα ρίξεις στη ΄κακούργα τη κοινωνία’ τότε θα έχεις κάνει το δεύτερο βήμα σου.

    Το τρίτο βήμα σου θα είναι να έχεις φτάσει σε σημείο οι άλλοι να ασχολούνται με σένα και εσύ απλά να τους έχεις γραμμένους και να τους πιάνεις στο στόμα σου μόνο όταν θες να κάνεις πλακά η όταν θες να τους γελοιοποιήσεις. Όπως έκανες ποδοσφαιρικά το 1992-1995.

    Κάτσε τώρα και ασχολήσου με το τι κάνει ο καθένας και μη κοιτάς τα χαλιά σου (ως ομάδα). Σαν τον άλλο που επειδή έφυγε από τη σκεπαστή και πήρε εισιτήριο στα πιο κυριλέ διπλά στα επισημά απέκτησε και άποψη. Επιλεκτικά πάντα και αυτός μιας και ότι θυμάται χαίρεται αλλά μας το παίζει και σοβαρός ο ΓΕΛΟΙΟΣ. Αυτό σας έχουν μάθει και μια χαρά δουλεύει το πράγμα. Γι αυτό άλλωστε και υπάρχουν στο ποδόσφαιρο αυτοί που υπάρχουν: ο ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΣ, ο Δημάτος και ο Δημητριάδης που αντί να τους πάρετε με τους κεσέδες κάθεστε και όχι μόνο τους κοιτάτε άλλα βαράτε και παλαμάκια.

    Οι αφίσες φταίνε που το CF σου δε πετυχαίνει ψόφιο ελέφαντα από μισό μετρό. Ο Κωσταντινεας και ο Τζηλος έφαγαν ξύλο, ο Μπάκας έφαγε αμυγδαλωτά. Ο Βασσαρας έφαγε ξύλο, του αλλού που του έστριβε τα αρχιδια ο Μελισανίδης και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ από το γήπεδο τα ξεχάσαμε.
    Οι χούλιγκαν στη Μπάγερν σε χάλασαν. Ο Γιώργος Παναγιώτου, μαθητής Β’ Λυκείου από τον Πειραιά, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΚ ΤΗΣ ΑΕΚ με φωτοβολίδα στη κοιλιά έξω από τη σκεπαστή απλά ξεχάστηκε.

    Ασχολήσου με την ομάδα σου και άσε τους άλλους. Όταν σοβαρευτείς και δε κάθεσαι να τρως κάρτες για καθυστέρηση με τον ΠΑΣ!!! του Σιαλακα μη τυχόν και φας γκολ τότε τα ξαναλέμε. Όταν πας στο CHL και δε τρως έξι στις έξι ξεφτίλες τότε τα ξαναλέμε. Όταν κάνεις μια ομάδα κανονική και έχεις ένα κανονικό προπονητή τότε τα ξαναλέμε. Όταν παίξεις καμμιά μπάλα επι εξάμηνο (όπως επι φέρερ -αν θυμάμαι είναι η τελευταία φορά που παίξαμε) η όπως το 92-95 τότε τα ξαναλέμε.

    Τώρα στο αεκακι που χάνει ΤΕΣΣΕΡΙΣ σερί τελικούς κυπέλλου και τερματίζει μέσο ορό στο -22 κάθε χρόνο, στο αεκακι της Γ Εθνικής και του 6 στα 6 του CHL, στο αεκακι που στα ντέρμπυ με το γαύρο χάνει 3-0 και λεει ευτυχώς που δε πάθαμε και τίποτα ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝ, στο αεκακι που εχει αρχηγό ένα ΜΑΛΑΚΑ 29 χρονών με 2 χιαστούς τι κουβέντα θες να κάνουμε? Κοίτα εκεί και μάζεψε αυτά, κοίτα φέρε κανα παίκτη αντί τα Χνιντ και τα Ινσουα, κοίτα φέρε κανα προπονητή αντί για το Μπαμπη Τεννε της Ιταλίας που είναι ένα χρόνο εδώ πέρα και δεν εχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, που παίζει κατενατσιο σα ΧΕΣΜΕΝΟΣ με όλους τους αντιπάλους ειτε με τη Ρεάλ είτε με τη Λαμία και άστα τα αλλά.

    Όταν σοβαρευτείς και ΑΝ φτάσεις να παίζεις στα ίσια και σε κλέψει κάποιος τότε εγώ πρώτος- όπως έχω κάνει ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ στο παρελθόν- θα διαμαρτυρηθώ. Τώρα το 12 και το 13 που έπαιζα με το Μπουγαιδη και το Κατιδη τι με νοιάζει εμένα ο Κωσταντινεας? Άμα δε καιγόταν ο φούρνος θα εμένα στην Α’ δηλαδή? Η άμα το 16 δε τη πέφτανε στο Μπήκα δε θα με είχε ρίξει το λαμογιο στη Γ’ Εθνική για να μη πληρώσει 2 χρόνια πριν? Ο Μπάκας με έριξε στη Γ η ο Ευάγγελου με φέσωσε δυο φορές πάνω από 200εκ ευρώ? Ο Βασσαρας ΞΑΦΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ?

    Που είναι τα λεφτά του Μπαρκά 4,5εκ? Που είναι τα λεφτά του Europa φέτος 8-10εκ? Που είναι το 1εκ, έτσι είπε το ίδιο το αεκ , του Οικονόμου? Τα 300 του Γιακουμάκη? Χονδρικά 15,000,000 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

    Είδες κανα παίκτη η πίστεψες τη μούφα κάποιου μαυρουκου που η ομάδα του τον πούλαγε 800χιλιαδες ΔΟΛΛΑΡΙΑ τον Ιούνιο αλλά ο Μελισανίδης τον αγόρασε 2,5εκ ΕΥΡΩ για το 50% + τα συμβόλαια? Τι θες τώρα να μάθεις πόσο κόστισε ο παίκτης? 1,5εκ ΔΟΛΛΑΡΙΑ (1,3ΕΚ ευρώ) σε δυο δόσεις και με το πρώτο χρόνο του συμβολαίου πληρωμένο κάνει στο ΣΥΝΟΛΟ ο παίκτης. Τόσο ήταν η τιμή από την αρχή, ακόμη και το Transfermarkt τόσο τον εχει (800k ευρώ) μου το είπε και το άκουσα με τα αυτάκια μου ο άνθρωπος από τον Ιούλιο.
    400 χιλιάρικα σπαστά έδωσε και άλλα 300 στο μικρό για το 50%. Εχει και η μούφα τα όρια της πλέον ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΝΟ. Τσάμπα ο Τανκοβιτς, 200k δολάρια (160k ευρώ) ο χνιντ, τσάμπα ο Ρουμάνος, τσάμπα ο Ινσουα. Μόνο συμβόλαια ΘΑ πληρώσει από τα έσοδα της ΠΑΕ στην Ελλάδα (τηλεοπτικό και ΟΠΑΠ μόνο είναι 7,5εκ ευρώ/χρόνο).

    ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ τα 15εκ ευρώ και κάτσε εσύ και τραγουδά για τον Βαγγέλη.
    Ο οποίος δεν εχει ούτε μια καταδίκη σε αντίθεση με μια ψυχή που εχει ΔΥΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ.
    Τώρα τι λες εσύ και άλλοι ΜΗΔΕΝΙΚΗ σημασία έχουν. Δικαίωμα σου φυσικά άλλα από βαρύτητα ΜΗΔΕΝ.

    Ο Βαγγέλης είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του γαύρου. ΕΠΙΣΗΜΑ στα χαρτιά και με τη βούλα. ΠΛΗΡΩΣΕ 110εκ, δεν τον έριξε στη Γ’ και εχει τις μετοχές, είναι ΔΙΚΟΣ του ο Οσφπ. Εχει κάθε δικαίωμα ως ιδιοκτήτης να εχει διαπίστευση και να είναι οπού θέλει στο γήπεδο, στα αποδυτήρια στα ντους στις σουίτες και να σηκώνει κούπες, κουτάλες και μαχαιροπήρουνα άμα γουστάρει. Μαγαζί του είναι ότι θέλει κάνει, του βάζει φωτιά και το καίει.
    Ενασχόληση είναι να κατέχεις διοικητική θέση, να είσαι δηλαδή μέλος στο ΔΣ, η να κατέχεις οργανική θέση να είσαι δηλαδή υπάλληλος από CEO μέχρι κλητήρας στη ΠΑΕ. Ως ιδιοκτήτης δηλαδή ΠΛΗΡΩΝΩΝ, από τη στιγμή που θεσμικά δεν εχει θέση, εχει κάθε δικαίωμα να κάνει ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.

    Ο εγγυητής θύμισε μου, τι ακριβώς ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ στο αεκ? Είναι ιδιοκτήτης, είναι πρόεδρος, είναι μέτοχος, είναι διευθυντής κάποιου τμήματος σα τον Δηματο πχ, είναι υπάλληλος είναι καθαρίστρια τι σκατα είναι? Με πιο δικαίωμα σουλατσάρει στα αποδυτήρια? Ως τι? Γιατί αν είναι ως απλός φίλαθλος να το ξέρω να μπουκάρω και εγώ και εσύ και οποίος νάναι να στρίψω κανα αρχιδι σε οποίον δε γουστάρω, η να πνίξω κανένα με κανα κασκόλ.
    Άιντε με το γελοίο λαθρέμπορο ΝΙΣΑΦΙ πλέον με το καραγκιόζη που σε κάνει ρόμπα ως σύλλογο συνέχεια.

    Έχουμε τα πιο κυριλέ διάρκειας στο Anfield. L6 δέκα μετρά και άμα από το πάγκο και το Klopp διπλά στην είσοδο. Πολλές φορές παίκτες εκτός αποστολής κάθονται μαζί μας έχω δει ματς παρέα με Hendo με Sturridge με Lallana με οποίον θες. Πάμε παντού, εστιατόρια, Bar, VIP στη βεράντα, οπού θες. Ξέρουμε κόσμο, παίκτες, έχουμε φάει με το Klopp σε charity event βράδυ στο ίδιο τραπέζι 8 άτομα, έχουμε δει αγώνες CHL παρέα με το Rush έχουμε κάνει τα ΠΑΝΤΑ. Σε αποδυτήρια και boot room όχι απλά δεν έχουμε πάει, δεν έχουμε τολμήσει καν να το σκεφτούμε..

    Κάτσε λοιπόν τώρα εσύ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ του κάθε Ρώσσου να του χαρίζεις και τις συμμέτοχες στην Ευρώπη, να σου ρίχνει και τις φάπες στους τελικούς να σου κάνει και πλακά οπότε γουστάρει.
    Επιλογή σου είναι και είσαι άξιος της μοίρας σου.
    ΑΧΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ αφού καλά έκανε ο πρόεδρος. Κάτσε να τρως τις φάπες, κάτσε να σε γαμανε και ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ αφού αυτό θες να είσαι και έτσι κρίνεις την ομάδα ως παρουσία εντός άλλα κυρίως εκτός χόρτου.

    @AKIS
    Συμφωνώ για τη δεκάδα. Όπως επίσης συμφωνώ ότι σε διπλά ματς μπορεί να έχεις τύχη- ΑΝ έχεις- με καμμιά West Brom. Όταν σου ρίχνει ο Ατρόμητος της Πορτογαλίας τριμπαλλο σβηστά που να πας με τη δεκάδα? Με ποιον να παίξεις δηλαδή και να έχεις ελπίδα? Με τον Kane και τον Son, η να πας στο Bridge?

  23. Ο/Η Stelathen λέει:

    @snitch, η ΠΑΕ στέλνει ευχές στο Μελισσανίδη, ή οπως το έλεγε παλιά ο Χάρυ Κλυνν για το Τσοχατζόπουλο, πως τη μέρα των γενεθλίων του ,στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη μάνα του.

    Στα εγκαίνια του γηπέδου να δεις που θα στείλει πρόσκληση στον εαυτό του να κόψει την κορδέλα.και να δεις που θα στείλει και απάντηση ότι θα πάει.

  24. Ο/Η koreas λέει:

    πάμε ένα μικρό quizακι:

    quiz#1
    Ποιος είναι;

    Πολιτικός Άντρας με συνολικές δανειακές οφειλές ύψους 449.204 ευρώ, που είναι πρόεδρος κόμματος με τα περισσότερα χρέη στην Ευρώπη (πάνω από 250 εκατ. που θα μετακυλιστούν στον φορολογούμενο), που στο πόθεν έσχες του δηλωνει πως δανείστηκε 150 χιλιάδες από την αδερφή του, που χρωστάει 300 χιλιάρικα από την εκδοτική οικογενειακή επιχείρηση που έχει κλείσει (Κήρυκας Χανίων) και που η σύζυγός του έσωσε την επιχείρηση της με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με χρήματα που προήλθαν από άγνωστη, μέχρι πρόσφατα, offshore εφοπλιστή, ενώ έχει δανειακές οφειλές 912.818 ευρώ.

    Καθημερινά, ανθρώπινα δράματα που ευτυχώς επιλύει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας. Θα τους δημεύσουν την περιουσία, αλλά τουλάχιστον δεν θα ταλαιπωρηθούν τα παιδιά.

    quiz #2
    ο νέος πτωχευτικός νόμος ισχύει και για τα κόμματα; (ερώτηση παγίδα, εδώ ας απαντήσουν μόνο οι ειδικοί)

  25. Ο/Η koreas λέει:

    Αποκλειστικές συνομιλίες με το ρώσο υπουργό εξωτερικών

    Πώς πάει νίκο, χαθήκαμε; το ραφάλ απ’ έξω είναι;
    Καλά Σεργκεί μου, ναι μωρά το έστειλε μεταχειρισμένο, ένας φίλος από τη γαλλία.

    Μαλίστα, συγγνώμη νίκο μου που δε πουλούσαμε βερεσέ τότε. ήταν η κρίση και ο βλαδίμηρος είχε άγχος με το πλαφόν. βγάλατε μπλογκ τελικά;

    Ναι από την ΕΚΤ, καλή τραπεζίτσα, ευέλικτη. Άφησε ένα κατάλογο Σεργκέι μου να το κοιτάξουμε το θέμα.

    Ορθόδοξοι είμαστε νίκο μου, κρίμα να ψωνίζεις από αλλού.

  26. Ο/Η koreas λέει:

    O νέος πτωχευτικός κώδικας σταματά το ατέλειτο δράμα των ελ. επαγγελματιών με οικονομική ευθανασία, και τους απαλλάσει και από τους υπαλλήλους τους.

  27. Ο/Η koreas λέει:

    Φορέστε μάσκα και μείνετε σπίτι.
    Χιλιάδες νέοι που θέλουν να σας φάνε τα αναδρομικά θα προσπαθήσουν να σας κολλήσουν. Μην παίσετε στην παγίδα, θέλουν να σας κληρονομήσουν τα αναδρομικά. ΛΟΝ ΝΤΑΟΥΝ ΠΑΝΤΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  28. Ο/Η koreas λέει:

    Ο Αλεξέμπουρδας δεσμεύτηκε σοβαρά:

    1. άμεση επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων.

    2. Πρώτος νόμος της κυβέρνησης του η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νέου πτωχευτικού νόμου.

    υπάρχει έστω κι ένας που τον πιστεύει;

  29. Ο/Η Pontios λέει:

    εχουμε κι εμεις ραμματα για τη γουνα του βαγγελα.

    ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,που κανει το ενα και το αλλο!

    τα ξερουμε τα χαλια μας ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

    αυτα ειναι.

    η ομαδα θελει επενδυτη και μετα ολα τα υπολοιπα.

    χαιρομαι παρα πολυ που μετα απο αρκετο καιρο δεν διαβαζω τιποτε αλλο παρα μονο dailytripes.

  30. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ανέφερα πουθενά τον Βαγγέλη η τον οσφπ στο σχόλιο μου.εσυ το έκανες απλά σου απάντησα
    Τέλος θα λέω και θα γράφω ότι θέλω από τη στιγμή που βασίζομαι σε γεγονότα, τα οποία και αναφέρω,και όχι σε οπαδικες η προσωπικές εκτιμήσεις.
    Μπορεί να μην ακούγονται ευχάριστα αλλά όποιος θέλει να του χαϊδεύουν τα αυτιά μπορεί να βρει ανάλογους να διαβάζει.

    Τα αλλά τα εξήγησα 1,2,3 σημεία στην αρχική μου απάντηση.

    Άντε να δούμε Liverpool σήμερα να χαρούμε μπάλλα…

    Sent from my iPhone

  31. Ο/Η davor λέει:

    ##Snitch ### μεγαλυτερο ΚΑΦΕΝΕΙΟ….ΚΩΛΑΔΙΚΟ απο την παε Παναθηναικος αυτη την στιγμη δεν υπαρχει!Αυτα διοτι σας διαβαζω για την μουρμουρα στην ΠΑΕ Αεκ!Αντεξατε Γ Εθνικη ……………………Εγω δεν θα το αντεχα ….εδω δεν αντεχω να χανω απο Βολους ,Λαμιες να παλευω για την 6 θεση!Δεν αντεχω απο νουμερο 11 στην UEFA που εφτασα να μην …ΥΠΑΡΧΩ!

  32. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Šuker

    Είχατε μια χαρά μαζεμένο μαγαζί και λυσσάξατε να τους διώξετε. Δικό σας προπονητικό top (το είχα δει μέσα πριν πολλα χρονιά και είχα πάθει πλακά) , όλα πληρωμένα στην ώρα τους, αλλά κυρίως με τη ΠΑΕ μαζεμένη όχι αυτό το χαλί που εχει τώρα – δε μιλάω οικονομικά- που οποίος βλέπει φως μπαίνει.

    ΤΖΙΓΓΕΡ ΠΟΥΛΑ φωνάζαν αυτοί που προχθές κατάλαβαν ότι δεν αντέχει η ιστορία.
    Μια χαρά αντέχει η ιστορία άμα είσαι μαλακας.

    Τη κάνανε οι σωτήρες, οι Β-Γ/Β ούτε που να ακούσουν και ξέμεινες με το τρελάρα.

    Πάντως ο Βοτανικός προχωράει καλά. Ξεμπερεψε και με το Τρακη, παει αυτος.

    Καλά σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα πάντα έτσι?

    Κάτι είναι και αυτό.

  33. Ο/Η davor λέει:

    ###Snitch### ωραια ολα αυτα !Η ουσια ειναι οτι καποιοι δεν αφηνουν τον ΣΥΛΛΟΓΟ να σηκωσει κεφαλι και δεν εννοω τον ομιλο Β !Ακομα και σημερα υπαρχουν αρδακια που γραφουν τις μαλακιες και εχουν σανοφαγους που τους πιστευουν….!τσπ Ευχαριστω …ειμαι ο μεγαλυτερος οπαδος ΚΛΟΠΑΡΟΥ και DIOS10!

  34. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι να σου πω, δεν γνωρίζω τα του συλλόγου σας οπότε..
    Ένα μαγαζί όσο είναι υποτιμημένο είναι και ελκυστικό πάντως if you catch my drift. ΑΥΤΟ το γνωρίζω σίγουρα.
    O Βοτανικός (αν και όταν) θα δώσει άλλο βάρος στην εταιρεία. Θα μου πεις ναι σε 5-8 χρόνια που θα τελειώσει ΑΝ τελειώσει?

    Ναι σε 5-8-10 τι πειράζει τον ούζο?
    Ακόμη και αν ξεκινήσει ο άλλος ξαφνικά εχει μια ΠΑΕ που δυνητικά αποκτά αξία από το μηδέν που είναι σήμερα.
    Το προπονητικό του Τσακίρη έχεις όλο και όλο και μετα το χάος. Δηλαδή 3εκ ευρώ..

    Σάμπως πληρώνει η μπορεί να διεκδικήσει τίποτα και το χάνει? Οικονομικά λέω Ασε τα κατσαρόλια.

    ΥΓ Σκατα τα έκανε ο Klopp χθες. Είπαμε χαβαλέδες οι άλλοι αλλά CHL παίζεις ρε μεγάλε κατέβασε λίγο σοβαρά την ομάδα.
    Τι όνειρο ήταν αυτό μπροστά?
    Τεσπα νικήσαμε- με τη ψυχή στο στόμα- είμαστε στους 6 πόντους αρά θέλουμε άλλους 3-4 και περάσαμε στους 16.

    Θέλω να δω Λειψία σήμερα παίζει το CB που θέλουμε. Μου αρέσει ο μικρός πολύ, κολλάει μια χαρά σε μας.
    2 μήνες θα μας βγει η ψυχή έξω και ο Flaco χθες.
    Θα κατέβω εγώ να παίξω στο τέλος.

    ΥΓ Εργασιμη εδω γι εμας αρα γραφειο open, αλλα Χρονια Πολλα.

  35. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει επέτειο όχι την απελευθέρωση αλλά την έναρξη του πολέμου και τιμά έναν φιλοναζί δικτάτορα, που όταν του παρέδωσαν το τελεσίγραφο οι Ιταλοί πήγε να βάλει τα κλάματα, ενώ μόλις πέρασαν τα σύνορα οι ναζί, όλο το καθεστώς του μπήκε στην υπηρεσία τους.
    “Έτρεμε και έκλαιγε ο Μεταξάς” – Η αντίδραση του δικτάτορα όταν έλαβε το ιταλικό τελεσίγραφο.

    Το δήθεν “Όχι” του φιλοναζί και φασίστα Μεταξά είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα της καθεστωτικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.
    28 Οκτώβρη 1940, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, ο Γκράτσι έφτασε στο σπίτι του Μεταξά για να του παραδώσει το τελεσίγραφο. Στην συνάντηση που ακολούθησε δεν υπήρχε τρίτος, ήταν μόνο οι δύο τους (ο Γκράτσι και ο Μεταξάς). Και οι δύο έχουν αφήσει γραπτές μαρτυρίες για την συνάντηση, που δεν αναφέρουν λέξη για κάποιο “Όχι” του δικτάτορα. Ο Γκράτσι στο βιβλίο του “Η αρχή του τέλους” γράφει αυτά που υπάρχουν πιο πάνω, ότι του ανακοίνωσε το τελεσίγραφο, ότι ο Μεταξάς πήγε να βάλει τα κλάματα και έτρεμε, ότι απλά διαπίστωσε ότι “έχουμε πόλεμο” κλπ. Ο ίδιος ο Μεταξάς, που υποτίθεται ότι είπε το “Όχι”, στο ίδιο το προσωπικό του ημερολόγιο με ημερομηνία 28 Οκτώβρη 1940 γράφει: “Νύκτα στις τρεις με ξυπνούν… έρχεται ο Grazzi. Πόλεμος!”
    (Ι.Μεταξά: “Ημερολόγιο”, εκδ. Γκοβόστη, τόμος Δ’ σελ. 516).
    Ούτε ό ίδιος δηλαδή δεν γράφει για κάποιο “Όχι”. Και δεν θα μπορούσε αφού δεν μπορείς να απορρίψεις κάτι για το οποίο δεν σε έχουν -στην ουσία-ρωτήσει. Η επίδοση του τελεσιγράφου ήταν μια τυπική υπόθεση, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις των Ιταλών ήταν εξωφρενικές, αόριστα διατυπωμένες (συνειδητά), ενώ έδιναν περιθώριο μόλις 3 ωρών. Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη. Έτσι ο Μεταξάς, απλά αναγνώρισε την κατάσταση αν και, ακόμα και με τέτοιο τελεσίγραφο, προσπάθησε να βρει τρόπο να διαπραγματευτεί η να ενδώσει, όπως έδειξε και η μαρτυρία του Γκράτσι: “με ρώτησε (ο Μεταξάς) αν μπορούσα να του καθορίσω τουλάχιστο ποια ήταν τα στρατηγικά σημεία επι του ελληνικού εδάφους που η Ιταλική Κυβέρνηση θα ήθελε να καταλάβει”
    (Γκρατσι, “Η αρχή του τέλους”, Εκδόσεις Εστία, σελ 285-286).
    Το ότι οι φασίστες του Μεταξά σκέπτονταν να παζαρέψουν με τους Ιταλούς (αλλά δεν τους άφησαν) φαίνεται και από ότι έγραψε ο υπουργός του Μεταξά Αμβρόσιος Τζίφος, που μετείχε στην πρώτη σύσκεψη το ξημέρωμα εκείνης της ιστορικής νύχτας: “Εξάλλου η προθεσμία του τελεσιγράφου ήτο τρίωρος…ώστε δεν εδίδετο καν καιρός διά οιανδήποτε ενέργειαν, έστω και αν υπήρχε η παραμικρά διάθεσις”. Το “Όχι” του φασίστα Μεταξά ήταν ένα κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε απο τις εφημερίδες που -μπουκωμένες με χρήμα και προνόμια- λιβάνιζαν τον φασίστα δικτάτορα. Το μόνο πραγματικό “Όχι” ήταν αυτό που είπε ο λαός. Η φασιστική προπαγάνδα για το “Όχι” διατηρήθηκε μεταπολεμικά απο το “δημοκρατικό” αστικό κράτος και όλες τις κυβερνήσεις του για να δικαιολογήσει το γιατί γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου (όπου με το κάλπικο “Όχι” περιλαμβάνεται και ο δικτάτορας και η αστική τάξη που τον στήριξε).
    Δηλαδή να κρύψει το ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση γιατί οι πολιτικοί πρόγονοι της σημερινής εξουσίας -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- δεν ήταν εκεί είτε γιατί συνεργάστηκαν με τους ναζί είτε γιατί είχαν δραπετεύσει στο Κάιρο.Το ψέμα του δήθεν”Όχι” του Μεταξά, το ξέπλυμα του φιλοναζισμού, προπαγανδίζεται ακόμα και στην εκπαίδευση για να “μαθαίνει” ο λαός απο παιδί να ξεπλένει τον φασισμό και την εξουσία που τον χρησιμοποίησε/στήριξε.
    Πηγές: Εμμανουελε Γκράτσι, ‘Η αρχή του τέλους-η επιχείρηση κατα της Ελλάδος, εκδόσεις Εστία”, Ιωάννης Μεταξάς, “Προσωπικό Ημερολόγιο, τόμος Δ” εκδόσεις Γκοβόστη.

  36. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ο Μάνος Χατζιδάκις για την 28η Οκτωβρίου και τον Μεταξά αυτόν τον ‘φασίστα δικτάτορα’ όπως τον χαρακτηρίζει.

    «Επειδή είμαστε, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση αλλά την έναρξη του πολέμου, τιμώντας ουσιαστικά έναν φασίστα δικτάτορα, ο οποίος υπό διαφορετικές συνθήκες θα έφτιαχνε μια Ελλάδα κατ’ εικόνα και ομοίωση της ναζιστικής Γερμανίας.
    Πιστεύαμε στο τέλος, σαν τον Καραγκιόζη, πως εμείς σκοτώσαμε τον κατηραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα, που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για μια ακόμη φορά νικήσανε οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου».

  37. Ο/Η davor λέει:

    ##Snitch### ακομα και ετσι οπως ειναι η κατασταση στην Λιβερπουλ χωρις σεντερ μπακ με σοβαροτητα μπορει και πρωταθλημα και CHL!Eπιμενω μπορει διοτι απ οτι φαινεται οι αλλες ομαδες πλιν της Μπαγερν δεν μπορουν….δεν εχουν ροστερ ουτε δυναμεις!

  38. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Δεν κατανοώ την ρητή κατάθεση του Όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, σε πόλεμο πήγαμε με τον Μεταξά επι κεφαλής. Το αν έκλαιγε δεν με απασχολεί καθόλου, αφού άπειροι έχουν λυγίσει προ άσχημων καταστάσεων. Επίσης το σίγουρο είναι οτι ο λαός δεν ρωτήθηκε για τίποτα. Επίσης το σίγουρο είναι οτι οι κινήσεις των στρατηγών του Μεταξά ( ναι καταδικάσθηκαν μετά, αλλά ο ένας τουλάχιστον απεκαταστάθη ) ήταν οτι τον πόλεμο τον έιχε προβλέψει κι έκανε τις κινήσεις του. Η Ελλάδα, όχι μόνο στο ΟΧΙ, αλλά σε όλες τις επετείους της δεν γιορρτάζει ευτυχές γεγονός : Ούτε για το 1821 που Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΕΠΝΙΓΗ, ούτε για το Ναυαρίνο έστω, ούτε για το ΟΧΙ, ούτε για την απελευθέρωση της, ούτε για την πτώση της χούντας το 1974, που έχουμε την επετειο του ΕΜΠ το 1973. Γιατί; Διότι όλο το σύστημα κάνει πίπες σε έναν απόντα : Τον γίγαντα λαό, που δήθεν τον βάζει επι των πυλών, ενώ παίζει το πουλί του. Ακόμα το παίζει, δεν έχει αλλάξει κάτι.

  39. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Ο φασισμός δεν είναι πολίτευμα. Είναι νοοτροπία. Πρότυπο τότε ήταν η Γερμανία, όπως είναι και σήμερα. Δηλαδή ο Μεταξάς, κατά Χατζηδάκη, σε ποιά χώρα ονειρευόταν να μοιάσει; κατανοώ βέβαια τους φόβους του, αφού τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πρωτίστως γίνανε για τους πολιτικούς αντιπάλους, και δευτερευόντως για τους πούστηδες. Πολύ αργότερα για τους Εβραίους. Στο τέλος ο συμπαθής συνθέτης, το στρογγυλεύει, κι ακουμπάει την αλήθεια, ως συνήθως μπερδεμένα : Καμία νίκη δεν υπάρχει στις 28. Οι τεράστιοι άνθρωποι σαν προσωπικότητα εννοώ, αλλάζουν μια μικρολεπτομέρεια της ιστορίας. Κάνουν χωριστή τελετή ρε αδερφέ, έστω. Για την απελευθέρωση μιλάω. Άστο. Αν υπήρχαν πληκτρολόγια, εκεί θα ήταν. Και λογικά κιόλας αυτός ο συγκεκριμένος.

  40. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    …Και εαν τοτε υπηρχε ενα φρονημα,μια επαρση στους απλους φανταρους και στον κοσμο που πηγαινε να πολεμησει,σημερα δεν βλεπω να υπαρχει τιποτα. Κατα καποιο τροπο υπαρχει λογικη εξηγηση,και καλο ειναι να μην γινει τιποτα.
    Οπως και να`χει το πραγμα,ο καθενας γραφει την ιστορια οπως την βλεπει ,η οπως θελει να την βλεπει (σωστοτερα). Δεν υπαρχει μια ιστορια,υπαρχουν πολλες και αντικρουομενες,αλλα με αυτες πορευτηκε η χωρα ακομα και σημερα. Και παλι καλα που υπαρχουμε να λετε…

  41. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ LFC και όλους φυσικά

    Set the record straight που λέμε και στο τιμημένο Knightsbridge.

    Πρώτον και βασικότερο. Φυσικά καθένας εχει το δικαίωμα της γνώμης το οποίο είναι και κατοχυρωμένο με την περίφημη φράση του Clint: opinions are like assholes everybody’s got one, ίσως μια από τις στοργικότερες ατάκες του κινηματογράφου- για μένα τουλάχιστον.
    Παρέα με μερικές άλλες όπως το I ‘ll be back του Arnie αλλά και τη κορυφαία: Frankly, my dear, I don’t give a damn του Clarke Gable για να πούμε μερικές ακόμα.

    Από εκεί και πέρα το ποσό βάρος κουβαλάει ο καθένας είναι άλλη ιστορία. Ο ΜΙΚΥ- ΜΑΟΥΣ-ΘΕΩΔΩΡΑΚΗΣ όσο τεράστιος συνθέτης είναι άλλο τόσο τεράστιος πολίτικος καραγκιόζης εχει υπάρξει στη ζωή του. Παίζει να είναι από τους μεγαλύτερους ανεμόμυλους της ‘αριστεράς’. Δε θυμάμαι άλλον να εχει γίνει βουλευτής από το ΚΚΕ μέχρι τη ΝΔ. Πρέπει να είναι το απόλυτο νούμερο.

    Ο Μάνος από την άλλη ήταν στάνταρ δεξιός αλλά μέχρι εκεί. Ας μείνουμε στη μουσική του (για μένα μακράν καλύτερος από όλους) και τα άλλα απλά είναι γνώμες βλέπε ανωτέρω.

    Η Ιστορία έγραψε ΟΧΙ από το Μεταξά. Αυτός ήταν στη θέση εκείνη τη στιγμή άρα σε αυτόν πιστώνεται, άσχετα αν φυσικά ακολουθήσε όλος ο Ελληνικός λαός μετέπειτα. Στη βάρδια του έκατσε η στραβή, όπως λεει και η ΓΑΙΔΟΥΡΟΥ που έπνιξε +25 και έκαψε ζωντανούς άλλους +100, άρα εκεί θα απονεμηθεί το οποίο δίκιο η άδικο και οι ευθύνες. Γι αυτό έχεις άλλωστε και έναν σε μια θέση για να πάρει την ευθύνη ΑΣΧΕΤΩΣ αποτελέσματος.
    Ο Μεταξάς το είχε δει να έρχεται γι αυτό και οχύρωσε τα βορειά σύνορα με δεκάδες χιλιόμετρα υπογείων στοών φυλακίων κλπ. Δεν γίνονται σε ένα μήνα αυτά πήρε σχεδόν πέντε χρονιά (1936-1941) and I quote: υπόγειες σήραγγες που περιελάμβαναν επιμέρους επίγεια οχυρά συγκροτήματα, με παρατηρητήρια, πυροβολεία και πολυβολεία κ.λπ. καθώς και μία τεράστια ανάπτυξη αντιαρματικών τάφρων, ζωνών αντιαρματικών σιδηροπηγμάτων και σκυροδέματος σε διπλές και τριπλές γραμμές ανάσχεσης, που στο σύνολό του για την εποχή του και με τα τότε ελληνικά δεδομένα αποτέλεσε ένα τιτάνιο έργο, η κατασκευή του έργου η οποία κάλυπτε οχυρωτικά από την Κεντρική Μακεδονία (όρος Μπέλες) μέχρι την Κομοτηνή καλύπτοντας τμηματικά μία ζώνη μήκους περίπου 300 χλμ., με 21 οχυρα, χωρίς να περιλαμβάνονται σ΄ αυτή οι επεκτάσεις αντιαρματικών ζωνών και άλλων συμπληρωματικών οχυρώσεων που έφθαναν μέχρι τον ποταμό Έβρο.

    Ο φασισμός δεν είναι πολίτευμα. Είναι νοοτροπία.
    Συμφωνώ άλλα πρότυπο ήταν και η ΕΣΣΔ ανάλογα για τους Ζαχαριάδηδες και τους παπ- Άρηδες. Με τα κονσερβοκούτια και τα παιδομαζώματα που βρέθηκαν εκατοντάδες παιδιά σε πρώην ‘δημοκρατίες’ της ΕΣΣΔ. Πως βρέθηκαν εκεί? Πήραν την AEROFLOT και πήγαν ταξιδάκι?

    Και για να επανέλθω στο αρχικό Set the record straight γιατί τα γνωστά τρολακια πάνε να μας αλλάξουν την ιστορία δηλαδή τα γεγονότα:

    Οι Ιταλοί με τους Αλβανούς παρέα επιτέθηκαν στην Ελλάδα στις 28/10/1940. Η Ελλάδα αμύνθηκε νικηφόρα με την συνδρομή των Βρεττανών (αεροπορικά) στους Ιταλο-Αλβανους και μετα μέχρι και την κατάληψη της χωράς από την εισβολή των ναζί που ξεκίνησαν επίθεση στις 6/4/41 και κατέλαβαν τη χώρα στις 23/4/1941.

    Με την πτώση της Κρήτης την 1η Ιουνίου 1941, η υλοποίηση του σχεδίου Μπαρμπαρόσα- δηλαδή η επίθεση στην ΕΣΣΔ, μπήκε στην τελική ευθεία
    Μέχρι τότε το έχω ξαναπεί και δε θα σταματήσω να το λέω, όλοι οι βρωμιάρηδες αριστεροί απλά δεν υπήρχαν.
    Όταν ο Χίτλερ καταπάτησε τη συμφωνία ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ που είχε με τον Στάλιν (τα δυο συνεταιράκια που διαμελουσαν χώρες και τις καταλάμβαναν σκοτώνοντας εκατομμύρια αμάχους) στις 22/6/1941, ΞΑΦΝΙΚΑ (τυχαία) αρχίζουν και βγαίνουν οι ποντικαραδες από τα λαγούμια μιας και θίξαμε τη μαμά ΕΣΣΔ και πρέπει να’ αντισταθούμε’ με το μανδύα του πατριώτη. Ένα μανδύα που πετάξαμε ΑΜΕΣΩΣ μόλις τέλειωσε ο ΒΠΠ και αναγκαστικά αποκαλύψαμε το σκοπό μας, ο οποίος ακόμη και σήμερα καταγράφεται στα ΕΠΙΣΗΜΑ καταστατικά του ΚΚΕ και μιλάει για απελευθέρωση!! της Σλαβομακεδονιας από τους Έλληνες άλλα και προσάρτηση της χωράς στην ΕΣΣΔ.

    3 μήνες ΜΕΤΑ την επίθεση στην ΕΣΣΔ τον 9/1941 (θέλανε και λίγο χρόνο να οργανωθούνε τα βλαμμένα δεν είχαν προλάβει και αυτοί, από τότε την ίδια παραμυθα του δε προλάβαμε τσαμπουνάνε) και σχεδόν ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ το ΟΧΙ ιδρύεται το ΕΑΜ.
    Το Φεβρουάριο του 1942, ενάμιση χρόνο μετα!!!!! Ιδρύεται ο ΕΛΑΣ.
    Το Φεβρουάριο του 1943, δυόμιση χρόνια μετα!!! Ιδρύεται ο ΕΠΟΝ.

    Πάλι καλά που ‘προλάβαν’ τα παιδιά έστω και με λίγη καθυστέρηση κάποιων ετών να καταλάβουν ότι η χώρα είχε κατοχή..

    So much για το ‘πολεμήσαμε στα βουνά’ τους Γερμανούς από τους ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.
    ΚΑΝΕΝΑ δε πολεμήσατε, όλα αυτά είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που πουλάτε μπας και τα χάψει το ανιστόρητο κοινό σας.
    Αυτό το κοινό που αποτελείται από εαμιτες Κορεες και ομοϊδεάτες τους και λεει ότι οι Σοβιετικοί έριξαν τις ατομικές βόμβες στο ΒΠΠ!!! την ώρα που ναυμαχούσαν… με τις δυνάμεις του άξονα.
    Όχι απλά δεν πολεμήσατε άλλα δεν υπήρχατε καν 6 μήνες μετα τη κατάληψη της χωράς από τους Ναζί.

    ΟΣΟ και να προσπαθείτε να εξισώσετε και να καπηλευτείτε την ιστορία τόσο αυτή θα σας διαψεύδει και ξέρουν πολύ καλά αυτοί σε ποιους αναφέρομαι.
    ΟΣΟ και να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ‘όλοι ίδιοι είμαστε’ απλά και μόνο επειδή είσαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ψάχνετε την εξίσωση προς τα κάτω, όσο και να πάτε να το στρίψετε όπως σας βολεύει τόσο θα ξεβρακώνεστε από τα γεγονότα.

    ΟΧΙ δεν είμαστε όλοι ίδιοι. ΟΧΙ δεν είμαστε όλοι κακομοιρογλου να μας φταίει η ΄αδηκεί η κενωνεια και οι κακοί κσενοι΄.

    Όσο και να σας τσούζει.

    @ Šuker

    Το scan του Flaco βγήκε σχεδόν καθαρό. Level one δηλαδή 7-10 μέρες εκτός, γυρνάει μετα το international break.
    Έχουμε να πάμε στο emptyhad. Με τι θα πάμε? Με το Gomez και το μικρό? ΠΕΝΤΕ θα φάμε..
    Όμως διαφωνώ. Ομάδα χωρίς άμυνα είναι γιουβέτσι άνευ. Χωρίς επίθεση μπορεί να πας κάπου. Με το κάπου να είναι κανα γκολ λόγω φάρδους σα τη Γίδα που έχουμε εμείς η στη χειρότερη τα γνωστά και όμορφα κουλούρια του 0-0. Ολόκληρο Euro πήρε η Ελλάδα το 2004. Με τι το πήρε? Με το Χαριστέα? Αν δεν είχε το ταμπούρωσαν πίσω με τάλιρα θα φεύγαμε από τους Τσέχους (ειδικά αυτούς τότε που είχαν ομαδαρα). Θα έβαζε και ο γίδας ένα και θα έληγε 5-1..

    Άμα είσαι χωνί πίσω δε πας πουθενά.
    Το όσα φάμε και όσα ρίξουμε όπως και το πάμε να βάλουμε ένα παραπάνω εχει τη πλακά του στις αλάνες άλλα ΑΝ δουλέψει 1-2 φορές στο κανονικό ποδόσφαιρο θα είσαι τυχερός. Πάντα το αποτέλεσμα είναι μείον και μάλιστα πολύ μείον.
    Ο Jürgen είναι με διαφορά ο καλύτερος manager στο πλανήτη εδώ και μια τριετία. Σαν άνθρωπος δε μιλάμε καν, ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη. Αλλά στο θέμα του CB έκανε μαλακια. ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ και το γραφώ μήνες τώρα πριν έχουμε καν θέμα τραυματισμών: ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ CB.
    Έδιωξε τη Λοβρενια (ορθά) και δεν πήρε κανένα. Με το Matip γυάλινο, που δε το λες και καμμιά αμυντικάρα, χρονιά με Gomez – VVD ακόμη και καλά να είναι με 3 ματς την εβδομάδα ΔΕΝ βγαίνει.
    Έκανε μαλακια, το ξέρουν και θα το φτιάξουν. Μην είναι αργά φοβάμαι μόνο.

    ΟΛΕΣ οι ομάδες είναι ροντέο. Πολλά ματς, χωρίς προετοιμασία, χωρίς κόσμο. Με μυϊκά όλοι, με rotation με άμυνες για κλάματα, γι’ αυτό βλέπεις και κάτι σκορ 5-6-7 κάτι 3-3 και κάτι 4-4.
    Για εμάς το χωρίς κόσμο είναι -50% δυναμική, το Anfield είναι Η έδρα και χάνουμε πολύ.
    Δεν είναι ούτε ΟΑΚΑ να είναι 3 και ο κούκος ούτε Emirates που είναι ωραίο μεν άλλα εκκλησία δε.
    Μη πούμε για το κοτέτσι των ονείρων που είναι ίσως το πιο ΞΕΝΕ κοινό του πλανήτη.
    Σε εμάς οποίος μπαίνει μέσα του φεύγουν λίγα στο βρακάκι μόλις βγει από την είσοδο και ακούσει το KOP.

    Όπως είπα και πιο πάνω: ΟΧΙ δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

  42. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Η Λεστερ κατεβαζει την “καλη”της εντεκαδα.Το βλεπουν σοβαρα,να μπουν να το καθαρισουν και μετα να κανουν την οποια διαχειριση και αλλαγες.Οπως λεει και ο Στηβ “Ο Θεος βοηθος”.Εχουμε περασει πλεον σε μεταφυσικο επιπεδο πια με αυτη την ομαδα.Για το χαβαλε θα παω να ριξω ενα 10ευρω στο 2-0 με Ολιβειρα any time σκορερ χαχαχάαααα